woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname ook bij Chinese vetpot van drie miljard

Suriname ook bij Chinese vetpot van drie miljard

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/PORT OF SPAIN, 4 jun – Suriname mag deelnemen in een Chinees hulpfonds van drie miljard dollar. Het fonds is het bedankje dat de Chinese president Xi Jin Ping achterlaat na zijn bezoek aan de Caribische regio. Tijdens zijn bezoek aan Trinidad & Tobago zijn wel de voorwaarden glashelder neergezet.

Alleen landen die het beleid van ‘One China’ ondersteunen, mogen profiteren. Wie de voor China afvallige republiek Taiwan schraagt, komt beslist niet aan de bak. In dit opzicht is de regio aardig verdeeld, zeker vijf landen gaan voor Taiwan. Suriname zit gelukkig bij de landen die de ‘hereniging’ een warm hart toedragen. Taiwan behoort bij China en Paramaribo windt er geen doekjes om. Onder de regering van het Nieuw Front, nu in de oppositie, was het niet anders.

De onvoorwaardelijke Surinaamse steun gaat ver. Tijdens de regering Venetiaan is zelfs een actualiteitenprogramma op de publieke zender uit de lucht gehaald. In het programma zou een vertegenwoordiger van de Taiwanese regering geïnterviewd worden. President Desiré Bouterse herhaalde de Surinaamse trouw in een persoonlijk onderhoud met Xi Jin Ping op Trinidad. De helft van het fonds is voor ontwikkelingsprojecten en de rest voor infrastructuur.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

53 REACTIES
 1. Wiens brood men eet diens taal men spreekt… Zeker als het om 3 miljard dollar gaat en politici zo corrupt als maar kan… Is de keuze al snel gemaakt…


  Maak melding
 2. menneer bouterse wanneer komt die weg en die zieken huis die je had beloofd .we zien nog niets gebeuren en 25 mei 2015 nadert .je moet voort maken anders krijg je de rekening gepresenteerd .als het volk ongeduldig wordt weet ik niet ,ik woon in nederland maar het zou mooi zijn een zieken huis in wanica en een weg met flay overs.
  of is het allemaal lippen dienst en podium taal van paars
  het volk van suriname maakt geen grappen met afrekeken bij de verkiezingen ,dus beloven is beloven anders zijn jou dagen geteld.


  Maak melding
 3. Zie China gewoon als een grote klant, lever lekker grondstoffen aan ze. Laat je als land niet verleiden met allerlei goedbedoelde cadeaus. Die betaal je uiteindelijk toch zelf.

  Gratis bestaat niet.

  Met de opbrengsten van de verkoop van grondstoffen een stimuleringsfonds opzetten om de lokale economie te stimuleren in de vorm van een investeringsbank. Dus met de opbrengst zorgen voor lokale duurzame werkgelegenheid.

  Met alle respect maar Suriname is nog steeds een lage loon land. Daar in combinatie met investeringen in werkgelegenheid zal het land binnen 10 jaar doen groeien tot de top van de regio.
  De weg is al ingezet, ook al zien sommigen dat anders. Neem de uitbreiding van Staatsolie. Zelf eindproducten maken en die afzetten op de lokale markt en verkopen op de internationale markt.
  De handelsbalans met daarbij behorende valuta beschikbaarheid (USD) zal zeer positief worden.

  Investeer in duurzame technologieën om het land niet verder te vervuilen.


  Maak melding
 4. En ondertussen zitten die misbaksels achter hun Acer laptop (made in Taiwan).
  Taiwan is een onafhankelijke staat en China doet er alles aan de hele regio op te slokken. En voorstanders voor dit beleid te werven met omkooppotjes.
  Bouterse en die anderen hebben zeker moeten beloven dat ze China gaan steunen in het afpakken van land- en zeegebieden van Japan, Vietnam, Fillipijnen, India, Mianmar.
  Hoe zou Bouterse het vinden indien andere landen Guyana steunen bij het nog meer afpakken van Nickeriaans gebied?


  Maak melding
 5. @ Scheepskat
  Inderdaad, gratis bestaat nergens. Dezelfde mistake is ook gemaakt in de relatie met Cuba. Wijdenbosch kwam vertellen dat Cuba gratis doctoren ter beschikking gesteld had aan Suriname. Achteraf bleek dat een halve waarheid te zijn. Nu heeft Cuba de (gratis) kraan gesloten. China volgt spoedig.


