zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijGoud splijtzwam binnen Paramaccaans leiderschap

Goud splijtzwam binnen Paramaccaans leiderschap

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 jun – Goud dreigt de traditionele leiders binnen de Paramaccaanse gemeenschap ver uiteen te drijven. Nog nooit lagen de inzichten zo uiteen sinds bekend werd dat zich enorme hoeveelheden van het edel metaal in het leefgebied bevinden van de stam. Opperhoofd Samuel Forster wordt egoïsme verweten en zucht naar zelfverrijking.

De onderdanen geleid door de dorpshoofden of kapiteins vrezen regelrechte blunders in de onderhandelingen met de regering en goudmaatschappij Newmont. Forster heeft de onderhandelingscommissie ontbonden en wil er zijn eigen mannetjes in benoemen. “Dit kunnen we niet aanvaarden. We willen mensen in de commissie die goed geschoold zijn. Anders komen we als gemeenschap in de grootste problemen”, zegt kapitein Johan Amautan.

Het is voor de tegenstanders van Forster principieel dat de commissie niet wordt gewijzigd. Het opperhoofd mag zijn gezag behouden. Maar het belang van de Paramaccaanse gemeenschap gaat voor alles. “We moeten eerst elkaar goed kunnen begrijpen voordat anderen ons kunnen begrijpen”, is nu het uitgangspunt. Het goudrijke Nassaugebergte ligt midden in het leefgebied van de Paramaccaners. Forster lijkt intussen geneigd water bij de wijn te doen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. terwijl het goud nog in de grond ligt raken de gemoederen al verhit!

  da wil ik niet weten wat er gebeuren gaat bij het aanschouwen van dat blinkend ding..

  ..in elk geval geen lobi tori in Lonnie-land 🙂


  Maak melding
 2. goud uit de gratie bij beleggers. zegt rtl z vandaag. wat betekent dit voor het exploiteren van het surinaams goud? wil dat zeggen dat de verkoopprijs minder wordt? of wordt gewoon de waarde betaald


  Maak melding
 3. “Goud splijtzwam binnen Paramaccaans leiderschap”

  Ik hoop niet dat wij straks Hutu & Tutsi toestanden in ons binnenland krijgen.

  Maar er is een “Bisschop” in het DNA genaamd ASABINA.
  Deze kan misschien VREDE voor die gasten teweeg brengen.

  En mocht dat niet lukken, dan doet men gewoon een beroep op onze STEVE MEYE WONDER voor wat “zilverlingen”.


  Maak melding
 4. Goudprijs actueel http://www.kitco.com is $ 1.230/troy ounce.
  Was recent nog $ 1,900. De productie kosten zijn actueel (zie website IAM gold) $ 780/troy ounce. ofwel de marge neemt af van $ 1.120 naar $ 450.
  Beter gezegd nog even en Suriname financiert de continuïteit van mijnbouwers en krijgt daar niets meer voor terug.De eventuele dividend kan ondertussen de rente en de aflossing van de leningen /obligaties niet meer dragen.

  JoJo had niet durven verwachten dat de goudprijs in een paar maanden deze val door maakt.
  Is het geen tijd de gouddeals te heronderhandelen.

  Laat de paramakkaners aub wijs zijn.


  Maak melding
 5. Al dat geruzie over de goudklompen in de jungle is binnenkort overbodig. Goud wordt allang niet meer gezien als een veilige belegging. De prijs wordt kunstmatig hoog gehouden door marktpartijen uit China en India en in mindere mate de VAE.
  In het westen wordt het niet meer als een alternatieve belegging gezien, er zijn legio andere mogelijkheden voor beleggers om hogere rendementen te behalen.
  Alle investeringen in de de Surinaamse goudindustrie zullen als een zware molen om de nek van toekomstige generaties blijven hangen. Stoppen met dat geruzie !

  Goud uit de gratie bij beleggers

  De prijzen van goud en andere edelmetalen stonden woensdag opnieuw stevig onder druk. Meevallende cijfers over de Amerikaanse economie en het vooruitzicht dat de Federal Reserve mogelijk in de komende maanden zijn stimuleringsbeleid gaat inperken verkleinen de vraag van beleggers.

  De goudprijs zakte woensdag in de ochtendhandel met bijna 4 procent tot 1230,90 dollar per troy ounce (31,1 gram). Dat is de laagste prijs sinds eind augustus 2010. In september 2011 werd nog een recordprijs van 1921 dollar bereikt. Zilver werd bijna 6 procent goedkoper en noteerde ook op het laagste niveau van de afgelopen 34 maanden.

  Goud verloor dit kwartaal al bijna een kwart van zijn waarde en ligt op koers voor de grootste prijsdaling sinds 1920. Veel beleggers investeren in goud om inflatierisico’s af te dekken. Die zullen naar verwachting afnemen naarmate de Fed de geldkraan dichtdraait.

  Bron: DFT Nieuwsbrief


  Maak melding
 6. @Eduard Lupson,je hebt groot gelijk, ook ik dacht dat er een eenheid was/is binnen de marrongroepen.

  =Wat mij persoonlijk stoort is het feit dat ik niemand hoort praten over het bouwen van scholen, huizen, een bibliotheek ect voor de jongeren die daar opgroeien.
  =Als je goed luistert naar de gesprekken draait alles om geld en nogmaals geld die velen niet in handen krijgen, maar wel de kapiteins, basjas en grammans.

  =Met de nieuwe tijd en denkwijze, vooral internet, ben ik bang dat de jongeren ook niet meer in het binnenland zullen blijven wonen.
  Alles zal vervagen totdat de gemeenschap er ook niet meer bestaat.

  =Vanaf de goudprijzen zijn gestegen en bedrijven zich in het binnenland gaan vestigen is het nu een groot puinhoop geworden.

  =Het kan aan mij liggen, maar ik hoor haast niets van de indianen.


  Maak melding
 7. Uit de Mahabharat. Nadat de Kaliyug was ingetreden, zag koning Parikshit, lopend door het bos, een duistere figuur hem achtervolgen. Op luide toon beval de koning die figuur zich bekend te maken. Hij maakte zich bekend als Paap Dev, de macht van de gierigheid (hoofdzonde). Hij vroeg de koning om een verblijfplaats. Koning Parikshit zegde hem toe dat in de Kaliyug er enkele plaatsen zijn waar Paap Dev (de zondige macht) zich kan vestigen en daarbuiten moet hij iedereen met rust laten. De verblijfplaatsen van Paap Dev: drankhuizen (alcohol), bordeel (prostitutie), goud (machtsgevoel), casino (gokken), slachterij (onbarmhartigheid).
  We zien in dit bericht dat de machtswellust ineens, door de ontdekking van goud, naar voren komt en als splijtzwam begint te fungeren binnen die gemeenschap!
  Paap Dev doet z’n werk en wie niet z’n slachtoffer wil worden kan beter deze 5 dingen/plaatsen mijden.
  Wat een prachtige leerboek toch, die Mahabharat.


  Maak melding
 8. beste mensen het goud behoort tot de indianen niet tot de marons maar indianen heel zuid amerika is en blijf van indianen maar wie nu in suriname geboren is dan is het ook hun land maar zeg dit omdat we zeggen snel wat doet de marons china ruik goud zoo ook andere landen hoop dat suriname weet wat ze doen en dat het goud zelf word gezocht en diep in kelder bewaard word zoo kom suriname geld weer om hoog en de indianen merk op geld moet terug zoo als vroeger en niet zoo als nu als ik terug kijk dan had nederland nooit onavankelijk moeten geven aan suriname want nu haden we een beter land en nederland heb op een respek manier onavankelijk gegeven aan suriname zonder geweld prijs nederland maar vergeleken engeland spanje portugal en in suriname moest vandaag in de regering de grootste zijn een indiaan en niet bouta maar bedoel niet verkeerd over bouta hij doet ook zen best mij mening groetjes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES