woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijOok Surinaamse en Antilliaanse vlaggen op 1 juli bij stadhuis

Ook Surinaamse en Antilliaanse vlaggen op 1 juli bij stadhuis

-

Does Travel - naar Suriname

“Vlaggen van landen die ooit eens samen het Koninkrijk der Nederlanden vormden moeten vanaf 1 juli in elk geval op het stadhuis van Amsterdam wapperen als uiting van het feit dat de geschiedenis deze gebiedsdelen en hun volkeren tot elkaar veroordeeld heeft”. Daartoe heeft Roy Ristie – voorzitter van het 30juni/1juli comité Nederland – in aanwezigheid van de Burgemeester van Amsterdam en wethouder van Es zijn stad opgeroepen bij de opening van de Keti Koti maand 2013.

Traditiegetrouw wordt de aftrap van Keti Koti activiteiten in op de 1e dag van deze maand gedaan voor de ambtswoning van de Burgemeester. Een van de vele panden in o.a. Amsterdam die een directe relatie hebben met het Amsterdams/Nederlandse koloniale verleden, slavernij en mensenhandel, die herinneren, maar bovenal de historische lotsverbondenheid illustreren.

Ristie is voorzitter van het 30juni/1juli comité dat in 1993 het initiatief nam om de boodschap van lotsverbondenheid in relatie tot de actuele emancipatorische knelpunten manifest te maken. Sinds dat jaar komen vele duizenden mensen op 30 juni jaarlijks bijeen op het Surinameplein in Amsterdam waar om 20.00 een moment van stilte in acht wordt genomen. Bij het daar in 2003 gerealiseerde monument van Besef worden er toespraken gehouden en kransen gelegd. Het overkoepelende thema is ‘Samen Groeien, Samen Bloeien’. Het thema voor dit jaar is: ‘Bloed is dikker dan water’.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

25 REACTIES
 1. Dan krijgen zij buik pijn….zij zullen vluchten in dat weten wij niet….nooit geweten ! zal jij horen….Nu al lopen enkelen rond met denkwijze van het zijn asielzoekers(geweest)


  Maak melding
 2. Nederlanders hebben weinig ‘feeling’ met hun eigen geschiedenis. Hoe vaak moet ik aan sommige figuren wel niet uitleggen waarom de moedertaal van mijn familie en ik Nederlands is of dat Paramaribo niet in Afrika ligt.


  Maak melding
 3. @Tedje,

  Je hebt gelijk. Nederlanders zijn alleen oppervlakkig geinteresseerd in anderen. In hun klederdracht, eten, muziek, dans en andere uitingen van genot en alles wat gratis is. Daarnaast sluit hij zijn ogen nooit: hij loert altijd op een kans op economisch gewin. Ideeen die hij opdoet in het buitenland presenteert hij als iets dat van hem zelf kwam om zo veel mogelijk te verdienen.
  En hij kan ook ongenadig hard uitbuiten. En waag het niet hem daarover aan te spreken, want dan kent zijn valsheid geen einde meer.
  Maar eerlijk is eerlijk, indien het hem goed gaat, dan is hij ook vrijgevig.


  Maak melding
 4. @BIFA no offense maar bij mn laatste bezoek aan Surimaribo,en met name omgeving centrale markt, dacht ik echt even dat ik in Dar Es Salaam in Afrika terecht was gekomen.

  Have a nice day!!!

  @JESSE dus alle kenmerken van de Hollanders die je opnoemt in je posting van 14.48uur hebben de Suris dus van hun voormalige kolonisator!!!

  Bye!!!


  Maak melding
 5. @JESSE Ga morgen even langs Eye wish Groeneveld, of misschien Hans Anders die zijn goedkoper, maar als ze beter zijn?

  Have a nice day!!!!


  Maak melding
 6. @Jesse
  Je zegt:” Nederlanders zijn alleen oppervlakkig geinteresseerd in anderen”.

  Welke Nederlanders hou jij je op?
  Truus en Janneke?
  Je zit in verkeerd gezelschap!


  Maak melding
 7. @MEDUSA,

  Sorry. Je hebt gelijk. Nederlanders (Europeanen, blanken) zijn gedetailleerd geinteresseerd. Zoals een Tijger heel lang zijn prooi bestudeerd, helemaal stil staat, minuten er naar kijkt en dan toeslaat, zo ook de Nederlander, die geboren vinger-opheffer en handelaar is.
  Hij bestudeert je eerst van haven tot gort, verzamelt alle gegevens, analyseert al je zwakke plekken en stort zich met sneltreinvaart als een roofvogel op een konijn.

  Dus nee, hij is niet oppervlakkig in zijn gierigheid en gewin, maar zeer grondig. Daar heb je gelijk in.

  Volg je geen Nederlandse politiek? Zie je niet zelf hoe voor zakelijk gewin, men zich stort in Afghanistan en elk Amerikaans oorlogsdaad ondersteunt? Wie boert er nu goed in de Iraakse olievelden? Shell. Wie gaat straks in Libie olie exploiteren? Shell. Wie heeft alle bezittingen van Tamoil NL (bezit van Ghadaffi) ingepikt? Nederlandse regering.

  Ja hoor, men heeft echte belangstelling voor het wel en wee van andere volken/landen.


  Maak melding
 8. De meeste Nederlanders weten niets over de strijd van Surinamers en hun fel bevochten onafhankelijkheid.De huidige regeringsleiders in Nederland maken geen haast excuses aan te bieden voor hun kolonialisme.Ook de schameloze leugens die de Nederlandse pers schrijft over
  de president van Suriname zijn vele Surinamers een doorn in het oog.Tot slot ik ben trots op mijn Surinaamse vrouw.


  Maak melding
 9. @leo snel,

  Die Aaron wilde oanafhankelijkheid en heeft destijds Hindorie omgekocht. Wat een strijd was dat he?
  Ipv een industrie op te bouwen, wilde meneer een onnodige stad, Apoera, bouwen. Voor de Brazilianen waarschijnlijk. Die zijn er toch gekomen. Om het goud weg te roven.
  Maar je hebt gelijk. De Nederlanders weten dit niet.


  Maak melding
 10. leo snel “.Ook de schameloze leugens die de Nederlandse pers schrijft overde president van Suriname zijn vele Surinamers een doorn in het oog”

  Je bedoelt dat Bouterse echt rijk is geworden van eerlijk werken en dat de slachtoffers van de decembermoorden toch echt op de vlucht zijn neergeschoten?


  Maak melding
 11. Beste Leo Snel: Is dit de Gouden Kerst van Bouterse?

  Leerkrachten ruim half jaar niet uitbetaald
  maandag, 03 juni 2013 14:55

  PARAMARIBO – De leerkrachten van OS Grantatai in het district Sipaliwini hebben vrijdag voor de laatste keer hun krachten aan de Naschoolse Opvang (NO) gegeven. In het binnenland zijn vele leerkrachten al ruim een half jaar niet uitbetaald voor hun diensten. “Ze leveren wel elke dag opvoeding, maar onze vergoeding blijft uit”, zegt een leerkracht die voor zijn eigen veiligheid anoniem wenst te blijven.


  Maak melding
 12. @Jesse
  @MEDUSA,
  Sorry. Je hebt gelijk. Nederlanders (Europeanen, blanken) zijn gedetailleerd geinteresseerd.

  Blij dat je dit zelf op tijd corrigeert.
  Want ik schrok al van je onnozelheid,naïviteit en simpliciteit waarmee je zo kort door de bocht ging!


  Maak melding
 13. @Medusa,

  Ja tot in de details willen ze alles van je weten. Een nieuwsgieriger en bemoeizuchtiger volk tref je nergens op de wereld.

  En angstig en achterbaks zijn ze ook met hun kliklijnen en speciale contacten met de politie. Sommige burgers doen niks anders dan in de buurt kijken wie wat doet en dan de politie bellen, die laffe tipgevers. Zelfs als je je auto net iets buiten de lijn geparkeerd hebt bellen die schijtlaarzen de politie. Vooral als je niet blank bent.

  Ja, ze letten op alle details. Een rover weet waar hij op moet letten.


  Maak melding
 14. @Jesse
  Dus nooit meer zo simpel doen!
  Dit nieuwsgierige en bemoeizuchtige volk zoals jij ze betitelt,tref je nergens op de wereld.
  Nee nergens,dat maakt ze zo uniek!
  Dat heeft ze o.a. zó ver gebracht,dat ze jou vandaag ook hebben geleerd hoe je hun taal kunt leren en spreken!
  Ja hè?Fijn dat je dat ook geleerd hebt.


  Maak melding
 15. @Medusa,

  Hoe ver is dat bemoeizuchtige volk dan? Ze zijn zo ver dat ze achter een idioot die Wilders heet aanlopen. En dat ik een taal kan spreken is mijn verdienste: ik ben in staat te leren. En ik spreek meerdere talen. Is ook mijn verdienste.
  Ik raad je aan je niet overloyaal op te stellen, want vaak komen zulke mensen van een koude kermis thuis. De ontnuchtering kan behoorlijk groot zijn. Je wilt toch niet dat je hele wereld instort?


  Maak melding
 16. @Jesse
  Hoever het bemoeizuchtige volk is?
  1.Moet ik je dat nog vertellen?

  2.Er moet heel veel gebeuren eer mijn wereld instort!
  En waarom zou dat?
  Je bent ook zwart gallig!
  Waarom zou jouw wereld niet in kunnen storten,maar de mijne wel?

  3.Jij spreekt meerdere talen (en beheers je die ook in WOORD en GESCHRIFT??)
  waarom kies je toch voor het Nederlands?
  En waarom kies ook voor dat land?

  Stel ik me overloyaal op?
  Huh …. waar blijkt dat uit?


  Maak melding
 17. @Medusa,

  1. Dat mierensvolk is intussen zover dat ze inderdaad de techniek hebben ontwikkeld om echt mieren te kunnen neuken.

  2. Mijn wereld is al zo vaak ingestort, dat ik je van mijn ervaring heb laten delen.

  3.In welke andere taal wil je met mij posten?

  4. Soms heb je geen keuze en wordt die voor je gemaakt, bvb wie je ouders worden, waar je geboren wordt, wat je naam zal zijn.

  5. Jouw overloyaliteit blijkt uit jouw gekozen nickname.


  Maak melding
 18. @Jesse.
  Ik merk het dat je wereld vaak instort,dus als je het niet erg vindt zal ik je raad niet opvolgen.

  Ik wilde jou in geen enkele taal posten.
  Jij zei dat je je van meerdere talen kan bedienen en ik wilde ondanks dat weten waarom je voor het Nederlands kiest.

  Punt 4 vind ik een zwakte bod!Je bent nu een volwassen man en kan nu zelf kiezen.Je bent geen peuter,kleuter,lagere schoolkind of puber neem ik aan.Nu mag jij zelf kiezen.

  Ik zie het verband tussen mijn “over loyaliteit” en mijn schuilnaam niet hoor!


  Maak melding
 19. Heb je dan je naam veranderd bij de burgerlijke stand en een naam van eigen keuze opgegeven, nl Medusa? Goed van je hoor. Laat me raden: Medus van Dijk?


  Maak melding
 20. Drie wapperende vlaggen op 1 juli in NL om de geschiedenis te vieren of herdenken zou een prachtig gebaar geweest zijn als het initiatief van NL uit gegaan was!
  Nu lijkt het meer op een bedelactie van de Surinamers aan NL.
  “Erken ons alsjeblieft; toon ons dat je betrokken bent bij onze viering!” Geforceerde rotzooi!
  Hebben ze daar geen eigenwaarde en zelfrespect? Waarom moet NL onze vlag laten wapperen OP VERZOEK??
  Als ik jarig ben, vraag ik de gasten niet om voor mij slingers op te hangen (in hun eigen huis nog wel!) BELACHELIJK!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES