‘Suriname van het ene avontuur in het andere’

78

PARAMARIBO/DEN HAAG, 17 jun – Suriname wordt door ‘gebrek aan visie’ van het ene avontuur in het andere gestort. Dit stelt VHP Nederland in zijn verklaring over de politieke stand in Suriname. De gouddeals met multinationals zijn een goed voorbeeld. Ook het zoeken naar middelen in China voor financiering van ‘droomprojecten’ moet in dit licht worden bezien.

Met name het laatste zou alles zeggen van het gebrek aan visie bij president Desiré Bouterse. “Wat de achtergrond van de belangstelling van China is voor Suriname, lijkt Bouterse maar weinig te interesseren. Dat straks een vreemde mogendheid een dikke vinger in de pap krijgt en daardoor de soevereiniteit van Suriname op het spel gezet wordt, wordt op de koop toe genomen”, aldus VHP Nederland.

“Deze president heeft geen visie, bij hem gaat het slechts om macht. De vele mooie en onuitvoerbare beloften worden door hem gepresenteerd als visie terwijl het volk daarmee in slaap gesust wordt.” Het is tijd de knoop voorgoed door te hakken. “Personen die in binnen- of buitenland veroordeeld zijn mogen niet in aanmerking komen voor belangrijke staatsambten, zoals president, vicepresident, minister, etc. Als eerste stap hiertoe moet Bouterse als president worden gereshuffeld.”

78 REACTIES

 1. VHP, je was 15 jaar in het machtscentrum en hebt geen enkel wetsvoorstel ingediend om dit wat je nu vraagt mogelijk te maken. Geen letter in die richting is op papier gezet (want uiteraard zouden Brunswijk en Somohardjo dat niet steunen) en nu deze President daaruit gekomen is, moord en brand schreeuwen?

  Hypocrisie van de hoogste soort.


  Maak melding

 2. Oke, dan nu een vraag aan vhp nederland, en ook een noodkreet. Wat gaan we hier aan doen!!!! Hoe gaan we hier wat aan doen!!! Kom met ideeen steek de handen uit de mouwen en voeg de daad bij het woord!! Dan helpen wij hier in su wel mee het is gelukt met khadaffi het is gelukt met saddam en zo nog een paar. En dan meent onze “baas” didibri zich te kunnen meten met hun?? Een lachertje! Als ze willen hebben ze hem over een uur al. Alleen de vraag is WAAROM DOET NIEMAND IETS.????


  Maak melding

 3. Goed en helder boodschap echter moet het slapende volk eindelijk wakker worden en inzien dat zij de verliezende partij is integenstelling tot de wolf en consorten die zich zelf flink aan het verrijken zijn..

  Het volk moet zijn stem laten horen en niet passief (schaapachtig) voor zich uitkijken en steeds klagen dat het slecht gaat.
  van de andere kant ba soekoe….


  Maak melding

 4. @Jaap
  Ik ben op de hoogte van een puur 100% Surinaams plan met een beetje nederlandse hersens (voor internationale impact). Armen uit de mouwen stekken en het is geregeld maar nee hoor.
  De effecten van dit plan zouden zijn:
  1) Directe besparing voor Suriname van ongeveer $ 80.000.000 op investeringen.
  2) Jaarlijkse besparing $ 10.000.000 direct.
  3) Opzet van 2 nieuwe sectoren en een explosieve groei van een derde sector.
  4) 5.000 redelijk betaalde nieuwe banen.
  5) Uit eindelijk inkomsten voor de staat en ondernemers meer dan $ 300.000.000 jaar met een meer dan gezonde winst.

  Reactie van de adviseurs van de president, ministers en parlementariërs nihil behalve dat “jullie financieren toch wel alles zelf” zonder dat men bereid is enige formele zekerheid te bieden. Ofwel geen enkele financier / ondernemer gaat in op de vage reacties van de Surinaamse machthebbers. Zelfs geen Chinese omdat geheel onduidelijk blijft of het idee niet parallel gekopieerd wordt. In het geval van het onderhavige plan is duidelijk dubbel spel gespeeld (men probeert te copieren) en haken partijen af. Resultaat sorry, jammer maar Suriname is geen optie gezien dit gedrag.

  Jaap
  Ik ben maar een klein schakeltje die graag zijn armen uit de mouw steekt en helpt, echter mijn verliezen op initiatieven zijn zo groot dat het jaren gaat duren voor dat ik ze terug kan verdienen. Het is echt substantieel wat ik door het gebrek aan visie, kennis, besluiteloosheid en ronduit intriges verloren heb.


  Maak melding

 5. grootheidswaanzin !!!!

  Een politiek analist, die in geheimhouding zijn mening geeft aan Dagblad Suriname, zegt dat de minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, al te vaak de indruk wil wekken alsof de internationale gemeenschap zal vergaan als Suriname er niet bij is. ‘Een ieder die een beetje kennis heeft van de wereldgebeurtenissen weet dat Suriname nergens een rol van betekenis speelt op geen enkele internationale fora vanwege haar slechte staat op alle internationale rankschikkingen. Zelfs binnen de Caricom niet, welke de kleinste gemeenschap is in de wereld. Neem bijvoorbeeld het recent bezoek van de Amerikaanse vicepresident Joe Biden en de Chinese premier XI Jinping. Zij brachten primair een bezoek aan Trinidad and Tobago, waar zij eerst alleen aparte gesprekken en een volle werkdag hebben gehad van de Trinidadiaanse premier, Kamla Persad-Bissessar.’

  ‘Het belang van Trinidad voor de VS en China ligt onder andere in aardgas, olie, democratie, welvarendheid en al het overige waarnaar een land uitkijkt voor goed partnerschap. Alle overige Caricomleiders, waaronder ook onze president en gevolg, mochten de twee machthebbers ontmoeten in een gezamenlijk overleg. Dus alles op een hoop net een half uur voor een ieder, daarna een foto schieten voor eigen lokale consumptie. Nu is de president naar Haïti, een van de armste landen ter wereld en het armste land op het westelijk halfrond. Nu zegt men dat men voor zaken gaat en dat Haïti geïnteresseerd is in onze rijst, en men gaat voor een luchtvaartverbinding. Als dat nu een president moet doen, heeft die mogelijk bitter weinig te doen in eigen land of gaat hij voor de beelden die gewezen gaan worden van een ‘groot’ ontvangst.’

  Als Haïti rijst wil, kan die het afnemen bij iedere Surinaamse rijstexporteur, zolang ze betalen. Dat is echt niet moeilijk en ingewikkeld. De vraag is, willen onze rijstproducenten die overigens beneden maat produceren ten opzichte van Guyana wel zaken doen met Haïti. Haïti is op zoek naar goedkope rijst, want het is arm. De prijs van rijst wordt bepaald door de wereldmarkt. Dus wenst Haïti het onder de wereldmarktprijs te krijgen. Dat wil zeggen dat onze president, Haïti moet subsidiëren door de Surinaamse exporteur het verschil te laten betalen. En dan gaat onze president voor een luchtverbinding. Dat kan de luchtvaartmaatschappij de SLM zelfs afhandelen, zover zij de verdiensten inzien. Overigens er was eerder een vliegverbinding tussen Suriname en Haïti. Men zou moeten nagaan waarom het is mislukt. De grootheidswaanzin is zeer kenmerkend van het huidige kabinet. Men wil ook een consulaat openen op Haïti. Daar gaan weer kosten mee gepaard, die het volk zal betalen, terwijl de simpele huishoudensrekeningen niet tijdig betaald kunnen worden.’

  De politiek analist zegt dat de president een tegenbezoek brengt, omdat hij was uitgenodigd door de Haïtiaanse president op basis van beleefdheid. Daar houdt het op. Echter hoeft men niet veel te verwachten dan ‘gebakken lucht’, met alle kosten op rekening van de Surinaamse bevolking door een volledig vliegtuig en gevolg mee te nemen


  Maak melding

 6. Lekker genieten van je nederlands paspoort en uitkering en doen alsof jij de wijsheid heb uitgevonden lul niet zo slap en ga daar na toe en wijs ze dat je het meent maar kritiek op leveren en niets doen dat kan elke boere lul.


  Maak melding

 7. De reactie is inhoudelijk wel juist, maar komt van een organistatie die op dit vlak boter op haar hoofd heeft.Opportunisme troef in Suriname als je aan de macht bent.
  Jammer dit allemaal.


  Maak melding

 8. VHP-Ned het is over en uit voor/met deze zaka-zakas die nu aan de macht zijn.Wie zegt dat er nooit iets is gedaan om deze boeven buiten dit soort ambt te houden wilt alles vooegekauwd hebben.Et volk had zelf hun verstand moeten gebruiken en NIET NIET NIET op deze libas hoeven stemmen..Wat de Suries nu moeten doen is geen dag langer wachten om deze zaka-zakas ten val te brengen. En dit vanwege het feit dat ze hhhunnn verstand niet hadden gebruikt op 25 mei 2010 en op deze boeven hebben gestemd.VHP-Ned. De vhp in Su groeit heel herd dus jullie zullen zeker regeren en dan komt het vast wel goed.VHP overal ter wereld willen jullie de zaak blijven adviseren dus een soort adviseur die gevraagd en/of ongevraagd de partij en FRONT combinatie advies geeft,zoals onze DiDiBrie toen was,maar dan onder leiding van Bosje die hem netzo snel als hij hem gemaakt had tot adviseur van staat hwem weer ontsloeg…..Moro e doro en DiDiBrie boto o boro/broko.Ik kan nie wachten tot…..Any way odiii.
  Glenny


  Maak melding

 9. Precies ….VHP heeft gelijk, ze bevestigen mij wat ik allang heb geschreven……Suriname wordt met huid en haar verpand met alle gevolgen die daarop volgen.

  Hoe dom moet je nou zijn dat de Chinezen Sinterklaas voor Bouterse willen spelen? Ja hallo…. wordt eens wakker, want die Sinterklaas van tegenwoordig komt allang niet meer uit Spanje…..

  Dit krijg je met een president als Bouterse, een president die geloofd in kinderverhalen. Hem wordt zeker iedere avond het verhaal van “Hans en Grietje voorgelezen”.


  Maak melding

 10. DDB: Exit mini sters PL & ABOP!
  Somo en Bravo:no way! mini ster still goinng strong.

  DDB big 4 nothing. Brem clown.

  El Somo 4 pres & Bravo 4 vice pres.

  DDB exit! one way SB.


  Maak melding

 11. Dit krijg je als je een schip instapt zonder kapitein, want het zijn alles lege hoofden…..er komt dan zeker een dag dat je gaat schuitje varen over de zee, zeg China ga je mee?


  Maak melding

 12. Demonisering door partijen binnen een rechtstaat, is het goed recht van allen, want in de grondwet is er de wet die bescherming biedt op de vrije meningsuiting.
  Maar productieve opbouwende kritiek moet daartegenover staan waarbij ook oplossingsmodellen worden gehanteerd en gegeven hoe het anders kan en moet.
  Die positieve opbouwende kritieken kunnen als ze niet worden opgepikt, dienen als een maat of uitgangspunt voor een politieke wervingsprogramma bij de eerstvolgende verkiezing.
  Het slechts voorbeelden benoemen of noemen , of een verklaring opstellen over een ‘gebrek aan visie’, dan wel een politieke is mij een goedkope en mateloos zeer doorzichtige optie als opstap en vertrekpunt die slechts neigt tot het overhalen en behalen van de kiezersgunst.
  Het siert de VHP- Nederland te zwijgen over de Indiase regeringsvrijage of partijen en bedrijven daarvan met deze regering.
  Het is interessanter voor het Surinaamse politieke potentieel en het bijbehorende kiezersvolk om reeds nu de politieke sensatie te doen waarnemen, waarin de VHP, politiek de leiding wil nemen en hoe die verbeteringen in het bestel wil aanbrengen en wil opereren opdat zij die beloften kan waarmaken.
  Mocht het zijn dat de VHP, zowel nationaal of internationaal die visies ontbeert dan moet die maar stommetje spelen en doorgaan met zijn zinloze inhoudloze forumretoriek.


  Maak melding

 13. De wereld op zijn kop,
  @ jaap (zonder staart)
  Dat jouw haat zo groot is dat je zelf een invasie alla liebië en irak predikt en nog bestempeld als te zijn gelukt terwijl de bevolking in die landen nog dieper zijn afgegleden als voor de invasie,jij meent het niet met het surinaams volk, jij hebt andere bedoelingen en god behoede het surinaams volk voor jouw plannen en wensen galbal


  Maak melding

 14. Moeten we met nederland zaken gaan doen, die ons Surinamers altijd dom heeft gehouden en nu pas wakker zijn wat Suriname kan betekenen.? Het was de ABN die alleen maar miljoenen wilde verdienen en toen dat niet lukte zijn ze wel vertrokken terwijl de andere Surinaamsebanken wel op de poten bleven staan.Vhp denk goed na toen nederland Suriname verliet hoeveel geasfalteerde wegen we hadden, hoeveel verkeerslichten, bruggen, middelbarescholen,etc etc. Terwijl ze hier al van de supersnelle metro’s, snelwegen etc etc hadden. Het waren de Vhpers en Npsers die geblindoekt naar nederland kwamen om een koffer vol met verstand mee tenemen naar Suriname om iedereen dom te Houden. Ik heb aan een zeer bekende hoofdweg gewoond met kuilen en halve oertijdse asfvalt voor 1975, heb ik ook onder een kokolampoe moeten studeren, geen leidingwater, ook lopend met half versleten slippers naar school en dan moet ik nog zeggen dat de vhp en de nps goede politiek organen waren????? die de kontlikkers waren van die bakra’s, dit alles voor 25 november 1975.


  Maak melding

 15. Bouterse schuwt hij geen enkel middel om zijn doel te bereiken. Een volgende hoofdstuk van zijn macht is nu in werking getreden: het leegroven van het land van al zijn inkomstenbronnen. In dit kader zijn ook de deals met Rosebel, SurGold, IamGold, NewMont en de concessies in de Areas of Interest te plaatsten. Een dikke mist wordt opgetrokken om de waarheid te verdoezelen.

  Zie onderstaand brief van DNA lid Gajadien aan Bouterse

  Gajadien toont aan dat lijst concessies niet correct is

  17 Jun, 00:30

  Uit de bijlage van de brief blijkt dat bedrijven die mijnbouwrechten hebben ontvangen, niet ingeschreven staan bij de KKF. Assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) betwijfelt of het parlement correcte én volledige informatie heeft gekregen over concessies uitgegeven in de ‘Area of Interest’ van Iamgold en Surgold. Volgens Gajadien hebben ten minste nog acht bedrijven concessies gekregen, maar ze komen niet voor op de lijsten die het parlement kreeg. Enkele bedrijven en personen die mijnbouwrechten mogen uitoefenen, staan niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken.

  De parlementariër heeft president Desi Bouterse een brief geschreven, waarin hij indringende vragen stelt over deze kwestie. Hij wijst er op dat maandenlang gevraagd is om een lijst van de uitgegeven concessies. De president heeft op 16 mei een lijst versterkt aan het parlement die hij ontvangen had van minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen. Deze lijst bleek niet volledig te zijn. Op 7 juni, de dag waarop de machtigingswet om de overeenkomst met Surgold te kunnen aangaan werd aangenomen, stuurde Bouterse een nieuwe lijst naar het parlement.

  Vragen
  Het assembleelid wenst van de president te vernemen of alle verstrekte concessies in de ‘Area of Interest’ van Iamgold en Surgold (joint venture tussen Suralco en Newmont) voorkomen op de lijst. Gajadien somt acht bedrijven, personen én de locaties op waar zij concessies hebben gekregen. Hij vraagt aan de president waarom zij niet voorkomen op de lijst die is verstrekt aan De Nationale Assemblee.

  Gajadien vraagt de president of hij weet of de rechtspersonen die vermeld staan op de laatste lijst, wel voorkomen in het register van de KKF. Dat is een van de vereisten wanneer een concessie wordt uitgegeven. Ten minste zes van de bedrijven zijn volgens de parlementariër niet geregistreerd bij de KKF. Hij noemt alle namen op. Er zijn volgens het assembleelid meerdere mijnbouwrechten verleend, waarbij de mijnbouwwet niet is nageleefd.

  Paramaribo, 14 juni 2013

  Aan: de President van Republiek Suriname de Heer D.D. Bouterse,
  d.t.k.v. de Voorzitter van De Nationale Assemblee, mw drs. J. Geerlings-­Simons.

  Heer President,

  Ondergetekende, Gajadien Asiskumar, Lid van De Nationale Assemblee, nadert u hierbij, krachtens artikel 86 van het Reglement van Orde van De Nationale Assemblee, ter beantwoording van de hiernavolgende vragen.
  Ondergetekende wenst,
  in overweging nemende,
  -­‐ dat conform onze Grondwet de natie het onvervreemdbaar recht heeft om volledig bezit te nemen van de natuurlijke hulpbronnen, ten einde deze aan te wenden ten behoeve van de economische, sociale en culturele ontwikkeling van Suriname;;
  -­‐ dat tijdens de laatste begrotingsbehandeling en daarna, de Regering gevraagd is geworden een overzicht van personen c.q. ondernemingen die mijnbouwrechten hebben verkregen en zij die feitelijk werkzaam zijn in deze gebieden;;
  -­‐ dat deze opgave wederom gevraagd is voor en tijdens de behandeling van twee ” Goudovereenkomsten ” tussen de Staat Suriname enerzijds en Rosebel Goldmines N.V. en Suriname Gold Company LLC anderzijds;;
  -­‐ dat eveneens tijdens de bovenaangehaalde behandeling van deze overeenkomsten in De Nationale Assemblee, aan de Regering is gevraagd De Nationale Assemblee een lijst te doen toekomen van personen en lichamen die mijnbouwrechten hebben verkregen in de “Area of Interest” , genoemd in de bovenvermelde overeenkomsten;;
  -­‐ dat de President bij schrijven van 16 mei 2013, kenmerk: secpres/1120/13 De Nationale Assemblee een lijst heeft doen toekomen met opgave van de personen en lichamen die mijnbouwrechten hebben verkregen in de “Area of Interest” voornoemd;
  -­‐ dat door leden van De Nationale Assemblee bezorgdheid werd geuit dat op deze lijst niet alle uitgegeven mijnbouwrechten vermeld waren zoals gevraagd door De Nationale Assemblee;
  -­‐ dat naar aanleiding hiervan de President bij schrijven van 7 juni 2013, kenmerk: sercpres/1332/13 aan De Nationale Assemblee opnieuw, overzichtskaarten en lijsten inzake uitgegeven mijnbouwrechten in de “Areas of Interest” van IamGold en NewMont heeft aangeboden;
  -­‐ dat dezerzijds nog steeds wordt getwijfeld aan de volledigheid en correctheid van de opgegeven informatie binnen de “Areas of Interest”;
  -­‐ dat het in strijd met de letter en geest van de mijnbouwwet (zie ook de memorie van toelichting) is, indien mijnbouwrechten worden verleend aan een natuurlijke persoon of een onderneming voor grotere gebieden gecumuleerd dan de maximale grootte als vastgesteld in deze wet, tenzij deze wordt gewijzigd bij formele wet,

  de volgende vragen aan u voor te leggen:

  ␣ Kunt u aangeven of de door u aan De Nationale Assemblee verstrekte informatie en lijsten met namen van personen en lichamen die mijnbouwrechten hebben verkregen in de “Areas of Interest” van IamGold en NewMont volledig is, in die zin of alle uitgegeven mijnbouwrechten in bedoeld gebied zijn opgesomd c.q. zijn opgegeven.
  ␣ Kunt u aangeven of ondermeer deze acht bedrijven, te weten Iminco N.V. ten westen van de Saramaccarivier, aan de weg naar Loksi Hati (Para, no.891), N.V. Powisie, ten Zuiden van de Bosontsluitingsweg Zanderij -­ Apoera nabij de Goliathberg (Para, no. 484), N.V. Suku Passi, aan weerzijden van de rijweg naar Apoera (Para, no.009), N.V. Robruns, aan de Marowijnerivier, ten oosten van de Lelygebergte (Sipaliwini, no.561), IGAB N.V., aan de Grankreek ten westen van de Marowijnerivier (Sipaliwini, no.262), Rozenblad Eugene Franklien, ten Westen van het Prof. Dr. Ir. W. J. Van Blommesteinmeer en aan weerszijden van de rijweg naar Pokigron (Brokopondo, no.827), LIMON, Cleon Marnix, ten Westen van de Saramaccarivier en ten Zuiden van de Goliathgebergte, (Para, no.893) en Roraima Stone Industrie N.V., ten Noorden van de Jaikreek en ten Zuiden van het van Blommestein stuwmeer, (Brokopondo, no.460), eveneens mijnbouwrechten hebben verkregen in de “Areas of Interest” voornoemd en indien ja, waarom de namen van deze acht bedrijven niet voorkomen in de door u aan De Nationale Assemblee opgestuurde lijst.
  ␣ Kunt u aangeven of de rechtspersonen wier namen voorkomen op de laatste lijst door u opgestuurd, zijn geregistreerd in het register van de Kamer van Koophandel en Fabrieken, zoals vereist voor derdenwerking van handelingen van dergelijke rechtspersonen, alsmede door de beginselen van behoorlijk bestuur.
  ␣ Kunt u aangeven, rekeninghoudend met het voorgaande, waarom ondermeer deze zes rechthebbenden te weten, Mijnbouw Maatschappij Esuna N.V. (no.892), Renarte mining N.V. (no.986), LIMON, Cleon Marnix, (no.893), Jameson Hortence Sherida (no.894), Menes Urtha Cheryl (no.778) en Kramawitana Stuart Wagimin (no.397) niet zijn geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken (zie copie verklaringen).
  ␣ Kunt u aangeven waarom meerdere mijnbouwrechten verleend zijn, waarbij de totale grootte van de verleende mijnbouwrechten per natuurlijke persoon c.q. per onderneming het maxima als aangegeven in de mijnbouwwet overschrijden en of deze handelingen bewust wordt gedaan om de maxima die in de wet zijn aangegeven te omzeilen.
  ␣ Kunt u aangeven de status van alle mijnbouwrechten die verleend zijn aan Hi-­Calcia N.V.
  ␣ President is het niet de plicht van de Regering in het kader van behoorlijk bestuur en zeker ter voorkoming van enorme speculaties met mijnbouwrechten om alsnog een juiste, correcte en volledige opgave zoals gevraagd te doen toekomen aan De Nationale Assemblee.
  ␣ Kunt u aangeven als het door de Regering gevoerde beleid ten aanzien van de wijze van toekenning van mijnbouwrechten aan natuurlijke personen en ondernemingen en de daaruit voortkomende voordelen, wel ten volle de economische, sociale en culturele ontwikkeling van de natie en van Suriname ten goede komt, zoals beoogd wordt met het betreffend artikel in onze Grondwet.

  Hoogachtend,

  Drs. Asiskumar Gajadien (lid DNA, tevens lid Vaste departementale commissie NH)

  Bijlage: 1 (één)

  Bron: Starnieuws


  Maak melding

 16. @ VHP Nederland is gewoon een gesloten groep van sterk etnische gerichte Hindoestanen ik zie geen referentie van alle bevolkingsgroepen van Suriname ik zou zeggen VHP wordt eens een volks partij zowel in Suriname en Nederland dat want VHP is de minst geloofwaardig partij als zij straks via Bouterse in de machtscentrum kunnen komen zullen ze anders piepen mij houden ze niet voor de gek


  Maak melding

 17. Nederland is het as van het kwaad. Ze proberen onrust te veroorzaken om iedereen tegen elkaar op te zetten. Dit is geen nieuws meer, want dit hebben ze jaren lang gedaan. Ze proberen zich overal mee te bemoeien om Surinamers te misleiden en om Suriname te destabiliseren. Ze hadden Suriname op de reserve bank?

  Er komen vele problemen aan in Nederland. De VHP kan zich beter bezig houden met dingen in eigen land.


  Maak melding

 18. Goed zo VHP NEDERLAND!!

  Wij vormen hierbij een EENHEID met als hoofddoel;

  de INCOMPETENTE NDP regering naar huis sturen en de meeste leden hiervan richting Santa Boma!!!Inclusief hun LIJDER!!
  Blijf het goede zaak ondersteunen!!!


  Maak melding

 19. VHP Ned heeft niets te vertellen over Su . punt!!

  de VHP bestaat al 64 jaar en wat hebben ze gepresteerd ? ze hebben wel hun familie en vriendjes omhoog geholpen .


  Maak melding

 20. VHP Nederland: Bouterse blijft altijd buiten schot, terwijl anderen het veld moeten ruimen’ – Inauguratie president Bouterse was ontoelaatbare vergissing
  in Nederlands, Nieuws, Surinaams
  Het vervangen van ministers blijkt een gewoonte van president Desi Bouterse te zijn, getuige het ontslag van negen ministers in deze regeerperiode. De VHP afdeling Nederland stelt in een vanochtend, zondag 16 juni 2013, uitgebracht persbericht dat steeds wanneer de president in een lastig parket komt door verkeerd beleid of verkeerde handelingen, anderen het veld moeten ruimen. Bouterse zelf blijft echter buiten schot.

  De aanstelling van Bouterse als president in 2010 is van meet af aan een ontoelaatbare vergissing geweest, aldus de VHP in Nederland. In Nederland is hij veroordeeld voor drugsmisdrijven en in Suriname is hij verdachte in het strafproces rond de 8 decembermoorden. Hij is nimmer verschenen op welke zitting dan ook in Nederland en in Suriname en toont daardoor geen respect te hebben voor de rechterlijke macht, zo schrijft de Verenigde Hervormings Partij.

  Ook voor de wetgevende macht zou Bouterse nooit respect hebben getoond volgens de Nederlandse tak van de VHP, getuige zijn afwezigheid in het parlement, De Nationale Assemblee, als gekozen parlementariër. Zijn enige drijfveer om president te worden was uit handen te blijven van Justitie. Het totale regeringsbeleid is daarop gebaseerd, zo is in het VHP-bericht te lezen.

  De VHP-afdeling vindt verder, dat de vele beloften van Bouterse door hem worden gepresenteerd als visie om daarmee het volk in slaap te sussen. Vriendjespolitiek en favoritisme zijn een kenmerk van deze regering. De VHP in Nederland is van oordeel, dat dat alles in het werk moet worden gesteld om deze ontwikkeling te stoppen.
  June 16, 2013


  Maak melding

 21. Bryan

  Dat bepalen wij hier in Su Vhp.Wil je ook een vinger in de pap kom hier met opgerolde hemd mouw.Sufferds

  @Bryan: beste Bryan, begrijp je de zorgen? wanneer je zo afhankelijk bent van een ander (groot) land? zeg me aub dat je het begrijpt. begrijp je dat dit een vorm van neokolonisatie is? begrijp het aub, omdat jullie steeds bezig zijn met basja’s en redi moesoes en verraders etc. nu zijn jullie vrijwillig slaven. laat aub het slaafse uit suriname verdwijnen. doe geen zaken met schurkestaten en geef jezelf niet weg. je gaat hard en hard vallen. want er komt altijd een keerzijde van de medaille.


  Maak melding

 22. @Bonoo en zijn partijgenoten hier

  Hallo,houden jullie je rustig okay,want straks gaat de ndp Nederland met een verklaring komen en je baasje proberen goed te praten van alles dat hij FOUT doet,niet dat hij goed is voor Suriname hoor,
  neen de FOUTE ELEMENT in Suriname is je baasje zelf!!
  Dus geen overhaastige dingen zeggen ,ja!

  WIJ WACHTEN GEWOON OP DE HUIGELACHTIGE VERKLARING VAN DE NDP NEDERLAND!!


  Maak melding

 23. PÉNGEL!! PÉNGEL IS DE MAN!!! WIJ WILLEN PÉNGEL!!! WIJ WÍLLEN HEM!! PÉNGEL!!! PÉNGEL…

  …sorry @Glenn, maar ik bedoel hier ‘Johan Adolf’…


  Maak melding

 24. VHP Nederland raakt de spijker op z’n kop. In iedere andere fatsoenlijke land zou een veroordeelde of een verdachte nooit president of minister kunnen worden.
  In Syrië en Turkije vecht men voor democratie en vrijheid, in Suriname knuffelt men deze massa moordenaar. Naar mijn mening moet er snel nieuwe verkiezingen komen met uitsluiting van criminelen op de kieslijst. Het land glijdt af naar de afgrond. Hoogste tijd voor een fatsoenlijke / competente regering. Santhoki 4 president !!


  Maak melding

 25. Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur, heeft na aankomst in Suriname een bespreking gehouden met partijtoppers. “Ik ben klaar voor het gesprek met de president. Lijkt erop dat de dagen van de Mega Poeder Combinatie zijn geteld of Bouterse moet hem zwijggeld betalen.


  Maak melding

 26. Als de groep op zichzelf lijkende verenigde dieven niet met hun klauwen in de pot kan komen dan schreeuwen zij moord en brand. Zoals bewezen is in het verleden zullen zij ook niet schuwen om geweld toe te passen om hun honger naar macht en geld te verwezenlijken.

  Het zijn ook dezelfde figuren die hun Bek vol hebben van democratie en mensenrechten. Aan hun geldzucht, grondhonger en machtlust valt af te leiden dat politiek zoals toegepast in het land van oorsprong misschien toch de juiste is. Waarschijnlijk is dit de enige manier om zaken in balans te houden daar.


  Maak melding

 27. VHP Ned heeft niets te vertellen over Su . punt!!

  de VHP bestaat al 64 jaar en wat hebben ze gepresteerd ? ze hebben wel hun familie en vriendjes omhoog geholpen. En het land leeg geroofd (OW)de eerst komende 30 jaren mogen deze hufters nooit meer aan de macht komen in suriname (oppositie voeren)


  Maak melding

 28. Bryan
  Dat bepalen wij hier in Su Vhp.Wil je ook een vinger in de pap kom hier met opgerolde hemd mouw.Sufferds

  Ongeschoolde paupers zonder moraal maken de dienst uit in Suriname en zijn verantwoordelijk voor een regering van rovers, criminelen en moordenaars.

  Het gepeupel regeert in Suriname.


  Maak melding

 29. Ben geen DDB fan, maar wel heel vreemd dat ik dit bericht horen moet van VHP Nederland en niet van VHP Suriname …

  En moet BlakaBoy gelijk geven want al die tijd hebben ze (o.a. VHP) zo een wetsvoorstel kunnen indienen en hebben dat zelf verzuimd te doen …

  Misschien toch ook wel een gebrek aan visie.


  Maak melding

 30. @James Marshall

  Lees je dan de krantenberichten in Suriname niet dan?!
  Hoor je de vhpers in de regering niet elke dag vragen om opheldering van zaken aan bouta?!!
  Zelfs de coalitie begint zich te roeren en vragen zij ook om opheldering,maar Jenny simons die doet alsof niemand anders bestaat in de DNA behalve haar baasje bouta en zijzelf!De rest ziet zij als staatsvijanden hetzelfde geldt voor haar baasje ook!
  En degenen die de sttraat opkomen worden verrast met KOGELBRIEVEN,anderen worden gewoon uit hun bed gesleurd!!
  Straks komt de NDP NEDERLAND met een verklaring,en voor allemaal die hier schreeuwen dat de VHP Nederland zich niet moet bemoeien,wacht maar wanneer de ndp Nederland komt met een verklaring,dan zaL IK JULLIE vragen waarmee de ndp Nederland zich bemoeit!!!


  Maak melding

 31. @Ferrel:
  Nederland is het as van het kwaad,en Suriname zeker het land van melk en honing in je dromen zeker,word wakker man,en ook niet dagdromen ga aan het werk en bouw je land op….


  Maak melding

 32. De gasten van VHP Nederland stellen niets voor.Ze zijn een spreekbuis voor de VHP in Nederland. Helaas en jammer voor hen, maar het is waar.Als de plannen van de president gerealiseerd worden met Chinese steun zal de politieke invloed van NPS en VHP in Suriname afnemen.Ze zijn o.a. zeer bang voor meer Chinese invloed in Suriname omdat India als tegengewicht van China in Suriname, aan ons land op dit moment maar weinig te bieden heeft.


  Maak melding

 33. Als al die analfabeten die op deze moordenaar gestemd hebben ook nog eens een keer tot besef zouden komen dat deze man totaal geen visie heeft, dan kan hopelijk in 2015 een andere wind gaan waaien in dit land, en gewerkt worden aan een echte vooruitgang door mensen die wel een visie hebben.


  Maak melding

 34. @RobG
  OOOooohhhhh….dus de chinezen worden hier gehaald om Suriname te bevrijden van de VHP omdat de VHP het lef ,moed en durf toont vragen te stellen of opheldering te eisen van je baasje?!!
  Oh,China is heel goed hierin ,en bouta en china kunnen mekaar heel goed helpen ,beiden weten hoe mensen een kopje kleiner te maken als ze durven hun meningen uit te spreken.
  SOORT ZOEKT SOORT!!
  De indiers wilden slechts fabrieken hier beginnen en werkgelegenheid zou bestaan voor de surinamers zelf,maar gezien het feit dat het overgrote deel van de surinamers liever LUI zijn dan MOE wordt hiertegen heftig geprotesteerd!
  Maar de Chinese slaven uit China onder je baasje doen het goed hoor,ze werken aan de straten waarop jullie eens zullen lopen mocht het zijn wanneer jullie besluiten uit je HANGMAT en je BED te komen…dan zullen de straten intussen Ready zijn voor jullie..of de Chinese slaven kumnnen de straten tot in jullie bed en hangmat voor jullie brengen!!


  Maak melding

 35. Ray, je slaat de plank helemaal mis met je commentaar.Om de ontwikkeling van Suriname een push te geven is het belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in grote projecten, zoals de bouw van grote aantallen huizen, het aanleggen van wegen,enz. Deze grote werken kunnen de economie een impuls geven en andere bedrijfstakken positief beïnvloeden.

  India kan Suriname nu op dit moment ook niet helpen omdat de vorige regering(NieuwFront regering) het ook niet voor elkaar kregen dat Indiase bedrijven zich in Suriname gingen vestigen.De Indiase bedrijven zijn niet geïnteresseerd in landen met kleine bevolkingsaantallen. Ze willen goederen produceren om grote aantallen te kunnen verkopen.De markt van consumenten in Suriname is klein.Ook de loonkosten in Suriname zijn hoger dan de loonkosten voor arbeiders is India. Niet interessant voor de Indiase bedrijven.

  Neem bijv. de palmolie.Het voornemen om een palmolie project in Suriname op te starten komt nog steeds niet van de grond. De plannen waren afkomstig van het NieuwFront. Het resultaat is nihil.Het moet ook tot de VHP aanhang doordringen dat Suriname voor Indiase bedrijven niet interessant genoeg is. Men verkoopt liever eindproducten aan Surinamers. De productie van goederen voor de export zal zelf van Surinamers moeten komen.


  Maak melding

 36. De Baas(NL/Kolonisator) van VHP is jaloers en kan niet zien dat SU ondanks onafhankelijk(zonder ontwikkelingshulp) toch vorderingen maakt.
  Toen de oppositie/NF/NL een hele tijd gingen klagen over de Minister van O.W etc. en nu de Pres DDB de Minister ontslagen heeft moesten ze blij worden, maar ipv dat allerlei andere commentaren alsof ze met strategie bezig zijn om dat te crieeren en te zorgen dat deze Regering uit elkaar valt, terwijl dat niet meer mogelijk is.
  Eenmaal Pres van SU wil zeggen altijd Pres van SU en dat nu ook en in de toekomst.
  Zonder de Pres DDB/NDP zal SU verloren gaan, omdat hij visie- en daadkracht heeft en het volk wensen in vervulling brengt.


  Maak melding

 37. Roy,
  Hoe meer die paarse schapen geconfronteerd worden met de feiten en realiteit hoe meer ze in hun paarse schulp kruipen.
  Het is volgens mijn onmogelijk om deze paarse schapen bij hun zinnen te brengen.


  Maak melding

 38. Beste RobG:

  Jouw idiote president heeft onlangs tijdens zijn bezoek aan Haiti aangekondigd dat hij de SLM op dat land wil laten vliegen om gastarbeiders naar Suriname te brengen voor seizoensarbeid.

  Dat in een land dat schreeuwt om productie en productieve mensen maar waar men te lui is om te werken en liever spookambtenaar wordt. Een land waar 40 procent van de beroepsbevolking voor de overheid werkt, het minst productief is van heel Zuid Amerika en 20 officiele vrije dagen heeft om de kat zijn kut.


  Maak melding

 39. V–Vieze (vuile)
  H–Huigelaars (honden )
  P–Partij

  Gisteren zij jij dat de bedoeling van het regering zijn en dat de plannen goed uitgewerkt zijn ,maar dat er geen goede uitvoer is.
  Kijk wat jij vandaag zegt ,joe saka saka verader ,dat ben jij altijd geweest .
  Vhp in nederland is de zelfde vhp in Su,die ene is een nl konte likker en die andere een huigelaar die het Su volk wil verkopen aan nl.
  Ghet lost ,mother fuc…


  Maak melding

 40. Dit heeft te maken met moreel verval….. men houdt van feesten, mijn houdt van mooie kleding en men houdt van geld en het alles belangrijkste…. SEX SEX SEX, liefst onbeschermd!

  Kijk maar naar de kwaliteit van de aanhangers van deze president…. allen graaiers, dieven, criminelen

  Ronnie mishandeld straffeloos een Chinese leverancier, Bouta laat ze omleggen, Rachied Doekhie zit voor het leven gebakken bij, zijn hele familie is dankzij deze regering gegarandeerd van een inkomen, ook al regeren ze niet meer……

  Kijk maar naar het televisie station Ishara in Nickerie….allemaal mensen van NDP… want Ishara is eigenlijk van NDP. Kijk maar naar de eigenaar, hoe vaak deze lafaard zijn vrouw mishandeld en zelfs de bak in beland maar dankzij zijn connectie met Bouterse via Rachied Doekie loop de directeur van IShara weer als vrij man.

  Dit is Suriname anno 2013, zo leven ze daar, jaar na jaar na jaar….Alles kan en alles mag in Suriname….

  O ja, ben ik nog even vergeten te melden dat iedereen die vriendjes met deze regering is gratis en voor niet grote stukken grond krijgen. Kijk maar naar Doekhie, hij is rijk van geworden door stukken grond van het volk af te pakken om het weer peperduur door te verkopen, kijk maar naar zwerver Kanhai, 200 Hectare… heeft deze man zoveel grond op deze leeftijd nodig?

  Kijk maar naar de verdeling van de topfuncties….. En wie is de spion die in Nederland is gestationeerd? Chantal Doekhie…. ha ha ha natuurlijk de dochter van Rachied Doekhie…….

  Ik word er misselijk van omdat u en ik weten dat het waar is wat ik schrijf.

  Maar ja het kan en mag allemaal in Suriname anno 2013 want niemand anders dan de drugscrimineel en moordenaars bende staat aan het roer des land!


  Maak melding

 41. Hoe staat het met de ambassade van Suriname in Parijs?

  Is deze al in gebruik en/of officieel geopend?

  De NDP staf die deze ambassade bemand loopt de hele dag lekker door Parijs en doet geen ene moer.

  Miljoenen verkwist in deze “nieuwe poort van Suriname in Europa”

  Wat een afgang.


  Maak melding

 42. ONNN—GE—FU**ING GELOOOFELIJK GEWOON OM KWAAD OP TE WORDEN!!! deze idiooooote president werkelijk nog veel stommer dan ik dacht wat moeten we er toch mee hij sleept iedereen mee in de afgrond MENSEN stop met deze gek!! per direct! hij heeft niet alleen een gebrek aan visie, het komt niet eens voor in zijn woordenboek, laat staan dat hij weet wat het betekend!!per 1 Juli opent er een ambassade in Haïti……JA IN HAITI!!! VOOR WIE EN VOOR WAT?? EN WEET JE WAT DAT KOST???? denk je echt dat deze mensen een vliegreis naar ons Suriname kunnen bekostigen?? Moet je eens googelen en lees….JA LEES DIT……….

  Economie

  Haïti is het armste land op het westelijk halfrond en een van de armste landen op aarde. Door decennia van geweld, onrust en natuurrampen kent het land nauwelijks enige economische ontwikkeling. De kloof tussen arm en rijk is enorm. Er werken tenminste vierhonderdduizend kinderen als slaven; zij worden restaveks genoemd. Er heerst een zeer hoge werkloosheid van rond de 70 procent. Ongeveer 80% van de bevolking leeft beneden de armoedegrens. Het merendeel van de bevolking is werkzaam in de landbouw, er is maar weinig industrie. Door massale ontbossing en niet-duurzame landbouwmethoden worden grote delen van het platteland bedreigd door erosie en woestijnvorming. De eigen landbouwproductie neemt af en wordt verdrongen door goedkopere import. De infrastructuur van het land is zeer slecht. De VS is veruit de belangrijkste handelspartner. Haïti is sterk afhankelijk van leningen en giften vanuit het buitenland en leeft hoofdzakelijk van wat geëmigreerde Haïtianen naar hun vaderland terugsturen. Het land heeft veel buitenlandse schulden. Het eens bloeiende toerisme is door de onrust in het land bijna niet meer aanwezig………

  WOEHAHAHAAAAAAA en deze hond van een didibri brengt daar een ambassade?? komen ze naar suriname zwemmen ofzo? en weer wordt het belastinggeld over de balk gegooid. Gegrek aan visie?? nee gewoon achterlijk gestoord is deze man! willen jullie deze man als president?? oprotten!!!! is het antwoord.


  Maak melding

 43. @Jaap,…hahaha,.. je hebt gelijk, niemand kan die gek Bouterse stoppen,.. hij brengt Suriname echt naar de vernietiging.
  De Surinaamse bevolking die is echt aan het slapen.


  Maak melding

 44. Waarom worden sommige negertjes boos wanneer de VHP haar visie geeft? Of willen deze negertjes de Hindoestanen de mond snoeren? Zie je dan wie de echte racisten zijn? Juist, deze mondsnoerneiginghebbende negertjes. Alleen zij mogen wat zeggen, de rest moet hun dictaat volgen. Nooit dus.


  Maak melding

 45. Hahahaha JAAP EN SURINAM PATRIOT WAT STOM OM ZO TE DENKEN EN JAAP ALS JE IEMANDT EEN HOND NOEMT BEN JIJ ERGER DAN DAT NEDERLAND EROPA BEZUINIGT TOCH OOK TERWIJL HIER MENSEN KREPEEREN GAAN ZE NOG MEER BEZUINGEN OM ANDRE LANDEN TE HELPEN TERWIJL EIGEN MENSEN HIER DE LAST MOETEN DRAAGEN CRISSES WAAR LULLEN JULLIE DAN OVER MET JE VISIE JE DENKT ZEKER DAT HET OM VISSEN GAAT WANT VERTEL EENS WAT IS JOU VIS HIEROP HAHAHHA


  Maak melding

 46. @ Vijay

  Eerst zeg jij waarom sommige ” negertjes ” boos worden, daarna zeg jij of deze ” negertjes ” de hindoestanen de mond willen snoeren, en dan zeg jij als laatst wie de echte ” racisten ” zijn? Plus de betekenis van ” V.H.P. ” staat voor Verenigde Hindoestaanse Partij. Wil de echte ” racist ” opstaan a.u.b. !

  Houd voortaan je smoel en leg die fles Johnny Walker neer.


  Maak melding

 47. Suriname en Haïti hebben twee overeenkomsten getekend aan het einde van het presidentiële bezoek zondag. Het gaat om een luchtvaartovereenkomst en een technische samenwerking over Handel, Toerisme en Cultuur. Ook het bedrijfsleven heeft diverse gesprekken gevoerd en concrete afspraken gemaakt.

  Mag ik een teiltje……

  Ik dacht dat Bouterse altijd beweerde dat wereldmachten stonden te trappelen om zaken met Suriname te doen….

  WTF Haiti??????

  Zo arm als een straathond en geen cent te makken…..

  Wat een farce weer


  Maak melding

 48. Volgens mij mijden toeristen Haiti als de pest en heeft geen enkele inwoner van Haiti een cent om een ticket naar Suriname te komen.

  Waar is Bouterse in godsnaam mee bezig?


  Maak melding

 49. @Romario,

  Is je neger-egootje gekwetst door een ware opmerking? Jammer voor jou.
  De Surinaamse wet staat het toe een politieke partij op te richten naar gelang etnische lijnen. Dus waar ben je nou over aan het zeuren?
  In de NPS, ABOP, PL enz. zitten allemaal Hindoestanen zeker! Waar zitten de creolen dan?


  Maak melding

 50. @ Vijay

  Deze Surinaamse wet heeft wat dat betreft jou en jouw ” stink ” hindoestaanse partij genaamd V.H.P. als enigen tot racisten gemaakt hier in Suriname, en de feiten heeft iedereen net gelezen. Creolen in de NPS, ABOP en PL enz daarentegen willen ” met name ” om deze reden liever dan ook geen ” stink ” hindoestanen in hun partij want ze staan bekend als niet ” betrouwbaar “, willen niet zich niet ” mengen ” in andere culteren waar dan ook in de wereld, en zijn gauw geneigd mensen op te lichten, voornamelijk ” negertjes “. Dit is een ware opmerking, en als jouw boitie- koelie – egootje nu is gekwetst, ik zou zeggen, vreet m’n mars.


  Maak melding

 51. @Romario,

  Ik ben niet gekwetst hoor. Als ik uitdeel, kan ik ook incasseren. Waar het om gaat: waarom zou de VHP niet een Hindoestaanse partij mogen zijn? Omdat de creool alles en iedereen wil controleren? Waarom komt NPS, ABOP, PL en noem maar op, niet met een huisregel dat tenminste 20% van de leden Hindoestaan moeten zijn? Terwijl je de VHP juist dat verwijt? Kun je dan je eiget!n kromredenering niet vatten? Wel iets eisen van de Hindoestaan, maar zelf niet over de brug komen. Waar baseer je in hemelsnaam die eis op? Op een gevoel van superieuriteit? Ik zou zeggen, steek die vinger niet naar de Hindoestanen, maar in je gat.


  Maak melding

 52. @ Vijay

  Niemand heeft gezegd dat de V.H.P. niet mag bestaan, jij begint hierover en het wordt een andere discussie. Jij benadrukt de ” creool ” als racistisch terwijl jij zelf de openingszin begint met waarom sommige ” negertjes ” boos worden wanneer de VHP haar visie geeft. Niet lullen.


  Maak melding

 53. Met sommige negertjes doelde ik op Abaisa en soortgelijk sprekenden. Die komen altijd met het lulverhaal dat de VHP racistisch is en Hindoestanen racistisch zijn. Racisten zitten er in elke gemeenschap, bij de creolen en bij de Hindoestanen. Maar deze lui beweren dat alle creolen ruimdenkend zijn en alle Hindoestanen racisten zijn. En dan beantwoord ik hen in hun eigen taal. En ja, dat veralgemeniseert, maar dat kan je niet vermijden als je hetzelfde wil terugzeggen.


  Maak melding

 54. @Vijay
  Domme achterlijke racist die nauwelijks uit zijn woorden kan komen met zijn “KLEINE LUL” en lulVERHALEN!

  Heb jij je vrouw vandaag al geslagen?
  Ben je vandaag nuchter thuis gekomen,dalit? 😆


  Maak melding

 55. @Medusa,

  Mijn vrouw zal ik straks een flink pak slaag geven (op jouw verzoek). Maar eerst wil ik jou wel pakken. Ik hou van lekkere negerinnen die gespierde taal uitspreken. Kom je gauw? Laat me niet lang wachten, want anders krimpt dat ding. Het is momenteel stijf en heeeel groooot. Come on baby.


  Maak melding

 56. @henk…
  …verklaar je duidelijker met wat je bedoelt met: “jullie hebben nu toch je eigen Adolf”…
  (Waarschijnlijk haal je hier -overigens zéér onterecht- Wilders voor de dag: plus te veel eer voor die man…)!

  Maar laat mij m’n liedje over Johan Adolf Pengel even uitleggen (je kent de beelden erbij duidelijk niet):
  Wanneer in de 60-er jaren vorige eeuw Pengel uit Nederland terugkeerde op Zanderij, werd hij door een enthousiaste massa aanhangers onthaalt.
  Waarom?? Omdat hij dan de gillende meute opnieuw kon toeroepen: “A moni kon”!!! (M.a.w. “Holland is er weer ingestonken, en ik heb voor jullie weer een berg centjes versierd”)!
  Vervolgens ging de meute, als had ‘Suriname’ de Wereld-beker veroverd, in toeterende optocht terug richting stad… (zoiets dus)!

  Met de onderhandelingen in 1975 i.v.m. de naderende onafhankelijkheid werd dit op eenzelfde wijze beproefd.
  Wanneer er Nederlandse delegatie-leden (soms omzichtig) opperden of er op bepaalde ministeries of departementen (bijvoorbeeld onderwijs, sociale zaken, handel & industrie) wel voldoende en juist gekwalificeerde personen aanwezig waren, werd zoiets resoluut door de NPS mensen van tafel geveegd.
  Minister Olton van Genderen ging soms zover (in Torarica), dat hij gillend door de gang rende: GÉLD! GÉLD!! GÉLD MOETEN WE!!! GÉLD WIL IK ZIEN…

  Je snapt nu misschien @henk, vanwaar die ‘link’, omdat dit nog steeds actueel is (dubieuze & torenhoge leningen e.d.) en de politieke cultuur (& ontwikkeling) nog steeds op giften gebaseerd is of daarom draait (dubieus= bijvoorbeeld Obiang en gelijksoortig).

  (Maar waarschijnlijk was ‘jouw’ Hitler ook ’n grapje…)!


  Maak melding

 57. Ho ho ho henk!! Wil jij die straathond niet beledigen aub! Want die straathond heeft tenminste nog te eten…en daar op haiti zijn zelfs de straathonden nog rijker dan de bevolking zelf. Woehahahaaaa een ambassade…zie je het al voor je? Dag meneer ik wil een visum, dat kan dat kost 7 en een halve cocosnoot…zo duur?? En wanneer wilde u gaan? Ergens in 2020 denk ik. En hoe?. Nou eerst met de waterfiets en de laatste 300 km zwemmen we…..


  Maak melding

 58. @Jaap,Vijay.Henk Molenaar en Gmap

  Hahahaaaaaa…zelfs de die hard fans van bouta durven niet naar Haiti te gaan!!!

  Hahahaaaaa…..een visum naar Haiti betaal je in kokosnoten..hahahaaaaawhaaaahaaaaa …

  Ik denk dat de die hard fans van baasje bouta de visums GRATIS,GEHEEL GRATIS ,aan de man op straat zal distribueren!!!
  Whahahaahaaaaa…….


  Maak melding

 59. Hahahahaaaaa….die domme PAE Van de pertjajah de Hoer had gedacht dat hij de surinamers in een sort trance had gebracht door te doen alsof hij een echtscheiding van de ndp zou eisen!!
  Neen hoor ,die man zijn gezicht is net als een openboek!!Op zijn rot gezicht staat in hoofdletters geschreven dat hij noooooit van de ndp zal scheiden,ze zijn immers partners in crime!
  Je kan dit op zijn gezicht lezen van Djakarta tot in Suriname en omgekeerd!!!


  Maak melding

 60. echt waar……werkelijk waar van het ene avontuur in het andere. Alleen dit avontuur is iedereen die met de SLM vliegt de dupe!! ofwel genaaid!!! en door wie??? Men heeft betaald voor een ticket economy class hetzij business class met de airbus van SLM EN ZIE WAT “BAAAAS” FU**ING bouterse doet!!!!
  dat wordt weer claimennnnnnnnn en voor diegene die toevallig naar Holland moeten, nou….succes!!!
  weet je,………….ik zeg vervroegde verkeizingen of laten we hopen dat ze hem oppakken ergens op de route dat zou mooi zijn.

  President Desi Bouterse gaat met de airbus van de SLM naar Beijing, China. De andere opties blijken niet ideaal te zijn. Aanvankelijk zou het Staatshoofd via Brazilië naar Afrika reizen en vandaar uit naar China. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zei eerder aan Starnieuws dat het hoogseizoen is en dat de airbus niet gebruikt zou worden. Er zijn diverse mogelijkheden bekeken, maar ze waren niet werkbaar.

  Wanneer het toestel van de SLM vrijdag van Amsterdam komt, zal de vlucht terug niet worden uitgevoerd. Starnieuws verneemt dat de passagiers overgeboekt zullen worden op een vlucht die zaterdag met een ingehuurd toestel zal worden uitgevoerd. De vlucht van vrijdagavond naar Schiphol wordt gecanceld.

  Alle lijnvluchten naar en van Amsterdam zullen met een ingehuurd toestel worden uitgevoerd. De airbus blijft in Beijing, waar de president via Kenia naartoe vliegt. De afstand van Paramaribo naar Nairobi is 10.242 km. Een normale vlucht naar Nairobi zou ongeveer 12 uur 44 minuten duren als uitgegaan wordt van een normale vluchtsnelheid van een commerciële lijnvlucht die gemiddeld zo’n 805 kilometer per uur vliegt. De afstand van Nairobi naar Beijing is 9.213 km. Een normale vlucht van Nairobi naar Beijing zou ongeveer 11 uur 27 minuten duren, als uitgegaan wordt van een vluchtsnelheid van een commerciële lijnvlucht. De airbus kan ruim 13.700 kilometer afleggen zonder tussenlanding.

  De presidentiële delegatie vertrekt zaterdag uit Suriname. In Beijing zal Bouterse op 26 juni een onderhoud hebben met de Chinese leider Xi Jinping. Een dag later is de president de keynote speaker op een vredesconferentie die door de universiteit van Beijing voor een wereldforum wordt gehouden. Op 29 juni moet Bouterse in Nicaragua zijn voor het bijwonen van de Petro Caribe-summit van staatshoofden.


  Maak melding

 61. Uhhh.. Suriname is een tolerant land? De moskee staat naast een kerk en om de hoek een tempel.

  Jongens.. en meisjes.. Het gaat er hier toch niet om of je Creool, Hindo of Moslim bent..?

  Wees wijs en sta erboven.

  De vraag is hier of Suriname pluksgewijs en dus zonder visie (lange termijn) belastinggeld uitgeeft.

  Ja Haïti lijkt mij in eerste instantie niet het aangewezen land om daar nu zaken mee te gaan doen. Niet omdat IK iets heb tegen Haïti, maar er is op dit moment geen economische win/win situatie.

  Visie.. wat is dat? Vraag je dat eens af en bekijk dan of de regering een (lange termijn) visie heeft en daar consequent en coherent aan werkt.
  En hou daarbij in het oog dat dat alleen kan als je met elkaar goed samenwerkt en elkaar respecteert.


  Maak melding

 62. Kom op helden op sokken op dit forum.Wat let jullie eigenlijk?Ga als de dooie bliksem,samen met VHP-Nederland een enorme demonstratie opzetten,want als ik het allemaal zo lees hier hebben jullie heel veel commentaar hoe het wel en niet moet.Maarrrrrrrrrrr, aktie ondernemen om het zogenaamde kwaad,Bouterse, te verjagen hoooo maarrr blqablabla is het enige wat jullie kunnen.
  Neem een voorbeeld aan Tunesie,Libie,Egypte,Syrie enz.die zijn hun zg leiders spuug zat en namen/nemen akties voor die mensen heb ik een diep en diep respekt.Niet voor jullie hier op dit forum,die zich verbergen achter het internet om zg kritiek te leveren go to hell you all.

  DE BESTE STUURLUI STAAN ALTIJD AAN WAL,de anti-Boutersen maken dat steeds duidelijk hier,Surinamers zijn LAFAARDS.


  Maak melding

 63. tim

  wil jij ook inspraak op een land hebben waar jij geen ingeboren rechten hebt?
  doe dat liever tegen jou eigen regering die jou op dit moment laat kreperen,en het gaat nog erger worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.