‘Tijdelijk zaakgelastigde a.i.’ Nederland begint in Paramaribo

102

De Nederlandse diplomaat Ernst Noorman begint aanstaande maandag als ’tijdelijk zaakgelastigde ad interim’ op de Nederlandse ambassade in Paramaribo. Dat heeft de woordvoerder van de ambassade gezegd tegen het ANP. De Surinaamse regering heeft zijn voordracht nog niet goedgekeurd dus mag Noorman zich pas ambassadeur noemen als Paramaribo heeft ingestemd.

De vorige minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, riep op 5 april 2012 de toenmalige ambassadeur Aart Jacobi voor overleg terug naar Den Haag. Reden hiervoor was het aannemen van de omstreden amnestiewet door het Surinaamse parlement.

Het feit dat Nederland nu weer iemand naar Paramaribo stuurt, betekent niet dat het standpunt van Nederland over de amnestiewet is veranderd, laat het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag weten. Hoewel de 53-jarige Noorman officieel geen ambassadeur is, heeft hij als zaakgelastigde in de praktijk wel dezelfde taken en rollen als een ambassadeur. Noorman was eerder ambassadeur in Burkina Faso.

102 REACTIES

 1. Roy,

  de hersencellen zijn bewezen aangetast bij Lackie.
  Hij kan alleen maar op commando blaffen. Kennis vergaren kan hij niet meer.
  Lackie doet alleen diplomatisch als hij weer wat toegeworpen krijgt. Hondje is dan weer braaf!


  Maak melding

 2. DDB kan alleen naar Nederland komen voor verblijf in het Oranjehotel in Scheveningen om zijn straf daar uit te zitten, vervolgens kan hij aan de USA worden uitgeleverd en daarna in SB in Suriname voor de de 8 december 1982 moorden. Deze man heeft heel wel wat misdaden gepleegd.


  Maak melding

 3. Waarheid is dat NL zijn Ambassadeur uit SU had terug geroepen om de omstreden Amnestie wet te beinvloeden(saboteren).
  Waarheid is ook dat NL 1(een) jaar lang dat geprobeerd heeft, maar dat het niet gelukt is.
  Waarheid is dat NL daarom zijn Ambassadeur nu wederom heeft terug gestuurd naar SU/Par’bo en verzoekt om hun voordracht te accepteren.
  OPMERKING:
  MIDDELS DIT SCHRIJVEN WOU IK ZIJNE EXCELLENTIE DDB/REGERING VERZOEKEN OM HUN VERZOEK GOED TE KEUREN.
  NOTE: DOOR RECHTSTREEKSE VRIENDSCHAP ONDERHOUDEN MET NL IS ER EEN OVERWINNING.
  God Krishna zegt in de Bhagavad Gita in het sanskriet SAMO SHATRAU CA MITRE CA ……..BHAKTIMAAN ME PRIJO NARA = EEN MENS(DIENAAR VAN GOD) DIE EEN VRIEND EN EEN VIJAND ALS EEN GELIJKE ZIET IS MIJ(GOD) DIERBAAR.
  WAAROM? OMDAT GOD IN ALLE LEVENDE WEZENS AANWEZIG IS EN VERDRIET AAN EEN ANDER MENS GEVEN WIL ZEGGEN VERDRIET AAN GOD GEVEN.


  Maak melding

 4. Waarheid is dat Nederland op diplomatiek gebied veel verder is dan lackin en trawanten.
  Radjkoemar Rajaram, hou toch op met jou paarse dom gelul man, lees wat er staat a.u.b


  Maak melding

 5. Suriname moet dit niet goed keuren. NL mag zijn Ambassadeur opslikken. Hypocriete Boeve land! Wat voor soort zakenrelatie? Het lijkt ook net of Nederland nu smeekt om hun Ambassadeur weer toe te laten. DB, denk hier goed over na. Als het aan mij ligt is het antwoord, NEE! Je kunt niet vriend en vijand tegelijkertijd zijn.


  Maak melding

 6. “Hoewel de 53-jarige Noorman officieel geen ambassadeur is, heeft hij als zaakgelastigde in de praktijk wel dezelfde taken en rollen als een ambassadeur”.

  What’s in a name?

  Post Suriname wordt door Nederland gebruikt als leerschool (springplank)voor zaakgelastigden en toekomstige ambassadeurs.
  Deze Ernst Noorman komt als ambassadeur uit Boerkina Faso en krijgt hierna (als zaakgelastigde in Suriname) een hogere functie,zoals zijn voorganger Aart Jacobi,de nu aangetreden ambassadeur in China.
  Laat de honden maar blaffen,de karavaan trekt verder!
  Dit is diplomatie op hoog niveau!


  Maak melding

 7. @Ferrel
  Jij volgt het nieuws op dit gebied slecht of je hebt geen verstand.
  Suriname MOET dit pikken en komt er niet onderuit dus heeft niets goed te keuren.
  Nederland heeft bij de amnestiewetswijziging zijn ambassade NIET GESLOTEN maar zijn ambassadeur voor overleg TERUGGEROEPEN.
  Terwijl Suriname als antwoord daarop zijn ambassade heeft GESLOTEN en op het niveau van zaakgelastigde heeft terug gebracht.
  Dus met Nederland is er niets aan de hand.
  Alles vindt normaal op ambassadeurs niveau plaats.
  Dit is slim en hoogspel van Nederland.
  (slechts de naam van de functie verschilt,maar het werk blijft hetzelfde).


  Maak melding

 8. @R.Rajaram

  …..dus je wilt zeggen dat bouta je baasje , de HERE GOD IN DE HEMEL , heeft blij weten te maken Met de tragische 8 dec bloedbad in Fort Zeelandia!!??

  IK HEB JE REEDS EERDER LATEN WETEN DAT JIJ DE BHAGWAT GEETA MET RUST MOET LATEN AANGEZIEN JE STEEDS MAAR VERKEERDE EN NEGATIEVE VERTALINGEN [MET OPZET]AAN HET PLAATSEN BENT!!!

  Ps

  Je denkt dat GOD in Bouta woont?!!
  Hij ,God, die zijn zoon Jezus op aarde had gestuurd om te sterven voor de zonden van de mens….
  En jij denkt dat dezelfde God ,in bouta de zondaar woont??!!


  Maak melding

 9. @Roy, GMAP en anderen hebben al genoeg gezegd en ben het volkomend eens. Suriname mag van leren.

  =Nederlanders geven tenminste blijk aan hun mensen in het buitenland.
  =Suriname laat hun mensen gewoon stikken en Bouterse noemt ze ook nog landverraders.

  @Ferrel, je noemt de Nederlanders boeven, maar vergeet niet dat je wel in Nederland woont en gebruikt maat van alle voorzieningen. Wie is nou hypocriet???


  Maak melding

 10. @Radjkoemar Rajaram

  Geweldig stuk, en omdat je toont hersens te hebben, wordt je uitgemaakt voor Paarse activiteiten.

  Het is zo zwart-wit op deze sit dat je aan de + en – tekens kan zien wat waterkant denkt over jou als persoon en tot welk kamp je volgens hun dan hoort.


