VHP Nederland: Bouterse als president ‘ontoelaatbare vergissing’

163

PARAMARIBO/DEN HAAG, 16 jun – De aanstelling van Desi Bouterse als president in 2010 is van meet af aan een ‘ontoelaatbare vergissing’ geweest. Dit stelt de afdeling Nederland van de Verenigde Hervormde Partij, VHP. De gevolgen voor land en volk zijn merkbaar. Dat er nu weer ministers vervangen worden spreekt dan ook boekdelen.

Het in de schoenen van anderen schuiven van de verantwoordelijkheid voor falend beleid is als het ware regel geworden. “Steeds wanneer de president in een lastig parket komt door verkeerd beleid of verkeerde handelingen, moeten anderen het veld ruimen”, stelt VHP Nederland. Het staatshoofd zelf blijft lekker buiten schot. Maar de grote fout is in 2010 gemaakt. De aanstelling toen van Bouterse als president was een “ontoelaatbare vergissing.”

De reden is simpel. In Nederland is Bouterse veroordeeld voor drugsmisdrijven en in Suriname is hij verdachte in het strafproces rond de Decembermoorden. “Zijn enige drijfveer om president van Suriname te worden is om uit handen te blijven van justitie, vanwege de lopende verdenkingen van strafbare feiten.” Het regeringsbeleid zou hierop gebaseerd zijn met als kenmerken vriendjespolitiek, geregel en favoritisme.

163 REACTIES

 1. Het is niet alleen een grote vergissing dat deze moordenaar en drugsdealer nu president is, maar ook een grote schande voor het land Suriname wat zich daardoor Internationaal ook nog eens belachelijk heeft gemaakt dat het mogelijk is, om met een veroordeling achter je naam en tevens als hoofdverdachte in een moordproces president heb kunnen worden.


  Maak melding

 2. ZoZo VHP Nederland wat gaan wij hier doen, al jaren horen wij het is een foute beslissing. Waar wachten we op 2015? Zo ja dan volgens on in SU is dat te laat, steun ons voor een opstand in SU, Mijn groep is al voorbereid en willen nu stakingen, blokkades, protest mars opstand tegen deze regering te beginnen. Laats ons weten


  Maak melding

 3. VHP Nederland heeft het niet begrepen. In het democratisch stelsel van Suriname, is dit de wil van het volk. Wie spreekt de VHP Nederland dan aan? Het Surinaamse volk?

  Laten zij dan met hun kandidaat komen die het vertrouwen van het volk weet te bemachtigen.


  Maak melding

 4. hierboven: ik kan niet democratisch beslissen dat ik voor de gek gehouden wil worden. ik ben belogen en bedrogen en genaaid waar ik bij stond.


  Maak melding

 5. @ VHP Nederland, heeft uw Chaaaan Santokhi jullie dit ingefluisterd tijdens z’n laatste bezoek aan Nederland ???
  Nou, de NDP weet hier wel raad mee bij de volgende (coalitie)onderhandeling, enant deze uitspraak is not done in een Multi culti samenleving !

  VHP Suriname, u bent gewaarschuwd !!!!


  Maak melding

 6. Al is bouterse niet de beste persoon om su te vertegenwoordigen.altijd nog beter dan die marionetten van nl. Ik ben van mening dat de vhp er vol mee zit. In ieder geval is bouterse veroordeeld tot su. En zal die belangen beschermen


  Maak melding

 7. GMap,

  Whahahahahahaaha………je gaat het verzet in !
  Ai mi boi…..hoeveel jonko’s heb jij gerookt vandaag ?

  Dat had je moeten doen voordat je Suriname in de steek liet.

  Moet je niet eerst toestemming vragen aan je maitre Henkie ?


  Maak melding

 8. Zijn de ministers van VHP (vorige regering VHP/NPS)al uit de gevangenis ontslagen… over ontslagen van ministers gesproken. het is heel slim van Bouterse om zijn ministers toch op die manier te beschermen. VHP ned. lijkt wel de hielen likker van santokhie. Het is lang niet zo goed gegaan met Suriname als nu. denk maar aan VHP tijd, aan geld devaluatie,goud deal 5%, paspoort aan chinezen verkoop, ministers in gevangenis, zo kan ik doorgaan. IK ZEGGEN AAN VHP NED. DENK IN HET BELANG VAN HET LAND EN NIET IN BELANG VAN JE POLITIEPARTIJ ALS HIJ DE VERKEERDE WEG INSLAAT.WEES KRITISCH EN DENK NUCHTER…


  Maak melding

 9. VHP Nederland stelt geen reet voor, De VHP in Suriname is degene die zo’n uitspraak naar buiten moeten brengen maar de watjes doen het via hun Europese afdeling.

  De uitspraken die VHP Nederland doet zijn eigenlijk ook van toepassing op de VHP zelve. Favoritisme en vriendjespolitiek zijn 2 hot items waar de VHP natuurlijk zelf wars van is. De VHP is lang genoeg in het centrum van de macht geweest maar de partij heeft tot nu toe altijd hopeloos gefaald, Suriname heeft geen daadwerkelijke vooruitgang gemaakt onder hun bewind, altijd maar pappen en nathouden.

  Bouterse is altijd een vergissing geweest als president maar de meerderheid van de Surinamers hebben zijn partij zelf democratisch gekozen met als doel, Bouta fo Pres!

  Zijn huidige coalitie partners hebben ook geen moeite met hem als President dus we kunnen er niks aan veranderen.


  Maak melding

 10. je merkt alles aan vhp dat het een hokjes partij si en zak blijven.ze vergeten dat het volk bepaald heeft wie momenteel aan de macht zit.zou vhp het leuk vinden wanneer amdere partijen het zelfde willen doen wat hun wat de vhp nu wilt.oppositie het beleid helpen voeren en niet alleen afzeiken komt met oplossingen.die jullie in 40 jaren niet hebben gedaan en ineens over briljante ideen beschikken.vhp is kontelikker van nederland.die zelfde nederland heeft 40 jaren jullie ontwikkelings hulp gegeven.wat hebben jullie met geld gedaan.het zijn geen miljoenen maar miljarden.aandezien de vhp te veel kijkt naar de bakras.dan moet de vhp zijn opgevallen dat de oppositie samen werkt met de QUALITIE.BLIJFT KIJKEN ZOU IK ZEGGEN en neemt de goede vb over.als de volks vertegenwoordigers eenmaal gekozen zijn in nl.dat ze never in hokjes en politieke kleur denken en handelen.en never staatseigendommen toeeigenen om zelf beter van te worden.dat is de ziekte van ieder politieke partij.al geeft je su miljarden steun met de regeerders als vhp en nps zal er nooit verandering komen.bouterse probeert tenminste maar werken met surinamers zal blijft een probleem.om enkele vb te noemen;is overstroming in su bij geringste regenval een probleem van nu.geen goede wegen probleem van nu,de cellen huizen in de front regering was voor kakkerlaken.geen bruggen.geen geasfalteerde wegen,geenziekenhuizen in distrikten,geen politie vervoer,waren er geen krotten,iedereen was rijk.dat zijn slechts enkele passages.het probleem van vhp is krabben mentaliteit.ze gunnen elkaar niets.hoe gaan ze het volk wat gunnen


  Maak melding

 11. @pero…
  …zo te horen nog niet het boek ‘Bouterse aan de macht’ van Ivo Evers & Pieter van Maele gelezen!

  De NDP! was na de verkiezingen weliswaar de grootste partij, maar met géén meerderheid: en door héél veel over & weer gestap, gesjoemel en vage, onverkoopbare beloften hebben uiteindelijk Somohardjo en Brunswijk besloten een coalitie aan te gaan…

  Overigens was Bouterse helmáál geen NDP presidentskandidaat, maar Parmessar!!
  Er is toen een grandioze verkiezingsbelofte gebroken: en kwam Bouta als een duveltje uit ’n doosje om ter eigen faveure voor het presidentschap te gaan.
  Het meegaande (bewerkte?) parlement zorgde voor de rest…
  Hoezo “democratisch”, en door het VOLK “gekozen”??


  Maak melding

 12. als parmisser tot minister wordt benoemt,dan is hij oerdom..

  om de meest eenvoudige reden,dat het totaal geen zin heeft..

  binnen twee jaar is er al verkiezing in suri.,voordat je bent ingewerkt,dan is de tijsd al voorbij..

  ze kunnen liever diekhie van nickerie benoemen,die is al zo dom,kan hij zo weer gerishuffeld worden..


  Maak melding

 13. President kondigt meer ontslagen aan
  15/06/2013 De Ware Tijd online

  PARAMARIBO – “Partijbelangen zijn groter dan vriendschap en het ’s lands belang is nog groter dan het partijbelang.” President Desi Bouterse heeft gisteren in een interview met zijn perschef een eerste reactie gegeven op het recent ontslag van twee ministers en zijn verdere plannen met het regeerteam. Hij maakte duidelijk dat de ontslagronde binnen de regering nog niet is geëindigd. “We moeten nog wat zaken afronden”, wilde hij slechts kwijt. De overige ministers en hun directeuren hoeven zich dus nog niet veilig te voelen.
  ——————————————————————————

  Opgeruimd staat netjes !!!


  Maak melding

 14. Volledig eens met VHP Nederland! Maar ik leg de verantwoordelijkheid bij het volk van Suriname die een laag moreel/ethisch en politiek bezef heeft. Het is het minder geschoolde deel van het volk die haar stem op Bouterse heeft uitgebracht. Dat typeert het beschavingsniveau van het volk. Daarom verdient dit volk ook een terechte straf als het falikant fout gaat met Suriname. En ik Plato, zal niemand ondersteunen want: ‘ba soekoe ba fini ba tjari’.


  Maak melding

 15. LEZEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  GFC-nieuws zondag 16-6-2013.
  Ingezonden stuk: MET ALLEEN PARTIJDIGHEID HELP JE SURINAME NIET VOORUIT.

  Duidelijker kan het niet!!!!!!!!!!


  Maak melding

 16. door GMAP
  Een hele diepe buiging voor VHP Nederland, u heeft met weinig woorden de kern van het probleem bouterse geraakt.

  ================++++++++++++++++=================
  De Verenigde Hindoestaanse Partij Nederland is een grote Friese stier zonder ballen. In Suriname hebben zij geen ene reet in te brengen!!! Laat dat gezegd zijn.


  Maak melding

 17. hij is gekozen door jongeren die AL BLIJ WAREN MET 30SRD KINDERBIJSLAG WAT KOOP JE DAAR VOOR CORRUPTIE MOORD ZWENDEL EN DAN NOG DIE AMNESTIE HAHA HET VOLK MOET DIT NIET NEMEN WAAROM STEESD MENSEN WEG DOEN WAAROM GEEFT HIJ NIET TOE DAT HIJ NIET SURINAME KAN GEVEN WAT HIJ BELOOFD HAD GEZICHT VERLIES KAN GEEN KWAAD WEG MET DEZE REGERING HET LAND IS ALLEEN MAAR ERGER GEWORDEN VRIJHEID VAN MENIGS UITING IS VER TE ZOEKEN ALLEEN MAAR MOORDEN .ROVEN EN VERKRACHTEN EN VERGEET DE HONGER NIET BIJ HET ARME VOLK


  Maak melding

 18. Wat heeft onze olifant Lachman voorheen gedaan en als u v/d VHP zo belangrijk vind voor de foute keus, had u Suriname niet moeten verlaten en voor de luie stoel in nederland moeten kiezen.Bouterse heeft toen nederland verlaten en de rug toegekeerd omdat hij een echt Surinamer is.


  Maak melding

 19. Ja nederland, wat gaan wij doen?? Met alleen praten komen we er niet. En alleen kunnen we het niet om ons te ontdoen van deze ali baba bouterse en zijn 40 rovers. Kom met iets zodat we ons van deze rat of nog beter deze parasiet kunnen ontdoen. Alle hulp is welkom!!!


  Maak melding

 20. De facto is de VHP kwalitatief de beste partij voor Suriname. Het herbergt de beste intellectuelen en bestuurders. Daarnaast heeft de VHP behoorlijk was bestuurlijke ervaring die het land goed kan gebruiken. Noch de NDP, noch de Abop en PL beschikken over een dergelijke potentieel. De NPS is gemarginaliseerd. Deze partij had 30 – 40 jaar geleden wel genoeg kader in huis, maar vervult tegenwoordig een ondergeschikte rol.

  Met stelling is dat de VHP gewoon weer in het machtscentrum moet zijn. Deze partij heeft ook de minst veroordeelde criminelen t.o.v. de overige partijen.

  Dat is mijn oordeel en doet u uw voordeel daarmee.

  Plato


  Maak melding

 21. @Flexara…
  “…een echte Surinamer”…

  Bouterse is met ’n groepje Surinaamse collega’s in 1975 teruggekeerd, omdat hij (anders dan de échte Suri-militairen) door Nederland(!) extra bijbetaald werd.

  Tot de coup in 1980 hield deze sergeant-majoor sport-instructeur zich tijdens diensttijd voornamelijk bezig met varkens/kippen fokken en handel in steenslag e.d.
  Dus @Flexara, die palmares van jouw idool zijn niet zo geweldig nationalistisch!!


  Maak melding

 22. Flexara

  Je kent je geschiedenis niet.
  Door Bouterse tedoen zijn er
  nu zoveel Surinamers in het buitenland.
  Na 1982 zijn er zovelen het land moeten
  vluchten vanwege intimidatie etc.
  Bouterse is niet alleen de 1982 moordenaar
  maar heeft velen het land uitgedreven.
  Denk ook maar aan de jungleoorlog van 1987.
  Bouterse heeft Suriname heel veel schade toegebracht.
  Bouterse is echt het probleem van Suriname
  en niet de oplossing. Thans werkt hij weer
  met paramilitaire organisaties om het volk
  angst in te boezemen.
  Trouwens discussiëren met U is niet zinvol
  omdat u een betaalde scribent bent van Bouterse.
  En wiens brood men eet diens taal men spreekt


  Maak melding

 23. JA geeft niet wat er gezegt wordt welke press heef zo zijn best gedaan voor su geen ze weeten het alemaal zo goed maar toen ze aan de macht waaren had su meer te leiden dus wat er ook gezegt wordt deze press is de man hij doed zijn best bij het regeeren van NPS EN VHP HOORDEN WIJ ALEEN TREK JE RIEM STRAK ALLES KOMT GOED NOUW NIKS VAN GEMERKT EN DIE ZIJN NU DEGEENEN MET HOOGSTE WOORDT PROBEEREN HET VOLK IN VERDEEL EN VERDERF TE BRENGEN DEZE PRESS HEEFT EEN IEDER GEVRAAGT KOM EN HELP HET LAND OPBOUWEN WAAR WAAREN JULLIE NEE WAND JULLIE WILLEN ZELF DE MACHT TERWIJL ALS EEN IEDER ZICH HAD IN GEZET AL WAS HET ALLEEN VOOR LAND EN VOLK MAAR NEE AFGUNST HEBZUCHT EN MACHT BELUST MAAR IK HOOP DAT DE HEER BOUTERSE NOG EEN TERMIJN MAG MET GODS WIL WANT HIJ HEEFT GEEN TOVER STOK MAAR ALLEEN AL DAT HIJ ZN BEST DOET ZEGT VEEL ER IS TOCH VEEL VERANDERT IN SU DOOR ONZE PRESS MAAR VEEL TEGEN WERKING KRIJGT HIJ EN TOCH GAAT HIJ GEWOONDOOR DUS IK ZOU ZEGGEN GO PRESS GO GOD BLESS


  Maak melding

 24. 17 juni 2013

  Is het niet zo dat in 2009/2010 een aantal VHP-promimenten van Rotterdam, in Rotterdam begonnen met een website van NDP-Rotterdam? Maar opeens zijn ze gestopt en namen enkele anderen uit Amsterdam dit over.

  Nu nogmaals mijn bedenkingen over de ‘move’ van de VHP.

  Srika heeft gelezen en ziet de valkuil van Santokhi.
  Ook krijgt Srika een weemoedige lach bij het lezen van de posting van enkele participanten op dit forum.

  Let wel op dat Santokhi het beleidsplan van de regering van DDBou keurig en goed in elkaar gezet vindt, maar in de uitvoering daarvan het tekort schiet.

  Is het dan niet begrijpelijk dat DDBou onkundige ministers en departement directeuren, van wie een aantal tot een andere politieke kleur behoren en het beleid frustreren, nu moet vervangen?

  En merk hierbij ook op dat Santokhi het beleidsplan van DDBou als schriftelijk stuk niet afbreekt. Misschien een stille toenadering van Santokhi naar DDBou toe om, met datzelfde beleidsstuk van DDBou,de toekomstige regering van Suriname te vormen.

  Maar dan moet Santokhi bewijzen dat hij ook met een tjasnet goed in de visvijver van SOMO kan vissen.

  Politiek blijft politiek. Een ieder wil ook mee regeren en dan maakt het niet uit als hun eigen geschreven beleidsprincipes creperen. Let op deze woorden van Srika!
  Srika


  Maak melding

 25. VHP NL is bezig zijn Vriend/Baas Kolonisator opdrachten uit te voeren.
  10 jaren NF/2 Regeer periode achtereen volgend 2000-2005 en 2005-2010 hadden ze dag en nacht gezongen dat DDB een moordenaar was, maar het volk had het ook goed gehoord maar is ene oor ingegaan en de andere oor uit, omdat ze precies weten wat er toen gebeurd was en ook goed begrijpen dat NF/NL/Kolonisator hem zwart willen maken om zelf aan de Macht te blijven en Baas van SU te worden en op sluwe manier SU uitmelken, daarom had het volk een juiste keuze/beslissing genomen in 2010 en zal dat ook in 2015 hetzelfde doen.
  Opmerking:
  De Kolonisator is de Hoofd verdachte van de oorzaken en gevolgen in het verleden en wil de Pres DDB gewoon weg uit schakelen om zijn doel te bereiken.


  Maak melding

 26. Ach 2015 komt er aan….tik tak tik tak…de boutaisten hebben buikpijn stree long grote….
  Bouterse kan het niet, hij kan het niet

  Santhokie for president
  Santhokie the next president of Suriname…


  Maak melding

 27. VHP met alle respect……..maar dit hebben jullie willens en wetens Suriname aangedaan.

  Jullie hadden de wet zodanig kunnen aanpassen dat criminelen geen enkele kans maakten de politiek in te gaan.Dit getuigt overigens van onkundige juristen die Suriname heeft.

  Ik vind dit een zeer grote fout, een fout dat van Bouterse president heeft gemaakt.

  Ook vind ik dat jullie in jullie eigen land Suriname nooit de moed hebben gehad om Bouterse te laten arresteren omdat iedereen bang voor hem was en nog steeds is.

  Ik begrijp het gewoon weg niet hoe het zo heeft kunnen lopen. Over de aanpassing van de wet heb ik een jaar voor de verkiezingen een zekere heer Jeager gemaild waarna dat mail werd gelekt aan NDP waarop intimidatie’s van Rachied Doekhie richting mij volgden…..Jammer heel erg jammer


  Maak melding

 28. Vhp ned alles komt goed in suriname,deze President is een VISIONAIR,mijn advies aan jullie,richt jullie je pijlen maar op domme Mark Rutte die het land kapot bezuinigd,met achterhaalde economische begrippen.nog even dang oenu o njang watra alata.


  Maak melding

 29. Als er een koelie daar komt te zitten , is het oorlog in su .
  dus olifant blijf ver weg want die muis is op de loer .
  lachman was ook in het regeercentrum toe hij jullie bevoordeelde , nu is het de beurt voor de niet v.h.p ers .
  wees sportief


  Maak melding

 30. IK heb vroeger altijd op VHP gestemd (was ook een hokjes mens)kijk nu veel verder dan mijn neus lang is,m.a.w kijk nu naar lands belang,ik hoop dat jullie ooit eens het licht zullen zien.


  Maak melding

 31. Mijn voorouders waren Dalits maar Suriname heeft ons veel gegegen,ik mocht studeren zelf bepalen waar ik ging wonen,ben Suriname heel erg dankbaar daarvoor.Daarom ga ik de komende verkiezing op DESI DELANO BOUTERSE STEMMEN.


  Maak melding

 32. Na staatshoofd is hij de gewone burger!! Wat niet is of kon, kan straks wel!! Nanga tranga oppakken en wegvoeren naar Guantanamobay in Cuba!!


  Maak melding

 33. Nederland heeft een obsessie naar Suriname en Bouterse. Bouterse was naar Suriname gestuurd om Suriname weer aan Nederland te geven, maar helaas heeft Bouterse hun plannen gedwarsboomd. Nederland probeert nog steeds Suriname te veroveren.
  De obsessie van Nederland wordt wel steeds groter! Ze gaan zich vooral inzetten om de vooruitgang van Suriname te blokkeren.


  Maak melding

 34. @Rabinder DAGOE baarsingh

  Oh,je mag rustig op je baasje blijven stemmen,wij kunnen het gedaan krijgen zonder de hulp van jouw of je DALIT familie!!


  Maak melding

 35. @tjauwa

  ..en moordenaars horen wel ‘presidenten’ te worden in Suriname en dat ook wel met Amnestie??????!
  Moordenaars horen thuis in Santa Boma!!!!!!


  Maak melding

 36. Het trieste van vele creolen (en bosnegers) is dat zij liever hun stem uitbrengen op een crimineel dan op iemand van een andere etnische groep zoals de VHP. Geen der creolen is bereid haar stem uit te brengen op Santhoki omdat hij een hindoestaan is. Ondanks deze man een capabele bestuurder is en van onbesproken gedrag, internationaal geroemd, toch zal de creoolse kiezer niet op hem stemmen. Dat gezegd hebbende is een typerend beeld voor de achterlijke instelling van de creool: bang voor de ander en niet bereid rationeel te denken. Zo komen wij niet voorruit.


  Maak melding

 37. plato geef hem jou stem ,het heeft niets met hindustaan te maken het heeft met de ervaring te maken die men heeft aangaande de vhp.het gaat niet om santhoki het gaat om de mensen om hem heen.


  Maak melding

 38. plato
  100 % gelijk, nu zijn er geen hindostanen in de regering, en de hindostanen houden zich rustig, maar was het andersom dat alleen hindostanen in de regering zou zitten, dan was paramaribo gelijk in de fik ,al zouden de hindostanen het goed doen, de creolen zouden het niet accepteren, want ze denken dat suri van de creolen is ,denk aan de uitspraak van bruma


  Maak melding

 39. VHP met alle respect……..maar dit hebben jullie willens en wetens Suriname aangedaan.

  Jullie hadden de wet zodanig kunnen aanpassen dat criminelen geen enkele kans maakten de politiek in te gaan.Dit getuigt overigens van onkundige juristen die Suriname heeft.

  Ik vind dit een zeer grote fout, een fout dat van Bouterse president heeft gemaakt.

  Ook vind ik dat jullie in jullie eigen land Suriname nooit de moed hebben gehad om Bouterse te laten arresteren omdat iedereen bang voor hem was en nog steeds is.

  Ik begrijp het gewoon weg niet hoe het zo heeft kunnen lopen. Over de aanpassing van de wet heb ik een jaar voor de verkiezingen een zekere heer Jeager gemaild waarna dat mail werd gelekt aan NDP waarop intimidatie’s van Rachied Doekhie richting mij volgden…..Jammer heel erg jammer!!!


  Maak melding

 40. Maandag 17 juni 2013 om 13:08 uur, door Plato
  Het trieste van vele creolen (en bosnegers) is dat zij liever hun stem uitbrengen op een crimineel dan op iemand van een andere etnische groep zoals de VHP. Geen der creolen is bereid haar stem uit te brengen op Santhoki omdat hij een hindoestaan is.

  En hoe is het gesteld met de VHP kiezers??


  Maak melding

 41. @Abaisa

  Oh,al de rijke hindostanen zitten bij de ndp. We noemen ze de ndp -hindostanen!!
  Dilep is ook daar te vinden!!Doekhie,de president van nickerie is ook daar en parmessar …
  Dilep,doekhie en parmessar geven het vb dat de hindostanen niet etnisch denken. Zou dat wel het geval geweest zijn zouden ze zich geen ndpers noemen ,toch!!???


  Maak melding

 42. NDP= Nationale Democratische Partij,

  VHP= Verenigde Hindoestaanse Partij (men zegt nu hervorming) maar de partij is nog steeds de oude partij, van de hervorming naar een nationale partij is vooralsnog NIKS te merken, kijk naar het partij bestuur, de leden en de achterban. Let vooral ook op de manier waarop de communicatie met het volk verloopt, en je weet genoeg.


  Maak melding

 43. Racisme is iets wat in Suriname in stand wordt gehouden door de creolen. Ze denken dat ze oppermachtig zijn als een criminele van hun soort regeert…maar dat is ook zo!

  Want creolen krijgen alles voor elkaar in Suriname. Hun connectie’s zijn groot.
  Kijk maar naar advocaat Frank Truideman…. hij is bevriend met iedereen, loopt met een foto van hem en Bouterse te pronken, hij geeft zich uit als leermeester voor de rechters. Zo heeft deze creoolse advocaat zelfs bijna alle vooral hindoestaanse rechters in z’n pocket. Deze rechters doen precies wat deze Frank Truideman vraagt want anders gaat Truideman naar zijn vriendjes toe….. ha ha ha dit is het dagelijkse praktijk in Suriname onder advocaten, rechters, notarissen en de rest van de bende.

  Het is: republica de bananos!


  Maak melding

 44. Het doet pijn om aan de zijlijn te staan hé?

  Dan hadden jullie maar niet zo racistisch een groepsgericht moeten zijn.

  De schuld ligt helemaal bij je eigen groep. De creool heeft zich 100% opengesteld voor jullie maar men had/ heeft slechts oog voor het te besteden geld van de ander. De verachting van jullie voor de creool/ Afrikaanse Surinamer is overduidelijk te merken hier.

  Dit forum hoe klein of het ook is is een goede afspiegeling van wat er leeft en geeft inkijk in jullie verachtelijke gedachten. Hier kunnen jullie nl. onder dekking van anonimiteit vrij je racistische gal spuiten wat dan ook gebeurd.

  Wie zijn ogen dicht had krijgt ze zo wel open.
  Stelletje gespuis!!


  Maak melding

 45. @Abaisa

  heeft 1 creool zich ooit aangemeld om lid te worden van de VHP!!???
  Bij de vhp moet je werken als je lid bent,dat is de eerste vereiste,welke werk doe je bij de ndp?!
  Oh niks,je gaat daar bij de ocer schreeuwt een heleboel die niks betekenen ,je krijgt een gratis verzorgde hapje en drankje en een kleine n vergoeding als dank voor je aanwezigheid in Ocer en voor je stem later,en dat is alles!
  Je bent een heel geode COMEDIANT ,abaisa!!
  ‘DE CREOOL HEEFT ZICH OPEN GESTELD VOOR ONS’…..pffff sinds wanneer?!!Dat de creool graag met de hindostaanse wil trouwen hebben we gezien in de theaters in de film wan pipel!!
  Verder,de meeste hindostanen die geroofd worden weet je welke bevolkingsgroep zich hieraan voor 99.99999% schuldig maakt?!
  Weet je wie de oorzaak is geweest van de vernietigingsfase van Suriname.>>??
  Ja,ja HENK AARON!En hij is geen Hindostaan…!!

  Ja vul maar zelf in…..


  Maak melding

 46. vhp,nps,pl zijn en blijven hokjes politiek voeren.waarom denkt je dat recentelijk nog vhp toppers zijn overgestapt.het blijk weer de partij is en blijft in hokjes en kleur denken.als je gekozen bent.werkt je niet voor vhp/nps/pl maar voor land en volk.volks belang gaat voor evenals lands belang.welke partij heeft ooit gedurft zijn eigen minister te ontslaan.het su volk is niet dom meer.alleen enkele niet geschoolde vhpers,npsers,plers steunen hun partij.ik hebt nooit.vhp/nps/pl horen praten over minister van volk of land.dat kan toch niet.je werkt voor volk.dus als het volk vindt dat jij aLS MINISTER niet functioneerd mag je oprotten.pl roept mijn minister zwakt.ik hoopt
  dat het su volk dit keer helemaal afrekend met hokjes partij met name vhp/nps/pl.ik nooit van de oppositie een opbouwende kritiek gehoord.natuurlijk mag je je mening geven maar alleen opruiend,is te eenzijdig.noemt een ding wat vhp/nps/pl ooit in de macht centrum voor het volk gedaan;bruggen bouwen,zeikenhuizen,wegen,fabrieken,de cellen huizen waren leeg.dus je kon je fiets zonder slot op straat zetten.enz.zegt wijst maar.
  ndp probeert het maar als je eigen surinamers je bedonderen wat moet je dan


  Maak melding

 47. @Ray
  Je zegt:”heeft 1 creool zich ooit aangemeld om lid te worden van de VHP!!???”

  Jij kent de geschiedenis van de Verenigde Hindoestaanse Partij,jouw eigen racistische partij heel slecht!

  Ga dat na en je zal merken dat verschillende Creolen zich als lid bij de VHP hebben aangesloten en dat gebeurt tot nu toe nog!
  Maar ze hebben nooit een prominente rol in gespeeld.
  Waarom??
  Wat heeft trouwens een Creool te zoeken in een politieke partij die zich Hindoestaanse partij noemt?
  De NPS is toch een NATIONALE PARTIJ en geen Verenigde Creoolse partij! evenals NDP,DOE,DA noemen ze zichzelf geen Creoolse partij,dus hebben daarom ook leden van verschillende pluimage.
  (nationaal betekent “van dit land”) i.t.t. Verenigde Hindoestaanse Partij.


  Maak melding

 48. @Abaisa
  Ray is het prototype van een RACIST en is daarbij ook niet of slecht belezen!
  Je moet hem jou geen knollen voor citroenen laten verkopen!
  Hij zal telkens proberen elke discussie een racistische wending te geven!
  Je moet hem behoorlijk op zijn donder geven!

  *DEZE MAN/VROUW (TOTAAL VERBLIND DOOR RACISME)HEEFT NIET ZOLANG GELEDEN SCHAAMTELOOS BEWEERD DAT GEEN ENKELE ZWARTE AFRIKAANSE REGERINGSLEIDER OF STAATSHOOFD EEN BEHOORLIJKE OPLEIDING HEEFT GENOTEN!
  Ik heb er schande over gesproken en me een hele nacht aan moeten wijden dit sujet met bewijzen te overtuigen van zijn ongelijk!


  Maak melding

 49. Ray ons geloof verbied dat wij anderen discrimineren op geloof of ras je stelt mij diep te leur,als ik al die nonsens van je lees,GROW UP MAN


  Maak melding

 50. @MEDUSA EN ABAISA
  Daarom moeten jullie beiden je snavel dichthouden te prediken en te zeuren dat de VHP een partij is voor de hindostanen alleen!!
  De grootste RACISTEN HIER ZIJN JULLIE TWEETJES ZELF!!
  Altijd willen jullie gelijk hebben !!Zeg de andere zoals ik iets dan komen jullie aandansen met meneer RACIST!!

  Om een prominente rol te spelen daar moet je ook een beetje KENNIS EN ERVARING in je CABEZA hebben!!
  Zie maar hoe de ‘prominenten’ bij de ndp te werk gaan. Stuk voor stuk hebben ze hun Eigen goudmijn,ze reizen alasof Suriname ze in hun MARS bijt,1,2,3, gaan ze op zakenreizen ,wat voor zaken doen ze dan…
  Kijk maar naar toeristr Somo,brunsie ,bouta noem je ze prominenten??!!!
  De ene’prominente’ Abrahams wordt ontslagen en krijgt nog een andere PROMINENTERE ROL toegeschoven!!
  De ministers van stoel verwisselen ,geen enkele PROMINENT iets komt hier van te pas!!HET ZIJN BOEVEN DIE SURINAME LEEGROVEN EN IDIOTEN ZOALS MEDUSA EN ABAISA KUNNEN ALLEEN MAAR STAAN KIJKEN!!!
  Me Mars jullie twee!!


  Maak melding

 51. @Abaisa, goede vraag.
  Zoals velen weten heeft de jonge hindoestaanse kiezer zijn stem uitgebracht op Bouterse (een NIET hindoestaan!). Zo zijn er ook andere hindoestanen die geen VHPer zijn maar gewoon een andere partij voorstaan. Waar ik mij aan irriteer is dat als je een creool vraagt wie het alternatief voor Bouterse is, ze dan een mond vol tanden hebben. Stel je dan Santhoki voor als gedegen alternatief, dan doen ze alsof ze door een wesp zijn gestoken. Ik denk dat de creool toch liever kiest voor Bouterse als crimineel dan Santoki als integere en capabele bestuurder.


  Maak melding

 52. Ray het wordt tijd dat wij anders gaan denken,en het land helpen opbouwen tot iets moois,wat jij niet beseft dat a bigi njang patu fu europa klari,er zijn nu andere kapers opgestaan CHINA INDIA BRAZILIE AFRIKA ZUID-AMERIKA CARAIBEN,RUSLAND, AZIE,HET IS NU WACHTEN OP DE ARABIEREN wanneer ze klaar zijn met oorlog voeren met elkaar,TE DON MANG KON KONI,KONI MANG ATI E BRONG.


  Maak melding

 53. Zo kunnen we doorgaan Ray, vuile racicist!

  Je begint met je vuile racistische stereotypering.

  Je kent me niet, weet niet wat ik doe maar je trekt je grote racistische scheur open. Jij leeft in een kleine, enge en onrealistische door angst bevangen wereld gebaseerd op waanbeelden.
  Denk je echt dat we zo graag jullie dochters willen trouwen?? Ik lust echt geen massala iedere dag hoor, en ik hou van mijn kaseko.

  Wat je zegt van de berovingen zal wel kloppen maar weet je hoeveel creolen/afrikaanse suris daar ook slachtoffer van zijn?

  Weet je hoeveel creolen/afrikaanse suri dagelijks bestolen worden schurkachtige hindoestaanse handelaren??

  Weet je hoeveel creolen/afrikaanse suris dagelijks slchtoffer zijn van Malafide/Criminele hindoestaanse geldschieters??

  Weetje hoeveel creolen/afrikaanse suri gedupeerd zijn door criminele hindoestaanse bewindvoerders op de diverse ministeries die alleen oog hadden voor het belang van hun eigen soorgenoten.

  Weet je hoeveel surinamers zijn geschaad door de landhonger en landdiefstal van jou VHP clubje?

  Weet je hoeveel surinamers zijn bestolen door hindoestaanse graaiers en dieven van Landsfinanciën?

  Moet ik doorgaan Ray??

  De lijst kan oneindig lang worden!!


  Maak melding

 54. Plato je hebt het goed gezegd. Overigens moeten creolen ook maar lid worden van de vhp. In de cda zitten toch ook turken. Enige manier om vooroordelen de kop in te drukken. Dit is wat ddb graag ziet. dom dom dom


  Maak melding

 55. Ray ik houd van mijn Hindustaanse geloof,ben ook trots Hindustaan te zijn,maar adoreert mijn land en andere landgenoten,wanneer ga jij beseffen dat wij allemaal Surinamer zijn.


  Maak melding

 56. @Abaisa

  Neen je kan liever stoppen met je WARTAAL hier.

  Het slaat puntje noch paaltje!
  En ik dank de Here voor het feit dat je niet met de hindostaanse wil trouwen en geen masala lust!!
  Hou het zo ,Baja,hou het zo!Hoeveel hindostanen in Suiriname lopen met Amnestie rond?!
  For the love of God,
  heb jij ooit een kijkje genomen bij de ndp clubje van jou?En zijn lijder?Moet ik je noch komen vertellen over die lijder van je?!


  Maak melding

 57. Maandag 17 juni 2013 om 15:58 uur, door Plato
  @Abaisa, goede vraag.
  Bouterse als crimineel dan Santoki als integere en capabele bestuurder.
  XXXXXXXX

  Dat Bouterse een crimineel is, is voor mij geen uitgemaakte zaak.

  Evenzo is de zgn. integerheid van Santhoki voor mij ook geen uitgemaakte zaak; bovendien is uit de handelswijze van Santo gebleken dat hij primair het hindoestaans belang voor ogen heeft. Uit al zijn daden blijkt dit steeds weer, en de creool/afrikaanse suri is echt niet GEK en vooral niet DOM hoe graag of men dat ook zou willen.


  Maak melding

 58. @Rabinder gewoon

  Probeer ook de criminelen en de niet criminelen van elkaar te scheiden okay?
  Dat wij allemaal surinamers zijn wil nog niet zeggen dat wij 1 grote ,blije, familie zijn !
  Onder ons heb je ook criminelen ,ook criminelen met amnestie!En je denkt zeker dat de dievenijzers een mode zijn in Suriname?
  Hoe kan je als Surinamer trots zijn op een lijder met een criminele record?!Probeer eerst hieraan te werken ,okay!


  Maak melding

 59. @Abaisa

  waar staat geschreven dat Santokhie zegt dat de VHP een partij is voor de hindostanen alleeen?!!

  Je hoeft niet aan de heer Santokhie te twijfelen!!
  Hij is laatst nog de ex ere voorzitter geweest van de CICAD en hij kan reizen de wijde wereld rond en dat ook nog ZONDER AMNESTIE,dat kan je helaas niet van je baasje zeggen die zielige poot!!


  Maak melding

 60. @Abaisa
  Ray zegt:”Om een prominente rol te spelen daar moet je ook een beetje KENNIS EN ERVARING in je CABEZA hebben”.

  VOEL JE WAT IK BEDOEL???
  Het racistische in deze rotieplaat zit zo ongelofelijk vast geroest dat er geen kruipolie genoeg is om hem uit zijn starheid te verlossen.Dus laat maar gaan!
  Elk door hem gebezigd woord druipt van het racisme.

  *DEZE MAN/VROUW (TOTAAL VERBLIND DOOR RACISME)HEEFT NIET ZOLANG GELEDEN SCHAAMTELOOS BEWEERD DAT GEEN ENKELE ZWARTE AFRIKAANSE REGERINGSLEIDER OF STAATSHOOFD EEN BEHOORLIJKE OPLEIDING HEEFT GENOTEN!
  😳 😳


  Maak melding

 61. Hij zou het alleen nu niet meer durven zeggen!Hij heeft zich zelf genoeg belachelijk gemaakt en ervan geleerd!
  Maar we hebben nog steeds een behoorlijke kluif aan deze trotse dalit!


  Maak melding

 62. @Medusa en abaisa

  Gaan jullie eerst leren lezen en begrijpen,volgens mij zijn jullie zo door haat en racistische hormonen overspeold dat jullie niet eens goed kunnen lezen laatstaan je CABEZAS KUNNEN gebruiken op een gezonde manier!
  Als je als een prominente iemand gekend wil worden moet je ook de nodige kennis en ervaring ervoor hebben!!!
  Brunsie is mini-ster,
  IS HET GERECHTVAARDIGD HEM EEN PROMINENTE IEMAND TE NOEMEN!!!??
  IN HEMELSNAAM ,HIJ ZIT NU PAS OP DE LAGERE SCHOOL,IDIOTEN!!
  HIJ HEEFT EEN PROMINENTE TITEL DAT IS alles,Heeft hij wat in zijn hersenen is een andere vraag!!Zo ook met jullie baasje bouta!!Hij heft de titel van prominente figuur ,maar in hem gaat een moordenaar schuil,idioten!!Hij is geen prominent iemand ,hij heft amnestie!!!!
  PROMINENTE PERSONEN HEBBEN GEEN AMNESTIE !!!

  IAM PROUD TO BE A DALIT!!


  Maak melding

 63. Het Bijbelse verhaal van de kruizing is treffend en goed vergelijkbaar met de hedendaagse situatie:

  ‘Kruisig Jezus en laat Barabas vrij’.

  Ook in de surinaamse politiek zien we dat de kiezer (voornamelijk de creool) zijn stem uitbrengt op een meervoudige crimineel dan op iemand met een onbevlekt blazoen.
  Tijd voor de creool om nu wel echt aan ‘zelfreflectie’ te doen.


  Maak melding

 64. @Medusa

  En waarom zie jij het Wkn forum als een Slagveld!?
  Sjeesjes mang je doet netalsof je OORLOG hier komt voeren,
  Mens kalmeer een beetje!


  Maak melding

 65. @Medusa

  Ps

  waar is je legertje aan strijders vandaag gebeleven,zijn ze met verlof of vakantie?
  Neen ik vraag het omdat ik de ‘krijger ‘ abaisa alleen ziet met zijn commandant medusa,vandaar!


  Maak melding

 66. Eddy Bruma, Henk Aaron, Frank Essed, allemaal goedgeschoolde creolen, maar die wel leden aan zelfoverschatting. Deze gasten hebben wel de onafhankelijkheid door de strotten van het volk geduwd en de VHPer, Lachmon had zijn gerede twijfels. Hiermee gaf Lachmon wel aan over een beter politiek inzicht te beschikken. Dat moet wel gezegd worden, of men het leuk vindt of niet.


  Maak melding

 67. @Medusa,
  Racisme en Domheid/onderontwikkeling gaan hand in hand.

  Ray, Show us that you are proud to be a dalith and go back to India; here on WKN you will never be rewarded for your proudness.


  Maak melding

 68. @Abaisa

  Iam a decendent of the people of India,you may call me a Dalit.
  Ray,thats me, however is born and raised in Suriname just like de decendents of Africa!Strange I have never heard from these black people that they would like to go back to there country of origin and I just wonder Why?!!

  Ps

  Waarom zeggen de nazaten van de afrikanen nooit dat ze graaaag terug zouden willen gaan naar Afrika?!!Het is toch jullie land van herkomst?!Waarom vermijden jullie AFRIKA?!!
  jULLIE ZEGGEN
  – de chinezen moeten naar china
  – de hindostanen naar india
  waarom zeggen jullie nooit dat de creolen terug moeten naar afrika?!!
  Schamen jullie je voor Afrika?!!

  And by the way,God heeft jullie niet gezet in Suriname okay,jullie werden gebracht naar Suriname uit Afrika!
  Ik blijf in Suriname,je kan me niet eruit halen want Suriname is geen bezit van de nazaten van de afrikanen uit Afrika!

  I’LL STAY!!!


  Maak melding

 69. vertellen jullie mij wat het verschil is tussen bouterse en santokhi???? er is niet er is juist een overeenkomst:ze zijn beide drugscrimibnelen.


  Maak melding

 70. @Abaisa

  ik kom niet op WKN om punten te vergaren!!
  Ik kom niet op WKN om beloond te worden!
  Ik kom omdat ik gehoord wil worden!
  Natuurlijk gaan jij en medusa niet blij zijn met wat ik te zeggen heb omdat jullie tot de andere partij behoren ,de criminele partij de ndp!

  Zelfs al zou ik op de maan zitten zou ik mij altijd nog een trotse Dalit voelen!!

  Ik zou nooit durven zeggen dat Suriname trots is met apatische ,criminele aanbidders als burgers zoals jullie twee!!
  Zouden jullie twee niet liever naar Afrika willen verhuizen en vredig met de huttu’s en tutu’s willen leven?!!


  Maak melding

 71. Alleen,
  Het verschil tussen bouterse en santokhi.
  1) opleiding.
  2)Bouterse is veroordeeld voor drugshandel.
  3) bouterse heeft bloed aan zijn klauwen, hij is hoofdverdachte in het 8 december proces.
  4)Bouterse staat op een internationale opsporingslijst.
  5)Door bouterse is Suriname veroordeeld door het Inter-Amerikaans Hof voor de mensenrechten inzake massamoord.
  6) Bouterse heeft een mulo school opleiden, terwijl Santokhi AMS en politie academie appeldoorn heeft gehaald.
  7)Santokhi heeft internationaal meer aanzien dan drugscrimineel bouterse.


  Maak melding

 72. @alleen

  BOUTA -Santokhie
  -Interpol lijst – Niet
  -strafvonnis in Nederland- Niet
  -Amnestie -Niet
  Niks CICAD -ex ere voorzitter,
  -diploma’s-0 -afgestudeerde VWO,
  -Studiebeurs Nederland
  -Politie inspekteur
  -Hoofd Korps politie
  Suriname
  – Roger Khan in bescherming -Levert Khan uit voor
  een lange gevangenis
  straf aan Amerika.
  [de kans was groot
  dat bouta ,Khan
  zou belonen met
  amnestie]

  -Papieren tijger -Sheriff van Suriname !


  Maak melding

 73. @alleen

  Hier is de juiste versie ,

  Bouta

  -staat op Interpol lijst
  -Strafvonnis in Nederland
  -Amnestie
  -Diplomas 0,nihil,neks
  -geen ere rol bij Cicad niet eens een normale[eenvoudige)
  -maties met Roger khan
  Papieren tijger

  Chandrikapersad Santokhie

  -Schoonblad
  -geen amnestie
  -ex ere voorzitter CICAD
  -VWO diploma
  -politie inspekteur
  -hoofd korpspolitie Suriname
  Levert crimineel Roger khan uit voor een langdurige gevangenisstraf in Amerika
  -studiebeurs Nederland
  -Verdiend SHERIFF van Suriname genoemd te worden.


  Maak melding

 74. Maandag 17 juni 2013 om 17:44 uur, door Ray
  @Abaisa

  Iam a decendent of the people of India,you may call me a Dalit.
  Ray,thats me, however is born and raised in Suriname just like de decendents of Africa!Strange I have never heard from these black people that they would like to go back to there country of origin and I just wonder Why?!!

  1st. You said that your proud to be…., so if ur proud to be dalit than go to India and show your proudness overthere because i am not interested in whatever you are proud of.

  2nd. We Africans in Surinam don’t need to say that we are going back to Africa because we know that we are more than welcome at our continent of origin. At the same time we feel very much at home in our new homeland Surinam, so we do not need to always rever to our ancestry; unlike you and your look a likes.

  3rd. You revered to us as being black people; well offcourse we know that we are black and you will never hear us saying that we are “Darkwhite” or more of that bullshitt. I can bet that you more black the your god Santo and that the frustration you are expressing here is part of your being black and at the same time denying it and hoping that u were white!

  I dont mind to organise a fundraising for your 1way ticket to Hell.


  Maak melding

 75. @Ray
  Je zegt:”Waarom zeggen de nazaten van de afrikanen nooit dat ze graaaag terug zouden willen gaan naar Afrika?!!Het is toch jullie land van herkomst”?

  DOMME TROTSE DALIT: AFRIKA IS GEEN LAND!!!
  😳 😳 😳 😳 😳 😳

  Nu dezelfde vraag aan jou:
  Waarom zeggen de nazaten van de Indiërs in Suriname nooit dat ze graaaag terug zouden willen gaan naar India?!!Het is toch jullie land van herkomst?
  Schamen jullie je voor India?

  Waarom hebben/willen jullie allen “singh” achter je familienaam?
  Schamen jullie je voor je naam?


  Maak melding

 76. @Ray
  Hierbij verklaar ik je de OORLOG!

  Hadden we ooit vrede? 😳
  Je weet meer dan ik!
  Ik leef niet in vrede met racisten!
  Ze moeten allen geliquideerd worden totdat er mensen over blijven en de wereld bevolken!


  Maak melding

 77. @Abaisa

  Laat mij in het nederlands voor je schrijven….

  HOOR JE DE HINDOSTANEN IN SURINAME SCHREEUWEN DAT ZE NAAR INDIA TERUG WILLEN??!!
  Waaom moet ik perse teruggaan naar INDIA om te bewijzen dat ik een trotse Dalit ben?!!Dat kan ik ook in Suriname doen als geboren Surinamer!
  Je schrijft heel prachtig dat de nazaten van de afrikanen zich thuisvoelen in Suriname, waarom mogen de hindostanen[nazaten] uit India zich niet thuisvoelen in Suriname dan??!!
  Whahahaaaaaa…jullie praten niet over het land van je afkomst omdat er geen byzondere heden te vertellen valt hier!
  India komt tot in Suriname probeert zaken te doen maar wordt weggestuurd. Geen enkel Afrikaans bedrijf is nog geweest in Suriname en vraagt of wij zaken met ze willen doen,de ene die komt uit Afrika is de grotere broer van Bouta je baasje, en kijk Suriname wil water gaan exporteren naar Afrika. Geen wonder dat jullie niet durven te praten over Afrika,
  Jullie noemen ons toch ook koelies en we noemen je naar gelang je huidskleur. Ga eerst uitvinden hoe jullie in werkelijkheid genoemd willen worden,en jullie noemen ons toch ook dalits!
  En we worden niet boos en dat maakt jullie nog woedender!
  Whahahaaaaa…..
  Mens,ik sponser nog een one way ticket voor jou en geheel GRAtis NOG erbij richting HELL!!
  Dag en datum van vertrek doorgeven ja!


  Maak melding

 78. Waarom zijn de mensen die tegen Bouterse zijn hier op waterkant.net allemaal racisten, latente racisten of racistische neigingen vertonen.

  Het is opvallend hoor. En deze racisten willen het voor het zeggen hebben in Suriname, me hoela, nooit, never., dat zullen de Surinamers die voor eenheid gaan een stokje voor steken.


  Maak melding

 79. @Medusa

  Wij schamen ons niet Dalits genoemd te worden en als dank aan onze voorouders hebben wij hun achternamen voor altijd behouden!!Zo trots zijn we op ze!!
  De nazaten van de familie singh worden singh genoemd ,wat is er verkeerds eraan?!
  Sommige namen zijn langer als bv mitrasingh maar dat is ook maar een naam die zo hoort te zijn!
  Wanneer vertrekken jullie dan naar het continent afrika?
  Zie je met een burger als jij in Suriname is Suriname gewoon verloren!!

  Domme afrikaanse nazaat,
  waarom hebben jullie allemaal engelse en hollandse namen ,want eerlijk geen enkel naam van jullie geeft aan dat jullie nazaten zijn van Afrika!
  Je hebt gelijk hoor als je de pure afrikaanse namen hoort dan mie gado….!
  Ben je blij met je modern naam MEDUSA,domme afrikaan medusa?!!
  En kom me strakjes niet vertellen dat je een chinees of een javaan bent!


  Maak melding

 80. @Abaisa

  Het heeft niets met afspiegeling te maken… ik ben opgegroeid tussen de creolen en sorry met alle respect, maar je gaat je vanzelf distantiëren als je ziet zo ze leven en wat respect voor hun betekend, niets dus……want ze nemen het niet zo nauw met sex met eigen familie, neven en nichten. De vader des huizes deed niets, en heeft NOOIT gewerkt. Hij had 2 zoons en 8 dochters…. ik snap hem waarom hij zoveel kinderen had. Vader werd goed onderhouden met de inkomsten die de dochters door hoererij hadden.

  Tot de dag van vandaag gaat dit ritueel verder in de gezinnen van de kinderen, normen en waarden hebben ze nimmer van gehoord, durf er maar wat op te zeggen…. tja dan discrimineren wij!

  Dus kom me geen lulverhaal vertellen…..

  Kijk maar naar Bouterse…..en Doekhie

  Doekhie gaf jaren terug zijn vrouw aan Bouterse en kijk eens waar Doekhie nu zit?

  KIjk maar naar de stiefdochter van Bouterse genaamd Chantal Doekhie…… Dankzij de ruilhandel van Doekhie in het verleden heeft dochtertje lief nu in NL een top functie als zaak gelaste van Bouterse…

  It’s all in the family!

  Wat een mens deze Rachied, dat je als individu je eigen gezin om hoog laat naaien? Misselijk makend.


  Maak melding

 81. Ray ik weet precies waarom jij niet als Dalit terug wil naar India,ik ook niet trouwens,er is maar een soort werk voor jou soort daar,poep langs de deur ophalen in een baskita,als het regent heb je een groot probleem,daarom kies ik vr mij geliefde Suriname, dat mij zoveel heeft gegeven en blijft geven.Toontje lager zingen ray.


  Maak melding

 82. @Plato
  Je zegt:”Het Bijbelse verhaal van de kruizing is treffend en goed vergelijkbaar met de hedendaagse situatie:

  Kruizing ??? 😳 😳
  Ik zou je niet kwalijk nemen indien je het woord “kruiSing” dat natuurlijk ook fout van betekenis is had gebruikt.
  Een “kruising” hebben we in het:
  VERKEER (van 2 wegen)
  en/of ik het
  GESLACHTSVERKEER (van twee rassen,een Dogla b.v.)!
  JE BEDOELT “KRUISIGING” van Jezus ZEKER?????

  2.Verder zeg je :”Ook in de surinaamse politiek zien we dat de kiezer (voornamelijk de creool) zijn stem uitbrengt op een meervoudige crimineel dan op iemand met een onbevlekt blazoen.
  Tijd voor de creool om nu wel echt aan ‘zelfreflectie’ te doen”.

  Ik heb slecht nieuws voor je
  in DNA zitten er 18 Hindoestanen waarvan :
  1. 8 VHP’ers
  2. 10 in MC (6 NDP’ers en 4 van andere partijen)
  3. 6 Creolen.

  DUS WIE MOETEN AAN ZELFREFLECTIE DOEN? 😳


  Maak melding

 83. Kijk noh, als je straat wordt geasfalteerd door NDP en je krijgt land,een baan of andere kadootjes, zoals de meeste Surinamers hebben gekregen, dan maakt het niet uit wie hoofd is van de NDP (voor mijn part mijn buurhondje Bello), je stemt gewoon voor NDP.


  Maak melding

 84. En die DOMME Ray natuurlijk zegt aan @Plato

  Thanks!!
  Graag gedaan!:oops: 😳 😳 😳 😳 😳

  TERWIJL PLATO EEN HELEBOEL GARBAGE,TRASH EN RUBBISH NEERPENT!
  Plato,je doet je naam geen eer aan!
  De echte Plato (Aristocles)zal zich in zijn graf keren!


  Maak melding

 85. Ray en Plato wat ben je dom! 😳 😳 😳 😳 😳

  Zijn jullie ONGESCHOOLD,bewust dom of onbewust dom?
  WAT EEN TOESTAND!
  VANDAAG ZEI IEMAND NOG OP DIT FORUM:-
  “ALGEMENE ONTWIKKELING IS GEEN LUXE”
  Voor jullie blijkbaar wel! Jééééééézusssssssss!


  Maak melding

 86. Linglong je bent een gluurder,al die tijd ju be hori na ko lampoe,ik zou niet naast jou willen wonen,heb je niets anders te doen,pe ju ko kong moto na wang bong priti ju.


  Maak melding

 87. Ray is echt dom. De Dalit namen waren oorspronkelijk geen hindoestaanse namen , maar tribaal. Ze heebn de namen genomen van de andere hindoestanen waarop zij gif zitten te spuien. En als hij zegt dat sommige namen langer horen te zijn liegt hij ook. Er heet neiemand in India mitrasing of jadnanansing etc. In de burgelijke stand van Suriname kregen de kinderen van de arbeiders zowel de voornaam als achternaam van hun ouders aan elkaar geplakt., zoals ook bij de Chinezen is gebeurd.


  Maak melding

 88. Abaisa ik heb dat stuk /74976 gelezen boeiend,ik voel mij heus niet aangesproken,ben een SURINAMER,MI DENKI dati ray ati e brong,hij is een trotse dalit.


  Maak melding

 89. Rabinder Dagoebaarsingh soms ook Dagoebalsing is duidelijk geen koelie, maar iemand die ze in een kwaad daglicht will steleen. Ik vermoed Paraman, zoals gewoonlijk


  Maak melding

 90. VHP Nederland het is een sterk en juiste geluid dat u laat horen.
  Ik hoop dat hier in Suriname andere partijen dit sterk signaal van u overnemen en er een verkiezingspunt van maken.
  Dit signaal van u stelt in mijn ogen het moreel verval dat wij hier in ons land zien plaats vinden aan de kaak.
  Elke Surinamer met moreel/ethisch besef kan DDB nooit als president accepteren.
  De schade die deze man en zijn bende Suriname hebben toegebracht is met geen pen te beschrijven.

  Het ambt van president is nu zo waardeloos geworden dat een volgende president het ambt moet opwaarderen.

  Het ambtsketen moet wat mij betreft weggegooid worden.

  Ik hoop ook dat een partij met een functieprofiel komt voor het ambt van president. In dat profiel moet stellig staan dat de kandidaat geen strafblad heeft maar ook nooit met justitie(zowel binnen- als buitenland)in aanraking is geweest.

  Ik zeg dit nogmaals wij het volk van Suriname zijn beteraf zonder DDB en zijn bende.


  Maak melding

 91. Ik zal blij zijn indien de VHP een vnl Hindoestaanse partij blijft. Waarom? De creolen en anderen hebben zoveel partijen die hen vertegenwoordigen, de Hindoestanen hebben er geen, indien de VHP geinfiltreerd wordt door de anderen. De Hindoestanen hebben tenminste nu iets, de VHP. Laat dat niet van je afpakken, als je een Hindoestaan bent!!!
  Ook via een VHP kunnen de Hindoestanen hun politieke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het land.
  Nu al worden Hindoestanen op dit forum uitgescholden voor Dalits. Nou en? Dalits zijn gewoon onderdrukte Hindoestanen in India, maar wel Hindoestanen en geen negers. Voor geen geld ter wereld zou ik neger willen zijn. Dan liever een trotse Dalit!!


  Maak melding

 92. Rudy nu ben ik geen Hindustaan meer,omdat ik een ander geluid laat horen,ik ben een rasechte hindustaan die tussen creolen zijn opgevoed,maar dat maak mij nog geen creool.ik wil gewoon dat wij het land gezamelijk helpen opbouwen,dat is alles wat ik wil,iedereen heeft zijn goede en slechte kanten.


  Maak melding

 93. Begrijp die etnische issue niet. Voor mijn non discussie. We moeten de eenheid bewaren en bouta en zijn vriendjes eruit werken. Als chan de juiste man is why not.


  Maak melding

 94. OM Bhur Bhuva Svaha

  Tat Savitur Varenyam

  Bhargo Devasya Dheemahi

  Dhiyo Yo Nah Prachodayat OM

  Ik ga mij niet verlagen tot jouw niveau,maar geeft je iets om na te denken.GROW UP MAN de tijden zijn aan het veranderen.


  Maak melding

 95. @Rabinder D. Heb je goed opzocht op internet. Je verstaat dus geen Hindoestaans en bent er ook geen een. Vandaar dat je geen respect hebt voor de naam en wat erger is je gebruikt de mantra idle, waarvoor je je straf niet zult ontlopen.


  Maak melding

 96. De tijden zijn aan het veranderen, zeker, maar daarom hoef je niet de ogen te sluiten voor wat er gaande is. Of heeft de moderne tijd dat effect op jou?


  Maak melding

 97. ’t leuke hier (WKN) tot voor kort was een Pro & Anti DADA gevecht, met als inzet ons Suriname!

  thans is het een Afrika India feestje geworden bah

  geen neger is meer dan een hindustaan of andersom…shame on you!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 98. @pasew,

  Enkelen uit de creoolse gemeenschap willen dat de hindoestanen vernegriseren, maar zelf weigeren ze te verhindoestaniseren. One way ticket werkt natuurlijk slecht.


  Maak melding

 99. mitra singh

  Design techno manager — jaipur, India

  Personal Details

  Name:

  Pushya Mitra Singh

  Gender:

  Male

  Date of birth:

  11

  05

  1980

  Home location:

  Jhansi, State of Andhra Pradesh, India

  Nationality:

  Indian

  @Fact

  Get your facts straight before barking here okay!
  De nazaten van de afrikanen in Suriname zouden de namen moeten dragen als,
  Huttie,tuttie,mugabe,KONI,obiang enz…maar ze hebben allemaal in Suriname ,de afrikanen dus,de latest westerse namen aangenomen,ze heten ,kennet,Ramon ,Remie,Rudi em emkelen hebben zelfs spaanse voornamen bv Ernesto,enz…
  Schamen jullie om afrikaanse namen te moeten dragen?


  Maak melding

 100. @P.
  De naam is MITRA SINGH als je het samen trekt of niet de naam lees je uit als MITRASINGH!!

  Kom je uit het alphabet familie?
  Hoe heten ze bij jou,
  A,b,c,d,enz….

  Whahahaaaaaa…..

  Iam proud to be a Dalit!!!


  Maak melding

 101. @Abaisa

  Oh ,dus die baskieta heb jij niet gewovwn?!Dan trek ik mijn dank terug!GEEN DANK!
  Whahahaaaahhaaaaa…

  @Fact

  Als jij je niet schaamt om gekend te worden als een nazaat van de AFRIKANEN uit India waarom zoveel minnetjes dan?!

  Mijn God toch ,
  ik zeg dat ik een trotse Dalit ben en krijg een heleboel minnetjes maar die Dalit naam dat hebben jullie ons toch gegeven….waarom die minnetjes dan…

  Whahahaaaaaaa…

  @P
  je hebt eerder geen moeite gehad om mijn stamboom inelkaar proberen te zetten ,ik doe hetzelfde met die van jou en krijg minnetjes van je fans???
  What is wrong with you people??
  Whahahaaaaaaa……

  Ps
  Jullie Mogen de minnetjes plaatsen hoor,
  Liefst 1 voor 1,loop mekaar niet overhoop,haasten jullie je niet,
  je hebt een hele dag ervoor!!

  Whahahaaaaaa…..


  Maak melding

 102. @Ray
  Hé trotse dalit!
  “Heb jij die baskita voor me inelkaar gewoven?!”

  Hoe doe je dat? Gewoven?? 😳 😳 😳
  Ik dacht dat geweven of gevlochten het goede v.t. was!Simpel!

  w.w. weven o.v.t = weefde v.t. = geweven.

  Een baskiet vlechten of weven!!Trotse dalit!

  En bovendien heeft gewoven verbogen in het w.w. wuiven – o.v.t. wuifde (woof = geen standaardtaal)- v.t. gewuifd (gewoven idem) een heel andere betekenis,ezel.


  Maak melding

 103. @Ray
  Hé trotse dalit!
  loop mekaar niet overhoop

  Hoe doe je dat?
  Loop mekaar niet VOOR DE VOETEN zal je bedoelen.

  En men zegt:
  Met iets of met iemand OVERHOOP LIGGEN!

  JE BAKT ZE WEL ERG BRUIN HIER OP DIT FORUM HOOR!
  JE MAAKT ER EEN MASSALA/KERRIE POTJE VAN MET GHOEGRIE EN POELAWRIE! 😆 😆 😆 😆 😆

  Goed zo Tour de France!!


  Maak melding

 104. @Abaisa
  Ga je Ray nadoen?
  Het woord gewoven is fout gebruikt!
  Lees maar wat ik daarover aan deze analfabeet heb gezegd op dinsdag 18 juni 2013 om 14:33 uur.


  Maak melding

 105. De geachte lezers worden erop attent gemaakt dat MEDUSA de slimste vrouw op het erf bij de kraan is en als een holle vat het luidst klinkt.Zij stamt af van de rijke Afrikaanse adel.


  Maak melding

 106. @Tour ik had het tussen “” moeten doen.

  Nee.. Nee Ray, niet er omheendraaien je weet best wel hoe het zit. Die baskitas staan daar al klaar voor de hele lijn; vanaf je.. groot…groot..tot…. toekomstige…. generaties.


  Maak melding

 107. @Tour de france

  Oh, bedankt voor de correctie!!
  Many ,many thanks,
  Ik zie dat je WKN juffie MEDUSA een stapje voor bent!

  @Medusa

  Behalve jij en je clubje met je nieuwe aanwinst tour de france, is er niemand hier op het forum die zich druk maakt of bezig houdt met het corrigeren van woordjes ,voorzetsels of lettergrepen!!!
  Als Brunsie, jullie MATIE , minister kan worden zonder een diploma in zijn zak waarom doen jullie alsof jullie de vrijheid hebben hier om forumleden te irriteren met jullie IRRITERENDE GEDRAG??!!
  Aan jullie correcties hebben wij NIKS aan want aan het einde van de dag weten wij best wel hoe het geschreven moet worden!!
  gAt Verdomme,
  is er echt geen enkele optie voor jullie hier op WKN mogenlijk/te vinden waar jullie terecht kunnen voor het corrigeren van stukken?!

  Geen wonder dat andere forumleden jullie vermijden,wees blij dat ik nog tijd en moeite neemt om met jullie hier bezig te zijn !
  Sjeesjesssss…….

  Anyhow,
  thanks.
  Ray,de trotse Dalit,


  Maak melding

 108. @Jacobus
  Liever (1) een holle vat,DAN (2) EEN HOL VAT!
  😳 😳 😳

  WANT VAN HET EERSTE WEET IK NIET WAT DAT PRECIES IS!
  MAAR HET TWEEDE BEN JIJ. 😆 😆 😆 😆 😆


  Maak melding

 109. Kijk eens aan, Medusa die de grote taalheldin speelt. Probeer eens uit te leggen wat hier fout aan is:
  Abaisa spreekd met gesplitsen toung en hij rechtser hersenhelf is weggevaag door de alcohal en de linker breinenhalf door de casina waar hij gokdt.

  Meduas, zoek de 10 taalse foutieven!


  Maak melding

 110. @Abaisa

  OOOoooh,nu begrijp ik je,
  je bedoeld dat die baskiet door je afrikaanse voorouders voor ons GEWOVEN is geweest!?
  Want zie je als jij het niet heb gedaan ,je vader ook niet,dan moeten je voorouders het voor ons GEWOVEN hebben toch!?En kijk eens je weet waar het staat nog erbij?!
  Hebben je voorouders misschien een map voor je achtergelaten waar in de 21ste eeuw je de baskieta van Ray,de trotse Dalit ,vinden kan!!?

  Gefeliciteerd Abaisa…je hebt net een schat ontdekt!!
  Dit noemen we de ontdekking van de 21stwe eeuw,HET VINDEN VAN DE BASKIETA VAN RAY,DE TROTSE DALIT!!
  Wat een ontdekking!!!

  Ps
  Er zit een heleboel taal en spellingsfouten in mijn stuk hier maar dat laat ik aan Medusa en Tour de france over!
  Maak jedus niet druk erover ,de correcties zijn NEXT!!
  Whahahaaaaaahaaaaaa…


  Maak melding

 111. @Ray
  1.zonder een diploma in zijn zak =zonder een diploma OP zak.
  2.alsof jullie de vrijheid hebben hier (HIER HEBBEN) 3.jullie IRRITERENDE GEDRAG = IRRITEREND GEDRAG
  4.Aan jullie correcties hebben wij NIKS aan
  Aan jullie correcties hebben wij NIKS (2de aan moet weg)
  5.mogenlijk = mogelijk
  6.wees blij dat ik nog tijd en moeite neemt NEEM zonder “t”.

  Dag Ray,de trotse Dalit,

  De groeten van,
  Juf MEDUSA.:lol: 😆 😆 😆 😆


  Maak melding

 112. @Vijay en Jacobus
  Hahahaaaaaaa…

  Medusa vertoeft in de zevende HEMEL,hahahaaaaaa Vijay je hebt haar heel blij gemaakt ,nu zal ze als een gekke tekeer gaan om je zinconstructie en taalgebruik te corrigeren !!


  Maak melding

 113. @Medusa

  Whahahaaaaaa….en je gaat zo ernstig door met het corrigeren,
  Snap je het dan nog steeds niet ,STRUISVOGEL?!!
  Zodra jij je aanmeldt hier maken /schrijven wij opzettelijk een heleboel taal -en spellingsfouten!!!
  En jij trapt telkens erin,ONGELOOFELIJK!!


  Maak melding

 114. Dinsdag 18 juni 2013 om 14:50 uur, door Tour de France.

  @Abaisa
  Ga je Ray nadoen?
  Het woord gewoven is fout gebruikt!
  Lees maar wat ik daarover aan deze analfabeet heb gezegd op dinsdag 18 juni 2013 om 14:33 uur.

  Welkom in het club van de analfabeten Abaisa ,WELKOM!
  Je hoort in mijn clubje thuis want je wist niet dat GEWOVEN fout is gebruikt!!
  JE leermeester TOUR DE FRANCE heeft zo gezegd,volg zijn bevel op.Nogmaals Welkom!!


  Maak melding

 115. @ Ray

  een beetje meer respect naar MEDUSA toe haha.Ze stamt af van de slimme Afrikaanse adel en is de zoveelste buiten vrouw van een aan lager wal geraakte koning.


  Maak melding

 116. Wat ben ik blij dat al die racisten in Nederland vertoeven, blijven jullie allemaal weg uit mijn geliefde land Suriname. Opgeruimd staat netjes, stelletje sakasaka’s bijelkaar.


  Maak melding

 117. @Sabidieri

  ga als de donder je mond spoelen.Je bent nauwelijks hier begint al met schelden.Dat hebben wij jou niet geleerd.Mars go in je hoek.


  Maak melding

 118. @Vijay GMAP en Ray
  Jullie hoeven je niet te verschuilen achter de zogenaamde opzettelijke fouten.
  Ik heb precies door,wanneer jullie uit DOMHEID een fout maken.
  Dat zal ik je laten merken.
  De domheid kan je niet verbergen.
  Joe kang kiebrie joe granma,ma joe no kang kibrie ing kosokoso!
  😆 😆 😆 😆 😆
  WAIT AND SEE!


  Maak melding

 119. @Medusa

  You are wrong,
  zodra jij hier verschijnt letten we niet meer op de taal -en spellingsfouten!Zelfs de voorzetsels halen wij door elkaar!
  En dat hebben wij aan jou te danken!


  Maak melding

 120. MEDUSA,
  Domme ben je wanneer je VHP Nederland niet begrijpt.
  VHP Nederland heeft een zeer duidelijk standpunt neer gezet die vanuit menselijke waardigheid klopt .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.