Publiekbedrijf Telesur mag winst in zichzelf investeren

3

PARAMARIBO, 12 jun – Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur, mag alle winst over vorig jaar in zichzelf investeren. Dit heeft de regering beslist. Tijdens de aandeelhoudersvergadering zijn de voorwaarden vastgelegd. De winst bedraagt ruim negen en twintig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer acht miljoen dollar). Het had meer kunnen zijn.

Maar de markt is aanmerkelijk veranderd de laatste jaren. De dagen van het monopolie zijn voor goed voorbij. De inkomstenderving is behoorlijk merkbaar. “Het heeft te maken met concurrentie in en buiten Suriname, zoals WhatsApp”, zegt Telesur-directeur Dirk Currie. Maar ook worden bepaalde diensten verleend onder de kostprijs. De tarieven voor vaste telefonie bijvoorbeeld moeten worden aangepast. Daar wordt nu over gepraat met de regering als enige aandeelhouder.

Currie zegt niet ontevreden te zijn. De concurrentie wordt goed doorstaan en Telesur is zelfs marktleider. De regering wil vooral internet (breedband) beter en goedkoper beschikbaar hebben. Het besluit om de winst aan het bedrijf te laten heeft daar alles mee te maken. Ook moet elke school over een internetverbinding beschikken en moet het achterland meer toegang krijgen. “Dat gaan we ook doen en de resultaten zullen de komende maanden merkbaar zijn”, aldus Currie.


3 REACTIES

 1. Investeren in de infrastructuur en meer up-to-date adsl technologie (betere infrastructuur betekent hoger haalbare snelheden waardoor meerdere produkten zoals TV en Voip, aan te bieden zijn. Sneller inspelen op de vraag naar breedband vanuit de gemeenschap (nieuwe woonprojecten sneller voorzien van infrastructuur). Aangezien er geen monopoliepositie meer is, is het zaak dat de lat dan zo hoog mogelijk gelegd wordt voor de concurrentie.
  Focus niet alleen op nieuwe klanten, maar ook op klantbehoud..


  Maak melding

 2. 12 juni 2013

  Prima, dit is hoe Suriname zichzelf moet leren bedruipen. Een Bedrijf waar hard wordt gewerkt, de specifieke kennis en vaardigheden aanwezig zijn, winst gemaakt wordt en dus niet meer afhankelijk is van hulp van de overheid en het gedrag vertoont steeds zichzelve verder te moeten ontwikkelen.

  Dirk Currie, de rest van telesur ook, weet wat hij wil bereiken en gaat voor de winst.

  Ja, de winst had meer kunnen zijn! Maar concurrentie maakt dat er veel meer moet worden uitgegeven om die voor te blijven.

  Maar laat die concurrentiestrijd niet uitmonden in het kopen van (te) dure auto’s voor de leiding en andere delen van het management van Telesur. Wat wordt straks gedaan met de huidige (dure) auto’s die nog in zeer goede staat verkeren? Een kopzorg voor de afdeling die voor de financiele discipline moet zorgdragen.
  Srika


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.