Parmessar en Relyveld ‘klaar’ voor ministerschap

22

PARAMARIBO, 21 jun – Rabindre Parmessar en Steven Relyveld zeggen beiden klaar te zijn voor hun volgende missie, het ministerschap. Beiden hebben reeds afscheid genomen van hun laatste werkplek en het wachten is op de beëdiging door president Desiré Bouterse. De heren zijn zich bewust van de uitdagingen die hen te wachten staan.

Het zijn niet de makkelijkste ministeries die zij overnemen. Relyveld komt op Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. Dit ministerie heeft onder de huidige regering al drie ministers versleten. Relyveld zegt het nationaal ontwikkelingsplan van de regering te hanteren als richtlijn. De grootste uitdaging is het gebrek aan voldoende bouwland. Dit gebrek heeft een zware wissel getrokken op de het programma voor sociale woningbouw.

Relyveld zal zich moeten onderscheiden van de drie voorgangers. Het was immers het de hardnekkigheid van de landproblematiek die de anderen de nek kostte. Parmessar krijgt het minstens even zwaar op Openbare Werken, OW. Zijn voorganger en partijgenoot Ramon Abrahams was regelmatig het onderwerp van vermeende of echte schandalen. Abrahams heeft sowieso gefaald in het optrekken van de reputatie van OW als corruptiegevoelig ministerie. Parmessar wacht nu die uitdaging.

22 REACTIES

 1. Dat zeiden die andere 117 ook, ik ben benieuwd wie de schuld krijgt als het wederom blijkt dat deze twee schapen incompetent zijn.
  Van parmessar weten wij dat hij bij AZ geld van zieken in zijn eigen zak is verdwenen.
  Relyveld is jurist, verder zullen we zien hoe corrupt hij is.


  Maak melding

 2. Ja baja hoeveel gaat dit wer kosten, arme volk van su. De enen dief vervangt de andere dief. En geloof me het domme surinaamse volk die trapt er weer in.
  De regering bouta heeft geen geld maar de woningbouw staat op het programma.


  Maak melding

 3. Jammer, maar de heren zullen niet slagen want het Orakel Brunsie heeft al gezegd dat het falen van een minister niet aan de persoon ligt maar aan het ambtelijk apparaat. En hij kan het weten.


  Maak melding

 4. Je kunt op een schaakbord met pionnen blijven schuiven, maar als je geen plan hebt en vooral het spel niet begrijpt koers je regelrecht op de eindbestemming DECEPTIE !!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 5. HetisNietWaar, het is een feit dat heel veel ambtenaren op de belangrijke functies, banen hebben gekregen van de toenmalige NieuwFront ministers.Het zijn op en top bureaucraten die hun macht ontlenen door alle taken en bevoegdheden naar zich toe te trekkenen en te beschermen waardoor anderen, dus ook de ministers van hen afhankelijk zijn.Deze bureaucratem weten zich beschermd door de ambtenarenwet en zijn moeilijk van hun functie ontheven te worden.In feite zou men alle ambtenaren in Suriname moeten ontslaan en vervolgens weer een aantal zeer capabele van hen weer moeten aannemen.


  Maak melding

 6. Niet onbelangrijk de ontslagen bewindslieden krijgen tzt een volledige pensioen en zijn tevens gevrijwaard van strafrechtelijke vervolging. Ondenkbaar in nederland. Dit kan alleen in casave republiek sranang. Het is bij de beesten af.


  Maak melding

 7. Weer een tegenslag voor DADA & CO

  SCHIPHOL – Met de arrestatie van een 36-jarige man uit Purmerend heeft de Koninklijke Marechaussee een belangrijke drugsdealer ontmaskerd, die verantwoordelijk is voor cocaïnesmokkel via bolletjesslikkers van Zuid-Amerika naar ons land.

  Ruim een half jaar geleden startte het zogenoemde Midcri recherchetam met een grootschalig onderzoek naar koeriers die het ’witte goud’ uit bekende drugslanden als Colombia, Ecuador, Bolivia, Suriname en de Nederlandse Antillen naar ons land smokkelden. Dat gebeurde nadat een aantal passagiers op Schiphol werden aangehouden die hun lichaam vol met bolletjes cocaïne hadden.

  „In het onderzoek dat volgde werden naast de 36-jarige verdachte opdrachtgever drie vrouwelijke verdachten aangehouden. Een 34-jarige uit Purmerend en twee 35-jarigen uit Almere. Zij worden verdacht van de invoer van verdovende middelen en witwassen. Tevens zijn er doorzoekingen in hun woningen in Purmerend en Almere verricht”, aldus Marechaussee-woordvoerder Robert van Kapel.

  Het team Midcri van de Koninklijke Marechaussee zit nog midden in het onderzoek en sluit niet uit dat veel meer arrestaties zullen volgen bij het ontmanteling van het smokkelnetwerk „We zijn blij dat we nu eens niet alleen de koeriers oppakken, maar er in zijn geslaagd bij de mogelijke opdrachtgever te zijn gekomen en wellicht een heel netwerk kunnen blootleggen”, aldus de zegsman, die in het belang van de zaak nog niet verder kan uitwijden over de exacte omvang van de vangst.


  Maak melding

 8. RobG,
  wat voor opleiding heeft jou president genoten?
  De hele NDP bestaat uit ongeschoolde loyalisten dus kom mij geen Bulshit vertellen, wat voor opleiding heeft Abrahams Genoten??
  Brunswijk mag zich derde voorzitter van het parlement noemen zonder enige opleiding.
  Wat voor opleiding heeft R.Panka genoten.
  Bouterse is een domme rund, Het onverstandig en dom om politici die een smet op hun naam hebben te benoemen als minister, voor Amafo geld het zelfde, Wijden bosch en E. alibux zijn adviseurs van Bouterse terwijl deze gasten oplichters zijn, ze hebben beide de staat Suriname voor honderd duizenden euro’s opgelicht.
  Anton Paal ?? allemaal mislukkelingen.
  RobG, hoelang hou je het vol om deze misdadigers te verdedigen ???


  Maak melding

 9. @GMAP
  Broeder, om te slagen moet je vooral een succesvolle crimineel zijn……de paarse aanhang kijkt nl op tegen deze “gasten”…
  ze hebben toch geen moer, werken ho maar…ze teren liever op het succes van een ander…


  Maak melding

 10. Och,bij de NDP is het BEURT OM BEURT ROVEN!!
  NU hebben deze 2 parasieten ,parmessar en Relyveld ,
  het groen licht gehad van ndp baasje om te beginnen met hun ROOFTOCHTEN!
  Dan volgen weer de andere rovers van de ndp die geduldig in de rij staan en op hun beurt wachten…


  Maak melding

 11. Wat Suriname nodig heeft is een beetje verstand van haar onderdanen.Jammer genoeg komen ze dit tekort.
  Het zit in hun genen DOMHEID en MINDERWAARHEID COMPLEX.
  Wat voor leiders verwacht je dat uit zo een natie voort kan komen


  Maak melding

 12. @RobG
  “Het zijn op en top bureaucraten die hun macht ontlenen door alle taken en bevoegdheden naar zich toe te trekkenen en te beschermen waardoor anderen, dus ook de ministers van hen afhankelijk zijn”

  Met voorgaande citaat geeft u nadrukkelijk aan dat de ministers INCOMPETENT zijn en, nog erger dat DE PRESIDENT zo dom is INCOMPETENTE MINISTERS te benoemen.

  U zegt feitelijk dat de minister zijn/haar ambtenaren niet kan aansturen en niet bij machte is het beleid van deze president / deze regering uit te laten voeren! Dat is een meer dan opmerkelijke constatering van u. Eigenlijk bent u van coalitie overgelopen naar oppositie.

  Hoeveel directeuren etc. die eventueel loyaal waren aan NF zijn er ondertussen nog. Hoe makkelijk worden ministers, directeuren en ambtenaren vervangen door ze gewoon thuis te laten zitten met behoud van salaris etc. (als dat al betaald wordt). De ministers hebben echt wel hun eigen politieke vrienden geaccommodeerd binnen hun ministeries. Ministeries worden niet voor niets bijna als partij bezit gepresenteerd.

  U, duidelijk aanhanger van deze regering, geeft u eigen coalitie een BREVET VAN ONVERMOGEN op een wijze dat ik niet zou durven (vriend nog vijand van deze regering).


  Maak melding

 13. Parmessar denkt dat ‘Openbare werken’ betekent dat je moet werken, zittend tussen het publiek en Relyveld denkt dat ‘Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer’ betekent dat je op een googlemap knip en plak werk moet doen: alle bossen naast elkaar, alle rivieren naast elkaar, alle bebouwde grond naast elkaar.


  Maak melding

 14. Parmessar en Relyveld ‘klaar’ voor ministerschap maar niet voor het werk.Tenzij het is om op de schopstoel te zitten om gelanceerd te worden door een trap van Bout…


  Maak melding

 15. RobG, als het een feit is dat er ambtenaren op belangrijke posten zijn geplaatst tijdens de N.Fr. regering heb je vast ook wel de cijfers hoeveel er dat dan waren, maar ook hoeveel er al zaten en zijn geplaatst door de regeringen voor het N.Fr., ik dacht zo dat er dat veel meer zijn, dus wel graag reeel blijven.
  ik ben het helemaal met je eens dat er flink de bezem doorheen moet en er capabele mensen geplaatst worden, maar niet door deze regering, want dan komen er aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid nog grotere boeven te zitten, die alleen maar naar de pijpen dansen van de opperboef D.D.B. en consorten die voor de regering doorgaan.


  Maak melding

 16. Hans welke regering moet dan volgens jou de bezem erdoor halen??

  Men moet gewoon het probleem in kaart brengen en die gasten met vervroegd pensioen sturen. Dat zal zeker nog veel goedkoper uitvallen dan ze te handhaven als obstructie plegers.


  Maak melding

 17. We weten allemaal dat er op diverse ministeries bijzonder incompetente ambtenaren zitten. Het is dan ook de taak van deze “nieuwe” ministers om de rotte appels uit de mand de plukken. Ik wens ze veel succes, enne… blijf met de handen uit de snoeppot….!!!


  Maak melding

 18. Aibaisa, de volgende, en dan hoop ik voor Suriname en de toekomst dat de kiezers nu wel hun verstand gebruiken en het zooitje ongeregeld wat er nu zit naar huis stuurt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.