Minister tureluurs van geldspokendans

16

PARAMARIBO, 14 jun – Arme minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling weet niet hoe hij het heeft dezer dagen. Het begin van de week begon meteen al niet goed. De kluis op zijn kantoor was leeg, leeg gestolen naar later bleek. Er was niets gekraakt of geforceerd, maar zo’n honderd duizend Surinaamse dollar (ongeveer vijf en twintig duizend euro) was foetsie. De politie werd ingeschakeld, een deel van het geld is intussen terug.

En dat is juist zo vreemd. Niet door toedoen van de politie, maar spontaan doemde het geld weer op. Het lag er ineens weer in de geldtrommel die ook verdwenen was. Weliswaar niet het hele bedrag. Betterson weet gewoon niet wat er van te denken. Het is ook goed te merken. “We kunnen niet zeggen dat we het geld hebben gevonden of dat het een deel van het bedrag is. We praten over een case van spoken”, zegt Betterson tegenover de Ware Tijd.

Niemand is aangehouden, wat ook moelijk zou gaan met spoken. Betterson zelf bepaalde dat een medewerker thuis moest blijven. Maar niets is zeker, zeker niet hoeveel geld er precies in de kluis lag. Frappant overigens voor een ministerie dat chronisch aan geldgebrek lijdt. Betterson zegt af te willen van de kluis. Die dient als een soort buffer voor snel geld in spoedgevallen. Hoe het geld terugkwam? “Als iemand erin is geslaagd de koffer terug te zetten, moet het via de bewaking zijn geweest. Of degene had een derde sleutel.” Zucht.

16 REACTIES

 1. Ik was eens toehoorder op een les van en over Alphons Bertillon en kreeg de juiste kneepjes mee om spoken te vangen.Dat was een tijd geleden.Nu zijn de technieken om spoken te vangen veel verfijnder en kan mij niet voorstellen dat ze niet gevangen kunnen worden.Het sprake van onwil of bescherming.


  Maak melding

 2. Lees uitspraak – ongelooflijk
  “Betterson zegt af te willen van de kluis. Die dient als een soort buffer voor snel geld in spoedgevallen. Hoe het geld terugkwam? “Als iemand erin is geslaagd de koffer terug te zetten, moet het via de bewaking zijn geweest. Of degene had een derde sleutel.” Zucht.

  Als ik dit leest dan lijkt het alsof je niet via de bewaking als je een derde sleutel heeft. Hier is opzet in het spel en Betterson voelde de water aan de lippen daarom zulke uitspraken.
  Juspol spelt struisvogel politiek, zijn mattie natuurlijk, van hetzelfde hout gesneden. In een civilseerde wereld zou betterson al land achter tralies zitten.


  Maak melding

 3. Het probleem van deze coalitie is dat niemand weet wat de ander doet, Bouterse is vandaag voor de fun naar Haitie, Somo is constant op vakantie in Djakarta op kosten van de belastingbetaler, en Brunswijk zit in het binnenland zijn goudvoorraad te inventariseren.


  Maak melding

 4. Hij is met het geld naar de casino gegaan en toen hij wat winst had gemaakt heeft hij het ‘geleende’ er weer in gestopt. Wie hij is? God knows.


  Maak melding

 5. 14 juni 2013

  Neen, het zijn de kwade geesten, die de scholieren in trance brachten, die nu medewerkers op RO het leven zuur maken.

  In trance het geld wegmaken levert geen straf op en je kan die takru-sanie altijd als schuldige aanwijzen. En geen pater of frater is in staat die bedoelde takru-sanie in beeld te brengen.

  Makkelijk toch om zo op RO je ontschuld te bewijzen.
  Srika


  Maak melding

 6. Wat een onzin!
  Plotseling weet hij niet vanwaar die koffer met geld kwam, maar gisteren was in het nieuws dat een vrouwelijke medewerker, een andere dan diegene die Betterson naar huis had gestuurd, met een koffer met het geld erin kwam “aandansen”! Die medewerker had het geld uit de kluis gehaald en in de koffer gestopt, stond er ook in het bericht. En nu iis er plotseling sprake van een spook, een derde sleutel, en de bewaking, en wil hij van de kleuis af. Let op mensen: er zijn dus 4 mogelijke oplossingen van het problem volgens Betterson: een spook heeft de koffer tevoorschijn getoverd, iemand anders heeft een derde sleutel en ook nog de koffer tevoorschijn getoverd, de bewaking heeft iets “uitgespookt”, of die vermaledijde kluis is spokedingens aan het doen.
  Voelt hij niet dat dit te gek is om los te lopen? In een beschaafd land stapt zo’n minister direct op. Maar in ons geliefd Suriname stuurt die kloteminister een andere werknemer naar huis!! Wat een rotzooi allemaal, en dat om 100.000 lousy surinaamse dollars!


  Maak melding

 7. deze hele film speelt zich live in sme.

  de het jeugd zal weer niks van weten over de komende 25 jaar..

  het blijven djoejaas die niks snappen hoe om te gaan met geld,laatstaan een toekomst bouwen..


  Maak melding

 8. Bakru’s/tuyul gaan met hun tweeën op pad.Vroeger stalen deze bakru’s of tuyul alleen maar dubbeltjes. nu in deze dure tijd leren ze papiergeld met grote sommen te stelen. De vraag is wel, van wie zijn die bakru’s dan?


  Maak melding

 9. Dit land kent alleen maar spoken, deze komen en gaan wanneer zij dat maar willen.
  Sinds het aantreden van deze regering som ze maar zelf op. Wat een charismatische president… hij heeft het geluk dat hij alleen maar spoken kan benoemen en ook in deze te geloven, welke spoken zullen wij volgende week zien PRESIDENT van SPOKEN?


  Maak melding

 10. een recht geaarde minister die oprecht eerlijk wijs is,houdt onder deze omstandigheden de EER aan zich zelf en loopt hard weg..

  denk erom je hebt een geweten en die loopt je hele leven met je mee..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.