maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse: ‘Significant andere benadering bij gouddeal’

Bouterse: ‘Significant andere benadering bij gouddeal’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 jun – “Suriname is een land in ontwikkeling en het is niet de eerste goudwet die we getekend hebben. Maar ik denk dat er toch wel een significant andere benadering is geweest.” Dit zei president Desiré Bouterse na de aanname van de goudovereenkomst met Surgold. Het ‘significant andere’ zit hem in de manier waarop de overeenkomst tot stand kwam.

“De bijzonderheid is dat veel voorstellen en wijzigingen de regering terug brachten naar de onderhandelingstafel. We zijn weer wat rijker geworden bij het behandelen en behartigen van de belangen van deze natie”, zei Bouterse. Er is veel geleerd, alleen is die kennis nu niet meer relevant. “De gemeenschap mag erop rekenen dat de volgende overeenkomst, gezien de inzichten die we, helaas aan het einde van de rit verkregen, in de toekomst goed zullen gebruiken.”

De overeenkomst is hier en daar wat veranderd, volgens de oppositie niet ver genoeg. Daarom is ook niet gestemd. “Opmerkingen van het parlement zijn in de wind geslagen, de wijzigingen zijn fragmentarisch van aard”, zei Ronny Asabina (BEP). Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP) vindt dat de regering ‘iets te verbergen’ heeft. Ronny Brunswijk (Abop) ziet wel voordelen: “De financiële situatie van Suriname zal voor de zoveelste keer onder deze regering een boost krijgen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

41 REACTIES
 1. Wat zijn deze idioten toch goed in het liegen en het zielige surinaamse volk voor de gek te houden.
  Verkiezingen staan voor de deur baja.


  Maak melding
 2. @Kolibrie en Henk Molenaar,

  De deur heeft een SYMBOLISCHE betekenis voor de paarse ellendelingen!!
  Vooral als ze achter gesloten deuren afspraakjes beginnen te maken..
  Hahahaaaaaaa…….


  Maak melding
 3. Even corrigeren,

  Zaterdag 8 juni 2013 om 17:59 uur, door Ray

  @Kolibrie en Henk Molenaar,

  De deur heeft een SYMBOLISCHE betekenis voor de paarse ellendelingen!!
  Vooral als ze achter gesloten deuren afspraakjes beginnen te maken..
  Hahahaaaaaaa…….


  Maak melding
 4. op dit forum zitten bijna allemaal talibanen boitie koelies .je nweet van die zwarte hindustaanse bavianen met glad haar zie koelibrie ,ray molenaar, negerzoen ,vijay ,ze zijn de weg kwijt .deze koelies zitten in een bar die daroe te zuipen en dan kan die vrouw zich op maken voor pakslaag ,ze gaat klappen krijgen op.
  owee als er een man thuis stiekem is gekomen ,dan komt die katlies houwer te voor schijn .of dat mes wordt scherp gemaakt voor die slachting .inplaats daarvan kiest die vrouw de strop of gramoxone . ai baja wat een leven hebben de vrouwen en meisjes van deze gasten die creolen haten ,terwijl ze niet beter zijn dan de creolen .ze hopen beter te zijn maar steeds stuiten ze.
  gelukkig zijn er nog hindustanen die hun verstand gebruiken maar ik denk dat die de licht gekleurde hindustanen zijn .meestal zijn het die zwarte hindoestanen hebben die minder waardigheid complex .
  in india wordt dat middel die ze een lichte huid geeft veel verkocht ,ze schamen zich dat ze zwarter zijn dan die creool .wit zullen jullie nooit worden het spijt me


  Maak melding
 5. En ik geloof Kanhai op zijn woord!Ook zijn dochter evenals die van Doekhi zijn op diplomatieke posten geplaatst wegens bewezen bekwaamheid.
  En natuurlijk heeft Bout nooit een coup gepleegd.Dat heeft Bernard samen zijn buiten echtelijke kinderen gedaan.
  En de pres.blijft maar in raadsels praten.Hij moest kunnen uitleggen wat zo significant is aan een groot gebied weggeven voor niets.Dat kon een ieder.


  Maak melding
 6. Morgen gaat hij jullie vertellen dat hij de ontdekker is van Amerika.
  De financiele situatie van Suriname zal voor de zoveelste keer onder deze regering een boost krijgen aldus die ongeschoolde crimineel Ronny brunswijk, waar heeft deze domme hond het in hemelsnaam over??


  Maak melding
 7. Waarom heeft DDB, Hok en de coalitie niet naar de wijze adviezen van deskundigen,de oppositie, derden in de Surinaamse samenleving in Nederland en Suriname willen luisteren en nu een slechte overeenkomst ondertekend heeft, waardoor Suriname/rs er veel meer uit kon halen?

  DDB en de coalitie leden in de DNA strooien het volk zand in de ogen, dat deze deal goed is.

  DDB onderschat de kracht van het volk en gaat ervan uit dat het volk dom is. DDB heeft nooit respect getoond voor het Surinaamse volk, de grondwet van de republiek Suriname, haar partners in de coalitie, de rechterlijke macht, de democratie, de rechtsstaat, internationale verdragen en andere democratische landen, enz, enz.

  Op 25 mei 2015 moet het volk DDB en adviseurs, Hok/Palu ea, duidelijk maken dat men hen het volk niet te spotten valt.


  Maak melding
 8. Protest na verkrachting en moord India
  Een 20-jarige vrouw is in India verkracht en vermoord door een groep mannen. Drie verdachten zijn gearresteerd, meldde de politie zaterdag.


  Maak melding
 9. Zodra men wat zegt over wat deze regering doet is nooit goed en het loopt uit op bek dicht slaan etc. Zo werkt Bouterse en zijn aanhang, zo is het altijnd geweest en zo zal het altijd blijven.
  Binnenkort als je mond open doet tegen de regering ben jen een vijand en wordt je doodgeschoten, geberurt al in kleine schaal maar wordt meer. Eerst dreiging en dan robven en moorden
  Good luck SU


  Maak melding
 10. Waarschijnlijk wilde @P ooit trouwen met een hindoestaans meisje. Maar de ouders van dat meisje wilden @p niet en het huwelijk ging niet door. Sindsdien is @p bitter over hindoestanen.
  Bovendien is het zielige wezentje een one-issue geval. Het kent slechts een onderwerp: hindoestanen zijn slecht. Voor de rest komt er geen verstandig woord uit. Ik lees z’n postings al niet meer. Heel saai, voorspelbaar en volstrekt oninterssant.


  Maak melding
 11. Jammer genoeg was deze INBREKER een bekende van @p.
  Het verhaal is terug te vinden in div. Surinaamse dagbladen en ook op KPS nieuws.

  Inbreker trapt op ‘setigon’ in woning
  07 Jun 2013 (Bron-Starnieuws)

  Een inbreker is door een ‘setigon’ in zijn been geraakt. Een man in Saramacca die meerdere keren slachtoffer is geworden van inbraken, plaatste een ‘val’ in zijn woonkamer.
  De politie van Saramacca heeft vanochtend de verdachte in de woning kunnen aanhouden. Twee mannen waren om half twee vannacht het huis binnengedrongen. Zij verschaften zich toegang tot de woonkamer na enkele shutters te hebben verwijderd.

  Eén van de mannen trapte op de ‘setigon’ die in het huis was geplaatst. Hierna volgde een knal. Door het geluid vluchtte de andere dief de woning uit. Hij liet zijn makker achter.

  De inbreker is ter verpleging vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp en ligt onder politie bewaking in de ziekeninrichting, meldt de politie voorlichting.

  Het komt ervan als die gasten niet willen werken voor hun dagelijks brood.

  @p: Straks krijg jij nog een ‘Setigon’ op je PC.


  Maak melding
 12. binnen nu en twee jaar zal duidelijk worden wat dé regering heeft te verbergen..

  dan krijgen we de poppen aan het dansen,vooral als de hoofd koppen het leven laten..


  Maak melding
 13. @ Cobi.

  Zal ik uitleggen wat “significant” anders is aan deze deal? Omdat er een “significant” groot bedrag aan buitenlandse leningen moet worden afgesloten om in de deal te mogen participeren… Iamgold en Surgold (lees: Newmont en Alcoa) hebben alsnog het onderste uit de kan gekregen. Ze hebben de Surinaamse regering een warme vis voorgehouden en in no time waren alleen de graatjes nog over…


  Maak melding
 14. 09 juni 2013

  Een van de belangrijke taken van een regering is het creëren van werk voor haar bevolking. De regering laat buitenlandse investeerders toe die uitgaande van vastgestelde afspraken verzekerd wordt dat haar bevolking daar gelegenheid heeft tot arbeid en/of door belastingheffingen of winstdeling mede daardoor inkomsten kan genereren.

  Een aantal weken terug hebben wij hier op dit forum intensief met elkaar gepost en zagen hiaten in de gouddeal tussen Suriname en Surgold. Srika heeft toen ook actief gepost, beschreef de zorgpunten helder en gaf daarbij de onderhandelaars van de regering van Suriname een onvoldoende.

  Srika hoopte dat die zorgpunten/hiaten t.w. de 12-urige dagtaak, area of interest, rekening houden met de rechten van de binnenlandse bewoners, milieugevolgen ook zouden worden ingezien door het parlement in Suriname en dat de regering dan gedwongen wordt opnieuw met Surgold te onderhandelen.

  Velen op dit forum, zoals Henk Molenaar, Medusa, Ray, zagen de vier bovengestelde zorgpunten(hiaten) ook als
  elementen van de onkunde van de Surinaamse regering.
  Zij kregen van Srika gelijk.

  Er is opnieuw onderhandeld en drie van de door Srika aangehaalde zorgpunten zijn in positieve zin veranderd of in haar geheel weggelaten.

  Alleen het punt van het milieu is (nog)niet aangescherpt in het voordeel van Suriname. Milieu en milieuwetgeving vertonen in de praktijk altijd het verschijnsel van inertie.Geen nood!

  Het parlement in Suriname of andere instituten, nu en in de toekomst, kunnen door wetsvoorstellen over het milieu in Suriname en specifiek t.a.v. de goudvelden, waaraan een ieder in Suriname zich dan moet houden,invloed en richting uitoefenen.

  Is Srika nu tevreden over deze gouddeal?

  Ja, naar omstandigheden en vermogen heeft de Surinaamse regering gehoor gegeven aan het verzoek van het parlement van Suriname opnieuw te onderhandelen met Surgold en het resultaat ziet er nu vele malen positiever uit dan enkele maanden geleden. Maar waakzaamheid blijft geboden.

  Er is werkgelegenheid voor de Surinamers gecreëerd, economisch haalt Suriname op termijn haar winst binnen,
  Suriname krijgt de know-how over moderne goudwinning en de rechten van de bewoners van het binnenland zullen gerespecteerd worden en de Surinaamse onderhandelaars hebben vaardigheden opgedaan voor de toekomst.

  Over de ontwikkeling van de goudprijs, zal Srika het op een andere moment hebben.

  Opmerking naar de forumhouder: Srika merkt op, dat niet altijd de gestuurde reactie op het forum verschijnt. Srika probeert de motivatie van het effect van dit verschijnsel te doorzien. Een goede forumhouder moet objectief en professioneel blijven.Want dat doet Srika wel!!
  Srika

  Srika


  Maak melding
 15. de P van de Pot verwijt de ketel dat die zwart ziet, hoe zwart ben jij zelf eigenlijk, je ziel bedoel ik voornamelijk, je bent gewoon een racist, niets meer en niets minder, kan de Hindoestaan in Su iets aan de wantoestanden in India veranderen, kan de Creool veranderen dat de Hoetties en de Toetties in Afrika elkaar de hersens inslaan, kan de Bakra er voor zorgen dat Geert Wilders en Rutten opzouten uit de politiek in Nl. Doe een beetje normaal man


  Maak melding
 16. ere wie ere toekomt!

  hoeveel man-uren heeft oppositie niet besteedt om te polijsten deze so-call DADA deal???

  in elk geval is Goodluck Lonnie blij alsook zijn bekende strooitas 🙂


  Maak melding
 17. Niets wat mijn Prsident doet is goed in de ogen van andren, kop op Surinamers laat je niet gek maken door de wereld. EEn dikke 10 voor mijn president


  Maak melding
 18. Advokaat van Bouterse = Advokaat van de duivel.

  Iedereen uit de NDP kliek vult lekker zijn zakken….

  Wat een ongelofelijke corrupte teringzooi


  Maak melding
 19. Significant andere benadering…..

  Betere benadering
  Meer winsegevende
  Slimmere behandering
  Rampzalige benaderin

  Significant anders is gelul in de ruimte


  Maak melding
 20. zolang bouterse het voor het zeggen heeft staat pero achter deze president .oeng kang tak sang oeng wanie .
  jullie fronters redimusus zijn gebakken lucht .jullie stellen niets voor .de glorie jaren van nederland zijn voorbij .vooral de surinamers die zijn blijven steken in de hoop dat het een paradijs voor hen zou blijven .de ollandse economie brokkelt af niet dat ik blij ben ik heb er mijn voordeel mee gedaan toen ik in olland was .maar die redimusus die suriname steeds afkraken zijn zielig .FER E en nog een helehoop van dit soort pessimisten hebben geen keus .ze hebben hun hoop gevestigd op die uitkering hihihih het is eindig die uitkering redimusus tijd om op te staan.heb geloof in eigen kunnen heb geen geloof dat die witte man alles voor jullie moet doen .bouterse wijst jullie de weg ,front heeft ons die weg nooit kunnen wijzen dan maar leunen op olland en zo denken die redimusus .tipysch front gedachte .

  bouta go go go .
  pero bijlmer !!!!!!!!


  Maak melding
 21. Pero,
  Is jou vrije keuze , mijn keuze is het niet, ik zal nooit van mijn leven achter een figuur als bouterse kunnen staan hij heeft teveel misdaan in mijn land en met mijn landgenoten.


  Maak melding
 22. @Pero
  dan kunt U nu deze president verlaten want hij heeft met het door de DNA drukken van de Surgold deal met de geringst mogelijke meerderheid (de helft plus een half) bewezen niets meer in zijn land te zeggen te hebben.
  Hij heeft alle macht overgedragen aan Alcoa en Newmont in een waarde vol gebied van Suriname zonder zich bewust te zijn wat internationale vonnissen de republiek Suriname oplegden.
  Hij heeft de macht overgedragen zonder enigszins rekening te houden met zijn verplichtingen als president jegens de plaatselijke bevolking (hij is hun president ook).

  Uw president heeft u en zijn volk ernstig verzaakt door een eenzijdig in het voordeel van de US mijnbouwers zijnde overeenkomst door de DNA te halen.
  Uw president financiert met 25% van het aandelen kapitaal de hele operatie van Alcoa en Newmont.

  Lees aub Suriname Herald, denk 15 minuten na en dan zak je door de grond van schaamte.

  De aap omtrent de the area of interest is onder tussen ook uit de mouw gekomen. Het gaat hier om een schaamteloze verrijking van vrienden van de regering.


  Maak melding
 23. 200 hectare voor Kanhai en Bouterse wist er niets van….

  Lees maar:
  http://nos.nl/artikel/515783-goudconcessie-advocaat-bouterse.html

  O lieve mensen, waar gaat dit naar toe? Een advocaat die zoiets flikt en het Surinaamse volk die met open ogen erin trapt?

  Hoe durft Bouterse hier te doen alsof hij het beste met Suriname voor heeft?

  Het is een groot schande, schande dat deze op zwerver lijkende man advocaat is en met 200 hectare ervan door gaat!
  Tun somohardjo heel suriname aan het stelen was zei niemand van jullie wat. somo en zoon bronto hebben samen met jong tjie Fah onder de neus van vene en sardjoe zitten grond-roven en geen moord en brand. kijk maar naar tijgerkreekwest huveel hectare somo onder fictieve N.V.”s dasar heft geroofd van het land. 7.700 ha. weet je hoeveel mensen je blij kon maken met een lapje grond al was het maar voor 0,5o ha.!!!!! ma gud jullie stomme beesten dat zullen jullie blijven.


  Maak melding
 24. Dit alles heeft met scholing, opleiding en ontwikkeling te maken. Lees de reacties van de paarse paupers. Omdat vorige politieke partijen gestolen hebben, mogen zij nu ook stelen. Alles wat fout gaat is de schuld van een ander (lees Nederland). Er is totaal geen sprake van zelf-reflectie. Dat Suriname een crimineel heeft als President maakt hun niets uit. Ook daar is de Surinamer te trots voor als zij erop wordt aangesproken. Wat nu speelt is wie de grootste njang gaat maken. Dat het hele land naar de knoppen gaat is bijzaak. Om dat te zien, daar is de gemiddelde Surinamer helaas veel te dom, ongeschoold en wat dies meer, voor. Jammer, ze weten niet beter en omdat er totaal geen andere keus is zal het er niet beter van worden.


  Maak melding
 25. henk,
  als je p een pistool geeft, kijk hij eerst in de loop, voor hij de trekker over haalt, want hij wilt toch kijken of die kogel echt daar uit komt.
  en gmap, ronny, had toch lagere school gehad?
  zomaar een opmerking hoor.

  gr.schoerpioen


  Maak melding
 26. Die analfabeet van Brunswijk ziet wel voordelen met de goudovereenkomst, vooral de voordelen die hem aangaan, de rest is lekker belangrijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES