Parlement onafgebroken in vakantiestemming

14

PARAMARIBO, 11 jun – De ‘vakantiementaliteit’ van het parlement is door niets en niemand te verstoren. Het debat over een spaar- en stabilisatiefonds is geen reden genoeg gebleken. De dames en heren verschenen, er was geen quorum en er werd verdaagd. Voor de zoveelste keer. Arthur Tjin A Tsoi (Nieuw front/NPS) verwijt onomwonden parlementsvoorzitter Jennifer Simons.

Simons zou onvoldoende oog hebben voor het werkritme van de doorsnee parlementariërs. Er zijn’vaste dagen’ waarop vergaderd wordt, dat is zo afgesproken. Simons wil nu elke dag vergaderen om het fonds maar voor elkaar te krijgen. “Maandag is niet onze normale vergaderdag. Voor de Newmont-deal (akkoord met mijnbedrijf Newmont, red.) hebben we voor vrijdag een uitzondering gemaakt, omdat het lid Parmessar naar het buitenland moest”, zegt Tjin A Tsoi tegenover de Ware Tijd.

De dames en heren hebben best wel veel andere dingen te doen en aan hun hoofd. Dat parlementariërs per stuk mogen rekenen op een maandelijkse ‘vergoeding’ van ruim vijftienduizend Surinaamse dollar (ongeveer drie en een half duizend euro) moet even niet als tegenargument tellen. De voorzitter moet gewoon beter weten. “Het is niet de eerste keer dat ze het doet en zo ondermijnt ze haar gezag, helaas”, aldus Tjin A Tsoi.


14 REACTIES

 1. Hoe zit het met het voorstel van jenny om het loon te laten afhangen van je aanwezigheid in het parlement?
  Ook de partijen moeten eerlijk zijn tegenover hun kiezers.
  Wie zijn verantwoordelijkheid niet opneemt mag niet meer op een verkiesbare plaats.


  Maak melding

 2. Dus reageren op bovengenoemd artikel was eerder afgesloten cq. niet mogelijk.
  …………………………………………….

  Wel het is steeds het zelfde liedje met die gasten in het DNA.

  Voorzitter Surinaams parlement is luilakken zat

  PARAMARIBO, 27 aug. 2012 Parlementariërs die er de kantjes van af lopen, mogen op hun tellen passen. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons is de luiheid zat. Wie wegblijft, moet het in zijn zak voelen. Met name leden van de coalitiefracties hebben er een handje van weg te blijven.

  Anno 2013: Geen verandering in het Parlement.
  Alleen maar VAKANTIEGANGERS zitten in het DNA.

  Jennifer Simons zou onvoldoende oog hebben voor het werkritme van de doorsnee parlementariërs.

  Over welke “WERKRITME” wordt er gesproken in het DNA?
  Ook “WERKRITME” ontbreekt bij onze Jennifer.


  Maak melding

 3. nou jenny, reflecteer ook even op jouw eigen gedrag. je kunt jouw eigen kleutertjes niet in het gareel houden. wat nu? ga je het aan pappa vertellen? klein klein kleutertje wat doe je in mijn hof? je plukt er alle bloempjes uit en maakt het veel te grof. geen bloemen in het dna. oh mijn lieve mamaatje, zeg het niet tegen papaatje, ik zal mooi naar school toe gaan en de bloemetjes laten staan. idee misschien?

  maar ok, deze generatie heeft het voorbeeld gekregen van de hoofdrover, die verscheen zelf nooit in het parlement, maar toen balkenende kwam, was hij er wel om te vertellen dat hij er niet zou zijn. wat hebben wij hem gemist.


  Maak melding

 4. Mevrouw Jennie Simons treft geen blaam. Maar daar zullen GMAP,en zijn half zacht gekookte volgelingen van het NieuwFront anders over denken. Had ik ook niet anders verwacht. Ik ben van mening dat ze dit betaald worden en dat ze als volksvertegenwoordigers ook actief aan de beraadslagingen moeten deelnemen. In feite doen de Surinaamse parlementariërs voor wat betreft hun aanwezigheid in het parlement helemaal niet onder voor veel van hun collega’s in het Euro Parlement,het Congres in Amerika of de Nederlandse Tweede kamer. Ook de parlementsleden van het NieuwFront nemen het niet zo nauw met hun aanwezigheid. Maar de 15000 SRD’s per maand blijven ze wel opstrijken.


  Maak melding

 5. zij hebben moeite met de moeilijke vragen van de oppositie, want telkens krijgen zij een beuk waar zij een week hoofdpijn aan overhouden 🙂


  Maak melding

 6. Typisch Surinaams. Veel verdienen, weinig werken en als het even kan nog een bijbaantje op na houden.
  Systeem moet veranderen. dagloon invoeren en per dag uitbetaald krijgen als je tenminste werk hebt verricht.


  Maak melding

 7. Zielig!

  Het is te zielig om te weten hoe mensen die gekozen zijn door het volk zich tegenover hun volk gedragen. Onverantwoord gedrag bij een verdienste van 15.000 Srd en er niets voor willen doen? Ik vraag me af of politiek met zulke parlementariers de oplossing of de dood van Suriname betekend. Het deugt echt niet!


  Maak melding

 8. Suriname is altijd in vakantie stemming
  De meeste vrije dagen in de wereld en om 13.00 uur al naar huis. De productiviteit in dit land is schrikbarend en het parlement is daar een prima voorbeeld van.


  Maak melding

 9. Parbo
  Lekker belangrijk……….een storm in een glas water.

  Typische reactie van een luie Paarse Kakkerlak.

  Het zijn met name de parlementsleden van de coalitie die te lui zijn dat ze uberhaupt op komen dagen voor het werk waarvoor ze meer dan uitstekend worden betaald.

  I love Su…..

  Het is zijn juist deze parasieten die zich altijd op de borst slaan dat ze ‘ware Surinamers’ zijn.


  Maak melding

 10. “Simons zou onvoldoende oog hebben voor het werkritme van de doorsnee parlementariërs. Er zijn’vaste dagen’ waarop vergaderd wordt, dat is zo afgesproken. Simons wil nu elke dag vergaderen om het fonds maar voor elkaar te krijgen. “Maandag is niet onze normale vergaderdag.”

  Ja baja bovenstaande komt uit de koker van een fronter.

  Typische front denkwijze, ze worden rijkelijk betaald maar men moet rekening houden met hun werkritme en maandag vergaderen ze niet, wat een flauwekul, jullie zouden elke dag moeten vergaderen voor het geld dat jullie krijgen.

  We weten inmiddels ook wat de werkritme is van de doorsnee front assemblee lid, ze hebben gewoon geen enkele werkritme, ze zitten daar alleen maar om de ontwikkeling van suriname te frustreren en hun zakken te vullen.

  Front NOOIT MEER.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.