donderdag, maart 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRWE Dea ook geïnteresseerd in olie voor Surinaamse kust

RWE Dea ook geïnteresseerd in olie voor Surinaamse kust

-

Does Travel

PARAMARIBO, 12 jun – Het Duitse RWE Dea behoort ook tot het rijtje investeerders die been zien in olieboringen voor de Surinaamse kust. Het bedrijf sluit zich bij het Maleisische Petronas aan, dat al een contract heeft lopen met Staatsolie. De twee gaan samen zo’n vijf en twintig miljoen dollar investeren in Blok 52.

RWE Dea neemt voor veertig procent deel. Met Staatsolie is overeengekomen dat als olie wordt gevonden in het blok, de opbrengsten verdeeld zullen worden. Volgens Staatsolie wordt in de komende drie jaar tenminste een exploratieput geboord . Ook zullen driedimensionale seismische data worden verzameld. Volgens de productiedelingscontracten van Staatsolie worden de data beschikbaar gesteld. Het maakt dan niet uit of er winbare hoeveelheden gevonden worden of niet.

RWE Dea opereert al op Trinidad & Tobago en richt zich op het zoeken naar en benutten van gas en aardolie. Ook heeft het bedrijf belangen in Duitsland, Noorwegen, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Algerije en Egypte. Blok 52 ligt op ruim honderd kilometer ten noordoosten van de kust in het Guyana-Suriname basin. Het bedrijf overweegt mee te doen aan de volgende aanbiedingsronde van Staatsolie. Periodiek worden exploratieblokken aangeboden voor exploratie.

Zie ook: RWE Dea expands Exploration Portfolio with Farm-In in Suriname.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

37 REACTIES
  1. Suriname,.. een rijk land aan mogelijkheden, grondstoffen en delfstoffen en die toch niet in staat is blijvend welvaart te bieden aan de bevolking.
    Suriname moet af van de boeven en rovers die meer voor eigen belang gaan dan voor de belangen van de bevolking.


    Maak melding
  2. Suriname is een rijk land. Zoals ik al een keer eerder hier had gemeld. Ik had ook gemeld dat er veel bedrijven in de toekomst zaken willen doen met Suriname. Suriname moet het dit keer goed aanpakken. Zorg altijd dat de meeste winst in het land blijft. Zorg ook dat de handelaren mee betalen aan het land en grof geld betalen, omdat ze op Surinaamse grondgebied zijn, bijvoorbeeld. Suriname is slecht met zaken doen en dat weten de blanken. Er wordt ook steeds hier geroepen dat Suriname arm is en dergelijk, maar we weten allemaal dat het niet waart is. De blanken hebben dit in onze hoofd geprogrammeerd. De domme negers hier met nog steeds ‘achterlijke’ denkwijze van eeuwen terug lopen hier ook nog steeds rond.


    Maak melding
  3. Het wordt tijd om te laten zien dat Suriname nu de dienst uitmaakt in de wereld. They need us! Laat de handelaren ook nu meebetalen om ons land op te bouwen en onze staatskast te vullen! Er zullen meer landen volgen die met Suriname zaken willen doen. Dit weet ik uit ervaring en observatie. Help de regering meedenken.
    Het blanke westen moet alles van buiten halen, want zelfs hebben ze niets. The time is now! Suriname moet er nu van profiteren. Zorg ervoor, dat ze het land niet leeg blunderen 🙂


    Maak melding
  4. Ferrel helemaal eens en zo zou ik, dat liever ook willen zien en met ons hoop ik ook zovelen, want dan kan ik pas zeggen dat het beter gaat met su en nog mooier als ook het volk van su , met name werkzoeken , een baan kunnen bemachtigen.
    We zien het wel


    Maak melding
  5. Suriname is een land in ontwikkeling.
    Dat wil zeggen dat Suriname met alles wat daarmee te maken heeft zal moeten ondergaan. De successen maar ook de tegenslagen die de ontwikkeling frustreren.
    Dat hoort er allemaal bij wanneer je de status hebt;
    land in ontwikkeling.
    Voor sommigen kan het niet snel genoeg gaan en verwachten dat Suriname binnen korte termijn de status van rijk land bereikt. Dat komt natuurlijk ook door de vele beloftes die Bouterse heeft gedaan echter onmogelijk om die binnen een kort tijdsbestek gerealiseerd te krijgen.
    Niet echt een realistische kijk om zaken dus.

    In tegenstelling tot wat sommigen() ons willen doen geloven weten de investeerders Suriname langzamerhand wel te vinden.
    Toegegeven, bij het aantreden van de regering Bouterse/Ameraali was er een afwachtende houding van de investeerders omdat deze investeerders de kat uit de boom wilden kijken wat het macro-economisch beleid van de regering Bouterse/Ameraali zou worden en of ze in staat zouden zijn de inflatie onder controle te houden zoals de regering Venetiaan. We weten allemaal hoe catasrofaal de economische situatie is geweest in Suriname in de jaren 80/90. Geen ideale sitautie voor investerdeers om te investeren. Die investeerders bleven destijd dus massaal weg.

    Nu een aantal jaren verder is Suriname een aantrekkelijk land geworden om in te investeren. In tegenstelling tot anderen landen, waar de economie terugloopt, is Suriname een opkomende economie.
    Investeerders vanuit Nederland hebben dit reeds onderkend maar dat geldt ook voor buitenlandse investeerders; Chinezen, Amerikanen, Canadezen, Arabieren, Duitsers, Turken, etc..
    Je mag ervan uit gaan dat er nog meer zullen volgen
    omdat Suriname gezegend is met heel veel natuurlijke hulpbronnen. Investeerders zijn uit op financiële gewin en degenen die durven te investeren zullen die financiële winst zeker in Suriname vinden.
    Net als de regering Venetiaan heeft deze regering gelukkig de economische groei weten te behouden en uit te bouwen. Die groei heeft zeker nog niet z’n plafond bereikt. Met de nieuwe investeerders in het verschiet zal deze economische groei zeker een stijgende lijn vertonen.
    Taak voor de Surinaamse overheid is echter, nu en in te toekomst, om het economisch gewin en oog voor het milieu in balans te houden.


    Maak melding
  6. ZE hebben ons nu hard nodig , in europa valt er niks meer te halen .
    mr cris heeft toe geslagen , vandaar dat ze uitwijken naar su , maar we moeten ze goed in de gaten houden dat ze niet door middel van surinaamse grondstoffen hun land en volk opbouwen , dus goed opletten en op de voet volgen .


    Maak melding
  7. staats olie moet alles strak in de handen houden en die duitsers laten weten hoe ver zij mogen gaan,en omdat het toch in su gebieden gaat gebeuren moet er extra gecontroleert worden.
    staats olie moet er rekening mee houden dat duitsland een van de grootste handels partners van nederland is,dus,pasop voor die adder.
    het is cris in europa-nl en het gaat erger worden,dus pasop want nu gaan wij de surinaamse volk en derest van de wereld zien hoe sluw het germaanse(duits-nederlands) ras is.


    Maak melding
  8. @Seng -sang
    ZE hebben ons nu hard nodig , in europa valt er niks meer te halen .
    mr cris heeft toe geslagen , vandaar dat ze uitwijken naar su , maar we moeten ze goed in de gaten houden dat ze niet door middel van surinaamse grondstoffen hun land en volk opbouwen , dus goed opletten en op de voet volgen .

    Je zegt het heel goed alleen ben je net als de meeste nog niet wakker want de wolf en consorten zijn zich flink aan het verrijken ten kosten van het arme volk…
    Dus, wie is nou de lachende 3e ???

    a) het arme volk
    b) europa
    c) de wolf en consorten


    Maak melding
  9. roy
    na boi je kar mi,ptjien ptjien strati dagoe, joe na neks foe taki nooo?!so so wit poeiri joe kang denki.
    en die tulpen waar jij het over hebt”ik verbaas mij er niet over omdat ik weet wat jij doet met jou kont.of weet jij het niet meer”wat jij zelf ben weerspiegel jij op een ander”,boi,jou probleem is niet mijn brobleem.
    voor jou het zelfde”oe lang ben jij nie in su kewees.


    Maak melding
  10. Donderdag 13 juni 2013 om 10:32 uur, door Roy

    We zitten op een gouden bank maar zijn nog steeds bedelaars…
    Hard maar waar.

    euro-nl is een van de rijkste landen in het eu continent”maar zij worden steeds armer”hoe verklaar jij dat.


    Maak melding
  11. Roy,

    Jij gebruikt de perfecte woorden om de status van Suriname aan te geven. ” We zitten op een gouden bank maar zijn nog steeds bedelaars…”
    Met de nadruk op ‘NOG STEEDS’..

    Daarin moet ik je enigszins gelijk geven. Is het namelijk niet zo dat Suriname sinds jaar en dag afhankelijk was van de financiële steun vanuit Nederland? Gebleken was dat Suriname zonder die financiële steun vanuit Nederland gedoemd was om in een financiële krapte te leven. Daarom werd keer op keer de handen opgehouden richting Nederland om financieel het hoofd boven water te kunnen houden. Nederland op haar beurt maakte daar gretig misbruik van om die financiële hulp als chantagemiddel richting Suriname te hanteren. Suriname was gewend aan geraakt de hand op te houden ipv eigen ontplooiingskansen te creëeren. Daarom was Suriname gedoemd om de status van bedelstaat te behouden terwijl Suriname inderdaad op een ‘gouden bank’ zit.

    Nu de financiële steun vanuit Nederland geheel opgedroogd is en Nederland heeft besloten het restant van die hulp te bevriezen blijkt dat Suriname best wel kan overleven zonder die financiële steun vanuit Nederland. Sterker nog; Suriname is in staat economische groei te bewerktelligen. Ook zonder die steun vanuit Nederland. De ‘bedelaar’ Suriname heeft besloten om die gouden bank waarop ze zit niet louter en alleen te gebruiken om op te zitten maar daadwerkelijk te exploiteren om vooruit te komen.

    Suriname is financieel helaas nog niet in staat om enorme bedrijven op te zetten om de delfstoffen te ontginnen en daarom is het nodig om dat economisch gewin op een andere manier te bewerkstelligen. Op de eerste plaats om investeerders te interesseren voor Suriname en ten tweede om mede-eigenaar te worden van de grote multinationals die al in Suriname hebben geïnvesteerd. Dat doe je dus om aandelen aan te kopen
    en zodoende mede-eigenaar te worden. op termijn zal dat Suriname veel meer opleveren dan op de gouden bank te blijven zitten.

    Roy, ik geef je dus enigszins gelijk dat Suriname de status bedelstaat nog niet geheel ontgroeid is maar
    die stap naar de juiste richting is reeds ingezet.
    Die ‘bedelaar’ heeft besloten niet alleen maar op die gouden bank te blijven zitten maar daar wat positiefs mee te doen om straks geheel op eigen benen te kunnen staan en niet constant de handen op te houden.

    Roy, echter zover is het inderdaad nog niet maar een ieder die een beetje verstand heeft van economie
    zal onderkennen dat er zeker iets aan het bloeien is!

    ‘Geduld is een schone zaak’


    Maak melding
  12. roy
    ken jij deze nog”ooit heeft jou pres Rutte aan het su volk en persoonlijk aan Bouterse laten weten dat NL de ontwikkelings gelden stop zetten en dat het su volk en regering dat zouden voelen.
    Boutertse heeft toen aan NL laten weten dat zij die ontwikkeling gelden mogen houden en gebruiken voor hun voedselbanken die zij nodig gaan hebben”kijk hoeveel voedselbanken er in NL dagelijks bijkomen,niet te geloven.
    in tegenstelling met su die economisch aan het groeien is voelen wij nog steeds niets hooor,terwijl NL steets dieper in die gat vallen die zij su toegewenst hadden”kijk maar naar die miljarden bezuinigingen die er jaarlijks bij komen en nog steeds groeien en er de komende jaren geen einde aan gaat komen.
    heb jij ook een verklaring hiervoor,

    afzender;ISSEM


    Maak melding
  13. het spaartegoed onder de Nederlanders is nog nooit zo groot geweest als nu n.l. 130 miljard euro!!!!!!!!!!!!
    Hoezo crisis??… dus laat je eerst goed voorlichten voordat je hier begint te kwaken.
    Jouw wereld houdt op bij de Bosjesbrug.
    Dus graag zinvolle postings en niet zomaar wat uit je nek lullen.


    Maak melding
  14. @’geduld is een schone zaak’
    Het is één en al optisch bedrog…
    Door het roven en laten roven tbv eigengewin zal er nooit vooruitgang geboekt worden voor allen.
    Eens een gezegende land met een populatie van nog geen half miljoen inwoners MOET niet pinaren met zoveel rijkdom. De vooruitgang komt enkel ten goede voor degenen die zich verrijken met hun families en kennissen.
    Ik heb nog steeds hoop dat het goed komt voor alle mensen maar mijn hoop wordt steeds kleiner.


    Maak melding
  15. @henk
    Je slaat de spijker op zijn kop.

    @issem
    je moet je niet laten leiden door emoties…
    de waarheid is altijd hard mie boi…
    je moet niet zeggen wat je denkt maar denken wat je zegt..


    Maak melding
  16. @ISSEM hadden ze maar voedselbanknen in Suriname, dan hadden en de oudjes van Huize Ashuiana en de kinderen uit de kindertehuizen die noodgedwongen hun deuren moetem sluiten elke dag voedsel op de plank.
    Om maar niet te spreken over de duizenden huishoudens waar de kinderen dagelijks met een lege maag naar school gaan.

    Have a nice day!!


    Maak melding
  17. who cares

    in de ogen van de surinamers ben jij een vreemdeling die zich met andersmans zaken bemoeit,jij heb geen recht van spreken in de zaken van suriname.
    jij weet zeker niet dat die instellingen waar jij het over hebt verplaats zijn,en dat het goed met die mensen gaat,jij moet niet met oud nieuws aan komen draven, daar heb ik niks aan.
    dus volgende keer niet bemoeien
    jij ook ,a nice day!!


    Maak melding
  18. roy
    wie laat zich door emotie leiden.
    dit is het enige wat jullie redimusus en fronters kunnen”in andersmans schoenen kijken met de verkeerde oog,en daarop een oordeel vellen dat vol met emotie is,en een ander de schuld ervan geven.
    wie moet niet zeggen wat zij/hij denkt is een slaaf van degene die hem/zij laat denken.Dommie


    Maak melding
  19. jij bedoeld
    het spaar tegoed van de nederlandse burger is ongeveer 130 miljaard euro dat bestemd is voor de crisis.
    al die spaar tegoeden,pensioen komen straks in de staats kas om hun tekort te dekken.
    de bezuinigingen die doorgevoerd worden zijn daar een grootdeel van en de banken en fondsen gaan moeten inleveren,belastingen zijn en gaan nog hoger dus de spaartegoeden gaan dus straks in de staats kas belanden.

    wat zeg jij daarvan.

    afz’ISSEM


    Maak melding
  20. jullie kunnen het niet hebben dat su zonder NL langzaam maar zeker vooruit gaat.
    die bemoeienissen van jullie moet ophouden.
    de handen boven het su volk houden om hun te onderdrukken en om de baas over hen te spelen is nu afgelopen,bemoei niet met suriname,pinokio.

    afz;ISSEM


    Maak melding
  21. O jee ojee,een mooie interesse van de Duitsers,hallelujaaaa Suriname gaat hier mee vooruitkomen no matter what die groenebende er van vindt en ja WHO CARES,en zie daar,who cares en de groene kudde krijgen het heen en weer.
    Wat heeft die Nederlandse spaar tegoeden met dit artikel te maken ook de voedselbank wordt erbj gehaald,Suriname heeft sinds jaar en dag gratis eten op school voor de kinderen en ook ouderen kunnen dat krijgen.
    Dus who cares houd je snaterkoker,want idd je weet niets wat er in Suriname gaande is.Jij bent altijd negatief,maar je vergeet dat die blanken nog erger negatief ten opzichte van jou en je soort zijn.Wil je je frustraties op de Surinamers botvieren,omdat je niets hier in Ned.in de pap te brokkelem hebt.

    Welkom Duitsers,aub lezen jullie dat stompzinnige getyp hier niet,gheghegheghe o jee jullie zullen er toch geen sikkepit van begrijpen.


    Maak melding
  22. @ISSEM droom jij maar lekker verder.
    En als het goed met de mensen gaat dan is het niet dankzij de staatsdebielen in Surimaribo, maar dankzij de Nederlands NGO´S en andere buitelandse donoren.

    Begrafenisondernemers worden ook al niet door de overheid betaald.

    En beste Issem buitenlander of niet ik bemoei mij overal tegenaan waar ik zin, en wanneer in er zin in heb, dus wen er maar vast aan.

    And again have a nice day!!!


    Maak melding
  23. als ik zo naar die reacties van sommige forum bezoekers kijkt dan valt het mij op dat degene die voor su opkomen door een bepaalde groep negatief bejegend word,die groep die zich als ekte surinamers voordoen noem ik doemdenkers en kunnen niets anders dan su en volk en regering proberen klein te krijgen.
    mensen zoals sra,paraman,watraman,pero,en anderen die aan de goede kant staan noem ik RECHTGEARDE SURINAMERS.

    afz:ISSEM


    Maak melding
  24. Roy,

    Ik kan jouw standpunt volledig begrijpen.
    In Suriname wonen nog steeds mensen in armoede die de eindjes bij elkaar moeten knopen om rond te komen.
    Maar dat is helaas een symptoom dat bij een ontwikkelingsland hoort.
    Wanneer een land zich in een ontwikkelingsproces bevindt dan is het zo goed als onmogelijk om die armoede binnen no time weg te werken. Deze regering heeft wel aangetoond wat aan de armoede te willen doen door de ouderdomsvoorziening en kinderbijslag te verhogen en de prijzen voor de eerste levensbehoeften te verlagen. Daar profiteren de mensen aan de onderkant van de samenleving van.
    Nog lang niet voldoende hoor ik jou denken, maar naar mij insziens is die intentie er dus wel bij deze regering. Maar inderdaad er moet nog heel wat gebeuren op dit gebied.

    Nogmaals, Suriname is in ontwikkeling en is die ‘bedelstatus’ nauwelijks ontgroeid.
    Maar om die ‘bedelstatus’ voorgoed te ontstijgen moet deze regering wel de juiste basis leggen om bepaalde dingen zoals armoede bestrijding gerealiseerd te krijgen.
    In dit proces zullen wel altijd ontevreden mensen zijn die vinden dat ze niet meeprofiteren.
    Over het algemeen zijn dit mensen die wachten op de overheid om wat voor ze te doen. Dat zijn de eeuwige klagers. Niet allemaal overigens hoor.
    Uit ervaring weet ik dat er zeker mensen zijn aan de onderkant van de sameleving die bereid zijn hun beide handen uit de mouwen te steken en waarvoor er degelijk een uitweg is en dat de situatie zeker niet uitzichtloos is.

    Roy, het is aan te prijzen om te zien dat ook jij nog enige hoop hebt in deze regering. Dat is een teken dat ook jij nog enige lichtpunten ziet.
    Hoop doet leven en laten we hopen dat de hoop die jij en ik hebben straks bewaarheid zal worden.
    Er is armoede in Suriname. Wis en waarachtig!
    De armoede die in Suriname bestaat is niet van de ene op de andere dag ontstaan en zal dus zeker niet van de ene op de andere dag opgelost kunnen worden.

    Roy, Amerika is een zogenaamd rijk land maar weet je hoeveel miljoenen mensen daar al ettelijke jaren onder de armoedegrens leven?
    Verwacht je dan van een ontwikkelingsland als Suriname
    dat de armoede met een toverspreuk weg gemaakt kan worden?

    We mogen zeker kritisch zijn op het beleid van de huidige regering. Zeker wel. Want ook deze regering laat zeker ook steken vallen.
    Maar factoren in de samenleving zoals de armoede dienen wij vanuit een bepaalde perspectief te bekijken omdat armoede zeer subjectief is.
    Want vanuit het gezichtspunt van sommige mensen die aan de onderkant van de samenleveing leven biedt het beleid van de huidige regering zeker nieuwe kansen.
    Maar je moet wel bereid zijn die mogelijkheden aan te
    grijpen en enige geduld betrachten.


    Maak melding
  25. who cares

    zie jij wat ik bedoel met DOEMDENKERS jullie kunnen het niet hebben dat de regering(bouterse) die mensen geholpen heeft,maar wat zeg jij”dank zij nederland”nederland heeft daarin geen infloed gehad,maar de su staat.
    ik zeg het jou nog 1 keer,BEMOEI NIET IN ZAKEN DIE JOU NIKS AANGAAT.

    JAA,a nice day


    Maak melding
  26. @henk,

    ‘Hoezo crisis??… dus laat je eerst goed voorlichten voordat je hier begint te kwaken”

    Zie hier de voorlichting :

    Gepubliceerd: NU.NL
    Laatste update: 13 juni 2013 12:49
    13 juni 2013 13:24 Deel: TWFB
    Voedselbank blijft groeien
    Maar liefst 1600 huishoudens met 4000 klanten, onder wie 1600 kinderen en 300 baby’s, maken gebruik van de Amsterdamse Voedselbank. Ook landelijk blijft de vraag maar groeien door de ECONOMISICHE CRISIS, maar de aanvoer van voedsel neemt af.

    aldus de Nederlandse krant.

    Henk, iedereen in Nederland is zich van bewust dat er sprake is van een economische crisis.
    Zelfs in het bericht in de Nederlandse krant wordt
    gesproken over de economische crisis en jij beweert
    doodleuk dat er geen sprake is van een crisis in Nederland??

    Henk, of je bent de hele dag je tijd aan het verdoen
    aan het rondverspreiden van onzinnigheden op Waterkant
    waardoor je het overige nieuws mist of je bent een beetje wereldvreemd??? een beetje boel zou ik zeggen dan!

    ps. misschien bestaat de redactie van aangehaalde krant uit paarse paupers. noh?


    Maak melding
  27. Ik ga niet alle rotzooi hier lezen, maar het zal me niet verbazen als sommigen walgen van het idee dat de Duitse RWE Dea ook geïnteresseerd in Surinaamse olie, het liefst hadden ze waarschijnlijk shell gezien of een algehele BOYCOT waarop ze al hun zinnen hadden gezet.


    Maak melding
  28. in elk geval heeft starnieuws gepubliceerd dat de patrouille schepen op een vrachtschip zijn geladen om verscheept te worden naar suriname. hup hup su o no lek vene tak dat ju o opo coast guard op papier nu stel je daden have a nice day aal WKN people


    Maak melding
  29. vraag aan Henk; ‘crisis in Nederland Henk?’
    antwoord van Henk; ‘nee hoor er is absoluut geen sprake van een crisis in Nederland want de Nederlanders hebben miljarden aan spaargeld’
    crisis? nee hoor!”

    Henk, hieronder enige passages uit verschillende kranten uit Nederland waaruit blijkt dat jouw opinie over de crisis in het geheel niet overeenkomt met dat van de Nederlandse bevolking;

    ‘Nederland bevindt zich in de ernstigste economische crisis sinds vele decennia en zal nog wel even onder die omstandigheden blijven zuchten. We maken een diepe recessie door, de werkloosheid is gestegen tot zorgwekkende hoogte en zal verder stijgen, en het vertrouwen van de burger is zover gedaald dat een verdere daling nauwelijks nog mogelijk is.’

    ‘Nederland nog jaren in crisis’

    AMSTERDAM – Nederlandse burgers en ondernemers zullen nog jaren rekening moeten houden met magere economische tijden.

    ‘Door de crisis op de beurs in Amerika, komt de handel in Nederland stil te liggen. Bedrijven moeten sluiten en werknemers worden ontslagen.’

    slaap lekker henk


    Maak melding
  30. @ ‘geen crisis,

    haha haha, ik lach me rot met gasten zoals Henk.
    Deze man is zelf bereid glashard te liegen dat er in Nederland geen sprake is van een crisis.
    Terwijl iedereen die wat betekent in de economie in Nederland in rep en roep is over de economische recessie beweert meneertje Henk doodleuk dat van een crisis geen sprake is.

    Waar een ieder, zowel nationaal als internationaal, die een beetje kennis heeft van de economie beweert dat
    Suriname een economische groei doormaakt beweert meneertje Henk dat de economie van Suriname aan het instorten is.

    een ding is zeker; met het bovenstaande is duidelijk dat meneertje Henk toeten noch blazen weet van de economie.
    Maar de feiten achterhalen zijn fictieve standpunten wel.

    Meneertje Henk droomt van een Suriname waar de economie helemaal op z’n gat ligt en Suriname weer geld loopt te bedelen bij Nederland. Maar dromen zijn bedrog.

    Laat meneertje Henk maar lekker in zijn sop gaar koken. Ook al liegt meneertje Henk zo erg dat hij barst, de feiten achterhalen hem wel.

    ha ha ha.. yu e kir mie


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES