Bouterse wil ‘nieuw’ regeerteam voor 3 juli

69

PARAMARIBO, 14 jun – President Desiré Bouterse wil voor drie juli zijn ‘nieuw’ regeerteam gereed hebben. Behalve ministers zullen ook topfunctionarissen worden vervangen. Dat is dan voor zijn officieel bezoek aan China. “In elk geval moet het grootste deel van het werk zijn afgerond”, zei Bouterse in een interview met zijn perschef Cliff Limburg. Hij moet nog het een en ander bespreken met coalitiegenoten Ronnie Brunswijk en Paul Somohardjo.

Somohardjo is in het buitenland, dus is het niet gepast te veel prijs te geven. “We zitten in een coalitie, het zijn geen zaken die Bouterse doordrukt. Ik begrijp het ongeduld, het komt wel goed”, zei Bouterse. Over het ontslag van zijn partijgenoten Ramon Abrahams en Ginmardo Kromosoeto zei hij dat het geen gemakkelijke gang was. “Het zijn partijgenoten, vooral mijn vriendschap met Abrahams is bekend. Maar het partijbelang en ’s lands belang zijn groter. Hun vervangers worden binnen een week benoemd.

69 REACTIES

 1. De president moet zich diep schamen met de opmerking dat hij geen boodschap heeft aan de oppositie.
  Weet de president wel wat het woord democratie en verantwoording afleggen betekent.


  Maak melding

 2. De fouten die Bout eerder maakte,gaat hij het nog eens doen.Ministers kunnen verwisseld worden.Tenslotte dragen zij de politieke verantwoordelijkheid.Maar het is ronduit dom om ook de directeur en andere stafleden te vervangen.Deze mensen kennen het ambtelijke als hun broelzak en zijn juist een steunpunt voor nieuwe ministers.Die immers een leek in het lanti apparaat.


  Maak melding

 3. Wat Bouterse moet doen is voor goed uit Suriname vertrekken.
  Wat een brokke piloot zeg. Hij kan niks, en doet niks behalve zijn zakken vullen.
  Vanaf 1980 heeft hij Suriname in de greep en belemmerd de hele ontwikkeling van Suriname!!!


  Maak melding

 4. De regering is goed bezig.
  1. Nieuwe contracten gesloten met goudmatsschappijen.
  2. Waterkantplein verfraaid.
  3. Amnestiewet ingevoerd. Zorgt voor stabiliteit.
  4. Nieuwe kredieten verkregen van China, Brazilië en India.
  5. De schoolkinderen krijgen nu te eten.


  Maak melding

 5. jij en je je hele ndp mogen gaan weg ver weg bouterse moet blijven want hij zal en moet berecht worden voor wat hij surinaame heeft aan gedaan hij moet zwaar door het stof gaan wat hij allemaal heeft gedaan bevrij surinaame van deze man en gooi hem in het gevang en die paarse partij moet worden verboden weg er mee leve nieuwfront ronnie en somo mogen terug komen want bouterse gaat nog weer met julli praten niets van wat hij jullie heeft belooft zal uit komen jullie krijgen niets leve nieuwfront god bless surinaame


  Maak melding

 6. Ndp
  Ik denk dat, als ik in Suriname zou wonen en dichterbij het vuur zou zijn, ik zeker 100 punten zou kunnen noemen die B. niet heeft gedaan.
  Waar zijn de huizen die hij beloofd heeft (huizenprobleem).
  Suriname is een land met veel grond. Waarom hebben wij een grondprobleem.
  Wat is er met de veiligheid daar aan de hand. het lijkt wel een explosie van geweldscriminaliteit. het wordt tijd dat de Surinamers een wapenvergunning krijgen om terug te kunnen schieten als ze aangevallen worden.
  Vrijwel heel Suriname heeft financiele problemen omdat ze niet meer rondkomen.
  Hoe is het met de gezondheidszorg.
  Je hoeft alleen maar te kijken naar de welvaart en het welzijn van de Surinamers om de tekortkomingen van deze regering te ontdekkien en een amnestiewet, hoe mooi die ook voor Bouterse is, vult de buiken van de Surinamers niet. De schoolkinderen eten, maar de mensen die daarvoor zorgen worden niet betaald, zelfs de begrafenisondernemers hebben het moeilijk.
  En zoo kunnen we door blijven gaan.


  Maak melding

 7. Eey DADA…als jij gaat voor een nieuwe “regeerteam”, da kan je ook meteen een aantal andere zaken “vernieuwen/versoberen” tog..bv

  salaris hoefdraad
  toelage Ingrid en Steve!


  Maak melding

 8. niet geschoten altijd mis , ga zo door PRES ,en laat de geruchten machine ver achter je .
  de schaamtelose oppositie die SURINAME en zijn inwoners wil verdelen , maar dat gaat niet lukken .
  na 15 jaar kunnen we eindelijk zien wat de oppositie voor suriname heeft betekend ,het zijn gewoon zakken vullers geweest die het nu niet kunnen hebben dat ze hun vrienden niet meer kunnen bevoorrechten .
  weg met deze smeerlappen ,boeven ,parias ,honden die jullie zijn .


  Maak melding

 9. Grappig om te zien hoe Bouterse blijft vervangen terwijl zij zelf vervangen dient te worden. Pure dictatoriale besluiten, zonder overleg met de coalitietgenoten en zonder verantwoording af te leggen aan het Parlement. Symptoonbestrijding noemt men dat. Bouterse en zijn geheime regeerteam weten niet waar de schoen echt knelt en verlagen zich tot paniekvoetbal.


  Maak melding

 10. John, je lijkt ontzettend jaloers aangelegd.Behoedt jezelf om een aanval van razernij te krijgen omdat president Bouterse net maar 3 jaren aan het bewind is. Hij heeft nog 7 jaren te gaan om het lastige werk voor elkaar te krijgen. Suriname heeft op dit moment 30.000 urgente woningzoekenden die om huisvesting verlegen zitten. Het NieuwFront draait haar hoofd weg van deze problematieken. De regering Bouterse wil juist dit soort lastige vraagstukken aanpakken.Het vraagt om tijd, geduld en doorzettingsvermogen om dit vraagstuk op middellange termijn op te lossen.


  Maak melding

 11. @ Seng-sang
  Als je het over zakkenvullers wil hebben, dan moet je terecht zijn bij Abrahams, Gopi, Brunswijk, Somohardjo en andere coalitiegenoten. Suriname gaat met de dag achteruit. De criminaliteit neemt met rasse schreden toe, onze vissers worden dagelijks te water aangevallen, mensen voelen zich op straat en thuis niet veilig en ga zo maar door. Verder nog, waar is de Fly-Over, de 8000 volkswoningen, en de weg naar Brazilie? Bye the way, Abrahams wordt onze nieuwe ambassadeur in Caracas en Kromosoeto gaat naar de postin Jakarta. Is dit vervanging? Me neus!


  Maak melding

 12. Wanneer ontslaat hij zichzelf? Dat gezeik van hem begint iedereen, behalve een paar onverbeterlijke ezels, zo langzamerhand te vervelen, hij is alleen goed in het ontslaan van ministers, we moeten hem voordragen om opgenomen te worden in The Guinness Book of World Records. Als het niet om Suriname ging had ik geen enkele belangstelling voor Bouterse zijn mening of plannen, ze leiden allemaal tot niets.


  Maak melding

 13. Maar het partijbelang en ‘s lands belang zijn groter
  ,volgens Bouterse.

  Wel meneer Bouterse; Laat nú zien ,dat lands belang boven partij belang staat!!!! Een politieke partij komt een politieke partij gaat. Het land blijft!!!

  Het land moet vooruit gaan. Niet de politieke partijen of de partij bobo`s!!! Wij zijn van een andere generatie. Wij gaan dit van jullie niet meer pikken!!!Wij willen niets te maken hebben met mensen die niet willen deugen. Een tip: Misschien moet u nú managers uit (het) Nederland/ Buitenland aan trekken.

  Wij willen vooruitgang! NU!!!!!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 14. @NDP, wat denk je van het volgende:::

  =Suriname moet straks een enorme rente gaan betalen aan al die leningen die zijn afgesloten.

  =Kinderen kregen altijd eten op school.

  =Stabiliteit is er helemaal niet, omdat de SRD geen waarde heeft. Alles wat afgerond moet wordt, betaalt de staat in dollars en euro’s.

  =Waterkant is fraai geworden, maar jammer genoeg is de eer niet aan Bouterse, omdat het geld van de EU is.

  ==Als je echt van de NDP bent, vind ik het jammer dat je niet naar die fouten wilt kijken.


  Maak melding

 15. Weet je wat we moeten doen met “baasje B”? O ja en natuurlijk met zijn zoon en zijn 40 rovers, die honden richting Nederland vliegen en dan flikkeren we hen na 3 uren vliegen boven zee gewoon eruit. Wij hebben hier nog wel een Argentijnse piloot met ervaring!!!!. Wel moeten we baasje in een kist stoppen he! Om hem het idee te geven dat ie nog terug kan drijven en dan komt ie er achter dat we expres wat gaten in die kist hebben geboord! eens kijken….10 vingers, 10 tenen, dus minimaal 25 gaten want anders bestaat de kans dat hij ze dicht houd en dat hij nog terug komt roeien…


  Maak melding

 16. @henkes,

  Waarom zou hij zichzelf ontslaan? Zou jij jezelf ontslaan? Het volk moet hem ontslaan. En dat kan alleen door de feiten te benoemen. En als dat niet genoeg is, dan verdient het volk hem. Als het volk wil slapen, zing dan een slaapliedje voor ze.


  Maak melding

 17. deze moordenaar is letterlijk een dictator..

  alleen hij ddb bepaald en beslist .. zowel somo als ronny hebben geeen bal te vertellen ze functioneren als bank vulling..

  zie maar heeft hij vooraf overleg gepleegt met die twee andere coaltitie leden.. om deze twee slechtste ministers te ontslaan..

  nee toch nergens..


  Maak melding

 18. Het ‘alla dol’ benoemen en ontslaan van ministers door een president is wel een nieuw staatsrechtelijk fenomeen in Suriname. De grondwet geeft de president wel die bevoegdheid, maar er is ook zoiets als ‘staatsrechtelijk gewoonterecht’. Vele gewoonterechtelijke regels zijn niet in de grondwet vermeld, maar vormen wel onderdeel van het staatsrecht. Het hoogste machtsorgaan in ons land is en blijft de Nationale Assemblee. Ook de president is daaraan ondergeschikt! Wie dit orgaan overslaat bij de besluitvorming of geen verantwoording aflegt, is een president onwaardig.


  Maak melding

 19. Ik wil raden…

  Minister Hok wordt naar huis gestuuurd omdat hij een onvolledige lijst met concessiehouder shad gegeven aan de president?

  er is natuurlijk nog veel meer wat deze palu-voorzitter heeft uitgehaald


  Maak melding

 20. Akkoord Excellentie Pres DDB.
  Landsbelang/Algemeen belang heeft voorkeur.
  De armen moeten rijker worden en de rijken ook rijker.
  Eenmaal NDP,er wil zeggen altijd/tot de dood NDP,er al wordt iemand ontheven van functies of ontslagen.
  Mijn onder genoemde wensen zijn:
  1. 2013 – SZF kaarten gratis aan een ieder die nog niet hebben en invoeren van Minimum loon.
  2. 2014 – Pensioen Geld ongeveer 250 srd (meer welkom) a/e ieder die nog niet krijgen
  en terug trekking van ingevoerde verhoogde brandstof belasting door Uw Regering NDP/MC+PL+AC.
  3. 2015 -Terug trekking van Centrale bank koers verhoging dat door Uw Regering NDP/MC+PL+AC was ingevoerd en 50% verlaging op brandstof belasting dat door Nieuw Front(VHP,NPS,DA,91 en SPA) ingevoerd was.
  Note: In 2015 zal SU versierd worden met NDP vlaggen(paars)(MC+PL+ABOP)


  Maak melding

 21. RobG,
  Jij lijkt ontzettend dom te zijn,dat ding wat limbo doet is geen interview hij bied crimineel bouterse de gelegenheid om onze landgenoten zand in de ogen te strooien.hoeveel ministers heeft hij nog nodig? ik heb ergens gelezen dat bouterse al 117 ministers heeft versleten zonder enige resultaat.


  Maak melding

 22. Het wordt tijd dat we de president naar huis sturen.Liever gisteren dan vandaag voordat hij Suriname voor goed onherstelbaar kapot maakt.
  Het is een man zonder plan of visie.
  Kritiek van de oppositie doet hem niks en laat hem koud,….gohhh,…wat een arrogantie!!!
  De oppositie vertegenwoordigd ook een deel van de bevolking toch?
  Hoe denkt hij een natie te leiden?


  Maak melding

 23. De verkiezingen naderen……Bouterse wil scoren maar ten koste van wat?

  Je wist toch dat Abrahams je vriendje was en je geen zaken op basis van persoonlijke voorkeuren moest gunnen?

  Bouterse, je hebt het allemaal laten gebeuren en nu willen we ons aanzien redden, o ja?

  Nieuw regeerteam? Wel Bouterse donder eerst maar zelf op en kom nooit meer terug.

  Hoe achterlijk moet je als president zijn?
  Mensen het is toch logisch dat een ieder doet waar die zin in heeft?.

  Bouterse wil indruk maken nu de verkiezingen naderen, a ha ha ha ha ha…. gaat een drugscrimineel en moordenaar ooit in zijn leven in reine kunnen leven of anderen laten leven?

  Het antwoordt is NEE!
  Bouterse het zal je je levenslang blijven achtervolgen hoe jij met je eigen gore handen persoonlijk mensen hebt doodgeschoten.

  Wat doet u met Kanhai?
  Kanhai was toch de barmhartig Samaritaan die alles gratis en kosteloos deed inzake dec moorden?

  O ja, en die 200 hectare aangevraagd en gekregen?

  Wel stelletje idioten, menige kunnen geen vierkante centimeter betalen en deze Kanhai krijgt 200 hectare?

  Je kunt het varkentje uit het modder halen maar het modder niet uit het varkentje


  Maak melding

 24. @Vijay
  Behalve Santa Boma is ook LPI benaderd, het gevolg hiervan is dat de patienten volgepompt worden met kalmerings middelen, geen van ze wil minister worden onder deze lijder.


  Maak melding

 25. Bouterse hanteerde 2 argumenten voor zijn besluit om de ministers te ontslaan: politieke realiteit en productie.
  De journalist verzuimdt om te vragen wat in concreto die ‘realiteit’ is en de ‘productie’.
  Wat een buitengewoon wazige en misterieuze man die Bouterse.


  Maak melding

 26. Limbo durft hem geen kritische vragen te stellen hij is te laf daarvoor, toen Venetiaan president was haalde hij Vene dagelijks door het slijk.
  Bouterse is niet slim, zijn aanhangers zijn dom.


  Maak melding

 27. luister goed naar wat hij zegt in dat interview……… HELEMAAL NIETS!!!!
  Waarom niet???… om de doodeenvoudige reden, dat er GEEN VRAGEN gesteld worden.

  Alleen maar voorzetten van Limbo, die B. alleen maar hoeft in te koppen.

  Blijf maar lekker doorslapen Surinaamse bevolking, dan zie je de realiteit tenminste niet. (Struisvogels)


  Maak melding

 28. Geschreven en gecomponeerd door Clifton Limbrg:

  Zum kotzen: Uit GFC nieuws:

  Gedicht: President, wij houden veel van U

  President Desi Delano Bouterse, wij houden veel van.
  Laat de kwaadsprekers maar praten, kritiek is gezond maar niet altijd eerlijk en terecht.
  Wij maken ons niet druk want wij weten net als heel velen heel goed: U bent erg oprecht.
  Velen hebben geprobeerd U helemaal kapot te maken met list en leugens!
  Maar het leven werd voor U steeds alleen maar leuker.
  U bent de hoogste man in het land en bepaalt, en maar goed ook.
  U weet wat het beste is voor Suriname, u houdt van Uw land!
  U kent de noden van het volk en spreekt haar taal en gelukkig heel goed ook.
  Wij hebben alle geloof in U maar wensen U vanwege alle tegenwerking heel veel voorspoed en inzicht toe!
  Wij houden van U president Bouterse en respecteren U!
  Arletta, Saini & Cedric, namens enkele jongeren van Flora.

  Gezien het kinderlijke woordgebruik heeft het Paarse Kader enkele peuters uit de kinderopvang voor geestelijk minderbedeelde gehaald.

  Alle registers worden opengetrokken om het failliet van deze regeringen te verbergen. Bouterse faalt hopeloos als president.


  Maak melding

 29. Gaymap,

  Reageer hier maar op:

  Starnieuws – 15 Jun, 00:00
  —————

  De Wereldhandelsorganisatie (WTO) is tevreden met de rapportage gedaan door minister Raymond Sapoen van Handel en Industrie. In een concluderend rapport over het verslag van Suriname meldt het secretariaat van de WTO, dat het internationaal lichaam een betere kijk heeft van het land sinds de laatste rapportage van negen jaar terug. Suriname wordt gecomplimenteerd voor het prudent macro-economische beleid dat wordt gevoerd in een tijd waar de wereldeconomie zich sinds 2008 in een crisis bevindt.

  etc.


  Maak melding

 30. PARBOTJE mi boi dit hebben wij allemaal te danken aan het beleid van front regering, weer pronk je met ander mans veren. wat heeft die criminele regering van bouterse gedaan aan marco economische beleid in Suriname de laatste drie jaren vertel mij dat yu kaw yu.


  Maak melding

 31. Beste Parbo: Al schijt Bouterse op je kop zeg je nog “Dank u president”

  Het interview op Apintie laat een zwaar gedrogeerde president zien die helemaal NIETS zegt “stukje politieke realiteit” “Stukje productie” WTF heeft hij het over.

  De regering Bouterse vult zijn zakken, zadelt het land met enorme problemen. lost GEEN ENKELE verkiezingsbelofte in en hangt van lost zand aan elkaar

  Een kabinet van graaiers, ongeschoolden en criminelen.


  Maak melding

 32. Gmap,

  Je ziet ze weer vliegen ……… nergens noem ik de NDP of de DDB.

  Volgens jouw doemdenken gebeurt er niks goeds in Suriname en dat is de leugen die je hier elke dag opnieuw verspreid met je pedofiele vriendje Henk Molenaar.

  Jullie twee hebben 2 hobby’s in het leven en die zijn Waterkant en Kinderporno.


  Maak melding

 33. GMAP,

  Niet verder dan jij al gezakt bent. Kinderlokkers als jullie moet je frontaal aanvallen.

  Elke dag Suriname door het slijk halen en dan huilen als je een reactie krijgt.


  Maak melding

 34. Politiek?

  Politiek in Suriname heeft niets met vooruitgang van land en volk te maken. Eigen toko’s oppimpen en vervraaien is het enige wat de politiek dient in Suriname. SCHAF HET AF! EEN ZAKENKABINET IS DE OPLOSSING VOOR HET SURINAAMS PROBLEEM.


  Maak melding

 35. Geruchten gaan de ronde dat Bouterse de dochter van Abrahams zal benoemen tot minister van OW.
  Tja,..het vermoeden is er ook dat in 2015 Bouterse zijn zoon Dino tot president zal benoemen.
  Haha,..Afrikaanse toestanden in Suriname.
  De bevolking? geef ze gewoon sardien met rijst,..en klaar en ze stemmen op je,..zo simpel.


  Maak melding

 36. @ Parbo.
  En het volk schijt. Brokopondo heeft niet eens een ambulance om acute patienten naar de stad te vervoeren. De problemen met criminaliteit steken stteds weer de kop op. Weet je wat Parbo Bier, pak het WTO-Rapport en bespreek het met de bewoners van Abra-Broki, Wintie-Waai Project, en Pontbuiten. Rapporteer daarna aan ons.


  Maak melding

 37. ‘Een mantra is een gedicht, woord, uitspraak of een lettergreep die het midden houdt tussen een spreuk met magisch effect en een gebed. In sommige gevallen wordt hij herhaald en is hij bedoeld als een continue recitatie (chant)’ (bron wikipedia).
  Als er voldoende mensen van Surinaamse komaf in en buiten Suriname en masse tot het besef geraken om dezelfde vooruitgangsmantra’s te chanten, krijgt de toepassing van die gedachten mogelijk een kans tot verwezenlijking daarvan.
  Ik wil erop wijzen dat schelden, scheldkanonnades en gebruiken van ongepaste terminologieën of het bezigen ervan een uiting is van verborgen frustratie die leidt tot schizofrenie.
  Die verborgen sporen van frustratie tot schizofrenie die ontstaan zijn door de onnodige moorddadige en bloeddorstige slachtpartijen alla Moi Wanna behoeft langdurige onderzoek en behandeling.
  Openbaarheid van de ware reden die geleid hebben tot die slachting zal meer duidelijkheid moeten verschaffen die na verloop van tijd berusting en een plaats krijgt!!!.
  Ook de Nederlanden, de Duitsers en vele andere hedendaagse volkeren hebben wreedheden gekend, die diepe wonden hebben nagelaten, maar desalniettemin, weggeëbd zijn. Binnen het Surinaams volkje van nog geen miljoen knaagt het pijn, waaraan zo velen hebben geleden.
  Maar we moeten doorgaan en niet vergeten. Oplossingen die tot vooruitgang leiden moeten doorgesproken worden, geïmplementeerd en uitgevoerd worden.
  Techneuten heb je altijd nodig, maar het moeten geen papierentijger techneuten zijn, die het niet kunnen waarmaken. De onderhandelaar moet de juiste mentaliteit hebben, om zaken voor elkaar te krijgen. Daar kan niemand op afstuderen, want het is het magisch effect van het praktisch handelen dat geldt, dat leidt tot een magisch resultaat voor de gehele Surinaamse welvaart en volkswelzijn!!!.


  Maak melding

 38. ‘ALLES IS GOED’ ZEGT DE CRIMINEEL BOUTA aan de ndpers!
  Even geduld houden want de nieuwe ROOFTEAM komt gauw!
  Natuurlijk gaat hij wachten op Somo ,zijn partner in crime.Somo heft hem eerder een dienst bewezen om zijn handdruk te zetten onder het bouta amnestie TRAGEDIE,dus nu doet crimineel bouta hetzelfde!!Iemand van Somo moet toch in de roofteam zitten ,vandaar dus wachten op Somo!!!
  Wat !!!!!dus onze beslissingen worden gemaakt door de half djakartaan !!!!
  ERG MANG,ECHT ERG !!!!


  Maak melding

 39. Op dit moment heerst er zeer grote paniek binnen de politiek en regering !!!
  De knuppel van onze president ligt voor het hoenderhok en die is goed zichtbaar voor alle aanwezige ‘pluimvee’ !

  Zelf Somohardjo (kennen jullie die nog van: ‘ik heb er 6 en al blaffen de honden, de caravan trekt gewoon verder’) kraamt nu andere taal en zinspeelt op het feit dat al z’n manschappen uit deze regering worden gewipt !

  Let wel mijne mensen, indien deze coalitie uit één valt
  en er per ommegaand verkiezingen gehouden moeten worden, dan zal deze president ‘for live’ worden gekozen, because this guy got balls of steel !!!!

  Mensen, dit wordt enorm spannend en gaan we een zeker ook een spannend weekend tegemoet.

  Ronnie hebben we nog niet gehoord, maar die zal ook billeknijpend het weekend in gaan (als hij maar geen diaree van overhoudt).

  Suriname heeft voor het eerst in haar bestaan een oprechte president die zij verdiend.


  Maak melding

 40. Volgende week valt de coalitie uit elkaar!!
  Zie bericht.

  SCHIPHOL – Indien een van de vier ministers van de Pertjajah Luhur vervangen wordt, zal de partij uit de regering stappen. Pertjajah Luhur zal de regering dan wel gedoogsteun geven, zoals bij de formatie van het kabinet Bouterse in 2010 het geval was. Dit zegt Pertjajah Luhur voorzitter Paul Somohardjo aan de Ware Tijd.


  Maak melding

 41. @ surinam patriot
  Of Bouterse zal zijn braaksel moeten inslikken en zijn hachje moeten redden door veel $’s en/of €’s te moeten neertellen.
  SPANNEND!


  Maak melding

 42. Bouta gaat pang pang weghalen voor zowel brunsie als somo, ze dachten slim te zijn om met hem te gaan samenwerken …..Bouta is toch ietje slimmer dan ze!! Hij heeft beiden lekker gebruikt om President te worden!!


  Maak melding

 43. Eduard Lupson,

  Als je mij vraagt wat de grootste oorzaak is van de problemen die jij opnoemt, dan moet ik je antwoorden dat het gaat om een gebrek aan individuele productiviteit.

  Suriname produceert te weinig producten die het kan exporteren. Hierdoor komt er te weinig harde valuta binnen.

  Het verleden heeft uitgewezen dat deze problemen al decennia bestaan in Suriname. De geestelijke afhankelijkheid is te groot bij deze mensen. Ze zitten altijd te wachten op hulp van buiten en als die niet komt, gaan ze erbij zitten en klagen over de zittende regering.

  Surinamers weten niet waarover ze moeten klagen bij de regering en krijgen daarom niks gedaan.

  Suriname produceert geen auto’s en toch zijn de invoerrechten op auto’s te hoog. Waarom ?

  De invoerrechten in Suriname zijn hoog voor producten die ze zelf niet produceren en niemand vraagt zich af waarom dit zo is.

  Hoge invoerrechten gebruiken Westerse landen om hun eigen economie te beschermen, maar in Suriname gebruikt men ze om harde valuta te jatten. En elke regering blijft ermee doorgaan.

  De bewoners van Abra-Broki, Wintie-Waai Project hebben boeken nodig zodat ze zichzelf kunnen ontwikkelen, zodat ze tenminste weten waar ze voor moeten vechten.

  Nu roept men maar wat …..net als jij !!!

  ——————————————————————

  Zei je trouwens rapporteren aan ons…..je hebt het hoog in je bol boi.


  Maak melding

 44. Surinam Patriot,
  Jij bent gewoon bekverlegen. Die mevrouw een geboren Surinaamse en van beroep architect. Het gaat om een Delftse Ir.Wat is jou fucking probleem?


  Maak melding

 45. Het wordt tijd een techneutenkabinet van ministers aan te stellen die in staat zijn de intentie van hun goede bedoelingen om te zetten in daden in s’lands belang.
  Niet de techneuten die slechts kunnen wapperen met een techneutenmaster of behaalde graad, maar degenen die hun schouders onder het werk dat gedaan moet worden kunnen zetten.
  Een goed advies lijkt mij, dwars door partijlijnen of van buiten de partij die techneuten rekruteren.
  Maak er een techneutenregering van zou ik de regeringsleider adviseren en neem afstand minder te bemoeien met de uitvoering.
  Afwijkend van de grondwet kan de regeringsleider met het instellen van de ministeriele verantwoordelijkheid zich de mogelijkheid verwerven afstandelijker de wijze van gevoerde beleid beter tegen het licht te houden.
  Een afstandelijker houding nemen tegenover de wijze van beleidsvoering en implementatie daarvan is een slimmere en a priori krachtiger optie om bij het niet voldoen aan gestelde criteria dat leidt tot falen overeenkomstig dat feit tot handelen over te gaan.


  Maak melding

 46. Wie bouterse vanaf de jaren 80 van de vorige eeuw volgt,weet dat deze man geen politicus is.Allen mensen die wellicht verward zijn,kiezen voor zijn partij op hem te dienen.Vaak zijn het onder andere corrupte handelaren,gelukzoekers, jongeren en of fantasierijke personen,is mijn indruk.Ik hoef geen studie te maken van de achterban van de NDP want dat zijn beslist geen mensen die welgemeend van hun land houden en vooruitgang voor het nageslacht nastreven.
  Het zijn ook geen mensen die een hoog moraal hebben, want kijkt u maar hoe vaak ministers naar huis worden gestuurd,zonder enige onderbouwing.
  Dit stuk heb ik overgenomen van Robby Roeplall omdat het voortreffelijk weergeeft hoe gasten als paraman,parbo,Milton en RobG in elkaar zitten.


  Maak melding

 47. @Milton
  Jongen , het is echt triest om te zien hoe jij de leugens van je goeroe DDB aan het verdedigen bent. Je wilt intellectueel over komen en doen alsof je van alles weet maar tussen de regels door ben je echt een hersenloze ezel..echt een NDP er.
  Ik vraag me af waarom jij nog hier doet. Is er geen functie voor jou bij die gat likkers daar bij het kabinet..net als die limburg..
  Rest my case


  Maak melding

 48. Simpel weg… Nothing personal, just business…

  Als je je werk niet naar behoren doet, moet je het veld ruimen. Als blijkt dat je teveel uitgeef, moet je het veld ruimen.


  Maak melding

 49. Ik vind dat bouta zen best doet om het land suriname voor uit te laten komen en ook voor de surinaams volk wil hij ook de beste voor hebben alles kan niet in 1keer
  gedaan worden dat suriname meteen goed land word neem tijd maar suriname is nu al een mooi land en kleurrijk en
  ook is suriname altijd een goed ontwikkelt land geweest en heb nooit armoede gekend bouta gaat suriname naar een
  goed ontwikkelt land laten bloeien want de volk heb nu
  steeds meer eenheid de rassen haad is weg en dit is goed want we moeten samen de land suriname op bouwen zoo als surinamers en nederlands surinamers dus laat bouta zen werk doen en in elk land op de wereld is er wel wat en mensen kijk wat er vroeger niet geroofd is door anderen landen en zoo veel mensen vermoord bouta heb suriname om hoog gebracht nu in dit tijd dat haden de andere president nooit gedaan alleen hun zak zitten vullen en belofte en de surinaams bevolking die keek maar wat hun deed maar bouta laat zien voor uit gang en suriname en nederland moet weer hechter worden met elkaar samen werk alles want we zijn gemix bevolking en zoo veel mensen willen terug naar suriname dit is mij mening groetjes aan iederen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.