Pertjajah Luhur blijft regeercoalitie trouw

4

PARAMARIBO, 17 jun – Pertjajah Luhur, PL, blijft in de regeercoalitie onder leiding van president Desiré Bouterse. Dit blijkt na een gesprek tussen Bouterse, PL-leider Paul Somohardjo en Ronny Brunswijk van Abop. Er is geen aanleiding de coalitie te verlaten, zoals Somohardjo eerder wel niet doorschemeren. “De ministers van PL en Abop lopen geen gevaar”, zegt Brunswijk. Tijdens het gesprek werd duidelijk dat de positie van ministers van PL geen moment in het geding was.

Volgens Brunswijk was er geen moment sprake van ontslag en wisten hij en Somohardjo dit vooraf al. Somohardjo zou ‘misbruik’ hebben gemaakt van zijn voorkennis door te schermen met terugtrekking. Bouterse gaf eerder wel te kennen dat ‘meer ministers’ ontslagen zouden worden. Alleen, die behoren niet tot het kamp van de twee coalitiegenoten, naar nu blijkt. Volgens Bouterse zou het niet blijven bij de ministers Ramon Abrahams en Ginmardo Kromosoeto. Nadat de twee hun portefeuille ter beschikking stelden van het staatshoofd, is er druk gespeculeerd.

Somohardjo zelf zei geen ontslag te accepteren van één van zijn ministers. Mocht de president toch overgaan tot ontslag, dan mocht hij alle ministersposten van PL hebben. Zover is het niet gekomen. Bouterse heeft tijdens het gesprek wel bevestigd dat enkele topfunctionarissen op ministeries het veld zullen ruimen. Over ministers is niet meer gesproken. “De president heeft ons wel gevraagd of we iemand wilden vervangen, wij zeiden van niet”, aldus Brunswijk. De drie leiders spraken elkaar in de privé woning van Bouterse.


4 REACTIES

 1. Die Javaanse leiders spelen altijd een vies spelletje. Ze chanteren de boel, wetende dat ze nodig zijn voor de meerderheid. En opa Brunswijk doet hetzelfde.


  Maak melding

 2. Somo zinspeelde op een exit maar onze Pres heeft coulance getoond en hem overeind gehouden.
  Waar is Somo z’n ‘bigi mofo en/of bigi bek’ van de jaren 2000 tijdens Vene ?

  Ik heb er 6 (zes) ! Al blaffen de honden, de caravan trekt gewoon verder !!! Waar zijn al die blaffende honden nu ? Zijn ze allemaal ter ziele of zijn ze tandenloos geworden ?

  Somo mag blij zijn dat hij binnen de MC (voor het laatst) regeermacht geniet, want bij de volgende ronde is hij totaal uitgespeeld !

  Pres Bou, yu na mang ! Wi ala lobie yu !

  Brada Henkie & GMAP, still a lobie de (arki Papa T) !


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.