  Maak melding

 11. Waar zijn de nederlanders mee bezig Amnestie is weterlijk een wet dat door de wereld is vastgesteld

  Dat zij nu wel een ambassadeur in SU willen terwijl zij zelf de vorige hebben terug gehaald vindt ik een zelfmoord actie

  Wij Surinamers worden heel erg slecht behandeld zodanig dat het lijkt als of er geen wet is zo smerig wij Suri,S praten onderling en snappen het niet het is schenden van de mens zijn recht geen grap

  Dus dan snap ik wel dat SU nog geen stem heb gezet dat de nieuwe ambassadeur welkom is

  Want er wordt slecht gepraat over onze President en dan nog willen zij zaken doen in SU

  KIJKEN JULIE UIT OKEEDAN


  Maak melding

 12. Eerst roept Nederland met veel tam tam hun ambassadeur terug uit Suriname omdat de amnestiewet is aangenomen.
  So far so good. Zo als het hoort zou ik zeggen!

  Maar wat schetst mijn verbazing dat Nederland vervolgens een paar maanden later een verzoek indient om een nieuwe ambassadeur toe te laten in Suriname.
  Dat terwijl de amnestiewet nog steeds niet is ingetrokken.
  Wat wilde Nederland dan bereiken door in eerste instantie hun ambassadeur uit Suriname te halen?
  Ik vind dat wanneer je ‘A’ zegt je ook ‘B’ moet zeggen.
  Dus net zo lang de ambassadeur uit Suriname houden totdat de amnestiewet is ingetrokken.
  Nu komt Nederland met en volstrekt onlogische en niet te bevatten verklaring.
  Wat beweert Nederland nu namelijk; ‘De vorige minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, riep op 5 april 2012 de toenmalige ambassadeur Aart Jacobi voor overleg terug naar Den Haag. Reden hiervoor was het aannemen van de omstreden amnestiewet door het Surinaamse parlement’.

  Maar die reden waarom die ambassadeur is teruggeroepen
  is toch niet weggenomen???? Die amnestiewet blijft namelijk gehandhaafd.
  Ondanks dat wil Nederland wel weer een ambassadeur in Suriname plaatsen????

  Rara ra hoe kan dat!!!!!!

  Sorry , maar Nederland komt in dit geval volstrekt ongeloofwaardig over!

  Het zou beter zijn wanneer Nederland zou verklaren dat ze te snel waren met hun beslissing en een inschattingsfout hadden gemaakt en nu die inschattingsfout willen herstellen door opnieuw een ambassadeur in Suriname te willen plaatsen.

  Maar nu, nu klopt het verhaal van Nederland niet.


  Maak melding

 13. De man was dus ambassadeur van bananen rep. burkina faso. Deze man is op basis van zijn expertise ad interim geplaatst in bananen republiek suriname. Hij gewent om zaken te doen met dictators en corrupte ambtenaren. Juiste man op de juiste plaats. Bouta gaat deze man niet kunnen piepelen.


  Maak melding

 14. @uhh, nld had zijn ambasadeur voor overleg teruggeroepen. Was geen sprake van definitieve terugtrekking. Ga je aub eens verdiepen in de materie pannekoek.

  @paul, het constitutionele hof moet zich nog uitspreken over de amnestiewet. Ook jij moet je verdiepen in de materie. Het is nog geen gelopen race. Deze zaak kan nog voorgelegd worden aan div. Int. rechtscolleges.


  Maak melding

 15. chantage politiek!
  Vroeger zou Suriname terstond op de knieën gaan voor
  dit soort politiek. Nederland was daar meesterlijk in en Suriname was daar zeer vatbaar voor.
  Maar a k’ba! Die chantage politiek is niet meer van deze tijd en Nederland heeft dat eindelijk door dat dat niet meer werkt.
  O wat was Nederland stoer toen ze vanuit hun ivoren toren in Den Haag besloten om de ambassadeur uit Suriname terug te trekken en het restant van de ontwikkelingshulp op te schorten.
  Nederland oogstte alom applaus. Sommigen konden hun geluk niet op en Nederland werd overladen met complimenten. Hun standpunt was meer dan duidelijk;
  geen ambassadeur in Suriname zolang de amnestiewet blijft bestaan.

  Maar wat heeft Nederland zich lelijk vergist in deze vorm van chantage politiek. Waar zijn die stoere praatjes nu gebleven???
  Het standpunt van Nederland was dat eerst de amnestiewet moet worden ingetrokken en dan pas zou er een nieuwe ambassadeur in Suriname geplaatst worden.
  En nu beweert Nederland dat hun standpunt mbt de amnestiewet nog steeds niet is gewijzigd maar ze willen wel weer een ambassadeur in Suriname plaatsen?????
  Wie dit begrijpt mag het mij melden. Ik snap er geen snars van! Die ambassadeur is toch uit Suriname geroepen juist vanwege die aangenomen amnestiewet???
  Wat zouden we ervan vinden wanneer de Surinaamse overheid, na al hun stoere praatjes, plotseling toenadering zou zoeken met politiek Den Haag??
  Tja, dan zouden we die Surinaamse overheid ook voor gek verklaren.

  Die ambassadeur terug roepen was een faliekante misrekening van Nederland en Nederland moet door schade en schande op hun schreden terugkomen.
  Het grote streven van Nederland was om Suriname ertoe te dwingen om de amnestiewet ongedaan te maken.
  Amper een paar maanden later is van dit streven bijna niks meer over.

  Nu is het Nederland die op haar knieën gaat voor Suriname om alsjeblieft de nieuwe ambassadeur toe te laten. Uiteraard probeert Nederland dit enorme gezichtsverlies te verbloemen met een compleet warrig verhaal maar dat gaat er bij mij niet in.

  Het kan verkeren!!


  Maak melding

 16. Koos,

  ik moet je helemaal gelijk geven.
  Nederland heeft die vorige ambassadeur inderdaad teruggeroepen om te overleggen, echter na ampel overleg is door Nederland besloten die ambassadeur niet terug te sturen.
  Dus in eerste instantie was er sprake van overleg maar
  dat overleg resulteerde in een definitieve terug trekking van de ambassadeur.
  wanneer het bij een overleg zou blijven dan zou die ambassadeur gewoon weer welkom zijn in Suriname.
  Nederland heeft dus zelf besloten om die ambassadeur
  terug te trekken, en nu moeten ze op de blaren zitten.
  tja…
  in het Surinaams heet dat; ba soekoe ba fenie ba tjarie!


  Maak melding

 17. @uhh?
  Jij snapt er nog steeds niets van.
  Nederland heeft zijn ambassadeur VOOR OVERLEG TERUG GEROEPEN en de ambassade niet GESLOTEN (Suriname heeft zijn ambassade wel GESLOTEN).
  D.w.z. dat de ambassadeur zonder Surinaamse toestemming terug mocht keren wanneer hij dat maar wilde.Maar omdat die teruggeroepen ambassadeur (Aart Jacobi) niet terug zou keren(hij was intussen in China aangetreden),moest Nederland dus een NIEUWE AMBASSADEUR in Suriname benoemen.
  INDIEN HIJ NIET NAAR CHINA WAS OVERGEPLAATST KON HIJ ONGEHINDERD TERUG KEREN NAAR SURINAME.
  Een nieuwe ambassadeur moet overal en te allen tijde geloofsbrieven indienen en mag pas na goedkeuring door de (Surinaamse) regering aantreden.
  Suriname weigert echter toestemming voor een nieuwe ambassadeur te tekenen.
  De verliezer in deze kwestie is dus Suriname!!!!!


  Maak melding

 18. Wat een zielige vertoning van Nederland zeg!
  Suriname lust politiek Den Haag niet maar politiek Den Haag wil desondanks zooooo graag weer een ambassadeur in Suriname. Je zou mogen aannemen dat Nederland Suriname nu wel links zou laten liggen immers wat hebben ze in een ‘bananenrepubliek’ met Bouterse aan het hoofd te zoeken ?????
  Geen bananen lijkt mij. Dus het moet wat anders zijn..
  Nederland beweert dat hun standpunt mbt de amnestiewet
  niet gewijzigd is en dat ze puur een zakelijke relatie met Suriname willen? Nou, in dat geval is een zaakgelastigde dan toch meer dan genoeg???
  Waarom dan zo in de stof kruipen om die ambassadeur in Suriname terug te krijgen?
  Op dit moment is Suriname zeer content met die zakelijke houding van Nederland. Dus houden zo zou ik
  zeggen!


  Maak melding

 19. ba soekoe ba fenie ba tjarie??????

  Wat mist Nederland t.o.v. Suriname?
  Het Nederlandse staatshoofd enregeringsleiders kunnen vrij over de hele wereld reizen!
  Dus soema soekoe,soema fenie,soema tjarie?????


  Maak melding

 20. @duuh!
  Er zijn zaken die op ambassadeursniveau (ambassadeurs onderling in Suriname)geregeld moeten worden.
  Daar is een zaakgelastigde niet voor bevoegd.
  Nederland heeft het dus zeer slim gespeeld om een ambassadeur (onder het mom van zaakgelastigde)naar Suriname te sturen.Fenomenaal!!!!!
  Terwijl de Surinaamse ambassadeur in Nederland morsdood is!


  Maak melding

 21. Een ambassade in haiti openen vindt men belangrijker dan een ambassade in nederland. De volgende ambassade die men gaat openen is in plopsa land. Suriname lijdt aan grootheidswaanzin en het levert geen moer op.


  Maak melding

 22. Medusa,

  ik wil je graag geloven hoor. Echt!
  Maar ik wil toch het volgende van je weten.
  Het is Nederland die toch zo graag een nieuwe ambassadeur naar Suriname wil sturen en dan vind jij dat Suriname de verliezer is?? Suriname is toch ook gewoon content met een zaakgelastigde in Nederland??
  Vertel me, wat heeft Suriname dan te verliezen aangaande Haags Nederland?
  Wist jij dat de verhoudingen tussen Suriname en Nederlandse zakenlui als nooit te voren aan het bloeien is. Los van politiek Den Haag!
  Dus op zakelijk gebied is er zeker sprake van een win win situatie voor zowel zakelijk Nederland als voor Suriname. Nogmaals, los van de betweters uit Den Haag.

  Bovendien is de ontwikkelingshulp zo goed als opgedroogd ( op die ‘bevroren’ 200 miljoen na dan)
  dus ook op dat gebied kan politiek Den Haag zo goed als niks meer betekenen voor Suriname.
  Als Suriname werkelijk de grote verliezer zou zijn dan zou de economie van Suriname volledig op haar gat moeten liggen vanwege die bevroren ontwikkelingshulp.
  Het tegendeel is echter waar. De economie van Suriname vertoont groei. Niet mijn woorden overigens, maar die van gerespecteerde internationale instanties.
  Terwijl de economie van Nederland aan het doormodderen is. Nu ook weer moet er genoodzaakt 6 miljard extra bezuinigd worden anders stort de hele economie in elkaar.
  Wat betreft de economische groei heeft Suriname dus zeker een streepje voor op Nederland.
  Toegegeven, op sommige fronten is de verslechterde relatie tussen Suriname en Nederland zeker een aderlating maar om te stellen dat Suriname de grote verliezer is(???), is wat mij betreft een understatement.


  Maak melding

 23. koos, en nu niet gaan jokken he??
  Als economische groei, zoals gesteld in verschillende
  rapporten van internationale instanties, niks is
  dan heb je inderdaad helemaal gelijk. Buiten kijf.
  En natuurlijke ga je nu weer een beetje belachelijk zitten doen over de natuurlijke hulpbronnen van Suriname en hoe geweldig de vorige regering het heeft gedaan. Maar goed, die uitlatingen hebben nu wel hun langste tijd gehad. Probeer nu eens wat anders te verzinnen!


  Maak melding

 24. Medusa,

  Wat mist Nederland t.o.v. Suriname???

  Maar mijn god Medusu, als Nederland niks mist t.o.v.
  Suriname dan waarom willen ze zo graag een ambassadeur in Suriname??? Suriname heeft ze hoegenaamd toch niks te bieden??? Blijf dan gewoon weg uit Suriname!
  Waarom dan toch het verzoek indienen voor een nieuwe ambassadeur terwijl een zaakgelastigde meer dan voldoende is?? Om een beetje mooi weer te spelen in Suriname?
  Of mist Nederland wel degelijk iets t.o.v. Suriname??
  Jou zou dat bijna denken. Immers Suriname is zeer content met die zaakgelastigde in Nederland en ding mang ne djoegoe djoegoe maar Nederland kennelijk niet met hun zaakgelastigde in Suriname! Ding mang e tang djoegoe, djoegoe.
  Is het zo moeilijk voor Nederland om weg te blijven uit Suriname??
  Als ik die genante vertoning van Nederland zie dan zou ik dat bijna gaan denken.


  Maak melding

 25. @uhh?

  De post Sur.behoort tot de opleiding van Ned.diplomaten.Ze moeten hier eerst doorlopen voor ze in andere totalitaire landen geplaatst worden.Kijk maar naar Jacobi.


  Maak melding

 26. Surinamers moeten weten dat NL Slim is.
  Maar Surinamers moeten wel slimmer zijn dan NL.
  Hoe?
  Wanneer NL iets gerealiseerd wil hebben in het nadeel van SU moet SU dan niet goed keuren.
  Maar zolang er iets in het voordeel is van SU moet men dat zeker goed keuren.
  @ Ray – Als U niet weet wat VRIJHEID VAN RELIGIE IS MOET JE DAN OPHOUDEN OM MIJ NEGATIEF TE BEOORDELEN. ALS MIJN VERTALING FOUT IS MOET U DAN MET UW EIGEN VERTALING KOMEN. KOOP EEN SANSKRIET ENGELS WOORDENBOEK EN CONTROLEER.
  WAT IN HET VERLEDEN WAS GEBEURD WAS DAT DE VOORZIENIGHEID DWZ HET MOEST GEBEUREN IOV GOD.
  U kunt tot de dood doorgaan met wraak actie, maar u gaat het verliezen.


  Maak melding

 27. @Duuh

  Helemaal mee eens.

  Eerst blaast Nederland hoog van de toren en roept de ambassadeur terug en nu stilletjes een verzoek bij de regering BOUTERSE indienen om weer een ambassadeur toe te laten?

  Als ik de regering van Suriname mag adviseren, wijs ik dit verzoek netjes af omdat wij er geen behoefte aan hebben. Of nog mooier, gewoon niet reageren totdat er kamervragen in Nederland gesteld gaan worden.

  Hieruit blijkt weer de Nederlandse HYPOCRISIE! Kom op Nederlanders, je poot stijf houden en gewoon je ambassade sluiten in Paramaribo.


  Maak melding

 28. De jongens en meisjes aan de Noordzee zijn eindelijk wakker geschud en beseffen nu pas dat er een enorme transitie gaande is in Suriname.
  Suriname doet mee op top niveau in de Caricom, in de Amerika’s, met de EU (muv Nederland), Turkije en nu ook China !

  Wie zal tzt de grootste (economische)verliezer worden c.q. zijn van dit gebeuren; juist ja Nederland !

  De wereld verandert elke seconde echter hebben de jongens en meisjes aan de Noordzee nog steeds de koloniale VOC en WIC gedachtegang dat men vanaf een kamertje ergens in (toen A’dam, nu Den Haag) Nederland de wereld naar hun hand te kunnen zetten.

  Met de benoeming van deze tijdelijke zaakgelastigde is men er nog niet in Suriname, want zolang Nederland geen full respect toont aan onze president, zal deze post voor altijd onder de noemer van tijdelijke aard blijven bestaan.

  De Nederlandse politiek zal diep door het stof moeten gaan om weer op normale speaking terms met de Surinamers te geraken.


  Maak melding

 29. Onderstaande kronkel van medusa snap ik niet, ik hoop dat medusa het zelf ook wel snapt.

  “Nederland heeft het dus zeer slim gespeeld om een ambassadeur (onder het mom van zaakgelastigde)naar Suriname te sturen.Fenomenaal!!!!!
  Terwijl de Surinaamse ambassadeur in Nederland morsdood is!”

  Suriname heeft nl ook een zaakgelastigde in Nederland, misschien kan Medusa ons vertellen waarom deze persoon geen ambassadeur is die onder het mom van zaakgelastigde in Nederland zit. En wat bedoeld Medusa precies met Surinaamse ambassadeur in Nederland is morsdood, is die vermoord of zo??

  Enne speciaal voor Medusa, de titel “ambassadeur” ben je alleen als het land waar je gestationeerd wordt hiermee instemt, zonder die instemming ben je gewoon een zaakgelastigde maw niemand zal deze meneer kunnen aanspreken met Ambassadeur, hij is en blijft een zaakgelastigde tot instemming.

  De Surinaamse zaakgelastigde mag ook alles doen wat een Ambassadeur mag, maar ze draagt de titel Ambassadeur niet, totdat ze is voorgedragen en Nederland mee instemt.

  De vraag blijft natuurlijk, waarom Nederland opnieuw een ambassadeur stuurt als de amnestiewet nog niet is ingetrokken? Wat is er er allemaal veranderd sinds de amnestiewet is aangenomen.

  In de diplomatieke wereld lijd Nederland gezichtsverlies zoveel is duidelijk. iedereen die het tegendeel beweerd is knettergek of heeft geen flauwbenul hoe het aan toegaat in de grote mensenwereld.


  Maak melding

 30. CURRICULUM VITAE

  Naam en voornamen : NOORMAN, Ernst Albert

  Geboren te : Amsterdam, 6 mei 1960

  Samenwonend met : Henneke Ykelenstam

  Opleiding : 1987 Universiteit van Amsterdam, Economische
  Wetenschappen (internationale economische
  betrekkingen, internationale financiering)

  Loopbaan

  Augustus 2010 Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden te
  Burkina Faso, medegeaccrediteerd te Niger

  2006 – 2010 Plaatsvervangend directeur Koninkrijksrelaties, Ministerie
  van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

  2002 – 2006 Afdelingshoofd, Directie Huisvesting Buitenland, Ministerie
  van Buitenlandse Zaken

  2000 – 2002 Beleidscoordinator Euroteam (belast met de euro-
  introductie in Nederland), Ministerie van Financiën

  1998 – 2000 Plaatsvervangend hoofd economische afdeling, Ambassade
  van het Koninkrijk der Nederlanden te New Delhi. India

  1994 – 1997 Senior beleidsmedewerker Europees Samenwerkingsbeleid,
  Directie Integratie Europa, Ministerie van Buitenlandse
  Zaken

  1991 – 1993 Tweede secretaris Ambassade van het Koninkrijk der
  Nederlanden te Dar es Salaam, Tanzania

  1989 – 1990 Beleidsmedewerker Soedan, Directie Afrika, Ministerie
  van Buitenlandse Zaken

  Nu die van Bouterse.

  Wha Ha Ha.
  Of z,n kornuiten. Je blijft ook lachen.


  Maak melding

 31. Paul,
  Jij bent de zoveelste bevestiging dat bouterse populair is onder die domme massa .
  Het feit dat Nederland nu weer iemand naar Paramaribo stuurt, betekent niet dat het standpunt over de amnestiewet is veranderd. duidelijker kan het niet.


  Maak melding

 32. Feit is dat Bouterse heeft laten zien dat Su niet doet wat Holland wil. ze trokken hun ambassadeur terug en waarom zitten ze nu te trappelen om een nieuwe te sturen . Holland a keba .


  Maak melding

 33. Waterkant schrijft tijdelijk-zaak-gelastigde.NOS-teletext schrijft,Nedeland stuurt een Ambasadeur,wat is het verschil?Het is gebleken dat waterkant het nieuws verfrommelt.


  Maak melding

 34. Hahahaahaha een ras echte Nederlander die bouterse gelijkt geeft is naar mijn mening een hypocriete mislukkeling.
  Suriname zit nu met amnestie president die een veroordeling aan zijn broek heeft, staat op een Internationaal lijst van Interpol en hoofdverdachte is in het 8 december proces, dat gunt een echte Nederlander Suriname wel. Hier in Nederland treed de tweede kamer voorzitter af als hij in opspraak is.
  timetje timetje niet zoveel boerenkool eten.


  Maak melding

 35. Nderland doet suriname wederom een verzoek om een ambasade in suriname te plaatsen,maar onder het woordt van een zaken gelastigde.
  suriname op zijn beurt laat nederland weten dat het niet van hoogst belang is om een NL ambasade in suriname te plaatsen omdat er op die nivau geen zaken met NL gedaan worden en dat suriname zijn eigen zaken kan hanteren geen NL hulp nodig heeft.
  het zou beter zijn als NL zich met zijn eigen zaken bezich houd en suriname laat voor wat het is”het surinaamse volk zegt,NEEN NEDERLAND,NIET MEER,GEEN ZAAK GELASTIGDE OF AMBASADE IN ONS LAND,””LANLEVE D.D.Bouterse ONZE PRESIDENT


  Maak melding

 36. @Sabiedierie of sabidierie of sabidirie of sabidieri of sabidiri,misschien ook sabydirie of sabydyry.
  Die verkronkelt zich met zijn zogenaamd college in zijn eigen kronkelige kronkels en ziet door zijn eigen kronkelige kronkels de kronkels niet meer!
  Behalve dat hij mijn vorige reacties niet GOED gelezen heeft,merkt hij ,ZO BLIND AL IE IS,de slimme set van Nederland nog steeds niet!
  VOOR SURINAME IS HIJ, Ernst Noorman geen AMBASSADEUR,MAAR OMDAT DE KARAVAAN VERDER MOET HEEFT DE NEDERLANDSE REGERING (voor hen,maar niet voor Suriname nogmaals)IMPLICIET EEN DAADWERKELIJKE AMBASSADEUR (dus iemand met ambassadeurservaring onder het mom van zaakgelastigde op de post geplaatst;het werk heeft dus op dat niveau o.a. bij de onderlinge contacten met andere ambassadeurs) gewoon voortgang;laat de honden maar blaffen!!!)
  FENOMENAAL,maar je moet tenminste de hersenen voor hebben dat in te zien!


  Maak melding

 37. Ik lacht mij rot met Bouterse als President van Suriname.Die man kan nauwelijks uit zijn woorden komen.Hij heeft meer verstand van wapens om mensen te doden als in het verleden.Hij vult alleen maar zijn zakken en het volk wordt niet wijs ervan wat hij het land te bieden heeft.Ook Brunswijk wilt president worden van Suriname en dat kan ook.Je hoeft geen verstand te hebben om Suriname te besturen.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 38. @tim
  Geen enkel nieuws is verdraaid.Jij verstaat geen Nederlands.
  Die man heeft de functie van ambassadeur bekleed,dus hij weet hoe op dat niveau te handelen.


  Maak melding

 39. @Tedje
  Je maakt eigenlijk een oneerlijke vergelijking.
  De pas aangetreden Nederlandse zaakgelastigde Noorderman moet je vergelijken met de Surinaamse zaakgelastigde mevr. Doekie in Nederland.
  Heb je haar staat van dienst t.o.v. Noorderman gezien?Hihihihihihi!
  En dat deze mensen zich niet schamen de functie van Surinaamse ambassadeur te vervullen.
  Ik schaam me wel voor mijn land!


  Maak melding

 40. Ik zeg enkele reis Holland, Holland koos er zelf voor dus wegwezen, die mannen werden de overgelopen tijd niet gemist dus nodig zijn ze niet, wegwezen.


  Maak melding

 41. @Sabiedierie of sabidierie of sabidirie of sabidieri of sabidiri,misschien ook sabydirie of sabydyry.
  En wat bedoeld Medusa precies met Surinaamse ambassadeur in Nederland is morsdood, is die vermoord of zo??

  Zo goed als VERMOORD door haar eigen regering.
  1.Omdat de Surinaamse ambassade GESLOTEN is,dus ze bestaat niet.
  2.Omdat ze het NIVEAU ontbeert.
  Zij zou zich geen raad weten tussen al die zware van Oxford,Harvard Cambridge afgestudeerde jongens en meisjes uit de VS,Duitsland,Engeland,Frankrijk,Nw Zeeland,Australië,Zuid-Afrika,Koeweit,Ghana,Kenia,Japan,Saoedie Arabië,Jordanië,Isreal en ga zo maar door.
  Zie je dat al voor je?? 😆 😆 😆
  BELACHELIJK!!!!


  Maak melding

 42. SURINAME HEEFT OOK DE KEUS!
  ZIJ KUNNEN DE NEDERLANDERS WEGSTUREN(OF TOT PERSONA NON GRATA VERKLAREN)!
  Maar dat doen ze niet,ze houden liever het achterdeurtje (als appeltje voor de dorst)open!
  Lafaards!!


  Maak melding

 43. @Sabiedierie of sabidierie of sabidirie of sabidieri of sabidiri,misschien ook sabydirie of sabydyry.

  De Surinaamse zaakgelastigde mag ook alles doen wat een Ambassadeur mag, maar ze draagt de titel Ambassadeur niet, totdat ze is voorgedragen en Nederland mee instemt.

  Zaakgelastigde of ambassadeur?
  What’s in a name?
  Deze NEDERLANDSE ambassadeur (onder het mom van zaakgelastigde) weet van wanten.zie zijn cv en netwerk.
  Domme mensen zoals jij kijken naar het cadeaupapier, Nederland kijkt naar de inhoud van de verpakking en dat telt!!


  Maak melding

 44. IK Rijselaar als rasechte Hollander,begint meer en meer respect te krijgen voor Suriname onder D.D.BOUTERSE EEN echte leider die het land verdient,en zich niet laat piepelen door Den Haag, zoiets vergt intelligentie moed en karaktische Leiderschap,ga zo door mijnheer Bouterse.


  Maak melding

 45. @R,Rajaram

  NATUURLIJK HEB JE DE VRIJHWEID OVER HET PREDIKEN VAN JE RELIGIE,MAAR DAN MOET JE GEEN EIGENGEMAAKTE VERSIE ERAAN GAAN PLAKKEN!!
  JE MOET NIET ALLEEN AAN KOPIE EN PASTE GAAN DOEN ZONDER KENNIS TE HEBBEN WAT MET DE VERZEN BEDOELD WORDEN!
  IDIOOT,VOLGENS DE HINDU HEILIGE BOEKEN KWAM KRISHNA OP AARDE OM AF TE REKENEN MET DE ZONDAREN EN NIET WERELDKUNDIG TE MAKEN DAT DE MOORDENAARS EEN DEEL VAN HEM ZIJN !
  HIJ,kwam niet op aarde om de zondaren en de goeden te helpen vereinigen!Hij doet niet aan zogenaamde ‘WAARHEIDSCOMMISSIE’ dingen zoals je baasje het probeerd te doen!!!

  God Krishna zei aan Arjun;
  Ga strijden ,toon geen medelijden met wie voor je staat,want degenen tegen wie je strijd moet voeren zijn geen GOEIE mensen,het zijn juist JE VIJANDEN…
  Ze zijn jou neven maar het zijn ook de slechterikken tegelijkertijd,je moet de wereld helpen verlost te worden van deze slechterikken,

  Krishan zei aan Arjun,
  Toon geen liefde voor je vijanden!!
  Krishna kwam op aarde geboren als mens,
  hij wilde de mens leren opkomen voor hun rechten en verantwoordelijkheid leren nemen voor hun daden en of wandaden!

  In de wereld waarin wij leven kunnen MOORDENAARS en de GOEDEN nooit in harmonie met elkaar leven!
  Je kan de moordenaar naast je huis toch niet begroeten met;
  Dag meneer de moordenaar,heeft u voor vandaag nog enkelen naar het hiernamaals geholpen?

  Ga niet gemakshalve de Bhagwat Geeta misbruiken ten gunste van je ‘held’ met amnestie okay!


  Maak melding

 46. T.Rijselaar is betaalde NDP propagandist….komt met een lulverhaal dat hij Bouterse bewondert als “rasechte Hollander”,

  De Paarse Paupers worden echt wanhopig.

  “intelligentie moed en karaktische Leiderschap,ga zo door mijnheer Bouterse”

  Zo praat en schrijft en denkt geen enkele Hollander…


  Maak melding

 47. AWARI dominee raytje volgens mij heb je de verkeerde versie van de Bhagwat Geeta gelezen,zijn er geen duizenden doden gevallen met al die oorlogen die gevoerd werden.Ga anderen niet corrigeren als je zelf niet eens begrijpt wat je leest.


  Maak melding

 48. @M.Autar,

  Vertel jij dan eens waar de Mahabharat-yuddh om ging? Je weet het toch zoveel beter? Vertel het maar.
  En leg de mensen ook haarfijn uit dat Heer Krishna niet persoonlijk tegen Pitamah en Dronacharya was, maar dat ze uit de weg geruimd moesten worden omdat ze de overwinning van Dharma op Adharma in de weg stonden. Ze hadden in de strijd partij gekozen voor Adharma, hoewel ze zelf een Dharmik leven leidden.

  En vertel maar bij wat voor lieverdje Duryodhan en zijn 100 broers waren.

  Kom op, M.Autar, geej je visie.


  Maak melding

 49. medussa,wees jij maar blij dat mijn voorvaderen jouw het Nederlands hebben bijgebracht.
  Ik typ wat ik wil,vrije meningsuiting.
  je bent steeds bezig anderen de les te lezen ,wie ben je eigenlijk,een communist soms.

  Sabidirie,laat medussa zijn vullis maar neertypen,laat je niet klein krijgen door mister no-one.


  Maak melding

 50. Nederland komt terug op z’n schreden? Aan de ene kant de mensen voor houden dat ze voor mensenrechten zijn en de ambassadeur terugtrekken en aan de andere kant aan tonen dat zaken voor mensenrechten gaan door slinks een nieuwe ambassadeur te benoemen. Dus Bouterse en zijn amnestiewet is nu ok? Daden zeggen meer dan woorden!


  Maak melding

 51. @ tim
  Ik kan zien dat jij typt wat je wil,want de nonsense,onzin,rotzooi en absurditeit druipt er van af.

