Chinese winkeliers staan doodsangsten uit

6

PARAMARIBO, 26 jun – President Desiré Bouterse doet zijn uiterste best Chinese ondernemers ervan te overtuigen dat hun geld goed besteed is in Suriname. Het staatshoofd heeft zijn pleidooi voor het investeren in Suriname duidelijk gemaakt tot middelpunt van zijn China-trip. Aan de andere kant, in Suriname zelf, staan precies Chinese ondernemers doodsangsten uit.

Het beroven van supermarkten lijkt steeds meer big business. “Binnen twee weken zijn twee winkeliers beroofd. Als zij (de rovers, red.) het geld meenemen vind ik het niet zo erg. Maar zij mishandelen de mensen ook nog”, zegt Ling Nget Tet, voorzitter van Kong Ngie Tong Sang, tegenover de Times of Suriname. De belangenclub vraagt al jaren om veiliger omstandigheden voor ondernemers. De aantrekkingskracht van de open kassa in wel honderden supermarkten, werd er niet minder op.

De meest Chinese supermarkteigenaars doen nochtans hun best. Node moest worden mee gewerkt aan een recente ‘veiligheidsmaatregel.’ De supers mogen niet later dan elf uur ’s avonds open blijven. Voor de doorsnee eigenaar betekent dit inkomstenderving. Het gros hield de deuren laat open, ook vanwege de moordende concurrentie. Nget Tet ziet een averechtse werking: “Ze komen gewoon gedurende de dag en mishandelen de mensen ook nog.”

6 REACTIES

 1. ‘Het presidentiële gezelschap had een ontmoeting met Chinese investeerders. Het staatshoofd nodigde hen uit om te investeren in Suriname. Bouterse zei dat Suriname een stabiel en veilig land is voor investeerders. Hij legde uit dat vredig met elkaar wordt omgegaan. en dat Suriname veel te bieden heeft.’

  Dit is wat de crimineel de chinezen is gaan verkopen in China…LEUGENS EN ALSMAAR LEUGENS!!


  Maak melding

 2. Die crimineel is zeker vergeten te vertellen dat een chinees die een winkel wilde beginnen in het binnenland bont en blauw inmekaar geslagen werd door de bewoners aldaar en dat dezelfde chinees GOD dankbaar is dat hij nog leeft !
  En die crimineel gaat aan VREDE Propoganda doen daar!!


  Maak melding

 3. Zo nu horen wij het van misdadiger DDB hem zelf.
  Als ik zeg hoe onveilig suriname is dan bléren die paarse stinkdieren over Suriname in het slechte daglicht willen zetten, nu horen wij het van de slachtoffers zelf.
  Onder bouterse is er wederom een hele grote puinhoop in SURINAME.


  Maak melding

 4. President Desi Bouterse en gezelschap bezochten vandaag, dinsdag 25 juni 2013, het huis van Mao Zedong, de man die de revolutionaire leider was van China, in het plaatsje Sháoshān, in de provincie Hunan. Ook werd een kijkje genomen in het ‘Mao-museum‘ en er werden kransen gelegd.

  Hierna vloog het gezelschap met de SLM naar Beijing, de hoofdstad van China, waar Bouterse werd verwelkomd door de Chinese minister van Buitenlandse Zaken, David Lin. Dit bericht de perschef van het Kabinet van de President, Clifton Limburg

  Die crimineel doet aan sight seeing tour daar!!
  Waarom gaat hij geen kransen leggen waar tientallen chinezen bijna dagelijks afgemaakt worden omdat ze durven uit te spreken tegen het dictatuur van China!!
  Waarom legt de moordenaar bouta geen kransen te FORT ZEELANDIA waar hij zijn slachtoffers genadeloos morsdood neerschoot!
  En wedden dat hij de Chinese delegatie strakjes uit china nooit naar Fort Zeelandia gaat brengen voor een sight seeing tour!!!

  Baja hoe luidde zijn openingstoespraak in China dan/
  Zo misschien,
  Omoe Chinese nanga tante chinesie…blah…blah…..blah…


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.