Dak- en thuislozencentrum Suriname zonder personeel

17

PARAMARIBO, 18 jun – Het centrum van het Bureau Dak- en Thuislozen moet het even stellen zonder personeel. Werknemers zijn het beu ‘stuurloos te koersen met stuurman.’ Het werk is neergelegd omdat de leiding van het bureau zich niet zou bemoeien met de gang van zaken op het bureau. Het personeel voelt zich aan het lot overgelaten.

In hun praktijk betekent het onder meer blootgesteld zijn aan gevaren. “Een vrouwelijke personeelslid is bijna verkracht laatst, omdat ze alleen was met een groep cliënten”, zegt een personeelslid. Het zou maar een voorbeeld zijn van de talloze voorvallen. Directeur Arti Balliemoi zou er steeds schouderophalend aan voorbij gaan. Behalve de veiligheid, zou ook de bevoorrading van het bureau te wensen overlaten. Er is aan van alles gebrek.

Het bureau is bedoeld als opvangcentrum voor dak- en thuislozen. De ‘zwervers’ kunnen er terecht voor een maaltijd en eventuele nachtelijk onderkomen. Volgens de personeels leden komt er van begeleiding nauwelijks wat terecht. Balliemoi ontkent en zegt dat hij wel ‘alle aandacht’ heeft voor de problemen op het bureau. De personeelsbond heeft de spontane staking overgenomen. Volgens bondsvoorzitter Murwin Leeflang zal via overleg getracht worden verbeteringen te forceren.

17 REACTIES

 1. De leiding zou gerektruteerd moeten worden uit de groep van dak-en thuislozen opdat hij/zij begrijp wat de noden zijn.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 2. God heeft mijn geliefde land verlaten welke geleid wordt door de duivel met paarse aanhang (demonen)…

  ALLES is gedoemd te mislukken….keiharde feit..


  Maak melding

 3. Precies en maar lopen schreeuwen dat er plannen zijn maar geen financiering, uispraak brunswijk, jullie moeten je zakkdn maarceens leeghalenen het volk een handje helpen. Er rust een vloek op eeze parlemenratriers. Ze graaien maar en graaien maaar, en ze zien niet sat dd duivel ook bij hun graait en hun ondergang bezegeld.


  Maak melding

 4. het landelijke daklozen organisatie moet de juiste stappen nemen en niet steeds zeuren.
  wie zijn verrantwoordelijke taak niet goed uitvoerd moet vervangen worden.


  Maak melding

 5. @Koos
  Sra, jouw president voert zijn taken ook niet goed uit. Stel voor om hem ook te vervangen.

  Neen broeder koos, sra krijgt dan geen GRATIS vreten en een zgn huis….


  Maak melding

 6. Schop die ook er uit! Er zijn genoeg die hard willen werken…. Hijj heeft geen tijd want hij moet naar zijn buiten vrouwen hahaahah tja zo gaat dat.


  Maak melding

 7. Inderdaad ,
  alles is gedoemd te mislukken in Suriname tegenwoordig!!Er heerst een vloek op Suriname sinds 25 mei 2010!
  Het is de datum van DE DUIVEL!!


  Maak melding

 8. En dit doet zich voor terwijl het staatshoofd de Airbus chartert om te reizen naar China, Kenia, en Nicaragua. Passagiers moeten het maar doen met een chartervlucht. Verder, Brunswijk zeurt over bereaucratie op de ministeries. Ik heb laatst vanuit Miami gebeld naar de secretaresse van de ABOP-Minister Alice Amafo om te vragen naar het telefoonnummer van het Tehuis van Daklozen. Mijn gemeente in Miami wil namelijk een samenwerking opbouwen met het tehuis. Die secretaresse van ABOP wist niet eens dat dit tehuis bestond, want ze kende het nummer niet. Hoe dan bureaucratie?


  Maak melding

 9. Hallo, in Tilburg heb je een daklozen centrum, maar je mag er alleen maar slapen en verder niets.(huize Poels).
  Dus ’s avonds binnen en ’s morgens vroeg eruit.
  Wat hebben jullie dan te vertellen?.


  Maak melding

 10. de vraag is wat is de gemiddelde opleiding van de werknemer samen met hun directeur. ik keek naan IB op apinttie en ik zag dat geen van de gasten een degelijke opie hebben voor het werk waar ze aangenomen zijn. zowel de werknemers aals de voorzitter van de bond hebben kaas gegeten van het werk dat zij verrichten. sorry maar het moest gezegd worden.


  Maak melding

 11. Piki plei en geregel. In Sur. heb je bij DDB geen opleiding nodig. DDB cum suyus houden niet van hoog opgeleiden. Die vormen een gevaar voor de gevestigde orde.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.