  Maak melding
 6. De Chinese vetpot is van bouta en consorten alleen!!
  Je moet morgen horen hoeveel ndp ministers op reis gaan zogenaamd om zaken te doen!!
  Het is gewoon vakantie ZAKGELD voor ze.
  En bovendien staat dat het geld komt verbonden met voorwaarden en geen enkel kip noch mens in Suriname weet wat die voorwaarden zijn ,behalve bouta en co!!!
  Dat het geld niet gratis en zomaar komt is zeker!!


  Maak melding
 7. Als je iets gedaan wil hebben, moet de beleidsmakers een worst voorhouden. Voor gratis doen ze allemaal wel een oogje dicht. Er is toch niets mooiers dan zonder noeste arbeid geld te krijgen. Daarvoor willen we wel de principes overboord gooien (als ze er al waren).
  De hele trip van DDB met gevolg (en de kosten die ermee gepaard gaan) hebben dus uiteindelijk dit opgeleverd.
  Klasse kerel. Dat hebben jullie weer goed gedaan.
  De les van DDB: kinderen van Suriname, zorg ervoor dat je weet hoe de hand open te houden. Principes en eigenwaarde zijn van ondergeschikt belang. Het gaat om maximaal scoren. Met werken kom je niet echt ver. Goed bedelen is wat je onder de knie moet krijgen. Dan ga je een mooie toekomst tegemoet.
  Schaamteloos dit bedel gedrag. Wanneer gaan jullie nu beseffen dat vooruitgang komt met arbeid en niet met bedelen.


  Maak melding
 8. ja daar heb je de mensen weer negatief neeeeeee ,je had toen billiton en suralco wat hebben ze gedaan alles wegdragen en wat heeft de staat over gehouden !!! niets .ik vindt het goed als de chinesen grondstoffen willen kopen en het geld goed wordt gebruikt .europa heeft geprofiteert met name vooral de amerikanen ,grote diepe mijnen achter gelaten zie billiton .niets heeft het land van gemerkt met voorgaande regeringen .laat zien wat paars beloofd als er een ziekenhuis komt en die mooie brede weg het is nodig .als ze het niet doen gewoon weg stemmen .als je beloofd moet je het ook waarmaken .18000 huizen zijn niet gekomen het is al een min punt ..als ze zo door blijven gaan wordt het hun einde .niet alleen paars heeft beloofd en niet uitgevoerd ook voorgaande regeringen maar ja als jij zegt dat je het beter gaat doen , dan moet je het ook doen anders pleeg je kiezers bedrog .bouterse als je niet op past ga je je billen branden .het volk gaat boos worden en dan heb je kans dat die amnestie terug wordt gedraaid ,het volk zou je rauw lusten .je hebt nog net 2 jaar om orde op zaken te stellen .santhoki zit je op de hielen als ik het geloven moet .om heel eerlijk te zijn had die front ook een grote mond om bouterse te berechten maar ze hebben vele steken laten vallen .ze moeten het ook bij hun eigen zoeken en niet op het volk die voor paar gestemd heeft . het was meer een protest stem denk ik .in elk geval hoop ik dat er gedaan wordt wat beloofd is ,die krediet van bouterse wordt schaars het volk wordt onrustig .


  Maak melding
 9. Aha, daar komt de aap uit de mouw, Pero (P), is niet alleen een achterlijke bladluis, maar ook een leugenaar. Hij beweerde niet eens zo lang geleden dat hij in Suriname woont en gratis water van DaDa Bouta krijgt. Wat blijkt: hij woont gewoon in Nederland. Wat voor leugens heeft hij nog meer voor ons in petto? vrouw? Lees hieronder wat hij schrijft.

  p

  ik woon in nederland maar het zou mooi zijn een zieken huis in wanica en een weg met flay overs.
  of is het allemaal lippen dienst en podium taal van paars


  Maak melding
 10. Wat zielig ,dat suriname alleen kan bedelen met zijn grote mond.Zo zie je het maar.Waar gaat het naar toe met deze lang.En de volk die achter bouta staat ????? Shame shame.Suriname kan niets zonder buitenlandse hulp ,schande en schande.Ik ben er zeker niet trots van.Ook al ben ik daar geboren.Ik schaam me voor Suriname.