  En over je voorvaderen?
  Die heb je niet:”bong priet joe” evenals Who cares.
  😆 😆 😆


  Maak melding

 52. @Jesse
  Ook jij sluit je aan in de rij van de dommen die niet snapt hoe de vork in de steel zit.
  Op welke schreden is Nederland terug gekomen?
  Heeft Nederland zijn ambassade ooit gesloten??
  EEN AMBASSADEUR VOOR OVERLEG TERUGROEPEN OF EEN AMBASSADE SLUITEN IS EEN HEMELSBREED VERSCHIL.


  Maak melding

 53. @Medusa,

  Leens eens beter. Waarom hebben ze de ambassadeur teruggetrokken? Als protest tegen de Amnestiewet. Is de Amnestiewet nu van de baan dat ze geruisloos een nieuwe ambassadeur proberen te benoemen? Zgn zaakgelastigde, maar met de volle werkzaamheden van een ambassadeur. Maar we weten toch allemaal dat de Westerse landen vooral aan hun zakelijke belangen denken? Economie is niet voor niets de nieuwe godsdienst in deze landen.


  Maak melding

 54. @Jesse
  Lees ook ’s beter wat er staat.
  Je beantwoord mijn vragen niet of je verstaat geen Nederlands.
  Dus nogmaals:
  1.Op welke schreden is Nederland terug gekomen?
  2.Heeft Nederland zijn ambassade ooit gesloten??


  Maak melding

 55. @Jesse
  Ik zie verder dat je geen kaas hebt gegeten hoe het in diplomatieke kringen toegaat.
  Ik zal het je voor het laatst zeggen:DE NEDERLANDSE AMBASSADEUR IS NIET TERUGGETROKKEN MAAR TERUG GEROEPEN dat wil in diplomatieke taal zeggen dat hij door zijn regering voor OVERLEG terug moet!
  Suriname daarentegen heeft zijn AMBASSADE GESLOTEN,dus die kunnen i.t.t. de Nederlandse ambassadeur niet meer terug.
  SLUITEN EN TERUGROEPEN VERSCHILLEN VAN ELKAAR IN UITVOERING.
  Er zijn nog steeds domme mensen die het verschil tussen een AMBASSADE SLUITEN en een AMBASSADEUR TERUG ROEPEN niet zien.Dom omdat ze geen Nederlands verstaan nog begrijpen.WAT DOM ZEG!


  Maak melding

 56. a Wie is een moordenaar?
  b Wie is een Adharmi(iemand die buiten zijn plicht werkt)?
  Wanneer Politie ambtenaren en Militairen tijdens het uitvoeren van hun taken, georganiseerde criminelen en coupplegers bij confrontaties vermoorden conform hun plicht zijn ze dan moordenaars of Dienaren van het volk(Desha Bhakta).
  In 1980 had de Kolonisator/NL aan de Hr DDB toen 500.000 NF(een half miljoen Nederlandse gulden) steek penning gegeven om Staatsgreep te plegen in SU (om SU voor hun over te nemen).
  Dan waren alle SU bang voor NL en kon men NL niet aanvechten, omdat SU afhankelijk was van ontwikkelingshulp tot 2010 tevens ook zogenaamde Baas van SU.
  Wat had Hr DDB met die steekpenning gedaan?
  Alles geinvesteerd in ontwikkelingen van dit Land.
  Wat had Hr DDB gedaan toen hij SU had overgenomen?
  Niet aan NL/Kolonisator overgedragen, maar behouden voor Surinamers.
  Wat had NL als wraakactie gedaan?
  Mensen gecoordineerd/georganiseerd om een coup te plegen in 1982, DDB te vermoorden en Regeermacht voor hun(NL) over te nemen.
  Toen de Militairen al deze coupplegers vermoord hadden moeten ze als moordenaars beschouwd worden?
  Een grote NEE, omdat ze hun land hadden verdedigd tegen aanval vanuit NL.
  Antwoorden:
  a. Al die mensen die de Hr. DDB wouden vermoorden waren een moordenaar.
  b. NL/Kolonisator en al die Surinamers die NL hadden meegeholpen in 1982 om coup te plegen en die nog steeds bezig zijn om NL te verdedigen tegen hun slechte daden zijn Adharmi( mensen die buiten hun plicht werken).
  @ Ray
  U praat over B.G.
  Hoeveel versen(slokas) ken je uit het hoofd?
  Ben je op F.B?
  Heb je iets geschreven of vertaald en op je tijd lijn in het openbaar geplaatst?
  Wanneer daalt God Krishna die ondanks ongeboren is op de aarde neer, eerder in andere gedaantes, maar laats in zijn persoonlijke gedaante?
  Antwoord; Wanneer de krijgslieden (Chatriya) Koning van een land niet houden aan zijn Dharma(plicht) en om dat te herstellen, zodat het volk geen dupe wordt.
  V.b Ramaayana Koning Ravana was Adharma bezig.
  Mahabharata Koning Dhritaraastra met zijn Zoon Duryodhana was Adharma bezig.
  Koning Kansa was Adharma bezig.
  Note:
  Allergrootste waardering en respect aan zijne Excellentie Pres DDB dat hij SU verlost heeft van de Kolonisator NL en SU nog steeds onafhankelijk heeft gehouden en dat dit ook alle Surinamers streven moet zijn, zodat er altijd ontwikkelingen in SU kan plaats vinden.


  Maak melding

 57. Wanneer ezels als medusa reageren kan je van alles verwachten.

  Nederland stuurt iemand die een zaakgelastigde is, ambassadeur is ie niet want Suriname heeft daar ‘nog niet’ mee ingestemt.

  verder schreeuwt deze ezel dat de Amabassade van Suriname dicht is, wie heeft het gesloten en wanneer?
  Enne waar resideert de Surinaamse zaakgelastigde dan?

  Nu voor de ezel medusa.

  “Een zaakgelastigde of “chargé d’affaires” is een diplomaat die, in afwezigheid van een ambassadeur of gezant een diplomatieke missie leidt.

  Een ambassadeur is een man of vrouw, die de regering van zijn/haar land vertegenwoordigt bij een ander land of bij een internationale organisatie zoals de NAVO of de Verenigde Naties. Formeel vertegenwoordigt een ambassadeur dan het staatshoofd.”

  Wanneer medusa schreeuwt dat die man kan opereren als een ambassadeur dan is het duidelijk dat we hier met een volstrekte idioot van doen hebben. Waarom zou men met de een land dan met een ambassadeur moeten instemmen, in feite hoeft dat dan niet, want ielk land kan een zaakgelastige sturen, want daar heb je geen enkele instemming voor nodig.

  Deze idioot heeft het over kenns van ambassadeur zijn, nu valt deze man helemaal door de mand,Amerika stuurt na elke verkiezingen mensen als ambassadeur de wereld rond enkel en alleen omdat ze geld hebben gestopt in een verkiezingscampagne van hetzij Republienen danwel democraten.

  Medusa geeft niet hoor, je zit op waterkant.net, dus is alle rommel ook de jouwe toegestaan, ongeneerd mogen jullie je domheid etaleren.


  Maak melding

 58. Sang medusa je had dus 3 banale reacties nodig om je punt te maken en dan is het niet gelukt.

  “Zaakgelastigde of ambassadeur?
  What’s in a name?
  Deze NEDERLANDSE ambassadeur (onder het mom van zaakgelastigde) ”

  Jij ondankbare stommerik, ik hoop dat de bijles die ik gratis heb gegeven wordt gewaardeerd.

  Lees het verschil maar hieronder

  “Een zaakgelastigde of “chargé d’affaires” is een diplomaat die, in afwezigheid van een ambassadeur of gezant een diplomatieke missie leidt.

  Een ambassadeur is een man of vrouw, die de regering van zijn/haar land vertegenwoordigt bij een ander land of bij een internationale organisatie zoals de NAVO of de Verenigde Naties. Formeel vertegenwoordigt een ambassadeur dan het staatshoofd.”

  Jullie zijn zo schaamteloos dom.


  Maak melding

 59. @@Sabiedierie of sabidierie of sabidirie of sabidieri of sabidiri,misschien ook sabydirie of sabydyry.
  Jij dom achterlijk ongeletterd stinkdier!
  Weet je niet wat de uitdrukking:-
  What’s in a name betekent?
  Ook dat nog hihihihihihihi!
  Jij maakt je nog ook als analfabeet enorm belachelijk!
  Dom onderkruipsel,ga je scholen laat je vooral in uitdrukkingen,gezegden en spreekwoorden onderricht geven,want ik merk dat je hersenen beheerst worden door wc wormen.


  Maak melding

 60. Medusa. Jij domme ondankbare lage hond, dit soort reacties van jou had ik wel verwacht. Heb ik je een en ander bijgebracht krijg ik stank voor dank. Je vroeg met je dom gelul, zelf om die bijscholing en nu ben je kwaad.


  Maak melding

 61. En nu ga ik die ondankbare domme lage hond medusa met onderstaande helemaal tot het uiterste drijven. Ik zie hem al voor me, met bloedddoorlopende ogen janken achter zijn computer.

  “Ernst Noorman begint maandag als ’tijdelijk zaakgelastigde ad interim’ op de Nederlandse ambassade in Paramaribo. Dat heeft de woordvoerder van de ambassade gezegd tegen het ANP. Noorman mag zich pas ambassadeur noemen zodra Paramaribo instemt met zijn voordracht.”

  “Zaakgelastigde of ambassadeur?
  What’s in a name? Vraagt dan die debiel medusa.


  Maak melding

 62. @Sabiedierie of sabidierie of sabidirie of sabidieri of sabidiri,misschien ook sabydirie of sabydyry.
  Je moet je eerst laten scholen dom onderkruipsel en vooral door je in uitdrukkingen,gezegden en spreekwoorden onderricht te laten geven,want ik merk dat je hersenen nog steeds zoals maanden geleden, beheerst worden door dezelfde wc wormvliegen.
  Geen steek vooruitgegaan,ongeschoold gebleven.
  VERDWIJN DUS WEER UIT MIJN AANGEZICHT MORMEL EN KOM OVER EEN JAAR TERUG.
  JE BENT NOG STEEDS NIET GOED BEVONDEN.


  Maak melding

 63. En die dwaze ondankbare lage hond medusa volhardt in zijn eigen diarree.

  “Ernst Noorman begint maandag als ‘tijdelijk zaakgelastigde ad interim’ op de Nederlandse ambassade in Paramaribo. Dat heeft de woordvoerder van de ambassade gezegd tegen het ANP. Noorman mag zich pas ambassadeur noemen zodra Paramaribo instemt met zijn voordracht.”

  “Zaakgelastigde of ambassadeur?
  What’s in a name? Vraagt dan die debiel medusa.


  Maak melding

 64. Nog een om van te walgen.
  Die analfabeet snapt niet wat de functie van “tijdelijk zaakgelastigde” inhoudt!
  Je maakt wat mee op dit forum!
  Maar dat wisten we wel want deze analfabeet veranderde constant door van spelling van zijn naam.
  Zelfde hoopje stront,alleen andere strontvlieg!
  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆


  Maak melding

 65. “What’s in a name” (is Engels) debiel, dus kan je het geen “uitdrukking” (is Nederlands) noemen, maar een ‘Idiom or Phrase’.

  Weer wat bijgeleerd, jij ondankbare domme hond.


  Maak melding

 66. Medusa je maakt het van kwaad tot erger, ondanks ik het stukje tot twee keer toe voor je heb gecopieerd, speciaal voor jou de 3e keer.

  “Die analfabeet snapt niet wat de functie van “tijdelijk zaakgelastigde” inhoudt!”

  “Ernst Noorman begint maandag als ‘tijdelijk zaakgelastigde ad interim’ op de Nederlandse ambassade in Paramaribo. Dat heeft de woordvoerder van de ambassade gezegd tegen het ANP. Noorman mag zich pas ambassadeur noemen zodra Paramaribo instemt met zijn voordracht.”


  Maak melding

 67. “What’s in a name” (is Engels):lol: 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆
  Mijn god!


  Maak melding

 68. Nee!Het is Spaans 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆


  Maak melding

 69. Goed zo, eigenlijk zouden je reacties alleen maar uit lache bekkie’s moeten bestaan, waardoor je niet als een idioot door de mand valt.


  Maak melding

 70. @Sabiedierie of sabidierie of sabidirie of sabidieri of sabidiri,misschien ook sabydirie of sabydyry.
  En nu weer het deksel van de latrine er op.
  Probeer het volgend jaar weer ‘s,indien je geschoold bent. 😳 😳


  Maak melding

 71. @Sabiedierie of sabidierie of sabidirie of sabidieri of sabidiri,misschien ook sabydirie of sabydyry.
  Ik werp je in de latrine nog een boekje uitdrukkingen,gezegden en spreekwoorden toe en een boekje staatsinrichting!
  Het is engels ….
  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆
  En het deksel gaat er nu echt op,want je zou nog weg kunnen vliegen!


  Maak melding

 72. “En nu weer het deksel van de latrine er op.”

  Hoezo, ga je eindelijk weer waar je thuis hoort, he he zijn we eindelijk van je dom gelul verlost en niet over een jaar of zo, neem je tijd en maak er gerust 20 van.

  Wat een ondankebare sekreet is die idioot ook zeg, maar goed, we zijn nu eindelijk van die laffe hond verlost.


  Maak melding

 73. @Medusa, wil je die gele mannetjes weglaten? Of presenteer je ons nu al al die Chinezen die gaan komen straks?
  En houd jezelf voor de gek, meid. Ambassadeur teruggeroepen voor overleg? Een overleg dat minimaal een jaar duurt? Dan moet je wel heel wat te overleggen hebben. Nederland wordt gewoon nerveus nu hun bedrijven geen kansen krijgen in een ontwikkelende Suriname. Bovendien hebben ze behoorlijk aan invloed verloren door de domme actie om de ambassadeur terug te roepen/trekken en kan men de Surinaamse ambtenaren niet meer uitnodigen en uithoren op de ambassade. Men voelt het in Den Haag. Bovendien, waarom zijn ze zo geinteresseerd in die ‘rovershol’?


  Maak melding

 74. @ MEDUSA
  NL had zijn AMBASSADEUR VOOR OVERLEG TERUGROEPEN.
  Mijn vragen aan U zijn: 1. Wat had NL een jaar lang allemaal te overleggen?
  2. Is er geen genoeg communicatiemiddelen om via dat overleg te plegen ipv om terug te gaan naar je eigen land om daar te overleggen?
  3. Is het toegestaan volgens regelement dat een ambassadeur zonder afscheid (overgave/overname) ongeveer een jaar lang weg blijft?
  4. Is zo een geval eerder in een andere land voor gekomen dat een Ambassadeur terug geroepen wordt voor overleg en een 1(een) jaar lang weg blijft.
  5. Was dat geen vieze politiek van NL geweest.


  Maak melding

 75. grote genade…wat een vreselijk laag nivo van discussie over wel en of niet zaakgelastigde of ambassadeur..is dit nu het nivo van mensen die op de discussie site cq zitten.
  Je schaamt je toch dood..en zo over elkaar praten en beledigen..mensen kijk eens in de spiegel..en graag meer respect voor elkaar..zou graag mee willen praten/discussiëren..maar niet op dit nivo..


  Maak melding

 76. Zondag 23 juni 2013 om 01:32 uur, door Jesse

  Nederland baalt omdat ze niet aan tafel kunnen schuiven en geld kunnen en mogen verdienen over de rug van de Surinamers. Dat hebben ze altijd gedaan maar ze balen nu het meest omdat Suriname zich laat naaien door andere gastheren!

  Het gaat niet om ontwikkelingshulp of investeringen in economie van een land.
  Doel is en zal ten alle tijde zo zijn: WAT KRIJGEN WE ERVOOR TERUG.

  Waarom ben ik dit berichtje nu hier aan het typen?

  Ik ga slapen

  Sterkte voor ons volk


  Maak melding

 77. Suriname draait zichzelf de nek wel om.
  Daar hoeft Nederland niks voor te doen.

  Toeristen komen steeds minder naar Suriname.
  De geldkraan gaat langzaam dicht want er leven steeds minder familieleden van Surineds in Suriname.

  Alle nieuwe vrienden van Suriname geven ook geen geld.
  Alleen Canada , de VS en China komen op een heel gunstige manier aan grondstoffen.
  Ze zetten echt geen fabriek in Suriname op.
  Geld verdwijnt in de zakken van Bouterse.
  Kortom. Zimbabwe aan de Surinamerivier.

  Hoe is het met de ambassade in Frankrijk? En Frankrijk als toegang tot de EU i.p.v. Nederland

  Staan er al Surinaamse terminals in de haven van Brest?


  Maak melding

 78. Zondag 23 juni 2013 om 07:29 uur, door piet

  ..mensen kijk eens in de spiegel..en graag meer respect voor elkaar..

  ————-
  @Medusa kijkt niet in de spiegel dat is levensgevaarlijk, of je moet het voor je kruis houden.


  Maak melding

 79. Ik zeg dat die vent weg mag blijven, NL koos er zelf voor om zijn mannetje uit Su terug te roepen, nu hebben ze gezien na een bezoek van een delegatie aan Su dat er wat te halen valt moet er wat er ook gebeurd weer iemand gevestigd worden in Su met de hoop op wat verdiensten op de rug van Su.

  NL moet voortaan beter nadenken voordat ze snel actie ondernemen want ze laten zien dat ze spijt hebben van het terug roepen, ze bedelen zo wat.

  Ik vind 15 moorden erg maar duizenden moorden nog erger in combinatie met mens onterende gebeuren, dus als er op 15 moorden een zware straf hangt, gevloek, doodwensen enz enz dan waarom hoor je diezelfde mensen die zo hard blaffen over onze president Bouterse niet over de geschiedenis van hun voorouders. Geschiendenis is gister, 1982 maar ook een paar 100 jaar geleden, waarom kan er duizenden moorden geaccepteerd worden en vergeven en 15 niet??? Waarom hoor je zoveel miljoen Nederlanders niet ouwehoeren over hun moordenaars, in tegen deel ze eren hun met straatnamen enz, ze laten het achter zich en hebben er vrede mee, daardoor gaan ze verder maar de Surinamers blijven hangen in die tijd en dat moeten zij weten maar dan moeten ze ook eens ff verder de tijd ingaan.


  Maak melding

 80. 1975, het wordt toch wat lastig om mensen die allang dood en begraven zijn voor de rechter te halen, of mogen we de gehele toekomstige generatie bouterse en zijn vriendjes dan ook laten lijden onder de fouten van 1982?


  Maak melding

 81. Hoe noemen onze ollandse vrienden dat ook alweer? Oh ja, met hangende pootjes terug keren hahahaha. Heeft Henkie z’n zure pruim al ingenomen? Hahahaha


  Maak melding

 82. Als ze niet terug komen noemen jullie het geen respect hebben voor jullie criminele moordenaars president.
  Als ze terug komen heet het met hangende pootjes terug keren.
  Ik denk zeker te weten dat Suriname meer te verliezen heeft dan Holland.
  Nu is het afwachten onder welke voorwaarde communistisch China geld gaat lenen aan Suriname.
  De Nederlandse voorwaarde zijn,
  1) Respect voor de democratie
  2) Respect voor de mensenrechten
  3)respect voor de rechtsgang
  4) het na leven van Nationale en internationale Regels en wetten.
  Wat zijn de Chinese voorwaarden???????


  Maak melding

 83. President Desi Bouterse en gezelschap bezochten vandaag, dinsdag 25 juni 2013, het huis van Mao Zedong, de man die de revolutionaire leider was van China, in het plaatsje Sháoshān, in de provincie Hunan. Ook werd een kijkje genomen in het ‘Mao-museum‘ en er werden kransen gelegd.

  Hierna vloog het gezelschap met de SLM naar Beijing, de hoofdstad van China, waar Bouterse werd verwelkomd door de Chinese minister van Buitenlandse Zaken, David Lin. Dit bericht de perschef van het Kabinet van de President, Clifton Limburg.

  (Bron foto: Kabinet van de President)

  Het presidentiële gezelschap had een ontmoeting met Chinese investeerders. Het staatshoofd nodigde hen uit om te investeren in Suriname. Bouterse zei dat Suriname een stabiel en veilig land is voor investeerders. Hij legde uit dat vredig met elkaar wordt omgegaan. en dat Suriname veel te bieden heeft.

  Bouterse vroeg de Chinese ondernemers om de ontwikkeling in Suriname te ondersteunen. Hij beantwoordde ook vragen van diverse media. De president legde uit dat de Chinese bevolking goed georganiseerd is in Suriname en geïntegreerd is in de samenleving. Hun invloed is te merken in alle geledingen van het land.

  Een ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping en vicepresident Li Yuanchao staat morgen op het programma

  Whahahaaaaaaa..die crimineel is op dit moment bezig met een SIGHT SEEING TOUR!!
  Waarom gaat hij niet de plaatsen bezoeken waar de chinezen bij de tienttallen bijna dagelijks geexecuteerd worden omdat ze durven uit te spreken tegen het dictatuur in CHINA!!

  Wedden dat hij de chinezen nooit naar het FORT ZEELANDIA MUSEUM gaat brengen voor een bezoekje en nooit kransen zal gaan leggen daar!!

  Baj hoe luidde zijn openingstoespraak in China dan?!
  Zo misschien,
  Brada nanga sa en OMOE chinesie…..Blah…blah….


  Maak melding

 84. @M.Autar

  Je hebt naar het schijnt 0 verstaan van de BHAGWAT GEETA!
  Er was een oorlog en in een oorlog vallen er doden!Ieder vijand heeft zijn leger aan loyalisten en ook de goeden hun hun Eigen leger!
  Toen de MAHABHARAT gaande was ,waren er regels waaraan beide partijen zich houden moesten.
  Zo zou er geen strijd geleverd moeten worden na zonsondergang en de messenger[de genen die als boodschspper optrad ] mocht niet vermoord of verwond worden…DO NOT KILL THE MESSENGER….is ook niet zomaar een wereldwijd gezegde!

  Je kan gerust zeggen dat niemand uit hun bed gesleurd werd en daarna geexecuteerd!
  Er was geen sprake van een waarheidscommissie die niets anders dan de LEUGEN aan het vertellen zou zijn en er was geen amnestie en ook geen steve meije!!

  Dus de Bhagwat GEETA nietzomaar misbruiken ,okay!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.