Brunswijk heeft Somohardjo liever te vriend

37

PARAMARIBO, 10 jun – Abop-leider Ronny Brunswijk wil meer dan wat ook in vrede leven met Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, PL. De voormalige rebellenleider heeft zijn oude strijdmakker liever te vriend. Dat de relaties nu vertroebeld zijn, is geen ideale omstandigheid. Beide partijen hebben als deelnemers in de regeercoalitie een zekere verantwoordelijkheid.

Die zal ook gedragen moeten worden en als het even kan tot aan het einde van de rit. “We zitten beiden in de regering, dus er is geen twijfel aan, we moeten samenwerken. Pas in 2015 is er een andere situatie”, zei Brunswijk in het STVS-journaal. Dus zou tot de verkiezingen verdraagzaamheid de boventoon moeten voeren. Pertjajah Luhur verbrak onlangs de ‘samenwerking’ met Abop. De laatste zou leden werven in Commewijne, dat PL ziet als eigen ‘vijver.’

Abop zou zich dus schuldig maken aan vissen in andermans vijver. ‘Partners’ zouden zich niet schuldig mogen maken aan zulke praktijken. Enkele leden van PL gaven onlangs publiekelijk te kennen te zijn overgestapt. Brunswijk voelt zich gesterkt en heeft geen spijt van het wervingswerk, integendeel. “Als we zeggen dat we gaan samenwerken, moet ik jouw meerwaarde zien. We werken aan werving om op gegeven moment te kunnen aangeven hoe sterk we precies zijn.”

37 REACTIES

 1. Brunswijk is kennelijk door Bouterse op het matje geroepen om zijn ‘wervingscampagne’ te matigen in het belang van de coalitie en met het oog op de verkiezingen van 2015. Brunswijk is niet de persoon om publiekelijk een knieval te maken voor wie dan ook en vooral niet voor Somo. Maar hiermee is de kous nog niet af. Somo is boos en zal wisselgeld vragen.


  Maak melding

 2. Mensen zijn geen waterdieren noch hebben zij een onwrikbaar oordeel. Zij zijn in staat om tegen de avond op te komen of protest aan te tekenen tegen hetgeen zij nog op dezelfde ochtend wenste.


  Maak melding

 3. het beste is de,,landelijke evenredigheids-stelsel,,waarbij iedereen op iedereen kan stemmen in het hele land..

  en niet z.a. nu het geval is de ,,districten stelsel,,,dit is zeer dicriminerend..

  nog geen dertig duizend stemmen en je hebt 10 zetels of nog geen 700 stemmen en je hebt twee zetels,terwijl je in parbo minstens 12000 stemmen moet hebben voor één zetel..

  dan is het voor goed afgelopen met het vissen..


  Maak melding

 4. Bij een evenredigheidsstelsel zullen bepaalde partijen met een creoolse achterban als grote verliezers uit de bus komen.
  Reden waarom is omdat de creool het minst etnisch stemt, vooral de creolen die veel gemixt zijn.
  De Marrons , Javanen en de Hindoestanen daarentegen stemmen overwegend etnisch. Ook al stemmen ze bijv op de NDP, dan stemmen ze toch op een kandidaat van hun eigen etnische afkomst.
  De A Combinatie zal dus niet zwakker worden zoals velen hier denken, maar misschien juist gaan groeien. De NDP en de NPS die altijd van dit systeem geprofiteerd hebben, zullen de grootste klappen incasseren. Kijk maar wat er met de NPS is gebeurt zonder de zetels van de districten !!!


  Maak melding

 5. Ben het deels eens met Leimofo. Mensen stemmen op diegene op wie ze lijken al heeft diegene een strafblad van hier tot Tokyo. Dit systeem zal ertoe leiden dat de NPS een langzame dood zal sterven. Ik voorspel wel een coalitie tussen VHP, NDP en mogelijk Abop. De PL mag wat mij betreft uit de coalitie. Ze zijn van 0 en generlei waarde!


  Maak melding

 6. dus jij wil beweren dat marrons geen creolen zijn.
  er zijn inderdaat creolen die gemixt zijn en hun zelf niet kennen omdat zij meerdere etnische actergronden hebben en daarom een verdeelde mening hebben.
  maar vergeet niet dat het ook zijn oorzaak heeft gehad onder die groep om hun zelf terug te kunnen vinden.
  waar het omgaat is dit;ben jij een rechtgeaarde surinamer die het beste voor suriname wil of praat jij uit eigen overweging dat niet bevordelijk voor suriname is”tot nu toe doet NDP zijn best”en daar ben ik tevreden mee,en jij kan nps niet met ndp vergelijken omdat nps/vhp door nl gedoceerd werden,ndp is een geval appart,die doet het zonder nl.


  Maak melding

 7. Natuurlijk wil Brunsie dat!
  Stel dat somo en zijn partij wegvalt,hoe gaat hij dan verder in ALLE RUST en HARMONIE kunnen graaien uit de sttaatskas en het is in geen geval zijn bedoeling zijn goudmijn op zijn naam opte geven ,zo makkelijk is dat!!!
  De boeven kiezen voor de boeven.de criminelen voor de criminelen!!!


  Maak melding

 8. ja zo hoort het, eerst de surinamer, en niet de hol landers of een ander europeaanse ras.
  en als jij de creolen bedoeld”ja, mag dat dan niet”.


  Maak melding

 9. Hopenlijk zijn deze de laatste dagen van de Perthjajah de Hoer en Brunsie ,wanneer deze twee omver vallen, hebben we een DOMINO effect en toppelt de gehele criminele ,corrupte NDP regering ,met AMNESTIE en al!!


  Maak melding

 10. @sra

  In welke Suriname woon jij?!!In iedergeval niet in de Suriname waarin ik woon,bouta coup heft gepleegd ,decmoorden,boutaamnestei enz…
  Kik straks krijgt de koe die kanhai omver had geschopt ook nog Amnestie en een Eigen Goudmijn met de complimenten van je baasje,kanhai zijn advocaat ,de duivelse, rapt 200 eiren en is gepromoveerd van eieren raper tot Goudmijn eigenaar….ook met de complimenten van je baasje…in deze Suriname woon ik waar ik getuige mag zijn van zoveel morel verval!!
  Nogmaals, in welke Suriname woon jij?!!


  Maak melding

 11. Het zou mooi zij,bij wijze van experiment,Su te delen op basis van komaf/cultuur.Javanen eigen bestuurlijk apparaat.Hin id etc.Democratie is achterhaald.het werkt niet in sommige gevallen.Het communisme werkt id dito ook niet.De macht decentraliseren…


  Maak melding

 12. @SRA alias driewerf van de richel.

  Eigen volk eerst volgens jou?
  Als Wilders dat zegt is hij een racist,onder welke noemer moeten we jou plaatsen, behalve dat je een halve zool en zwakzinnig bent?

  Bouta go go go… to hell… high water.. and back!

  Have a nice day!


  Maak melding

 13. Men hoefde niet in en glazenbol te kijken om te zien dat beide heren weer op goede voet met elkaar zouden samenwerken. Alleen de Frontaanhangers hadden de valse hoop dat de regering uit elkaar zou vallen. Maar men gaat gewoon door tot 2015. Na 2015 gaan deze heren samen verder met de NDP.


  Maak melding

 14. Brunswijk en Pl zijn de partijen die er zorg voor dragen of Nieuw Front de regering wordt of NDP.

  Als PL en ABOP ieder afzonderlijk bij de NDP of Nieuw Front aansluit, is dan belangrijk hoe groot PL is en hoe groot ABOP ( zonder BEP.
  De vraag is ook, hoe groot wordt Nieuw Front en hoe groot NDP en dan de optel som van deze afzonderlijke zetels PL en ABOP.

  Het zou een goede eerste stap zijn voor de kiezers als PL en ABOP niet samen een team vormen en ook afzonderlijk aansluiten bij Nieuw Front+ BEP of NDP.

  Hierdoor worden de twee blokken bijna even groot en hangt het van Nieuw Front of NDP als deze groeien of kleiner worden bij de verkiezing van mei 2015. De kans dat er dan een andere coalitie/samenstelling komt wordt groter en dat zou ook ten goede komen aan de democratie/politiek en dat politieke partijen niet verzekerd zijn dat ze hun hele leven in de coalitie blijven zitten. Hierdoor komen ook andere leiders in de coalitie.

  Pl en ABOP moeten geen samenwerking aangaan bij de verkiezing van mei 2015. Ze moeten afzonderlijk de verkiezing in gaan en na de verkiezingen bepalen waar ze aansluiting zoeken.


  Maak melding

 15. Akkoord met Mr. R.B.
  Ik ben blij dat U eigen fouten heeft ingezien.
  I.p.v om te vissen in het vijver v/d NF was U even door de balans gegaan.
  Deze coalitie Regeer team tevens -Politieke partijen waarin alleen maar nationalisten zijn mag nooit meer verbroken worden en ook niet in 2015.
  Deze coalitie politieke partijen moeten de NF Politieke leiders die krijgsgevangenen zijn van de Kolonisator met een strategie hun verlossen en dat is om nooit samen met hun te werken voor het vormen van een Regering.


  Maak melding

 16. Who cares, het belang van Suriname is niet gediend met een instabiele politieke situatie. Het is belangrijk dat de huidige regeercombinatie wordt voortgezet. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden zou het Nieuwfront niet aan een coalitievorming kunnen geraken door de halsstarrige houding van de NPS om niet met de NDP samen te werken. NieuwFront zie ik niet gauw samenwerken met Somohardjo.


  Maak melding

 17. ROBG: Klopt! suriname is niet gebaat bij een instabiele politieke situatie, dat is ook de reden dat DDB en zijn 40 struikrovers en de rest van de politieke delinquenten van de NDP zo snel als mogelijk het veld moeten ruimen.

  Have a nice day…


  Maak melding

 18. Weer twee opmerkelijke opmerkingen van onze dorpsidioo sra:

  “dus jij wil beweren dat marrons geen creolen zijn.” HAHAHA, meneer kent de definitie van creool niet. Bovendien willen de “creolen” waar hij het over heeft, zelf liever marron genoemd worden en niet worden vergeleken met de andere “creolen”.
  verder zegt ie: ‘er zijn inderdaat creolen die gemixt zijn en hun zelf niet kennen omdat zij meerdere etnische actergronden hebben en daarom een verdeelde mening hebben.”

  Conclusie 1: meneer zijn Nederlands is nog steeds abominabel, ondanks al die jaren in Nederland.

  Conclusie 2: meneer denkt dat de “andere creolen” anders denken omdat ze gemixt zijn. met andere woorden, “de koelie en de ingi en de blakaman en de snesie-gedachten” worden gemengd als de rassen gemend worden.

  Kan het nog dommer? Ik weet het niet. Laten we blijven kijken!!! HAHAHA!


  Maak melding

 19. Paraman,
  Citaten van bouterse.
  Over Ronny Brunswijk, enkele weken voor de verkiezing van 2010, ik ga nooit samenwerken met een man die blanke huurlingen had ingezet tegen zijn eigen volk.
  over waterdieren gesproken paraman, jij bent de grootste waterdier hier op dit net, jij springt van de hak op de tak, kameleon styling.
  Bouterse is een onbetrouwbare watra dagu, Vene was toch in de tang bij Somo nu is hij in de tang bij zijn twee aartsrivalen twee mannen die heeft geprobeerd te doden.
  paraman jij bent en blijft een paarse uilskuiken.


  Maak melding

 20. Het verwonderd mij niet dat ze vrienden willen blijven, DIEVEN/ OPLICHTERS zoeken mekaar altijd op, Brunswijk een DIEF en MOORDENAAR, SOMOPLENG PLENG de GROOTSTE OPLICHTER die SU heeft gekend, en als je somo z,n naam alleen maar typt in je computer slaat alles op tilt.


  Maak melding

 21. Vreemd genoeg waren Somo en Brunsi geen oplichter en/of moordenaar toen zij in het nieuw front samen een coalitie vormden. Nu ze zijn overgestapt om samen met de grootste politieke partij van Su. een coalitie te vormen,die nota bene gedragen wordt door het grootste deel van de kiezers, zijn ze dat ineens wel.

  Het is ook wat met de roodmutsen en oranjefantasten!!


  Maak melding

 22. 2 GMAP
  Thank you voor je commentaar op Paranam. Als je wat tijd over hebt, vraag aan Paranam waarom de amnestie wet en de gouddeal maar met 27 voor zijn aangenomen in een Parlement waar de coalite over 36 zetels beschikt. Wat zou er gebeuren indien de partij DOE tegen de gouddeal gestemd had? Believe me, op dergelijke vragen zwijgt hij in alle talen.


  Maak melding

 23. Een vraag aan de twee opportunistische paljassen
  (goudzoeker en tevens moordenaar R.B. en
  Indonesië Frequent Flyer Back and Neck).

  Ik heb vernomen dat op 18 juni a.s. de sleutels
  van de 10200st woning zal worden overgedragen
  aan de vorkheftruckchauffeur Parapinto!

  Kunnen jullie dit gerucht bevestigen?


  Maak melding

 24. als een combi ndp/vhp/pl in 2015 in staat zijn een regering te vormen, da gaat die *luxe kiesstelsel binnenland* meteen op de schop en hier is Lonnie als de dood voor!

  maarrrr DADA lust die Somo ook niet, dus welke combi moet er dan voor zorgen dat beiden meteen eruit vliegen!

  wie weet het 🙂


  Maak melding

 25. die djoekaas hebben alvast 1000000 of veel meer van de staatskas bij r.o. lichter gemaakt,wie weet was het veel veel meer..

  gelet op de komende tijd,waarbij de verkiezing al in zicht is,grijpen wat je kunt grijpen,want wie weet komt zo’n gelegenheid nooit meer..

  dus sweef tekie brada/sisa..bala nó bieb notié..


  Maak melding

 26. @kinkie joe dinkie
  Jouw feedback is zeker jammer omdat het simpelweg niet waar is. Breaking news: SRD 100.000 verdwenen uit kluis RO. Jij beweert 1 miljoen! misschien een typefout maar je etnisch inhoudelijke reactie is waarlijk schandalig en ongepast kinkie joe dinkie 🙂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.