dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams visumbeleid voor Indiërs ‘vlot’

Surinaams visumbeleid voor Indiërs ‘vlot’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 jun – Het is unfair de overheid te beschuldigen van een onrechtvaardig visumbeleid naar Indiërs toe. Dit zegt de Surinaamse ambassadeur in India, Ashna Kanhai. De kritiek van de Organisatie Hindoe Media, OHM, is niet terecht, simpelweg omdat er geen visumaanvragen zijn geweest. Dat Indiërs buiten de deur gehouden worden, is dus niet waar.

OHM-voorzitter Radjen Baldew vindt van wel. Indiërs zouden als ‘paria’s’ worden bejegend. Omslachtige procedures als het eisen van een borg, zouden niet in het voordeel werken van Suriname. “Wanneer wordt gezegd dat het belachelijk is dat iemand in Suriname garant moet staan bij een visumaanvraag, dan is het toch ook van belang dat men nagaat of dat ook zo is geweest. Ik heb namelijk persoonlijk aangegeven dat de visa zouden worden verstrekt”, zegt Kanhai tegenover Radio 10.

Als het op toepassen van procedures aankomt, wordt de soep dus niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend. Aanvragen worden van geval tot geval bekeken. OHM kon dus gewoon een aanvraag indienen voor haar gasten voor de herdenking van honderd en veertig jaar Hindostaanse immigratie. “Als de voorzitter niets heeft gedaan met de informatie die hij van mij heeft verkregen,dan ligt het niet aan mij of het beleid”, aldus Kanhai.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

158 REACTIES
 1. Die domme racistische uilskuiken met hangoren en een kabula mentaliteit van misleiding en bedrog. Die Hindostaanse pantoffelheld die zichzelf met sopie en black label moed probeert in te praten, was hier één van de eersten om gisteren te blaten dat Indiërs overal in de wereld welkom waren (gelul), maar niet in Suriname? Zulke dombo’s met een grote bek en een kleine tollie vergeten vaak simpelweg om een visum aanvraag te doen. Lees en huiver wat die DOMBO en DAGGOE schreef:

  @Bifa
  De indiers komen niet naar Suriname om een invasie te plegen!!
  Het is waar wat Roy zegt,de indiers zijn Welkom overal in de wereld!

  Ook werelleiders reizen graag naar India.
  En er is een verschil tussen een zakenreis van deze mensen en de ‘zaken’reizen van je paarse baasje. Je baasje reist om zijn plezier …hoera ..hoera .. dankzij meneer amnestie, en de andere echte wereldleiders reizen voor het doen van zaken!!
  De chinezen Mogen komen en gaan zoals het hun belieft ,zo ook voor de turken voor strakjes, de argentijnen,de brazilianen,de haitianen,de africanen de cubanen maar de indiers niet…???!!!!


  Maak melding
 2. Wie kan zich nog herinneren wat bouterse zijn reactie was op Misiekaba en Bouva toen hun durfde op kritiek te uiten op het regeringsbeleid??
  Wat de regering ook fout doet jullie zijn verplicht op het goed te praten, zie de reactie van de ambassadeur van India.
  Een regering die geen kritiek duld is gedoemd te mislukken.Horen wij nog wat over de nieuwe ambassade in Frankrijk?? Horen wij nog wat Over die Ponton??
  Horen wij nog wat over die vier vermeende rovers die zijn doorzeefd met politie kogels??
  Suriname is een dictatuur.


  Maak melding
 3. GMAP,

  Suriname is een dictatuur zoveel is duidelijk en wat dit betreft sta ik volledig achter je streven om die moordenaar-president, couppleger, mensenrechtenschender, drugsbaron en zijn kornuiten daar uit het machtscentrum weg te krijgen en in het gevang. Maar denk even logisch na. Als er visum aanvragen zijn gedaan dan kan die racistische Hindostaan en zijn OHM-vereniging dat bewijzen. Toch? Dus we gaan afwachten.

  Tot die tijd zal je alleen van gekke henkies en Ray, dat domme racistische uilskuiken met hangoren en een kabula mentaliteit van misleiding en bedrog, een Hindostaanse pantoffelheld die zichzelf met sopie en black label moed probeert in te praten, iets horen wat nergens op slaat.


  Maak melding
 4. En de chinezen mogen bij honderden, zo niet bij duizenden vrij blijvend in Suriname komen vestigen! Met hún nep producten. En `export`economie(valuta)

  Dit noemen wij in goed Nederlands; Meten met twee maten.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding
 5. Wanneer het komt om verantwoording af te leggen voor de wandaden van deze criminele regering is het altijd de schuld van de anderen!!!
  dat zijn wij langzamerhand aan gewend geraakt.nooit anders hoor je bv over de indiaase ambassadeur te INDIA,maar ach ja ze moest haar mond open doen en baasje komen verdedigen want ze is bang dat baasje haar zou gaan reschuffelen.


  Maak melding
 6. brada nanga sa dit is weer een politieke stunt van front met name deze vhpers .wat ze hier doen ,zijn racistische ideen naar voren halen .met andere woorden omdat het hindustanen zijn wil paars ze dwars zitten .deze baldew dit soort mensen zijn een gevaar voor suriname .

  weet jij hoeveel hindustanen uit india naar suriname zijn gekomen om het feest mee te maken .de ambassadrische gaf zelf aan wat er aan de hand was maar daarom zeg ik toch ….santhoki vertrouw ik maar mensen rond santhoki die je ziet moet je voorzichtig mee zijn

  dit soort mensen wakkeren alleen maar haat aan ,omdat ze niet aan de macht kunnen komen en ze willen die boitie gedachten naar boven halen .deze figuren walg ik van .en daarom zeg ik dat deze mensen bepaalde van ze struisvogel politiek voeren .er is altijd een ondertoon

  maar baldew no spang ,mijn president staat altijd op scherp , ik weet dat jullie hem haten maar die trein die rijd nog steeds ,op stakels zijn er niet.
  bouterse is en blijft de onbetwiste leider baldew de onbetwiste president die door het surinaamse volk tot president is gekozen .ik weet dat het sommigen pijn doet en ik kan mij voorstellen dat mensen als baldew zich rot vreten van binnen .maar baldew vreet je rot van binnen bouterse maakt zich niet druk .

  hij heeft de knoop doorgehakt met imgold en hij laat zich niet leiden door klets praatjes en dat vindt ik pero stoer ,je ziet dat de oppositie politiek wil bedrijven met die goud deal terwijl ze maar vijf procent hebben afgedwongen .na dape wo tang .

  bouterse is een man van de straat bouterse houdt onherroepelijk van zijn land ,hij is kleren blind kan je niet zeggen van die vhpers ik heb een hard hoofd in maar weet je ,ik zie dat het surinaamse volk dat ziet wat zich afspeelt , en daarom doet de partij doe niet aan die spelletjes van de vhp en front .
  doe voert echte oppositie het volk spreekt doe aan .

  bouta laat maar waaien ze komen er achter dat het volk niet van hokken houdt dus baldew blijf maar hokken .
  de mensen zien dat de vhp bestaat uit alleen maar hindustanen dat zegt genoeg ,en sommigen lopen nog steeds met die oude gedachten ,ze kunnen het niet achterwege laten .het is ze met een paplepel ingegoten .
  maar bouta de leus …strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede npero sa vetie gie sranang .


  Maak melding
 7. ray gmap oenoe na poorlai gevaar voor de surinaamse samen leving ,mensen als baldew horen er ook bij .gelukkig zijn de surinamers verstandig en gaan ze die fout niet maken die je ziet in afrika en zuidazie en europa .

  dat mie bing wan takie .

  bouta go go


  Maak melding
 8. een mooi recentelijk voorbeeld wat je ziet is burma waar de boeddhisten de moslims doden om het geloof en ras .het zit sommigen in het bloed om met dit soort gedachten rond te lopen .
  bezint eer gij begint , suriname mag niet in verval raken .santhoki zegt dat hij normen en waarden weer wil hebben in dit land ,laten wij beginnen ,bouterse geeft een mooi voorbeeld hoe het moet .


  Maak melding
 9. @ Ray
  kijk in de telegraaf nu op dit moment ze hebben je op een dak vast gebonden in india .die zoon heeft die vader op een dak vast gebonden op een dak van dat huis .
  triest wat deze mensen doen ,zonder enig gevoel .al eerder heb ik tegen ze gezegt dat ze veel problemen hebben die hindustanen .

  kijken jullie nu in de telegraaf mensen


  Maak melding
 10. Wat doet OHM in Suriname. Het is toch een Nederlandse omroep. Laat OHM een programma/feest maken dat Hindoestanen 40 jaar geleden naar Nederland zijn gekomen. Wat de kinderen van hen uit die tijd in Nederland hebben bereikt, hadden ze nooit in Suriname kunnen bereiken. Dit dankzij de Nederlandse normen en waarden. Niet dat nepotisme en cliëntelisme zoals in Suriname. Ook andere bevolkingsgroepen uit Suriname zijn ver gekomen in Nederland. Uiteraard ben ik me van bewust wat voor offers onze voorouders hebben gebracht. Of het nu hindoestanen, creolen of Javanen zijn. Hoewel Suriname een plek in mijn hart heeft, ben ik gericht op Nederland en hou ik ook van Nederland. Ik wens Suriname veel wijsheid en sterkte. Richt je economisch op je buurlanden. Brazilië een opkomende economie ligt om de hoek.


  Maak melding
 11. GMAP, doet van alles om de regering Bouterse voor van alles en nog wat te betichten.Het maakt hem niets uit. Zolang het maar in zijn gedachtegang past.De negatieve, alarmerende gedachten in zijn hoofd veroorzaken bij hem negatieve gevoelens. De gevolgen bleven niet uit.Zijn contra-productief gedrag heeft op den duur zijn relaties met veel mensen beschadigd.

  Gelukkig kan hij daar zelf iets aan doen.Mijn advies!!!!! GMAP moet positieve gedachten gaan koesteren voor president Bouterse. Zijn positieve houding zal positieve emoties bij hem opwekken. Er zal een gezonde balans van zijn lichaamsfuncties ontstaan en deze zorgen ervoor dat hij op een aangename, positieve manier zal omgaan met zichzelf, anderen en met situaties en gebeurtenissen.Mijn advies geldt ook voor Who cares, Bifa,Ira, Henk Molenaar,Eduard Lupson,enz. Kortom het is van toepassing op alle lieden die zeer negatief over het land Suriname denken.


  Maak melding
 12. In de zuidafrika dachten sommige blanken dat hun god voorstander was van het apartheidsregime, god zij dank behoord apartheid nu tot het verleden.
  In Suriname beweerd een Bisschop Meye dat massamoordenaar,dictator en drugs crimineel bouterse door god is gestuurd, hier op WKN verteld een revolutie kindje dat wij positief moeten denken over meedogenloze moordenaar die het bloed van ongeboren kinderen en zwangere vrouwen aan zijn klauwen heeft.
  Ik hoop dat god mij toestaat dat ik de dag mag meemaken wanneer deze bedrieger,leugenaar en massamoordenaar van zijn troon valt.


  Maak melding
 13. bputers is heel bang. geen enkele advocaat kan hem goed verdedigen. daarom hij pleegt politieke coup. hij heeft djoeka’s om zich heen verzamelt want die djoeka’s kunnen goed roven en moorden. moordenaar vertrouwt alleen moordenaars.


  Maak melding
 14. GMAP is een rancuneus kereltje met een ziel vol haat.
  Hoe jammer het ook is kereltje maar je mag de Su samenleving niet belasten met jou persoonlijke vendetta tegen de President van het land. Het volk heeft zich eerder uitgesproken en middels die uitspraak weet je dat men het algemeen belang heeft verkozen boven jou persoonlijke afrekening.
  Leer ermee te leven.


  Maak melding
 15. ray ,gmap,

  mijn naam mogen jullie hier vals gebruiken in allerlei valse p en peros maakt mij niets uit .ik weet dat jullie niet kunnen incasseren en over gaan om vals te spelen .en daarom zeg ik ,jullie zijn niet te vertrouwen men moet jullie in de gaten houden .jullie zullen koelies blijven talibanen die het nooit leren om vals te spelen .dat hokjes denken van jullie ga je niet veel bereiken .nu gaan ze over om p en pero valse nick name te geven .ik weet dat het pijn doet wat ik schrijf maar het is niet anders het is de waarheid en daarom spelen jullie nu vals .maar geef niet spelen jullie vals door valse nick name s als p en pero .


  Maak melding
 16. ray, gmap,

  kunnen jullie niet meer incasseren en gaan jullie nu over om mijn naam te gebruiken ,ik ga toch door de mensen zullen merken dat ik niet die valse p ben .
  deze talibanen spelen altijd vals en daarom moet men uitkijken met deze mensen ze zijn jaloers op de creolen .ze willen die vrouwen en meisjes altijd onder de duim houden en daarom plegen die vrouwen zelfmoord echte talibanen zijn het .zie maar die zout zuur en het af snijden van de neus .om die vrouw belachelijk te maken ,allemaal door het uithuwelijken van de meisjes .die meisjes willen die liefde die ze zelf willen ray en gmap het mag niet gedwongen zijn .het is mishandeling .
  het is een fundamentele vrijheid geeft die meisjes hun rechten je bent in europa .


  Maak melding
 17. ik wil graag zo veel mogelijk meisjes. daarom zeg ik tegen meisjes, dat geef je over aan je zintuigen en neem elke man die je wil. ja dan maak ik ook kans.


  Maak melding
 18. Ray=valse P en Negerzoen=Ray.

  De manier waarop een zielige Hindostaan te werk gaat. Boos op zijn kleine tollie. Boos omdat hij niet kan winnen. Boos op zwarten die zijn land niet aan hem gaan geven. Boos op alles en iedereen behalve op zijn eigen achterlijkheid en racisme. Boos op zijn dochter omdat ze niet langer betast en verkracht wil worden. Boos op de achterstandswijk in Den Haag waar hij tussen alle andere Hindostanen maar een miezerig mannetje is zonder baan, zonder auto en zonder geld. Boos op zijn vrouw die liever kijkt naar de zwarte man. Boos op de wereld omdat hij niet volledig gevuld is met Hindostanen. Boos omdat hij een loser en een loser blijft.


  Maak melding
 19. Henk,

  De kortsluiting is bij volledig. Een reactie van een valse P of echte P (want het is vermoedelijk je rasgenoot Ray die erachter zit) schrijf je toe aan heel de groep zwarten. Hoeveel kortsluiting heb jij dan als je zoiets racistisch zegt. Heb je net zo’n bunker voor je ogen en zie je de misdaden van Hindostanen niet. Het nieuws niet gevolgd de afgelopen maanden met ontvoeringen en verkrachtingen van jonge meisjes in India. Nee zeker. Dan ben je vermoedelijk net zo’n dom en racistische uilskuiken met hangoren en een kabula mentaliteit van misleiding en bedrog als Ray. Die Hindostaanse pantoffelheld die zichzelf met sopie en black label moed probeert in te praten.


  Maak melding
 20. Kij eens naar jullie stamland, Afrika. Die moslims hebben al jullie identiteit afgepakt, van half Afrika, en over 10 jaar gaan ze jullie helemaal bekeren. Dan ga je jezelf Imam Bifa noemen. En lafheid, gemeenheid, gewelddadigheid, overmoed, een groot ego en fanatisme hoef je dan niet te leren, want dat heb je al. Je bent nu al voor 80% een moslim.


  Maak melding
 21. @Vijay

  Op de postings van Bifa moet je niet meer reageren ,dat doe ik ook niet meer.
  Ze is een ziek wijfje ,ik denk dat razen en tieren en uitschelden een therapeutische uitwerking heeft op haar!
  Laat haar gewoon stikken in haar HAAT die ze tentoonsteld hier!


  Maak melding
 22. @Ray Vijay en alle andere Dalits, lees hier wat je broeders in India allemaal uitvreten:

  Betogingen na verkrachting kleuter in India
  Spontane betogingen zijn zaterdag ontstaan in de Indiase hoofdstad New Delhi na de aanhouding van een 22-jarige verdachte die een meisje van vijf zou hebben vastgehouden en verkracht.
  De betogers verzamelden zich bij het hoofdkwartier van de politie waar demonstranten slaags raakten met agenten.

  De betogers eisen het aftreden van politiechef Neeraj Kumar omdat die er niet in is geslaagd iets aan de schokkende verkrachtingszaken in New Delhi te doen


  Maak melding
 23. @Vijay
  Juist ,we gaan 1 vuist maken en deze racisten uitsluiten !!
  En we voegen die warme kuly cola ook aan de lijst toe!
  Gewoon niet reageren op hun misselijkmakende postingen!!!


  Maak melding
 24. @Ray Vijay en alle andere Dalits,
  Lees hier wat je broeders (de dalits) in India allemaal moeten doorstaan:
  WAT GELUKKIG VOOR JULLIE DAT DE HOLLANDER JULLIE NAAR DE BESCHAAFDE WERELD HEEFT GEBRACHT.

  Poepruimers, India’s grote schande – NEW DELHI –
  Een dalit is bezig met het leeghalen van een privétoilet. Dat doet ze via een luikje aan de buitenkant van een woonhuis.
  Foto Solutionsforwater.com

  NEW DELHI – Een dalit is bezig met het leeghalen van een privétoilet. Dat doet ze via een luikje aan de buitenkant van een woonhuis. Foto Solutionsforwater.com

  Mensen die menselijke uitwerpselen met hun handen uit toiletten en open riolen halen. In India is het dagelijks werk voor ruim 1 miljoen arbeiders. Gisteren eindigde er een protestmars die anderhalve maand duurde en achttien deelstaten doorkruiste en slechts een ding beoogde: beëindiging van deze „nationale schande.”

  Poep op straat met je handen of een schepje opruimen. In Nederland kennen enkel hondenbezitters die (morele) plicht en de meesten willen er nog niet aan: te vies om aan te pakken.

  In India zijn het niet de uitwerpselen van honden, maar van ménsen die dagelijks door andere mensen worden opgeruimd. ”Manual scavenging” , het met de hand opruimen van menselijke uitwerpselen, is daar nog altijd het dagelijks werk van rond de 1,3 miljoen Indiërs. Zij behoren vrijwel allemaal tot de kaste van de dalits, de laagste kaste in India die door de samenleving überhaupt als onrein wordt beschouwd. Van die 1,3 miljoen is bijna iedereen ook nog eens vrouw of meisje. Met het smerige werk verdienen ze nog geen roepie per dag.


  Maak melding
 25. Slaan jullie op de vlucht?
  En we waren net begonnen,stelletje lafhartige dalits, nazaten van poepruimers!
  Blijf maar!
  We hebben meer nieuws voor jullie,dalits!

  @p, @pero, @Bifa ze vertrelkken!Misschien naar India!
  Ghèghèghèghèghè!

  STRIJDERS,GEFELICITEERD MET DE OVERWINNING!


  Maak melding
 26. Victor Elemawusi Yao, a 24-year-old unemployed and resident of Logba-Klikpo in the Afadjato South District of the Volta region, has butchered his uncle to death with a cutlass.

  The deceased, Mawuko Tagbo, a 56-year-old farmer, suffered an untimely death from multiple wounds sustained in the savage act when a misunderstanding ensued between them in a crab hunting expedition.

  Mr Kartey Otumi, Hohoe Divisional Crime Officer corroborating the incident to the Ghana News Agency, said the incident took place at a section of the Anyor stream near Logba-Klikpo on May 25, this year.

  He said Police initial investigations suggested a pre-meditated murder as an exercise book found in the suspect’s room revealed a list of names including that of his uncle and other family members being placed on death row.

  He said the suspect alleged that the deceased and other family members maltreated him badly and was going to “sacrifice” them one after another.

  Meanwhile, the suspect has been remanded into Police custody as investigations into the matter continue.


  Maak melding
 27. The 40-year-old mother of three, Felicia Frimpomaa, who stole a four-month-old baby girl at Asamankese has been jailed four years with hard labor by the Asamankese Circuit Court.

  Immediately the presiding judge, Mr Yaw Attah Sampong, pronounced judgement, Frimpomaa broke down in tears and appealed to the judge to temper justice with mercy since the devil compelled her to commit the crime.

  She claimed that she committed the crime to save her marriage.

  According to Frimpomaa, she had all her three children with a different man, but all efforts to have a child with her new husband had proved futile, for which reason she stole the baby to appease the man.

  The facts of the case, as presented by the prosecutor, Chief Inspector A.K. Benyingi, were that Frimpomaa and the complainant, Madam Adwoa Akyaa, the baby’s mother lived in the same house at Asamankese.

  On April 10, 2013, Madam Akyaa realised that her four-month-old baby, who was sleeping, was missing.

  After the mother had fruitlessly searched for the baby, Frimpomaa accompanied her to the Asamankese police station to lodge a complaint.

  The prosecutor said the police searched in vain for the missing baby.

  Chief Inspector Benyingi said the police later had information that Frimpomaa had relocated to Akooko in the East Akyem District, where she was nursing a baby.

  Armed with that information, he said, a team of police personnel was dispatched to Akooko to arrest Frimpomaa.

  He said the convict confessed to stealing the baby to please her husband.


  Maak melding
 28. Nine suspected ritual killers have been arrested by the Central Regional Police Command over the recent ritual killings that have happened at Kissi and Besease in the Komenda-Edina-Eguafo-Abrem (KEEA) Municipality of the Central Region.

  The suspects are Nana Kwahin aka Maskey, Efuwa Ahema, Kudzo Akpemeku, Kofi Napolean, Egya Attom and Baakeba Alibuna, Theophilus Agbo Kuporlor, Kudzo Aborklu and Philip Kwofie.

  The tenth suspect, Shaibu is on the run.

  Information has it that, three ritual murder cases were reported on May 31, 2013 in the area.

  The victims were Mena Badu, 25 years, Abena Atta, 40 years and an unidentified woman, whose body was found in a state of decomposition.

  Briefing DAILY GUIDE on Monday, the Central regional Police Commander, DCOP Ransford Moses Ninson said around 9am on May 31, 2013 a report was received from Kwamena Essuon that Mena Badu had been found murdered on a farm at Kissi Ayewemu road.

  DCOP Ninson said that the police proceeded to the scene where they found the dead body and later conveyed it to the Central Regional Hospital Morgue for autopsy.

  He further stated that another report was made on the same day by one Dominic Sawyer around 10:20 that another female dead body had been found by some hunters at Kissi Besease.

  The regional commander indicated that the police went to the scene and found a dead body believed to be a female lying prostrate and highly decomposed down to the skeleton where the health officials from Kissi urban health centre examined and recommended it to be buried immediately.

  DCOP Ninson disclosed that around 9:30pm, a report was again made by Charles Abeka that his daughter in-law, Abena Atta, left for the farm about 7am and did not return and when a search was conducted by community members, she was found dead.

  He noted that when the police went to the scene, they found Atta dead on her farm covered by leaves with deep cut on her back and her vagina removed.

  The body was then taken to the Central regional hospital morgue for autopsy.

  DCOP Ninson appealed to the public to release information about the principal suspect, Shaibu, to the police for his arrest.


  Maak melding
 29. Highway robbers in the early hours of Monday struck on the Tokoruanu-Dambai section of the Accra-Kete-Krachi road, leaving one person dead.

  The seven robbers waylaid a bus transporting passengers to Kete-Krachi in the Krachi West District of the Volta Region, when a gang shot into the bus killed Pastor Gaspard Dankwa, 53-year-old from Tepa-Amanya in the Biakoye District, on the spot.

  Two others, including Mr James Adu, a teacher at Banda Junior High School, sustained serious injuries and are receiving medical attention at the Worawora Hospital.

  Mr Samuel Akumeah, Krachi Divisional Police Commander, told the Ghana News Agency (GNA) that highway robbers wielding AK 47 assault rifles, locally-manufactured guns and other offensive implements barricaded the road with logs, when the bus pulled up between 0250 and 0355 hours.

  A victim of the robbery; Ms Akosuah Darkua told the GNA she over-heard the robbers discussing that their target was a metro mass bus that plies Dormabin and Accra before the bus run into their web.

  Hospital sources say the victims are responding to treatment.

  Meanwhile, the Police have increased patrols along the stretch and urged the public to volunteer information that would lead to the arrest of the culprits.


  Maak melding
 30. The Tesano Branch of the Domestic Violence and Victim Support Unit (DOVVSU) has arrested a 30-year-old trader, Kweku Ansong, for allegedly defiling two out of six children in turns, at Taifa.

  The suspect, currently in police custody, allegedly lured the children with an amount of GH¢10 from a place called Abuja, behind Accra CMB, to his Taifa residence where he defiled the two children.

  Four of the children who claimed they declined to have sex with the suspect were sacked from the suspect’s room around 2:00am yesterday.

  ASP Experanza Ayensu-Danso, the Tesano Divisional DOVVSU officer, told DAILY GUIDE that the children were brought to the police station around 2:00am yesterday by a police patrol team.

  The patrol team spotted the children at Abeka junction around 2:00am walking briskly towards Accra.

  Upon interrogation, the victims confessed that the suspect, Kweku Ansong, had lured them to his residence to have sex with them.

  They were quickly handed over to Tesano DOVVSU for investigations.

  The victims are Bertha Kumadzi-14, Sarah Ofosua-15, Rebecca Bruce-13, Ruth Amponsah-14, Margaret Akosua Otiwaa-14 and Grace Mensah-14.

  Two of the victims, Grace Mensah and Ruth Amponsah confirmed to the police that Kweku succeeded in sleeping with them.

  While the four others said because they refused the suspect’s request for sex, they were sacked from the room that fateful day. Based on the statements given by the victims Kweku was arrested to help the police in investigations.

  According to Grace and Ruth, Kweku often came to pick them from their Abuja place of abode to his residence at Taifa to have sex with them after which he gave them GH¢10 and G¢H13 each.

  ASP Experanza said the victims would be sent to the hospital for medical examination and if it is established that the suspect slept with them, he would be charged for defilement.

  However, the victims later told the paper that they were all school dropouts who had left their parents for Abuja to make a living.

  The victims said they normally escorted the visually impaired to beg for alms after which they were paid.

  Sarah Ofosua told the paper that, her father is a head teacher of Suhum Kurabua Coaltar District Assembly School while the mother, Gladys Kudjo, is a teacher at Atebubu in the Brong Ahafo Region.


  Maak melding
 31. The Bibiani Circuit Court presided over by Justice Emmanuel Ankamah, has sentenced 24-year-old Musah Iddrisu to 48 months imprisonment for the theft of provisions.

  The convict broke into a container shop at Sefwi-Atronsu in the Bibiani-Anhwiaso-Bekwai District, stole the goods valued at about GH¢2,000.00 and hid them in the bush.

  Police Chief Inspector Alex Asamoah told the court that the crime was committed on May 23.

  He said the owner of the shop, Kwabena Ofori, had detected the theft at about 0700 hours and decided to conduct his own investigation.

  He said Mr Ofori succeeded in tracking the convict together with the stolen items to the bush and with the help of other people arrested and handed him over to the police.

  Iddrisu admitted the offence.


  Maak melding
 32. Geplaatst op 22-11-2010 in India
  KOLKATA: stad van tegenstellingen

  Eindelijk kunnen we het uiterst smerige Gorakhpur achter ons later en vertrekt onze trein in de middag. En ook al duurde de treinreis tergend lang (zo’n 20 uur ipv de verwachte 15 uur) het heeft Sjoerd weer hoop gegeven in het Indische volk. Na de teleurstelling om weer in India te arriveren na Nepal, zakte Sjoerd zijn moed, omtrent de bedriegende Indiers, hem in de schoenen totdat de uiters vriendelijke treinconducteur interesse in ons toonde en graag met Sjoerd wat kaarttrucjes wilde uitwisselen.

  Met bijna net zoveel inwoners in haar stad als in heel Nederland (namelijk zo’ n 16 miljoen) blijkt deze voormalig hoofdstad van Brits-Indie zo slecht nog niet. Van smerige sloppenwijken tot weelderige paleizen, van oude vervallen gebouwen tot compleet nieuwe en moderne wijken, van Hindu tot Katholiek (dankzij onze zalige Moeder Theresa die haar voetafdruk in de stad heeft gezet), heeft deze stad voor ieder wat wils.


  Maak melding
 33. Aan de 26-jarige Melano R. wordt vier strafbare feiten verweten. Hij wordt ervan verdacht op verschillende dagen vier meisjes te hebben verkracht. Het eerste feit is op 24 januari 2013 gepleegd. Op 19 februari 2013 maakte hij zich wederom schuldig aan een soortgelijk feit met een andere minderjarige. Op 1 maart 2013 maakte hij weer een slachtoffer.

  ‘Ik heb niemand vermoord. Dit heeft mijn leven kapot gemaakt. Ik blijf erbij dat ik onschuldig ben’, gaf Sergio B. in zijn laatste woord te kennen. Advocaat Benito Pick pleitte voor integrale vrijspraak van zijn cliënt. Sergio B. wordt ervan verdacht John Veira van het leven te hebben beroofd.

  Kantonrechter Sieglien Wijnhard hoorde gisteren de twee verdachten, Germen P. en Jules F. Het tweetal wordt verweten met een derde verdachte, Danny K., een brute beroving te hebben gepleegd bij een artieste. De artieste werd daarbij ook verkracht.

  Edmund Marengo heeft zich vaker schuldig gemaakt aan overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Kantonrechter Albert Ramnewash achtte de overtreding wettig en overtuigend bewezen en veroordeelde Marengo tot 12 maanden met aftrek, een geldboete van SRD 3000, te vervangen door 2 maanden hechtenis, en verbeurdverklaring van het geld en het verboden spul. Marengo was al in het jaar 2011 veroordeeld voor een soortgelijk delict.

  Het Openbaar Ministerie heeft 3 jaar geëist tegen de verdachte Patrick G. voor het hebben van gemeenschap met een 14-jarige. In deze zaak in er nog een verdachte, Jerry W., die reeds eerder in vrijheid is gesteld. Tegen deze verdachte eiste de officier van justitie, Astrid Niamat, een straf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Patrick beweert dat hij de 14-jarige bracht naar een hotel om te roken.


  Maak melding
 34. WikiLeaks
  India martelde burgers in Kashmir
  Van onze redactie
  De Dalai Lama draait aan een gebedswiel in India.

  AMSTERDAM – Een nieuwe dag, dus nieuwe onthullingen van Wikileaks. Vandaag: de Dalai Lama vindt klimaatverandering belangrijker dan een politieke oplossing voor Tibet, India mishandelde burgers in Kashmir, en vrees voor Hindoe-extremisme.

  Dalai Lama
  Volgens de Dalai Lama is de klimaatverandering een urgenter probleem dan de politieke situatie in Tibet. Dat heeft hij vorig jaar gezegd in een gesprek met de Amerikaanse ambassadeur in India.

  Zijn uitspraken werden als volgt gerapporteerd: ‘Smeltende gletsjers, ontbossing, en steeds vervuilder water uit mijnprojecten waren problemen ‘die niet konden wachten’, maar de Tibetanen zouden wel vijf tot tien jaar kunnen wachten op een politieke oplossing’.

  De Dalai Lama hoopt erg op Amerikaanse steun. Hij vroeg de Amerikanen tijdens de rellen in 2008 al, waarbij het Chinese leger hard ingreep, de Chinezen ‘een duidelijk signaal’ te geven. En na afloop van het gesprek in 2009 omhelsde hij de aanwezigen en zei: ‘Tibet is een stervende natie. We kunnen niet zonder de hulp van Amerika.’

  Andere cables van de Amerikaanse ambassade laten zien dat er zorgen zijn over het tanende gezag van de Dalai Lama en over de problemen van zijn opvolging.

  India martelt in Kashmir
  Meer cables uit India laten zien dat de Amerikaanse medewerkers bewijs hebben dat Indiase militairen en politieagenten zich veelvuldig schuldig hebben gemaakt aan marteling van gevangenen in de betwiste regio Kashmir. Ze zouden zijn geëlectrocuteerd, geslagen, en seksueel vernederd.

  Het Internationale Rode Kruis leverde die bewijzen na bezoeken aan de gevangenkampen in Kashmir. Het Rode Kruis heeft de kampen tussen 2002 en 2004 177 keer bezocht. Ze spraken 1491 gevangenen, van wie 1296 privé.

  852 keer spraken de gevangenen van slechte behandeling. 171 zeiden geslagen te zijn, en 681 zeiden te zijn onderworpen aan één of meer van de zes vormen van marteling. In 498 gevallen zou daar electriciteit bij zijn gebruikt, 302 keer ging het om seksueel misbruik.

  Het Rode Kruis zei erover: ‘Het misbruik vindt altijd plaats in de aanwezigheid van officieren en (…) de gevangenen waren zelden militanten (die worden routinematig vermoord), maar personen die zijn verbonden met of van wie wordt gedacht dat ze informatie hebben over de opstand.’

  De onthullingen komen op een slecht moment voor India, dat er prat op gaat de grootste democratie ter wereld te zijn. De laatste tijd lopen de spanningen rondom Kashmir weer op.

  Vrees voor hindoe-extremisme
  Geradicaliseerde groepen hindoes vormen een grotere bedreiging voor India dan moslimextremisten. Dat vindt Rahul Gandhi, de 40-jarige ‘kroonprins’ van de Indiase politiek, zo blijkt uit een ander document, dat is verschenen via WikiLeaks.

  Gandhi deed zijn uitspraak in de zomer van 2009 tijdens een zakenlunch, die premier Manmohan Singh (78) had georganiseerd. De Amerikaanse ambassadeur in India was een van de aanwezigen en maakte een verslag, dat nu is uitgelekt.

  De diplomaat vroeg Gandhi onder meer om zijn mening over de activiteiten van de radicaalislamitische beweging Lashkar-e-Taiba. Deze organisatie wordt verantwoordelijk gehouden voor een lange reeks terreurdaden, waaronder de aanslagen in Mumbai in 2008. Gandhi zei dat sommige moslims Lashkar-e-Taiba steunen, maar dat de groei van het hindoe-extremisme hem meer zorgen baart. Radicale hindoe-organisaties zouden religieuze spanningen en politieke confrontaties aanwakkeren met de moslimgemeenschap in India.


  Maak melding
 35. 16 jarig meisje ontvoerd en verkracht door 6 hindoestaanse mannen
  « on: 12-10-2011, 14:21:32 – GMT-1 »
  Quote
  Tiener ontvoerd en verkracht

  door Ivan Cairo

  12/10/2011

  Paramaribo – Een 16-jarig meisje uit Apoera is zondagavond door een aantal jongemannen ontvoerd en daarna op brute wijze verkracht. Het slachtoffer woont in verband met het overlijden van haar moeder al enkele weken in de wijk Abrabroki bij een familielid en ging zondag op bezoek bij een tante in de omgeving van hotel Torarica.

  Bij terugkeer naar huis, omstreeks 6 uur ‘s middags, werd ze in de buurt van de Lothlaan gegrepen door vier mannen van hindostaanse afkomst, gesleurd in het voertuig waarin ze zaten en tegen haar wil meegevoerd. Volgens het slachtoffer, AP, ging het om een roodgelakte auto. Uit haar relaas bij de politie en aan anderen komt naar voren dat ze “onder een brug” is gebracht en daar door de jongemannen verkracht.
  Eén van de mannen probeerde zijn drie metgezellen nog tegen te houden bij de verkrachting, maar is volgens het slachtoffer door de anderen in elkaar geslagen. Na de aanranding is ze door haar belagers vervoerd naar de omgeving Leidingen en daar afgeleverd aan twee andere mannen in een witgelakt busje. Die brachten haar op hun beurt naar een hotel en vergrepen zich ook aan het meisje. Het meisje is omstreeks 11 uur ‘s avonds door dit tweetal te Leidingen gedumpt, waar ze naar verluidt in hulpeloze toestand door een koppel is gevonden dat haar vervolgens naar politiepost Leigen 9A bracht.
  JM, de huiseigenaar waar het slachtoffer logeerde, is geschokt door het incident. “Ik vind het vreselijk wat is gebeurd”, zegt ze. De aanranding was naar wordt vernomen zo gewelddadig dat medische hulp bij de Spoedseisende Hulp noodzakelijk was en scheuringen aan AP’s geslachtsdeel gehecht moesten worden. Maandag werd het slachtoffer door brigadier S. van post Leidingen 9A naar huis gebracht, maar omdat er geen volwassenen thuis waren, is ze weer meegenomen. Later is ze door een tante bij de politie afgehaald.
  In hoeverre er formeel aangifte is gedaan van de verkrachting is nog onduidelijk. “Ik heb niets van een aangifte over verkrachting op de dagorder gezien. Ik wil u vragen morgenochtend contact op te nemen met de administratie en als er bijzonderheden zijn, zult u die zeker vernemen. Ik ben van de midddagdienst”, hield de dienstdoende agent van post Leidingen 9A, de Ware Tijd gisteravond voor toen gebeld werd om informatie.
  Bij JM komt dit vreemd over aangezien het slachtoffer niet op eigen houtje naar de politie is gebracht, maar door twee volwassenen, daar haar verhaal heeft gedaan en de dag daarna in eerste instantie zelf door de politie naar huis is gebracht.-.


  Maak melding
 36. Noord-India
  Een reisverslag.

  Om 15.15 uur vertrek van Heathrow naar Indira Gandhi.
  In de ochtend om 5 uur natuurlijk niet uitgerust aangekomen in Delhi. De eerste meters in India loop je in een soort konijnenhouding omdat je 9 uur lang in eenzelfde houding hebt gezeten.

  Delhi is de hoofdstad van India en kan grofweg opgedeeld worden in twee delen: Nieuw-Delhi en Oud-Delhi. Het overgrote deel van de tien miljoen inwoners van Delhi leeft echter in Oud-Delhi, een ommuurde stad met poorten, nauwe steegjes, tempels, moskeeën en bazaars.

  Je wordt meteen belaagd door porters die je bagage wel willen dragen of de Tuk Tuk rijders die je door de stad willen manoeuvreren.
  Eigenlijk wilde je meteen in bed ploffen maar toch maar het advies van Ingrid opgevolgd en op de been gebleven. Buiten het hotel maar beginnen met een wandeling om de boel te verkennen en het was meteen raak.

  Cultuurschok
  Wij schrokken toch wel van alle ellende op straat ondanks onze Afrika-ervaring en reisverhalen die wij gelezen hadden. Heel veel bedelaars en kinderen met of zonder handicap die ons vragend aankeken met een uitgestoken hand om een paar Rupies. Overal vuurtjes op straat om het enigszins warm te krijgen. Men verzamelt gewoon allerlei afval en plastic en steekt het waar dan ook gewoon in de fik. Deze straat die overdag bruist van de handel was zo vroeg in de ochtend alleen maar voor de survivers. Er staat je een cultuurschok te wachten. De in onze ogen schrijnende armoede, het vuil, de geuren en vooral de kleuren, het openbare leven. Alles is een aanslag op je zintuigen. Enorme contrasten. Waar vind je een straatbeeld dat bestaat uit (echt ontzettend véél) mensen, kamelen, fietsers, geiten, riksja’s, varkens, de nieuwste auto’s, een voor een winkel geparkeerde beschilderde olifant, auto’s uit de 50er jaren, toeterende TukTuk’s, volgepakte (erin en erop) bussen, apen op balkons en dakgoten, wild beschilderde oude vrachtwagens en daar tussendoor de heilige koeien?


  Maak melding
 37. Jacobus, heb je ook iets te vertellen over die racistische rasgenoten van je. Want over hun racisme heb ik je nog nooit gehoord. Dat ongehoord racisme dat al jaren hier op dit forum gaande is van Ray en Bharat vind je goed. Want je hebt nog nooit zelfs maar je snuit open getrokken wanneer het over racisme tegen zwarten gaat. Maar als het om je Dididibri volgers en verkrachtende soortgenoten gaat dan trek je ineens wel je bek open. Je bent ook zo’n zo’n dom en racistische uilskuiken met hangoren en een kabula mentaliteit van misleiding en bedrog als noh? Een Hindostaanse pantoffelheld die zichzelf met sopie en black label moed probeert in te praten. Nou, dan heb ik hier nog wat voor je:

  Hindostaanse vrouwen worden vaak mishandeld door Hindostaanse mannen!

  Mijn ex-man was een beul!’ UDEN – Ze werd 23 jaar mishandeld en verkracht door haar man. Toen haar kinderen het huis uit waren, lukte het Lolita Soedamah (46) zichzelf te bevrijden van haar ‘beul’. Vijf jaar later schrijft ze een boek waarin ze alles vertelt over haar ex-man. Haar boek zal een schok veroorzaken binnen de Hindoestaanse gemeenschap, waar veel meer mannen de fout ingaan, schat Lolita: ,,Acht van de tien Hindoestaanse vrouwen worden mishandeld. Het is een cultuur geworden binnen de Hindoestaanse gemeenschap. Het is een groot probleem en een groot taboe.” Boek. Lolita Soedamah vertelt het schokkende verhaal van het geweld binnen haar huwelijk. ‘Mishandeling Hindoestaanse vrouw’, heet haar boek en de tekening op de kaft is keihard. Een man zit op een vrouw en beukt met zijn vuist. In de hoek van de kamer kijken twee kinderen angstig toe. Ook zij werden mishandeld door hun vader die nog steeds in Uden woont. ,,Hij sloeg me bewusteloos, maakte foto’s en liet die de kinderen zien. ‘Kijk eens hoe je moeder erbij ligt’. Een keer sloot hij mij op in een kamer en mishandelde mijn kinderen in een andere kamer.” Haar geval staat volgens Lolita niet op zich. Binnen de Hindoestaanse gemeenschap is het een probleem dat overgaat van generatie op generatie, meegenomen uit Suriname waar Lolita opgroeide voor ze in 1975 naar Uden verhuisde. In Nederland ontmoette ze haar echtgenoot, die zich later ontpopte als een beul, vertelt Lolita die wel probeerde te vluchten. Maar eenmaal gescheiden van haar man, keerde Lolita tóch weer terug naar hem en onderging weer alle ellende. ,,De eerste tijd leef je op een roze wolk: ‘hé, ik word niet geslagen’, maar dan komt het moment: hoe nu verder? Dat is voor veel vrouwen reden om terug te gaan naar hun beul. Daar is de grote vreemde wereld. Bij je man word je geslagen, maar dat is wel vertrouwd. Het is alsof je de kracht niet hebt om weg te blijven. Binnen de Hindoestaanse gemeenschap kreeg Lolita ook weinig steun. ,,‘Ach, komt wel weer goed’, krijg je te horen. ‘Hij is vroeger zelf mishandeld’. Hij kroop zelf in de slachtofferrol. Maar dat is geen reden om iemand anders te mishandelen. Eén keer slaan is al teveel.” Onderduiken Lolita durft niet in Uden over straat te gaan, zeker nu haar ex lucht heeft gekregen dat er een boek komt. Ze reist op en neer tussen Uden waar haar kinderen wonen, Imdia waar ze een nieuw leven opgebouwd heeft waar ze een nieuwe relatie gevonden heeft. Haar dochter ontmoette een leuke Nederlandse jongen en haar zoon slaat zijn vrouw en kinderen niet, dat houdt Lolita in de gaten. ,,De vraag was natuurlijk: wat geef ik mijn kinderen mee door bij die man te blijven. Zou mijn dochter zich afvragen: ‘is dit het leven wat mij te wachten staat?’ Maar ze zeiden: ‘Mam, jij was er óók nog. Jij liet ons zien hoe het wél moet!’ Haar kinderen staan achter het boek van Lolita, die ondanks alles er gelukkig uitziet. ,,Ik geniet van mijn eigen leven waarin ik zelf beslissingen over wat ik doe.” Haar boek verschijnt over enkele weken.,,Mijn uitgever zei: we gaan het boek goed promoten en dan duik je onder.” http://uden.kliknieuws.nl/nieuws/76715/mijn-ex-man-was-een-beul


  Maak melding
 38. De ervaring van Dalit-vrouwen(stamouders van de Surinaamse hindoestaan)in India.

  Microfinanciering wordt vaak gezien als doeltreffend middel om armoede te bestrijden. Maar ondanks successen vergeren microkredieten in handen van gewetenloze geldschieters vaak de situatie van mensen die er toch al niet rooskleurig voor staan. Veel vrouwen raken nog dieper in de problemen dan ze al zaten. Veel Dalit-vrouwen hebben daar ervaring mee.

  Dalits in Zuid-Azië zijn een sterk benadeelde groep. Ze worden van oudsher gediscrimineerd omdat ze als een lage kaste worden beschouwd. Als ‘onaanraakbaren’ deden ze altijd al werk dat als onrein werd beschouwd. Ze bewerkten huiden tot leer, maakten de riolen schoon, verwijderden dode dieren, veegden de straten en deden ander ‘onrein’ werk. Nog steeds worden Dalits nog als ‘kastelozen’ beschouwd en is hun ‘onreine’ status het directe gevolg van hun beroep of afkomst.

  Discriminatie van Dalits
  India’s grondwet beoogt Dalits tegen discriminatie te beschermen and schrijft maatregelen voor om hun sociale en economische status te verbeteren. De grondwet erkent echter alleen hindoes als Dalits, met als gevolg dat Dalits die geen hindoe zijn nog eens extra benadeeld worden.

  Ondanks de wettelijke bescherming leiden sociale vooroordelen nog steeds tot het voortduren van de discriminatie van Dalits, vooral van degenen die op het platteland wonen. Ze worden sociaal vaak buitengesloten en worden zelfs fysiek bedreigd als ze niet het smerige werk doen dat als hun taak wordt gezien. Daarnaast zijn er vele vormen van discriminatie. Ze beschikken vaak niet over leidingwater en hebben maar beperkte toegang tot waterputten. Dalits mogen meestal niet samen met mensen van hogere kasten eten, ze drinken uit aparte glazen bij theestalletjes en gebruiken apart bestek in restaurants waar ze ook nog eens apart moeten zitten.

  De situatie van Dalit-vrouwen
  De meeste Dalit-vrouwen hebben met een driedubbele achterstelling te maken: als Dalits, als vrouwen en als armen. Ze hebben meestal ook weinig formeel onderwijs genoten. Circa driekwart van de Dalit-vrouwen kan niet lezen of schrijven. Deze hoge mate van analfabetisme heeft enorme negatieve gevolgen voor de ontwikkeling van Dalit-gemeenschappen.

  De sociale en economische situatie van Dalit-vrouwen verhindert hen om keuzes te maken die hun leven zou kunnen verbeteren. Door de toename van de mechanisatie van de landbouw en de toename van commerciële gewassen ten koste van voedselgewassen, zijn vrouwen vaak hun werk kwijtgeraakt. Ook worden de gezamenlijke dorpsgronden, waar vrouwen bijvoorbeeld visvijvers hadden of groenten verbouwden, nu vaak commercieel geëxploiteerd.

  Dalit-vrouwen zijn ook zeer kwetsbaar voor seksueel geweld, inclusief massaverkrachting, en lopen vaak tegen tal van obstakels op als ze hun recht proberen te halen. Onder het zogenoemde Devadasi systeem worden jonge Dalit-meisjes regelmatig aan de tempelgod ‘gewijd’, terwijl de praktijk is dat ze gedwongen worden zich te prostitueren.

  De harde economische realiteit dwingt Dalit-mannen vaak om naar de steden te trekken voor werk, hun vrouw en kinderen achter laten. Deze moeten voor zichzelf te zorgen en verarmen vaak nog meer.

  De belofte van microkrediet
  Microfinanciering betreft financiële diensten voor de armen: krediet, geldovermakingen, verzekeringen en besparingen. De meest gebruikelijke vorm is microkrediet.

  In 2006 kreeg Dr. Mohammad Yunus, een econoom uit Bangladesh en stichter van de Grameen Bank, de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn pionierswerk om de armen in Bangladesh toegang te verschaffen tot krediet. Yunus’ filosofie is dat kleine leningen een groot verschil kunnen maken in de levens van arme mensen en dat steun voor hun ondernemerschap dé sleutel is om uit de armoede te komen.

  Banken hebben er meestal een hekel aan om kleine leningen aan mensen te verstrekken, niet alleen vanwege de geringe winst daarop maar ook omdat arme mensen meestal geen onderpand hebben om borg te staan voor hun lening. Microkrediet verschaft ondernemerskapitaal aan arme mensen die anders geen toegang zouden hebben tot kapitaal om een klein bedrijfje te beginnen. In India alleen hebben volgens een BBC News rapport 30 miljoen mensen een microkrediet. Microkrediet werd dan ook beschouwd als de beste optie voor vrouwen die anders niet aan geld zouden kunnen komen.

  De meeste klanten van Grameen zijn vrouwen en Yunus heeft gezegd dat arme vrouwen vaak de beste managers van beperkte (financiële) middelen zijn. Microfinancieringsinstellingen leggen niet de strikte voorwaarden eisen aan hun klanten op die banken vragen. In veel gevallen eisen ze niets meer dan dat vrouwen zich verenigen in zelfhulp groepen waarvan de leden garant voor elkaar staan. Het succes van microfinanciering is gebaseerd op de ervaring dat arme mensen hun lening zelden niet terugbetalen en als iemand dat toch doet de leden van de zelfhulp groep te hulp schieten om het geld voor hun wanbetalende collega bij elkaar te brengen. Vrouwen gebruiken het microkrediet vaak om naaimachines te kopen, voedselstalletjes op te zetten of vee te aan te schaffen waarvan ze de opbrengst met winst kunnen verkopen. Veel vrouwen gebruiken microkredieten ook om acute uitgaven te betalen zoals schoolgeld voor hun kind.


  Maak melding
 39. Bangalore komt om in zijn eigen afval
  Door : Menno Grootveld
  Categorie: Samenleving

  In de Indiase stad Bangalore, ooit bekend als de ‘Garden City’ en thuisbasis van de Indiase informatietechnologiesector, hopen de afvalbergen zich op. Ratten, muskieten, honden, varkens en apen doen zich er tegoed aan. Tot overmaat van ramp zijn de werknemers van de vuilnisophaaldienst vorige week in staking gegaan.

  Wat is er aan de hand? In feite is Bangalore het slachtoffer geworden van zijn eigen succes. In de jaren tachtig vestigden zich hier veel technologiebedrijven, die particuliere enclaves inrichtten te midden van de stedelijke chaos. Die zorgden zelf voor elektriciteit, water en transport, en boden vooral heel veel rust. Maar het smerige geheim van deze enclaves, waar de bedrijfsbestuurders ook hun huizen lieten bouwen, was dat ze niet wisten wat ze met hun afval aan moesten. Vrachtwagenchauffeurs werden ingehuurd om het vuilnis de stad uit te rijden, zonder dat aan ze werd gevraagd waar ze het dumpten.

  De stad volgde al snel het voorbeeld van de enclaves. De vuilnisophaaldienst, die in 2000 van start ging, werd gezien als een model voort het hele land. Maar weinigen wisten waar het afval naar toe werd gebracht. Inmiddels zijn alle ‘officiële’ dumpplekken vol en staat het vuilnisophaalsysteem op instorten.

  Bron: New York Times


  Maak melding
 40. Bifa.

  waarom ik niet jou of de ander heb veroordeeld omdat ik weet waar de wrijving tussen jullie begon.Waarom denk je dat het woord koeli al haast ingeburgerd is in de samenleving en waarom de hindoestaan over het algemeen een hekel heeft aan de blaka mang?Ga je geschiedenis eens dan weet het ook weer.


  Maak melding
 41. hihihihihhi die hindustanen zijn zwarter dan de creolen maar hebben het over zwarten hihihihihi zie die madrassas zie die koelies in suriname india ,srilanka .de blanken lachen ze uit!!!!!!!


  Maak melding
 42. warme Kuly cola

  Dan weet ik wie ik bij een verkrachting verwekt heb.”warme Kuly cola”.Je bent geboren door een gang bang bala.En met open ogen ook nog en kon gelijk vertellen opengesperd dat ding waaruit je kwam, was.Vraag haar hoe het was met achttien kerels.


  Maak melding
 43. @Jacobus
  Het was gisteren nog zo druk bij haar raam!
  Ik wist alleen niet of het je moeder,vrouw of dochter was!
  Ik had wel medelijden met ze want er stonden alleen maar stevige mannen uit Nigeria!


  Maak melding
 44. Nou Jacobus, kom bij mij niet met dat Krokodillengehuil want dat zelfs op dat openlijk racisme van Negerzoen heb je nooit gereageerd. Nooit!! Blijkbaar is het normaal in jullie regionen dat als het over zwarten gaat alles gezegd mag worden, ook al is het de groots mogelijke belediging en racisme. Nou, A KEBA! A KEBA!.


  Maak melding
 45. @warme Kuly cola

  en warme Kuly cola toen we bezig waren je te verwekken,slurpte ze vol overgave steeds aan een ander stijve kabouter.Dat slurpend geluid is haast niet te vergeten.


  Maak melding
 46. Dus straks Himalaya en Kashmir in SU!! ( door ervaringen op div. gebieden)Pas wel op met deze gasten! er is een duidelijke verschil tussen deze groepering uit India( Hindustanen ) en de Hindustanen zelf uit en in SU. Een verschil van, tussen hemel en aarde!! niet te vertrouwen deze gasten! het zijn Stanleymes en LABARIA’S!!


  Maak melding
 47. @Esmerald,

  Er is geen moderator. Misschien is het wel goed ook. Dan kun je volgen hoe de een zich laat opzwepen door de ander en z’n grenzen verlegd. En hoe anderen weer zichzelf disciplineren. Bovendien, voor velen gaat de lol ervan af als ze geen tegenreactie meer krijgen van de beoogde personen.


  Maak melding
 48. Ik vind het walgelijk dat jullie zo met elkaar om gaan.

  Stop er mee!

  Ik ben niet zo opgevoed, en 99,9% van de Surinamers ook niet!
  Wat bereik je met dit gezeik!

  Ga je schamen……..

  Ik hoop niet dat ik een roepende in de woestijn ben, maar dit is niet normaal!
  Een dringend verzoek om dit racistich gedoe te stoppen, ik krijg hier kotsneigingen van…..

  Mss moet de site een paar dagen uit de lucht, vanwege opschoning van de server……


  Maak melding
 49. @Jacobus
  Dat weet ze van je moeder,vrouw en dochter!
  En de smaak heb je van jouw gisteren genoten maaltijd.
  GhèGhèGheGhèGhèGhèGhèGhèGhè!


  Maak melding
 50. @ESMERALD ik lees ook al 2 dgn met stijgende verbazing naar dit a-sociaal gedoe.

  Ik dacht dat ik erg was.

  BIFA en Jacobus laten zich wel gaan!!!

  Order order now!!!!!

  And have a nice sunny day…


  Maak melding
 51. @Jacobus

  Het is heel moeilijk om een stelletje racisten uit te leggen dat de hindostanen geboren in Suriname ,Surinamers genoemd worden!
  India is het land van de voorouders van de hindostanen zo ook is AFRIKA het land van hun voorouders!!
  Maar dat weten zij niet volgens hun ligt India in Suriname!!!
  Hahahahaaaaa….no spang nanga deng!!


  Maak melding
 52. @who cares

  Ik schreef vorige week al, dat dit een nieuwe tactiek is om ons uit elkaar te drijven.

  Maar, het mag en zal niet lukken!

  Gewoon het hoofd koel houden, het zijn immers belangrijke weken.
  Herdenking van vele van onze voorouders, immigratie & keti kotie
  Het het is raadzaam om mee te doen aan al de georganiseerde activiteiten ipv onzin hier te verkondigen, dat doe ik tenminste!

  Respect voor onze voorouders, kom op moet kunnen!


  Maak melding
 53. @ Ray

  en ik hen geen zin om telken male hun geschiedenis les te geven.Ze snappen het niet of willen niet weten hoe de vork in de steel zit.


  Maak melding
 54. @Jacobus

  Niet reageren op het ziekelijke gepraat van warme kuly cola
  Die komt hier om zin/haar SEKSUELE GEAARDHEID TE TOETSEN OF GEWOON ZIJN seksuele lusten komen botvieren hier!!


  Maak melding
 55. @Ray,

  Ze claimen het land voor zichzelf op omdat ze met tegenzin, tegen hun wil in, naar Suriname zijn gesleept.

  De Hindoestanen zijn echter juist met veel zin naar Suriname gekomen, een kans om een beter leven te krijgen.

  Dan lijkt mij dat indien iemand kan claimen dta hij een Surinamer is, het juist die Hindoestaan is, want hij heeft nooit een hekel gehad aan dat land, hooguit aan de erbarmelijke omstandigheden in het begin. Bovendien hadden ze terug kunnen gaan naar India en een deel is ook terug gegaan. De Afrikanen hadden die keus niet en de nu mokkende deel zit nu in Suriname, tegen wil en dank. En dat proberen ze de Hindoestanen in de schoenen te schuiven! Geen enkele zelfreflectie bij dit deel van die groep.


  Maak melding
 56. @Vijay

  voor de Amerikaanse ex-slaven is Liberia door de Amerikaanse staat gekocht voor de slaven die terug wilden naar Afrika.
  En voor andere ex-slaven was er Sierra-Leone.Aan hun uiterlijk is te merken dat dat ze nazaten van slaven zijn,dus kunnen ze altijd terug naar Afrika.Want voor hun zijn die twee landen gesticht.


  Maak melding
 57. vijaj jullie zijn wereld kampioen in het verkrachten van kinderen ,jullie zijn niet te evenaren echt waar .jullie doen het in groepen .zelfs die touristen vermijden india .twee weken geleden hadden ze een zwitserse vrouw verkracht in groeps verband ,vorige week een amerikaanse vrouw allemaal in gropes verband .een paar maanden daarvoor was een vrouw uit het raam gesprongen uit het hotel raam van een indiase hotel omdat de kelner sex met haar wilde hebben ,die vrouw moest denken aan die verkrachtingen die de vrouwen en kleine meisjes moesten onder gaan en waar ze die vrouw uit die bus hadden gegooit nadat ze verkracht werd .haar vriend kon niets doen .je moet je smoel houden als jullie het over verkrachting willen hebben .en geloof mij ,het doet deze talibanen meer pijn dat deze zaken door de hele wereld gaan .ze doen zich voor alsof deze dingen niet in india gebeuren .en daarom zeg ik deze mensen vegen alles onder de vloermat .tjoep kare man .stil blijven mang .ham sjing kare man .dat schreeuwen ze .van andere volken mag naar buiten van hun niet .de eer is geschonden er kunnen doden vallen .als die hindustaanse man met zijn vrouw woont en hij mishandeld haar moet je niet denken dat ze terug kan vallen bij de familie .ze sturen haar terug bij die man
  natuurlijk verwatert het maar het is er nog steeds .al zuipt die man nog zoveel broers en zussen bemoeien niet om haar te helpen ,daarom willen ze alleen jongens ,meisjes zijn een verliespost als ze gaan trouwen .jongens brengen geld in het laatje .alles wat ik zeg klopt alleen als ze eerlijk zijn gaan ze hier zeggen dat ik gelijk heb .maar dat gaan ze niet doen …ze gaan zeggen ik lieg .creolen en andere rassen hebben ook hun min punten ja toch .b.v mijn broeders maken kinderen en gaan weg ,terwijl weer anderen b.v ik niet zo zijn .one love dat ben ik.natuurlijk wat de ene hand streelt hoeft de ander niet te weten .maar die taliban vermoord die vrouw als ze de hort opgaat .


  Maak melding
 58. @Jacobus,

  Daar worden ze als honden behandeld door hun eigen mensen. Een is zelfs door de VN-Tribunaal opgepakt en veroordeeld wegens vijandigheid jegens de mensheid. Het martelen van zijn soortgenoten was zijn hoogste genot en levensdoel. Ze verloochenen zichzelf en hun voorouders ook. Ze bekeren zich massaal tot de Islam. Ze vinden hun eigen goden en godsdienst minderwaardig. Ze ronselen kleine kinderen voor de strijd en verkrachten pubermeisjes enhouden ze vast in grote hoerenkampen. Ja, het licht heeft hun schedels nooit bereikt, hoewel ze in een zonnig land wonen.


  Maak melding
 59. @Vijay

  DE nazaten van de afrikanen zijn klagende zielen. Ze voelen zich nergens gelukkig!De anderen die het wel goed doen behalve zij,worden door hun benijdt en gehaat .Maar zo zijn ze , ze worden met die mentaliteit geboren. Ze werken niet voor hun success en gunnen anderen die wel werken hun success ook niet!
  Eerlijk kijk geef je de hindostaan bv een gratis grondje van 1bij 1,staat daar binnen de korste keren de landbouw en veeteelt industrie,echtwaar!
  Geef je dezelfde stukje land in lengte breedte en hoogte aan de ahum…nazaten van de weggelopen slaven de MAARONS,dan vragen ze naar 2 paaltjes ,een hangmat,een hengelstuk en een DO NOT DISTURB hangseintje!!Echt ,no joke!!


  Maak melding
 60. Maar er zitten er ook goeden bij. Die zonder afgunst zijn en eerlijk willen leven. Echter een deel is hopeloos verloren en een gevaar voor hunzelf, hun gemeenschap, hun land en voor alle anderen.


  Maak melding
 61. Lees hier rechtgearde surinamers,hier een bericht uit Suriname zelf en het komt niet uit India….

  Twee ontkennende verdachten in verkrachtingszaak zangeres voor rechter – Agressief gedragende verdachte uit rechtszaal verwijderd
  in Nieuws, Surinaams
  De twee verdachten, Mugabe F. en Gordon P., ontkendenb gisteren voor de rechter op 10 juni vorig jaar een zangeres in haar woning verkracht en beroofd te hebben. Volgens Mugabe F. heeft hij niks met deze zaak te maken en kent hij het slachtoffer ook niet. Gordon P. beweert slechts een rit gereden te hebben voor de daders. Dit bericht Startnieuws vandaag, vrijdag 7 juni 2013.

  Twee mannen drongen de woning van het slachtoffer binnen. Onder bedreiging van een mes en een vuistvuurwapen moest zij haar sieraden afstaan. Ook mocht zij niet gillen. Een van de mannen, die het mes vasthield, had zijn t-shirt over zijn gelaat getrokken. De andere had zijn gezicht niet afgedekt. De mannen verkrachtten de artieste en namen sieraden mee.

  Een vrouw nam contact op met de politie en vertelde dat Gordon P. betrokken was bij deze zaak. Bij de politie vertelde hij later in details hoe de beroving gepland was, wat zijn aandeel erin was en dat Mugabe F. ook betrokken was. Hij verklaarde op de uitkijkpost gezeten te hebben en informatie doorgespeeld te hebben aan zekere ‘Compai’. Gordon P. woont achter de woning van het slachtoffer en kon gemakkelijk de gang van zaken van de artieste volgen. Tijdens de zitting ontkende hij dit echter. Hij zei slechts een rit gereden te hebben voor SRD 200. Ook vroeg hij om in een ander cellenhuis geplaatst te worden, omdat hij bedreigd zou worden door Mugabe F.

  Mugabe F. kon slechts kort gehoord worden door de rechter, omdat hij agressief gedrag vertoonde. De rechter sommeerde hem twee keren om zich te gedragen. Ook verschillende pogingen van raadsman Hedley Derby om hem tot rust te brengen, mislukten. Bij de derde keer zei de rechter dat zij hem zou wegsturen, indien hij zich niet kon gedragen. ‘Stuur mij maar weg, want mijn hoofd zit vol’, zei Mugabe F. Hij werd toen afgevoerd en kon niet verder gehoord worden. Hij verklaarde geen betrokkenheid te hebben in deze zaak en beweerde dat hij die bewuste dag thuis was.

  Irvin Kanhai, advocaat van Gordon P., vroeg de rechter om de zaak van beide verdachten apart te behandelen, omdat zijn cliënt bedreigd wordt. Ook vindt Kanhai dat Gordon P. niet op de uitkijkpost kon hebben gezeten, omdat het slachtoffer drie blokken verder woont. De zaak wordt op 4 juli voortgezet.
  June 7, 2013

  EN IK ZWEER PLECHTIG DAT GORDON P EN MUGABE F. geen HINDOSTANEN ZIJN !!

  O,dit is om Bifa discriminator en RACIST no 1 in Suriname, en haar staartjes het nieuws uit Suriname van vandaag bij te brengen!!


  Maak melding
 62. @Vijay.
  Maar er zitten ook goeden bij noh?
  Krabbel je nu terug?Generaliseer je niet meer?
  Slik je nu in het openbaar je braaksel in,lafaard?
  Maar het is veel te laat!
  Jij kent mij en ik ken jou!


  Maak melding
 63. Ze geloven toch niet in de waarheidsgehalte van Internet? Dus dit gaan ze ook niet geloven. Die Gorden P, zou dat familie zijn van die @p?


  Maak melding
 64. @Vijay
  Gelijk heb je!

  Natuurlijk heb je ook eerlijke en hard werkende nazaten van de marrons,wonen in Suriname!
  En jaloers of afgunstig zijn daar doen ze niet aan mee!Respekt voor deze groep minus bifa ,medusa en consorten!!


  Maak melding
 65. @Ray,

  In tegenstelling tot sommige van die djoeka’s en ningre’s heb ik geen oogkleppen op. Nooit gehad ook. Maar de waarheid is dat de meeste misdadigers uit die groep komt ne m.n. de zware geweldsmisdaden. En ze vinden het erg als je die waarheid dan vertelt. Dan noemen ze je een racist.


  Maak melding
 66. Ray, Raytjehypocretje Raydaggoe, Raylaggiefassie, raycompleetgestoord, rayallatta, raymisleider, rayracismo, Ray=valse P en Negerzoen=Ray. Ben je gefrusteerd geworden? Erg baja. Ga huilen? Ik heb nog wat voor je:

  Ontsnapte Hindoestaanse crimineel behoudt bijstand!

  Voortvluchtige criminelen mogen een uitkering blijven ontvangen.

  Die verbijsterende uitspraak deed de bestuursrechter in Den Haag maandagmiddag tijdens een rechtszaak waarbij werd gepoogd om uitkeringsgeld terug te vorderen van een 42-jarige Hindoestaanse drugsdealer die eerder was ontsnapt. Het omstreden vonnis zet de deur nu wagenwijd open voor soortgelijke gevallen: in theorie kan elke voortvluchtige gedetineerde zijn of haar uitkering gaan ophalen.

  Proefverlof
  De Haagse crimineel, die in het verleden een fikse celstraf wegens drugssmokkel had gekregen, ontsnapte ruim vijf jaar geleden. Hij keerde in 2002 niet meer terug van een proefverlof, maar bleef al die jaren onder zijn eigen naam zijn bijstandsuitkering innen vanuit een bestaand, geregistreerd adres.

  De sociale dienst van de gemeente Den Haag probeerde het aan hem uitbetaalde bedrag, ruim 46.000 euro, gisteren tijdens een procedure voor de bestuursrechter terug te krijgen. Als argument voerde de gemeente aan dat de Hindoestaan op de vlucht was en helemaal geen recht had op bijstand. Bovendien bracht de sociale dienst als argument in dat de misdadiger tijdens die vijf jaar opnieuw in drugs had gehandeld en dus andere bronnen van inkomsten had genoten. De sociale dienst beriep zich tijdens de zitting op artikelen uit het gemeentelijk handboek.

  Maar volgens bestuursrechter mr. J. Ghrib is dat beleid in strijd met de wet. In de Awb en WWB is niet vastgelegd dat het onttrekken aan detentie als weigeringsgrond voor bijstand mag worden gebruikt. Met andere woorden: er is bij wet geregeld dat in sommige gevallen geen uitkering mag worden verstrekt, maar in dat lijstje zijn geen ontsnapte criminelen opgenomen.

  Zelfs de raadsman van de dolblije Hindoestaan reageerde gistermiddag verbaasd. “Als de wetgever nu niet snel in actie komt, gaan meer voortvluchtige criminelen van dit gat in de wet gebruikmaken en een uitkering aanvragen”, aldus advocaat mr. Michael Mantz.

  “Het is een opzienbarende zaak die overigens nog iets anders pijnlijk duidelijk maakt. Want het is evengoed onbegrijpelijk dat een voortvluchtige crimineel die nog een paar maanden cel tegoed heeft vijf jaar lang zijn uitkering kan innen zonder dat hij door politie of justitie in de kraag wordt gegrepen.”


  Maak melding
 67. Arme warme kuly cola

  Deze heeft zoveel VERGIF in zijn body die het niet begrijpen kan dat wij niet alle nazaten van de marrons onder 1 kam scheren.Het gedeelte dat verdiend om gekend te worden als EERLIJK en HARDWERKENDEN nazaten van de marrons ,verdienen het zo gekend te worden!!

  Zucht ,zucht ,zucht , wat warme kuly cola toch niet met je kan doen….


  Maak melding
 68. Hahahahahahaha!DE RECAPITULATIE IS COMPLEET!
  Maar Bifa MEDUSA en consorten blijf waakzaam en zorg voor een sterke cohesie!
  Het is niet afgelopen,het lijkt alleen maar zo!
  Dalits zijn niet voor verbetering vatbaar!!


  Maak melding
 69. Tja, de meeste verkrachtingen In Suriname en India en Nederland worden gepleegd door Hindostanen. De grootste drugdealers en financiers DaDa Bouta zijn Hindostanen. En dan vinden ze het erg als je de waarheid verteld! Dat heb je met domme racistische uilskuikens met hangoren en een kabula mentaliteit van misleiding en bedrog als ViJay, Ray en Bharat. Hindostaanse pantoffelhelden die zichzelf met sopie en black label moed proberen in te praten


  Maak melding
 70. India
  Lees hier rechtgeaarde Surinamers,hier een bericht uit Nederland zelf en het gaat niet over Afrika.

  Een reisverslag.
  In 1998 maakte ik in rap tempo een rondreis door het midden van India. Het is misschien wel het smerigste land ter wereld. Ik vind India in ieder geval één van de meest vieze landen ter wereld. Ik vond het echter prachtig om alles te aanschouwen en genoot intens van de vuiligheid, rommel en soms ook stank. Veel mensen die India bezoeken worden ziek (door het eten), maar daar had ik geen last van. Buiten dat het land vies is, zijn de mensen ook nog eens erg vervelend, uiteraard het meest op toeristische plaatsen. Zelfs hotelpersoneel loopt in India massaal te bedelen.


  Maak melding
 71. En dan heb je Racist no 1 IUN suriname BIFA

  Haar opening luidt als volgt bij het plaatsen van postings…Vrijdag 7 juni 2013 om 15:01 uur, door Bifa

  Ray, Raytjehypocretje Raydaggoe, Raylaggiefassie, raycompleetgestoord, rayallatta, raymisleider, rayracismo, Ray=valse P en Negerzoen=Ray. Ben je gefrusteerd geworden? Erg baja. Ga huilen? Ik heb nog wat voor je:

  Baja kan iemand deze EZEL uitleggen dat NEDERLAND niet in Suriname ligt of Suriname niet in Nederland?!!

  Rechtgeaarde surinamers,
  Die BIFA gedoe is koortsachtig bezig het internet te SURFEN en nu kan ze niet meer ophouden!Haar frustraties begint haar parten te spelen en met de minuut wordt het alleen maar erger!!
  Straks als we een black out hebben hier weet dan dat het internet gebeuren gecrashed is en het allemaal de schuld van Racist Bifa!!!


  Maak melding
 72. @Ray
  Heb jij nog de onbetrouwbare mentaliteit jouw woord te verbreken en het toch tot mij te richten?
  Dat had jij jouw holmaatje Vidjai toch beloofd?
  Zo zie je maar weer wie Dalits zijn.

  Ja en voor jou heb ik een behoorlijke en onuitputtelijke hoeveelheid gif in mijn body!!!
  Reken maar!
  Zijn er volgens jou nu wel EERLIJKE en HARDWERKENDE nazaten van de marrons????
  Verdienen ze het zo gekend te worden!!
  Ga jij dat nu wel doen en denk je dat zij erin zullen trappen?
  Alleen je dalitische tronie en afkomst zegt ze al genoeg!JE BENT ONBETROUWBAAR TOT HET BOT,STAATS EN LEVENSGEVAARLIJK!
  Scheer maar een ieder over een kam,dat doe ik nu ook met jullie!
  Krabbel nou niet terug,deze laffe karakterlozen hoeven we niet!!

  Wij zijn luiaards KROESHARIGEN,NEGERTJES,ZWARTE APEN we komen uit Afrika en stelen en roven,werken niet!
  WIJ ALLEMAAL!DAT IS JOUW PERCEPTIE!
  PUNT UIT!
  En lieve Ray heel zachtjes gezegd …DAT ZAL JE MERKEN!


  Maak melding
 73. @Vijay en holmaatje
  Ben ik nou een gifmengers?????
  ghèghègh1èghèghè!
  Geen luie kroeskop?
  Geen zwarte aap?
  Geen negertje?
  Ach ja!ghèghègh1èghèghè!
  Jullie veranderen plotseling in clonws!


  Maak melding
 74. @Ray,

  Die aap probeert een directe reactie van je uit te lokken. Het begint hem te kriebelen. Laat hij mieren gaan zoeken om in te slikken.


  Maak melding
 75. @warme kuly cola

  OCH,het woord was niet rechtsstreeks tot jouw gericht.
  Het was gewoon een kanttekening gemaakt aan de hand van je blah…blah….blahaatjes!

  Ps
  Haal het uit je kop dat wij denken dat jij een hardwerkende ,integere,fatsoenlijke en eerlijke nazaat bent van de marrons!!Je behoort niet tot deze groep!!!

  Je hoeft geen goed woord over mij te maken ,dat dwing ik je niet te doen!Wij zijn niet hier om plotseling geode maatjes met mekaar te worden!!!
  En je bedreigingen naar mij toe deren mij niet!!Je mag me bedreigen van hier tot Afrika of omgekeerd ,nogmaals het deert mij niet!!


  Maak melding
 76. @Vijay

  Hahahahaaaaa….
  ze kunnen het niet langer volhouden!!
  Het begon saai voor ze te worden dus gaan ze weer oude politiek toepassen en dat is mensen UITLOKKEN!!


  Maak melding
 77. @Ray,

  Je hoeft niet naar het dierentuin om aapjes te kijken. Het kan hier al. Ik amuseer me wel hier. Ik heb net een stok gegooid en die behaarde aap rende er gelijk naar toe.


  Maak melding
 78. ‘Rechtgeaarde surinamers,Die BIFA gedoe is koortsachtig bezig het internet te SURFEN en nu kan ze niet meer ophouden!Haar frustraties begint haar parten te spelen en met de minuut wordt het alleen maar erger!!
  Straks als we een black out hebben hier weet dan dat het internet gebeuren gecrashed is en het allemaal de schuld van Racist Bifa!!!’

  En dat zegt het dom en racistische uilskuiken met hangoren en een kabula mentaliteit van misleiding en bedrog als. Die Hindostaanse pantoffelheld Ray die zichzelf met sopie en black label moed probeert in te praten. De man die zwarten zo min vindt dat hij samen met Bharat een aparte deelstaat wil in Suriname. Een deelstaat met Hindostanen van zijn Chamaar kaste waarschijnlijk, het laagste van het laagste in het kastenstelsel van zijn thuisland. Deze smerige racist huilt nu als een kleine baby en roept de rechtgeaarde Surinamers aan. Welke bedoelt hij baja? Waarschijnlijk alleen de Surinamers die op hem lijken en als hem schijten en zich in de koeienstront wentelen. De Surinaners die bij elke zwarte man of vrouw een minzaam gezicht trekken omdat ze zich verheven voelen boven de zwarten. Niettegenstaande hun achterstandswijk en hun bijstandsuitkering beweren ze allemaal hard te werken en van de zwarten die elke dag opstaan om voor hun kinderen te zorgen zoals het hoort beweren ze dat ze dat ze lui zijn. Ja, rechtgeaarde Suriamers, dat is de groep van Ray. Maar voor voor hen geldt:

  Vies en vuil graven ze een kuil.
  Ray, Bahrat en Vijay vallen erin
  en krijgen hun zin. Dit is slechts het begin


  Maak melding
 79. @Ray
  Je moet niet het woord tot mij richten!!!
  Dat heb je nog NET al weer op vrijdag 7 juni 2013 om 15:28 uur gedaan!
  Nu ga ik jou eraan houden,DONDER OP MAN!!!want je vertrouwt je zelf niet!
  HOU JE MET JE HOLMAAT AAN JE WOORD!


  Maak melding
 80. @Ray
  Je hoeft geen goed woord over mij te maken ,dat dwing ik je niet te doen

  IK HOEF GEEN GOED WOORDJE …… HAHAHAHAHAHAHA!
  HEB IK JE DAT BELOOFD?

  Never nooit!!VERTROUW ME MAAR NIET HOOR DALIT!
  Ik?Een goed woordje voor jou???Waar staat dat?


  Maak melding
 81. Hahahahaha!
  Bifa= Medusa= warme Kuly cola!!
  Waar zijn jullie?
  Laat wat van je horen.Ik hoor nu ook bij jullie!
  ghèghèghèghèghèghèghèghè!
  Ding dalit e bruya!
  Ze gaan anderen ook nog vreemde namen toeschuiven!


  Maak melding
 82. @Warme Kuly cola

  Je hebt je aangesproken gevoeld!!
  En toen reageerde jij erop!
  ik had het over de hardwerkende en eerlijke marrons en niet over de luie donders zoals jij!!

  MET EEN GOED WOORD OVER MIJ bedoel ik eenvoudig…
  doe nou niet alsof….!!
  Wij zijn geen vrienden,gaan het ook nooit worden,,NOOIT EN TENIMMER…NEVER!!!


  Maak melding
 83. Vijay,

  ‘Ik heb net een stok gegooid en die behaarde aap rende er gelijk naar toe,’.

  Je vergeet erbij te vertellen dat je moeder en je zus net zo hard erachter renden. Woon jij ook in die achterstandswijk daar in Den Haag en doe je de hele tijd alsof en scheld je de hele dag op zwarten en moslims en vrouwen? Nou… ik heb nog wat voor je. Veel plezier baja:

  De bovenste één procent van de zwarten is bekwamer dan de vijf procent intelligentste Hindoestanen. Daarom hebben wij de macht en jullie niet. Jullie zijn zo intelligent dat jullie in zoveel jaar zelfbestuur van Suriname nog nooit werkelijk de macht in handen hebben gekregen. Nou… met zoveel zogenaamde intelligentie heb je geen domheid meer nodig.

  Rechtgeaarde Surinamers. Ja, wanneer het jullie uitkomt en de zwarte bij jullie blijft kopen baja. Voor de rest… GEEN KA!


  Maak melding
 84. @Ray
  Vertrekken?
  Dat zal je toch wel aan mij moeten overlaten hoor!
  Ik wil je ook niet blij maken;ik maak alleen maar mensen blij van wie ik hou!
  En jouw plus of je min,trek hem terug!
  Gauw gauw,EN NU!!Ik wil ’s avonds geen dalit spoken aan mijn bed,die een plusje zijn komen halen!!!


  Maak melding
 85. @Vijay

  Hahahahaaaaa…
  Nu gaat de drie in eenheid komen…ik kan ze voelen…ze komen eraan….

  BIFA-medusa en warme kuly cola!!

  Help,help,help,

  Ze zijn nu zo blij als kinderen nu we een beetje aandacht aan ze schenken!!
  Nu is het plotseling niet saai voor ze!
  Hahahahahahaaaaa…….


  Maak melding
 86. @Ray
  Heb je je dan daar mee bezig gehouden?
  Vrienden oohhh je bent dan stadia verder dan ik!
  Wel of geen vrienden?Nooit in me oopgekomen.Ghèghèghèghèghè!


  Maak melding
 87. De aap verloochent zijn eigen vooroordelen en bekend dat Hindoestanen niemand onder zich willen houden. Daar en tegen bekent de chimpansee dat zwarten wel anderen onder zich willen houden. De aap komt dus uit de mouw!


  Maak melding
 88. @Bifa
  Ik hoor dat jij mij bent!
  Die domme ezels kunnen nu zien dat dat onmogelijk is.
  Ik moet ze daarop wijzen.
  Vrijdag 7 juni 2013 om 16:00 uur, door Bifa
  Vrijdag 7 juni 2013 om 16:01 uur, door warme Kuly cola

  En wie is trouwens die medusa?
  Ken je hem?


  Maak melding
 89. @Warme kuly cola
  Neen ,Bij God niet!!

  Wat is je problem eigenlijk?
  Kan je wel lezen maar niet begrijpen ?!!

  WIJ ZIJN HIER OMDAT WIJ TEGENPOLEN ZIJN VANELKAAR EN WIJ HEBBEN HELEMAAL GEEN BEDOELINGEN OM VRIENDEN VAN MEKAAR TE WORDEN NIET NU EN NIET OOIT!NEVER!!
  En we gaan niet doen alsof…..dus we gaan niet doen alsof we ooit van plan zijn vrienden te worden!!!
  Sjeeeses kan je niet een beetje out the box denken??!!!


  Maak melding
 90. Zolang de wereld zal bestaan en je mensen heb, zolang zal je ook culturen hebben. Heb respect voor mekaar a.u.b. Het leven is te kort, de wereld te klein om ruzie met elkaar te hebben. Zoveel mensen zoveel verschillen.
  De ene cultuur eet apen, de andere cultuur zien apen als een god en de andere cultuur temt apen.
  So what, laat een ieder doen wat hij wil, als je een ander maar geen schade berokkend.


  Maak melding
 91. Hahahaaaaaa….nu heeft de ezel warme kuly cola het helemaal verloren!!!!
  Whahahahaaa…hiho…hihoooo….ezel warme kuly cola…hi ho….


  Maak melding
 92. Wat ik zo vreemd vind van surinamers is dat wij elkaar uitschelden maar onze handen uitsteken voor surinamers in nood.D it zeg ik uit jarenlange ervaring.


  Maak melding
 93. Aangezien de Hindoestanen zich niet zo snel willen vermengen stel ik de regering voor om Bangladeshi (muslims) binnen te laten. De vrouwen zien er hetzelfde uit en muslims vermengen zich sneller. Win-win situatie, de zwarte mannen komen an hun trekken en de bevolkingsproblmatiek van Zuid-Azie wordt opgelost.


  Maak melding
 94. vjijaj

  ik ben die aap met kroes haar en jij die zwarte aap hanoeman met glad haar .die kroesharige kan wel kinderen maken en weg lopen ,maar jij als glad harige baboeg aap die kan alleen maar zuipen en je vrouw mishandelen tot de dood .in suriname zitten de creolen voor drugs en stelen in de gevangenis ,maar die talibanen die baboeng apen hanoemanen zitten in de gevangenis voor het dood slaan van hun vrouwen en mishandelen van de vrouwen en incest .wat dat betreft zijn jullie kampioen .onverdraagzaam zijn ze tegen hun vrouwen .viijay jullie weten niet met vrouwen te spelen
  waarom wil die hindoestaanse vrouw een man van een andere ras ,ik zie velen met mannen waarvan ik mij af vraag ,hoe is dat mogelijk .sommigen van die mannen zijn blank maar ik zeg u ,ze zijn vies ,getatoeerd en met twee of drie honden lopen .ik kan mij best voorstellen dat die vrouwen denken van …liever een vieze en niet nette geklede blanke man dan een hindoestaanse man waar haar leven niet zeker is als die taliban bezopen is .niet alle hindoestanen zuipen maar maar ik ga ook niet praten over incidenten omdat er veel van die mensen drinken .maar ook niet allemaal die drinken vermoorden hun vrouwen .als ik mijn verhaal vertel moet ik mij kunnen verweren als ik wat zeg ,en ik kan het beamen dat er vele hindustanen hun vrouwen mishandelen .dat wil niet zeggen dat de creool het niet doet .maar ik weet wel dat de taliban kampioen is in het vermoorden van die vrouwen .ze gebruiken meestal die katlies houwer of mes .cafri tjoor katlies lau toch lilawatie haaaaa.
  mijn broertje is cipier op duisburg en daarom weet ik wat er gebeurt .


  Maak melding
 95. Hebben jullie ooit een AAP met Kroeshaar gezien??
  Ikke niet!!

  Ze zijn blank of zwart maar hebben NOOIT Kroeshaar.

  Wie o Wie is dus het evenbeeld van een AAP??
  Ik ben benieuwd!!


  Maak melding
 96. hihihihihi vijay

  je bent jaloers je bent nog zwarter dan die creool je maakt je eigen belachelijk ,jij niet alleen hoor .ik kan best begrijpen waarom jullie jaloers zijn op die creool witte vrouwen houden niet van hindustanen misschien hun geld willen ze meer niet .ze weten dat jullie hokken witte vrouwen willen plezier maken niet in hokjes zitten en bollywood filmen kijken dat doen jullie .ik ben jong ik weet dat een hindustaan een winkel heeft bij mij in de buurt ,en dat die jongen omgang had met een hindustaanse jongen waarvan zijn vader een tono heeft .ze zijn uit elkaar omdat ze hokken met filmen van bollywood en bij familie gaan waar ze de hele dag cacare in het hindustaans .wakker worden talibanen je leeft in suriname of nederland multicultureel .of hij wil haar alleen naar hindustaanse feesten brengen .ze heeft alles weer vertelt aan ons ze is weg en is nu met een matie van mij .tipisch die boitie gedachte hebben deze mensen .wat bollywood je bent niet in india .die vrouwen zijn jong ze willen wat .je bent jaloers dat de blanke vrouwen om de creolen geven .kijk naar grenzeloos verliefd ze houden die donkere mannen niet om het materiele maar omdat ze lief zijn .liefde moet niet om geld gaan maar dat gebeurt bij de hindustaan geld geld geld .geld is belangrijk maar geld is nog niet alles in het leven .ik heb mensen gekent die geld hebben maar die vrouw neukt met een arme man hoe vindt je dat .jij nu .dat wil zeggen ze krijgt niet wat ze wil .
  domme taliban .zwarte koelie


  Maak melding
 97. Wie/wat is die @p? Een zwarte negerin of een zwarte hindoestaanse? Ik denk dat het een dogla is. Een soort geschifte albino. Maar niet alleen fysiek geschift, maar ook geestelijk. Haar obsessie voor hindoestaanse vrouwen en mannen is onbegrensd. Is het een hij of zij? Ik denk een travo. Half dit, half dat. Totaal niks dus.


  Maak melding
 98. vijay die taliban wil blanke vrouw maar die blanke vrouw wil die taliban vijay niet hihihihihih ze hokken waar gaan ze een vrouw vinden ,hun eigen soort willen ze niet .


  Maak melding
 99. Zelfs een papegaai herhaalt zichzelf niet zo vaak. Zielig gewoon. Steeds dezelfde domme praat. Iets anders kun je ook niet verwachten. En de post wordt steeds oninteressanter en saaier om te lezen, want heb je er een gelezen, dan weet je dat de rest alleen maar herhaling zal zijn van hetzelfde. Het hoofd is leeg.


  Maak melding
 100. vijay ik begrijp dat je geen antwoord heb op alles over amerika en de blanke vrouwen wat ik je hier zeg .het komt door jou boitie hokjes denken die je van je ouders en voorouders en vooral die baboeg aap die bosaap die jullie dienen en zeggen dat het jullie god is hanoeman .ga rustig je riool ratten vlees eten ,die documentaire had je toch gezien waar die hindustanen ratten vlees aan het eten waren ,met die blanke man .verbeter de wereld begin bij de ganges met al die kadavers van dode honden ratten ,en lijken die door die rivier stromen en waarvan deze gasten zeggen dat het water heilig is bhhhhhhhhhh ga lekker een bad nemen indat heilige rivier van je neem een duik en blijf daar .stoer doen dat india goed is maar toch wil dat heel volk india verlaten .wees een voorbeeld aan jou broeders en ga terug ,nooit zullen ze dat doen nooit en te nimmer .ze mogen blij zijn in suriname te zijn en engeland ,als die engelsen er niet een stokje voor had gestoken was heel india leeg .ben ook in engeland geweest daar is het pas hokken ,hele wijken vol indiers die blanken komen niet in de buurt in eigen land zijn die blanken bang om de wijken van die taliban in te gaan .hele buurt ruikt naar india pakistan alles door elkaar ,klein lahore en bombay .je ziet die hindoe en moslim vrouwen met lange jurken en hoofd doeken .owee als ze rokjes aan doen ,dan zwaait er wat.owee als ze met mannen staan te praten .achterlijke wezens .wat voor traditie is dat ,dat een vrouw niet met een man mag praten .


  Maak melding
 101. Dat Afrikaanse Surinamers zo reageren op de Hindoestanen heeft niets anders te maken dan de opvoeding die de NPS haar onderdanen heeft bij gebracht.Dit is funest voor het land.Dat de Afro Surinamers de dienst uit maken in Suriname is nog niet genoeg .Ze denken dat ze boven staan dan de andere bevolking groepen qua intelligentie.
  Ze denken wij zijn na onze blanke meester de baas.Dat hun leeghoofdige leiders hun dit geleerd heeft zie je overal in de wereld waar Afrikanen de dienst uitmaken.
  Ze willen als creool door gaan de naam die hun witte meester haar bastaard kind gegeven heeft.Om hun mi doen als witten daarom is de witte vrouw het hoogste wat bereikbaar is.Zie die een beetje geld hebben wat voor vrouwen ze niet op zoek zijn.Het is heel jammer dat ze afgeven op anderen.


  Maak melding
 102. De mens die het dichts bij de natuur staat is de Afrikaan.De witten zeggen daar is mensheid ontstaan.
  Als je naar de kenmerken zou kijken zie je veel overeenkomsten.Hiermede heb ik je al veel gezegd.
  ETEN, PAREN ,FEESTEN ZIJN BEKENDE KENMERKEN.


  Maak melding
 103. Leuke reacties allemaal hoor

  en dan zei DDB’dat restje hokjes denken’ moet verdwijnen
  het is geen restje,het zit nog diep geworteld.
  Shame on you guys!


  Maak melding
 104. Wauw, wat een haat hier zeg. En waterkant doet er geen ene flikker aan. En tot zover dat sprookje dat Surinamers onderling harmonieuze verhoudingen met elkaar hebben, klopt voor geen meter als ik op het gemiddelde reactieveld afga op deze site. Aub…..get a life!

  Over dit bericht: welke indier heeft uberhaupt behoefte om naar Suriname te gaan? Overtrokken onzin dit.


  Maak melding
 105. @savioen

  Jij en jou geestverwanten zijn zeker degenen die tussen ’73 en ’75 alles te koop hebben gezet en hals over kop naar de schilderswijk gevlucht zijn. Of behoren jullie tot de groep vanaf ’83? De frustraties zijn in ieder geval duidelijk merkbaar. Hebben jullie van de therapeuten/psychiaters soms te horen gekregen dat het uitschreeuwen van je innerlijke gevoelens de beste remedie tegen jullie aandoening is??
  Laat het ff weten dan kunnen de lezers rekening houden met jullie ziektebeeld.


  Maak melding
 106. @ABAISA:En behoren jij en je geestverwanten soms tot de groep die dom geboren zijn, achtergebleven op Witboitie, Abrabroki e.o., en tijdens jullie leven niets hebben bijgeleerd???

  Have a nice day!!!!


  Maak melding
 107. halo meneer met grote mond dat hindustanen met kleine tolie ik wil jou wat zeggen ik heb een grote en ook mij neefs en mij bakra vrienden elke zatterdag komen criools vrouwen bij ons waarom ze zeggen dat wij heerlijk zijn en kom aan hun trekken hoe dit dan er zijn ook negers die kleine dunne tolie heb en scheef dus bek dicht houden vraag aan een paar criools vrouwen in suriname en nederland dan weet je wat ik bedoel dommie met de zwarte ding die half stijf staat en moet dan hulp middel gebruiken om het hoog te houden haha daar hebben wij geen moeite mee sukkel ik laat de criools vrouwen genieten en schreeuwen van genot en ze worden als dame behandelt met respek al is het voor paar maanden als vrijgezel tjauw


  Maak melding
 108. garcinia cambogia extract 3000mg forskolin side effects herb green coffee bean extract testimonials acai 500mg mangosteen mx3capsule hoodia gum nutritional information psyllium husk flakes organic chitosan tiens price guar gum production line hydroxycut fda reviews glucomannan plus fat burner


  Maak melding
 109. You could certainly see your expertise within the article you write. The sector hopes for more passionate writers such as you who are not afraid to say how they believe. Always go after your heart.


  Maak melding
 110. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!


  Maak melding
 111. magnificent put up, very informative. I ponder why the opposite experts of this sector do not realize this. You must proceed your writing. I am sure, you’ve a huge readers’ base already!


  Maak melding
 112. Aus diesen Massen auszuwählen, ist notwendig stichprobenhaft, selbst wenn sich der Auswahlzeitraum auf die vergangenen vier Jahre beschränkt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES