President Bouterse: ‘Hollandse bril afzetten’

139

PARAMARIBO, 22 jun – “We hopen dat we een keer naar China zullen kijken zoals het dat verdient en de Hollandse bril zullen afzetten.” Dit zei president Desiré Bouterse tijdens zijn laatste persconferentie voor vertrek naar het Aziatische land. De banden tussen Suriname en de volksrepubliek zijn warmer dan ooit. Het staatsbezoek moet in dit licht worden bekeken, wat anders ook beweerd wordt.

“Het laatste dat ik heb gehoord, is dat Bouterse geïsoleerd is en dat hij daarom naar China gaat. Het is heel moeilijk dit soort stommiteiten aan je voorbij te laten gaan. In Suriname staan we er niet bij stil, maar wanneer de president van de grootste economieën ter wereld je twee keer in een maand wil zien dan betekent het wat. Wij als Surinamers willen dat niet zien, maar er komt een tijd dat we het wel zullen zien”, zei Bouterse. China biedt veel mogelijkheden.

Er wordt voor miljarden dollars aan ontwikkelingshulp geboden en dat zonder ‘jarenlang onderhandelen’. “Ik geloof dat we er heel vlug moeten zijn om te kijken hoe Suriname dat kan gebruiken. “, aldus Bouterse. Een groot obstakel is het schrijven van projectvoorstellen. Dat lukt maar moeizaam vanwege het chronisch gebrek aan kader. Een goed voorbeeld is het ziekenhuis dat China wil schenken. Het heeft lang geduurd voordat het ontwerp klaar was voor indiening.

139 REACTIES

 1. Kunnen de chinezen hem niet daar houden?
  Die man is “djoegoe djoegoe” en veroorzaakt allemaal “djoegoe djoegoe”. Hij brengt Suriname in financieel fiasco.Lenen, lenen, lenen,..op de pof leven en big shot spelen.
  Suriname verdiend 1000x beter!!!


  Maak melding

 2. Goed punt Pres! Helaas zullen de “Hollanders” op Waterkant.net je niet begrijpen omdat ze niet voorbij je persoon kunnen kijken.

  Wel vind ik dat we onze bedelmode moeten afzetten. We lijken wel een motjo die elke rijke man meegaat, die maar een cadeautje wil geven.

  Ik vind dat het geloof in eigen kunnen nog sterker moet worden ontwikkeld.


  Maak melding

 3. Bouterse maakt een fundamentele denkfout. China is niet geinteresseerd in Bouterse zelf maar in Suriname. Maar dat was sinds de periode van Venetiaan al het geval. Het was deze zelfde Venetiaan die de basis voor de goede betrekkingen heeft gelegd. Daarnaast heeft China een beleid van expansie die ook reikt tot Afrika en andere Caraibische landen. Suriname is geen uitzondering!
  Overigens snap ik niet wat Bouterse bedoelt met ‘Hollandse bril’ afzetten. Bouterse moet niet denken dat wij Holland niet meer nodig zullen hebben. Als het gaat om waterbeheersing, weg en waterbouwkundige werken (bruggen, tunnels etc) ontkomen we er niet aan Holland erbij te betrekken. Chinezen moet je geen bruggen en tunnels laten bouwen. Ook als het gaat om wetgeving en monetair economische zaken (kijk naar het inhuren van KPMG) heb je Nederland keihard nodig!

  Dus Bouterse LULT in de ruimte!


  Maak melding

 4. Prima gezegd blakaboy die hollandse bril zijn de meeste Surinamers allang kwijt…alleen bouta zelf nog niet. In de jaren vijftig, zestig en zeventig begonnen de eersten al met het afzetten. Toen was het 1980 toen kwam bouta met een grote tas met hollandse brillen en deelde ze weer uit; de psuedo nationalist pleegde met hollandse bril op de coup van 25 februari. Bout denkt de heeeeele dag aan holland.

  En nu hoereert hij met Suriname…de chinese president wil je zien, hij roept en bout apporteert….bouta kan t niet hij kan t niet.Wordt hij op het chinese vliegveld opgewacht door de pres van china??? We gaan t zien


  Maak melding

 5. Chim Pan Zee heeft gesproken.
  ” De banden tussen Suriname en de volksrepubliek zijn warmer dan ooit.”
  Tje poti, ontwetendheid.

  Chimpy, het is bij jou allemaal om het geld te doen (altijd al geweest); blind voor alle gevolgen die het met zich meebrengt.
  Voorbeelden te over, van landen waar China de volledige economische macht in handen heeft en waar locals monddood zijn gemaakt en geen moer in te brengen hebben.
  Maar ja, als het zover is, zijn jij en je kliek Suriname al lang ontvlucht.


  Maak melding

 6. Plato we snappen ook dat je inderdaad niet veel weet en dus NOOIT kan weten wat bedoeld wordt met ‘Hollandse bril’ afzetten.

  Je dom gebrabbel speekt dan ook boekdelen.

  Chinezen moet je geen bruggen en tunnels laten bouwen, in China bouwen de Nederlanders de bruggen en tunnels toch, jij domme koe.

  En dit is precies wat de President bedoeld met ‘Hollandse bril’ afzetten, snappie.


  Maak melding

 7. ” Een groot obstakel is het schrijven van projectvoorstellen. Dat lukt maar moeizaam vanwege het chronisch gebrek aan kader. Een goed voorbeeld is het ziekenhuis dat China wil schenken. Het heeft lang geduurd voordat het ontwerp klaar was voor indiening”
  Deze zinsnede is zo betekenend voor de Surinaamse mentaliteit. Presidentje zegt hiermee dat er geen geloof is in eigen daadkracht. Er wordt maar erop los gebedeld en ze willen de lepel met andermans voedsel door andermans hand naar hun mond gebracht moet worden.


  Maak melding

 8. Deze man is behoorlijk ziek! Hoop dat de chinezen ook een gesloten psychiatrie bouwen in su. Bouta je komt jezelf tegen en ok je kinderen en vrouw zullen nooit van zijn leven rust krijgen ,jij harteloze krankzinnige debiel.
  Je bedelt en bedelt samen jou slaven in su ,door de chinezen hebben hindoestanen hun goedlooende zaken moeten afstaan aan die arme sloebers van chinezen.
  Je gaat als vernietiger van suriname de geschiedenis in.
  We gaan zien hoe ver je komt, een nier heb je al vsn je vriendje abrahams , wat zal de volgende orgaan zijn je hart, hoop sat er iemand is die met hart overeenkomt.


  Maak melding

 9. De Chinezen hebben hun studies genoten in Nederland en hebben deze kennis alreeds in huis Plato. Bruggenbouw em waterbouwkunde. Het is reeds bekend dat Nederland dit gaat verliezen. Maar China wil maar een ding. Waar kan ik aan goedkope bronnen komen en waar kan ik mijn bevolking / export etc. Kwijt.
  Uiteindelijk zijn de grootste investeerders straks degene dir alles bepalen in je land!
  Alles heeft nu eenmaal een prijs !
  En waarom de President nu Nederland erbij haalt? Heeft hij last van een trauma? Hij moet over andere dingen lullen ipv een klein landje dat hem zwart probeert te maken. Nederland baalt dat men niet meer zo snel in Suriname kan en mag investeren zoals de rest van Europa! Lees Nederland baalt dat zij Suriname ook niet kunnen naaien zoals de rest van Europa dat nu kan doen. Onze regering is niet bij machte om onze buitenlandse betrekkingen op een kundige manier te behartigen?
  Sterkte voor het volk.


  Maak melding

 10. Zaterdag 22 juni 2013 om 08:45 uur, door Sabidieri

  Sorry maar jouw tekst slaat nog kant nog wal!
  De Chineze regering stuurt zijn bevolking graag naar het buitenland om het kennis op te doen. Vervolgens keert merendeel van deze kennis terug naar huis. Waarom worden er civiele technische bedrijven uit de grond gestampd in China.
  Ik kan helaas niet het filmpje vinden dat een CEO uit Nederland zijn angst uit over de Chinese waterbouw kennis!

  Voor jouw informatie onderschat China niet. Heeft
  Genoeg kennis en macht en de middelen om veel te kunnen realiseren.
  Bijv. Waarom is Amerika rustig als China aan tafel schuift.
  Euhhhh China heeft alles onderhand opgekocht in de states……
  China heeft bewezen dat ze de macht en kennis hebben de middelen en het geld.


  Maak melding

 11. Ik weet dat bouterse niet de slimste jongen van de klas is, zijn diplomatieke vaardigheid in nihil.
  Bouterse strooit zand in de ogen van de samenleving niemand durft hem kritische vragen te stellen.
  1) wat kost dit bezoek de samenleving,
  2) wat brengt het op.
  3)wanneer zijn de resultaten van dit bezoek te zien.
  4)wat moet Suriname inleveren.
  degenen die denken dat China voor niets gaat investeren in Suriname zijn niet goed bij hun hoofd.


  Maak melding

 12. Zaterdag 22 juni 2013 om 07:31 uur, door Plato

  Kijk naar KPMG?

  Waarom moet je nu de grootste boeven aannemen die je land verder leegroven?


  Maak melding

 13. Chinezen geven niks weg.
  Chinezen zijn zuinig.
  Suriname heeft veel wat de chinezen willen hebben en dat zijn grondstoffen.
  Daarvoor geven ze steekpenningen en snoepreisjes weg.

  Voor wat hoort wat.


  Maak melding

 14. Missie–ka-kba moeten de chinezen nu nog enkel in China blijven om hun land te ontwikkelen of mogen de chinezen weer naar jouw land Su om verder te gaan met wat vele Suries niet willen nml chinese onbeschoftheid. En tav het geen ontwikkelingshulp meer krijgen van Ned volk van Su no mik ding kisie joe.Deze regering krijgt 350.000 voor of om een natuurpark. Inte richten voor de Suries. En toch altijd weer een grote bek willen opzetten tegenNed.en later op de dag komt een van dedomme aanhang op de radio zeggen ; deze regering krijgt geen ontwikkelingshulp,terwijl ze zelf zeggen dat Ned hun 20.000.000 euro mag/mocht houden,maar ding leba, ding tinggie dagoe disie e leen maar oplos elders deze schaamteloze zaka-zakas mie gado sang e doe ding dagoe disie. Je vraagj zelfaf wat ze in hun hoofd hebben zitten. Ai ding diesdat o kier a dong Su volk echt. Je vraag je zelfaf hoe nu verder Su e klarie e gwe met de man dieSu. Tot grotere hoogte zou brengen. Su stijgt in/op grafieken/tekeningen maar nergens merkt dat dom Su volk er iets van.wij wachten nu op de belonng van abraakdagoe foe ow en a az fraudeur die nu naar ow gaat,vooral omdat men had geklaagd dat er geen koelie minister was wat ook DUIDDELIJK te merken was en de ndp nattigheid begint te voelen in/uit deze hoek. Any way oeng dja e loekoe ding. Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 15. ,,,, In Suriname staan we er niet bij stil, maar wanneer de president van de grootste economieën ter wereld je twee keer in een maand wil zien dan betekent het wat””

  kijk, … ook hier liegt hij!

  deze reis van DADA naar China was in januari al gepland, zo ook was de reis van Xi Jinping naar Trinidad & Tobago eerder gepland!

  dus die 2 ontmoetingen in 1 maand is meer een *toevalligheid* tog DADA 🙂


  Maak melding

 16. President Bouterse: ‘Hollandse bril afzetten’
  Dat lukt maar moeizaam vanwege het chronisch gebrek aan kader.

  Bouterse wat is dat dan?????? Wat doe je met/voor de diaspora???

  Maak de weg voor ons vrij!!! Dan zul je zien en merken!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid!!!)


  Maak melding

 17. A sa kaba te Holland wanie,maar a no te hersenloze e barie dja tapoe a forum. Noww-now krijgt Su 300.000 euro of iets meer om in Su een natuurpark aanteleggen waarom hoor ik die idioot van een Lafing nietzeggen Ned je mag je geld houden en de rest van de dommies niet. Nogmaals het houdt pas op als Ned dat wilt laat dit goed tot de Suries doordringen ook met deze DiDiBrie aan het hoofd van dat land Su. het buitenland bepaald het. gewoon voor Su punt uit. odii. Glenny.


  Maak melding

 18. *Dat lukt maar moeizaam vanwege het chronisch gebrek aan kader*.

  als je slim was geweest… let op!

  de goud deal heeft uiteindelijk de oppositie gepolijst tog!

  da waarom kom je niet met je projectvoorstellen?? 🙂


  Maak melding

 19. @Glenn Pengel,
  Chavez, Castro,Mugabe bouterse gebruiken allemaal de zelfde tactiek, ze kunnen niet overleven zonder een zondebok. het is makkelijk om de blanken aan te wijzen als zondebok die domme massa trapt daar makkelijk in.


  Maak melding

 20. Ik blijf zeggen nederland heeft geen problemen met suriname en haar bevolking. Waar nederland om gaat is dat ddb zijn straf komt uitzitten en alle internationale wetten respecteerd en Bouterse op zijn beurt probeert zijn vendetta tegen nederland over de rug van de bevolking uit te spelen. Er zal altijd een band blijven bestaan tussen Suriname en Nederland. China is leuk en aardig, maar bij de chinezen is niets gratis. Bouterse snapt het nog steeds niet.


  Maak melding

 21. we moeten niet doen overkomen alsof Nederland een heilig boontje is. de misdaden gepleegd door Hollanders zijn vele malen erger en ze zijn nooit bestraft .


  Maak melding

 22. Neen, niet alleen het schrijven van projectvoorstellen is een obstakel, maar ook het uitvoeren daarvan is een probleem. Maar bout. Deze mensen zijn er. De meeste wonen in het buitenland. Er is wel een groot probleem en dat is dat ze een andere politieke kleur hebben.
  Als het verschil in politieke kleur geen belemmering is zou ik zeggen, haal ze binnen, geef ze grond, geld en goede arbeidskrachten en ze maken Suriname tot voedselschuur van het Caraibisch gebied. Soms moet je meer aan landbouw, veeteelt en visserij en minder aan mijnbouw denken.


  Maak melding

 23. Plato,
  Hoeveel bruggen, tunnels en waterbouwkundige werken zijn ons als bewijs achtergelaten in 1975? De afwatering van Parbo is ook een mooi voorbeeld hiervan.
  Gisteren waren grote delen delen van oost NL aardig onder gelopen na de tropische regenbui.


  Maak melding

 24. GMAP, je veragt erbij te typen:Schandalig van de NF,dit geval speelt al 6 jaar.Je struint de internet af naar dingen waar je Bouterse de schuld van kan geven,een goede verstaander heeft weinig woorden nodig om je te ontmaskeren.Je bent een typische volksmenner.
  Niet deze regering is schuldig aan de misstanden maar de NF,dringt het niet tot je botte hersenen door dat de regeerders niet binnen 30 maanden overal een oplossing voor hebben.


  Maak melding

 25. John je zegt hetzelf ddb is een obstakel. Su heeft een vhp bestuur nodig. Los van etnische discussies, de vhp heeft goede bestuurders die goed zijn opgeleid.


  Maak melding

 26. Zaterdag 22 juni 2013 om 10:16 uur, door R.Lalbhadoer
  President Bouterse: ‘Hollandse bril afzetten’
  Dat lukt maar moeizaam vanwege het chronisch gebrek aan kader.

  Bouterse wat is dat dan?????? Wat doe je met/voor de diaspora???

  Maak de weg voor ons vrij!!! Dan zul je zien en merken!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid!!!)
  ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’

  Moeten jullie binnen gelaten worden voor het plegen van obstructie en sabotage??


  Maak melding

 27. De Caricom heeft van China een toezegging gekregen van US$ 3 miljard. Hiervan gaat in totaal US$ 48 miljoen naar Suriname (bron: Starnieuws). Wanneer we die US$ 3 miljard min US$ 48 miljoen verdelen over de overige 14 landen van de Caricom, dan levert dat een gemiddeld bedrag op van ruim US$ 210 miljoen (210.857.142) per land op. De overige Caricom-landen krijgen dus gemiddeld elk 210 miljoen en Suriname wordt afgescheept met een schamele 48 miljoen.


  Maak melding

 28. timetje timetje ,
  Ze hebben wel geld om twee urutu’s te repareren, ze hebben wel geld om op snoepreis te gaan, ze hebben wel geld om hun werkkamer voor honderdduizenden euro te renoveren,ze hebben wel geld om in gepantserde auto’s rond te rijden,ze hebben wel geld voor Igrid. B en S.Meye.


  Maak melding

 29. Zaterdag 22 juni 2013 om 09:59 uur, door Tedje
  Chinezen geven niks weg.
  Chinezen zijn zuinig.
  Suriname heeft veel wat de chinezen willen hebben en dat zijn grondstoffen.
  Daarvoor geven ze steekpenningen en snoepreisjes weg.

  Voor wat hoort wat.

  Wie heeft heeft tot nu toe wel iets weggegeven?

  Anderen kwamen ze halen zonder zelfs maar de steeekpenningen weg te geven.
  Waar is ons bauxiet gebleven? Wat is er met ons hout gebeurd? Hebben de arbeiders van dat houtbedrijf nog een pensioenregeling?

  Het mooie van iets wat slecht is, is dat het alleen maar beter kan.


  Maak melding

 30. Zijn wij zo onveschillig, naief of lichtzinnig volk op deze aardbodem soms ????
  Natuurlijk is China een van de grootste mogendheden op deze aarde maar je moet ook niet denken dat alles wat zij beloven gratis is.
  Als wij zo lichtzinnig zijn kunnen wij alles zo weggeven aan iedereen die het maar wil en dat is ook gebleken hoe de goud voorraden door iedereen wordt geplunderd.
  Surinamers wordt wakker doe eens iets positiefs en gebruik jullie je hersens als jullie dat hebben tenminste. Laten wij een natie zijn die de schouders eronder gezamenlijk zetten zodat de ontwikkeling van land en volk merkbaar is waardoor je door niemand in de malling wordt genomen.

  OPO OENOE AAAAAIIIII, WORDT WAKKER EN DOE WAT.


  Maak melding

 31. @ Gmap, glenn Penge, koos en consorten. Wat doen jullie for the living? Jullie gezeik op dit forum is alleen maar lul praat. niets is goed! Jullie hebben echt een dikke lul in jullie reet nodig.


  Maak melding

 32. Het zijn Nederlandse stagaires (artsen in opleiding/verpleegsters) die in ziekenhuizen meehelpen om Surinaamse patiënten beter te maken. Het zijn Nederlandse sociale projecten die bijv bejaardenhuizen ondersteunen. Het zijn Nederlandse vrijwilligers die in kindertehuizen helpen kinderen te verzorgen.

  Zo Baas B, vertel me waar zijn de Chinezen die onbaatzuchtig Suriname helpen? De Chinezen zouden meer een Hollande Bril moeten opzetten en ook helpen om de billen. Te wassen van Surinaamse ouderen in bejaardentehuizen zoals de jonge Nederlandse meiden dat doen!!!


  Maak melding

 33. Pagal= PAGLA,
  Leest de reactie van chind heel goed.
  Die paarse revolutie kindertjes zijn een stelletje ondankbare schepsels, zonder Nederland was Suriname op gelijke hoogte met Haiti, Als Nederland echt alle hulp aan de Surinaamse bevolking stopt dan zal bouterse en zijn revo kindertjes een heel andere toon zingen.


  Maak melding

 34. de president heeft het over politiek nederland en niet over wij hollanders. zo als jullie weten heeft hij problemen met politiek denhaag en niet met de bevolking ik ben zelf een hollander . ik zit dicht bij het vuur dus ik kan er over praten ok,


  Maak melding

 35. met andere woorden zaken mensen ,handeleren zijn welkom. hij wil geen politieke bemoeienis anderen hollanders zijn welkom. ik hoop dat jullie nu het goed begrijpen de president heeft geen ruzie met de nederlandse bevolking. mijn advies is hou van je landgenoten en niet van je ouwe slavenhandelaren en uitbuiters ik schaam me als hollanders mijn voorouders hebben nooit een brug in suriname gebouwd we waren met onze economie bezig ,deze president probeert jullie ogen open te maken ,


  Maak melding

 36. @Prik, dank je wel voor je opmerking.
  @GMAP, ook bedankt voor die link.

  =Bouterse zegt zelfs dat er een chronisch gebrek aan kader is. Zie maar wie allemaal om hem heen staat.
  =De plek waar het ziekenhuis zou komen is tot tweemaal gedoemd, omdat het helemaal fout is gegaan.

  =Er wonen zoveel Surinamers met kennis in Nederland, maar nee, door Bouterse zijn houding zijn ze nu landverraders geworden.
  Surinamers spreken geen chinees, dus is oppassen wat er allemaal zal gebeuren.

  -Een ding is zeker en dat is het feit dat de chinezen zullen overheersen in Suriname, dit komt omdat men de Surinamers in het buitenland aan een kant zet en geen kansen bieden.

  =Een ding is zeker en dat is het feit dat de chinezen geen kantoren en huizen hoeven te bouwen, dit omdat je binnen 5 jaar je huis al kwijt bent.

  =lees hier een kort stukje tekst::::
  21 Jun, 15:00

  PARAMARIBO – Van de sociaal-culturele vereniging ‘De Eenheid’ kreeg president Desi Bouterse vrijdag 500 bouwpercelen ten behoeve van het woningbouwprogramma van de regering. NDP-topper Gilly van Holt deed de schenking namens de vereniging kort na de beëdiging van de ministers Rabin Parmessar (OW) en Steven Relyveld (RGB). Suricom Park,

  =Het gaat hier om een domeingrond en kan nooit zuiver koffie zijn, omdat je van de staat zelfs het grond krijgt en nu zogenaamd het als cadeau terug schenkt.


  Maak melding

 37. Ira,
  You’re welcome brada.
  Alle beestjes helpen om die massamoordenaar te ontmaskeren en om onze broers en zusters in Suriname te helpen om hun ogen te openen .


  Maak melding

 38. beste Ira,

  als gij zoveel weet te schenken, wat is dan je werkelijke rijkdom, en dan, hoe kom je eraan en heb je hier ooit belasting over betaalt???


  Maak melding

 39. Zaterdag 22 juni 2013 om 11:33 uur, door GMAP

  ” timetje timetje ,
  Ze hebben wel geld om twee urutu’s te repareren,”

  ——————–
  Daar was wel een valide en aanvaardbare reden voor.
  Op het moment dat jij je flikker ‘poot’ hier neerstrijk moeten ze onmiddellijk je boeler-mars aanpakken en aan flarden kunnen schieten.


  Maak melding

 40. Het wordt tijd dat Dino het roer overneemt.Die is een jongeman nog en kan het veel beter doen dan zijn zieke,slappe vader die niet eens een behoorlijk stuk kan lezen zonder te hakkelen.Als Dino maar 500 woningen tot 2015 kan neerzetten,heeft dit volk hem alles vergeven.Wordt tijd dat Dino hem nu opvolgt en Bout verhindert om terug te keren naar Sur.Dino kan dan lang regeren net als Obiang.


  Maak melding

 41. Neen, de bril wordt niet “afgezet” jo moordenaar, verkrachter, drugsdealer, rover.
  Jij laat degenen die geen toegevoegde waarde hebben in de samenleving horen wat ze willen horen. je zaait haat richting holland terwijl je van de andere kant jezelve zit te verrijken over de/het rug van dezelfde mensen en het arme volk.
  we hebben je door, schurfhond.


  Maak melding

 42. Om een land economisch tot ontwikkeling te brengen ben je afhankelijk van andere landen. De Amerikanen hebben na WO II miljarden dollars gepompt in de West Europese economieën om de landen er bovenop te helpen. Hetzelfde heeft de EU gedaan en doet de Europese Unie nog steeds met de nieuwe lidlanden uit Oost Europa.Het is geen kwestie van bedelen van de landen maar een noodzaak om die hulp te aanvaarden om niet een achter en onderontwikkeld land te blijven.

  Afrika was voor Europa en de VS een verloren werelddeel.Maar het werd anders. Dankzij de economische samenwerking van de Afrikaanse landen met China,Rusland en India groeien de economieën van die landen als kool.Nederlandse, Duitse, Belgische, Franse en Amerikaanse bedrijven gaan nu ineens de potentie van Afrika ontdekken en doen goede zaken met landen op het Afrikaanse continent. Suriname kan veel leren en voordelen halen uit de samenwerking met China, India en Rusland.


  Maak melding

 43. ik denk dat door de jarenlange isolatie van deze man, hij wereld vreemd is geworden.
  Hij denkt nu ook nog dat China ontwikkelingshulp geeft aan Suriname.
  Zal eerder zo zijn: desi en zijn intieme groep krijgen leuke dingen van China. Wel ja een eredoctoraat voor Internationale Politiek. Waarom ook niet lekker gek doen. En Desi en zijn groep zijn ook lekker geil van geld. Dus dat krijgen ze ook.
  Nou dan heb je Desi om, want hij geen geen moer om het Surinaamse volk. Gewoon reinste gekletst. Desi geeft om zichzelf.
  Deze man die Pres is van Sur is helemaal los van de wereld. Maar zoals we het in Sur zeggen: De Surinaamse methode.


  Maak melding

 44. Overal wordt de leiding van het land verjongt.Zie maar Nederland Rutte en Alexander.Beiden in de veertig.Die Kim van N.Korea is zelfs een ukie.Ook China heeft voor een jongere leider gekozen.En onze Dino heeft charisma van een leider.Kijk maar hoe hij het binnenland tot orde heeft geroepen.Ik zie hem al de troepen inspecteren met Linscheer als adjudant.Of hem in het vliegtuig zien stappen om de echte grote leiders van andere landen te ontmoeten.Bijvoorbeeld Merkel en Putin en dan niet via sluipwegen.


  Maak melding

 45. Cobi,

  ondanks hulp Steve heeft het Daddy niet mogen baten, wat voor geestelijke hulp heeft Baby dino dan niet nodig???

  het Vaticaan 🙂


  Maak melding

 46. Het betekent zeker wat als China zaken wilt doen in en met Su, of het nou eigen belang is of niet Su kan meegroeien en met de Chinezen is er al eeuwen een band, dus liever zij dan de Turken.

  Heel Europa zit misschien elke dag met hun vingers gekruist dat China ze opzoekt om handel mee te drijven.

  Nederland schijt al een aantal jaren de kleuren van de regenboog door die crisis en het gaat erger worden met de plannen die ze hebben voor het komend jaar.

  Ze ouwehoeren wel Su dit, Su dat maar voorlopig heeft Nederland net zoveel werklozen als alle inwoners van Su bij elkaar.

  Hoevelen witmangs vestigen zich al jaren in Su om een beter leven te hebben omdat stress ze problemen geeft.

  Die Hollandse bril moet zeker af en dat moet duidelijk zijn want die Hollanders hebben spijt dat ze het land in de steek hebben gelaten en nu zijn ze erachter dat het land veel rijkers is dan wat ze altijd hebben gedacht.

  @ Roy,

  alles wat je hebt neergezet is niet bewezen maar wat WEL bewezen is en dat kan je elke week terug zien op de NL tv hoe de tijd van de slavernij was, dat waren ook moordenaars, verkrachters, (zee)rovers enz enz, en weet en naar die criminelen van toen worden straten, lanen, wegen enz enz vernoemd omdat NL zo trots is op ze.

  Haat zaaien naar NL?

  Hou op schei uit, NL loopt Su zwart te maken, met de hoop dat het land geisoleerd raakt en ze niet verder kunnen ontwikkelen en dat Su uiteindelijk als een hondje bij NL aanklopt.

  Die tijd die NL daaraan besteedt kunnen ze liever gebruiken om na te denken hoe ze NL kunnen redden en geen Griekenland 2 wordt.


  Maak melding

 47. Prima initiatief van de regering Bouterse om samen te werken met de 1-na-grootse economie van de wereld. China heeft aanzien en een wereldspeler in buitenlandse investering. Chinezen bezitten diverse mega-winkelketels (div drogisterijen als Kruidvat en Trekpleister in NL en ook afvalverwerkingsindustrieen) en beschikken zo over honderden miljarden aan vermogen in EU en er buiten. Slim van Bouterse om deze stap te nemen. Pas later zal hij geeerd worden in de geschiedenisboeken. Hij is een toonbeeld van iemand die fouten heeft gemaakt maar ook weer herstelt.. Hopelijk wordt de corruptie ook hard aangepakt in zijn periode, zonder eigen (partij)mensen te sparen.


  Maak melding

 48. Hahahaaa, don don okraD.
  Ik ga wanneer ik wil naar mijn geboorte land, geen enkele drugscrimineel, moordenaar en domme achterlijke revo kindertjes kunnen mij dat beletten.


  Maak melding

 49. Robetje G
  Droom jij maar lekker verder mi boi.
  Jij hebt het over de oost-europese landen, een goede voorbeeld haal jij aan mi boi, wij kunnen leren van het feit dat na dat deze landen zijn overgestapt zijn naar westerse democratische model ze stuk voor stuk welvarender zijn geworden,in Afrika en in Suriname worden jullie dom gehouden door figuren zoals bouterse, mugabe,Obiang en al die andere bloedzuigers hebben hun geld veilig weg hebben gezet in westerse landen die ze zogenaamd haten, wie is nou dom??


  Maak melding

 50. Het enige wat ik te zeggen en schrijven heb is dat ik bij sommige reacties alleen bitterheid proef, Er zijn ook heel veel REDI MUSU’s (LANDVERADERS) die niet willen zien dat het land vooruit komt. Er zijn Grote fouten gemaakt maar geef niet alleen DB de schuld.(De KOLONISATOR is ook debit aan).Ik hoop dat het goed mag gaan met Suriname zodat de volgende Generatie van alle goeds mee mag profiteren. (SURINAME VEEL SUCCES HOOP DAT IK HET MEE MAG MAKEN)


  Maak melding

 51. Amnestie’koning’ bouta is zeker brillen gaan halen daar,straks komt hij terug met haitiaanse brillen,afrikaanse brillen,columbiaamse brillen,venezuelaanse brillen,argentijnse brillen,turkse brillen,braziliaanse brillen,cubaanse brillen..
  En alles MADE IN CHINA!!!

  Wat deze gek toch niet allemaal verkopen kan aan het apatische surinaamse volk!!


  Maak melding

 52. Zoveel domme commentaren komt men wereldwijd op geen enkel ander forum tegen dan op Waterkant.net, het forum van de Surinamers. En je kan er gif op innemen dat deze commentaren allemaal afkomstig zijn van de NieuwFront aanhangers, NieuwFront aanbidders en NieuwFront meelopers.

  Ik vraag me af waar de intelligentie is van deze mensen?Het zijn typen die teveel naar het cabaretprogramma ’the sunday talkshow’ luisteren. China is de grootste financierder van Amerika en Italië, Frankrijk, Spanje, allemaal EU landen lenen van China. Kortom, waarom mogen rijke landen wel lenen van China en waarom mag een arm land als Suriname geen beroep doen op Chinese financiering? China staat op de eerste plaats van landen met de grootste goud en vreemde valuta voorraad. Op de tweede plaats staat Japan, op de derde plaats staat de Eurozone(Duitsland, Nederland, en alle overige EU landen ),en de op de vierde plaats staat Rusland.Maar zel in de EU zijn er landen die een beroep doen op leningen uit China.

  De simpele gasten van het NieuwFront denken nog steeds dat Suriname zelf alle projecten kan financieren. Suriname is niet in staat om zelf een groot aantal huizen voor haar bevolking te bouwen,enz. Hoe gaan ze dat zelf voor elkaar krijgen? Natuurlijk de beste stuurlui staan aan de wel en ze weten het beter.


  Maak melding

 53. @RobG
  China, India, en Rusland. Ben jij daar weleens geweest om de wantoestanden in die landen van nabij mee te maken? Putin kan nog steeds de treinen in Rusland niet optijd laten vertrekken vanwege schaarste aan benzine. Vele Russen vertrekken nog steeds richting VS en West-Europa. India heeft een smalle rijke bovenlaag en een gigantische arme benedenlaag. China vertrapt mensenrechten left and right, heeft een one-child-policy en staat bekend om haar meest onhygienische voedselprodultie. “Charity begins at home buddy.”


  Maak melding

 54. Natuurlijk wil hij de rest van zijn navolgers meesleuren in zijn ravijn.
  Nederland heeft het tegen Bouterse en niet tegen het Surinaams volk!
  Hij heeft het in en met de VS,Brazilië en Nederland helemaal verbruid.
  En de domme massa volgt als makke schapen!


  Maak melding

 55. De banden tussen Suriname en de volksrepubliek zijn warmer dan ooit.

  Hahahahahaha,wie en welk bedrijf zou geen goede en warme banden met zo’n klant willen hebben?


  Maak melding

 56. Holland is geen vriend van Suriname;
  Brazilië is geen vriend van Suriname;
  Caricom is geen vriend van Suriname;
  USA is geen vriend van Suriname ( newmont)
  Canada is geen vriend van Suriname ( iamgold)
  Enz, enz, enz

  China is geen vriend van Suriname (rondhout, vele Chinese winkels, one China politiek, honderden
  nieuwe Chinezen naar Suriname, Chinese producten in Suriname, enz;
  enz, enz, enz

  Bij alle landen gaat het om business en niet om vriendschap en dat moet DDB een keertje gaan snappen en niet allerlei onzin/bermpraat zitten of lopen uit te kraaien. DDB onderschat de intelligentie van het proletariaat.

  De afstand van Paramaribo naar Brazilië over de lucht als over de zee is vele malen kleiner dan Paramaribo naar China. Beter gezegd, Brazilië ligt vele malen dichterbij Suriname in vergelijking met China.

  Alle producten, kennis en ervaring die China bezit , hebben ze ook in Brazilië. Waarom zo moeilijk doen, als het eenvoudig kan. Die producten zijn ook van een betere kwaliteit en levensduur.

  Als hij tanks in Brazilië kan laten reparen, waarom kan hij ook niet een heel sterke handelsrelatie/ samenwerking, studies met het zuidelijke buurland aanhalen. Per saldo zal het Suriname veel meer opleveren, dan met China. Het Portugees is veel gemakkelijker aan te leren dan het Chinees op scholen. Andere voorbeelden zijn: dezelfde alfabet , voetbal, carnaval, muziek. Latijnsamerikaanse landen en samenwerking, Amazoneoerwoud/gebied, vrede en veiligheid, enz, enz, enz.

  Geen enkele land is een vriend van een andere land al werken ze samen. Het is gewoon business en dat moet DDB goed inzien en niet omdat hij het SLM- vliegtuig tot zijn privé bezit maakt en naar China vliegt om van een spiekblaadje een spreekbeurt te houden, het Surinaams volk zand in de ogen strooit met dit bermpraatje.

  Hij kon liever bij Brazilië een vliegtuig huren en ermee naar China vliegen i.p.v. honderden reizigers op de route Paramaribo-Amsterdam retour in zo grote verlegenheid brengen en de SLM/het land in grote kosten te jagen, grote verliezen laat lijden en hierdoor een slechte naam te geven. DDB is al internationaal op een zwarte lijst en dat wordt hiermee duidelijk aan gegeven. Je moet zien wat voor problemen en kosten deze man Suriname internationaal geeft met zijn bedenkelijke reputatie. Schande, (inter)nationaal. Weg met DDB. Het is mooi geweest. Je heb je kans WEER gekregen en het is al WEER niet gelukt. Je hebt de kennis niet en je reputatie niet mee om de leider van het Surinaamse volk te zijn.
  Houdt de eer aan zelf, jongen en ga jagen of vissen in het oerwoud. Dan kan je daar jager spelen met een uzi. Gratie! A kondre skeer door jouw gedrag, zie nu weer dit gebeuren met de SLM.

  Het vertrouwen in de SLM flying on trusted wings, zal zeker afnemen bij de reizigers, nu DDB het SLM-toestel als zijn privé eigendom/ Air force one beschouwt.

  DDB kan liever een spreekbeurt over vrede en veiligheid in een universiteit van Rio de Janeiro, Santos, Belem in Brazilië in het engels van een spiekbriefje gaan voorlezen dan in China. Hiermee worden niet alleen de kosten vele malen lager, de banden verstevigt met het buurland, maar de reizigers worden hier ook niet de dupe van. SLM, flying on trusted wings, vliegt al naar Brazilië en kan een hele handelsdelegatie, gewone reizigers enz, enz, enz meenemen, tel uit je winst.

  Deze man met zijn bedenkelijke reputatie wil Suriname vooruit helpen. Geloof jij dat, ik niet?

  Weg met DDB! DDB gratie! Sranan skeer! Hij heeft de kennis niet. Hij kan het niet en van zijn ervaring leert hij ook niets, dat zegt wel heel veel over deze sergeant, moordenaar enz, enz.
  Ja of ja?


  Maak melding

 57. Een hele domme strategische blunder van de president om nederland te laten vallen en china te verheerlijken.
  China zal wel uitkijken met zulke verraders.


  Maak melding

 58. @RobG
  waarom mogen rijke landen wel lenen van China en waarom mag een arm land als Suriname geen beroep doen op Chinese financiering?

  1.Je zegt het zelf al “rijke landen”!
  Ze kunnen zich dat dus wel permitteren een lening te sluiten!
  2.Ze hebben ook de knowhow tijdens het overleg met de Chineze geldschieter!
  3.Ze laten zich niet door de Chinezen ringeloren,want jullie denken dat de Chinezen het met jullie menen?
  Te wojo jagie oen sa sjie soema ser’ moro voeroe!
  De Chinezen zijn zoetjes aan bezig het alnd over te nemen.
  Straks (een kwestie van tijd) heeft de “Surinamer” niets meer te vertellen.


  Maak melding

 59. Recht of krom: Bouterse komt gewoon bedelen om leningen.

  De Chinezen kennen het begrip ‘gratis geld’ niet.

  Suriname gaat zwaar bloeden voor elke usd die ze ‘krijgen’ van de Chinezen.


  Maak melding

 60. @agnesforster, je eigen baas Bouterse heeft zijn eigen volk landverraders genoemd. Wat verwacht je dan????

  @Eduard Lupson, je hebt groot gelijk, het is een grote puinhoop in die landen en ook vooral als het gaat om mensenrechten.

  =Het probleem van China is vooral het feit dat ze Amerika en de EU willen overtreffen, helaas gaat dit gepaard met armoede en geestelijke mishandeling in het land. Zie zelfs maar de documentaire.

  =Ik heb geen partij, maar is de Nieuw Front ook de NPS????


  Maak melding

 61. Ordos, China: Een moderne spookstad

  China is een land met ongekende economische groei. Die groei wordt mede veroorzaakt door de uitgaven van de overheid. De gigantische projecten die China aan het bouwen is zijn niet op twee handen te tellen. Wat dacht je van het nieuwe, 200 miljard dollar kostende, spoorwegennet.

  Een ander voorbeeld van zo een project is de stad Ordos. Splinter nieuw en binnen vijf jaar uit de grond gestampt. Er is alleen een probleem, behalve de bouwers, woont niemand er.

  En weten jullie hoe het komt??
  Juist omdat de chinezen het niet kunnen permitteren daar te gaan wonen,!!!Ze werken al voor een hongerloon…

  Een fikse uitbreiding van de Chinese stad Ordos werd begin deze eeuw ontwikkeld om een miljoen Chinezen te huisvesten. Amper 10 jaar later lijkt de naastgelegen ‘groeikern’ Kangbashi meer weg te hebben van een spookstad waar zich tot nu toe nog geen 30.000 mensen hebben gevestigd. .

  .

  Behalve dan de opvallende afwezigheid van mensen lijkt het er in de stad verder nergens op dat Kangbashi (500 kilometer ten westen van Peking) een spookstad is. Er wordt namelijk flink doorgebouwd aan de stad, ondanks de afwezigheid van potentiële huizenkopers. Waarom en voor wie dat gebeurt is vooralsnog de vraag.

  Net als de rest van de wereld heeft ook China te kampen met tegenvallende economische groeicijfers. Daarmee gepaard gaat een luchtbel in de huizenmarkt, die onrustbarende vormen aanneemt

  Net als de rest van de wereld heeft ook China te kampen met tegenvallende economische groeicijfers. Daarmee gepaard gaat een luchtbel in de huizenmarkt, die onrustbarende vormen aanneemt. De Chinese economie groeit dit jaar naar schatting van de Wereldbank met 8 procent, waar 11 procent de afgelopen jaren niet ongewoon was. Kangbashi (gelegen in een regio die vooral welvaart kent door mijnbouw) is een van de eerste regio’s waar de stagnatie van de Chinese huizenmarkt duidelijk zichtbaar wordt.

  Hierdoor kunnen de (zeker voor Chinese begrippen) peperdure woningen niet aan de man gebracht worden. Inmiddels zakken de prijzen in rap tempo, maar dat heeft nog niet geleid tot een toestroom van mensen en de bijkomende hausse aan huizenverkopen in de stad.

  Ondanks het gebrek aan inwoners is de stad volgestouwd met de meest prestigieuze gebouwen, musea en ligt er een hypermoderne infrastructuur.

  Enkele jaren geleden onthulde de Chinese overheid het plan om minimaal 20 nieuwe miljoenensteden te bouwen om de snelgroeiende Chinese middenklasse te huisvesten. Gezien de huidige economische situatie in China lijkt er van dat plan voorlopig weinig terecht te komen, tenzij er massaal goedkope arbeiderswoningen gebouwd gaan worden. In die categorie bestaat namelijk nog een behoefte van 15 miljoen nieuwe woningen.

  Kangbashi en het (in ieder geval deels) mislukken van het huisvestingsbeleid van China is voorlopig het meest dramatische voorbeeld dat niet alles wat men in China aanraakt in goud verandert.


  Maak melding

 62. Hij moet geld vinden waar hij het kan krijgen. Van de VS, Rusland en Nederland krijgt hij dat niet, van China wel. Dus gaat hij naar China. En indien er ook nog win-win zaken kunnn worden gedaan, dan is daar toch niks op tegen?


  Maak melding

 63. ik hoop dat na deze ellendendige tijdperk van crimienelen sme bevrijdt wordt en echte democratie zijn tijd ingaat.

  z.a. algemeen bekend,na elke ellende komt opruiming en verbetering vooruit gang..

  nieuwe tijdperk is,algemene verkiezingen op landelijk-evenredig-heids-stelsel gebasseerd waarbij iedereen op iedereen kan stemmen over het hele land..

  weg met die boeven bende..


  Maak melding

 64. Zaterdag 22 juni 2013 om 12:02 uur, door chind

  Je hebt het over de echte Nederlanders en deze soort is in Nederland een uitstervend ras want hier willen ze alles zo snel mogelijk.
  En die sociale projecten zijn van Nederlanders maar niks van de Nederlandse regering!!!!!!!

  Haal aub nu eens een paar dingen niet door elkaar!
  Anders loopt straks hier Rutte of die eikel van Timmermans mee te pronken met iemand anders zijn veren.

  Nogmaals voor iedereen de Chinezen zijn niet dom en doen niks gratis. Lees de Chineze regering doet niet aan liefdadigheid!!
  En dat Hiawata zaken doet met China is pokte begrijpen. Dat zal iedere toekomstige regering van Suriname doen. Echter moet men wel als gelijke aan deze tafel aanschuiven en niet ondergesneeuwd worden door een economische grootmacht.

  Sterkte voor ons volk.


  Maak melding

 65. GMAP, woorden helpen niet dombo.Nogmaals pak je biezen en ga daar naar toe om een enorme demonstratie ontketenen,jouw gebral heeft totaal geen toegevoegde waarde.
  Neem als ondersteuning Ira en de rest die het goed voor hebben met Suriname meebv:who cares,chind,ray enz.Als je dat zou aandurven heb je mijn steun.
  Daar zal ik en de Surinamers lang op moeten wachten,want moedig zijn moet in de mens zitten,maar bij gebrek daaraan ,misbruiken jullie deze forum met jullie oeverloos gezwets ,blablablabla dat kunnen jullie als geen ander.Wat hebben de Surinamers aan het gezeik hier op dit forum,haast niemand ziet jullie voor vol aanwel zien ze jullie als HELDEN OP SOKKEN.

  Nog ff dit,1maal je het internet afstruint,ga aub kennis vergaren hoe een demonstratie a la Syrie,Libie,Tunesie ,Egypte enz.tot stand te brengen.
  Losers.


  Maak melding

 66. En weer liegt die GMAP.Noem 1 Oost-Europees land waar het goed gaan. 1tje maar.Zoals heel Nederland weet zitten die landen met enorme economische achterstand.ze komen allemaal hier heen om het beter te hebben,ook de criminelen net als toen de Surinamers hierheen kwamen,ook criminelen.
  Dus waar heb jij het eigenlijk over domme GMAP?


  Maak melding

 67. Ghegheghe GMAP,jij noemt toch de Surinamers dom en achterlijk,ze volgen hun baas,paarse kudde?Ga als eye-opener.Jaja je bent en blijft een lafaard die achter de pc een enorme grote bek heeft.Ik weet het al je bent een loser 1ste klas.


  Maak melding

 68. Het zit ‘m niet in de bril meneer B, het zit ‘m in die ogen van je die steeds meer Chinees worden. Nog even en ze zitten helemaal dicht!
  Dee- Sie- Lee 🙂 🙂


  Maak melding

 69. Whahahahahah, ik kom echt niet meer bij van het lachen.
  Dan wanneer gaat dibri zijn Hollandse bril afzetten?
  Ik heb je gezien op tv, noodgedwongen vanwege die dagelijkse sibiboesoe’s hiero.

  Man, man, man, je ken niet eens engels. Hoezo heb je een Haitiaanse vriend of een Chinese vriend.
  Voorlopig ben je de enige aap, met een vertaler.
  Begin je Eigen hollandse bril af te zetten, dombo..

  A kondre staat stil, na 20:00 uur geen kip op straat te bekennen, je kunt een Dragrace houden op straat zo leeg en stil.
  Vorig jr was het niet zo, dat land gaat met rasse schreden achteruit…
  Diep triest.

  Enne, paraman, het is uit, want a no kang dat ik altijd een boto moet huren om je op te zoeken, alleen maar omdat ik surined ben, nee zo zijn we niet getrouwd.


  Maak melding

 70. Meneer Eduard Lupson, Rusland en China zijn landen waar ik op bezoek ben geweest. Rusland heb ik het meest bezocht en dat land ken ik beter dan China.In Rusland nam ik op een avond Krasnaja Strela de rode nachttrein die Sint Petersburg met Moskou verbindt.De trein vertrok op tijd uit St.Petersburg en kwam op tijd aan in Moskou.

  In Moskou kon ik weer op tijd een binnenlandse vlucht pakken naar Kazan, de hoofdstad van de Tartaarse Republiek.Ik ging even relaxen in het dorpje Vodja. Dus jouw verzinsel dat Putin de treinen niet op tijd kan laten vertrekken is dus fake. In Nederland kent men ook het probleem dat treinen soms niet op tijd vertrekken.In Amerika is het alleen erger toch ook?

  Wantoestanden heeft men ook in Nederland en Amerika. In Nederland heb je mensen die kattenvoer als warme maaltijd moeten eten en in Amerika heb je ouderen die eten uit afvalemmers moeten verzamelen.Dus je verwijzing naar Rusland, China of India kan je dichter bij huis houden.


  Maak melding

 71. RobG: “n Nederland heb je mensen die kattenvoer als warme maaltijd moeten eten”

  Wiste je beste RobG dat een blikje kattenvoer omgerekend per ons vlees duurder is een een pond gehakt…

  Een bewijs dat je echt de grootste gek en leugenaar bent op dit forum. Een typische Paarse Pauper dus.


  Maak melding

 72. Zaterdag 22 juni 2013 om 16:12 uur, door tim

  Dus de Surinamers die hierheen kwamen waren criminelen?

  Leg uit of mag ik ook iets verder terug in de tijd?

  Volgens mij waren het jouw voorouders die overal ziektes etc verspreiden en alles leegroofden en slavernij dreven….. Oh chips ik sla door …….

  Ik vind jou reactie heel kort door de bocht maarja dat kan niet anders …


  Maak melding

 73. Henk Molenaar, misschien eet jou troostpoesje biefstuk, maar heel veel mensen in Nederland eten katten/hondenvoer gemaakt van slagerij-afval, of vlees van de markt, supermarkt of slagerij dat overdatum raakt.Maar jullie zijn eenmaal van de po gerukte kunstmatige slijmerige kwallen van het NieuwFront, zo wereldvreemd als een luis op een walvis.Met jullie is het water naar zee dragen.


  Maak melding

 74. @RobG
  Omdat het zo goed gaat in die landen, staan duizenden in de rij bij de Amerikaanse Ambassade in Moscow, Being, en New-Delhi voor een touristen visa naar de USA. Zij die niet over een visum kunnen beschikken, betalen veel blad om political asylum in de USA of in een van de EU-Staten aan te vragen. Niemand heeft verklaart, althans ik niet, dat er in de USA en Nederland geen armoede is. Ik woon en werk hier, dus ik weet waarover ik praat. Ten slotte, vraag aan athleten en touristen hoe moeilijk het er aan toe kan gaan in Rusland. Het commentaar over Putin en de treinen komt niet van mij, maar van een persbureau nota bene in Oost-Europa. Bye the way, ik ga er in Augustus naar toe, zo ik heb niets tegen de Russen.


  Maak melding

 75. @ RobG
  Ik heb nog nooit gehoord dat een minister niet lijvelijk aanwezig is bij een ministriele overdracht. Nota bene om over te dragen aan een partijgenoot. RobG, met al je kennis, dit is onbeschoft en niet volgens protocol. Dit gedrag van een kameraad is hoogst onfatsoenlijk en laag bij de grond.


  Maak melding

 76. Bouterse, je was een crimineel, je bent een crimineel en je blijft een crimineel.

  Ontwikkelingsgeld noh, jou verstand zit zeker onder in de koffiekop. China geeft geld, je bent zeker je verstand kwijt nu die Chinezen jou genaaid hebben he?

  Doe maar, verpand Suriname maar met huid en haar aan China als jij maar met dat geld stemmen kunt kopen en jezelf en je vrienden kunt verrijken.

  Op donderen, moordenaar!


  Maak melding

 77. Eduard Lupson, de houding van Abrahams laat zien dat hij het helemaal niet eens is met zijn heenzending.Ik ben van mening dat president Bouterse daadkracht heeft getoond en dat het bij hem niet op de eerste plaats gaat om de militaire makker van vroeger en partijgenoot. Het gaat om kwaliteit.Aangezien Abrahams heeft laten zien dat hij niet capabel is om dit ministerie te leiden moest hij ontheven worden van de functie.


  Maak melding

 78. Met andere woorden kun je volgens deze moordenaar beter een Chinese bril op zetten, en hoelang zou zo,n Chinese bril dan wel niet mee moeten gaan?
  Deze leeghoofd zonder visie loopt het land Suriname te verkwanselen, over enkele jaren moet je niet raar opkijken dat we hier een Chinese president hebben, doordat de grootste bevolkingsgroep in Suriname Chinezen zijn.


  Maak melding

 79. Deze hele discussie ten spijt, je zou je moeten afvragen wie Dombo Druga Bobo in 1980 aan de macht heeft geholpen in SU. Hij is vergeten dat hij de macht alleen naar zich toe kon trekken bij de gratie van die Hollandse bril. Sinds hij niet meer die gratie geniet wijst hij met een afwijzende vinger richting NL en wil nu zelfs die Hollandse bril afzetten. Verder wordt hier een heel belangrijke vraag aan het volk van Suriname onthouden, n.l. Wat moet 1 van de rijkste economieen van de wereld met Suriname, een land die buiten haar bodemschatten verder nul komma nul te bieden heeft,….het kan verkeren..


  Maak melding

 80. Tjek die warmte van die chinezen..ik laat me awarra voor knippa verkopen. Tjek die warm band twee presienten, van Sierra Leone en Suriname verder allen maar ex presidenten en andere non gouvermentele organisaties…de vice president gaat het forum toespreken…op de conferenties met de echte presidenten is bouta persona non grata..het zal me niet verwonderen als hij zichzelf op de lijst van presidenten heeft geplaatst die interesse hebben om te komen..bouta yu na so bal…nobody wants to be seen with you

  Hua Chunying said President Koroma of Sierra Leone, Suriname President Bouterse, Secretary-General of the Shanghai Cooperation Organization Mezentsev and other foreign leaders, heads of international organizations will be invited to attend the forum. Former Japanese Prime Minister Yukio Hatoyama, former Prime Minister of Australia Rudd, former French Prime Minister Dominique de Villepin, former Malaysian Prime Minister Abdullah Ahmad Badawi, former Pakistani Prime Minister Shaukat Aziz, former U.S(http://www.best-news.us/). president’s national security adviser Zbigniew Brzezinski, former Russian Federation Security Council Secretary, former Foreign Minister Igor Ivanov , former Secretary-General of the EU Council of the EU Common Foreign and Security Policy High Representative Javier Solana, and many foreign dignitaries will also be invited to attend before the forum


  Maak melding

 81. @sabaku, jou verstand is nog minder dan dat van de Sabaku; die wist nog de andere vogels uit te nodigen voor een diner met een halve vis. Jij bent slechts instaat om wormen te pikken achter de plee.


  Maak melding

 82. Hollandse bril?

  Nou luister stomme idioot…. Holland dient als voedselschuur voor jou volk. Kijk naar de maandelijks overgemaakte euro’s, kijk naar de vele pakketten, en jij durft te zeggen dat je Hollandse bril wil afzetten?

  Wel logisch, want Holland kots op je. Is Holland wel goed genoeg om je stiefdochter Chantal Doekhie naar Holland te sturen.

  Holland moet jou niet, echt niet en ik ook niet, gestoorde aap. Je bent voor ons een veelvoudige moordenaar, martelaar, drugshandelaar, je bent een gewetenloze hond.

  Bouta, onthoudt 1 ding:
  Je kunt doen wat je wilt, maar gearresteerd worden in het land waar je ooit de man was, die dag komt er aan!


  Maak melding

 83. Je kan zien dat Bouterse met kop en schouder qua kennis,inzicht en intelligentie boven het niveau praat van de NieuwFront aanhang. In Nederland doet men alle moeite om de ‘Hollandse bril’af te zetten omdat deze bril het land o.a. binnen de Europese Unie geen goed heeft gedaan.Door de houding van Nederland heeft men binnen de EU en internationale organisaties veel functies misgelopen.Men zag de Hollanders liever gaan dan komen.Ze pretenderen het altijd beter te weten dan anderen,kunnen soms obstructieve standpunten innemen waardoor werkzaamheden stagneren,enz. Bouterse wil aangeven dat de NieuwFront aanhang de Hollanders napraten als het om de China gaat.Men is jaloers op China omdat de rollen omgekeerd raken in de wereld.Hun macht neemt af.


  Maak melding

 84. Wat vieren de Surinamers over 2 weken afschaffing van slavernij. Wie is het langs mee doorgegaan Nederland. Hoeveel jaren heeft Nederland Suriname geregeerd? 300 jaar en Suriname is over enkele maanden 38 jaar onafhankelijk. Wie heeft de wegen in Suriname aangelegd en wat was altijd het doel van aanleggen. Alle wegen in Suriname zijn aangelegd door Nederland . Heeft Suriname een snelweg? Nederland een grote economie waar je tot je 67ste moet werken. Een grote economiec met 350000 kinderen onder de aarmoede grens, een grote economie met tientallen voedselbanken. Surinamers word eens wakker dat we op een wereld leven van schijnbaar hulp in welk vorm dan ook. Het is altijd geven en nemen. Geen enkel rijk land gaat jou helpen. Europa staat door kinderarbeid in Azië en in vele 3e wereld landen. MNO is in jullie land bezig waarom word er niet grschreven daarover. Surinamers zullen het zelf moeten doen met investeerders niet alleen willen uitbuiten maar ook een stukje ontwikkeling en werkgelegenheid willen crieeren voor de surinaamse arbeiders .


  Maak melding

 85. Blackmaster; Keep on dreaming…..

  ‘Surinamers zullen het zelf moeten doen met investeerders niet alleen willen uitbuiten maar ook een stukje ontwikkeling en werkgelegenheid willen crieeren voor de surinaamse arbeiders ‘

  Uit welk ei kom jij?


  Maak melding

 86. Hahahahahahaaa ,
  RobG, hoelang heb je over na gedacht om deze onzin te schrijven ??
  Het is niet bouterse die intelligent en kennis heeft, jullie zijn stuk voor stuk domme schapen.
  stelletje ondankbare addergebroed.


  Maak melding

 87. RobG
  Je kan zien dat Bouterse met kop en schouder qua kennis,inzicht en intelligentie boven het niveau praat van de NieuwFront aanhang.

  Beste RobG, onze wereldreiziger die over ter wereld is geweest ( mag ik een teitje) beschouwt prijs Bouterse om zijn kennis, inzicht en intelligentie.

  Dat zegt heel veel over Paarse Pauper RobG.

  Ik daag je uit om een President te zoeken in de wereld met een zo laag IQ, een zo lage opleiding, een nog slechtere kennis van het Engels en ook een president met een langer strafblad dat PRESIDENT Bouterse.

  Of een land waar een moordenaar, couplepleger, drugsdealer uberhaupt presedent kan worden.

  Veel succes.


  Maak melding

 88. Ik had President Bouterse hoger ingeschat dan de alcoholist Wijdenbosch , het volk voor de gek houden over investeerders .Allemaal fabeltjes over investeerders die in Suriname gaan investeren. het gaat alleen maar om whisky reisjes te maken ,belasting geld opmaken.


  Maak melding

 89. Als ik de reacties lees, dan is het mij duidelijk waarom het zo slecht gesteld is met Suriname. Dit land leidt onder de grootste kwaal dat”Surinamers” heet. Ik bezoek vele forums en Surinaamse forums scoren slecht omdat het om schelden gaat. Bouterse schelden, daarmee los je niets op. Als ik naar een Surinaams journalist luisterd dan zeg het me genoeg. En als ik nu de reacties leest dan is het mij duidelijk dat het niet de intellectueel Surinamer is die reageer. De slaven waren toch met iets beter bezig en dat is vechten tegen de blanken en de Surinamer vecht met elkaar.


  Maak melding

 90. Deze Chinese provincie scoort alleen maar hoog op internationale lijsten van drugssmokkel, corruptie, mensenhandel en kinderarbeid.
  Echt iets om trots op te zijn!!!!


  Maak melding

 91. “““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““`Wat voor soort Surinamers met kennis die in Nederland wonen?laat me niet lachen,die paar ,meestal Chinezen en Hindustanen ja,die zijn reeds daar hoor,de rest zal hier blijven,hier zitten ze lekker 3 hoog achter op de bank te luieren,in Suriname moeten ze werken ,daar is niets gratis.


  Maak melding

 92. GMAP en Henk Molenaar, jullie beiden begrijpen niet eens de uitdrukking ” een Hollandse bril afzetten “.In heel Europa is men bekend met deze typische Nederlandse houding.Ik heb jullie geanalyseerd en ik ben tot de conclusie gekomen dat holle vaten het hardst klinken.Veel bombarie en weinig inhoud.

  Het enigste wat jullie kunnen projecteren is blinde haat, ongecontroleerde woede, en zelf opvretende frustratie.Dit zijn eigenschappen die niet passen bij slimme personen.Deze houding en gedrag bespeur ik bij alle NieuwFronters op dit forum.Ik heb nog geen enkele hoogstaande posting van een NieuwFronter op dit forum gelezen.Aangezien jullie de heersende groep op dit forum zijn en notabene kunnen rekenen op de sympathie van de webmasters van Waterkant,zegt al genoeg.Kwaliteit is ver te zoeken.

  Dat het heel erg met jullie verstandelijke vermogens is gesteld is het volgende. Je hoeft geen universitaire titel te hebben om op een academisch niveau te kunnen denken en handelen. Jullie richten meer schade aan voor het NieuwFront. De reikwijdte van jullie denkvermogen is begrensd en het zal ook niet veranderen. Helaas kunnen jullie er niets aan doen omdat je deze bagage van de schepper heb meegekregen tijdens je geboorte.


  Maak melding

 93. RbG:

  het is duidelijk dat jij de trotse eigenaar bent van een zwem- en veterdiploma.

  “Je hoeft geen universitaire titel te hebben om op een academisch niveau te kunnen denken en handelen”

  Hoe dom kun je zijn…… zo dom als jij dus.

  Denk je dat de Chinese onderhandelaars net zo dom zijn als Boutere en zijn ongeschoolde bende rovers?

  De Chinezen onderhandelaars zijn de top van hun universiatire opleidingen en lachen zich de ballen uit hun broek bij zoveel onbenul met niet eens een Mulo diploma.

  Wat denk je van het onderhandelingsresultaat van de IamGold deal. Ook de Canadezen zijn nog niet uitgelachten om deze deal. 400.0000 usd betalen voor een klein deel van aandelen. Geld dat Suriname niet heeft en nu als bedelaars aan de Chinezen moet vragen.


  Maak melding

 94. @blackmaster & RobG
  Ik ben het geheel met jullie eens schelden en anti gevoelens/ acties leiden tot niets of zelfs tot vernietiging.
  Het laatste geld natuurlijk wel voor 2 kanten. NF waren ook geen NL vrienden. Venetiaan negeerde Nederland ook als hij op bezoek ging bij zijn Chinese vrienden. Hoeveel zwaar gepikeerde protesten heeft Venetiaan niet langs diplomatieke weg geuit. Meer dan Bouterse omdat de laatste regeerd per decreet en persconferentie.
  Het vervelende is dat in het schelden en anti gedrag de feiten over het hoofd gezien worden.
  Zoals hoe belangrijk zijn banden met andere landen. Die Hollandse bril kan best goed uitkomen als zometeen de nood aan de man komt.
  Even een paar feiten Bruto nationaal product per inwoner per 2011
  Nederland dollar 42.600 (14de van de wereld na wat heel rijke landen).
  Suriname dollar 9.600 ( niet gek voor een zo kleine economie)
  China dollar 8.500 ( China is alleen van belang omdat 1.300.000.000 Chinesen zijn en er heel veel heel arm zijn)
  Afgelopen dagen is de rente in China geëxplodeerd. Wat gaat er met China gebeuren als die 1.000.000.000 achter gestelde Chinesen ook willen meedelen.

  Uit de relatieve armoede in Nederland wordt jaarlijks euro 180.000.000, = dollar 250.000.000 = srd 1.000.000.000 = meer dan 5% van het BNP, directe familie hulp overgemaakt. Hulp die direct de economie in gaat. Gegeven blijft gegeven. Ik weet wat er binnen onze familie overgemaakt wordt uit noodzaak. Ik vind het jammer dat hard werkende mensen hulp nodig hebben.
  Het blijft echter een gegeven dat familie hulp, de SLM, familiebezoek en toerisme van uit Nederland wel eens meer op kan leveren dan de Chinese connectie.
  De Chinese connectie is zuiver zakelijk en niet evenwichtig.

  Gooi aub geen bril weg voor dat duidelijk is dat deze niet meer nodig is


  Maak melding

 95. Henk Molenaar, mijn analyse over hoe je bent en denkt met al je grillen en grollen, en het klopt als een bus.Ik schat je niet hoog in.Kijk, Ik ben een bescheiden persoon en ik zal niet opscheppen over mijn achtergrond.


  Maak melding

 96. RobG,
  jij begrijpt alles beter daarom loopt bouterse al jaren over jullie heen.
  De revolutie was zogenaamd voor de arme bevolking,L.Neede,Abrahams,Graanoost,Sital,D.Bouterse, boereveen, Mijnals behoren tot de rijkste mensen in het land.
  De revolutie heeft Suriname armer gemaakt,
  De revolutie heeft onze munteenheid doen devalueren met alle gevolgen van dien,
  de revolutie heeft ons land van al zijn waardigheid beroofd.
  Al die beloftes die in de jaren 80 en 90 zijn gemaakt heeft didibri nooit waargemaakt.
  Nu beloofd hij jullie weer hemel en aarde, 18000 wonigen, 4 baanswegen, fly over , diepzeehaven, flat woningen en weer blijft het bij beloftes.
  RobG, slimme mensen laten zich niet zo makkelijk in de maling nemen.
  jullie hoop is nu gevestigd op China, hoop tegen beter weten in, want ook nu zal het bij loze beloftes blijven yu kaw.


  Maak melding

 97. Beste GMAP:

  Speciaal voor Paarse Pauper en wereldreiziger RobG

  Waarom China graag zaken met Suriname doet…..

  China koopt/rooft Afrika leeg

  Het Afrikaanse continent is niet alleen het toonbeeld van oorlogen, bittere armoede en corruptie maar is ook rijk aan vele natuurlijke grondstoffen. Grondstoffen waar de economische veelvraat China een groot gebrek aan heeft. In een rap tempo worden de Afrikaanse bodemschatten gedolven en naar China geëxporteerd. De bevolking profiteert echter maar nauwelijks van de uitverkoop door haar leiders. Het meeste geld verdwijnt in de zakken van een kleine club vaak corrupte leiders.

  Vindt je het gek dat China graag zaken doet met Suriname: Grondstoffen en corrupte leiders in overvloed.


  Maak melding

 98. GMAP, ik bekijk de zaken genuanceerd. Trouwens Bouterse is nooit over mij heen gelopen omdat ik het nut ervan niet in zie om zijn regering tegen te werken.Zijn tegenstanders zijn uit op politieke macht en aanzien.Bouterse is voor hen een obstakel. Over de revolutie kan ik weinig zeggen.Ik verwijs je naar Ludwig van Mulier voor zijn eenzijdig verhaal.

  Ik kan niet oordelen over het geld van anderen. Ik houd niet van praatjes die verzonnen worden.

  De revolutie heeft Suriname niet arm gemaakt. Het land hing sinds jaar en dag aan een Hollands infuus.De eigen inkomsten van het land waren minimaal. Nederland pompte geld in het land.Toen het geld van Nederland wegviel ontstonden er problemen.Dus zo geweldig was het land ook niet ontwikkeld.

  Deze regering is pas drie jaren aan de macht en er moeten heel veel zaken gerealiseerd worden. De regering heeft meer tijd nodig. Een groot probleem om de problemen goed aan te pakken vormt het kader.Het zijn bijna allemaal luie NieuwFront ambtenaren die niet berekend zijn op hun taken.

  De huizen en verbeterde wegen zijn op de rol en die gaan komen.Het neemt zijn tijd om de zaken te realiseren. Een begin is gemaakt om de fundamentele sociale vraagstukken in het land op te lossen. Köln en Aken zijn niet op een dag gebouwd.


  Maak melding

 99. Volgens RobG was de “Revolutie” wat niets meer dan een ordinaire coupe was het begin van alle voorspoed, rijkdom, vrijheid van meningsuiting en persvrijheid en economische groei van Suriname,,,,,,,


  Maak melding

 100. @RobG,

  Wanneer is het Surinaamse volk een revolutie begonnen? Zover ik weet heeft de legerleiding de regering afgezet wegens onenigheid over salarissen e.d. van de militairen.
  Is het leger gelijk aan het Surinaamse volk?
  En waarom moest het leger leden van het volk – die het had moeten beschermen – ombrengen?
  Ik zie geen enkele landsbelang en edele motieven wanneer een ordinaire salaris- en secondaire arbeidsvoorwaardenconflict leidt tot het omver werpen van een wettige regering. Zie jij die wel?


  Maak melding

 101. Forummers, Odi odi.

  President Bouterse: ‘Hollandse bril afzetten’

  Maar DADA heeft nog steeds een BRIL op van Hans Anders.
  Straks krijgt hij een nieuwe BRIL in CHINA met GLAZEN alla Dokter van Leeuwen.

  Bij terugkeer in SU. met z’n nieuwe BRIL, gaat hij over tot reshuffelen van nog enkele ministers.


  Maak melding

 102. ray,henk molenaar,gaymap,vijai.jojo.fer.e,en gelijk zoorte consoorten.
  is dit het enige wat jullie kunnen,’alles wat su doet ,afkraken en alles naar bouterse verwijzen dat niet goed is en als de bevolking achter hem staat is het volk ineens ‘paarse paupers of bedelaars.

  wat doen jullie dan voor su om het vooruit te helpen,’jullie doen niks”gekke dwaaze honden die betaald worden om su en bevolking en regering af te kraken.
  die hol-landse bril past jullie heel goed,blijf het dragen,aangezien jullie ogen verblind zijn en Niet zonder die hol-landse bril kunnen zien.
  de bezoekers op deze forum weten al wat voor stinkdieren jullie zijn en gaan blijven(stinkdieren met een slaven mentaliteit).


  Maak melding

 103. RobG,
  zie je niet zelf hoe onwetend jij bent?
  Die zelfde sloper en slager van paramaribo die jou land heeft beroofd van als zijn waardigheid geeft je nu weer een kans om zijn kunstjes opnieuw te tonen, sorry hoor ik begin mij nu af te vragen met welke zwakzinnige ik het te doen hebt.


  Maak melding

 104. @issem

  Wij doen ons best Suriname te helpen bevrijden van je baasje die de Serial Killer van Suriname is!
  Wat doe jij om je land van deze Bruut te helpen bevrijden?!
  Oh natuurlijk geen ene Moer!
  Je zit niet op school ,heb geen diploma’s ,je bewandeld criminelen wegen,denkt niet aan de toekomst van je kinderen,geloof in waarheidscommissies waar alleen de leugens verteld zal worden ,
  Kortom zeg maar gewoon je wil de next president worden zonder moeite ervoor te willen doen en wie kan je daarbij helpen?Juist je baasje ,de crimineel!!!


  Maak melding

 105. Elke dictatuur zegt meer tijd nodig te hebben. Daarom willen despoten eeuwig aanzitten. Macht corrumpeert.Daarom is meedenken, meebeslissen door de bevolking onmogelijk in een dictatuur. Een kleine groep profiteurs blokkeert de groei van de economie door een wanstaltige graaicultuur. Elke wijze van oppositie wordt in de persoonlijke sfeer geïnterpreteerd, als het willen verwijderen van de leider te eigen baat. De andere mening komt van de staatsvijand die eeuwige jaloezie wordt verweten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.