Leden Surinaams kabinet zitten op hete kolen

49

PARAMARIBO, 28 jun – Sommige leden van het kabinet zitten duidelijk op hete kolen. De aankondiging van president Bouterse dat ‘zeker’ meer ministers worden ontslagen, lijkt de gemoedsrust geen goed te doen. Dit valt te concluderen uit het gedrag op sommige ministeries. Op het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling bijvoorbeeld worden rare sprongen gemaakt.

Zo loopt daar een beleidsadviseur handtekeningen te verzamelen, ‘ter ondersteuning’ van minister Shirley Sitaldin. De minister zit is nu op dienstreis in Peru en thuis mogen anderen zich druk maken om haar positie. Het resultaat is overigens pover. “Bijna niemand heeft getekend”, zegt een topfunctionaris tegenover de Ware Tijd. Dat een beleidsadviseur met de pet rondgaat is op zich al een nieuwigheid. De cultuur rond Sitaldin, zoals medewerkers die ervaren, is er één van ‘jij telt niet mee.’

Dat mensen de bui zien hangen, bevestigt de beleidsadviseur zelf ook, hoewel niet met zoveel woorden: “Het is niet juist en ook niet onjuist. Het is een interne zaak en er komt nog een officiële verklaring.” Mooi interne zaak. Het doet wel vermoeden dat er iets broeit in de top van het ministerie. Bouterse heeft niet gezegd dat hij Sitaldin de laan uit wil sturen. Het is overigens moeilijk voor te stellen dat een minister weg moet, alleen maar omdat die niet kan opschieten met het personeel.

49 REACTIES

 1. dat is heel dom van de leden van het surinaamse kabinet om op hete kolen te zitten. of, natuurlijk, niemand kent desie bouterse. hij is sinds 33 jaar the new kid on the block en hij heeft nooit eerder ministers gewisseld als waren het pampers.

  hmm, kunnen ze misschien overstappen op koude kolen? flauw. ik weet het.


  Maak melding

 2. nee nee,het is zo”wie zijn veranwoordelijk taak als minister niet naar behoren uit kan voeren,moet,ontslagen worden voor eentje die wel de noodzaak van zijn verantwoording inziet en ook uitvoert.
  en die beslissing kan alleen de staatshoofd beslissen,maar,natuurlijk in overleg.
  ben jij voor opbouw van land en volk,dan ben jij welkom,maar als uit praktijk blijkt dat het loze pratjes waren,dan,word jij opstaande voet ontslagen.

  wat is daar dan mis mee.


  Maak melding

 3. Nou dat is dan goednieuws. Kunnen nieuwe aasgieren van Alibouta weer aanschuiven. Steel wat je nu kunt Stelen, Deze Roversnest is groter dan je kunt voorstellen.


  Maak melding

 4. Zijn er nog ndp ministers die in Suriname wonen?!
  Altijd hoor je eentje zit in Peru de aandere in china,cuba,argentinie,haitie,brazilie,afrika,venezuela,
  Djakarta[genaturaliseerde somo nieuwe staatsburger van Djakarta],echt telkens wanneer iets getekend moet worden hoor je dat de boel ergens anders zit behalve in Suriname!

  Wat betreft het aantal reizen en het telkens verwisselen van ministers staat het wereldrecord op naam van Suriname!

  Hoe gaan de geschiedenis boeken in de toekomst eruit zien?!

  Hoofdstuk 1

  Wie wonen allemaal in Suriname?
  antw; de NIEUWE EN OUDE SURINAMERS.

  Wie behoren tot de nieuwe surinamers?
  De haitianen en brazilianen

  Wie zijn de oude surinamers?

  De nazaten van de slaven,de chinezen die eerder hier waren,de tweede lading volgt strakjes,de hindostanen uit India,De javanen uit Java en een paar indianen!

  Wie is de ministerie van openbare werken heden in suriname?
  In januari was het meneer dit..
  in februarie meneer dat….in maart broer dit..in april..enz……


  Maak melding

 5. Hoeveel ex ministers telt Suriname anno 2013. Dat moeten er een kleine 1000 zijn…..

  Wat een bananenrepubliek. Vinden investeerders leuk zo stabiel land.


  Maak melding

 6. Vrijdag 28 juni 2013 om 14:10 uur, door Engel!

  Niet te vergeten @Ray, het veelvuldige ‘oponthoud’ te Holland & België

  Kan je even duidelijk zijn wat je hiermee bedoeld?


  Maak melding

 7. Bouterse aan het stuur, Bouterse zegt dat hij kan sturen, net zo goed als de chauffeur.maar, als hij het mag proberen, weet je wat er dan gebeurt????


  Maak melding

 8. @GMAP
  Broeder, dit is wederom zand in de ogen strooien.
  Akties richting Somo en brunsie durft hy niet te ondernemen want dan gaat de oranje leeuw hem by zijn (trol)oren pakken…maar gods molen maalt langzaam en de oranje leeuw heeft geduld.
  Het eeuwige leven heeft niet en is ook niet voor eeuwig onschendbaar.


  Maak melding

 9. Het zou een goede zaak zijn wanneer Sitaldin daar verwijderd zou worden, want is niet capabel genoeg voor haar functie, en aangezien deze beleidsadviseur daar samen met de minister de laan uitgestuurd zal worden, is hij druk bezig zijn positie te behouden.


  Maak melding

 10. @GMAP, goed zo, je hebt jou versje uit de eerste klas van de lagere goed geleerd! Alleen toch een klein foutje GMAP. Het moet zijn: Ronald (Venitiaan)aan het stuur. Wat ben jij toch vals aan het spelen om de naam te veranderen toch GMAP.


  Maak melding

 11. @GMAP

  A.u.b. het versje van de 1e kals lagere school. En goed opletten GMAP, volgende keer krijg jij straf als jij je versje niet goed kent. komt ie:

  Ronald aan het stuur.
  Ronald zegt, dat hij kan sturen,
  net zo goed als de chauffeur.
  Maar, als hij het mag proberen,
  weet je wat er dan gebeurt?
  Bom !… Een kar onderste-boven !
  Klap !… Een hond dood. O ! … een mens !
  Krak-ke-krak ! Tegen een boom op…
  Plons ! waar zijn we?
  In de trens !


  Maak melding

 12. Steeds maar weer proberen sommige lieden ons zand in de ogen te strooien door te doen alsof het zo slecht gaat met Suriname. Dat deze regering er een puinhoop van maakt. Helaas zijn er een paar mensen die niet doordenken en begrijpen dat het dagelijks versterken van deze waanvoorstellingen het werk is van de oppositie die probeert te vissen in troebel water. De oppositie en ook een aantal politieke analisten proberen door ingezonden stukken de indruk te wekken dat het steeds slechter gaat met ons. Maar elk mens met een beetje verstand kan weten dat dit niet overeenkomt met de werkelijkheid.

  Zijn wij de lange rijen voor de pompstations vergeten tijdens de periode Venetiaan? Toen wij moesten bedelen om een beetje brandstof. De periode van hyperinflatie en extreme criminaliteit? De lege winkelschappen, stakingen die aan de orde van de dag waren? Zelfs de politie was in staking, kan ik mij nog heugen en de regering Venetiaan was in geen velden of wegen te vinden. De overstromingen die al sinds jaar en dag een vervelende factor zijn. Wat heeft de Front combinatie gedaan om dat tot het verleden te laten behoren? Niets! En nu komt men met kritiek! Ik kan nog lang doorgaan! De kwaadsprekers willen doen geloven dat het allemaal zo prachtig was. Alles liep goed… Ja ja…Ga dat maar aan de kat wijs maken.

  Deze regering heeft een grote puinhoop overgenomen. Ja, president Desi Bouterse moest het volk gewoon eerlijk vertellen dat de ellende die hij heeft aangetroffen veel groter is dan wie dan ook had verwacht. Dat het nog veel langer zou duren om de troep op te ruimen is iets wat eerlijk verteld had moeten worden. Maar hij wilde geen trap nageven en stroopte zijn mouwen om op te ruimen. Hoe kunnen wij verwachten dat 15 jaar diepe neergang in korte tijd weer even wordt omgebogen. Dat proces van vooruitgang is gaande, maar toch zijn er lieden die dat proberen te frustreren met leugenpraat via de media en vooral ingezonden stukken die vol onzin staan.

  Zo slecht als het ging in de periode Venetiaan, dat wil niemand meer. President, doe uw werk! Een groot deel van het volk vertrouwt op uw kunnen en kennis. Stoort U zich niet aan leugenpraat. De meerderheid laat zich niet misleiden door de gestructureerde valse aanvallen van de oppositie. Zo naïef is gelukkig maar een heel klein deel van de Surinamers. Laat de president toch zijn werk doen! Zeur minder en help mee aan de verdere opbouw in het belang van land en volk!


  Maak melding

 13. @Barbamang

  Volgens mij liep je nog in je blote hol achter een hoepel toen de wolf dood en verderf zaaide noh…

  Heb jij je weleens afgevraagd waarom de SRD NERGENS anders meer wordt geaccepteerd dan in SU….

  Mensen dronken toen ook uit jampot glazen…
  er was geen toilet papier, schaarste
  schaarste aan noodzakelijke medicijnen
  stront werd gemixt met pindakaas en verkocht aan mensen..
  Er was een schaarste aan alles.
  SU was bankroet mede door ??
  De tyden van de volle dozen uit holland ben je ook vergeten noh…
  mensen gingen pinaren als ratten terwijl de wolf en medemoordenaars de staatskas leegplunderden.
  De wolf is ook mede verantwoordelijk voor al de drugsverslaafde broeders uit SU..

  En dan te denken dat er nog wezens zijn die de kont van de wolf kussen en willen kussen..


  Maak melding

 14. Roy bedankt voor de herinnering van de jampotten waar mensen uit moesten drinken. Als ik kook en ik gooi maar een miniskuul stukje uien weg hoor ik weer me ma gillen dat ik alles moest bewaren. Oogontsteking had die baby van een vriendin en er was geen medicijn. Uitgescholden zijn we toen door familie hier toen we vroegen om hulp nadat mijn moeder die in haar hand was gestoken door een koebiegraat en bijna stierf aan bloedvergiftiging. Ik zie nog hoe ik water opving in teilen, nadat de wekker om 3 uur was afgegaan omdat de hydrofoor (gehad van een familielid) overdag toko toko pompte. We hebben geluk gehad om het te overleven. En zij die op deze mensen gestemd hebben, hebben zich niet laten informeren over de jaren 1980, mogelijk hadden ze anders gestemd?


  Maak melding

 15. starnieuws 28-6 2013: GOUDPRIJS $1191.

  starnieuws 28-6 2013: INVETERINGEN NODIG VOOR POSITIEVE INDEXERING.

  Conclusie: wederom geen gouden kerst (mislukte gouddeal)

  Bouta….waar zijn die investeerders gebleven, die volgens jou in rijen voor de deur stonden. (zie ranking World Invest Report)

  Wederom een dagelijks terugkerende teleurstelling voor onze paarse leeghoofden.


  Maak melding

 16. @maria
  Het was inderdaad een heel moeilijke periode vooral als je medicijnen nodig had…mensen zijn toen ook onnodig gestorven..
  mensonterende toestanden..

  Ik kan maar 1 rede bedenken waarom de mensen op deze moordenaar hebben gestemd
  Haat/jaloezie jegens surneds/holland..

  onwetend zal het niet zijn daar ze de verhalen wel kennen die hun ‘idool” heeft uitgehaald.

  Dat er wezens zijn die de keus hebben gemaakt een moordenaar, verkrachter, drugsdealer, crimineel te koesteren zegt genoeg over hun houding/gedrag…
  geen normen en waarden en ook geen toegevoegde waarde voor geen enkel samenleving.


  Maak melding

 17. Wederom is een marronvrouw ” bij toeval” voor de deur van Belfort bevallen van een tweeling.
  Wie zich deze keer niet heeft laten zien is meneer Belfort himself!
  Wie A zegt moet ook B zeggen, meneer Belfort.
  Nu is het hek van de dam!
  Dit had je kunnen weten……vadertje Belfort! Nu zit je ook op hete kolen!

  Leermoment voor de hoogzwangere dames: Babies die geboren worden voor de deur van Belfort, krijgen een jaar lang gratis voeding en kleding van de minister!


  Maak melding

 18. @henk
  Al 5 dagen op rij daalt de goudprijs. Vanmiddag dook de goudprijs onder de 1400 dollar per ounce. Ook de waarde van andere edele metalen, zoals zilver, daalt in prijs.

  De waarde van goud daalde de afgelopen maand hard naar het laagste punt in 2 jaar tijd. Daarna trok de prijs weer wat aan, maar inmiddels daalt de goudprijs weer.

  India
  Volgens economen wordt de huidige prijsdaling deels veroorzaakt door importbeperkingen in India. Dat land is de grootste importeur van goud.

  De centrale bank van India nam maatregelen nadat de goudimport in april was geëxplodeerd. Het handelstekort van India liep door de goudimport verder op en de Indiase regering is bang dat de economie van het land daaronder lijdt.

  De daling van de goudprijs wordt verder veroorzaakt door de waardestijging van de dollar.

  Terwijl het volk pinaart is de wolf en consorten bezig zich wederom flink te verrijken…

  Hij de lusten het volk de lasten…


  Maak melding

 19. @Barbamang
  Er is maar 1 conclusie mogelijk voor jou verhaal. Je loopt nu rond met een bril met jampot glazen. Hierdoor is je beeld vertroebeld. In concreto is er niets te verzinnen wat door deze regering is opgezet door eigen inbreng en ook positief heeft uitgewerkt. NIETS. Kom niet met zaken als aangaan internationale betrekkingen met landen; aantrekken van buitenlandse investeerders; etc.
  Als er iets fout gaat heeft de vorige regering het gedaan en als iets goed gaat heeft hij het gedaan.
  Als deze partij weer in de oppositie zit zullen de rapen gaar zijn.


  Maak melding

 20. @roy, het is nog tragischer. Ik zit nu naar de financiele markten te kijken en de goudprijs staat op 1191 dollar per troy ounce. Het is deze week afsluiting van het 2e kwartaal en de goudprijs is in 1 kwartaal nog nooit zo hard gedaald sinds 1974.

  Dus de gouden kerst gaat voor de komende decennia in de koelkast.


  Maak melding

 21. Volgens Ramnanadablal gaat Sur.pas verlies lijden als de goudprijs onder de $500.Dus neem ik aan dat de PALU met haar Hok en PAAL nog rustig blijven door slapen.

  De PAAL van de PALU moet wel een genie zijn.Hij heeft een diaspora wet ingediend voor de diaspora zonder ze er bij te kennen.


  Maak melding

 22. Nou @Ray…
  …een weekje geleden las ik hier op Waterkant.net óf dWT-online (weet ik niet meer precies) DRIE berichtjes, waarin in ELK bericht een Suri-bewindsman óf in Holland (b.v. Schiphol) vertoefde óf in België (bij elkaar zo’n VIJF, ZES stuks…)!


  Maak melding

 23. Als nu alle forumleden een ministerie zouden adopteren was Suriname uit de brand. Dit stel ik voor als het Waterkant schaduwkabinet Republiek Suriname

  Henk Molenaar: Openbare Werken
  W.Whome : Binnenlandse Zaken
  Lea : Onderwijs en Cultuur
  Ray : Grondbeleid en Concessies
  GMAP : Buitenlandse Zaken
  Jacobus : Landbouw en Veeteelt
  HetIsNietWaar : Handel en Industrie
  Roy : Financien
  Maria : Justitie en Politie
  Tunewa : Defensie


  Maak melding

 24. citaat: het is overigens moeilijk voor te stellen dat een minister weg moet, alleen maar omdat die niet kan opschieten met het personeel.

  Dit is wat mij betreft juist te meer reden om een minister te bedanken!!


  Maak melding

 25. waarom doen die mini-sterren niet als stommo tjargo en Ron stuntwijk/strontwijk 1 weg allemaal weg dan wil ik wel zien wat de volgende move van D,D Stouterse zal zijn.


  Maak melding

 26. Ik snap het niet.

  Er zit een minister op NH,die letterlijk zit te strooien met concessies.
  HIJ geeft onze natuurlijke hulpbronnen weg,waarom moet Shirley Sitaldien opstappen?
  Is het omdat de coalitie dan zal ‘bossen’?
  Was Bouterse ook bang om PL ministers te ontslaan?Hij had toch zoveeel te klagen?
  Neeeee Bouterse,als het goed gaat zeg ik datmaar ik vind dat hij zich als een vriendje gedraagt.Hij zit zijn tijd te verdoen aan zaken die geen prioriteit genieten!


  Maak melding

 27. @Engel

  Bedankt Engel,ik wilde graag van anderen weten of zij zich er bewust van zijn dat de mini-sters van Suriname [ndp] ,meer UITLANDIG zijn ,dan zij thuis te vinden zijn in Suriname zelf!!

  Zie je Engel,er zijn ook andere verplichtingen die ik moet nakomen vandaar dat ik niet altijd in staat ben een reaktie terug te plaatsen!
  Zo gauw ik wel in de gelegenheid ben ,plaats ik het hoor al is het een daagje erna!
  Thanx!


  Maak melding

 28. Waarom op hete kolen? Als DDB verklaart heeft dat zijn kabinet veel beter zal functioneren dan het Venetiaan-Sardjoe team, dan is er toch geen vuiltje aan de lucht? Dit tean bestaat uit technocraten toch? De 18.000 woningen staan er; de Fly-Over vanuit het Molenpad naar de van Hogerhuisstraat staat er; het Surinaamse onderwijs is volledig geinnoveerd; de weg naar Brazilie is in haar laatste fase noem maar op. Dit team heeft een uitstekende job gedaan, zo uitstekend dat de NDP’er Winston Wirth het beleid van de Centrale Bank in Suriname stom en idioot vindt. Het beleid is zo uitstekend dat Brunswijk nu verklaart dat de woningen niet gebouwd kunnen worden omdat er geen bouwrijpe kavels zijn. Het beleid is zo uitstekend dat de President verklaart dat hij arbeiders gaat laten halen uit China en Haitie om de Surinaamse economie op te bouwen. Baja, Wow!


  Maak melding

 29. mensen ga de straat op protesteer en zit niet zo apatisch voor je uit te staren flikker die bouta het land uit met zn allen gooi hem in de rivier als kaaimannen voer tenslotte opgeruimd staat netjes .Oh ja er is ook nog iets dat pang geluid voortbrengt meestal zeer efficient . succes ermee kan ik ook weer met een gerust hart naar het land waar dan geen moordenaar aan het bewind is


  Maak melding

 30. die poppenkast kan je afschaffen,het stelt toch geen reet voor..

  ddb bepaald en beslist. en verder is het niks meer..

  einde oefening..


  Maak melding

 31. wat voor succes heeft bouta meegenoemen uit china,hij had een week lang een hele s.l..m. vliegtuig beschikbaar…

  wat ik op t.v. heb gezien,was hij niet vrolijk niet blij,dus kun je zelf concluderen missie mislukt weg belasting geld..

  op naar de volgende mislukte missie..

  wij staan erbij en kijken letterlijk ernaar..


  Maak melding

 32. Programmamaker Guillermo Samson stopt voorlopig met het radioprogramma “Programma zonder tijd” op FM Gold 97.2. De afgelopen twee zondagen is hij niet op de radio geweest, omdat vrienden en familie hem zouden hebben gewaarschuwd om voorzichtig te zijn.

  Samson oefent zwaar kritiek op het reilen en zeilen van de regering en is een grote bestrijder van corruptie. Ongezouten levert hij kritiek op situaties die volgens hem niet voordelig zijn voor de ontwikkeling van het land..hahahahahha ..een aanhangers van deze moornaarsregering bij aan het bijdraaien is…………..tekenen spreken, as back to the eighties


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.