woensdag, april 17, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Gebrek aan inzicht’ houdt Indiërs uit Suriname

‘Gebrek aan inzicht’ houdt Indiërs uit Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 jun – ‘Gebrek aan inzicht.’ Dat is wat Suriname een dusdanig strak visumbeleid doet aanhouden dat Indiase staatsburgers nauwelijks binnen kunnen. Dit stelt Radjen baldew, voorzitter van de Organisatie Hindoe Media, OHM. Van versoepeling en een hartelijker houding naar de wereld toe valt weinig te merken, zeker wat Indiërs betreft. Als medeorganisator van de festiviteiten rond honderd en veertig jaar Hindostaanse immigratie, ergert Baldew zich geel en groen.

De weerslag van het beleid is pijnlijk merkbaar. Een deel van de delegatie uit India kon de festiviteiten niet bijwonen. Het ergste is dat het beleid terug gedraaid is van versoepeld naar streng. “Er was in 2010 een zekere versoepeling, maar bij de wisseling van het kabinet, zien we dat regels weer veranderd zijn. Een man die ”, zegt Baldew. Het beleid wil dat er een borg moet zijn in Suriname die garant staat voor de aanwezigheid en het vertrek van de buitenlander.

Baldew vindt het onaanvaardbaar, zeker naar een land toe waar zoveel banden mee bestaan. Bovendien worden ook veel kansen misgelopen, ook wat investeringen betreft. “Eigenlijk is het gebrek aan inzicht, we behandelen Indiërs alsof het paria’s zijn. Mensen gaan niet actueel om met ontwikkelingen in de wereld. Indiërs zijn gewilde burgers in de wereld, overal wordt de rode loper uitgegooid. Alleen Suriname denkt ze juist tegen te moeten houden.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

128 REACTIES
 1. Indiërs zijn gewilde burgers in de wereld behalve in Suriname.
  In mijn geliefde land zijn drugsdealers, moordenaars, kinderverkrachters, rovers, misdadigers en ongeletterden zeer gewild. Men wordt royaal beloond voor gepleegde feiten die strafbaar zijn.
  Moreel verval wordt zeer op prijs gesteld.


  Maak melding
 2. Su heeft groot gelijk met zijn strakke visa beleid tav Indiers. India doet precies hetzelfde; geld aftroggelen via visa afgifte. En de vereiste “onderpand” die zij vragen is ook niet gering.

  Mvg Su Kondremang


  Maak melding
 3. 05 juni 2013

  Aan alle Hindoestanen het beste bij de viering van 140 jaar herdenking ‘Hindoestaanse emigraTie’. Moge deze herdenking leiden naar een extra stap naar nationale eenwording.

  Maar wacht even!!!

  Is dit niet die Baldew van OHM die eens in een uitzending van OHM,in Nederland 2008/2009, gezegd heeft, dat hindoestaanse meisjes verplicht moeten worden met hindoestaanse jongens te trouwen voor behoud van de eigen cultuur? Een ander cultuur vond hij niet acceptabel.

  En men was net nog zo negetief over de Turken!

  Ja, elke ketter heeft wel zijn eigen letter!

  Srika eet vandaag zelfbereide roti-aloe met doksa, batha en manja-tjatni, uit de keuken van Nani(Naan).
  En die cola mag vandaag zeker niet ontbreken.
  Srika


  Maak melding
 4. Roy,

  Niet liegen!
  Want ook in Nederland moet de Indiër voldoen aan bepaalde voorwaarden om in Nederland binnen te komen.
  Ze moeten namelijk eerst een schengenvisum aanvragen waaraan bijna onmogelijke eisen aan verbonden zijn.
  idem dito voor Amerika.


  Maak melding
 5. Die Baldew klets uit zijn nek, regels zijn regels en hij had zijn zaakjes beter moeten regelen. Nu probeerd hij te doen alsof het aan de regering ligt die een visum weigert.

  Baldew had de visums inclusief de borg die garant staat veel eerder moeten regelen. regel is regel en de staat hoeft geen uitzondering te maken, wat jij.


  Maak melding
 6. @Roy. Laat je niet misleiden door mooie praatjes. De grote multinationals uit de VS halen aleen de krenten uit de pap. Aleen de beste worden aangenomen en in India hebben ze juist een gebrek aan.
  @Kondremang Het is waar dat India niet staat te springen om vestiging om mensen van Indiase afkomst in India uit o.a. Suriname, Guyana, Trinidad, Jamaica, Kenya, Zuid-Afrika , Fiji en Mauritius. Maar als ze uit de Eu komen of Vs , Canada wordt de rode loper voor ze uitgelegd en hebben ze zelfs recht op een Indiaas paspoort (na afgifte van het oude paspoort).
  @Srika. Nee, de doksa mag hij niet eten volgens Hindoeisme. (Geen dierlijke producten).


  Maak melding
 7. @ indiër
  @xxx
  als oa de indiers aan alle eisen voldoen worden ze aangenomen integenstelling tot SU waar gebruik gemaakt wordt van kennissen ipv kennis.

  Eens ??


  Maak melding
 8. @Indier

  Ben je ooit een visum aanvraag gaan doen bij de indiaase ambassade in Suriname?!!
  Je moet een geldige paspoort hebben
  Visum geld
  een ticket
  en dat is nagenoeg alles!!
  Vervolgens moet je ook een immunizatie spuitje krijgen die je zal beschermen tegen ziekte die je kan oplopen gewoon uit voorzorgsmaatregelen!
  Er wordt je geen papieren onder de neus gedrukt waarop staat dat jij je haven en goed als onderpand moet zetten om aan een visum te komen!!
  Sjeesjes de paarselingen kunnen overdrijven, zeg!!


  Maak melding
 9. Tja, ik weet niet zo goed wat die Baldew loopt te lullen want het Surinaamse visa beleid voor Indiërs is niet strenger dan b.v.b. Nederland of Amerika of Engeland. In Australie, een land dat nog dichter bij India ligt dan Suriname, komen Indiërs bijna niet in. Zo streng zijn ze daar en zo verketterd worden de Indiërs om wat voor reden(meestal racistische) dan ook.

  In Nederland moet je overigens ook een medische verzekering afsluiten van soms een paar honderd euro en als er niet iemand borg voor je staat is het gedaan met je visum. Nee, Baldew heeft andere bedoelingen met zijn uithaal. En Srika haalt terecht die uitzending aan in 2008. Van racisme moet ik niets hebben en je als groep afzonderen omdat je je verheven voelt van een andere al helemaal niets. Dat wordt een staat in een staat, een ons voor ons mentaliteit en daar komen alleen maar problemen van. En laat ik nou net die Baldew en zijn achterban daarvan verdenken.


  Maak melding
 10. Zal wel met terrorisme te maken hebben, Indiers lijken erg veel op Talibanen… Sinds de VHP aangedrongen heeft het gevaar van terrorisme extra in de gaten te houden, zal het voor taliban lijkenden extra moeilijk worden om tot Suriname toegelaten te worden.


  Maak melding
 11. @Bifa
  De indiers komen niet naar Suriname om een invasie te plegen!!
  Het is waar wat Roy zegt,de indiers zijn Welkom overal in de wereld!

  Ook werelleiders reizen graag naar India.
  En er is een verschil tussen een zakenreis van deze mensen en de ‘zaken’reizen van je paarse baasje. Je baasje reist om zijn plezier …hoera ..hoera .. dankzij meneer amnestie, en de andere echte wereldleiders reizen voor het doen van zaken!!
  De chinezen Mogen komen en gaan zoals het hun belieft ,zo ook voor de turken voor strakjes, de argentijnen,de brazilianen,de haitianen,de africanen de cubanen maar de indiers niet…???!!!!
  Kent je baasje slechts 1 liedje;;;

  ‘Laat toch de chinezen komen toch mij…..lalalalaaaa….


  Maak melding
 12. Ray,

  Soms twijfel ik aan je verstand. Ik een paarse baas!!!? Het moet niet gekker worden!!! Lees mijn postings nog een keer goed, zou ik zeggen. En… Een advies… kijk iets meer zakelijk naar de argumenten voor en tegen. Ga er niet vanuit dat omdat het een Hindostaans onderwerp is je dus altijd in het voordeel daarvan moet beargumenteren, Want dat valt me wel bij je op. Sterker nog; als een smerige racist als Negerzoen, een Hindostaan die met openlijke racistische taal zwarte mensen beledigt, dan hoor ik je niet. Je gaat er niet tegen in. Waarom? Ik kan zo een reden bedenken waarom je dat niet doet, maar ik geef je de kans om daar zelf op te reageren.


  Maak melding
 13. baldew ,roy .en allen die het opnemen voor baldew .

  die baldew maakt een heisa hij wil de mensen althans de hindostaanse broeders doien geloven dat het racisme is en dat is triest .baldw wil de hindostanen duidelijk maken dat de regering ze dwars zit en dat vindt ik te ver gaan.
  er is een vrije dag gegeven wat wil je nog meer . als de regering zijn reden heeft wie ben jij of zo een heisa van te maken ,regels zijn regels en ik vindt dat je dat dient te respecteren .als baldew in olland was zou hij het erbij neer leggen .niemand wordt voor getrokken rechten gelden voor allen ,plichten gelden het zelfde .ga het niet op de spit drijven respecteer de regels van ons land .ik heb gemerkt dat sinds de regering bouterse aan de macht is de vhp met racistische opvattingen komt .het probleem van de vhp is dat ze de hindustaanse broeders willen doen geloven dat paars de hindustanen discrimineert ,ik vindt dat baldew hoog spel speelt ,hij wakkert racistische motieven aan ga eerlijk naar jou achterban toe je bent gemeen bezig ik vindt dat de regering moet doen wat het moet doen ,als zij een visum moeten krijgen moeten zij die kunnen krijgen ….maar als er gegronde reden is dat ze het niet moeten krijgen dat is dat zo punt uit .

  je ziet dat er weer racistische tendensen naar boven komen bij de vhp omdat ze hun zin niet krijgen op bepaalde punten ,het is toch mooi een vrije dag iedereen feest vieren indiase imigranten 140 jaar in suriname laten wij het vieren met z,n allen maar probeer dat feestje niet te bederven met jou motieven .
  hopelijk zijn de hindustanen wijzer geworden om niet in te spelen op de motieven van deze baldew ,zo probeer je racisme aan te wakkeren .


  Maak melding
 14. Autochtonen van Suriname willen zoveel mogelijk buitenlandse allochtonen weren…Waarschijlijk teveel buitenlanders in SU. Vol is vol. Op Chinezen na…

  Ik denk dat hindoestanen net als Chinezen veel meer tjoekoes moeten betalen aan politici dan weet ik zeker dat het veel makkelijker zal worden in de toekomst…

  Ray, als ik me baard laat groeien dan is Bin Laden niks vergeleken met mij…


  Maak melding
 15. Nee Ray no spang,

  Maar het is de VHP die de volk, angst wil aanjagen met terroristen, terrorisme en terroristen cellen in SU…

  Dus dacht ik dat de politiek nu al bezig is om mensen van deze regio zo veel mogelijk te weren…


  Maak melding
 16. De indiers komen niet naar Suriname om een invasie te plegen, zegt Ray. Oh, ken je ze allemaal Ray? Ik zou dat niet zomaar durven zeggen hoor. Indiërs zijn verder overal welkom zeg je, net als die andere idioot Roy. Oh… dat moet dan in een andere wereld zijn want hier op aarde ken ik verschillende landen waar
  Hindostanen niet echt gewenst zijn. Kijk eens naar de berichten hieronder en vermaak je een beetje:

  Bollywood roept op tot boycot Australië. Zondag 7 juni 2009 in Bollywood, Filmindustrie. De Bollywood Federation of Western India Cine Employees (FWICE) heeft deze week bij haar leden aangedrongen op een boycot van Australië. De vakbond met meer dan 50.000 leden, heeft Bollywood producers opgeroepen om te stoppen met filmen in het land vanwege de racistische aanvallen op Indiërs.

  Telegraaf wo 08 sep 2010, ‘Een op drie Indiërs is corrupt’

  NEW DELHI – Bijna een derde van de inwoners van India is erg corrupt en de helft is dat een beetje. Het aftredend hoofd van de corruptiebestrijding in India heeft dat gezegd. Pratyush Sinha meent dat de toenemende welvaart in zijn land de hoofdoorzaak is. Mensen willen steeds rijker worden en het ontvangen van steekpenningen is daarbij geen probleem meer.
  „Toen ik opgroeide, keken we neer op een corrupt persoon. Dat stigma is weg. Dus het is meer sociaal geaccepteerd”, zei Sinha ter gelegenheid van zijn pensionering tegen de Indiase krant Mint. Sinha zegt dat 20 procent van de Indiërs eerlijk is, ongeacht de verleidingen.

  Spits van 1 april 2013.

  Vrouwen mijden India massaal India, het land waar koeien soms meer aanzien lijken te hebben dan vrouwen, staat er niet best op bij toeristen. Door de aanhoudende berichten over gruwelijke verkrachtingen in het land, is het aantal vrouwen dat het land met een bezoek vereerd de afgelopen drie maanden met 35 procent gedaald. Dat heeft de Indiase Kamer van Koophandel laten weten na onderzoek.


  Maak melding
 17. @Bifa

  Daarom moet je eerst nagaan waarom Baldew deze opmerking heeft gemaakt het komt niet zomaar!
  Gelijk speculeren dat iemand een tweede agenda op na houd is uit den domme!!

  Negerzoen….dit vindt je erg,moet je je oogkleppen open doen en lezen wat erover de ‘KOELIE’ EN ‘DALITS’ geschreven worden hier!!!
  Ga de stukken van Afu ede en dat van mij vergelijken.Ik wordt een racist genoemd zodra ik zeg dat de creool lui is,ze zijn liever lui dan moe,ik wordt een racist genoemd wanneer ik zeg dat de creool moet gaan werken….Ben ik daarom een racist!!!!???
  Afu ede zegt dat de ‘dalits’ geen slippers droegen en kleren aan hadden ,ik zeg de ‘dalits’ hebben het grootsgemaakt gewoon op hun BLOTE VOETEN en SCHAARSE kleding en toen zei Afu ede dat ik een racist ben.
  Weet jij wel wat of wie racisten genoemd worden?!Kijk dan eventjes naar de postings van afu ede!!Als ik zeg dat de Indiers echt voor zaken naar Suriname komen dan wordt ik een racist genoemd….HOEZO DAN??!!


  Maak melding
 18. @bIFA
  Goed zo India,
  Ze komen op voor hun rechten!Ze zitten niet te wachten op een of ander reddingsheer zoals wij in Suriname zitten te wachten op een wonder.
  Ze roepen om een boycott omdat ze gediscrimineerd worden en een boycott wil zeggen dat australie een deel van zijn inkomen gaat verliezen want het filmen in een ander land brengt geld in het laadje van dat land en bevordert tevens het toerisme!!
  Prachtig hoe India openheid van zaken geeft wat betreft corruptie in zijn Eigen land en misdaden gepleegd in zijn Eigen land.Heel eerlijk geeft hij toe die meneer Pratyush!
  In Suriname schreeuwt jouw baasje ‘ALLES IS GOEG,CORRUPTIE IS GOED,MOORDEN IS GOED EN AMNESTIE IS SUPER GOED!
  EN wat betreft meneer Pratyush ,je baasje moet gaan leren bij hem om eerlijk te kunnen praten en eerlijk kunnen aangeven hoe zaken staan in je land!
  Alle waardering voor deze man Pratyush!


  Maak melding
 19. Suriname is in een rap tempo aan het ver-chinezen. De politbureau in Beijing bepaald wat er in Suriname gebeurt.
  We weten allemaal dat de Chinezen niets van de Taiwanezen en Indiërs moeten hebben en Bouterse voert de opdrachten braaf uit.


  Maak melding
 20. Ray,

  Speculeren is wat we allemaal hier op dit forum doen want we zijn geen insiders en hebben alleen de info. uit de kranten en nieuwswebsites. Dus eigenlijk is het meer van de domme dat jij er vanuit gaat dat je andere informatie kan krijgen voordat je op dit bericht reageert. En bovendien heb ik ook nog beargumenteert waarom ik denk dat hij een andere agenda erop nahoudt en daarbij heb ik verwezen naar de uitzending van OHM televisie in 2008, iets dat Srika in een eerdere posting aanhaalde.

  Verder: geen enkele Hindostaan, of iemand die zich er voor uitgeeft, dus jij ook niet, reageert op openlijk racisme (Nigger, etc) van Negerzoen. Zie dat bericht over VHP en moraal van een aantal dagen geleden. Daarentegen sta ik klaar om elke racistische uiting van zwarte mensen over Hindostanen te bestrijden. Hoe kan het dat jij die beweert niet racistisch te zijn daar ook niet tegen het racisme van Hindostanen in het verweer komt? Of ben je alleen niet racistisch als je je broeders, de Hindostanen, moet verdedigen. Ga eens bij jezelf te rade. Want het valt op!!


  Maak melding
 21. Ray,

  Dus je bent het eens met die opmerking van die Pratyush!? Dus dan zijn er maar 20 procent van de mensen niet corrupt? Nou, volgens mij is dat een reden voor DaDa Bouta om ze wel massaal binnen te laten hoor. 80 procent is corrupt toch?

  Lees:

  EN wat betreft meneer Pratyush ,je baasje moet gaan leren bij hem om eerlijk te kunnen praten en eerlijk kunnen aangeven hoe zaken staan in je land!
  Alle waardering voor deze man Pratyush!


  Maak melding
 22. @Paagal

  Sjeesjes ,heb je dan nooit gehoord over TERRORISTEN IN JE EIGEN LAND!!??
  De terroristen die bv het wettelijk en democratisch gekozen gezag in Suriname omver wierpen middels een illegal coup in 1980,
  Heb je dan nooit gehoord van de brute moorden op ongewapende burgers in Suriname?Een vaderlandliefhebbende doet dit niet!!!
  De moiwana moorden ,heb je nooit hiervan gehoord??
  Sjeesjes,we hebben een aantal van die terroristen in Suriname wonen ,met of zonder amnestie,je vindt ze in Suriname!


  Maak melding
 23. @Bifa

  Dus als ik die man Pratyush gelijk geef betekent dan dat ik het voor hem opneem?!!
  Ik ben jou niet Bifa,ik neem het niet op voor criminelen!
  En het kan juist zo zijn Bifa dat de indiers die in de 20 procent horen ,juist zij naar Suriname willen komen voor het brengen van een stukje welvaart!De criminelen maken geen enkel kans om hun land te kunnen ontvluchten in India.
  Bifa,jij bent het geweest die had opgeroepen dat we onze woorden voorzichtig moeten kiezen als we tot een bepaalde groep of met een bepaalde groep in discussie zijn!!
  Heeft die groep rekening met je gehouden Bifa!!??Ze hebben je uitgescholden voor alles wat vies en vuil was…van je ma tot je pa hebben ze je laten zien!
  Ik ben opzettelijk gestopt met die discussie toen omdat ik jouw reaktie wilde zien toen. Maar neen je sloeg niet terug. Je kroop toen weg net als een krab!
  Bifa waar mijn voorouders bij betrokken worden sla ik altijd toe!!!
  Een bobo ben ik niet..!!


  Maak melding
 24. Nee hoor Ray,

  Je bent geen bobo, maar wel een DOMMERD. Pantoffelheld achter de computer. Please… Op niets van wat ik schrijf reageer je normaal of met argumenten die ingaan op de inhoud. Het lijkt wel alsof ik tegen een baksteen sta te lullen. Wat dat betreft is er geen verschil tussen Pero (P) en jij. En dat waarom je dat racisme van andere Hindostanen niet wil weerspreken is me inmiddels duidelijk hoor halve gare: Je bent zelf een RACISTISCHE HINDOSTAAN. Geen land mee te bezeilen en nergens welkom, alhoewel je dat zelf denkt. Zielig hoor!


  Maak melding
 25. Waarom moeten Indiers naar Suriname komen, kunnen ze niet gewoon in Idia blijven. Straks worden verkrachting en uitbuiting de gewoonste zaak van de wereld. Moeten we niet hebben sweetie Sranan. Suriname heeft de Carabische cultuur en dat is niet veranderd na 1863, dus laten we dat vooral zo houden. Suriname voor de Surinamers, India voor de Indiers. Voor mensen die terug willen naar India, de tickets liggen klaar!


  Maak melding
 26. Ray,

  De grootste terroristen in een land zijn de moordenaars, rovers, overvallers, (kinder)verkrachters, drugsdealers, gronddieven, criminelen, corruptelingen, pedofielen, kapitalistische machtmisbruikers die denken dat je met geld alles kunt kopen en afkopen, drank en drugsmisbruikers, vrouwen mishandelaars, verkeersmoordenaars, enz.enz.enz…


  Maak melding
 27. Marsra E, waar liggen de tickets klaar…

  Ik wou altijd zo graag naar India gaan… We zijn met zn vijfen…. graag bussiness seats…


  Maak melding
 28. Oh en Ray,

  Ik hou straks weer op en ik reageer voor een paar uur niet meer hoor baja. Ik ga eten koken en met mijn gezin aan tafel. Straks lees ik mijn kinderen voor en stop ik ze in bed. Straks denk je dat ik niet op je racistische rotzooi reageer omdat… Nee Ray, in tegenstelling tot jou heb ik nog een leven. In jouw cultuur stuur je vrouw om alles te doen en zelf zit je de hele dag achter je pc sopie en black label te drinken want dan kan je, als een echte Hindostaanse pantoffelheld, alle Ka schrijven over zwarte mensen wat je maar wil en als je Hindostaanse broeders nog een aanvulling hebben op dat racistische geblaat dan blijf je stil. Ja toch? Jij en Pero verschillen in niets van elkaar: RACISTEN VAN DE ERGSTE SOORT EN WAAR DE DUIVEL ALTIJD SCOORT.


  Maak melding
 29. @@Bifa

  Tja doei dan!!

  Hmmmmmm…..wat een racistische mentaliteit heb je toch,beschuldig anderen van iets en huppeldepup geen 1 sec later en jij doet hetzelfde!!!!


  Maak melding
 30. Ray, wat lul je nou weer vent? Laat me zien waar ik me terug heb getrokken want je die KA van jou begint me de keel uit te hangen. Laat me het zien en als je dat niet doet moet je je je je smoel houden. Want die racistische rotzooi van jou gaat je de kop kosten. Zwijn!

  Bifa,jij bent het geweest die had opgeroepen dat we onze woorden voorzichtig moeten kiezen als we tot een bepaalde groep of met een bepaalde groep in discussie zijn!!
  Heeft die groep rekening met je gehouden Bifa!!??Ze hebben je uitgescholden voor alles wat vies en vuil w


  Maak melding
 31. =Er staat geschreven:::
  Het ergste is dat het beleid terug gedraaid is van versoepeld naar streng. “

  -Natuurlijk is alles naar streng gegaan, omdat Bouterse ven rustig moet slapen en graag wil controleren wie hem achte volgt.

  -Zal men ook streng zijn voor de Caricom lidlanden??? natuurlijk niet.

  =Op de hele wereld en in alle landen zou je corruptie tegen komen.Alleen is de vraag hoe, wat waar wie en wat er gedaan wordt met dat geld.


  Maak melding
 32. roy en ray.

  deze talibanen zijn aan het dromen dat indiers gewild zijn .
  ga het in amerika vertellen ga het in europa vertellen ga het in australie vertellen ,ga het die grieken vertellen ga het wilders en nederland vertellen .jullie kunnen nog zoveel slijmen ze zijn bang voor jullie .als ze jullie zien denken ze dat die bommen leggers aan komen .die zelfmoordenaars gaan weer vliegtuigen opblazen .je had graag gewild dat ze europa en amerika overspoelen die zuidaziaten he!!!!ze zien jullie liever gaan dan komen .ben je wel in engeland geweest daar zijn ze heel veel , en je hebt wijken waar alleen maar indiers zijn en pakistanen die blanken durven er niet te komen ,behalve wanneer ze illegalen gaan oppakken om terug te sturen naar zuidazie .je zou graag willen zien dat de indier een kans krijgt en de andere rassen geen kans krijgen he!!! het is bekent hoe jullie zijn en daarom lopen jullie te slijmen bij die witte man in de hoop dat ze jullie voortrekken .mooi niet in zuidazie misschien gaat het gebeuren, niet in die landen die ik heb opgenoemd .zelfs in suriname gaat het niet gebeuren .iedereen de zelfde regels .corrupt zijn jullie als de pest en doen maar alsof anderen jullie slecht behandelen .het enige waar jullie goed in zijn is slijmen op de werkvloer slijmen om de creool af te kraken ,ze stelen als raven ,ze maken kinderen en lopen weg ,ze moeten geen kafri in huis hebben en hun kinderen willen ze ook niet met een kafrie .ik heb hindustanen in de familie en genoeg ,ik heb blanken in de familie, chinesen ,javanen .
  geen een van die andere rassen zal je negatief horen altijd alleen die hindustaan over de creool waarom zijn jullie zo gemeen .als een creool je wat heeft aan gedaan gaan jullie ze allemaal betrekken .geloof mij ik heb die nederlanders horen praten over rassen maar ze generaliseren niet daar steek ik mijn hand voor ze in vuur .ze zeggen bijna allemaal dat het niet allemaal zo zijn of ze zeggen je hebt het ook onder blanken .maar de hindustaan is echt gemeen als het om de creool gaat jullie zijn jaloers op de creool en daarom praten deze mensen slecht over de creool.wees je zelf ik erger mij rot aan jullie denkwijze .als je in een hindustaanse winkel gaat zal je merken dat als er 30 hindustanen in die winkel werken er maar een of twee creolen in die winkel werken ,en ze komen niet bij de kassa ,ze moeten ver van de kassa blijven .ik hou van die blanken hoe ze je de kans geven je te bewijzen wat je waard bent en dat waardeer je gewoon .overal heb je boeven ,als het nou blanken creolen hindustanen javanen het is nou eenmaal zo maar dat je als hindustaan steeds de creool neer haalt zegt genoeg dat jullie jaloers zijn op die mensen .wij zijn spontaan ,wij passen ons aan ,wij doen met alles mee worden jullie daarom jaloers !!de hindustanen denken dat het materiele alles is in het leven, nee hoor het materiele is echt belangrijk maar laat het je leven niet gaan beheersen .zie jullie vrouwen wie zelfmoord pleegt en de mannen aan de drank en de vrouwen vermoorden .zie in suriname en denhaag de hindostaanse meisjes en vrouwen ,ze zijn ongelukkig .
  ik zie ze veel met blanke mannen marokanen en creoolse mannen en jongens .ik weet dat jullie het niet leuk vinden ,maar het gaat om je manier van denken .waar zie je hindostaanse vrouwen mee doen ,ja bollywood vilmen kijken en de mannen hokken .ze denken dat ze zich aanpassen ja aanpassen in eigen kring .obama is president zonder te slijmen .condaleeze rice minister van buitenlandse zaken ,collin powell ,eric holder minister van justitie ,zwarte burgemeesters ,zwarte congres leden allemaal teveel om op te noemen .ik zit niet op te scheppen ,ik wil alleen maar zeggen dat je zonder te slijmen alles kan bereiken in het leven als je maar de wil hebt .jullie willen dingen bereiken over de ruggen van de creool .wees volwassen wij alle mensen hebben onze gebreken maar denk niet dat je superieur bent dat de creool vergeet het …dromen jullie maar .
  ik weet dat jullie blij zijn als er iets negatiefs op de televisie is over de creool .maar dat is larie .wij praten over ons problemen het mag naar buiten ,maar bij de hindustaan moet alles weg geveegd worden omdat het een schande is de eer moet gered worden.de ouders zoeken een man of vrouw en maar trouwen is dat liefde !!! en na een tijdje krijgt die vrouw klappen en wordt mishendeld en owee als ze wil scheiden .ze kan niet meer naar de familie ze verstoten haar ,ze moet die mishandeling blijven incasseren ,neem maar een voorbeeld hoe ze die vrouwen overgieten met zoutzuur en de neus afsnijden .in denhaag en suriname als de meisjes niet luisteren of als ze hun geliefde zelf willen kiezen heeft dat problemen ,als de meisjes hun zin niet krijgen plegen ze zelfmoord het zijn geen leugens .en deze mensen zeggen dat ze beter zijn dan de creool .moet er niet aan denken dat mijn ouders een vrouw of man voor mij gaan kiezen waar geen enkele liefde in zit .huizelijk hebben deze mensen vele malen problemen dan anderen .niet alles wat blinkt is goud .


  Maak melding
 33. @P
  Laat je nakijken by dr Joemankhan, voortreffelijke psychiater.
  Ik maak geld en niet andersom…kan je het nog volgen…
  Neen want je haalt feiten doorelkaar met fictie…
  jij voert GEEN discussie maar strijd..

  @pero

  ai baya PERRO (spaans),
  Zijn de tulpen uit je kont al uitgebloeid ?
  pero had verkeerde bolletjes geslikt.


  Maak melding
 34. toen suriname onafhankelijk werd waren de hindustanen bij bosjes aan het inpakken richting nederland ,de leus was de creolen gaan ze vcrkrachten en daarom zijn ze naar nederland gekomen .dit was het begin om de creolen in een kwaad daglicht te zetten .en ook waren ze aan het zeggen dat ze geen surinamers zijn maar indiers hihhihihhi .
  ik ben een ras echte surinamer ,heb een nederlandse paspoort met alle respect en ik voel mij ook nederlander maar mijn land waar mijn vader overgrootvader en moeder geboren zijn verloochen ik niet .ik heb europese voorouders en afrikaanse voorouders en ik ben ook trots op ze al ken ik ze niet.
  ik hou van suriname met al zijn gebreken ,ik ben in nederland voor lot verbetering velen met mij en probeer mij in nederland aan te passen naar de letter en geest van de nederlandse wetten en regels maar mijn afkomst verloochen ik niet .zoveel mogelijk aan passen tot op zekere hoogte .wil geen last zijn voor anderen maar ben niet op mijn mond gevallen , vooral als ik zie dat wij allen surinamers zijn en anderen proberen mijn ras in een hoek te drukken terwijl ze zelf voor lot verbetering in nederland zijn gekomen ,maar ze gaan voor de creool liegen dat de creool hun vrouwen en kinderen zouden verkrachten .zie wie jullie verkracht ,de hindustaan verkracht zijn eigen kind met incest ,zie india wat ze daar doen met kinderen van 5 jaar .ik kan ook gaan generaliseren zoals jullie dat doen .een amerikaanse vrouw is ook verkracht door drie mannen .vorige week was het een zwitserse vrouw .het doet deze mensen pijn dat alles in de krant staat ze vinden het niet leuk .er gebeuren nog ergere dingen met deze mensen in zuidazie ,wat wij mee maken is het topje van de ijsberg ,zie maar op het internet ,meer dan zes honderd talen en stammen oorlog die ze in india hebben als het aan ze ligt wijzen ze alleen maar positieve dingen ,die negatieve dingen worden weg gemoffeld .


  Maak melding
 35. roy jullie hebben die psychiater nodig ,de waarheid is hard maar het moet gezegd worden .ik ben geen zuiplap ik pleeg geen zelfmoord jullie hebben die psychiater nodig .
  ik vermoord mijn vrouw niet .


  Maak melding
 36. 05 juni 2013

  Beste forumhouder,

  Waarom wordt mijn tweede posting tegengehouden?

  Is het omdat Srika hier de spijker juist op de kop slaat en met bestaande feiten het bewijs van tweespletigheid aantoont.

  Wees sportief en professioneel. Toon mij tweede posting, reactie naar @xxx, op dit forum.

  De posting is niet in strijd met uw regels op dit forum, het geeft alleen de waarheid aan die duur u en anderen niet tegengesproken kan worden.
  Srika


  Maak melding
 37. @P
  ik voel mij ook nederlander ….
  Kan jij mij een 3 tal voorbeelden hiervan geven…

  Ik wil nl een vergelijking maken met hij enofzij die zich surinamer voelen …

  Ben benieuwd…


  Maak melding
 38. @P
  ik ben geen zuiplap, ik vermoord mijn vrouw niet .

  Ik geloof je wel:
  a) omdat je een leegloper bent, geen geld voor drank.

  b) je hebt geen vrouw daar je niets te bieden hebt.


  Maak melding
 39. Lackin weigert visum aan Indiërs voor viering Hindostaanse immigratie

  De minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin heeft een aantal Indiërs de toegang tot Suriname geweigerd.

  Een groep Indiërs wilde in verband met de viering van 140 jaar Hindostaanse immigratie naar Suriname afreizen om mee te doen met de culturele activiteiten. Hoewel hun stukken reeds lang in orde waren, is hun de toegang tot Suriname om onduidelijke redenen geweigerd.

  Gisteren maakte VHP parlementariër Chandrikapersad Santokhi melding hierover in De Nationale Assemblée en vroeg hij aan de regering waarom er geen visum is verleend aan deze mensen. Hij zegt dat terwijl de regering en haar minister van Buitenlandse Zaken de mond vol heeft van een diaspora beleid, het steeds blijkt dat wanneer puntje bij paaltje komt de minister juist het tegenovergestelde doet.

  Santokhi zegt het erg te vinden dat de minister zonder een verklaarbare reden de groep Indiërs de toegang heeft geweigerd

  Dit riekt naar sabotage….


  Maak melding
 40. Maar nog steeds gaat de Surinaamse regering er prat op dat zij helikopters heeft gekocht met een creditline van India.
  Ja daar is India wel goed voor. Lackin, wat is het doel van de weigering?????????
  Wil je de contracten met India laten herzien. Daar solliciteer je zeker naar.

  Roy je hebt gelijk met hetgeen je aangeeft in je posting.
  Herhaling dat Suriname niet discrimineert, ja ja a me hoela wel Nigeriaanse oplichters laten binnenkomen en ongemoeid laten.


  Maak melding
 41. Voor onze landgentoen die terug willen naar Afrika. Nigeria heeft jullie tickets en paspoorten al klaar liggen. Jullie passen niet binnen de Hispanic cultuur van Zuid-Amwerika waarin we liggen. Vraag het maar aan Mexicanen, Peruanan, Chilenen, Argentijnen, etc.


  Maak melding
 42. Niet te verwarren met Kondremang.

  सुरिनाम के कालों नहीं चाहते कि भारतीय मूल के लोगों संख्या में बढ़ें या सत्ता मं बढ़ें । फनेईत्सियान् की नीति इस आधार पर टिका था । चालू सरकार भी यही नीति आगे बढ़ा रहा है । इसलिए भारतीय उद्योगपतियों को अवसर नहीं दिया जाता जब की चीनी व्यापारियों को तारणहार के रूप में स्वागत किया जाता है ।
  (De zwarten in Suriname hebben er problemen mee wanneer Hindoestanen in aantal of in macht groeien, het beleid van Venetiaan was hierop gestoeld. De huidige regering continueert dit beleid. Vandaar ook dat Indiase ondernemers geen kans krijgen terwijl Chineze handelaren als verlossers worden verwelkomd).


  Maak melding
 43. चर्च के पादरियों ने पहिले कालों को इसाई बनाई, फिर इन कालों को शिक्षन दिया ताकि ये लोग भारतीयों को इसाई धर्म में ला सकें । और इन कालों ने खूब अपना कर्तव्य निभाये और बड़े बड़े पद चर्च में प्राप्त किये । जन आबादी रजिस्टर में इन्ही लोग कमाते थे और अक्सर हिनदूओं के नामों को जानबूझ कर उलटा लिखवाते थे और मन मानी कर अंग्रेजी नामों देते थे । (De kerk, via hun priesters, bekeerden de zwarten tot christenen, leidden deze vervolgens op met het doel de Hindoestanen te bekeren tot het christendom. En de zwarten kweten zich goed van hun taak en verwierven hogere posities binnen de kerk. Vaak waren ze werkzaam als ambtenaar van de burgerlijke stand en met opzet schreven ze Hindoestaanse namen verkeerd op en ongevraagd voegden ze ook christelijke namen toe aan de Hindoestaanse namen.


  Maak melding
 44. Wat een stelletje ellendelingen kunnen Surinamers ook zijn naar hun eigen mensen. Met verbazing net een opname gezien van de familie Khodabaks in Suriname. Met hun 6 kinderen een poot gedraaid door wel bekende en bij naam zeer hoog aangeschreven Hindustanen. http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=7620
  Wat een schoften en dan mooi weer spelen hoe geweldig ze geen zaken doen en succesvol zijn. Over lijken gaan jullie. Bah. En dan ook nog altijd op de 1ste rij zitten als het gaat om cultuur en geloof. Varkens.
  Nu daar de Hindustanen 140 Jr vieren hebben ze net week geleden deze mensen uit hun huis gezet.
  En dan lees ik dat VHP bezint en de cultuur zal beschermen. O ja waarden en normen moeten hoog gehouden worden. Wel Hr Santoki, laat zien dat je een man van eer bent en zorg ervoor dat deze mensen alles wat ze is aangedaan weer herstelt zal worden. Het zal me niet verbazen of de mensen die achter de schermen deze mensen een loer hebben gedraaid, hoog op de lijst staan vd VHP.
  Als jullie dit laten lopen, dan zijn jullie geen knip voor de neus waard. Doek dan maar heel die club van jullie op want het puur komedie.
  Surinamers (en meer in het bijzonder in dit geval Hindustanen) schaam jullie diep. Terwijl jullie feest gaan vieren hebben mensen die samen met jullie op de 1ste rij staan een gezin kapot gemaakt. 6 kinderen die ondanks de erbarmelijk situatie nog heel beleefd en fatsoenlijk blijven. Hulde aan jullie kids.
  Als deze honden Baithali en Dwarka straks hun kinderen weer zien hopelijk zie je dan ook wat je de andere kinderen hebt aangedaan. En dat alleen maar puur uit gierigheid voor geld. Hebben jullie klootzakken niet genoeg bij elkaar gestolen? Hebben jullie niet de boodschap van Gandhi begrepen. Is het nooit genoeg voor jullie. Hoop dat jullie stikken in je eigen bij elkaar gestolen geld. Vuile klootzakken.


  Maak melding
 45. गोरों और कालों मिल कर कितने हिनदूओं को अज्ञात इसाईयत-स्नान किये और प्रलोभन और दबाव द्वारा अपने धर्म में मिलाये । और इन के पाठशालाओं में यही सिखाया जाता था कि बस ईसा तारणहार है और सब देवता झूटेबाज हैं । (De zwarten en blanken hebben vele Hindoestanen, zonder dat deze het door hadden, gedoopt en zowel geld als druk werd gebruikt om ze te bekeren. En op de (christelijke) scholen werd onderwezen dat alleen Jezus verlost en dat alle Goden van de Hindoes vals waren).


  Maak melding
 46. Ray, jij dom racistisch uilskuiken. Net als je hoe je je eigen mensen het verkeerde bos in stuurt (Zuiderpark Rotterdam i.p.v Zuiderpark Den Haag, zie artikel ‘Wandeltocht i.v.m. 140 jaar Hindostaanse immigratie), denk je de andere forumlezers hier te misleiden met achterlijke opmerkingen. Uit de honderden keren die ik hier op dit forum heb gereageerd blijkt duidelijk mijn standpunt ten aanzien van dictator DaDa Bouta en zijn paarse bladluizen. Dus jouw opmerkingen zijn een typisch teken van je sopie en black label gebruik. Als je niet kan winnen ga je het doen met misleiding en bedrog. Dat zegt iets over je karakter mi boi. Ik hoop niet dat je familie ook zo is hoor, want dan zijn jullie niet beter dan Pero (P) en zijn kabula mentaliteit. Bah! Maar wat kan je anders verwachten van een Hindostaanse pantoffelheld achter een pc. Je hebt geen argumenten want ik sla je telkens om je vieze racistische hangoren en je klapt telkens in elkaar. Geef eens antwoord op die andere vraag die ik je om 17.59 uur gesteld heb BOERIKI: zie hieronder. En als je dat niet kan moet je je snuit dichthouden! Je hebt geen argumenten. Alleen misleiding. Drink nog een sopie of black label om jezelf moed in te praten voor je met nog meer rotzooi komt want je gaat hem voelen deze keer: recht in je hart.

  Woensdag 5 juni 2013 om 17:59 uur, door Bifa
  Ray, wat lul je nou weer vent? Laat me zien waar ik me terug heb getrokken of iets heb geroepen van wat je hieronder schrijft want die KA van jou begint me de keel uit te hangen. Laat me het zien en als je dat niet doet moet je je je je smoel houden. Want die racistische rotzooi van jou gaat je de kop kosten. Zwijn!

  Woensdag 5 juni 2013 om 17:21 uur, door Ray
  @Bifa
  Bifa,jij bent het geweest die had opgeroepen dat we onze woorden voorzichtig moeten kiezen als we tot een bepaalde groep of met een bepaalde groep in discussie zijn!!
  Heeft die groep rekening met je gehouden Bifa!!??Ze hebben je uitgescholden voor alles wat vies en vuil was…van je ma tot je pa hebben ze je laten zien!
  Ik ben opzettelijk gestopt met die discussie toen omdat ik jouw reaktie wilde zien toen. Maar neen je sloeg niet terug. Je kroop toen weg net als een krab!
  Bifa waar mijn voorouders bij betrokken worden sla ik altijd toe!!!
  Een bobo ben ik niet..!!


  Maak melding
 47. ईन अत्याचारों को देख कर हिनदूओं की आंख खुली और तब वो निर्णय लिये के केवल हिन्दू संस्थाएं इस समाज की अपनत्त्व को रक्षा कर सकते हैं । ईस का परिणाम निकला कि फेई हा पेई और अन्य हिन्दू संस्थाओं का उद्घाटन हुआ । (Dit onrecht opende de ogen van de Hindoes en ze kwamen tot de conclusie dat er Hindoe organisaties nodig waren om de identiteit van deze gemeenschap te behouden. Dit leidde tot de oprichting van de VHP en andere instanties).


  Maak melding
 48. Dit is geen chatforum maar om het nieuws te bespreken. Als jullie willen chatten ga dan naar een cafe. Wel hoofdbescherming dragen voor het geval ienmand je de harsens wilt inslaan.


  Maak melding
 49. Beste Forum,

  In de toekomst zou het beter zijn om 3 forums te hebben op WK.

  de chatforum, nieuwsforum en de kleuterforum…

  Ik denk dat je dan minder reakties hier zult krijgen…


  Maak melding
 50. कालों को डर लगता था कि शिक्षन में बढ़ते हुए हिन्दुस्तानियों कहिं उन्हे पिछाड़ न दें । कालों ने अपनी जनसंख्या बढ़ाना आरंभ की और सरकार विशेष कर कालों को हर प्रकार से समर्थन कर रहा है और ये अनौपचारिक नीति है कि कालों की जनसंख्या कुछ ही वर्षों में ५० प्रतिशत से अधिक होना चिहिए । कालों के हृदय में भी यह बात जम गई है कि हिन्दुओं को कभी भी (बहुमत से) सत्ता में न होनी चाहिए । क्योंकि काले लोग ये समझते हैं कि यह देश उनका है । गोरों कि उत्तेरधिकारी वो हैं क्योंकी वो गुलाम थे और अन्यजन केवल कंट्राकी थे । इससे साफ होता है कि हिन्दुओं को स्वयं अपनी रक्षा करनी होगी और एक होकर अपने अधिकारों के लिए खड़ा होना होगा । आप्रवास की १४०-वें वर्षगाँठ पर इस बात को ध्यान में रखना है ।(De ontwikkeling van de Hindoestanen zorgde voor onrust bij de zwarten dat ze misschien in vooruitgang achterhaald zouden worden. De bevolkingsgrootte werd een speerpunt voor de zwarten en m.n. de zwarten hebben profijt van vele hulpprojecten van de regering. Het is een officieus belijd dat binnen enkele jaren de zwarten ruim 50% van de bevolking moeten gaan vormen. De creolen hebben de stelling opgevat dat Hindoestanen nooit een politieke doorslaggevende macht mogen worden. Omdat ze menen dat het land van hen is. Zij zijn de erfgenamen van de blanken en hebben meer rechten daar ze slaaf waren en de anderen slechts immigranten. Hierdoor wordt het duidelijk dat de Hindoestanen zelf voor hun bescherming moeten zorgen en dat ze eensgezind voor hun rechten moeten opkomen. De 140 jarige immigratie moet ons dit bewust maken.


  Maak melding
 51. Paagaal,

  WK.net gaat nooit zijn beleid wijzigen en 3 verschillende fora instellen. Waarom niet? Ze draaien op het aantal pageviews en unieke bezoekers. Hoe meer bezoekers (elke keer als je de site bezoekt tel je voor één), hoe meer ze kunnen pronken bij adverteerders. Dat levert reclame inkomsten op. Dit forum loopt uitstekend juist omdat chat, nieuws en…kleuterforum zo door elkaar heen loopt. En racistische kleuters als Ray, zouden meteen zelfmoord plegen als ze niet meer kunnen reageren.


  Maak melding
 52. ray ,koelibrie ,roy en anderen die zich aangesproken voelen .

  het zijn jou eigen industaanse broeders en zusters in india pakistan zouden met jullie willen ruilen die in suriname zijn ,gaan jullie naar india en pakistan en zij willen jullie plaats innemen in suriname .ze sterven als ratten in india ,ze moorden elkaar stammen oorlogen ,vrouwen worden opgehangen ,plegen zelfmmoden ,neus wordt afgehakt, vrouwen meisjes verkracht ,ze slapen op straat als er iemand dood is worden ze langs de straat gezet omdat er teveel indiers zijn .de rijken minachten de armen en de licht gekleurde indiers discrimineren de donker gekleurden .kom mij niets vertellen jongen .in afrika heb je het zelfde maar die van deze hindoes willen jullie doen voorkomen alsof jullie het beter hebben .ik denk dat de vrouwen in afrika emotioneel zij het beter hebben dan de indiase vrouwen en meisjes .ze hebben toch meer vrijheid .die indiase vrouw moet haar benen spreiden en verder niets .kom niet doen als of jullie vrij zijn .tot op heden in europa en suriname willen de mannen de vrouwen onderdrukken alhoewel het moeilijk wordt voor ze omdat de meisjes opstandig worden .ze zien dat de andere rassen vrij zijn en dat wekt argwaan bij de ouders en de mannen .jullie gaan je moeten aanpassen vriend .jou cultuur kan je nooit behouden als je in suriname of nederland bent ik geloof er niet in .of je gaat terug of je past je aan .een beetje van je cultuur kan je behouden maar je gaat ook veel moeten prijsgeven .als jullie dat niet willen dan moet je toch terug naar je thuisland zuidazie .
  niet voor niets willen deze gasten bomaanslagen plegen ze willen in de westerse wereld hun wil komen opleggen aan mensen die anders denken .zie ,ze willen moskeen ,tempels ,eigen scholen ,dat maakt die hollanders kwaad ,ik zou ook boos worden als dat in mijn land zou gebeuren .als je op de wijdenbosch brug rijdt zie je die honderden beelden staan .ik vindt dat ding zo afschuwelijk echt waar .ik snap niet hoe die dingen daar kunnen staan .zouden ze het durven in nederland noooooit ,ze weten wat hen te wachten staat .overal in dat land zie je van die afschuwelijke beelden ,het lijkt wel zuidazie .een tijdje geleden werden die beelden beklad geloof ik of afgebroken ,dat keur ik af om dat te doen ,maar ik zeg gelijk erbij dat de overheid dit niet kan acsepteren dat er overal beelden worden geplaatst ,er moeten paal en perk worden gesteld
  nergens buiten zuidazie zie je zoveel afgoden wat deze beelden betreft .zijn het beelden die geld moeten geven ,of zijn het de beelden die de vrouwen nog meer moeten onderdrukken .ze hebben het over karma en dat soort dingen ,je ziet ze praten over rust van de karma allemaal belachelijk .ze hebben tien keer meer zonden dan anderen .hoe lang zijn ze onafhankelijk in india en nog steeds vechten ze onderling die pakistanen en indiers terwijl het een land was .een afghaan ,indier pakistani bangladeshi arabier zie je het verschil niet uiterlijk .ze lopen met die bom onder hun ballen ,ze geven niets om het leven en ze zeggen ze zijn gezien .11 september is om nooit te vergeten ,madrid engeland kenia allemaal zuidaziaten en arabieren die die bommen leggen voor die arme mensen .je ziet een stomme afrikaan die tot de moslim is bekeert een militair in engeland zijn keel snijden omdat hij van het christen dom naar de moslim is over gestapt .die achterlijke afrikaan zegt omdat ze mensen in afghanistan vermoorden .die ezel begrijpt niet dat die moslim of zuid aziaat zijn leven nooit zou opofferen voor die afrikaan . worden jullie wakker .beleid je geloof maar onthoud je van geweld ,een ieder is vrij om te geloven wat hij wil .toch zeg ik dat het geloven in beelden belachelijk is
  kondremang de hindustanen zijn nog zwarter dan een creool ,het lijkt dat jullie niet willen erkennen dat jullie zwarten zijn maar het is niet anders donker wit kan je niet zijn ,kijk santhoki jou goeroe hij is zwart niet wit ,de meeste hinustanen zwart .ik ben lichter dan velen van jullie maar ik zie mij als zwart .india ,pakistan ,srilanka het zijn zwarten meer kan je niet van maken .niet verwonderlijk dat deze mensen een minder waardigheid complex hebben ,daarom gebruiken deze mensen die bleek middel om een lichte huid te krijgen .zie in die bollywood filmen ze willen die donkere koelies niet in die hoofd rollen ze kunnen hooguit het vuile minderwaardige werk doen .en daarom had een van die vrouwen gezegt dat ze niet meer in filmen zou spelen als ze haar steeds een mindere rol zou krijgen .vorige week heeft een bollywood ster zich van het leven beroofd wegens problemen met familie .jullie zijn niet gelukkig je denkt dat je gelukkig bent .liever zelfmoord dan problemen naar buiten brengen .geestelijk gaan ze kapot en die creool praat over zijn problemen en daarom plegen wij geen zelfmoord hihihihih.het is de waarheid .


  Maak melding
 53. door gebrek aan inzicht zitten wij toch allemaal ook in nederland; i.p.v. in suriname…. en bij alle bevolkings groepen zijn deze kwalen aanwezig; en juist daarom komen wij in suriname niet verder…..probhlemen bespreekbaar maken in suriname, dat doen men liever niet………………………….


  Maak melding
 54. zuidaziaten kennen de waarde van het leven niet jullie zijn barbaren .vermoord elkaar in zuidazie en de arabishe wereld als je het wil .ik wil veilig die vliegtuig in of de trein nemen .india en pakistan hebben atoom bommen terwijl ze nog geen eens tevreten hebben ,gooien jullie op elkaar zijn jullie van dat probleem van geloof en kashmir af .meer dan 100 miljoen moslims wonen in india en uiterlijk zijn ze het zelfde waar zie je het verschil leggen jullie mij uit .geldt ook voor die arabier , allah hanoeman chiva wat voor god nog meer ,ik vraag mij af om beelden gaan jullie elkaar afmaken .al deze geloven onderdrukken de vrouwen en meisjes .je ziet toch geen hindoe of moslim vrouwen tussen de mannen . het wordt hun dood .ze moeten 5 meter voor de man lopen ,en owee als ze naar een man kijken .dan zijn ze de klos .je hebt kans dat zo een arme vrouw haar neus verliest zo achterlijk zijn ze .ze zeggen die afrikanen zijn dom ,zeker heb je domme afrikanen maar ik geloof echt niet dat die afrikaan zijn vrouw gaat vermoorden omdat ze haar oog heeft gericht op een man ,je mag toch kijken ,bij deze zuidaziaten en arabieren is een vrouw kijken naar een man ..kan al de doodstraf betekenen .ze willen je niet bij hun huis als de man weg is ,als de man thuis is en jij komt als man op bezoek moet die vrouw in de kamer tot de man weg is .moet je kijken als er familie op bezoek komt en ze gaan met de auto ergens moet de vrouw achter in de auto gaan zitten en de mannen voorin .die vrouw is om te neuken meer niet ,de rest is bijzaak neuken koken .de vrouwen hebben een recht en dat is de aanrecht .owee als ze de pil inneemt dan is ze nog niet jarig .


  Maak melding
 55. P,

  Dit is het site van http://www.slachtofferhulp.nl

  Deze mensen zijn professioneel opgeleid en kunnen je begeleiden als je hulp nodig hebt, en als je erover wilt praten, er zijn ook groepstherapieën mogelijk, laat je helpen voordat het te laat is…

  De symptomen lijken heel erg op een post traumatische stress syndroom… Maar ik kan me vergissen…


  Maak melding
 56. @Raoy op 20.11 uur,
  Je laat blijken dat niets en dan ook niets van de America’s weet.

  Om maar 1 voorbeeld te noemen; 90% van alle Mexicanen heeft Africaans bloed.


  Maak melding
 57. @p: jacobus jesse ray
  alles wat daar staat klopt als een bus

  Volgens jou theorietje zouden de creolen de gelukkigste mensen op aarde zijn en de hindoestanen de ongelukkigste. Waarom kom jij dan zo ongelukkig over?


  Maak melding
 58. geloof me we willen de indiase verkrachters niet in Su, wat mij betreft mogen ze een ander land kiezen om naartoe te gaan, want ik zet extra bewaking in.


  Maak melding
 59. Ik heb begrepen dat er 10 Hindostanen in de coalitie zitten die vooral gekozen zijn in de regio’s met relatief hoge aantallen Hindostanen. Ben benieuwd hoe deze vertegenwoordigers de tegenwerking van hun kiezers gaan verantwoorden bij de volgende verkiezing.


  Maak melding
 60. Abdoel bij de Hindustaan gaat heet bovenal om materieel gewin dus als deze kunnen aantonen dat de groep er materieel op vooruit is gegaan dan is geen vuiltje aan de lucht.

  Alhoewel Abdoel, ik denk toch dat er een andere realiteit aanwezig is, en dat weet jij beter als ik. Er is een heel grote groep die liever niet met een Hindu partij in zee gaat.


  Maak melding
 61. Is Suriname niet het land waar een synagoge, een hindutempel en een kerk in één straat liggen!?!?!?!?

  Leer lessen uit het verleden en pas deze toe in het heden, want van kortzichtigheid is nog nooit iemand beter geworden.


  Maak melding
 62. als er toch zoveel geklaagd wordt door ook de indiers zelf”waarom remigreren zij dan niet terug naar india”trouwens,ik heb meegemaakt dat een hindoestaan die in su geboren is zich zelf geen surinamer noemt maar”in india geboren”ga dan terug en blijf niet kletsen.
  ik ben in su geboren maar heb afrikaans afkomst/voorouders en daar ben ik trots op.


  Maak melding
 63. Donderdag 6 juni 2013 om 11:00 uur, door Imperatrice

  ” Is Suriname niet het land waar een synagoge, een hindutempel en een kerk in één straat liggen!?!?!?!? ”

  ——
  Dat geeft dan ook gelijk het grote probleem weer.
  Die Hindoe tempel hoort daar NIET tussen.
  In dit deel v/d wereld al helemaal niet.


  Maak melding
 64. Ik heb de ambassadrice van Sur.in India mogen beluisteren op de radio en moet zeggen dat ze even fout is als haar vader de advocaat van Bout Kanhai.
  Bij zo een gelegenheid zou ook de dochter van Doekhie een mondje kunnen roeren dacht ik.Boren kan ze in ieder geval op elk feestje in Ned.


  Maak melding
 65. @ Cheng
  En wie horen wel thuis in dit deel van Zuid-Amerika?
  Moeten zij ook niet weg?
  Ahum ……!

  Hebben de negers überhaupt gevraagd te komen?


  Maak melding
 66. Donderdag 6 juni 2013 om 12:54 uur, door Cheng
  Negers horen horen niet thuis in dit deel (Zuid-Amerika) van de wereld. Laat ze allmaal teruggaan naar Afrika
  ……………………………………………….

  Ook (@Cheng) dient van het (Zuid-Amerikaans) continent te verdwijnen.
  Zo’n domme (@Cheng) zijn wij niet eerder tegen gekomen op het forum.
  Maar zulke figuren met hun domme uitspraken kom je ook overal op deze wereld tegen.

  Have a nice day.


  Maak melding
 67. @ Cheng

  Bij de verovering van Z.Amerika kreeg een generaal de opdracht om de aanwezige indianen bij elkaar te drijven.Die heeft de indianen genadeloos uitgeroeid.De welke overbleven,zijn gedood door de Spaanse biologische wapen[ziekten die ze mee droegen maar immuun voor waren en de inheemsen niet]Sinds dien is geprobeerd Argentinie blank te houden.


  Maak melding
 68. @ Cheng je doet je nick geen eer aan!!

  Van alle continenten ligt Afrika het dichtste bij de Amerika’s. Toen de Europeanen zich nog met knotsen in grotten en holen bevonden waren de Afrikanen al Gast en Handelaren op het Amerikaanse continent.

  Als je een echte Chinees bent dan weet toch ook waar de Taoisten vandaan kwamen.

  Bespaar ons je DDDomheid.


  Maak melding
 69. Cheng,

  Waar horen zwarten wel thuis dan? Afrika? Vraag je ook even aan al die andere volken die daar van oorsprong niet thuis horen om zo snel mogelijk te vertrekken? Ik heb een lijst voor je die je af kan werken.

  Indiërs in Zuid-Afrika Kenia en Uganda.
  Blanken in Kenia, Rhodesië Zuid-Afrika en Nabië.
  De Arabieren en aanverwante volken zoals de Toearegs uit Noord-Afrika, Sudan, Nigeria, Senegal, Mali, etc.
  De Indonesiërs uit Magascar.
  En niet te vergeten de grootste groep immigranten van de laatste tijd over heel Afrika (het stikt ervan): de Chinezen.

  Wil je ze alsjeblieft even vragen te vertrekken. Want achterlijke individuen zoals jij, hebben altijd hun snuit vol over zwarten dit en zwarten dat, maar jullie willen blijkbaar maar al te graag in de buurt van hen zijn. Hoe moet ik anders die invasie van al die vreemdelingen in dat continent zien?

  PS. Als het je niet lukt om ze daar weg te krijgen, dan neem ik aan dat je, net als Ray en Bharat, meer waarde hecht aan de poep in je hoofd. Zielig hoor.


  Maak melding
 70. @ P

  Waar ben je kwaad op ? dat jij je originele normen en waarden kwijt bent ? Je hebt je roots zonder culturele identiteit ? Ben jij die ene die de verschillende culturen wil opnaaien om in oorlog te komen ? Je bent heel erg jaloers ? Je kan any one zijn die wij niet zien op een forum, breek je mond maar open in het openbaar en vooral in Su. Wij brengen jou wel identiteit bij.


  Maak melding
 71. Willen ze zo graag mee komen doen aan de opkomende welvaart van SURINAME , ze mogen blijven waar ze zijn .
  we hebben al genoeg in SU , want dan komen al de verkrachters en moordenaars in het land .
  of zoekt de v:h:p een meerderheid ?
  oe jiedwha na kamaai .
  surnang na mange khaa doeser baahd


  Maak melding
 72. Hallo de discussie gaat toch over gebrek aan inzicht van de surinaamse regering wat betreft visumbeleid? Jammer van al die verwijtingen over en weer.


  Maak melding
 73. @BIFA

  De hindostanen klagen niet dat ze in Suriname geboren zijn geweest.
  Het zijn jouw soort de creolem die zich nergens gelukkig voelen,naar Afrika gaan ze niet terug willen gaan,zijn ze in Suriname is het net als of God ze gemaakt heeft om daG in dag uit te klagen over de hindostanen!!
  Waar de creolen blijven klagen werken de hindostanen door!!

  Netals of je goud heb in je kop!!
  niet alles wat geel lijkt hoeft goud te zijn!Viswijf!!


  Maak melding
 74. Ray,

  De Hindostanen werken door? Jij in ieder geval niet want jaar in jaar uit zit je hier je poep te verspreiden. Heb je vandaag al een portie op trouwens? Ja noh. Beantwoord dan alsnog mijn vraag die ik je al zolang stel. Je bent zelf ermee begonnen dus dan moet je het afmaken ook of anders ben je dan toch dat dom uilskuiken met vieze racistische hangoren en een… BOBO! Lees hieronder:

  Ray, dom uilskuiken met je vieze racistische hangoren die heel veel waarde hecht aan de poep in zijn hoofd,
  Ik heb je een vraag gesteld en omdat je een DAGGOE bent die telkens terug komt voor een bot stel ik je die vraag opnieuw. Ga lezen als je dat kan of smeer je anders nogmaals in met die koeienpoep.
  Woensdag 5 juni 2013 om 17:59 uur, door Bifa
  Ray, wat lul je nou weer vent? Laat me zien waar ik me terug heb getrokken of iets heb geroepen van wat je hieronder schrijft want die KA van jou begint me de keel uit te hangen. Laat me het zien en als je dat niet doet moet je je je je smoel houden. Want die racistische rotzooi van jou gaat je de kop kosten. Zwijn!
  Woensdag 5 juni 2013 om 17:21 uur, door Ray
  @Bifa
  Bifa,jij bent het geweest die had opgeroepen dat we onze woorden voorzichtig moeten kiezen als we tot een bepaalde groep of met een bepaalde groep in discussie zijn!!
  Heeft die groep rekening met je gehouden Bifa!!??Ze hebben je uitgescholden voor alles wat vies en vuil was…van je ma tot je pa hebben ze je laten zien!
  Ik ben opzettelijk gestopt met die discussie toen omdat ik jouw reaktie wilde zien toen. Maar neen je sloeg niet terug. Je kroop toen weg net als een krab!
  Bifa waar mijn voorouders bij betrokken worden sla ik altijd toe!!!
  Een bobo ben ik niet..!!


  Maak melding
 75. @Ray
  Je zegt:”De hindostanen klagen niet dat ze in Suriname geboren zijn geweest”.

  En waarom verloochene jullie het feit in Nederland dat jullie Surinamers zijn?
  Waarom hebben velen van jullie het achtervoegsel SINGH bij je naam geplaatst?
  Soekhradj en Soekhradjsingh,Baldew en Baldewsingh 😳
  En nog vele andere voorbeelden?
  WAAROM als jullie je zo gelukkig voelden?
  Vertel!!!!


  Maak melding
 76. Ray,

  Je geheugen is wat dat betreft zo lek als een mandje. Begin jaren 70 en 80 kon je nog aan een Hindostaan vragen waar hij vandaan kwam. Aan alles was te zien dat het Surinamers waren, hun manier van praten, hun gedrag, etc. En wat zeiden ze massaal: ik kom uit India. Hindostanen en Suriname: als het aan jou ligt kom het nooit meer goed, gelukkig dat ik een heleboel Hindostanen ken zonder die achterlijke, domme racistische, uilskuiken mentaliteit en zoveel poep in hun hoofd als jij.


  Maak melding
 77. @Bifa

  Heb jij ze zelf Mogen vragen !???
  Rasicst Bifa!

  Alsof de mentaliteiten van de creolen toen ons niet vertelden van waar ze origineel kwamen!!


  Maak melding
 78. @Bharat
  Je zegt:”De conclusie is duidelijk: Hindoestanen MOETEN een eigen staat krijgen in Suriname!! En het gaat gebeuren, vroeg of laat”!

  Ik heb dit idee ooit al eerder van een even grote dwaas gelezen!
  Indien jullie zover zijn meld dat maar!
  Dan kunnen wij,tegenstanders ook naar Suriname vertrekken en van dichtbij aanschouwen hoe en wat jullie er van terecht zullen brengen!
  Ik zal duidelijk zijn:
  Jullie zullen zelfs ook Nickerie moeten ontvluchten, ben ik bang!
  SURINAME VOOR ALLE SURINAMERS,
  INDIA VOOR DE INDIËRS EN AFRIKA VOOR DE AFRIKANEN!


  Maak melding
 79. Ray,

  Geef antwoord op mijn vraag. Je kunt hem overal vingen hier op dit forum. Nee? Oh, je kan hem niet beantwoorden wan je hebt geen bewijs!

  Dat bewijst wat voor een dom racistisch uilskuiken met hangoren en een kabula mentaliteit van misleiding en bedrog je bent. Een echte DAGGOE die heel veel waarde hecht aan de poep in zijn hoofd. Woef!Woef!Woef!Woef!Woef!.


  Maak melding
 80. @Medusa

  Je bent zo druk bezig HOOFDONDERWIJZERES TE spelen voor je nieuwe leerlingen zoals bifa bv dat je de realiteit voor ogen verloren hebT!!!

  Sjeesjes ben je van origine geboren in Suriname dan blijf jij Surinamer voor je hele leven. Nederland is je tweede Thuisland!!
  Je nationaliteit mag dan wat anders zijn dan de surinaamse ,je blijft je surinaamse voelen al zit je op de maan!!!
  Die gevoel kan niemand wegnemen ook jij niet ook niet bifa en ook niet de rest van je nieuwste leerlingen in je klas!!

  Ps
  ik heb opzettelijk wat taalfouten gelaten in mijn stuk om jouw gezellig bezig te houden veel corrigeerplezier toegewenst!


  Maak melding
 81. Ray,

  De mentaliteit van jou vertelt waar jij origineel vandaan komt met je domme hoofd: uit reet van een koe. Daarom stink je heel de dag naar koeienpoep.


  Maak melding
 82. @Bifa

  Je windt jezelve op en heel erg ook wanneer ik zeg dat je een krab bent!!Zo erg dat je een veilig heenkomen bent gaan zoeken bij Medusa en enkelen!!Ben je vrsterking gaan zoeken bij hoofdonderwijzerens Medusa en klas!!??
  Waarom ben je niet alleen in staat om het op te nemen met mij!!
  Je bent een krab want bewijzen dat jij die dag hebt toegeslagen heb je niet,anders zou je mij postings van je laten zien waaruit dit zou blijken!!
  Ik heb geen enkele postings van je gezien waaruit zou blijken dat je geen KRAB bent!!
  Het ligt bij jouw om mij het tegendeel te bewijzen!!!
  Te keer gaan als een VISWIJF MET HEEL VEEL RACISTISCHE TINTJES VAN JOUW EN JE KLAS HELPEN GEEN MOER!!


  Maak melding
 83. @Ray
  Slap gelul!
  Jij laat geen opzettelijke fouten na!
  Ze ontstaan bij jou vanzelf!Dat doe je uit onwetendheid.
  Iem sabie,ma oe no sabie! 😆 😆
  Je bent een analfabeet achter een computer!


  Maak melding
 84. Donderdag 6 juni 2013 om 14:41 uur, door Ray

  ” De hindo ?-stanen klagen niet dat ze in Suriname geboren zijn geweest.
  Het zijn jouw soort de creolem die zich nergens gelukkig voelen,naar Afrika gaan ze niet terug willen gaan,zijn ze in Suriname is het net als of God ze gemaakt heeft om daG in dag uit te klagen over de hindo ?-stanen!!
  Waar de creolen blijven klagen werken de hindo ?-stanen door!!

  —-
  @Ray, het is me trouwens opgevallen dat de trotse Hindoe-staan toch liever de ” oe / u ” klank in de naam vermijd.
  Ik weet dat ik me op glad ijs begeef door jou een vraag te stellen maar toch, waarom is dat ?
  Wat heb je daarnaast nog meer te ” verbergen ” dan het geboorteland en de ” e “


  Maak melding
 85. van binnen-uit is de opperhoofd op en top een racist..,dat zie je dat merk je dat voel..

  hij gebruikt de achterbaan enkel en alleen om zijn belangen te dienen..


  Maak melding
 86. Ach Ray, dom racistisch uilskuiken met hangoren en een kabula mentaliteit van misleiding en bedrog. Hindostaanse pantoffelheld die zichzelf met sopie en black label moed probeert in te praten.

  Je moet vooral naar je moer lopen want dat kan je goed. Ik sla je al heel de tijd tot moes en je klapt telkens in elkaar als een meisje. Ben je dat ook? Geef antwoord op mijn vraag naar aanleiding van je leugenachtige bewering. Hij staat hieronder. En verwijder de poep in je hoofd kan je dat?

  Ik heb je een vraag gesteld en omdat je een DAGGOE bent die telkens terug komt voor een bot stel ik je die vraag opnieuw. Ga lezen als je dat kan of smeer je anders nogmaals in met die koeienpoep.
  Woensdag 5 juni 2013 om 17:59 uur, door Bifa
  Ray, wat lul je nou weer vent? Laat me zien waar ik me terug heb getrokken of iets heb geroepen van wat je hieronder schrijft want die KA van jou begint me de keel uit te hangen. Laat me het zien en als je dat niet doet moet je je je je smoel houden. Want die racistische rotzooi van jou gaat je de kop kosten. Zwijn!
  Woensdag 5 juni 2013 om 17:21 uur, door Ray
  @Bifa
  Bifa,jij bent het geweest die had opgeroepen dat we onze woorden voorzichtig moeten kiezen als we tot een bepaalde groep of met een bepaalde groep in discussie zijn!!
  Heeft die groep rekening met je gehouden Bifa!!??Ze hebben je uitgescholden voor alles wat vies en vuil was…van je ma tot je pa hebben ze je laten zien!
  Ik ben opzettelijk gestopt met die discussie toen omdat ik jouw reaktie wilde zien toen. Maar neen je sloeg niet terug. Je kroop toen weg net als een krab!
  Bifa waar mijn voorouders bij betrokken worden sla ik altijd toe!!!
  Een bobo ben ik niet..!!


  Maak melding
 87. telegraaf kijken mensen die indier heeft zijn vader op die dak van dat huis vast gebonden een oude kerel.
  nu kijken .

  ray heeft het gedaan en hij heeft het over die creool .hihihihih


  Maak melding
 88. mensen kijk in de telegraaf op dit moment ze hebben weer moorden gepleegd in Manhatan, Nigeria, getto van Rio, etc. Niet vergeten de laffe moord op een ongewapende jongeman in London. Allemaal p’s zijn familie


  Maak melding
 89. Donderdag 6 juni 2013 om 23:37 uur, door negerzoen
  Domme negertjes, jullie dragen de naam van jullie slavenmeester. Jullie zijn totaal ontwricht.
  Domme kroeskopjes, dikbilletjes en zoeloelipjes.

  En als jullie een grote lul hebben is het omdat god jullie geschapen heeft voor de porno industrie. Domme kroeskopjes jullie zijn geboren om te entertainen. Dikbilletjes.

  Ik heb begrip voor jou frustraties en zeer diepgewortelde haat jegens de Afrikaanse Surinamers, dit vanwege je afkomst.
  Het heeft niet aan ons gelegen dat je in het Land van jou dromen nog steeds slaaf zal zijn als je er heen gaat. Wees maar blij dat je grootouders jou uit die hel hebben weggehaald en wees ze dankbaar. Doe je best en probeer wat licht in je leven te brengen want je zal het toch met ons moeten doen want ook als slaaf is er voor jou geen plaats in het land waar je zo van houdt.

  Probeer het, je kan het, en laat aub die fles staan.


  Maak melding
 90. Beste redactie,
  Gaarne corrigerend optreden,anders werk je het zelf in de hand.
  •Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd


  Maak melding
 91. Abaisa,

  Alsof jullie negers vrijwillig naar Suriname zijn gebracht? Met de zweep hebben ze jullie naar Suriname gekregen. En ga eens zelf terug naar Ghana. Eens kijken of ze julie soort daar nog willen. Suriname is niet alleen van jou en jouw soort, mocht je dat denken. Jullie gunnen zelfs de oorspronkelijke bewoners, de Indianen, helemaal niets, moorden ze uit in het binnenland en zien ze als concurrenten. Van samenwerken hebben jullie nooit gehoord. En na de Hindoestanen zijn jullie nu erg jaloers op de Chinezen. En weer op de Turken. Jullie blijven maar jaloers en afgunstig en haatdragend. En de blanken aan wie jullie alles te danken hebben zien jullie als koloniaal, nog steeds. Dat je de opruier Abais als naam kiest zegt genoeg. Hij was ook een in de war geraakte rakker met een enorme ego, een oproerkraaier die niet wist dat je je aan de regels moet houden en zo dom was te denken dat een kogel hem niets zou kunnen doen. Hij heeft het geweten. Doe geen domme dingen zoals je grote voorbeeld Abaisa, anders zou jou ook een slecht lot kunnen treffen.


  Maak melding
 92. @negerzoen
  (hier het antwoord voor jou)
  Arme koelie suikerzieke diabetici en obesitas lijers.
  Voetenveeg van de Brahmanen,Kshatriya’s,Vaishya’s en Shudra’s.
  Jullie paria’s uit de Indiase samenleving,jullie schamen je voor je eigen naam en afkomst en zetten er voor een beetje aanzien er Singh achter,om een beetje de naam van jullie onderdrukkers volgens het Kastenstelsel over te nemen.
  Jullie zijn totaal ontwricht in de grote wereld,geen sociale controle meer.
  Domme sluikharigen,vrouwen mishandelaars, alcoholisten,incestplegers,bruggenspringers en landbouwgif nuttigers.

  En als jullie een kleine lul hebben is het omdat god jullie geschapen heeft voor een rukje aan te geven of ermee te plassen.
  Daarom lopen jullie vrouwen over naar ons!
  Domme Dalits jullie zijn geboren om te bedriegen. Platbilletjes en kerrie met dahl schijters.


  Maak melding
 93. @p en pero,

  Zie maar hoe de zwarte, zichzelf @warme Kuly cola noemend, taal bezigt. En jullie verwijten alleen Ray e.d. van racisme. Wat is dit dan?
  Dus probeer niet te doen alsof jullie zwarten onschuldig en niet racistisch zijn. @warme Kuly cola kan er ook wat van. Jullie zijn racistisch. Zo blijkt.


  Maak melding
 94. @Abaisa
  Probeer het, je kan het, en laat aub die fles staan.

  Welke fles moet hij/zij laten staan?
  Die met ramtahal of die met koelie cola?
  Wat ze kennen 2 flessen namelijk!
  Een ervan is een “one way ticket to hell”!


  Maak melding
 95. Ja, maar ik ken jou ook vanaf vandaag. En ik heb geen hoge dunk van je @p, en jij ook n iet van jezelf, denk ik. Ik weet dat jij @p bent. Heul maar met wie je wil, maar verkoop geen onzin hier.


  Maak melding
 96. @Vijay
  Dalit.Je moet juist geen hoge dunk van me hebben.
  Die indruk moet je aan anderen overlaten.Ik wil jou en negerzoen juist mijn achtereind laten zien,omdat je hem steunt!


  Maak melding
 97. Ray=valse P en Negerzoen=Ray.

  In jouw familie zitten geen dommerds. Ze zijn alleen gebrekkig. Je hebt heel veel scholing gehad. Van de duivel! Je houdt van mensen. Zolang ze maar net zo racistisch zijn als jij en er uit zien als jij: korte lichaamslengte, kleine tollie, vies en vettig haar en groot en lelijk hoofd met een enorme pigment vlek. Je droomt niet over India maar over Suriname en de polders waar je je eerste Hindostaanse meisje hebt verkracht. Je droomt ook over je moeder die je tot bloedens toe hebt geslagen omdat ze je geen geld gaf om sopie en black label te kopen. Je hebt een auto van je laatste centen gekocht maar je huis stinkt naar de poep van eergisteren en de dag ervoor. Scheurbuik en prostaatkanker zijn de eerste tekenen van een slechte gezondheid en een naderend einde. Daarom heb je alvast opgeschreven hoe je naar goede Hindostaanse traditie zelfmoord gaat plegen.

  Goed dat je zo op zwarte mensen scheld en tiert Negerzoen. Dat lucht op he? Maar daar in die Haagse achterstandswijk van Hindostaanse nietsnutten, dronkaards en verkrachters ben jij niet meer dan een Hindoelander die ooit in een ver, duister verleden werd geboren, opgroeide met pijn, verdriet, vervloekingen,
  om laag, zwak, ziek en abnormaal te leven, in de laagste kaste van de Surinaamse racistische koelieratten. Dat ga je nooit meer van je af kunnen schrobben negerzoen. Nooit meer!!


  Maak melding
 98. @Vijay en negerzoen

  Wat is de gemiddelde penislengte in andere landen?

  De grootste gemiddelde penislengte vind je in Afrika. Uit onderzoek blijkt dat de mannen in Congo en Ghana met ongeveer 18 cm de langste gemiddelde penislengte hebben. De kleinste gemiddelde lengte van een penis vind je in Azie. Met 9,6 cm hebben de Zuid-Koreanen de kleinste gemiddelde penislengte. Op de voet gevolgd door India en China.

  Daarom lopen jullie vrouwen weg of doen ze het stiekem met ons!
  Nu ken ik nog een geval hier in Nederland!
  ghèghèghèghèghè!


  Maak melding
 99. @ Vijay
  Ik zou het graag willen lezen.Geen maar de link!
  Ik kan je de link over jouw soort met de kleinste penis van al de 195 landen wel geven hôr!ghèghèghèghèghè!


  Maak melding
 100. @@@@ cheng jij zwarte hindustaan ,hoor jij in dit deel van de wereld .jullie kunnen je niet aanpassen .ik zal je bewijzen dat de creool overal komt .wat jullie doen is jou cultuur willen opleggen aan anderen ,zie jullie hindoe zie jullie moslims jullie allemaal zijn een pot nat hoeveel indiers zijn moslims ,meer dan honderd miljoen moslims wonen in india en geveel in pakistan meer dan 80 miljoen en jullie zorgen voor ellende op deze aarbol met jullie achterlijke geloof .bijf in zuidazie en moord elkaar toch maar kom niet naar europa vliegtuigen opblazen en treinen op blazen .overal zorgen deze zakazakas voor ellende .overal in de wereld kan die creool komen ze blazen geen vliegtuigen op ze zijn trouw .die gladharige moslims probeert ze te hersen spoelen maar die afrikanen die geradikaliseerd
  zijn zoals die nigerianen zie ik als jou soort .die blanken weten heel goed wat er gebeurt .zelfs blanke vrouwen en mannen rekruteren deze beesten om aanslagen te plegen op onschuldige burgers .moord lekker in zuidazie mij een zorg .deze zuidaziaten kunnen zich tot op heden niet aanpassen echt waar .tot in europa gaat die traditie door om vrouwen en meisjes te vermoorden om de eer te redden .welke eer hebben jullie vraag ik mij af .eer van corruptie en verkrachtingen van jonge kinderen in groeps verband en waar de corrupte politie mee doet .en als ze geen geld krijgen slaan ze je met die bamboestok .wat achterlijk in deze moderne tijd .de surinaamse politie is duizend maal beter dan jullie in zuidazie .deze mensen hebben het over india maar toch gaan ze er niet naar toe .ik hou van mijn land suriname en daarom neem ik het op voor mijn land zoals die zwarte broeders van mij die al meer dan 200 jaar in amerika wonen te vertrouwen zijn om het vader land te verdedigen zo denk ik ook over suriname .maar deze zuidaziaten kan je echt niet vertrouwen .de hoogste amerikaanse generaal had dat al geuit toen deze beesten op hun eigen mensen schoot .in pakistan en irak en afghanistan .ze zijn in amerika geboren en toch kan je ze niet vertrouwen met een geweer .ze gaan jou als vijand zien en niet die pakistani ,iraki of afghani rot op man .als suriname in oorlog is met india gaan zij verraad plegen .zo zijn aziaten .je moet ze eerst leren kennen .ze zetten hun hand op de borst dat ze in suriname geboren zijn maar je komt er achter ,achter wie hij staat .als er zelfs gevoetbald moet worden tegen india duimen ze niet voor suriname maar voor india .hihihihiih


  Maak melding
 101. ik wil niemand beledigen maar er is weer een vrouw verkacht en vermoord .drie man is opgepakt zie maar in de telegraaf van vandaag komt net op het nieuws het is aan de orden van de dag lezen mensen .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES