‘Suriname telt mee in strijd tegen drugs en terrorisme’

33

PARAMARIBO, 11 jun – Suriname telt beslist mee in de strijd tegen drugs en terrorisme. Dit zegt de Amerikaanse ambassadeur Jay Anania. Suriname is weliswaar een oase te midden van een vrij roerige regio. Toch mag er niet vanuit worden gegaan dat het ook altijd zo zal blijven.

Het hoeft natuurlijk niet tot excessen te komen. Maar een goede voorbereiding en alertheid kunnen beslist geen kwaad. “Suriname heeft niet te kampen met geweld op het niveau zoals dat te vinden is in het Caribisch gebied en in Zuid-Amerika. Maar criminele organisaties kunnen zich altijd richting dit land bewegen’, zegt Anania. Daar om zullen de autoriteiten steeds op hun hoede moeten zijn. De regering van de Verenigde Staten is bereid een handje te helpen.

Er is dus genoeg oog voor potentieel gevaar. “Het is dan ook van belang dat Suriname versterkt wordt. We concentreren ons dus niet alleen op dat wat voor de hand ligt”, aldus Anania. De daad wordt ook bij het woord gevoegd. De twee landen werken samen bij het opvoeren van de kwaliteit van veiligheidspersoneel. De politie heeft een speciaal voertuig gekregen dat ingezet kan worden bij het opsporen van verboden spul zoals drugs(FOTO). Ook worden trainingen verzorgd.


33 REACTIES

 1. Lijkt wel alsof de ambassadeur zelf stoned is. Wie schijnt die arme man in te lichten, geschiedenis wijs maken, is de man degelijk ingelicht over die plotselinge rijkdommen, en weet hij wat 100% controle op Schiphol betekent?


  Maak melding

 2. De Ambassadeur spreekt diplomatentaal,maar is toch heus niet op zn achterhoofd gevallen.

  Wat de Amba eigenlijk zegt,is Suriname (lees DDB) dit is hoe je het moet doen, anders zwaait er wat.

  Het voorbeeld van Maurice Bishop is ons allen bekend!

  Have a nice day….


  Maak melding

 3. Gmap,

  jij bent het die in een een wazige droom blijft leven.
  Het nieuws van wikileaks is reeds lang achterhaald en bekend bij de Amerikanen. Denk jij nou werkelijk dat die Amerikanen zo achterlijk zijn????
  De Amerikanen zijn toekomstgericht en jij leeft in het verleden.
  Denk jij nou werkelijk dat de Amerikanen Bouterse vrij zouden laten lopen wanneer hij een promintente rol zou spelen in de drugs en de belangen van Amerika zou schaden?
  Alle ambassades in de wereld van Amerika worden van informatie voorzien door de FBI en CIA. En deze gasten weten alles maar dan ook alles over alle staatshoofden
  waar ze een ambassade hebben. Zo ook over Bouterse.
  Weet jij nog wat ze met Noriega van Panama hebben gedaan? juist ja! Ondanks de macht van Noriega hebben ze hem gewoon in zijn eigen land gearresteerd.
  En wie is Bouterse nou helemaal?? Voor Amerika zou het arresteren van Bouterse een fluitje van een cent zijn.
  Maar de Amerikanen zien daar kennelijk geen reden toe!

  Elke keer wanneer Bouterse naar het buitenland gaat ben jij de gene die maar blijft ‘roepen’ dat het zijn laatste buitenlandse reis zal zijn omdat hij zal worden gearresteerd???
  Binnenkort heeft Bouterse een ontmoeting met Obama, wedden dat Bouterse daarna nog vrolijk vrij zal blijven rondlopen???

  Gmap, laat 1 ding tot je doordringen. Amerika kijkt eerst naar haar eigen belangen en daarna naar diverse schendingen. Er zijn genoeg voorbeelden in het verleden; Irak, Libië, Syrië, etc,etc..

  Niet dat ik een voorstander ben van het beleid van Amerika hoor maar dat is nou eenmaal de realiteit.
  En daar zullen jij en ik het mee moeten doen!
  Als jij nog steeds je hoop hebt gevestigd op Amerika
  dat ze Bouterse op dit moment zullen arresteren dan leef jij in een droom.

  ha ha ha ha Gmap, yu e kir mie!


  Maak melding

 4. who cares,

  Eigenlijk beweer je dat Bouterse zich keurig aan
  de regels houdt die van hem verwacht wordt.
  Zo hoort het dus ook! Dus wat dat betreft is er geen vuiltje aan de lucht. Bouterse kan rustig ontmoetingen hebben met Joe Biden en Obama zonder dat hem 1 haartje wordt gekrenkt. Ergo, Bouterse is de lachende derde!
  Who Cares, een groter compliment kon je niet maken aan Bouterse.


  Maak melding

 5. GMAP,

  Jij slaapt en mist alles wat hieronder !!
  ———————————————————-

  Kabinet zwaar gepikeerd over Franse kritiek op ‘drugsstaat’ Nederland

  VS ontevreden over drugsbeleid Nederland.

  “Amerika zegt dat Nederland harder moet optreden tegen drugs …

  Amerika pakt drugs Nederlandser aan!

  Morele ideologie VS haaks op drugsbeleid Nederland.

  Reportage Verboden Amerikaanse undercoveractiviteiten in Nederland.

  Rotterdam als cocaïnehaven – Kennislink


  Maak melding

 6. @ who cares,

  Bouterse mag vrij rondreizen ( behalve Nederland naar Nederland dan), heeft als president alle priveleges, heeft een goed salaris, mag ontmoetingen hebben met amerikaanse diplomaten en andere regeringsleiders enz..

  who cares, dan moet je mij nou eens vertellen waarom Bouterse dat zou opgeven om zich niet aan de regels te houden met als risico dat al het bovenstaande teniet wordt gedaan. Dus dat Bouterse zich aan de regels zal blijven houden lijkt mij zo logisch als wat!

  Dus jouw bewering ‘Wat de Amba eigenlijk zegt,is Suriname (lees DDB) dit is hoe je het moet doen, anders zwaait er wat’, is een opendeur intrappen.

  duuh!


  Maak melding

 7. Parbo,

  Gmap heeft een blinde vlek voor wat er in de rest van de wereld (en met name in Nederland) aan misstanden plaatsvinden.
  Wat betreft Nederland hoort hij niks, ziet hij niks en
  zwijgt over alle misstanden terwijl hij alles wat er in Suriname gebeurd wel onder een enorme vergrootglas plaatst.

  Gmap, is zo’n simpele figuur dat hij simpelweg beweert dat indien je kritiek hebt op de misstanden in Nederland het land maar moet verlaten.

  Zou Bouterse dat beweren over Suriname dan zou je het in Keulen horen donderen want dan zou meneertje Gmap
  meteen zijn grote smoelwerk opentrekken.

  duuh!


  Maak melding

 8. Duuh,

  Dat is het toch……geindoctrineerd door Nederland om zijn Suriname te demoniseren.

  De constante negatieve berichtgeving en bemoeienis van Nederland wil hij komen rechtvaardigen.

  Als de Duitsers zich zouden uitlaten over Nederland zoals zij zich uitlaten over Suriname en Indonesië dan zouden ze helemaal over de rooie gaan.

  Altijd weer die dubbele moraal van Europa…..maar de rest van de wereld luistert allang niet meer naar wat ze te zeggen hebben.

  Het zielige is dat ze het niet eens door hebben dat ze de wereld niet meer regeren.

  Het accepteren van een nieuwe realiteit is hun zwakste kant.


  Maak melding

 9. @DUUH @ I CARE: Wat ik zeg is hoe de Amba denkt dat het zou moeten, maar als DDB en zn staatsdebielen zich daaraan houden, dat is nog de vraag, but Big brother Washington kijkt mee!!!

  @PARBO Duitsland is TOP evenals de Duitsers Ich liebe dich, en ze mogen zeggen over Nederland wat ze willen, want we leven in een vrij Europa.

  Have a nice day!


  Maak melding

 10. @’you e kier me’

  MAAR DURFT JE BAASJE DAN ZONDER AMNESTIE TE REIZEN??!!!
  Als hij zo ‘MACHTIG’ is in je ogen ,waarom heeft hij dan Amnestie en waarom ben je zo blij/trots voor hem dat hij Amnestie heeft!!???

  En het verhaal van Noriega,
  daar staat een hele oorlog aangekoppeld ,hij was geen goedheid netzoals bouta,
  Ga lezen en ik hoop dat je het engels verstaat!!
  http://en.wikipedia.org/wiki/Manuel_Noriega


  Maak melding

 11. Ray, jouw zielgenoot Gmap is mij d’r eentje maar jij overtreft hem cum laude. Dat is een ding wat zeker is.
  Heb ik geschreven dat Bouterse machtig is??
  heb ik geschreven dat ik trots ben op Bouterse??

  Ik heb louter een omschrijving van de realiteit gegeven mbt de verhoudingen tussen Bouterse en de Verenigde staten en de status van Bouterse. Dat Bouterse vrijelijk kan reizen en bepaalde priveleges heeft maakt hem nog niet machtig en bovendien zie ik totaal geen aanleiding om op welk manier dan ook trots te zijn op Bouterse. Dat jij vervolgens mij dingen naar de hand probeert te schrijven komt geheel op jouw conto.

  Ray, sorry maar ik ben geenszins van plan om mij te verantwoorden tegenover jou over uitlatingen die niet van mij afkomstig zijn maar door jezelf uit de hoge hoed getoverd zijn.
  Ik wil best wel een volwassen discussie met jou aangaan maar niet op deze manier.

  Ray,ha, ha, ha.. yu i kir mie dubbel en dwars!


  Maak melding

 12. @’yu kier me’

  Obama komt niet de handen van bouta schudden omdat ze als ‘collega’s ‘ gezien worden,neen hij doet het uit noodzaak!Bouta geniet immuniteit en alhoewel Obama zelf bouta in de gevangenis zou willen stoppen is hij aan handen en voeten gebonden zo niet te doen. Bouta heft immers AMNESTIE OP ZIJN LIJF gedrukt en dat wil gewoon zeggen..
  ‘Kijk ik ben een crimineel die in jouw midden staat maar je kan mij niks doen dankzij de 28 amnestie indieners en de ja-knikkers van mijn amnestie!
  En Als Obama lacht op dat moment is het gewoon een gedwongen lach op zijn gezicht ,het komt eerder uit schaamte dan uit eerbied en respect voor bouta de crimineel!

  En wat is er toch met enkelen van jullie aan de hand?!
  Het lijkt alsof jullie niet in discussie willen gaan met bepaalde mensen ,zeer kleinzerig van jullie!!!
  Hai Baja…
  En ze zeggen dat ze forumleden zijn ….


  Maak melding

 13. Ray,

  Zonder dat jij het beseft ben je Bouterse zeer veel aanzien en macht aan het toebedelen.

  Denk je nou werkelijk dat wanneer de noodzaak daar was voor de VS om Bouterse te arresteren dat de amnestiewet daar enige obstakel voor zou zijn?
  Wat dat betreft is Amerika een zeer machtig land en
  Suriname maar een nietig land zonder enige macht in de wereld. Amerika heeft in het verleden meerdere malen bewezen, als het moet, zich niet te laten tegenhouden door internationale en zeker niet door regionale regelgevingen.
  Noriega achtte zich ook veilig in zijn eigen land omdat volgens bepaalde wetten in zijn eigen land (Panama) het onmogelijk zou moeten zijn dat hij in zijn eigen land gearresteerd kon worden.
  Niet volgens Amerika. Dwars door alle wetten heen die Noriega zouden moeten beschermen is Norigea dus wel in zijn eigen land gearresteerd. De wereld zag het keek ernaar en de wereld zweeg als het graf.

  Ray, of je bent de macht van Amerika aan het bagataliseren of je bent de macht van Bouterse aan het ophemelen. En jij mag zelf de keuze maken welke van die 2 opties op jou van toepassing is.

  Ray, geloof mij nou. Obama is absoluut niet verplicht om de handen van wie dan ook te schudden en zeker niet die van Bouterse.
  Het schudden van handen is puur een formele handeling en geen verplichte handeling.

  Trouwens, was jij het niet, samen met Gmap, die ooit beweerden dat Obama nimmer de handen van Bouterse zou schudden. En nu kom je plotseling met een hele koeterwaalse uitleg die nergens op slaat.

  Ray, ha ha ha,.. yu e kir mie werkelijk


  Maak melding

 14. Henk Molenaar,

  Begrijpend lezen is niet je sterkste kant.

  In mijn posting staat dat Europa er niet meer toe doet in de wereld.

  Dus waarom zouden ze nog naar hier moeten komen. De nieuwe realiteit is moeilijk te accepteren.

  Zoals de Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken Dhr. Rumsfeld al zei; ‘Our focus is no longer on Western Europe and their socialism’. ‘Our intrests have shifted towards the new world and the east’.

  Ze zijn er moe van om jullie oorlogen voor jullie uit te vechten en dan nog bekritiseerd te worden ook.

  Vergeet niet, OOK de Verenigde Staten van America heeft zich als kolonie vrij moeten vechten van de Europeanen, daarom hebben ze jullie destijds de opdracht gegeven om op te rotten uit Indonesië en Africa met een duidelijke resolutie in VN Veiligheidsraad.


  Maak melding

 15. @you kier me

  Hahahaaaaa….nergens is het bewijs dat Obama de handen van bouta de moordenaar aan het schuden is,of bouta moet zo zielig eruit gezien hebben dat Obama puur uit medelijden ,gewoon heel even,de hand met hem geschud moet hebben. Bouta zag op de foto’s zo zielig eruit dat ook de harten van zijn tegenstanders elk moment zouden gaan bloeden,echtwaar het was geen gezicht hem zo zielig te zien tussen al de grootheden in de vn conferentiezaal.
  En toen deed bouta dat hij God had gezien die dag, heeft hij intussen zijn handen gewassen want ik denk dat hij die handdruk voor eeuwig zou willen bewaren!!!

  Hallo op de foto liep hij achter Obama als een staartje en Obama keek een andere kant uit!!
  Jezus toch,je moest die blijdschap van je baasje zien ,zo blij was hij dat hij niet zij aan zij,maar achter Obama mocht lopen!!

  En op 1 van de foto’s zie je dat Obama zich buigt naar richting bouta,hij moet toen gevraagd hebben …Hallo zielerd..alles goed met je!!??
  Nergens is er een foto te zien van deze twee die de handen schudden als het geval is bij officiele gelegenheden wanneer wereldleiders elkaar ontmoeten. De lijder van Suriname vormt bij deze een uitzondering!!

  Whahahaaaaaa…
  En dan nog…als je baasje geen amnestie zou hebben zou hij nooit daar aanwezig zijn !!!


  Maak melding

 16. @Ray,

  he he , goed van jou om eindelijk toe te geven dat Bouterse met de amnestiewet op zak in staat is vrij te reizen.
  Dus voortaan niet meer beweren dat Bouterse niet vrijelijk naar het buitenland kan reizen he?

  Gmap, heb je die openbaring van Ray gelezen?
  Goed van hem he?
  We zijn trots op Ray.

  An tan so


  Maak melding

 17. @joe kier mie
  Ga nog een ander het stukje aandachtig lezen,dan zal je leren dat Noriega geen lieve jongen is geweest maar een bruut netals bouta!!
  Wat voor een macht heeft Suriname in de wereld dan??!!
  VERDOMME NOG AAN TOE,op de eerste plaats staat een moordenaar aan het hoofd met AMNESTIE EN AMNESTIE IS GEEN STATUS VAN MACHTIGHEID!!!


  Maak melding

 18. @Atonso

  Je hebt de regel gemist waar ik gevraagd heb of je baasje zou durven te reizen ZONDER AMNESTIE!!!
  Elke misdadiger is blij met Amnestie,vraag het aan Meriba en bouta,het houdt je ver van de gevangenis!!


  Maak melding

 19. Ray mie matie,

  Jij wringt je nu in alle bochten en kronkels om recht te praten wat krom is en krom te praten wat recht is.

  Laat mij eens kort samenvatten wat jij ons allemaal wil laten doen geloven: dankzij de amnestiewet is Bouterse niet alleen gevrijwaard om in Suriname berecht te worden maar de amnestiewet is ook een vrijbrief voor Bouterse om over de hele wereld te reizen en handen van staatshoofden te schudden zonder opgepakt te worden.
  Bovendien, als we jou tenminste mogen geloven, is Obama
  van de grote Verenigde Staten niet in staat om vanwege die amnestiewet Bouterse te laten arresteren en Obama is daarbij verplicht om de handen van Bouterse te schudden (uit beleefdheid ???). En dat allemaal vanwege de aangenomen amnestiewet??

  Baja, dan heeft die amnestiewet zijn nut dubbel en dwars bewezen aan Bouterse.

  Ray, even voor de goede orde en om misverstanden te voorkomen. Het bovenstaande is een
  bloemlezing van jou eigen brouwsels en geen beweringen van mij.

  Volgens mij zit het heel anders in elkaar en is een amnestiewet GEEN vrijbrief om de wereld rond te kunnen reizen.

  Maar goed Ray. We zullen aannemen dat je in dit geval alle gelijk van de wereld hebt en dat Bouterse met de amnestiewet in de hand lachend de wereld kan rondreizen en vrolijk staatshoofden de hand kan schudden. Inclusief die van Obama.

  ha, ha ha, ha.. Ray mie booi, yu e kir mie fullspeed zonder rem.


  Maak melding

 20. @ Henk Molenaar ,
  Besten Henk omdat bouterse niets moet hebben van blanken volgens de bewering van paars.
  Hij mag zijn poten alleen in schurken staten zetten, in fatsoenlijke landen moet hij binnen 24 uur oprotten zie New York en in Brazilie.


  Maak melding

 21. @yu e kir me

  Je denkt dat bouta lachend de handen van de andere werelleiders aan het schudden is?!!
  Whahahaaaaaa….
  Neen joh,
  al die tijd bidt hij’
  …en Amnestie laat de Interpol niet dichtbij mij komen’ in naam van Amnestie…Amen!!


  Maak melding

 22. ‘yu e kir mie’ jij hebt veel geduld zeg.

  Enige wat je nog van ray te goed heb is het volgende.

  ‘Bouterse kon reizen voor hij amnestie had enkel en alleen omdat hij wist dat hij amnestie zou krijgen’

  Wie nog twijfelt aan ray zijn geestelijke gesteldheid is nog gekker dan ray.


  Maak melding

 23. @Afu ede

  Twijfelen jullie beiden yu kir mie en jij nog waarom jullie baasje lijder wilde worden!!???
  Hij was bang dat meneer Santokhie eens president zou worden /zal worden van Suriname!
  Toen dacht jullie baasje …Amnestie is mijn enige hoop mijn straf te ontsnappen..en toen kwam amnestie en zeggen jij ,je baasje en yu kir mie…LANG LEVEN AMNESTIE!!
  Dat geldt alleen voor de criminelen onder jullie,voor de rest van de rechtgeaarde surinamers is Amnestie een WALKGELIJKE TITEL om het te dragen!!!
  PS
  zijn jullie beiden ook amnestie kandidaten??


  Maak melding

 24. @Afu ede
  Alsof ik niet twijfel aan jou gemoedtoestand!!
  Je bent gek,you ede boro,je bent een HALFHOOFD !!!
  Neen beter nog je bent een LEEGHOOFD!


  Maak melding

 25. Over ‘Daniël Noriega’ uit Panama gesproken: wat te denken van ‘Maurice Bishop’ uit Grenada (diegene, die in 1982 Bouterse de aanzet gaf richting de Decembermoorden)??

  En niet zo overdreven enthousiast, beste mensen: Wikipedia is altijd nog géén ‘Wikileaks’…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.