Veiligheidscamera’s niet veilig in gevangenissen

4

PARAMARIBO, 26 jun – Het aanbrengen van veiligheidscamera’s in gevangenissen blijkt geldverspilling. Volgens minister Edward Belfort van Justitie & Politie wordt het materiaal steevast gesaboteerd. Het laat zich raden door wie. Een alternatief is nauwelijks denkbaar.

De saboteurs zijn zo geraffineerd (of worden zo beschermd) dat niemand weet wie of wat. “Door bepaalde mensen werd al gezegd dat als de camera’s komen, die kapot geslagen moeten worden”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname. Echt een pasklaar antwoord lijkt niet voor de hand. De camera’s zijn juist aangebracht om de klaarblijkelijke corruptie in het gevangeniswezen een halt toe te roepen. Het cameraproject heeft bakken vol met geld gekost.

Maar de corruptie en verdorvenheid lijkt zo ingebakken dat geen kruid er tegen opgewassen lijkt. Nochtans is er zoveel geloof in het systeem. De resocialisatie van gedetineerden is er volledig aan toevertrouwd. Klachten over illegale praktijken gaan al jaren. Gevangenispersoneel zou zich lenen voor het binnensmokkelen van alles, van mobieltjes tot drugs. Het vernielen van de camera’s geeft aan dat er weinig animo is tot verandering. Belfort overweegt nu materiaal dat mobiel bellen vanuit het gevang belet.

4 REACTIES

  1. Om niet op heterdaad betrapt te worden zegt Belfort de verschrikkelijke..NEEN tegen veiligheidscamera’s in de gevangenissen!
    Ach ja anders kan hij geen gevangenen naar buiten smokkelen om reparatie werkzaamheden te laten verrichten thuis bij hem voor GRATIS!!
    He do not want te be caught in Action !


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.