Surinamer overleden na arrestatie door politie in Zuidoost

51

De man die dinsdagavond na zijn arrestatie door de politie in een woning Zuidoost onwel werd, is overleden. Het gaat om de 39-jarige Wensley Udenhout uit Suriname. Dat meldt AT5. Volgens de zender zou hij in verwarde toestand voor geluidsoverlast hebben gezorgd en de gearriveerde agenten hebben aangevallen.

Drie agenten met schilden en honden weten hem alsnog te overmeesteren. Daarbij zou zoveel geweld gebruikt zijn, dat Udenhout buiten bewustzijn raakte en drie kwartier moest worden gereanimeerd. Hij overleed in het ziekenhuis.

Volgens advocaat Gerald Roethof is aan de politie bij aankomst verteld dat Wensley geestelijk in de war was, er is ook gezegd: gebruik alsjeblieft geen geweld. “En vervolgens is het tegenovergestelde gebeurd” zegt Roethof, die bevestigt dat de nabestaanden aangifte gaan doen tegen de politie. Lees het artikel op de site van AT5.

UPDATE: Broer: ‘Hij was in Suriname nooit in de war’.

51 REACTIES

 1. Wie gaat nou op vakantie om zich op te winden of kwaad te maken? Ik denk eerder dat hij op familie bezoek was en een oude vete was komen oplossen of oprakelen….zo niet, moeten er “geestverruimende” middelen in het spel zijn geweest.


  Maak melding

 2. Deze agenten zijn gewoon slecht getraind. Er bestaan trainingen waarin men technieken leert om arrestanten te overmeesteren.

  Het beheersen van de emoties en rationeel te werk gaan is 1 daarvan. Die les hebben deze agenten overgeslagen.

  In de top van de politie ontbreekt het aan professionaliteit,organisatievermogen en discipline.


  Maak melding

 3. De nederlandse politiehonden (de 2 en 4 potige) hebben gewoon hun werk gedaan, daar waar ze voor getraind hebben.
  Een dode Surinamer meer of minder, daar liggen ze echt niet wakker van.
  Mensenrechten, daar hebben honden niets mee.


  Maak melding

 4. Weer een surinamer vermoord door de agentjes.
  De zoveelste.
  Was hij gewapend ?

  In het kader van wet openbaarheid op bestuur zouden politici moeten opvragen hoeveel mensen er in de cel zijn gestoren en er hoeveel zijn gestorven tijdens aanhouding.
  Het aantal is schokkend……
  Daarom is Desi Bouterse nog vrij man. Hij kent de aantallen exact.
  Dat Nederlandse vingertje moeten ze naar zich zelf wijzen.


  Maak melding

 5. I.P.V. lezen weer fantaseren.

  De man die dinsdagavond na zijn arrestatie door de politie in een woning Zuidoost onwel werd, is overleden. Het gaat om de 39-jarige Wensley Udenhout uit Suriname.

  Hij zou in verwarde toestand voor geluidsoverlast hebben gezorgd en de gearriveerde agenten hebben aangevallen. Drie agenten met schilden en honden weten hem alsnog te overmeesteren. Daarbij zou zoveel geweld gebruikt zijn, dat Udenhout buiten bewustzijn raakte en drie kwartier moest worden gereanimeerd. Hij overleed in het ziekenhuis.

  Zijn vriend Sergio -waar Udenhout verbleef- was tijdens het gevecht in het huis aanwezig. ‘Ik waarschuwde de agenten al, die man is beresterk. Het lijkt me beter dat jullie met versterking hem overmeesteren. De agenten waren met zijn vijven en dachten het daarmee af te kunnen. Dat dacht ik ook. Op het moment dat één van de agenten tegen Wensley zei dat hij met hem wilde praten, vloog Wensley hem aan.’

  Sergio zag vervolgens van beneden hoe het arrestatieteam met een hondenbrigade arriveerde en Wensley vervolgens met gummiknuppels hardhandig naar de grond toe werkte. Het duurde vervolgens 30 á 40 minuten voordat Wensley beneden de ambulance in werd getild. ‘De doktoren zeggen dat hij door zuurstoftekort in zijn hersenen is te komen overlijden. Ik denk dat het door de politie komt, dat ze hem hebben gewurgd.’

  Advocaat Gerald Roethof bevestigt dat de nabestaanden aangifte gaan doen tegen de politie. ‘De politie is bij aankomst verteld dat Wensley geestelijk in de war was, er is ook gezegd: gebruik alsjeblieft geen geweld. En vervolgens is het tegenovergestelde gebeurd.

  In Suriname schieten ze je meteen dood.
  Dat moeten ze in Nederland ook doen.


  Maak melding

 6. In Suriname worden ze doorzeeft met kogels, anderen worden uit de gevangenis gehaald en vermoord, anderen worden van hun bed gelicht en op de vlucht doodgeschoten en de dader wordt beloond met de presidentschap, in heel suriname verlies je van de politie.


  Maak melding

 7. De waarheid van wat er gebeurt in Nederland is:
  Maak ze af, buitenlanders worden in Nederland nimmer als volwaardig behandeld kan ik u verzekeren!. Sommige voelen zich geaccepteerd omdat met er niet over wil praten, want het doet pijn.

  Ze denken nog altijd dat ze in de slavernijtijd bezig zijn, buitenlanders zijn toch geen mensen.

  Dit gebeurt overigens niet alleen bij de politie, want onze justitie heeft verscheidene keren zaken willen goedpraten waarvan achteraf bleek dat justitie ongelijk had, kijk maar naar de zaak RISHIE.

  Blijkens een Nederlands onafhankelijk onderzoek ben je door de Nederlandse rechters als persoon van buitenlands afkomst al veroordeeld. Ook al hen je alle bewijzen, rechters gaat hier creatief naar opzoek. Zij oordelen met aanzien des persoon.

  Dit alles mag en kan in Nederland, schending van de mensen rechters, geen gelijke behandeling!

  Nederland nog altijd de grootste mensenrechten schender ter wereld en willen we al te graag andere landen leren naaien?

  Nederland schaam je met je varkens blauwe ogen


  Maak melding

 8. linglong,
  Je hebt er weer een mooi zwart wit verhaal van gemaakt.
  Blijkens een Nederlandse onafhankelijke onderzoekt blijkt dat 65% van de Marokkanen in aanmerking komt met de politie, de gevangenissen worden overspoeld met Marokkaanse tuig.


  Maak melding

 9. ze zijn en blijven rasisten , zullen we ook beginnen met uitmoorden zodat ze ook kunnen ondervinden hoe dat is om een mens zijn leven te ontnemen , dit valt nooit goed te praten .
  en gmap je past ook in het rijtje van die moord lustige agenten , want ze doen het in opdracht van de top .
  wedden dat ze vrij uit gaaan ,in den haag is er tog ook één vermoord , ook onschuldig , wat hoor je hier van nog , niks .
  deze mesnsen zien anderen als wegwerp produkten , en dan hebben ze het over het buitenland terwijl ze nog erger zijn , gmap het moest je kind of broer zijn geweest dan zou je anders kraaien .
  de witte man is en blijft moordlustig , dat zit in hun genen .


  Maak melding

 10. Roethof ik weet niet of je deze mensen gaat helpen. Een ding weet ik wel je weer geld gaat opstrijken en alsnog de zaak verliezen
  Trouwens in zuidoost mag men veel strenger optreden want het wordt van kwaad tot erger. Je kunt met praten niks oplossen of er wordt gedreigt dat je wodt doodgeschoten. Trouwens welk volk komt hier weer in opspraak en letop ga niet schreeuwen dat ik discrimineer. Het is een kwestie van opvoeding en mentaliteit onder de surinamers in zuidoost. Bij de afrikanen en ghanezennis het nog erger.


  Maak melding

 11. linglong:Nederland schaam je met je varkens blauwe ogen

  Dit is typisch zo’n Pauper die zijn hele leven al op een uitkering leeft, nog nooit een dag in zijn leven heeft gewerkt maar zich laat onderhouden door ‘varkens met blauwe ogen’


  Maak melding

 12. @ Kolibri
  Ik zou zeggen dat wij het justitieel onderzoek rustig afwachten om een objectieve mening te vormen. We weten niet wat de politie in de flat is komen aantreffen en hoe de overledene daarop heeft gereageerd. Uiteindelijk zal de rechter bepalen als hij/zij ingaat op het visum van de dokter of meegaat met de verklaring van de politie, de familie, en eventuele (stille) getuigen. Deze negatieve gevallen kunnen alleen voorkomen worden door de leef-, woon-, en werkomstandigheden in Amsterdam ZO te verbeteren door meer voorlichting, naastenliefde, en respect voor elkaar.


  Maak melding

 13. Beste Kolibri:

  Waar gebeurd verhaal:

  Twee jaar gelden komt bij mijn oma een Surinaamse gezin wonen ( ik noem met opzet niet hun afkomst).

  Pa en Ma komen om 13.00 hun bed uit. Dat gaat Pa op het balkon een blowtje roken. Om 15.00 komen zijn matties uit de buurt wiet bij het kopen. Staan de hele dag voor de deur met hun auto, radio keihard en pleuren hun etenswaren gewoon op straat. Dat gaat zo door tot middennacht. Deurwaarders komen elke dag langs want ze betalen geen huur, geen wehkamp. En naruurlijk leven ze van een uitkering.

  Als mijn oma ( diep in de 90) de politie belt om 01.00 in de nacht omdat ze niet kan slapen van de herrie ktijgt ze het verwijt van de heerljke buren “U heeft zeker een hekel aan Surinamers….”


  Maak melding

 14. r Eduard Lupson

  Deze negatieve gevallen kunnen alleen voorkomen worden door de leef-, woon-, en werkomstandigheden in Amsterdam ZO te verbeteren door meer voorlichting, naastenliefde, en respect voor elkaar.

  Keep on dreaming:

  Wat dacht je van gewoon werken ipv de hele dag in het winkelcentrum rondhangen met een pils in de hand en een blow in je mond???


  Maak melding

 15. “”Hoe de overledene daarop heft gereageerd””

  Nou ik heb nog nooit een overleden mens ergens op zien reageren. Kunt u mij vertellen hoe dat in zijn werking is gegaan???


  Maak melding

 16. HENKY het is toch bewezen molenaar , jou mensen waren slaven handelaar , niet de mijne
  hoe dom en achterlijk moet je zijn om dat niet te weten .
  vandaar dat er een vloek op hun nakomelingen berust .
  ga maar na , ze doen alles achter te voren , maar de tijd zal het leren .


  Maak melding

 17. oh ja nog wat henky mallenaar , zelf jullie duivelse kerk heeft dat toe gegeven .
  wat wil je nog weten van je duivelse voorouders penky .


  Maak melding

 18. @ Henk Molenaar
  I will not keep dreaming, because what you are saying is exactly what I meant to say. Voorlichting, zelfwerkzaamheid en onderwijs liggen aan de basis om maatschappelijke hervormingen teweeg te brengen. Dat bedoel ik!


  Maak melding

 19. Wat de plotie niet weet is dat ze ook pacifisme moeten gebruiken. Daarmee kan je heel veel mensen kalmeren en komt er geen geweld aan te pas om iemand vervolgens te arresteren.
  Op de politieacademie zullen ze wel geleerd hebben dat alles met geweld is op te lossen.
  Na Rishi, nu weeer een allochtoon van Surinaamse afkomst die nodeloos gedood wordt.


  Maak melding

 20. Nederlandse politie is werkelijk doods- en doodsbang om voor racist te worden uitgemaakt. Daardoor hebben ze in het verleden ook heel wat zaken laten lopen om maar geen verwijten te krijgen. Neem het vreemdelingenbeleid in de Bijlmer, er worden bijna nooit illegalen aangehouden terwijl ze bij de bossen rondlopen. Nu zijn de politiemensen natuurlijk ook geen heiligen en kan dit een uitzondering zijn. Dus eerst het onderzoek afwachten.


  Maak melding

 21. Familie gecondoleerd. In en in triest. Letten jullie er a.u.b. op dat zijn organen niet worden leeggeroofd.
  Want ook dat gebeurd, man overlijd in politiecel, hart gestolen.


  Maak melding

 22. Werk jij trouwens wel Henk Molenaar? Want blijkbaar heb je alle tijd van de wereld om op elke Surinaamse website negatief te lopen doen. Ik kom je echt werkelijk overal tegen. Get a life man. Ga wat zinnigs doen met je leven.


  Maak melding

 23. Gmap en Henk Molenaar die werken niet ze zijn reageren op elk artikel. je kan onmogelijk zoveel tijd hebben als je iets zinnigs met je leven doet.


  Maak melding

 24. Cliff,
  ik reageer wanneer ik wil laat dat duidelijk zijn.
  Cliff dit jaar ben ik 30 jaren in dienst mi boi, deze neger haat handje ophouden in Suriname gewerkt en dat hebt ik verder doorgezet in Nederland met plezier.
  Ik wordt moe van die zwart witte verhalen van jullie, steeds kruipen jullie in een slachtofferrol dat maakt jullie zwak en vatbaar voor figuren zoals bouterse die precies weten hoe ze jullie onderbuikgevoelens moeten bespelen.


  Maak melding

 25. @Henk Molenaar

  Henk, stinkdier, ga je eens wassen….. jij die iedereen bekritiseerd en maar de stempel opdrukt dat hij/ zij het hand ophoudt voor een inkomen….

  Wel wat gebeurt er bij jou volk?
  Ga maar eens kijken, hoe jullie leven en als het even uitkomt misbruiken jullie graag jullie eigen vlees en bloed.

  De waarheid mag zeker niet geschreven worden?

  Wat het reisdoel van de overledene dan ook was……en of die paars of blond was, waarom moet je iemand doodmaken? Waarom gebeurt het zoveel onder de buitenlanders?

  Henk, dat je gedumpt bent door een Surinaamse schone begrijp ik, maar dan hoef je je niet zo op te stellen.

  Inmiddels heb ik van je ex begrepen dat ze jou zo vies vond dat je geen eens haar ongewassen poes mocht likken en nu zit Henk de hele dag zich droog te geilen….

  Misselijke rancuneuze varken!


  Maak melding

 26. De witte man, is en zal altijd een buitenlanderhater zijn.
  Het zit in de genen van de blanken. Ze denken superieur te zijn. Het word tijd dat de zwarte het moeten gaan overnemen. Black power. De Surinamers likken nog steeds de blanken hun kont. Velen trouwen ook met die racistische blanken, maar tijd zal het leren. De Marokkanen hebben de blanken goed door, daarom worden zij zo gehaat.
  Surinamers zijn schoot hondjes van die blanken


  Maak melding

 27. Henky het varkentje , ga je toch eens wassen .
  als mensen een uitkering ontvangen is het een verplichting van de nederlandse staat,want dat geld komt uit het onbetaaltwerk van toen .


  Maak melding

 28. Forummers, Odi odi.

  N.a.v. bovengenoemd artikel,kwam ik een reactie tegen op een andere (site).

  Dus er zit waarschijnlijk meer achter het (spychotisch gedrag) van de overledene.

  Als alle verhalen onzin zijn rest mij de vraag waarom er voor deze man politie is gebeld, waarom hij vervolgens niet relaxed naar de agenten is toegelopen en rustig heeft uigelegd wat er aan de hand is. Dat is m.i. de manier om zaken op te helderen en iedereen weer over kan gaan tot de orde van de dag. Gaan mensen me nu vertellen dat deze man gewoon relaxed de situatie kwam uitleggen en de politie zonder aanleiding besloten heeft om hem te doden. Grappige van deze advocaat vind ik altijd dat hij de zaken wel weet uit te zoeken en in beginsel van alles roept in het nadeel van de politie maar ik hem na nader onderzoek nooit meer hoor terugkomen op de zaak. Beetje een juridische Robin Hood maar blijkt achteraf altijd op het verkeerde paard gewed te hebben. Hoop oprecht dat hij een keer succes heeft en inderdaad een moordcommando van justitie heeft ontmaskerd, tot die tijd wat mij betreft een beetje een grappenmaker.
  ……………………………………………..