  Maak melding
 11. China denkt bij zich zelf wat bouterse kan kan ik ook .
  bouterse houdt zijn eigen bevolking een worst voor en China houdt bouterse een tjaumin voor van drie miljard.


  Maak melding
 12. @@@@@@ bifa

  die nick names die jij aan neemt zoals negerzoen ,jesse moet jij niet gaan verdraaien .je bent een echte riool rat .mij bedonder je niet je bent een echte taliban .
  zoals ze gevaarlijk bezig zijn zo zijn jullie gevaarlijk .zie hier ze hebben pas nog een zwitserse vrouw verkracht in india nu hebben ze weer een amerikaanse vrouw verkracht .wat bezielt deze mensen in suriname zeggen jullie dat de creool jullie zouden verkrachten ,daarom zijn jullie naar nederland gekomen belachelijk .kijk wie wie verkracht koekje van eigen deeg .

  wees je zelf india wil jullie niet ze kunnen hun eigen mensen niet voeden laat staan jullie er bij en wees blij dat je surinamer bent en niet in india geboren bent .hel op aarde is het met die armoede .de hindustaanse vrouwen mogen blij zijn dat ze in suriname en nederland zijn anders zouden ze het zelfde lot beschoren zijn als de vrouwen in india en pakistan .
  kinderen vrouwen meisjes ,geen enkele vrouw kan vrij rond lopen in india ,of ze verkrachten de vrouwen ,
  de politie is zo corrupt ze doen zelf mee in die verkrachtingen .en deze mensen willen zeggen dat ze superieur zijn ten opzichte van anderen met name de creool .wees niet zo hoogmoedig ray en bifa jullie komen veel heel veel tekort .beginnen jullie de vrouwen te leren wat echte liefde is en niet uithuwelijken .
  de vhp wil het over normen en waarden hebben jullie hebben geen normen en waarden voor de vrouwen en meisjes .waar moet je beginnen met normen en waarden als jullie zelf tekort komen .je kan wel zeggen dat de creool kinderen maken en weg lopen ,maar dat wil niet zeggen dat ze niet van hun kinderen en vrouwen houden .
  wees je zelf respecteer een ieder dan wordt je weer gerespecteer als je dat niet hebt heb ik het ook niet voor jullie .respect moet je verdienen maar als ik jullie zo bekijk verdienen velen van jullie geen respect .


  Maak melding
 13. SURINAME IS NET ALS JUNKI GEWORDEN DIE DE HELE DAG PASSANTEN LASTIG VALT 🙂
  ALLES WILLEN ZE GRATIS DAAR, ZOLANG MEN DAAR NIET GAAT LEREN DAT NIKS GRATIS IS, DAT JE GELD GEWOON MOET GAAN VERDIENEN ZAL HET ALTIJD ZO BLIJVEN..HANDEN OPHOUDEN NAAR IEDERE VOORBIJGANGER…


  Maak melding
 14. Een ding valt mij wel op.

  China stelt eisen aan deze toezegging die niet van de lucht zijn. Indien Nederland een dergelijke voorwaarde had gesteld, dan zou mijn moord en brand schreeuwen dat het sprake is van neo-kolonialisme en de moderne slaverij alsmede inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van Suriname. Deze paarse nationalisten meten hier met 2 maten. Het zijn opportunisten van de hoogste plank.


  Maak melding
 15. @ Plato
  Goaaaaaaaaaaaaal!
  Niemand kent de voorwaarden die China gesteld heeft. Onze kinderen en kindskinderen zullen over 30 jaar opgescheept zitten met een miljardenschuld dat aan China XM-Bank betaald zal moeten worden. Wie naar China geweest is, weet bliksemsgoed dat de gemiddelde Chinees het moet doen met een karig salaris. En dit land China is een vetpot voor Suriname? China, Charity begins at home.” Yes Plato, als het Nederland was, dan hadden de Paarsen reeds langs woorden gebruikt als dekoloniosatie, uitbuiting, inmenging, en noem maar op. Nu zwijgen zij!


  Maak melding
 16. @Plato, dank voor je info.
  Het is inderdaad de harde waarheid maar zij zullen het niet willen inzien.

  @Eduard Lupson, jij ook bedankt. Ik kan jou zeggen dat velen in Suriname een veel beter leven hebben dan in China. Vreselijk wat daar gebeurt en hoe de mensen moeten leven.


  Maak melding
 17. HEHEH LUMMEL…Klets varkens die kritiek hebben voor sur. Hoeveel bijdragen hebben jullie geleverd en je ouders je familie…..Altijd kritiek…..en in NL uitkering zitten….en alleen maar lullen……Verstand lose en lossers zijn jullie..


  Maak melding
 18. … en kan iemand op dit forum mij wel vertellen wat geografische voordelen zijn?
  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/17424

  Suriname biedt China geografische voordelen
  03 Jun, 08:00
  61dc349009f027cca284086239984dc5.jpg
  President Bouterse en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping in Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad en Tobago (Foto: Xinhua)
  President Desi Bouterse heeft China de geografische voordelen van Suriname aangeboden als link voor de samenwerking tussen Beijing en Latijns-Amerika. Hij heeft dat gedaan in een afzonderlijk gesprek met de Chinese president Xi Jinping op Trinidad en Tobago.
  President Xi heeft toegezegd dat hij de samenwerking met Suriname en Barbados zal uitbreiden. Hij heeft afzonderlijke gesprekken gevoerd met president Bouterse en de premier van Barbados, Freundel Stuart.

  kan iemand die weet wat geografische voordelen zijn mij dit uitleggen?
  of worden wij gewoon verkocht waar wij zelf bij staan?


  Maak melding
 19. Ik denk niet dat veel van jullie het begrijpen. Het gaat niet om 3 miljard voor Suriname alleen. Het gaat om geld dat per rato besteed kan worden door de Caricom-landen die de “One-China-Policy” hanteren. Niets meer en niets minder. Er zijn Caricom-landen die ook Taiwan hebben erkend. Die landen krijgen niets. En het is China die bepaalt wie en hoeveel de andere landen krijgen. Je zou het een zachte lening kunnen noemen. Maar hoe zacht dan ook, het zal ooit een keer terugbetaald moeten worden. En aangezien de economie in China op dit moment in een neerwaartse spiraal terecht is gekomen, denk ik dat het binnenkort wel eens afgelopen kan zijn met die “cadeautjes”.


  Maak melding
 20. Abrahams alleen had al $ 5.000.000.000 geregeld voor Suriname. Nu is er maar $ 3.000.000.000 en die moet nog gedeeld worden met allerlei grotere broers en zussen.


  Maak melding
 21. @dre

  dit keer staan de vlaggen op de achtergrond zo als het hoort.Bij Maduro had Bout de juiste stoel gekozen maar de verkeerde vlag.


  Maak melding
 22. Het is onvoorstelbaar om te zien hoeveel poepe dat handje vol Suriname afvalligen in staat zijn te spuien. Er schier aan voorbij gaande dat zij nog een hele tijd zullen nashtinken.
  Dat noemt zich oprechte Suri’s? Me hoellah!!!


  Maak melding
 23. @ Alle forumleden
  Paranam denkt dat hij in Noord-Korea, Venezuela, Cuba, Noord-Vietnam of in Equitoriaal Guinnee woont waar er geen oppositie mag (kan) bestaan en waar kritiek leveren een taboe is. Wie in deze landen kritiek op de regering levert wordt vermoord of verdwijnt van de aardbodum alla Suriname 1980-1988. Wat is hier aan de orde? China geeft Suriname echt geen miljoenen als geschenk. Deze fondsen moeten eens aan China worden terugbetaald. De revolutionairen hebben dezelfde fout met Cuba gemaakt om te denken dat Fidell Castro doktoren gratis ter beschikking zou stellen aan Suriname. Hoe liggen de feiten vandaag? De Cubaanse doktoren die nu in Suriname werkzaam zijn worden in keiharde euros en dollers betaald. Surinamers en PSA hebben daarom het recht vragen te stellen en kritiek te leveren op het beleid van de regering ook al is DDB morgen nog president.


  Maak melding
 24. Forumleden
  Mijn echtgenote heeft mij net van mijn studeerkamer gehaald voor Breaking News. Alle Amerikaanse media, inclusief de Hispanic Channels, maken net bekend dat Venezuela het pad van Cuba is opgegaan. Met onmiddellijke ingang is het “Cargeta” systeem voor voedsel ingevoerd. Dat betekent dat ieder gezin een beperkt pakket aan goederen per week krijgt om het hoofd boven water te houden. De Rooms-Katholieke kerk in Venezuela heeft geklaagd bij het Vaticaan dat zij niet langer over wijn en hosti kan beschikken van de Eucharist op de zondag. Dit is het land dat Suriname goedkoop ureneum en olie zou leveren. Dit bericht komt niet vanuit Nederland of van de USA, maar het komt vanuit Caracas, Venezuela. Leve de revolutie! Leve de NDP! Leve het communisme!


  Maak melding
 25. We moeten niet vergeten van de schulden die basja bobo met Brazilië was aangegaan voor wapens. Nieuw Front moest dat terug betalen. Geschiedenis herhaalt zich.


  Maak melding
 26. “Dat noemt zich oprechte Suri’s? Me hoellah!!!”

  Ma Paraman heb je het nog niet door dan, de meeste zijn en hebben niets met Suriname te maken, het zijn gewoon wat men noemt MOLLEN die verdeeldheid zaaien en dan heb je inderdaad een groep afvallige low life’s die meedoen, door hun lage IQ hebben ze niet door dat ze misbruikt worden.


  Maak melding
 27. Hieronder nog een artikel over de zgn oprechte fronters, dat deze low life’s Suriname schaden met hun acties en reacties maakt voor hun niet uit.

  in dezelfde trend zie ik de reacties van de front low life’s hier op waterkant.net, ze denken Suriname te kunnen schaden, alleen in hun dromen, want wij oprechte en vaderlandslievende Surinamers zijn en zullen altijd in de meerderheid blijven.

  —————————————————-

  Negatieve uitspraken hebben invloed op economie
  Monday 3 June
  Door Robin Rosario

  PARAMARIBO – Bankautoriteiten vinden dat negatieve uitspraken van parlementariërs en buitenparlementaire oppositie over de economie invloed hebben op de economie. De gemeenschap zal dan vertrouwen verliezen in de economie en vluchten in de valuta. Het gevolg is dat de koers de lucht in zal gaan en de prijzen in de winkels automatisch zullen stijgen.

  Ebelien Frangie, directeur van de Finabank, zegt aan DWT dat de buitenlandse ratings juist nu Suriname in een goed daglicht plaatsen en dat de Centrale Bank van Suriname heel sterk staat. Hij benadrukt dat door gebrek aan juiste informatie er verkeerde presentaties in de media terechtkomen. “Men moet voorzichtig omgaan met informatie indien men niet de juiste heeft”, vindt hij.


  Maak melding
 28. Plato, ik denk dat je gelijk hebt, je moet mijn vraag dus niet als kritiek opvatten, maar ik zou toch graag van je willen weten wat de ‘niet van de lucht zijnde’ voorwaarden zijn die China gesteld heeft, ik probeer ze namelijk te achterhalen maar ik ben ze nog niet tegengekomen, de enige voorwaarde die ik tegenkwam is dat China vraagt om Taiwan niet te erkennen en aan die voorwaarde wordt door, elke op geld beluste, principeloze politicus, maar al te graag voldaan. Surinaamse politieke leiders zijn daar ware meesters in; hoe vaak heb ik ze niet horen zeggen dat ze nooit, never, nunca, jamais, zullen samenwerken met moordenaars, bankrovers en terroristen, om de volgende dag wakker te worden en te merken dat ze uitgerekend met dat tuig samenwerken, als China met de geldbuidel gaat rammelen moet je niet verwachten dat zulke mensen principes erop na houden.


  Maak melding
 29. “niemand weet wat geografische voordelen zijn”

  dre speak for yourself, dus vervang het woordje “niemand” met ‘IK weet niet’.

  Thanks


  Maak melding
 30. Als tegenwicht voor de blauwtjies,die de helft van Sur.op eisen,wordt er in ruil voor wat dollars,chinezen in het achterland toegelaten.Tot wel een half miljoen. Enige voorwaarde is dat ook niet zij voor een aparte staat gaan.


  Maak melding
 31. @Ram Sing
  Mensen schijnen gauw te vergeten wat voor rommel Het Front moest opruimen van DDB die volgens Paranam morgen nog president is. Ik werk niet met roddels, maar met feiten. Cuba, China, en Venezuela delen geen geschenken uit. Zuid-Korea is een van de weinige landen die werktuigen ter beschikking stelt om de Surinaamse landbouw op peil te houden. Alle schulden, inclusief de kosten voor de helicopters uit India, moeten sooner or later betaald worden. Waarom gaan deze lui als Paranam en Afie Sensi niet naar Cuba en Venezuela op vakantie zodat zij zelf kunnen zien hoe welvarend deze landen zijn. Wie in Cuba en Venezuela geen $$$ heeft, vreet en zuipt niet. Laat dit gezegd zijn. Vrijheid, gelijkheid, en Broederschap welke het communisme predikt zijn simply “A Bunch of BS.” Go, and see!


  Maak melding
 32. Geografische voordelen? Je kan zien dat Bouterse in tegenstelling tot de ratten van het Front zijn huiswerk goed heeft gedaan.Het aanbod van Bouterse is heel interessant.Je kan zien dat de president een visie met realiseerbare doelen heeft..


  Maak melding
 33. Afu Sensie

  “niemand weet wat geografische voordelen zijn”

  dre speak for yourself, dus vervang het woordje “niemand”

  @afu: nee, dat doe ik niet. bouterse verkoopt dingen in/uit suriname, niemand weet wat hij die chinzen verkoopt. ik weet niet wat geografische voordelen zijn, ik vraag het al een tijdje op dit forum. indien jij het weet mag jij het zeggen. indien ik het zou moeten raden, dan zou ik denken: geografie heeft te maken met het land, voordeel is geen nadeel, dus wat meer krijgen die chinezen van het land? en gaat dat ten koste van wie? welke surinamers? en ten tweede ik maak mij er wel zorgen om dat er deals gesloten worden, waar het land last van zal ondervinden, maar dat het land zich niet drukt maakt om welke deal het betreft en hoe dat hun zal beinvloeden. je moet wel bedenken dat gratis geld niet bestaat. payback is a bitch. and that bitch might very well be asking for your land while you are still living in it.


  Maak melding
 34. Wat een stelletje ellendelingen kunnen Surinamers ook zijn naar hun eigen mensen. Met verbazing net een opname gezien van de familie Khodabaks in Suriname. Met hun 6 kinderen een poot gedraaid door wel bekende en bij naam zeer hoog aangeschreven Hindustanen. http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=7620
  Wat een schoften en dan mooi weer spelen hoe geweldig ze geen zaken doen en succesvol zijn. Over lijken gaan jullie. Bah. En dan ook nog altijd op de 1ste rij zitten als het gaat om cultuur en geloof. Varkens.
  Nu daar de Hindustanen 140 Jr vieren hebben ze net week geleden deze mensen uit hun huis gezet.
  En dan lees ik dat VHP bezint en de cultuur zal beschermen. O ja waarden en normen moeten hoog gehouden worden. Wel Hr Santoki, laat zien dat je een man van eer bent en zorg ervoor dat deze mensen alles wat ze is aangedaan weer herstelt zal worden. Het zal me niet verbazen of de mensen die achter de schermen deze mensen een loer hebben gedraaid, hoog op de lijst staan vd VHP.
  Als jullie dit laten lopen, dan zijn jullie geen knip voor de neus waard. Doek dan maar heel die club van jullie op want het puur komedie.
  Surinamers (en meer in het bijzonder in dit geval Hindustanen) schaam jullie diep. Terwijl jullie feest gaan vieren hebben mensen die samen met jullie op de 1ste rij staan een gezin kapot gemaakt. 6 kinderen die ondanks de erbarmelijk situatie nog heel beleefd en fatsoenlijk blijven. Hulde aan jullie kids.
  Als deze honden Baithali en Dwarka straks hun kinderen weer zien hopelijk zie je dan ook wat je de andere kinderen hebt aangedaan. En dat alleen maar puur uit gierigheid voor geld. Hebben jullie klootzakken niet genoeg bij elkaar gestolen? Hebben jullie niet de boodschap van Gandhi begrepen. Is het nooit genoeg voor jullie. Hoop dat jullie stikken in je eigen bij elkaar gestolen geld. Vuile klootzakken.


  Maak melding
 35. Ray, is een dom racistisch uilskuiken en net als Pero (P) met een kabula mentaliteit van misleiding en bedrog. Een echte Hindostaanse pantoffelheld die zichzelf met sopie en black label moed probeert in te praten. Zo nu en dan blaft hij naar zijn vrouw en geeft een ruk aan zijn kleine ‘tollie’, want hij gelooft dat de man alles mag en de vrouw niets. Door zijn zieke mentaltieit hecht hij meer waarde aan de poep van een koe dan aan de mening van een vrouw. Aan argumenten heeft hij niets. Dan is hij als een baksteen waar je tegen aan kunt praten maar er gebeurt niets, want… een baksteen heeft nou eenmaal geen inzicht of begrip voor andere argumenten dan de zijne. Misleiding en bedrog is zijn handelsmerk, de leugen hoort bij zijn karakter. Begrijpend lezen kan hij niet en schelden op zwarten ziet hij als een daad van verzet. Wat een loser en een bobo! Zijn voorouders zullen trots op hem zijn (not!)


  Maak melding
 36. GMAP, Bouterse is een president die goed op de hoogte is hoe het spel op internationaal politiek niveau wordt gespeeld. Amerika steunt Israel, maar ook o.a. Jordanie, Saoedi Arabie,enz. Het zijn niet de beste vrienden van Israel.Zolang Suriname het spel meespeelt levert het voordelen voor het land op.Bouterse is een slimme politicus.


  Maak melding
 37. ja, maar je weet wat er met vet gebeurd. het gaat op je heupen zitten en je krijgt er een vette buik van en vette armen en een ongezonde bolle toet. dus zuinig met het chinese vet.


  Maak melding
 38. @Bifa

  Wat een laag niveau van je!!!
  En dan noem je anderen RACISTEN!!!
  Mijn God ,ik schaam me gewoon voor je!!!
  Echt dit niveau had ik niet van jouw verwacht!!
  ERG MANG,zielig gewoon!!


  Maak melding
 39. Ray, dom uilskuiken met je vieze racistische hangoren die heel veel waarde hecht aan de poep in zijn hoofd,

  Ik heb je een vraag gesteld en omdat je een DAGGOE bent die telkens terug komt voor een bot stel ik je die vraag opnieuw. Ga lezen als je dat kan of smeer je anders nogmaals in met die koeienpoep.

  Woensdag 5 juni 2013 om 17:59 uur, door Bifa
  Ray, wat lul je nou weer vent? Laat me zien waar ik me terug heb getrokken of iets heb geroepen van wat je hieronder schrijft want die KA van jou begint me de keel uit te hangen. Laat me het zien en als je dat niet doet moet je je je je smoel houden. Want die racistische rotzooi van jou gaat je de kop kosten. Zwijn!

  Woensdag 5 juni 2013 om 17:21 uur, door Ray
  @Bifa
  Bifa,jij bent het geweest die had opgeroepen dat we onze woorden voorzichtig moeten kiezen als we tot een bepaalde groep of met een bepaalde groep in discussie zijn!!
  Heeft die groep rekening met je gehouden Bifa!!??Ze hebben je uitgescholden voor alles wat vies en vuil was…van je ma tot je pa hebben ze je laten zien!
  Ik ben opzettelijk gestopt met die discussie toen omdat ik jouw reaktie wilde zien toen. Maar neen je sloeg niet terug. Je kroop toen weg net als een krab!
  Bifa waar mijn voorouders bij betrokken worden sla ik altijd toe!!!
  Een bobo ben ik niet..!!


  Maak melding
 40. @RobG
  Bouta is een slimme politicus zeg je??!!

  Hij heeft Amnestie dat maakt hem zogenaamd ‘SLIM’ en ‘STERK’,althans in de ogen van de paarsen alleen ,want de rest weet waarvoor Amnestie staat !!


  Maak melding
 41. Ray, dus je bent toch een bobo noh? Dacht ik al!! Dom
  uilskuiken met vieze racistische hangoren die heel veel waarde hecht aan de poep in zijn hoofd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES