‘Het gebeuk heeft effect gesorteerd’

36

PARAMARIBO, 11 jun – Het gebeuk heeft effect gesorteerd en hoe! ‘Koppensneller’ Mahinder Jogi , parlementariër van het Nieuw Front/VHP, heeft succes geoogst. Al zal dat wellicht niet met zoveel woorden worden toegegeven. Toch is het de niet aflatende drang en aandrang van deze parlementariër geweest die de aandacht bleef drukken op vooral minister Ramon Abrahams van Openbare Werken. Terecht of niet, Abrahams kreeg er regelmatig van langs.

Zowat elke vergadering van het parlement en elk interview met journalisten werd aangegrepen. Abrahams is nu de eer ontnomen zijn ministeriële rit uit te zitten. Zijn politieke baas had de ontegenzeglijk onaangename taak zijn makker voor de tweede maal te moeten ontslaan (in de jaren tachtig moest Ramon Abrahams ook al vroegtijdig eruit als commandant van de militaire politie). De man heeft het er ook naar gemaakt en mag nooit wie dan ook verwijten maken.

De schandalen stapelden zich op en dat al kort na zijn aantreden als lid van het kabinet. Abrahams vestigde al gauw de naam van minister die niet op een publiek centje meer of minder keek. Wat Bouterse wel te verwijten is nu, is dat het drie jaren heeft moeten duren. Wat ook de reden mag zijn van het ontslag, elke ‘ruis’ bij speciaal Openbare Werken kost de samenleving bakken vol met geld. Van Kromosoeto valt weinig te zeggen. Het hoeft ook niet, de onopgeloste grondproblemen spreken voor zich.


36 REACTIES

 1. 2015 komt elke dag dichterbij dus angst en geen moreel besef heeft bouterse er toe bewogen zijn bloedbroeder te ontslaan. Santhoki bezorgd bouta lusubere


  Maak melding

 2. Brampie gaat nu zijn wonden likken om daarna te gaan genieten van een zorgeloos bestaan voor zichzelf en zijn heeeeeeele familie.
  Bootje varen, vliegtuigje kopen, vakantievilla hier en 5 sterren hotel daar, eilandje kopen, paleisje bouwen, weekendjes Las Vegas, safari in Afrika……..eindeloos genieten van alle gestolen goed!
  Wat Brampie nog niet heeft begrepen: Gestolen goed gedijt niet!


  Maak melding

 3. het zal niet lang meer duren of het hele geboefte gaat zal zelf het veld ruimen,let maar op..

  bouta heeft geen poot om op te staan..

  laat hij in het parlement komen en zijn bek open maken..

  je roept geen personeel op thuis privé en ze ontslag geven,dat doe je in het parlement alwaar er politiek wordt bedreven..

  deze lafaard moet zelf zo spoedigmogelijk het velt ruimen,hij hoort in de gevangenis..

  ik hoop koester de hoop uit,dat hij onderweg naar china in europa een noodlanding maakt en direct wordt aangehouden om zijn vakantie 11 jaar uit te zitten in scheveningen..


  Maak melding

 4. Of het gebeuk effect heeft gehad valt nog te bezien.
  Het is niet voor niets dat de term ter beschikking stellen van de portefeuilles wordt gebruikt.

  Dit opent voor de Pres, de mogelijkheid om deze mannen met een hoge functie, “ter beschikking van de Overheid” in binnen of buitenland te kunnen toepassen.
  Dus niet te vroeg juichen.
  Ongeoorloofd gedrag kan nog steeds beloond worden.
  Of gaat de Pres ook een onderzoek laten instellen door de P.G. 🙂


  Maak melding

 5. Het is oorverdovend stil aan de paarse zijde.
  Begint het eindelijk te dagen en zijn jullie je nu aan het herbezinnen?
  Wees verstandig en gebruik jullie verstand (al zal dat voor het gros erg lastig zijn), Dan is er nog hoop.


  Maak melding

 6. Naar buiten moet de indruk ontstaan dat Bouterse een eind wil maken aan de corruptie door Abrahams en Kromosoeto weg te sturen.
  Mensen die de Surinaamse politiek langer volgen, weten dat Bouterse in de jaren 80 ook heel wat ministers heeft versleten. Zijn eigen falen wordt hiermee gecamoufleerd. Ik denk dat het een deal is tussen Bouterse en Abrahams om laatstgenoemde een stap terug te laten doen, nu de buit binnen is.
  Op basis van de onderhandse gunningen is in de afgelopen 3 jaar zeker een bedrag van 100 miljoen US $ in de NDP kas beland.
  Gelet op de enorme tekorten op het ministerie van OW (heel wat aannemers en bedrijven wachten al maanden op uitbetaling ) krijgt de toekomstige minister het erg moeilijk. Om het plat te zeggen: alles is al geplunderd en opdrachten verdeeld.
  Bouterse weet dat de NDP in 2010 circa 25.000 stemmen van Hindostanen heeft gekregen omdat er vanuit de NDP gesteld werd dat Parmessar president zou worden. De onvrede onder de Hindostaanse NDP-ers is enorm groot en Bouterse zal alles in het werk stellen om hun vertrouwen terug te krijgen voor 2015. Deze mensen voelen zich verraden omdat ze ervan uit gingen dat de NDP een nationale partij was, en dat de NDP regering een afspiegeling zou vormen van de Surinaamse samenleving. De tijd dringt op weg naar de volgende verkiezing in 2015 en het is te verwachten dat wij aan het begin staan van een periode van veel veranderingen op allerlei ministeries. Het is daarom niet uitgesloten dat de NDP zal trachten een deel van de VHP alvast te betrekken om zo het eigen falen te kunnen weg poetsen. De NDP heeft immers weinig van zijn beloften kunnen waar maken en het ziet er bv. niet naar uit dat er 18.000 woningen voor 2015 zullen worden gebouwd. De bruggen naar Guyana en Frans Guyana zullen evenmin gerealiseerd worden. evenals de beloofde laptops voor de kinderen.Daarnaast is de cohesie binnen de coalitie niet erg stabiel. Al met al geen rooskleurig vooruitzicht voor iemand die ook nog rekening moet houden dat de amnestiewet terug gedraaid kan worden.


  Maak melding

 7. Het maakt niet uit of het volk nu door de hond of later door de kat gebeten wordt. De VHP zal nooit rusten voordat ze haar nyanpatus OW en JustPol terug hebben. Maar dat zal niet gebeuren!


  Maak melding

 8. Jogi, het is nog niet genoeg!

  Waarom zijn deze ministers gereshuffeld?
  Wat hebben ze op hun kerfstok.
  Wat is hun inkomen nu?
  Hoe komen ze aan al dat geld?

  Berechten, we want justice!!!!!!!!!!

  Trouwens het kan die bouta geen bal schelen wat er in het land gebeurt.
  Voor degene die vinden dat hij goed bezig is.
  Er is gedonder in zijn regering maar meneertje gaat vrolijk naar Haïti.
  Een duidelijk signaal dat deze reshuffeling een ‘losse flodder’ actie is.

  Maar tsja, de ‘bruine bone’ volgers zijn in hun sas, want volgens hun heeft die abanie iets geweldigs gedaan….


  Maak melding

 9. Duidelijke taal…….

  Santokhi: Wat je zaait zul je wis en waarachtig oogsten.

  “En het zaad was van den beginne af ondeugdelijk en ook de grond was nauwelijks geschikt om er in te zaaien.
  Wij, en met ons vele anderen in den lande, waren ons daarvan bewust.
  En bijgevolg lieten wij plichtsgetrouw van meet af aan, in het belang van volk en natie, waarschuwende en oprecht kritische geluiden horen.
  Helaas bleek dat niet meer dan uilen naar Athene dragen en werden wij honend afgedaan als dwarsliggers en negativisten.

  Zo staat in een vanavond uitgegeven persbericht van VHP- Voorzitter Chan Santokhi.

  Nu, halverwege het getijde, merken we dat de zaaier zelf tot inzicht komt en in zijn poging te redden wat nog te redden valt verwoed er toe overgaat de zieke- en gebrekkige zaailingen uit de woeste ,onvruchtbare bodem te trekken.

  Of dat nog zoden aan de dijk zal leggen kan het liefst maar in het midden gelaten worden en willen wij ons beperken tot het enkel tot uitdrukking brengen van de hoop dat aan het einde van het politieke seizoen niet de gehele oogst zal blijken te zijn mislukt, aldus de Surinaamse toppoliticus.”
  Bron:gfc

  Tsja, het zaad is onvruchtbaar, zelfs een IVF mocht niet baten, woeiiiiiii….
  Niet gek, als je bedenkt dat er ontiegelijk veel giftige gassen vrij komen, vanwege het bloeddorstige gegraaf naar macht!


  Maak melding

 10. Lea,ik ben het volkomen met jou eens.allemaal zakkenvullers.een boot ik noem het geen jacht waar hij kan vluchten wanneer er in het land wat gebeurd.
  familie vrienden meenemen en vluchten.daarom lieve mensen KOENOE zal blijven bestaan,van bepaalde families.dat komt door HEBZUCHT voor meer en meer.ik heb het vroeger nooit geweten dat er zulke grote criminelen in sur zijn.ja dan ben je kind.over die andereSANTOKI.ik vraag mij af als hij aan de macht zou komen ,wat er dan zou gebeuren.een ieder schreeuwt maar wat,zou hij de hin d voortrekken.dit gedoe in sur is bizar.GODZEGEN


  Maak melding

 11. @anne

  wat is koenoe?

  Zekers ben je zogenaamd een jaren 70 slachtoffer, die zogenaamd mee is gesleurd naar Nederland en die nu terug is, na 45 jr.
  “Mijn gunstens mang, Suriname is vooruit gegaan, bouta doe boeng” …whahahahahahahahaha.

  Of ben je die ene die eindelijk op haar oude dag in suri mag vertoeven, met je suriman.

  Wat denk jezelf,hmmmm
  Dat bouta die villa’s eigenhandig heeft gebouwd binnen 3 jr?

  Kies oeng mooi…………

  “die andere, Santhoki”, haloooooo, respectloze …..
  Dhr. santhoki is duizend keer beter dan je criminele pres.

  Today i’m nasty……….


  Maak melding

 12. surinam petriot=ex-ndp=er
  natuurlijk gaat hij dat ontkennen om niet op te vallen dat hij dubbel spel speelt.
  EERST DOEN NET ALSOF JIJ EEN NDP-ER BEN GEWEEST EN DAARNA JOU ZELF GELIJK GEVEN ZODAT HET NIET OP VALT”ik heb jou door,jij bent een fronter.


  Maak melding

 13. Forummers, Odi odi.

  @pasew: ER MOET NOG MEER GEBEUKT WORDEN.

  Er zullen nog meer volgen met hun zogenaamde RESHUFFELEN.
  En dit werd vanaf mei 2010 ingevoerd in SU.
  En betrokkenen vertellen doodleuk aan de SU. bevolking, dat ze hun PORTEFEUILLE ter beschikking hebben gesteld voor een volgende figuur.

  Maar wanneer gaat onze STEVE MEYE WONDER zijn portefeuille ter beschikking stellen?

  Of vindt er bij zo’n oplichter geen reshuffling plaats?
  Of moet hij ook nog extra (gebeukt) worden?

  Maar wij blijven nog steeds een beroep doen op onze (pero) & (sra-JUDESKA)!

  “VERLOS ONS VAN DEN BOZE”.


  Maak melding

 14. kijk wat een huigelaar is die fronter jogi mahinder,nu dat bouterse schoonschip aan het maken is wil hij nu opgrond daarvan zijn politieke positie verserken.
  het heeft niet aan front gelegen dat bouterse die stap genomen heeft,maar aan het slechte uitvoer van die twee ministers die in hun taak verzuimd hebben en niet hun verantwoording uitgevoerd hebben.

  jogi bear is net als alle fronters en redimusus een verleider en strooit met zand in de ogen van het volk om meer stemmen te krijgen,wat een grote ASEMA


  Maak melding

 15. Wat een manische betrekkingswaan van Jogi ! !
  Ook al was Jogi verdronken in de Saramacca rivier !
  Waardeloze ontlastingruimer ! !
  Ik hoop dat de nieuwe minister van ROGB, eindelijk die gestolen slavengronden van Jogi en Girdjasing nu intrekt. Zoals de President beloofd heeft !


  Maak melding

 16. Fer.E. odi odi mang

  mijn groet zal jou bereiken met ietwat vertraging helaas, maar tuurlijk gaan wij beuken…wij gaan door met beuken totdat er van ndp over is een beuken-notendop 🙂


  Maak melding

 17. “Het gebeuk heeft effect gesorteerd”

  Ja mensen de titel zegt dan ook alles van front. Beuken en nogmaals beuken, en dit alles omdat ze niet meer in het machtscentrum vertoeven, ze hebben namelijk de verkiezingen grandioos verloren.

  behalve het beuken wat hebben de fronters in de oppositie nog meer gepresteerd, hebben ze ooit een plan of wetgeving ingediend ten behoeve van de ontwikkeling in Suriname, hebben ze ooit een voorstel ingediend hoe het anders of beter moet, NEE en nogmaals NEE.

  Waar zijn ze goed in beuken. En voor het beuken worden ze grof betaald uit onze belastingcentjes, ze zijn daar geplaats door hun kiezers om te beuken.

  Ja, de fronters zijn en blijven een primitief stelletje fossielen waar surinamers en Suriname NOOIT wat aan zal hebben.

  Trouwens in elke volwassen democratie zou Jogi al in het gevang zitten, dankzij de etnische politiek kan hij nogsteeds beuken.


  Maak melding

 18. jogi,wat wil jij met deze stunt uithalen”wil jij kiezers verzamelen om ndp zwak te maken.
  jogi houd op met jou politieke spelletjes,de surinaamse gemeenschap heeft jou door en kan door deze stunt heen kijken.
  wat,slapen;dat doen wij snachts in bed”begrepen jogiii


  Maak melding

 19. Wel heel erg vreemd …

  Net wordt bekend dat het vaartuig op naam staat van Ramon Abrahams en een dag later moet hij vertrekken.

  Dus … de beschuldigingen dat Bouterse de eigenaar zou zijn van dat vaartuig komen toch wel een beetje in de buurt (misschien ook wel voor hem een verrassing).


  Maak melding

 20. JOGI is en blijdft een dief , omdat abrahams had onthuld dat hij zijn eige mensen bevoordeelde was ABRA niet goed .
  Maar het nieuwfront hoeft niet te denken dat ze weer in het machtscentrum zullen komen , surinamers slapen niet meer en vooral voor de V.H.P niet


  Maak melding

 21. Als een voetbalteam constant slecht presteert, wordt de trainer vervangen in plaats van alle spelers te blijven ontslaan.

  Het is tijd dat Bouterse de eer aan zich zelf houdt en oprot.


  Maak melding

 22. “naarendorp/boerenveen/dino/dada/somo/lonnie/alibux en nog zoveel meer zouden moeten vertoeven op de Bahamas’s tog @Afu Sensi”

  Nee hoor, ze zijn precies waar ze thuis horen om hun krachten te geven ter ontwikkeling van mijn geliefde land Suriname.

  Dit in tegenstelling tot gasten zoals jogi, santokhi, randjitsingh enz die een dagtaak van hebben gemaakt om te stelen en roven van mijn geliefde land Suriname.


  Maak melding

 23. Eer!

  Ere wie ere toekomt. Niet Jogi heeft Abrahams naar huis gestuurd maar de Pers. Journalisten die zijn blijven bekritiseren aan het gedrag van Abrahams. De zovele tekortkomingen en misdragingen van deze man werden telkens belicht. Dat Jogi in het parlement vaak tegen Abrahams uitviel is niets anders dan zijn taak als parlementarier. Het “gebeuk” heeft hier niets mee te maken, want de president zoekt vluchtwegen.


  Maak melding

 24. Wanneer men niet weet hoe het met de verschillende petten zit die men in Suriname opheeft, dan krijg je dus van die reacties waar je wenkbrauwen van rechtop gaan staan.

  Neem nou de geitendief Jogi.

  Die man is parlementarier van de oppositie en beleidsmedewerker op OW.

  Dus op OW is de Minister de baas van Jogi en in de DNA valt jogi uit tegen de minister (zijn baas), maar omdat hij toevallig parlementarier is zou dat ook zijn taak zijn.

  Nu moet je je zelf maar afvragen hoe een beleidsmedewerker het beleid van zijn ministerie als parlementarier oprecht en objectief kan controleren.

  Wat ik hier stel is dat de uitvallen van jogi niets met zijn taak te maken heeft als parlementarier, hij is gewoon een oridinaire saboteur van het beleid van de coalitie. Als hij een beetje zelfrespect had, had hij de functie van beleidsmedewerker op OW neergelegd om zijn taak als parlementarier eerlijk en objectief uit te voeren.

  Trouwens Santokie en Kanhai hadden zichzelf de functie als beleidsmedewerker op Juspol en OW ook toebedeeld net voor ze hun minister portefuille moesten inleveren in Augustus 2010. Vene heeft ons van deze openlijke corruptieve handeling behoed om het niet goed te keuren, ja zo werken de VHP’ers.


  Maak melding

 25. Wat een naief verhaal. Men denkt toch echt niet dat een groot deel van de Surinaamse politici wakker liggen van de mening(en) van een ander. Het grootste deel heeft oogkleppen op zijn alleen maar bezig met het pure eigen belang.


  Maak melding

 26. Jogie beer moet zijn bek houden . hij is een nog grotere dief die zelf geiten steelt. trouwens de hele VHP bende is een schurkenbende. ook hun tijd nadert .


  Maak melding

 27. beste landgenoten ,ik begrijp het niet meer .
  volgens mij als een regering goed is kan het nooit zo zijn dat ze de verkiezing verloren hebben.
  of zie ik het verkeerd waarom heeft de surinaamse bevolking de grote lappen grond dieven naar huisgestuurd?


  Maak melding

 28. 3 Jaren lang heeft prof Dr Ir Mr Drs Ing Pinochio Abrahams samen met zijn familie ongestraft gestolen en basja bobo keek de andere kant op, toen de directeur van OW zich beklaagde werd ze overgeplaatst naar LVV. Tijd om abrahams voor het gerecht te dagen.


  Maak melding

 29. Een waarheid als wel een hele kudde koeien, alleen geeft het te denken uit welke geitenkoker die waarheid komt.
  Jogi de onavolgbare grondbandiet!!! Zelfs die arme geiten worden door hem te grazen genomen. Time will tell.


  Maak melding

 30. volk van surinaame geen paniek er is niets aan de hand jullie wisten zo goed wat jullie stem zou krijgen mensen die verdacht zijn van moord drugs list en bedrog wat krijg je dan als je op deze mensen stemt niets dan rotzooi in het land zo lang bouterse president is rooft hij jullie land leeg en maakt het kapot en komt er verdeeling in het land en komt de waarheid boven tafel wat hij nu echt doet voor het land niks dus bouterse doet alleen wat voor hem zelf en zijn vrienden dan zal hij maar weer de soldaat spelen in zijn beste rol 1980 1982 en zingt dan my way


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.