  Ik denk niet dat de verhalen onzin zijn. Ik denk dat de familie niet helemaal de waarheid spreekt. een par dingen vallen mij op in de hele affaire:
  Als je naar de man zijn paspoort kijkt blijkt dat zijn paspoort op 5 december 2013 vervalt. Ik vraag mij af hoe die man naar Nederland is gekomen, want je paspoort moet minstens 6 maanden geldig zijn als je een land binnenkomt.

  De familie focust op net politie geweld wat in mijn ogen bijzonder excessief was, maar wat dus compleet verzwegen wordt is het feit dat er een aanleiding is geweest om de politie te bellen. Je gaat de politie nooit bellen als iemand wintie krijgt. Dat doe je alleen als iemand een gevaar voor zichzelf en voor anderen is. Een man van 38 jaar draait niet zomaar door. Er moet hoe dan ook een aanleiding zijn geweest. Er is vaker op gewezen dat cannabis kan leiden tot psychoses. Zijn broer zegt dat hij cannabis rookte in Suriname maar nog nooit een psychisch probleem heeft gehad. Dat geloof is zondermeer. Echter blijft de vraag wat hij dan heeft gebruikt om compleet door het lint te gaan?

  Nu over de arrestatie. Die vriend Sergio zegt dat hij de politie heeft gewaarschuwd dat de man beresterk is. Waarom vond hij het nodig de politie die aanwijzing te geven? Met andere woorden, dit bewijst dat het slachtoffer niet bereid was of zou zijn gewoon met de politie mee te gaan. Wat ook niet helemaal onbelangrijk is is het feit dat hij eerst heeft gevochten met de politie en dat de politie zich terugtrok en daarna weer met versterking terugkwam.
  Kijk, als je als familie beweert dat de man nooit een vlieg kwaad deed en nooit psychotisch was, maar vervolgens heeft de politie versterking nodig om hem mee te nemen, dan vind ik dat je niet gelijk kan uitgaan dat de politie kwam om hem te doden, en dat je ze voor doodslag gaat aanklagen. Ik vind dat het bijzonder noodlottig voor hem is afgelopen maar dat we niet alleen naar het gevolg moeten kijken, maar naar wat hieraan vooraf ging. De familie moet hierin duidelijkheid verschaffen.

  Ik vraag mij ook af waarom de broer bij de vriend Sergio verbleef als hijzelf een broer en misschien nog andere familieleden had. Ik zou als familie me zeer beledigd voelen als mijn directe familie uit Suriname bij een vreemde zou gaan verblijven.

  Sterker nog die ene broer zei dat hij zijn broer heeft overgehaald om op vakantie te komen toen hij in Suriname was naar aanleiding van een feest die daar gegeven werd. Je neemt wel je broer mee maar je broer gaat bij een vriend verblijven? Vreemd!!

  Mijn laatste opmerking is het media optreden van familie. Ik vind dat als je een advocaat in de arm hebt genomen dat de advocaat het contact met de media moet hebben. Ik vond niet dat het interview van de broer in het voordeel van het overleden slachtoffer heeft gewerkt. Ik zou als ik de broer was verwijzen naar Roethof de advocaat en verder mijn mond houden.

  (reactie heb ik niet gewijzigd).


  Maak melding

 29. Ik zou graag willen weten hoe vaak mensen ernstig letsel oplopen / sneuvelen bij confrontatie met de justitie. En hoeveel daarvan zijn Nederlander. Welke steden of regios liggen de getallen hoger of schever. Lijkt mij interessante statistieken.


  Maak melding

 30. jlc
  Ik zou graag willen weten hoe vaak mensen ernstig letsel oplopen / sneuvelen bij confrontatie met de justitie. En hoeveel daarvan zijn Nederlander. Welke steden of regios liggen de getallen hoger of schever. Lijkt mij interessante statistieken.

  Lijkt mij zeker interessant

  Wel eens naar Opsporing Verzocht gekeken?


  Maak melding

 31. @Tedje
  Je eindigt je reactie met de volghende woorden:”In Suriname schieten ze je meteen dood.
  Dat moeten ze in Nederland ook doen”.

  Maar dat doen ze toch al of woon je op mars?
  Ben je het geval van de doodgeschoten Rishi Chandrikasing vergeten?


  Maak melding

 32. @Henk Molenaar.
  Behalve dat je liegt op vrijdag 14 juni 2013 om 12:52 uur,spreek je ook nog er bij slecht Nederlands.
  1.Het is geen SurinaamsE 😳 gezin maar een Surinaams gezin.

  2.Een “WAAR GEBEURD verhaal” is onzin. 😳
  Alles wat WAAR is,is GEBEURD !!!!
  En alles wat GEBEURD is,is WAAR!!!!

  Dus men zegt een “WAAR” verhaal of men zegt een “GEBEURD” verhaal,racist.


  Maak melding

 33. @Henk Molenaar.
  Jij bent dus geen blanke zoals je ons doet geloven.
  Blanken maken ook hinderlijke taalfouten maar niet bij verbuigingen van bijvoeglijke naamwoorden,zelfs niet die die uit een achterstandswijk komen,tenzij ze met anderen die dit soort fouten wel maken in aanraking komen.
  Maar dat is wel karakteristiek voor een bepaalde uit Suriname afkomstige bevolkingsgroep(ik noem met opzet niet hun afkomst 😆 😆 😆 )die er een handje van heeft zich aan dit soort fouten te bezondigen.


  Maak melding

 34. @GMAP:” in heel suriname verlies je van de politie.”
  Dat is precies wat het verschil maakt, GMAP. In NL verlies je het alleen in de Bijlmer altijd van de Politie!


  Maak melding

 35. @Medusa Henk is wel een blanke. Als je een beetje zoekt vind je ook zijn facebook profiel. Ouwe zure man is het die overal loopt te zeuren. Geen idee waarom hij zoveel tijd steekt in het afkraken van Suriname. Als ik een hekel heb aan een land kom ik er niet en ga er sowieso niet overal over lopen zaniken. Ik ben ook blank maar ga lekker over twee weken weer heerlijk naar Suriname. Geen land is 100% perfect maar het is er uitstekend vertoeven hoor.


  Maak melding

 36. Pasop Henkie is een boeler, ik bij bij hem weg gegaan omdat hij mij anaal wilde gebruiken.

  Dit is geen grap. Ook heb ik Henk een keer betrapt met dat hij sex met een man had in onze fietsschuur.

  Vergeef aub Henk, hij is afgekeurd en zit in de WAO, zijn grootste hobby is aan zijn pik zitten trekken omdat hij seksueel gefrustreerd is.


  Maak melding

 37. Mensen maak je niet zo druk, het is vervelend dat die jongeman zo aan zijn eind is gekomen. Hij had bolletjes geslikt en veel wierie watra om te ontsnappen aan de controle op Schiphol. Als er een bolletje in je mars knapt, kan je er onrustig en psychotisch van worden.De familie weet donders goed dat hij een Coriaanse leguaan is. RIP Wensley


  Maak melding

 38. Henk Molenaar is een racist en een kinderlokker, samen met GMAP vormen ze een pedofielen club.

  Mw. Molenaar verzogt de alibi’s of niet……….


  Maak melding

 39. Zondag 16 juni 2013 om 15:12 uur, door Parbo

  ” Mw. Molenaar verzogt de alibi’s of niet…”

  ————-

  Ook de Kolibri’s en de Grietjebie’s worden tot het naadje verzorgt.


  Maak melding

 40. Mw. Molenaar, meneer Molenaar mag zich gelukkig prijzen dat hij van u is verlost.Hij verkeert thans in gelukkiger omstandigheden; hij krijgt privé-les Nederlands.
  Misschien ook iets voor u? Wel eerst een verwijsbriefje halen bij de huisarts want met zo’n verwarde geest zal de studie niet lukken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.