Bouterse laat zich niet tot verklaring verleiden

43

PARAMARIBO, 14 jun – President Desiré Bouterse laat zich met geen mogelijkheid bewegen tot nadere uitleg over het plotselinge ontslag van twee van zijn ministers. Elke gelegenheid die hem ook maar enigszins in verleiding kan brengen, wordt vermeden. Zowel het parlement als de pers heeft gelegenheden aan zich voorbij zien gaan. Parlement kwam bijeen, weliswaar voor een andere issue. Maar de grote afwezige was het staatshoofd.

Het parlement werd per brief in kennis gesteld. Geroep en geklaag van de oppositie sorteerde geen effect. De pers werd straal genegeerd bij de publieke onderscheiding van bloeddonoren. Terwijl journalisten geduldig het eind afwachten, had Bouterse zijn exitstrategie al voor elkaar. De ceremonie was nauwelijks ten einde of hij schoot naar zijn gereed staande dienstauto. Weg was het staatshoofd, een samenleving in het ongewisse latend.

Want op een weinig zeggende verklaring van zijn kabinet na, is er niets. Bouterse vertrekt naar Port-au-Prince, Haïti, voor de volgende bijeenkomst van Caricom-leiders. Waar het staatshoofd geen doekjes om windt, is zijn bewondering voor bloeddonoren: “Ze beseffen dat ze met een doel op deze aarde zijn gekomen. Ik wil ze niet alleen stellen als een groot voorbeeld voor hun landgenoten, maar voor de totale wereldgemeenschap.” Daar moet ook de rest het maar mee doen.

43 REACTIES

 1. logisch, een ongeletterde hond weet uiteraard niet hoe hij een verklaring moet voorlezen ondanks het is voorgekauwd..
  Vervolgens kunnen er WEDEROM moeilijke vragen worden gesteld waardoor hy met een bek vol tanden zit…


  Maak melding

 2. Aldus de slager van paramaribo die heel veel bloed aan zijn klauwen heeft.Hij laat duidelijk zien dat hij k@ heeft aan iedereen in suriname, en toch wordt hij aanbeden door die domme massa.
  Brada nanga sisa luister hier hoe integere en geschoolde landgenoten praten over die crimineel die president mag spelen in surinamehttp://www.apintie.sr/vidi.php?vid=7667


  Maak melding

 3. DE dictator is geboren, democratie, waar democratie, democratie, hoezo democratie?

  Tot de dag van vandaag sinds deze man aan het roer staat is nog niets gegaan zoals het moest. Krijgt Bouterse zijn zin niet, dan dwingt hij dat af. De meest achterlijk beslissingen worden doorgezet ondanks weerstand.

  Een voorzitter is niets meer dan partijdig, en voert alles uit wat haar opgelegd wordt.

  Democratie, waar is democratie?

  Kijken we naar zinvolle zaken zoals corruptie die al met weinig middelen bestreden kan worden dan gebeurt er geheel niets. Dit ondanks de toezegging van de president dat hij corruptie met wortel en tak zou bestrijden.

  Waar gaat het naar toe?

  De enige praktijken die de kop opsteken zijn:
  intimidatie en bedreigingen, beledigingen naar andere partijgenoten, scheldpartijen, het volk gouden kerst beloven en eenzame kerst voor terug geven?

  Bouterse, je ligt met jou beleid en partij in coma!

  Je bent vooral ten opzichte van corruptie bestrijding een slappe lul!


  Maak melding

 4. Forummers, Odi odi.

  DADA verschijnt nimmer in het DNA om het e.e.a. behoorlijk te komen uitleggen.

  Maar voor zaken die niet noemenswaardig zijn, verschijnt DADA wel ten tonele.

  President Desire Bouterse heeft donderdag 80 trouwe bloeddonoren gedecoreerd. Hij stelde hun weldaad als een voorbeeld voor de gehele samenleving.

  Maar DADA’S “DADEN” kunnen nimmer als voorbeeld dienen in de SU. samenleving.

  (pero & sra-JUDESKA): Blijven jullie volhouden hoor en
  “VERLOS ONS VAN DEN BOZE”.


  Maak melding

 5. Bouterse laat zich niet tot verklaring verleiden???

  Bouterse jij had altijd transparantie beloofd.Nú moet je daad bij het voegen.Laat zien wat jij met transparantie bedoeld.Wij willen alles dan óók alles weten! Met minder nemen wij géén genoegen!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 6. Als verkozen regeringsleider heeft deze slemiel de belofte afgelegd en is hij ook grondwettelijk verplicht zijn beleid ten overstaan van het volk te verantwoorden. De geëigende plek hiervoor is in het Parlement. Als het Parlement hem oproept naar het Parlement te komen is hij verplicht te doen. Door afwezig te blijven schoffeert hij het Parlement en hiermee ook het volk.
  Jammer genoeg heeft de voorzitter van het Parlement niet de “guts” nog de competentie om kordaat op te treden tegen dit figuur. Kan ook moeilijk anders van haar verwachten aangezien ze aan de leiband loopt van hem. Dus zit ze daar op de stol met een verontwaardigde blik maar te verkondigen dat ze het 2 keer heeft gevraagd. Probeert ze dan iets wat krom is recht te praten.
  Wat een soap is het daar met haar. Als voorzitter van de DNA moet je boven de partijen staan en je niet laten leiden door je partijbelangen. Je zit daar als voorzitter van de verkozen volksvertegenwoordigers. Door deze opstelling van de Voorzitter belemmert ze de DNA in het uitvoeren van haar taken.
  Het is niet de 1ste keer dat ze rand-debielig optreed. Ze moet erop toezien dat de DNA leden hun werk naar behoren kunnen doen. De DNA is het controlerend orgaan van de Regering en deze Regering is staatsrechtelijk verplicht haar beleid ten overstaan van deze volksvertegenwoordiging te komen verantwoorden. Dit kan ze doen op haar eigen initiatief, maar zeker als de Volksvertegenwoordiging haar daartoe oproept.
  Zo is de Regering ook verplicht binnen een daartoe overeengekomen termijn antwoorden te geven op schriftelijke vragen. En het is de Voorzitter van de DNA die erop moet toezien dat de Regering dit ook doet. Maar ook hier laat Mw Simons steken vallen. Sterker nog ze treed niet op.
  Mw Simons als je niet durft op te treden dan moet je AFTRDEN. PS: neem dan ook de volksclown maar mee met je.


  Maak melding

 7. De honden zijn weer losgebroken. Het gaat die VHP’ers om hun eeuwige njangnjangpatu, die weg is komen te vallen.”Het ministerie van Openbare Werken”! Zij hebben geen uitleg nodig alswel de beschikking over de vleespotten!


  Maak melding

 8. Aldus onze bloedhond paraman.
  paraman jou slaafse houding en dat van die andere paarse ezels is mede verantwoordelijk voor bouterse zijn gedrag hij kijkt neer op jullie omdat jullie onderdanig zijn, alles wat hij ook doet wordt met paarse eenstemmigheid goed gekeurd of hij op jullie hoofd schijt of hij loopt over jullie heen maakt helemaal niets uit bij die paarse slaven.


  Maak melding

 9. @Paraman
  Jammer genoeg kan je zaken niet rationeel bekijken, maar altijd vanuit een etnische \ partij politieke invalhoek. Dit maakt je blind om zaken op haar eigen merites te bekijken.
  Door deze blindheid kan je niet inzien dat hier door de Regeringsleider al jaren de democratisch verkozen Volksvertegenwoordiging gewoon geschoffeerd. Maar op zich ook niet zo gek van DDB, want toen hij lid was van de DNA is hij ook nooit gekomen om zijn werk te doen waarvoor hij was verkozen, maar hij heeft ook niet bedankt voor de vergoeding die hem toen ten dele viel.
  Het feit alleen al dat hij het Staatsrecht aan zijn laars lapt, zegt al genoeg aan de rest volk.

  DOET U ALLEN MAAR WAT U DUNKT. ZOLANG U NIET DIRECT OF INDIRECT AAN MIJ KOMT VIND IK ALLES BEST. MIJN ZEGEN HEEFT U. WE DOEN HET IN SURINAME OP DE SURINAAMSE MANIER. HET LAND VAN WETTELOOSHEID.
  EN PARAMAN EN ZIJN DECIBELLEN ZIJN DAAR HEEL GELUKKIG MEE. WAAROM ZOU JE VERANTWOORDING AFLEGGEN VOOR WAT JE DOET?


  Maak melding

 10. @GMAP
  Broeder, het is toch algemeen bekend dat de paarse schaamteloze honden geen ENKEL toegevoegde waarde hebben in de samenleving..
  Ze hebben niets en bezitten ook niets…stelletje profiteurs…


  Maak melding

 11. Een man die zoveel onschuldig bloed heeft doen vloeien durft te spreken erover hoe kostbaar bloed geven is.

  Dubbelhartiger kan het niet!

  A man disi a no libisuma.

  Satan heeft Su gezegend!


  Maak melding

 12. ALS DE OGEN VAN DE STEMGERECHTIGDEN IN SURINAME NU NOG NIET OPENGAAN IS SURINAME VOOR ALTIJD VERLOREN EN DAT HEBBEN JULLIE DAN AAN JEZELVE TE DANKEN!!!!
  Zijn Amnestie heeft deze crimineel letterlijk vleugels gegeven!!!!


  Maak melding

 13. @HetIsNietWaar
  Helemaal gelijk heeft u, over de voorzitter van het Parlement mevr.Simons. Ze kan daarbij een voorbeeld aan Nederland nemen hoe het in een DEMOCRATIE aan toe gaat. Ik ben geen voorstander van Wilders,maar als voorzitter moet je integer, zonder aanziens des persoon handelen.Meneer de Graaf moet nu zijn biezen pakken.


  Maak melding

 14. Blijkt maar weer dat Bouterse lak heeft aan de Surinaamse bevolking. Bouterse is verplicht een verklaring af te leggen. Tenslotte de ontslagen parlementariërs waren ook op een democratische wijze gekozen.

  Met deze actie bewijst Bouterse dat hij Suriname in zijn greep heeft en dat het land afgegleden is tot een dictatoriale staat. Waarom in 2015 nog verkiezingen houden. Zijn herverkiezing staat al vast. Zimbabwaanse toestanden in Suriname. Bouterse kan zich niet veroorloven om geen president te zijn. Desnoods gaat hij dat afdwingen met een coupe. Mark my words …


  Maak melding

 15. Deze ultieme lafaard durft zich NOOIT voor zijn daden te verantwoorden. Dit is echt te gek voor woorden. Het gehele parlement coalitie en oppositie ( en dus het volk) eist een verklaring.

  Dit is echt te gek voor woorden.


  Maak melding

 16. Bouterse is in zijn element als hij half dronken en stoned in de berm zijn toespraken kan houden tot zijn Paarse Groupies. Maar ik heb hem nog NOOIT in een discussie zien voeten of een debat.

  Daar is hij te laf en te stom voor.


  Maak melding

 17. Gouden Toekomst alleen voor Paarse Graaiers…

  Ook onderhandse gunningen in onzekerheid

  PARAMARIBO – Niet alleen de ministers die op de schopstoel zouden zitten, verkeren in grote onzekerheid. Ook de aannemers die onderhandse gunningen hebben gekregen van de intussen ontslagen minister van Openbare Werken Ramon Abrahams, verkeren in onzekerheid. In afzonderlijke gesprekken zeggen de aannemers dat ze vrezen dat ze niet meer zullen worden uitbetaald …

  door dit ministerie, aangezien Abrahams weg is. De aannemers hopen dat ze worden uitbetaald. Het ministerie heeft ook bij veel aannemers in Commewijne een betalingsachterstand van twee jaren.

  ”Het ministerie moet ons bedragen tot in de miljoenen uitbetalen. En we wachten zeker twee jaren op onze betalingen. Er zijn aannemers die hun have en goed als onderpand hebben gelegd om de zaak te laten doordraaien. Al deze aannemers hebben tientallen mensen in dienst, die nu brodeloos dreigen te worden. We moeten straks al deze mensen ontslaan, omdat we gewoon geen geld meer hebben om onze bedrijven te runnen”, aldus een aannemer in een gesprek.

  Nu Abrahams geen minister meer is hopen deze aannemers dat ze spoedig zullen worden uitbetaald, omdat hij persoonlijk aan ze zou hebben gezegd dat zolang hij aan de macht zou zijn, geen enkele aannemer van andere partijen uitbetaald zou worden. De aannemers zeggen dat ze herhaaldelijk contact hebben gelegd met het ministerie via brieven, echter is er nooit hierop gereageerd.

  Uiteindelijk hebben enkele aannemers de minister persoonlijk gebeld. “ De minister heeft ons gezegd dat zolang hij minister is geen enkele aannemer van een andere partij betaald zal worden”, aldus de woorden van een aannemer.


  Maak melding

 18. En deze Abrahams die als minister een spoor van ellende, corruptie, vriendjespolitiek en geld over de balk policy en machtsmisbruik heeft achtergelaten staat op het punt om directeur van Staatsolie te worden.


  Maak melding

 19. Ooit heb ik het hier al gezegd; Politiek Suriname heeft me nooit geïnteresseerd. Reden, @Paraman kan het zo pakkend zeggen ‘de eeuwige njangnjangpatu’.
  Ik moest het altijd van m’n oudjes en mezelf hebben.

  Desondanks, voor het even, on topic.

  PresDes voelt het einde aankomen.
  Hij heeft nu eindelijk door dat President zijn totaal iets anders is dan president spelen.
  Maar eerst moet hij op “onverklaarbare” wijze tientallen miljoenen UNITED STATES $ en kilo’s goud wegsluizen naar “onbekende” bestemmingen. Landen waar hij met open armen zal worden ontvangen wanneer het hem in Suriname te heet onder de voeten wordt. Zelf denk ik dat hij wel lelijk op z’n neus zal kijken.
  Over Abrahams hoeven jullie je geen zorgen te maken; die is ook geregeld. Vraag is wel, naar welk land hij zal vluchten.

  Kondremangs, sterkte.

  Anderzijds, de roep om een beter Suriname wordt van alle kanten steeds luider; dat stemt tot hoop. Weg met het negatieve imago en investeer in de toekomst van land en volk. Maak hiertoe gebruik van de gunstige economische omstandiheden.
  Haal kennis in huis en stap af van die etnische/njangnjangpatu politiek.

  Hopen op de komst van iemand (man of vrouw) die dit oprecht kan verwezenlijken.


  Maak melding

 20. Dé expert in het aderlaten feliciteert bloeddonoren. Als trouwe bloeddonor zou ik zo een, met bloed besmeurde hand niet geschud hebben, ik zou mijn speldje pas in ontvangst nemen wanneer er weer iemand met schone vingers op zijn stoel zat.


  Maak melding

 21. Vers van de pers.
  Er worden opvallend veel touw gekocht onder aanhangers van paars, deskundigen vermoeden dat er een massale ophanging plaatst zal vinden onder die paarse blindganger hahahahahaa spring van bosje brug.
  Dada laat ze in de steek hahahaha hij gaat lekker naar Haiti en laat ze achter in die stront/


  Maak melding

 22. Vrijdag 14 juni 2013 om 10:06 uur, door Paraman

  Paraman you na lasting djaso.Don’t ask for more You are wasting your time. Ga iets nuttigs doen ,vriend!

  Je maakt je hier belachelijk!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 23. Aangezien bij deze moordenaar het moraal helemaal zoek is, zal deze man zoals zoveel dictators geen verantwoording af leggen en zijn eigen weg volgen, hij wordt immers gesteund door de meerderheid van het parlement die monddood zijn gemaakt, om zo nog een kans te kunnen maken om in 2015 terug te kunnen keren als parlementarier.
  En het onslag van die 2 ministers is gewoon een bepaalde strategie, want die onnozele verklaring van Kromosoetoe om de president de ruimte te geven, spreekt boekdelen, er spelen andere belangen een grote rol, maar het volk word constant dom gehouden, en onthouden van de juiste informatie.


  Maak melding

 24. GMAP
  Vers van de pers.
  Er worden opvallend veel touw gekocht onder aanhangers van paars, deskundigen vermoeden dat er een massale ophanging plaatst zal vinden onder die paarse blindganger hahahahahaa spring van bosje brug.
  Dada laat ze in de steek hahahaha hij gaat lekker naar Haiti en laat ze achter in die stront/

  ik kan mij niet voorstellen(als hij nie de moderator is) dat deze gast gaymap nog langer geduld wordt op deze site.


  Maak melding

 25. ha ha haaa wat een president lachen lachen hij zal nooit die plicht normaal kunnen uit voeren hij is nep nep hij zal nooit venetiaan zijn of aaron of een pengel hij heeft het zelf verknalt 1980 1982 moiwana en hij weet het en meer meer meer waar deze man naam aan kleeft als een vlieg op stront god bless surinaame leve nieuwfront


  Maak melding

 26. Bout kreeg niet juiste journalist achter de microfoon.Toen Limbo voor hem verscheen,stroomden de woorden als waterval over de lippen.Als Limbo niet temporiseerde zou bout nog over zijn eigen woorden struikelen.Dus is de media die voor hem staat,maakt hem spraakzaam.Anders a mang é dok.


  Maak melding

 27. Kan iemand mij dan uitleggen hoe het mogelijk is dat Bouterse de verkiezingen van 2015 TOCH zal winnen???

  Graag een zinnig antwoord!

  Plato


  Maak melding

 28. henk , gmap ,enz enz , jullie maken van deze cite een slachtveld .
  besteed je tijd nuttiger .
  helpen jullie je familie in het gareel !
  en focus je op de ontwikkelingen in dehaag .


  Maak melding

 29. @Plato,

  Ik zal proberen het je uit te leggen. Misschien wist je het al zelf.

  1. De Hindoestanen zijn gereoliseerd en stemmen niet meer massaal op de VHP
  2. De Javanen kijken altijd waar ze het meeste uit het vuur kunnen slepen en dat zal wel met de NDP zijn.
  3. De Chinezen krijgen alle steun van de NDP dus gaan ze erop stemmen
  4. Net als de Hindoestanen zijn ook de Creolen onderling verdeeld en samen met de Marrons gaan ze massaal op de NDP stemmen.
  5. Intimidatie
  6. Omkoping
  7. Bedreiging en chantage (veiligheidsdienst in handen van ….)
  8. Strooien met geld
  9. Benoemingen op hoge posities
  10. Resentiment tegen de voormalige kolonisator
  11. Onvermogen van menige kiezer om naar de lange termijn te kijken
  12. Jeugd die opportunistisch is
  13. Ontevredenheid met de oude partijen
  14. Economie in de lift (toegeschreven aan de NDP)
  15. Veel beloftes
  16. Enkele goede projecten uitgevoerd (wegen, water, stroom)

  Zo maar een aantal punten waar de andere partijen veel last van zullen krijgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.