Bouterse: ‘Samenwerken aan natievorming’

116

PARAMARIBO, 6 jun – Surinamers moeten zich meer dan ooit inzetten voor natievorming. Dit zei president Desiré Bouterse bij de afsluiting van activiteiten rond honderd en veertig jaar Hindostaanse immigratie. Het jubileumjaar waarin meerdere groepen ‘hun dag’ speciaal herdenken, zou aangegrepen moeten worden. De manier waarop de Hindostaanse immigratie is herdacht en gevierd, is een goed voorbeeld.

Surinamers moeten ongeacht hun afkomst hun culturele waarden koesteren. Dat is onmisbaar bij de eigen ontwikkeling en die van de samenleving. “Alleen samen kunnen we werken aan de natievorming en daadwerkelijk een eenheid vormen. Cultuur moet uitgedragen worden en overgenomen van elkaar. We moeten ons bewust zijn van het feit dat vaderlandsliefde, eenheid, erkenning en elkaar respecteren, de sleutel vormen voor natievorming”, zei Bouterse.

Dat betekent vooral afrekenen met het ‘hokjesdenken.’ De prijs die is betaald door de voorouders van alle groepen is veel te hoog, bij de Hindostanen net zo goed als bij de anderen. “De plantages waren toen hetzelfde en plantage-eigenaren waren na de afschaffing van de slavernij nog steeds dezelfde slavendrijvers. Ongeveer vijfduizend zjn omgekomen door honger en leed. Zij zijn een voorbeeld en hebben samen met alle andere groepen dit land opgebouwd”, aldus Bouterse.

116 REACTIES

 1. Als je dan toch niet in hokjes wilt denken, klootzak Bouterse, vergeet dan ook niet de boeren te bedanken…

  Die waren er vóór alle slaven en daarvan is bijna 85% gestorven in een poging om het jonge Suriname te ontginnen en vruchtbaar te maken.

  En kom nou niet aan met het feit dat de boeren geen slaven waren, want dat waren de Hindustanen ook niet.

  Elke dode is er één te veel, en het is jouw probleem dat je dat niet snapt – gezien je eigen moordlustige verleden.


  Maak melding

 2. Voor meer info (voordat men weer begint te mekkeren over het slavernij verleden) zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Fentener_van_Vlissingen/Europese_kolonisatie_in_Suriname

  Quote;

  “Uit het midden van de 18de eeuw zijn enkele nieuwe pogingen bekend, met Paltser en Bazeler boeren; van 87 personen, die in 1749 waren aangekomen, waren na 2 jaar slechts 7 mannen en 4 vrouwen over. Tegen de koorts en tegen de aanvallen der boschnegers was deze kolonisatieproeve niet bestand gebleken.”


  Maak melding

 3. We moeten ons bewust zijn van het feit dat vaderlandsliefde, eenheid, erkenning en elkaar respecteren, de sleutel vormen voor natievorming”, zei Bouterse.

  De MOORDENAAR spreekt zich tegen…hoe durft deze moordenaar het woord RESPECT uit te spreken…

  De manier waarop de Hindostaanse immigratie is herdacht en gevierd, is een goed voorbeeld..

  Neen dit is zeer zeker geen goed voorbeeld daar prominenten uit India BEWUST (voorbedachte rade) zijn tegengehouden …kontekusser Lakei iov de moordenaar…


  Maak melding

 4. Natievorming? Bouterse? hahahaha.

  @ Bakra Basi: De boeren kwamen in de 19de eeuw meestal al na afschaffing van de slavernij. Met andere worden de slaven waren al 250 jaar zwaar aan werken om het land bewerkbaar te krijgen terwijl de blanke european (vaak geen hollander, vandaar dat ik zeg europeaan) op z’n luie donder zat, klagende over de hitte, net zoals de boeren. Tegenwoordig lopen veel als zwervers rond in Suriname, vooral in Para.


  Maak melding

 5. moordenaars spreken pas van respect wanneer zij hun zonden hebben beleden en hun straf hebben uitgezeten en vergiffenis hebben gevraagd.


  Maak melding

 6. Blablablabla. Tegenstrijdigheid in elke zin van DaDa Bouta. Natievorming begint bij zijn vertrek. Dan ruimen we het puin op dat hij heeft achtergelaten.


  Maak melding

 7. Dre mag ik je corrigeren? Nee hoor een ieder mag respect uitspreken, het is juist een heel goed voorbeeld, ongeacht jou persoonlijke vete met deze of gene.


  Maak melding

 8. @ Bakra Basi

  Wist jij dat Suriname 600 suikerplantages had, 200 katoenplantages, 400 koffieplantages en 300 cacaoplantages tijdens de slavernij voordat hindustanen kwamen. Al deze plantages konden honderden jaren lang door ” zwarte afrikaanse slaven ” gehandhaaft worden. Met andere woorden, de hindustaan kwam enkel en alleen de plantages ” onderhouden ” want de plantages waren er al, en kregen er zelfs ook nog voor betaald. De ” zwarte afrikaanse slaven ” moesten onder dwang onbetaald arbeid verrichten. Ik begrijp niet waarom suriname een vrije dag moet hebben voor de komst van de hindustaan, want als suriname ieder jaar op 5 juni dit feest viert ter herinnering van de komst van de hindustaan, dan zou in feite suriname het heel jaar door vrij moeten zijn door de komst van ” zwarte afrikanen ” die naar suriname werden verscheept. Het geen niet enkel op een dag heeft plaats gevonden, maar op vele dagen, misschien wel een heel jaar door wanneer je de dagen bij elkaar telt.


  Maak melding

 9. @ Marty

  Als de hindostanen niet gekomen zouden zijn zou je heden katoen aan het vreten zijn !!De slaven waren geconcentreet op 1 gebied terwijl de hindostanen overall heen ginen en een stukje welvaart bracht in die gebieden!!!

  Na de afschaffing van de slavernij kozen de slaven voor het bos!!
  Ze hadden alle mogenlijkheid om netals de hindostanen toen ,land op te vragen en het te gaan bewerken!!
  Heden behoort geheel het binnenland aan hun toe!!
  Eeuwen na de afschaffing van de slavernij is het bos gewoon het bos gebleven!!


  Maak melding

 10. Ray, is een dom racistisch uilskuiken met hangoren en een kabula mentaliteit van misleiding en bedrog. Een echte Hindostaanse pantoffelheld die zichzelf met sopie en black label moed probeert in te praten. Verder hecht hij heel veel waarde aan de poep in zijn hoofd. Zo nu en dan blaft hij naar zijn vrouw en geeft een ruk aan zijn kleine ‘tollie’, want hij gelooft dat de man alles mag en de vrouw niets. Door zijn zieke mentaltieit hecht hij meer waarde aan de poep van een koe dan aan de mening van een vrouw. Aan argumenten heeft hij niets. Dan is hij als een baksteen waar je tegen aan kunt praten maar er gebeurt niets, want… een baksteen heeft nou eenmaal geen inzicht of begrip voor andere argumenten dan de zijne. Misleiding en bedrog is zijn handelsmerk, de leugen hoort bij zijn karakter. Begrijpend lezen kan hij niet en schelden op zwarten ziet hij als een daad van verzet. Wat een loser en een bobo! Zijn voorouders zullen trots op hem zijn (not!),


  Maak melding

 11. Na de afschaffing van de slavernij kozen de slaven voor het bos!!
  Ze hadden alle mogenlijkheid om netals de hindostanen toen ,land op te vragen en het te gaan bewerken!!

  @Ray.
  Je blijft een oerstomme analfabeet!
  Weet je niet dat de vrije slaven gewoon de plaatsen bevolkten als vrije mensen?
  De negers in het bos waren de weggelopen slaven,de Marrons!
  En die zijn er nu heer en meester!
  Je wordt steeds dommer net als Jacobus!
  Ben benieuwd hoe diep jullie wegzakken!


  Maak melding

 12. @ Ray

  Hierop valt niet verder te reageren, het is mij opgevallen dat jij heel weinig weet over jouw eigen mensen en dat van degene die volgens jou voor het gekozen hebben.

  Dombo


  Maak melding

 13. Al dat zwaar gelul hier over wie er eerst waren, wie wie de taal heeft geleerd. Suriname is een natie uit Creolen, Hindoestanen, Javanen, Indianen en ex-boeren (kennen jullie de oude Suri vlag nog?). Ik ontwaar hier al 2 dagen pure rascisme..creolen vs hindoestanen en andersom. NATIE mensen geen Nazi’s! Verdiep eens goed in de historie van je land. Bouterse is een moordenaar, maar dit waren wijze woorden van hem (?).


  Maak melding

 14. Het is gewoon de frustratie die Ray parten speelt.
  In zijn geliefde India is hij niet welkom en als hij toch naar binnen kan sluipen is hij gewoon weer wat hij altijd zou zijn geweest als zijn opa en oma niet naar Suriname waren ingescheept. Hij kan zich dus alleen maar verzuipen en en in dekking van zijn gebarricadeerd huis via internet afgeven op de Afrikaanse Surinamers, in het echt of op straat durft hij deze woorden niet te uiten want daar heeft hij de ballen niet voor.

  Ziek en heel zielig die Ray.


  Maak melding

 15. Roy,
  Brada Roy, bouterse wordt alleen begrepen door die achterlijkste en vergeetachtige deel van suriname, was het deze leugenaar die het over kakere had, is het niet deze zelfde beest die ons land met staatgreep,8 december, moiwana, amnestiewet heeft verdeeld.
  Crmineel bouterse is met recht de lijder van de domme achterlijke massa in Suriname


  Maak melding

 16. @Bifa
  Niet bang zijn/worden 😆 ……. ik heb er over heen gelezen.
  Er zijn 2 soorten fouten
  1.Onbewuste (verschrijvingen0)
  2.Fouten uit onwetendheid! 😳
  De laatste groep behoort tot de meest kwalijke!
  En daar maak jij je niet schuldig aan!


  Maak melding

 17. Een ieder geeft zijn mening, maar na het lezen geeft er maar 1 een mening wat eigenlijk de kern raakt en dat is GMAP.
  Want waar heet DDB het over?
  – Surinamers moeten zich meer dan ooit inzetten voor natievorming.
  – Het jubileumjaar waarin meerdere groepen ‘hun dag’ speciaal herdenken, zou aangegrepen moeten worden. De manier waarop de Hindostaanse immigratie is herdacht en gevierd, is een goed voorbeeld.
  Opmerking
  Is het herrenberg niet, zijn matie, die pleit voor afschaffing van al die vrije dagen van Javaan, Chinees, Hindoestaan etc?

  – Surinamers moeten ongeacht hun afkomst hun culturele waarden koesteren. Dat is onmisbaar bij de eigen ontwikkeling en die van de samenleving.
  – Cultuur moet uitgedragen worden en overgenomen van elkaar. We moeten ons bewust zijn van het feit dat vaderlandsliefde, eenheid, erkenning en elkaar respecteren, de sleutel vormen voor natievorming”,

  Opmerking
  Nog steeds wordt er tweespalt gedreven in culturen

  – Dat betekent vooral afrekenen met het ‘hokjesdenken.’ De prijs die is betaald door de voorouders van alle groepen is veel te hoog, bij de Hindostanen net zo goed als bij de anderen.

  Opmerking
  circa 30 jaar geleden heeft een groep de prijs betaald voor het terugbrengen van de democratie.

  Conclusie:
  Boer pas op je kippen als de vos zijn passie preekt.

  GMAP
  Na joe wang begrijp a artikel noh.


  Maak melding

 18. @Abaisa,marty,Medusa en BIFA!!!

  DE weggelopen slaven worden MARRONS genoemd!
  Sinds eeuwen wonen ze in de bossen van Suriname. Het zijn jonge sterke mannen en vrouwen die daar wonen maar geen moer uitvoeren sinds de afschaffing van de alavernij!!Heden voelen ze niet in hun trots getrapt als men zegt dat ze afstammelingen van de slaven zijn want ze gedragen zich ook als een slaaf heden!!
  Geen trots geen respect hebben ze voor zich zelf!
  Zelfs hun voorouders die er niet meer zijn zullen niet trots op ze zijn!!

  Ik kan gaan naar India naar elk deel van de wereld want ik WERK ik hou mijn handen niet op voor een aalmoes zoals bij jullie stelletjes het geval is. India is het land van mijn Voorouders en ik ben en trots erop!’Als geboren burger van Suriname heb ik alle recht om in Suriname te blijven netzoals jullie afstammelingen zijn van de afrikanen die graag in Suriname zouden willen wonen!!
  Als ik niet het recht maakt volgens jou om in Suriname te wonen dan moeten jullie je biezen pakken en ook richting afrika verdwijnen volgens mij!!

  @Bifa
  En nogmaals mij voor racist uit maken gaat je niks opleveren!!
  Je doet hetzelfde alleen bij je bij de andere groep!!
  Je bent een ordinaire Racist Bifa>Je bent gewoon een racist!

  Hahahaaaaa….4 rode mannetjes zullen in 1 sec tijd[misschien in minder tijd ] verschijnen door het racistische ndp troepje die ik bij naam heb genoemd en o,ja dan gaan de staartjes volgen!!!

  Whahahahhahhaaaaaa…
  ik breng plezier in jullie eentonige postings,nu Mogen jullie naar hartelust minnetjes plaatsen dan lijkt het erop alsof er leven geblazen is hier.

  Oh,ja de minnetjes zeggen niet dat de andere de overwinning heeft behaald ,Medusa zal het jullie verder uitleggen,ze krijgt altijd de rode minnetjes te incasseren ,ze is een prof op dat gebied!!

  Whahahahahaaaaaaaaa……


  Maak melding

 19. @GMAP
  Broeder men laat zich leiden door emoties waardoor strijd ontstaat ipv een gezonde discussie.
  De sysmtomen van de wolf worden overgenomen (kudde gedrag), men gaat dreigen, beledigen als men op een democratische manier in een hoekje wordt “gedrukt”.
  Het woord dialoog schijnt een dreiging te zijn.
  Normvervaging ??


  Maak melding

 20. Heden ten dage zetten zelfs hun die tussen de wolkenbrabbers geboren en getogen zijn hun leven op het spel om een stukje bos (park) te behouden.
  Ben blij en trots dat mijn voorouders voor het bos hebben gekozen!


  Maak melding

 21. Ray, wat jou niets gaat opleveren is je oeverloze geblaat. Je bent precies als hoe je jezelf uitbeeld. Lees hieronder en ga je nog eens omdraaien in je koeienpoep.

  Ray, dom uilskuiken met je vieze racistische hangoren die heel veel waarde hecht aan de poep in zijn hoofd,
  Ik heb je een vraag gesteld en omdat je een DAGGOE bent die telkens terug komt voor een bot stel ik je die vraag opnieuw. Ga lezen als je dat kan of smeer je anders nogmaals in met die koeienpoep.
  Woensdag 5 juni 2013 om 17:59 uur, door Bifa
  Ray, wat lul je nou weer vent? Laat me zien waar ik me terug heb getrokken of iets heb geroepen van wat je hieronder schrijft want die KA van jou begint me de keel uit te hangen. Laat me het zien en als je dat niet doet moet je je je je smoel houden. Want die racistische rotzooi van jou gaat je de kop kosten. Zwijn!
  Woensdag 5 juni 2013 om 17:21 uur, door Ray
  @Bifa
  Bifa,jij bent het geweest die had opgeroepen dat we onze woorden voorzichtig moeten kiezen als we tot een bepaalde groep of met een bepaalde groep in discussie zijn!!
  Heeft die groep rekening met je gehouden Bifa!!??Ze hebben je uitgescholden voor alles wat vies en vuil was…van je ma tot je pa hebben ze je laten zien!
  Ik ben opzettelijk gestopt met die discussie toen omdat ik jouw reaktie wilde zien toen. Maar neen je sloeg niet terug. Je kroop toen weg net als een krab!
  Bifa waar mijn voorouders bij betrokken worden sla ik altijd toe!!!
  Een bobo ben ik niet..!!


  Maak melding

 22. @ Opo Kondre Man

  Ik ben geen adviseur, maar neem van mij aan dat zolang het zo doorgaat met die vrije dagen voor de verschillende bevolkingsgroepen er nooit en eenheid zal zijn. Want RASSENVERDEELDHEID, rassenscheiding en rasonderscheiding die een voedingsboding zijn voor racisme, zal altijd leiden tot rassenhaat en dat vertoont zich sterk in SU. en in NED. onder de Surinamers. ME, MYSELF ,IK BEN EERST SURINAMER EN daarna Zuidamerikaan. Dus ben trots om Surinamer te zijn en Zuidamerikaan.


  Maak melding

 23. Ray,

  Heb je je moeder al geslagen vandaag? Of heb je dochter een beurt gegeven toen je vrouw niet thuis was? Met je kleine tollie past dat beter noh? Dom racistisch uilskuiken en verkrachter met hangoren en een kabula mentaliteit van misleiding en bedrog. Draai je nog eens om in je koeienpoep!


  Maak melding

 24. @Medusa

  Natuurlijk kan ik gaan naar INDIA,maar als geboren Surinamer heb ik alle rechten om in Suriname te blijven,of de afstammelingen van de slaven het leuk vinden of niet…het is mijn geboorte recht!!!

  Het bos is de eigendom van de weggelopen slaven en hun nazaten!!???
  Geen wonder dat geen enkel ander bevolkingsgroep zich daar mag gaan vestige ook niet wanneer zij daargaan om een beetje welvaart te brengen…De Chinese winkelier werd weggejaagd ..en de rest is bekend!!!
  P.s hebben de nazaten van de weggelopen slaven een declaratie of een of ander document om aan te tonen dat zij de eigenaar zijn van het BOS!!!???


  Maak melding

 25. Deze zelfde moordenaar die praat over samenwerking aan een natievorming is dezelfde persoon die juist gezorgt heeft voor verdeeldheid in dit land, en zolang deze moordenaar met zijn amnestie de president van dit land is, is natievorming een grote illusie.


  Maak melding

 26. @Ray
  Het bos is de eigendom van de weggelopen slaven en hun nazaten!!???

  Natuurlijk!Toen ze werden doodgeschoten door de kolonisator,zaten jullie lekker in India dahl tenuttigen en nu willen jullie plotseling goud!
  Jullie hebben er niets te zoeken!
  Nu daar er goud te vinden kennen jullie plotseling het binnenland!Mooi niet!
  WEGBLIJVEN EN VER UIT DE BUURT!
  OP SODEMIETEREN!
  Ga maar naar colakreek!Smerig genoeg!


  Maak melding

 27. @Bifa
  Heb je je moeder al geslagen vandaag? Of heb je je dochter een beurt gegeven toen je vrouw niet thuis was?-

  Bifa 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆
  Joe ê kieeeerrrrrr mie dja boi!


  Maak melding

 28. @Bifa
  met je kleine tollie 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆
  Waaaaaattttt?
  Hebben hindoestanen kleine tollies?
  Daar zeg je wat!!!


  Maak melding

 29. Ray, je bent geen geboren Surinamer. Dat recht heb je allang verloren toen je zwarten racistisch bejegende. Trouwens, je wilt niet eens met zwarten in een land wonen, dus een Surinamer ben je niet en zal je nooit zijn. Je hoort daar niet. Ga naar India om te schijten. Ga daar naar toe om te verkrachten. Ga naar India om je vrouw te slaan en de wet achter je te hebben. Ga naar India om je te wentelen in je koeienpoep. Alleen daar zal je begrepen worden en gefeliciteerd worden omdat je zoveel waarde hecht aan de poep in je hoofd. Oprotten DAGGOE!


  Maak melding

 30. @ Ray

  alleen om niet te werken zijn de blauwtjies de bossen ingevlucht.En daar moesten de vrouwen het veld werk ook doen.Zelf lagen de mannen in de hangmat en lieten ze zich voeren als baby’s.En nu zijn ze in de stad en gaan rovend en moordend door Par’bo en omstreken.


  Maak melding

 31. @Bifa

  Sjeesjes,
  geeft hij je thuis niet waarnaar jij verlangt,geeft hij je niet genoeg!!

  Dit komt uit het hart,

  Eerlijk ik heb nu al medelijden met je kinderen die een ouder hebben zoals jij!!!
  Bij God,
  zou ik je kennen zou ik die kinderen weghalen bij jouw thuis want jouw huishouden is niet normaal!
  Misschien voedt jij je kinderen zo op maar mijn God dit kan niet.Je bent een INCOMPETENTE OUDER!
  Waarom moet je het hebben over mijn dochtertje!
  Was je met haar aan het discussieren..VISWIJF!
  Wees nog blij dat ik op je postings die van verre ruiken naar racistische uitlatingen,heb gereageerd!
  Maar dit….Nee dit is zo erg,ik geloof echt dat bij jouw thuis men hulp nodig heeft !

  Ps
  de 4 mannen geexecuteerd door Belfort zijn geen hindostanen geweest ,maar ik vecht heden nog voor ze,ik zou hun moordenaars gestraft willen zien…ik vecht voor gerechtigheid voor ze…ik kon ook gezegd hebben ..oh laat maar gaan of goed zo het waren creolen dus….
  Het zijn mensen geweest en ze verdienden het niet afgemaakt te worden op zo een beestachtige manier…
  Dan heb je ‘held’ Kenneth,
  Executeerde een man bij El Molina point blank en de slachtoffer was geen hindostaan..ik kon ook gezegd hebben goed voor die creool.
  Heden nog zou ik ook zijn dader gestraft willen zien !
  De 15 slachtoffers gemaakt aan de hand van je baasje[was je eerder niet zijn fan,nu op dit ogenblik ben je het dat is zeker] ,niet allemaal van ze zijn hindostanen geweest,maar als ik praat over deze 15 slachtoffers en gerechtigheid voor ze kijk ik niet of ze een hindostaan waren of creolen of een andere!!
  Ik vecht voor ze zonder inderscheidt te maken wie wie is!!

  En je komt mij uitmaken voor Racist!!
  Ga je postings even na ,zoveel vuile racistische op en aanmerkingen Sjeesjes,alleen jij die vol ervan zit kan ze hier in no time neerschrijven!!!


  Maak melding

 32. @Bifa. Nu ga toch te ver matie. Door iemand naar India te verwijzen wijs de hele grope na. Ik kan ook van jou zeggen oprotten naar Afrika. Het recht om je Surinamer heb je verspeeld door de een groep te discrimineren. Dus ook voor jou geld: “Ga naar Afrika om te schijten. Ga daar naar toe om te verkrachten. Ga naar Afrika om terrorist te spelen, bommen te maken, je vrouw te slaan en de wet achter je te hebben. Ga naar Afrika om kindsoldaten te werven.Ga naar Afrika om te moorden”.


  Maak melding

 33. @Medusa

  wat leuk,je bedoelt nu gaan ze alles hebben waarvoor zij de hindostanen benijdden al de tijd?!!
  Moge het zo zijn …echt moge het zo zijn !!!


  Maak melding

 34. @Ray
  OCH nu gaat welvaart en ontwikkeling volgen daar!!???

  Zekerrrrrrrsssssssss!!!
  En zonder jullie!

  wat leuk,je bedoelt nu gaan ze alles hebben waarvoor zij de hindostanen benijdden al de tijd?!!
  Moge het zo zijn …echt moge het zo zijn !!!

  Zekerrrrrrrsssssssss!!!
  En ook zonder jullie!


  Maak melding

 35. Ray

  Jij bent zo’n typische DAGGOE hindostaan die alleen vecht voor zichzelf en zijn volk. Dus flikker op met je geblaat en je zielige, domme uitingen. Ik heb je gezegd dat ik je recht in je hart ga raken en ik hou me aan mijn woord. Jij bent precies zo’n vent die aan de buitenkant doet alsof alles koek en ei is, scheldt op alles wat m.b.t tot zwarten en zijn eigen volk verheerlijkt, maar als je binnen in je huis komt stinkt het naar de poep van eergisteren en de dag ervoor. Je weet wel, een mooie BMW voor de deur maar geen groenen om te eten. Daarom lijdt je telkens ook aan scheurbuik. Die bunker voor je ogen belet je om de werkelijkheid en de waarheid te zien.

  Ik denk dat een vader die zijn dochter een beurt geeft en zijn moeder slaat meer kans maakt om aangemeld te worden bij de raad voor de kinderbescherming, etc. Dus hou je kabula snuit zou ik zeggen want de pot verwijt de ketel dat-ie zwart ziet.

  Een beurt krijg ik elke dag. Jij niet! Daarom zit je ook met je kleine tollie aan je dochter. ZWIJN!!!!

  En familie van die vier mannen die vermoord zijn door DaDa Bouta en zijn kornuiten hebben hulp nodig van een ieder die kennis van zaken heeft en een open mentaliteit om te onderzoeken en conclusie te trekken op basis van feiten. Laat je nou net die kwaliteiten missen. Je kan niet eens je eigen beweringen staven. Weet je nog. Die vraag die ik je nu al een heleboel keren heb gesteld op basis van een bewering van jou. Begin eerst die te beantwoorden i.p.v een moeilijke zaak waar je geen bal verstand van hebt. Oprotten! En ga nog een sopie en black label drinken en wentel je daarna in je koeienpoep.


  Maak melding

 36. Kijk wat een ‘geweldige’ heen en weer gesperk tussen’the perfect’ onderwijzeres Medusa en een even ‘geweldige’ leerling Bifa..!!

  Check this..Donderdag 6 juni 2013 om 15:29 uur, door Bifa

  Ray,

  Heb je je moeder al geslagen vandaag? Of heb je dochter een beurt gegeven toen je vrouw niet thuis was? Met je kleine tollie past dat beter noh? Dom racistisch uilskuiken en verkrachter met hangoren en een kabula mentaliteit van misleiding en bedrog. Draai je nog eens om in je koeienpoep.

  Donderdag 6 juni 2013 om 15:42 uur, door MEDUSA

  @Bifa
  Heb je je moeder al geslagen vandaag? Of heb je je dochter een beurt gegeven toen je vrouw niet thuis was?-

  Bifa 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆
  Joe ê kieeeerrrrrr mie dja boi!Donderdag 6 juni 2013 om 15:44 uur, door MEDUSA

  @Bifa
  met je kleine tollie 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆
  Waaaaaattttt?
  Hebben hindoestanen kleine tollies?
  Daar zeg je wat!!!

  Baja,onderwijzeres Medusa en leerling Bifa,

  Over tollie’s nah ..hah…nah…
  Over tollie’s kan je geen discussies met hun beginnen,
  Ze hebben alle tollie’s al gezien en ze kunnen gewoon uit het hoofd voor je de lengte,hoogte,breedte en dikte klakkeloos voor je opnoemen….


  Maak melding

 37. @Jacobus
  Je brult nu weer:”En daar moesten de vrouwen het veld werk ook doen.Zelf lagen de mannen in de hangmat en lieten ze zich voeren als baby’s

  Deze domme uitspraak kan ik alleen maar van jou verwachten!
  Evenals het hindoeïsme en de stoommachine weet je ook niets van de binnenland bewoners.
  Hetgeen waar je hierboven over blert is bekend van de Indianen!
  DUS NU AL 3X RUBBISH,GARGAGE AND TRASH!!!


  Maak melding

 38. Wat is hokjes denken? Weer zo’n suggestieve uitspraak.Ik verwacht van een president geen racistische uitlatingen,als hij bedoelt dat denken over etnische aangelegenheden niet zou mogen.Zolang er etnische verscheidenheid bestaat zal denken daarover normaal zijn.


  Maak melding

 39. @Ray.
  Ze hebben alle tollie’s al gezien en ze kunnen gewoon uit het hoofd voor je de lengte,hoogte,breedte en dikte klakkeloos voor je opnoemen….

  Ja!En jij stond achter in de rij,nog te zoeken of jij er ook eentje hand! 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆
  Hoe lang is ie?7 cm?


  Maak melding

 40. @ Bifa

  wat is zo slecht aan om voor jouw groep op te komen?Hugo Jabini doet toch ook hetzelfde.Alleen Jozefzoon heb ik horen zeggen dat wat Jabini wil onkan is.Verder is het heel stil geweest.


  Maak melding

 41. @Medusa

  OCH ik benij jullie niet ,noch zou ik een gedeelte komen opvragen!!
  het is jullie gegund!!
  Wij zijn tevreden met wat wij hebben!!
  Nu nog even afwachten en zien of JULLIE gaan/willen werken!!
  Want je moet werken om het te kunnen hebben!!
  Wel zijn we blij dat wij gewoon verlost zullen worden van jouw soort en dat eeuwige gehuil van jullie dat de hindostanen alles hebben en wij niet!!
  Ik dank de HERE dat hij eindelijk VERLOSSING ZAL BRENGEN VOOR DE HINDOSTANEN!!
  Mijn God, de nazaten van de weggelopen slaven Mogen liever vandaag nog rijk worden dan morgen!!!
  Wat een verlossing !!!
  Nu heb ik juist nog meer zin om voor EEUWIG in Suriname te komen wetende dat de BEVRIJDING aan het naderen is!!!
  Amen!!


  Maak melding

 42. Ray

  De naakte waarheid? Jij en de naakte waarheid! Begin je eigen naakte waarheid te verdedigen. Kan je dat? Of ga je de hele dag hier de perfecte Hindostaan spelen? Jouw naakte waarheid is de poep in je hoofd. Jouw naakte waarheid is je domme racisme, dat van een uilskuiken met hangoren en een kabula mentaliteit van misleiding en bedrog, sopie en black label. Beantwoord mijn vraag naar aanleiding van jouw leugenachtige bewering. Dat is de naakte waarheid waar je naar moet zoeken en geen slap, dom en zielig geleuter.

  Ik heb je een vraag gesteld en omdat je een DAGGOE bent die telkens terug komt voor een bot stel ik je die vraag opnieuw. Ga lezen als je dat kan of smeer je anders nogmaals in met die koeienpoep.
  Woensdag 5 juni 2013 om 17:59 uur, door Bifa
  Ray, wat lul je nou weer vent? Laat me zien waar ik me terug heb getrokken of iets heb geroepen van wat je hieronder schrijft want die KA van jou begint me de keel uit te hangen. Laat me het zien en als je dat niet doet moet je je je je smoel houden. Want die racistische rotzooi van jou gaat je de kop kosten. Zwijn!
  Woensdag 5 juni 2013 om 17:21 uur, door Ray
  @Bifa
  Bifa,jij bent het geweest die had opgeroepen dat we onze woorden voorzichtig moeten kiezen als we tot een bepaalde groep of met een bepaalde groep in discussie zijn!!
  Heeft die groep rekening met je gehouden Bifa!!??Ze hebben je uitgescholden voor alles wat vies en vuil was…van je ma tot je pa hebben ze je laten zien!
  Ik ben opzettelijk gestopt met die discussie toen omdat ik jouw reaktie wilde zien toen. Maar neen je sloeg niet terug. Je kroop toen weg net als een krab!
  Bifa waar mijn voorouders bij betrokken worden sla ik altijd toe!!!
  Een bobo ben ik niet..!!


  Maak melding

 43. De ware aard van Medusa en Bifa is nu naar boven gekomen. Ik dacht eeder nog dat ze beschaafd waren. Als jullie werkelijk zo tof zijn, niet schrijven maar meteen jullie plannen m.b.t. Hindoestanen in uitvoer brengen. Als niet-Hindoestaan sta ik meteen klaar om ze te helpen, hoewl ik weet dat ze dat nodig zullen hebben.


  Maak melding

 44. Jacobus,

  Bemoei je niet met de discussie tussen mij en die achterlijke Ray. Ik heb niets tegen jou en laten we dat zo houden. Je weet niet waar die discussie begon en wat de kern is. Dus…


  Maak melding

 45. @Medusa en Bifa

  Tje mie potie jullie beiden zijn niet alleen ABNORMAAL maar dement ook nog erbij!!!

  RAY STAAT VOOR RAYANNE EN RAYANNE IS EEN DAME EN RAYANNE DAT BEN IK!!!

  Volgens mij zien jullie beiden bij iedereen Tollie’s hangen!!!
  Krijgen jullie thuis niet genoeg,of geeft hij niet waarnaar jullie vragen?!!


  Maak melding

 46. Albert,

  Je staat klaar om de verkeerde te helpen. Bemoei je niet met de discussie tussen mij en die achterlijke Ray. Ik heb niets tegen jou en laten we dat zo houden. Je weet niet waar die discussie begon en wat de kern is.


  Maak melding

 47. @Ray,

  Stel dat de coup van Rambocus was geslaagd.
  Stel dat er geen 8 dec. had plaatsgevonden.
  Hoe zou Suriname er nu dan uitzien??

  Is dat de rede waarom jullie hier zitten te janken??


  Maak melding

 48. @Jacobus

  Wkn is een discussie forum en je mag deelnemen aan discussies begonnen dan wie dan ook!!
  Die recht heb je !!
  Laat tollie liefhebbers medusa en bifa je niet tegen houden!!!


  Maak melding

 49. @Albert
  Hindoestaan of niet hindoestaan kan mij geen ene ruk schelen!Als het zover mocht komen zullen we het nog ’s zien!
  En dit is ons ware aard,JA!
  Ons houding is deze:”Na fa joe go kron joe moesoe taj a kamisa!”


  Maak melding

 50. Daar is MEDUSA weer met haar mond vol tanden.Verder dan wat insinuatie geraakt ze niet wegens gebrek aan kennis van feiten.
  Ik kan haar meegeven dat een gemiddelde koeien verzorgende hindoestaan meer opvoeding en kennis in zijn pinknagel heeft dan een paar MEDUSA’S bij elkaar.


  Maak melding

 51. Ray,

  Je lult maar wat. Je bent net zo miezerig als huis waar je inwoont daar in die achterstandswijk van Den Haag. Ga toch een baan zoeken of een vrijwilligerswerk. Het liefst niet in de buurt van zwarten want daar ben je allergisch voor. Ook niet in de buurt van jonge meisjes baja, want daar kan jen niet van afblijven. Ik weet wel een boerderij waar je poep kan scheppen. De baas ken ik ook goed. Ik kan een goed woordje voor je doen. Als je gehoorzaam bent en je doet je werk goed (dat moet wel lukken want je balkt altijd hier op dit forum hoe hard Hindostanen werken en hoe geweldig ze wel niet zijn) dan mag je als beloning elke avond wentelen in de koeienpoep. Deal!!


  Maak melding

 52. @Jacobus
  Ook meer dan een suïcidale hindoestaan?Of een die zijn vrouw een dagelijkse pakrammel geeft Of een die alcohol als ontbijt heeft?
  Ook die?


  Maak melding

 53. @Ray
  RAY of RAYANNE EN RAYANNE IS EEN DAME EN RAYANNE DAT BEN IK!!!

  Kan mij geen ene ruk schelen.
  RAY of RAYANNE is LOOD OM OUD IJZER!!!Dus kies maar!


  Maak melding

 54. Wat een vervuiling op WKN!! BAH!!
  Laag allooi!!
  Bifa, Ray, Medusa!
  Dit leidt nooit tot natievorming maar eerder tot DISCRIMI-natievorming!


  Maak melding

 55. Redactie,

  Ray wil geen natievorming met zwarten. Net als Bharat wil hij een eigen Hindostaanse deelstaat in Suriname. Van mij mag hij een eigen deelstaat hebben: in India!! Dus hun plan gaat niet lukken baja.


  Maak melding

 56. @Redactie
  Wat frappant,dat de vervuiling u pas nu opvalt.
  Dit is al een hele tijd (maanden zo niet jaren)aan de gang en wij hebben nu er echt zin in MASSAAL op te REAGEREN!
  Vuil moet je met vuil bestrijden!!!!


  Maak melding

 57. @ Ray

  Hindustanen zijn over het algemeen niet geinteresseerd in creolen dus ook niet in de geschiedenis van creolen. En dat blijkt, want je doet echt zoals een ontwetende hindustaan zich zou gedragen. Altijd stoken of de ander uitlachen want ik ” Ray ” ben hindustaan en behoor tot een invloedrijke gemeenschap, maar intussen wil jij wel die roti en die bara aan ons creolen slijten, nietwaar? Weet je wat ” Ray ” ik zal iedere creool die dit leest aansporen om niets meer te kopen bij die hindustaan en zelf te gaan ondernemen. Dit is waar jij ons naartoe wilt pushen toch? Je weet zelf dat wanneer je bij een cobra telkens aan zijn kop zit, dat hij je een keer goed zal bijten. En zo zijn hindustanen als jij, ze hebben geen inschattingsvermogen en gaan door met verkrachtingen binnen het gezin, drugssmokkel in diverse groentes, creolen minachten enz. Dan zul je straks zien wie straks hard op zijn smoel zal gaan, en geloof me, the higher you go, the harder you bounce. Drink een beetje van je cola om wat af te koelen want je slaat door. Drink niet teveel want velen onder jouw mensen lijden aan suiker.

  Rijstplukker


  Maak melding

 58. het zou een zegen zijn voor de natie,,,

  als ddb zou zeggen wie de vijftien mensen heeft vermoord ,,op de vlucht dood geschoten,,..8-12-1982..

  pas dan zijn wij suris bevrijdt verlost ..

  pas dan kun je spreken van die natie-bulding

  laat je ballen zien ddb..


  Maak melding

 59. Er komt een tijd dat de creolen niets en dan niets meer bij de (racistische) hindoestaan zullen kopen.
  Dan zullen we wat moois meemaken!


  Maak melding

 60. @ MEDUSA

  je mag dan zo neerbuigend doen,maar ik zie de pijn die die woorden op je hebben.Weet je wat in de MAHABHARAT stond?Als de emotie’s de overhand nemen,dan verliest het verstand.En als je je verstand verliest,verlies je ook de strijd.De wijze houdt alle emotie’s onder controle en wint altijd.

  Neem de raad ter harte MEDUSA.

  Trouwens de blauwtjes zijn de hindoestanen voorbij gestreefd in het drinken van Gramaxone.


  Maak melding

 61. @Bifa
  Weet niet hoe goed jij Bharat kent,maar vertel hem maar:”DE HINDOESTAANSE STAAT KOMT ER NIET” wel misschien ergens langs de Ganges!


  Maak melding

 62. De eerste Hindostaan waar zwarten niets moeten kopen, al start hij een winkel met spullen uit Mars, is dat dom racistisch uilskuiken met hangoren en een kabula mentaliteit van misleiding en bedrog, een echte Hindostaanse pantoffelheld die zichzelf met sopie en black label moed probeert in te praten: RAY.

  Niets kopen bij hem! Nooit! Wat hij hier op dit forum aan ons verkoopt is koeienpoep en de poep in zijn hoofd. En daar hebben we sowieso niets aan.


  Maak melding

 63. NEERBUIGEND?
  Als ik een les van MAHABHARAT ter harte moet nemen ben ik bang ook slachtoffer van Gramaxone te worden.
  Velen zijn mij ONDANKS DE WIJZE LESSEN VAN MAHABHARAT voor geweest!
  Dus dank je de koekoek!

  En bovendien is er geen strijd!
  Ik lees iemand de les voor!


  Maak melding

 64. Medusa,

  Bharat ken ik van de enkele momenten dat hij hier op dit forum verschijnt en hij kwam op mij over als het zelfde dom, racistisch uilskuiken met hangoren en een kabula mentaliteit van misleiding en bedrog, als RAY. Hij is er vast van overtuigd dat zijn deelstaat er gaat komen. IK begin mijn kinderen nu al te leren over hun rechten en plichten ten aanzien van Suriname. Je weet toch? Pe you kumba tee beri… Want geen enkele racistische Hindostaan gaat mijn land van mij afpakken waar mijn voorouders met hun bloed en hard werk zich voor hebben ingezet. Op dat moment breekt de strijd los en ik ga nog liever dood dan dat dat ooit gebeurt. De zwarten die aan de kant willen zitten en de rotzooi van die achterlijke Ray en Bharat hier op dit forum willen aanhoren moeten het zelf weten. Maar ik niet meer. A KEBA! NO MORO! A KEBA!


  Maak melding

 65. Ray, ik neem afstand van je verwerpelijke idee een eigen staat in Suriname op te richten.In India ben je altijd nog een chamar of een afstammeling van een chamar.Het waren chamars die uit India vertrokken naar Suriname. DeIndiers die uit India komen en in Nederland en Engeland wonen maken aan een ieder duidelijk dat ze geen chamars zijn. Die Indiers zeggen, de Chamars proberen met hun minderwaardigheidscomplex aanzien te krijgen door een eigen staat in Suriname te stichten.


  Maak melding

 66. @Abaisa

  Praat niet over tragische dingen waarvan wij de WAARHEID NIET kennen !!
  Eeitis dat
  -de coup van bouta wel plaats heeft gehad!
  -8dec 1982 is een groot deel van onze tragische geschiedenis heden
  En hoe ziet Suriname eruit heden!!??
  Had je gehoopt dat een moordenaar met Amnestie je lijder zou worden!?
  Heb je de acteurs van Boxel gezien ,de amnesialijders!?
  -Corruptie bloeit heden elke dag in Suriname!
  Is dit het beeld dat je in je kop had voor de Suriname van vandaag?!


  Maak melding

 67. @Baladharsingh

  Loop naar je Moer!!
  Er is geen enkel beweging in Suriname die vecht voor een staat voor de hindostanen!!
  Zulke wanideeen bestaan alleen in de kop van de hindostaan hater zoals jij!


  Maak melding

 68. Ik vraag mij af wie stukken voor bouterse schrijft, en of hij ze van te voren leest???
  Ik kan mij niet voorstellen de slager van Paramaribo die alles kapot heeft geschoten in Suriname nu de bevolking oproept om natievorming. het klinkt net alsof Hitler zou oproepen om de mensenrechten te beschermen.
  Hokjesdenken is wanneer jongeren die tegen jou onmenselijke amnestie uitmaakt voor vijanden van het volk, hokjesdenken is wanneer jou tegenstanders oppakt martelt en meedogenloos afslacht, bouterse is de laatste persoon die andere voor hokjesdenken moet beschuldigen.De enige die deze criminele massamoordenaar nog geloven zijn die paarse zwerfvuil in suriname, wiswasi


  Maak melding

 69. Ray de vraag was hoe zou Suriname er nu uitzien??
  Ik weet het al, maar jij mag het vertellen, en als je het nog niet weet gebruik dan hoofd en denk er over na.


  Maak melding

 70. @Baladharsing
  ik hoor zoveel van de chamar.Wat is de chamar?Ik heb al heel wat rassen uit India zien voorbij komen.Dalit weet ik al.Maar chamar?


  Maak melding

 71. Ray, jij dom racistisch uilskuiken met hangoren en een kabula mentaliteit van misleiding en bedrog. Hindostaanse pantoffelheld die zichzelf met sopie en black label moed probeert in te praten. Wat durf jij nou aan Abaisa te vragen? Lees ik het goed? Hij mag niet over tragische dingen praten. Jij wel zeker. Je hebt nergens verstand over behalve over de poep in je hoofd. Dus wat wil je nou? Jij lult hier al tig jaar over zwarten en slavernij en je bent denigrerend en racistisch over zwarten in het algemeen. In je discussie met Medusa beweerde je nog dat de zwarten na de afschaffing van de slavernij al meteen het heft in handen hadden kunnen nemen en je hemelde de daadkracht van je volk op nadat ze in Suriname waren aangekomen. Ondanks herhaaldelijke informatie van Medusa wil je maar niet aannemen dat de zwarten nog minstens 10 jaren met handen en voeten gebonden waren aan een vorm van staatstoezicht en dat die situatie niet beter was dan de slavernij. Dus wat lul je man. Ga je bezig houden met zaken waar je iets van weet en stop met je achterlijkheid. De poep in je hoofd kan ik niet voor je verwijderen baja, maar je kan tenminste stoppen om je te wentelen in die koeienpoep! En stop met het slaan van je vrouw en je moeder en het betasten van je kind. Is niet goed! Smeerlap!


  Maak melding

 72. Bouterse: ‘Samenwerken aan natievorming’We moeten ons bewust zijn van het feit dat vaderlandsliefde, eenheid, erkenning en elkaar respecteren, de sleutel vormen voor natievorming”, zei Bouterse.

  Geweldig! Super goed van Bouterse, dat hij als president dit allemaal zegt! Maar, hij moet niet vergeten; uitgerekend zijn persoon heeft de Surinaamse natie uit elkaar geschoten!!! Beseft hij dit wel!!!???

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 73. Jacobus,

  Chamaars behoren tot de laagste groep in het kastenstelsel van India. Binnen de onaanraakbaren zijn ze weer het laagste van het laagste. Hier op dit forum ken ik twee vertegenwoordigers van die groep die met vlag en wimpel hun kaste vertegenwoordigen: Ray en Bharat!


  Maak melding

 74. iedere keer wanneer ik leest wat die crimineel allemaal zegt ga over mijn nek.
  Bouterse vertel mij hoeveel Surinamers dood zijn gegaan door jou misdadige revolutie, medicijnen die niet ingekocht konden worden omdat er een tekort was aan buitenlandse valuta, vertel hoeveel mensen dood zijn gegaan van de honger, oorlog en onderdrukking tijdens jou militaire dictatuur.
  Wie kan mij vertellen waarom onze landgenoten zo lichtgelovig zijn ????


  Maak melding

 75. mensen kijken jullie nu op dit moment in de telegraaf die indier heeft zijn vader op het dak van dat huis vast gebonden ,die corrupte politie van india met bamboestok komt hem bevrijden hihihihihi

  Ray dit zou ik mijn vader nooit aan doen .vuile taliban jullie .


  Maak melding

 76. Mooie praatjes vullen geen gaatjes, je kunt merken dat de verkiezingen naderen. Een natie vormen? Waarmee, waarvan?

  Verdorie, meneer de president, het zijn voor 90 % uw mensen, aanhangers of daar familie’s van die profiteren van financieel gewin/voordeel door werk.

  Waarom niet iedereen gelijke kansen, ik meende dat we van samen delen en samen spelen waren?

  Helaas wilt u niets delen en ik niet langer met uw spelletjes meespelen? Bent u nu boos op mij?

  Ik weet dat de waarheid pijn doet, maar uw uitspraken vergelijk ik met een fundament uit drijfzand, niets meer en niets minder…. U houdt van harde taal, u geeft aan corruptie en veel meer vooral met wortel en tak uit te roeien? . Man, je ziet geeneens een tak laat staan de de wortelen.

  Ga nu niet lopen slijmen, vertel de Surinamers vooral wat u bereikt hebt, vertel ze waarom alleen uw mensen profiteren en inkomens genereren, vertel ze waarom de rest mag stikken, vertel ze waarom u vooral een president van onrecht bent.

  Alleen maar loze beloftes en geblaf, blaf blaf en dan winti wai lanti pai?


  Maak melding

 77. wat kun je doen,als je 36 van de 51 zetels in het parlement bezit..

  de absolute meerderheid,met alle ministeries, alle directeuren,alle ambassades,alle sleutel posities van het land brzit.

  je kunt in deze alles maken – breken alle wetten aannemen vernieuwen introduceren..

  en als dit allemaal niet kan,dan ben je werkelijk een waardeloze lijder die alles en iedereneen voor de gek houdt..

  dan kun je geen leiding geven en tegelijker tijd zegd,dat de helft van het volk jouw vijanden zijn en je kunt de andere helf van de tegen partij opsluiten,,maar je doet niks..


  Maak melding

 78. Ho ho ho er mist hier iets aan het verhaaltje hierboven….in starnieuws staat het verhaaltje veel uitgebreider…zie hier en let vooral op het stukje over de cultuur een belangrijke rol dat onze hoofd rover het in zijn mond durft te nemen over de onmenselijke praktijken en lijfstraffen die deze mensen moesten ondergaan. Daar staat hij stil bij maar over het moorden dat baasje heeft gedaan zou fijn zijn dat hij daar eens bij stil gaat staan dan na denkt een stuk touw neemt en dan zichzelf eraan ophangt midden op het plein en dat zou zijn zoon ook moeten doen…

  President Desi Bouterse begroet de Indiase ambassadeur Murugesan Subashini. Naast hem CUS-voorzitter Ashwin Adhin. (Beeld: René Gompers) President Desi Bouterse riep op om in eenheid samen verder te gaan en af te rekenen met hokjesgedachte. Vaderlandsliefde, wederzijds respect, cultuur en erkenning, waren sleutelwoorden die het staatshoofd gebruikte tijdens zijn toespraak op het Onafhankelijkheidsplein, woensdagavond bij de herdenking van 140 jaar Hindostaanse immigratie.

  De voorzitter van de Culturele Unie Suriname, Ashwin Adhin, bedankte de president voor zijn beleid om groepen bijeen te brengen. Hij prees Bouterse voor de samenbundeling door een nationale commissie te benoemen voor gezamenlijke herdenking van diverse jubilea. Adhin legde uit dat Dési ‘van het land’ betekent. Dés is land en Dési is iemand van het land. Adhin zei dat een natie wordt geboren uit eenheid. Hij deelde het staatshoofd mee dat 3000 jaar voor Christus deze zaken in een oud Geschrift voorkwamen. Hij wilde van de president weten of het ’toeval is of bewust is dat hij Desi heet’.

  Cultuur belangrijke rol
  Bouterse zei dat 2013 een bijzonder jaar is, waarbij ook 150 jaar afschaffing slavernij en 160 jaar Chinese vestiging worden herdacht. Hij stond ook stil bij de valse voorwendselen waaronder de contractarbeiders uit Brits-Indië naar Suriname zijn gehaald. Zij hebben hetzelfde werk moeten verrichten als de slaven, alleen nu onder contract. De president bracht in herinnering dat van de 34.000 immigranten 5500 van honger zijn omgekomen op de plantages. Hij noemde ook de opstand van Mariënbrug, waarbij mensen zijn neergeschoten. Hij had het eveneens over de onmenselijke behandeling en lijfstraffen die de mensen moesten ondergaan.

  Twee derde van de immigranten is hier gebleven en heeft veel gedaan om een toekomst hier op te bouwen. Verschillende bevolkingsgroepen delen al decennia lang hetzelfde grondgebied. De vurige wens van Bouterse is, dat mensen de laatste resten van ‘in hokjes denken’ achter zich laten. Hij merkte op dat cultuur een belangrijke rol speelt bij de natievorming. Cultuur zal veel meer aandacht krijgen, om als bindmiddel te dienen. De president merkte op dat de cultuur gekoesterd moet worden. Daarom is hij blij met de verandering die gekomen is en dat iedereen meedoet aan de viering. De cultuurbeleving moet gekoesterd en beschermd worden, zei de president. Hij woonde een groot deel van de culturele optredens bij.


  Maak melding

 79. zie hier ik weet het zeker dat het ray ,is die mijn naam vals gebruikt maar geeft niet ik ben het van jullie gewent dat deze talibanen vals spelen .mijn naam vals gebruiken komt van een koelie een taliban en daarom vertrouwen die europeanen en amerikanen ze niet .ze worden extra gecontroleerd op de lucht havens je kan ze niet vertrouwen .je ziet het toch wat er in burma gebeurt wat die boedhisten met die moslims doen terwijl ze al hun hele leven daar wonen .slechte mensen deze zwarte koelies , ze leren het nooit steeds die katlies houwer tevoorschijn halen om onschuldigen te doden .hindoe moslim alles een pot nat je ziet het verschil niet .in suriname gaan ze geen voet aan de grond krijgen ray gmap en soort genoten. ray gmap heb je gehoord wat minister asher heeft gezegd gedwongen huwelijk wordt niet geaccepteerd jullie moeten je aanpassen .europa wil het niet hebben ,de minister zegt dat hij het niet kan begrijpen dat je gedwongen wordt om te trouwen met iemand waar je niet van houd .en dat is toch logisch .turken marokanen ,indiers ,pakistanen ,arabieren allemaal huwelijken ze hun kinderen uit .de moslims doen het de hindoes doen het hoe kan dat waar is de echte liefde .jonge vrouwen moeten trouwen met ouw lullen ,en trouwen met mensen waar je echt niet van houdt .moet er niet aan denken dat mijn vader en moeder mijn geliefde voor mij gaan kiezen .ik vindt het echt walgelijk .en daarom zeg ik moslim is hindoe en hindoe is moslim .de vrouwen en meisjes krijgen de zelfde v.i.p trietment zelfde behandeling .hun enige recht is kinderen baren en die aanrecht .waar zien we die gasten bij evenementen nergens zie je ze .door de westerse samenleving zie je ze nu naar school gaan niks mis mee in dat geval maar je ziet dit is mede door de westerse samen leving .anders hadden ze stenen moeten kapot slaan om wegen te verharden in zuidazie .daarom ray ,gmap jullie hebben het goed in suriname .onderdruk je vrouw niet geef haar de vrijheid en jullie moeten niet aan de drank ,koop een bosje bloemen elke twee weken voor die vrouw ray en gmap en alle andere talibanen ,ik weet dat het niet voor komt bij jullie maar het is de moeite waard bloemen fleuren op die vrouw houdt er van je krijgt daardoor betere sex ray en gmap .


  Maak melding

 80. @Bifa
  Beterschap toegewenst!
  Ga door met schelden het schijnt een helende therapie voor je te zijn !!
  Je frustraties kent geen grenzen hopenlijk dat het uitschelden van mij, jouw beterschap kan bieden!


  Maak melding

 81. Dit is de enige reactie die telt, de rest is garbage!!!!

  door Opo Kondre Man

  “Al dat zwaar gelul hier over wie er eerst waren, wie wie de taal heeft geleerd. Suriname is een natie uit Creolen, Hindoestanen, Javanen, Indianen en ex-boeren (kennen jullie de oude Suri vlag nog?). Ik ontwaar hier al 2 dagen pure rascisme..creolen vs hindoestanen en andersom. NATIE mensen geen Nazi’s! Verdiep eens goed in de historie van je land. Bouterse is een moordenaar, maar dit waren wijze woorden van hem (?).”


  Maak melding

 82. Ray, Raytjehypocretje Raydaggoe, Raylaggiefassie, raycompleetgestoord, rayallatta, raymisleider, rayracismo, Ray=valse P en Negerzoen=Ray. Ben je gefrusteerd geworden? Erg baja. Ga huilen? Ik heb je gezegd dat ik je recht in je hart ga treffen en ik hou altijd mijn woord. Jij en al je racistische daggoe Hindostanen die telkens maar weer dit forum gebruiken om zwarten te beledigen, te discrimineren en te belasteren alleen en uitsluitend omdat ze zwart zijn worden kunnen zich duizendmaal wentelen in de koeienpoep, maar die KA van jullie is klaar hier. A KEBA!!!! A KEBA!! Nooit meer!! Je gaat schreeuwen om die HIndostaanse moeder van je die je toe bloedens toe hebt geslagen omdat ze geen geld en sopie aan je gaf. Je gaat je dochter smeken om je te vergeven omdat je haar verkracht hebt. Man.. je schijten als een dikke Hindostaan met scheurbuik en beginnende prostaat kanker. En daarom heb ik hier nog wat voor je:

  Hindoestaanse mannen schuldig aan verkrachting zevenjarig meisje

  Auteur: Redactie 10 juni 2008 textgrootte

  Terwijl Surinaamse mannen in het algemeen de reputatie hebben vele partners/ maitresses op na te houden, blijkt in de praktijk toch dat het evenredige aantal zich vergrijpt aan kindertjes. Voor een dergelijk vergrijp moesten de Hindoestaanse mannen SA en CK zich verantwoorden ten overstaan van de rechter. Hen werd ten laste gelegd dat zij zich schuldig zouden hebben gemaakt aan ontucht met een zevenjarig meisje.
  Blijkens verklaring van het kind zouden de mannen haar anaal en vaginaal hebben misbruikt. Op de vraag van de rechter welke overigens niet bepaald van enige intelligentie getuigde, waarom zij niet om hulp geroepen had, kon het zeven jarige meisje geen antwoord geven. Deze zaak kwam aan het rollen toen de moeder van het kind een witte afscheiding aan haar onderbroek ontdekte. In eerste instantie weigerde ze antwoord te geven op de vraag van haar moeder of iemand aan haar geslachtsdeel is geweest.
  Na ontdekking van de afscheiding raadpleegde de moeder van het kind haar huisarts, die hen naar de Dermatologische Dienst verwees.
  Helaas doet zich de omstandigheid voor dat het verkrachte meisje aan alle kanten zou rammelen. Er werd bijvoorbeeld door de Dermatologische Dienst geconstateerd dat het kind gonorroe heeft. Haaks hierop staat dat volgens het medisch onderzoek de vermeende daders SA en CK geen gonorroe zouden hebben hetgeen vraagtekens bij de rechter deed oproepen. Ter zittin werd ook getwijfeld aan de verklaring van de moeder van het slachtoffer dat zij haar kinderen nooit alleen thuis zou laten. Deze omstandigheden maken het moeilijk te doen geloven dat de daders SA en CK tot twee keer toe zich ten huize van het slachtoffer begaven om haar een te onteren.


  Maak melding

 83. Mensen, jullie zijn in de jaren 70 weggegaan uit SU met heel veel wrok en haatgevoelens.
  Jullie zijn in Nederland terecht gekomen waar ze met witte verf op de wegen kalkten: WEG MET DE SURINAMERS, waar jullie voor roetmop werden uitgemaakt, Creolen én Hindustanen. Zware tijden waren het! Gevlucht voor je eigen mensen en bespuugd door de Nederlanders. Ik was er zelf ook bij, nog klein maar wel verstandig genoeg om te begrijpen dat we niet welkom waren. Ik weet waarover ik praat. Deze haatgevoelens zijn bij velen blijven hangen.
  Jullie denken dat wij in Suriname nog met dezelfde gevoelens leven. Hier zijn wij verder gegaan. Loop een willekeurig schoolplein op en je zal schrikken van de kinderen die er rondlopen. Het merendeel is halfbloed. Kabugru’s, lip laps, dogla’s, afu snesi’s, je kan het zo gek niet bedenken of ze lopen er rond. Prachtige kinderen! De mooiste ter wereld!!
  Die kinderen weten niet beter dan dat het zo hoort. Neem dat niet van ze af, verpest ze niet met haatzaaierij en racistische opvattingen. Zij zijn het volk van morgen, GELUKKIG! Allemaal van gemengde bloede. Niemand die een ander meer kafri zal noemen of koelie. De jongeren zullen het jullie leren!! Ze raken verliefd en stichten een gezin met gemengde kinderen!
  In SU zijn ze verder gegroeid!
  En dat heeft NIETS te maken met de huidige machthebbers, die zitten hun tijd uit…….


  Maak melding

 84. die hindustaan kamt de creool af voor die witte man hij hoopt dat hij status krijgt van die blanke mensen .ze zijn zielig en weten niet beter .ze brengen roti op de werkvloer voor de baas ik lieg echt niet .
  een nederlander zei op het werk tegen mij kafri …ik zei wie heeft het jou geleerd ik moest lachen , hij zei dat het sewdjahal is, nu wijlen ik moest toen lachen ,maar hij is echt donker dan mij en die baas zei tegen mij dat die creolen stelen in suriname .
  ik moest toen nog harder lachen ,ik zeg tegen die ploeg baas die tazelaar heet …vraag sewdjahal wie het meest in de gevangenis zit wegens het mishandelen van hun vrouw of het doden van hun vrouw en alcoholisten zijn .gelijk zei ik tegen die ploeg baas weet je …de creolen en de hindustanen hebben een haat liefde verhouding .wij zijn onlosmakelijk van elkaar wij allen houden van ons land maar soms verschillen wij ,ik zei dat wij nooit op de vuist,jullie nederlanders hebben toch ook je problemen ,de limburger kan toch niet opschieten met die zeeuwen ik hoor ze ook klagen over ze .suriname gaan wij samen moeten opbouwen er is geen keus .wij hoeven niet van elkaar te houden maar ik zou willen dat wij het samen doen .


  Maak melding

 85. Als ik de reacties hier lees, moeten wij Surinamers blij zijn dat deze lui zich merendeel in Nederland bevinden.

  Wat ben ik blij dat ik geen fronter ben.


  Maak melding

 86. deze koelies weten niet betr toch .ze lopen nog steeds met die boitie gedachte .vanaf de geboorte zijn ze al corrupt en kennen ze het woord kafrie ,maar kafrie is overal populair dat begrijpen ze niet en dan worden ze weer jaloers omdat kafrie niet hokt .ze willen mee doen maar weten zich niet op te stellen en gaan ze slijmen om aandacht te krijgen , ze weten heel goed wat ze doen .maar die witte man heeft ze door .


  Maak melding

 87. Lea,
  Jullie zijn vanaf 25 feb 1980 stil blijven staan in jullie algemene ontwikkeling.
  Surinamers zijn niet vooruitgegaan dat kan ik staven met feiten, Als je bouterse als president kiest dan ben jij niet vooruit maar achteruitgegaan, als je laat bedonderen door dictator met een mulo school opleiding de velen moorden op zijn geweten heeft dan ben je naar mijn mening niet vooruitgegaan.Wij die in europa wonen hebben een bredere kijk op de ontwikkeling in de wereld Jullie zijn afhankelijk van de staatsmedia in suriname.
  Lea, er is geen enkele land in de wereld die onder een militaire dictatuur vooruit is gegaan, kijk maar naar al die land in onze regio die onder bloeddorstige dictatuur hebben geleefd, zie al die oostblok landen die allemaal democratisch zijn geworden.
  Het is een illusie om te denken dat die dictator,moordenaar die Suriname tot op het bot heeft verdeeld één natie van Suriname gaat maken hij te dom daarvoor.


  Maak melding

 88. Gmap,

  Lea,
  Jullie zijn vanaf 25 feb 1980 stil blijven staan in jullie algemene ontwikkeling.
  Surinamers zijn niet vooruitgegaan dat kan ik staven met feiten.
  ——————————————————————————-

  Wil je feiten:

  Iemand die opschrijft dat Surinamers al 33 jaar stil staat heeft geen enkel respect voor de inwoners van Suriname.

  Jij noemt Surinamers die om elke dag om 4 uur ’s ochtends opstaan om een uur te reizen en werkdagen van 11 a 12 uur maken om hun gezin te verzorgen ….mensen die stil staan ?

  Jouw kritiek op Suriname is gefundeerd met haat en afgunst en niet met liefde en betrokkenheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.