Koninklijk paar bij herdenking slavernij in A’dam

47

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima herdenken op 1 juli het slavernijverleden bij het slavernijmonument in het Oosterpark in Amsterdam. Ook vicepremier Lodewijk Asscher zal bij de nationale slavernijherdenking aanwezig zijn, zo liet de Rijksvoorlichtingsdienst afgelopen week weten.

Het is dit jaar 150 jaar geleden dat Nederland de slavernij in de voormalige koloniën afschafte. Tijdens de herdenking zal Humberto Tan de presentatie verzorgen. Het hoofdpodium wordt gepresenteerd door Jörgen Raymann. Ook Suriname’s populairste kaseko-kaskawi band, Aptijt, treedt op tijdens het Keti Koti Festival 2013.

De NOS zal de herdenking LIVE uitzenden van 12:30 tot 14:00 op NED 2. Ook zal de NOS van 19:30 tot 19:55 reportages over de hele dag laten zien (Bigi Spikri optocht, herdenking & Keti Koti Festival)

47 REACTIES

 1. Oke dan , in ieder geval wat medeleven getoond.hoop dat jjllie ook gauw een bezoek brengen aan su. Of bouta datcwil is nog een vraag maar ach misschien draaid hij wel bij nu de verkiezingen naderen.
  A tang so


  Maak melding

 2. Alle pogingen van bouta om Nederland en Suriname van mekaar te scheiden ,ten spijt!!
  Het Koningspaar gaat 1 juli vieren samen met de rest van de in nederland wonende nederlanders van surinaamse afkomst!!
  Op 1 juli gaat hij in Ocer zijn keel schor schreeuwen hoe Slecht nederland wel niet is maar daar in Nederland gaan de nederlandse en surinaamse vlaggetjes waaien zij aan zij!
  Misschien gaat bouta zichzelve verbannen naar nickerie en gaat doekhie, de president van nickerie hem troosten!!!


  Maak melding

 3. Gaan ze nu eindelijk dan toch hun verontschuldiging en excuses aanbieden voor het grootste misdrijf begaan allertijden nl. de slavenhandel. Ik benne benieuwd.


  Maak melding

 4. ray maak je niet druk wat zich in Suriname afspeelt.

  Wij weldenkende mensen weten wat we in de nederlandse kuip hebben. Blijkbaar kan men in nederland achterlijke beesten als jou zoet houden met vlaggetjes zwaaien. Heb je je eens afgevraagt waarom dat zo makkelijk kan.

  ————————-

  “Nederlandse bemoeizucht: hypocriet en racistisch!
  De amnestiewet, waardoor hoofdverdachte Desi Bouterse vrijuit gaat, voor de moorden begaan in 1982, zorgt voor veel commotie in Nederland. Er zijn steden die alle samenwerking voor wat betreft sociale projecten hebben stopgezet, zoals Amsterdam, maar ook de Nederlandse regering staat te briesen van verontwaardiging.

  Onder aanvoering van het Tweede Kamerlid Toine Manders, poogde men zelfs de ACP/EU top in Suriname te saboteren. Wie mocht denken dat het Nederland echt gaat om wet en recht, om normen en waarden, heeft het mis, want dat kleine landje aan de Noordzee, op de vijfde plaats als het gaat om verdiensten door wapenhandel en oorlogstuig (hoe beschaafd!), ontvangt gaarne massamoordenaars en biedt hen zelfs staatsbanketten aan!

  Kazachstan maakte zich in 1991 los van de Sovjet Unie en wordt sindsdien met harde hand geleid door een zeer autoritaire dictator, genaamd Noersoeltan Nazarbajev, die al honderden tegenstanders heeft laten vermoorden en verdwijnen. Toen Nazarbajev na ernstige malversaties aan de macht kwam concludeerde de EU dat de verkiezing niet aan de geldende internationale standaard voldeed.

  In 2002 bracht Nazarbajev een staatsbezoek aan Nederland. Amnesty International en Human Rights Watch protesteerden, omdat in Kazachstan de doodstraf aan de orde van de dag was. In detentiecentra werden tegenstanders van Nazarbajev gemarteld en vermoord. Honderden tegenstanders van het schrikbewind, zoals de bekende journalist Sergej Duvanov, verdwenen spoorloos. De media werden gemuilkorfd door de mediawet van 2001, waarin elke vorm van kritiek op Nazarbajev strafbaar werd gesteld. Ook maakte deze despoot zich schuldig aan genocide, want het Uighurvolk werd vervolgd en uitgemoord: etnische zuivering dus. Om maar te zwijgen over de enorme corruptie in de partijtop.

  Al deze misdaden tegen de menselijkheid zijn nog steeds gaande! Wat schetst de verbazing echter? Massamoordenaar en dictator Nazarbajev werd door de Nederlandse regering tijdens zijn staatsbezoek met alle égards behandeld en kreeg zelfs een staatsbanket aangeboden door koningin Beatrix. Tijdens dit gebeuren hield de Nederlandse vorstin zelfs een speech, waarbij de despoot de hemel in werd geprezen. En waarom? Omdat Kazachstan enorme olie- en gasvelden bezit, waar Nederland zijn voordeel mee kon doen. Zie hier het morele geweten van kolonisator Nederland: het land dat als laatste met tegenzin overging tot het afschaffen van de slavernij!

  Het moge duidelijk zijn dat de huidige Nederlandse verontwaardiging over de amnestiewet geen enkele morele waarde heeft. De verontwaardiging is selectief en hypocriet! De wijze waarop Nederland zich in de binnenlandse aangelegenheden wilde mengen van Suriname door de ACP/EU top te willen saboteren, grenst aan koloniaal racisme. Blijkbaar moeten ze nog leren dat de slavernij afgeschaft is en dat Suriname een zelfstandige natie is. Laat me duidelijk stellen: ik ben persoonlijk fel tegen de amnestiewet, maar dit gegeven maakt me niet blind voor de hypocrisie van Nederland. Indien Suriname enorme olie- en gasvoorraden zou bezitten, zou deze zelfde Nederlandse regering de heer Bouterse op handen dragen, want het volk der Geuzen kent wat normen en waarden betreft, slecht één God en dat is GELD!

  Radjindre Ramdhani”


  Maak melding

 5. @Afu ede

  Heb jij wel VERSTAND in je kop?!!
  EEn weldenkende individueel schreeuwt niet HOERA,HOERA ,VOOR EEN MOORDENAAR!!!
  Weet jij wat verstand hebben betekent!!???

  En die Rajindre Ramdhani ,het zou hem sieren om het tragische surinaamse geschiedenis begonnen vanaf 25 feb 1980 tot heden op papier te zetten. Voor zijn schrijven hier zal het ons straks niet verbazen als hij van je baasje de hoogste onderscheiding op zijn hemd opgesteld zal krijgen!!
  Whahahaaaaaa…..
  Ga je Rajindre Ramdhani vragen of hij moed ,lef en durf heeft om onze Eigen geschiedenis en dat van onze Eigen massamoordenaar en zijn lange stoet aan bende,op papier te zetten!!!
  Deze Ramdhani is gewoon een LIKKER ,BAASJE gaat hem belonen met de ministerschap en heel veel vergunningen!!!


  Maak melding

 6. @Afu ede

  Het zijn Nederlanders van surinaamse die vragen om de nederlandse en surinaamse vlaggen te doen zwaaien op deze dag zij aan zij…IDIOOT!!

  Wanneer gaat je baasje excuses en verontschuldigen aanbieden aan het surinaamse volk en wanneer gaat hij zijn AMNESTIE terug geven!!???
  Ga jij in de ‘waarheidscommissie van hem zitten samen met PERO.SRA,ROBG EN DE REST VAN DE PAARSE AANHANG??!!!


  Maak melding

 7. Afu Sensie heeft gelijk, en dan begrijp ik gewoon niet dat Ray dan weer duimpjes omhoog krijgt voor zijn ” stampij “. Vreemde mensen kom je af en toe tegen hier.


  Maak melding

 8. @Marty
  Wat heft afu ede dan gezegd dat zo geweldig is voor jou?!!!
  Je denkt toch niet dat ze duimpjes omhoog verdiend omdat ze het opneemt voor de massamoordenaar van Suriname?!!Spreken over vreemde mensen…als jij en FU ede niet vreemd zijjn weet ik het niet meer!!


  Maak melding

 9. @ Ray mijn broeder, hoe zie jij een verband tussen 1982 en het ” feitelijk ” verhaal van Afu Sensie? Je hebt ergens het woord ” Bouterse ” tussen de regels gezien en jij maakt meteen herrie. Afu Sensie heeft gelijk Ray, en zijn verhaal gaat niet eens over de huidige president van Su. Come on.


  Maak melding

 10. @Marty

  Het verhaal dat Afu sensie vertelt is gewoon om de anderen de mond proberen te snoeren die haar baasje veroordelen voor wat hij de surinamers heeft aangedaan!
  Suriname kent ook zijn Eigen bloedige geschiedenis olv bOUTA!Hierover houdt hij zijn kaken wijselijk op elkaar!
  Dan gaat hij helemaal naar Kazachstan en proberen ons te overtuigen hoe anderen mensonteerlijke daden verricht hebben eerder en dat zij gestraft moeten worden ,waarom moet bouta eruit gelaten hebben nu we het hebben over misdaad tegen een volk!!??
  Bouta is echt niks iets bijzonders hier en zijn naam kan je ook in 1 adem noemen met de rest van de tirannen in de wereld!!
  VRaag maar aan Afu ede waarom ze denkt op spelden en naalden te zitten wanneer opgeroepen wordt dat de surinaamse BARBAAR bouta gestraft moet worden voor de misdaden began tegen zijn Eigen volk door hem natuurlijk,bouta dus!!!


  Maak melding

 11. Ze gaan wel de afschaffing van de slavernij viering opluisteren met hun aanwezigheid, maar in het orgaan onder haar linkerborst zullen zowel Maxima en Willem IV denken, jammer, jammer, jammer. We hadden best wel wat goedkope negerkrachten kunnen gebruiken in ons paleis.

  En laat niemand mij vertellen dat deze gedachte echt nooit bij een blanke opkomt.


  Maak melding

 12. Ray,

  Ik ken de heer Bouterse niet, ik hoor alleen verhalen over de beste man via de media of ik kom wat tegen in kranten. Weetje, ik kan alleen oordelen wanneer ik een verhaal heb van zowel de aanklager als de verdediger. De nabestaanden van de jaren ’80 hebben een verhaal en dat is ook alles wat wij weten op de ene kant van de weegschaal. De andere kant en is het verhaal van de verdediger en dat is het verhaal van Bouterse. Dan pas kun je het afwegen en een oordeel vellen en niet eerder. En ik geloof ” heilig ” dat Bouterse zijn verhaal schokkend zal zijn voor iedereen want daarom hebben wij zijn verhaal nog nooit gehoord. Ik heb begrepen dat de overheid in den Haag aandelen heeft in een aantal surinaamse binnenlandse zaken, en begrijp nu waarom de media in nederland constant het surinaams volk in de hele diaspora zit te op te hitsen om de huidige president kort en klein te maken. En ik denk dat het heeft te maken met het feit staatsgeheimen dat de wereld zowel in Su als in Ned zal doen laten beven. Tenminste, dat denk ik, en weet het bijna wel zeker. Ooit zullen we het weten en dan zien we wel verder. En nee, den Haag meent het niet met ons, ook al komt de huidige koning en zijn vrouw even om de hoek piepen. Wat zij doen is puur voor het plaatje, meer niet.


  Maak melding

 13. @Jesse

  Je loopt eeuwen achter.
  Heden in deze eeuw is OBAMA,EEN zwarte,met roots uit Afrika PRESIDENT VAN AMNERIKA!
  Amerika, het land dat gedomineerd wordt door blanken ,
  je zou denken ..never een zwarte wordt nooit president daar…wel je hebt je behoorlijk vergist!!
  Begin jezelve alvast te zien als een VRIJ mens ,okay!!


  Maak melding

 14. @Marty
  ik zal kort en krachtig zijn ,
  Is er ooit bij jouw in gedachte voorgekomen waarom de CRIMINEEL bouterse Amnestie geniet?!
  Heb jij je ooit afgevraagd waarom de crimineel over zijn Eigen aandeel in de coupgepleegd door hem ,de dec moorden,moiwana slachtingen bouta amnestie ,kogelbrief…blijft zwijgen!!
  Afu ede schrijft een verhaal voor je neer over Kazachstan en je gelooft heilig in haar. Wel die verhalen van haar komen ook dank zij het internet!!!
  Google de naam bouterse en je krijgt een hele boel te lezen over deze crimineel.
  In 1980 zat ik op de mulo school en jij was kennelijk nog niet geboren!
  Nu kan jij mij niet komen uitleggen dat zaken anders waren dan wat ik zelf als burger van Suriname heb Mogen meemaken!!


  Maak melding

 15. @Ray,

  Obama zit in de tang van de Republikeinen. Hij kan zijn plannen niet uitvoeren. Omdat een heleboel blanken hem niet vertrouwen en denken, een zwarte slaaf die ons moet leiden? Dat nooit!

  Ik zeg je dat elke blanke wel eens denkt of gedacht heeft dat negers en andere niet-blanken minder zijn dan hemzelf (zoals ze vaak over Marokkanen en Turken denken en tegenwoordig ook uitspreken) en ik zeg je dat menig niet-blanke wel eens gedroomd heeft of nog steeds droomt van een blanke vrouw (of man).

  Superieuriteitsdenken of inferieuriteitsdenken schaf je niet af omdat ergens een wet is ondertekend.

  Hoeveel gekleurde vrienden had Willem tijdens zijn studentenjaren? En Maxima? Ik weet het niet, maar niet veel denk ik. En Beatrix?


  Maak melding

 16. @ Ray,

  het verhaal van Afu Ede was een optelsom en gaf ik hem om die reden gelijk. Nee, de feiten ken ik niet. Maar als ik de feiten niet ken, dan ken jij ze ook niet, en dus ook ook niet van Bouterse, haha! Sorry, het is hard, maar waar.

  Bovendien heb ik intussen de link aangeklikt en gelezen, en het zal mij een worst wezen wat men schrijft over china haar interesse en Bouterse. Een ding interesseert mij weer wel, en dat is dat suriname nooit meer in handen mag komen van Nederland. Maar ook nooit meer, dan liever een chinees die graag een straat bij jou om de hoek wilt komen asfalteren.


  Maak melding

 17. @Jesse
  In Suriname heb je toch ook de opposistieen de coalitie?!
  In Amerika zeggen ze de democraten en de republikeinen!
  Obama behoort tot de groep van de democraten en jammergenoeg zijn de republikeinen in de meerderheid bij het huis van afgevaardigden. In Suriname heb je toch de coalitie in de minderheid?
  Ze poroberen toch ook zaken gedaan te krijgen maar worden toch tegengewerkt door de coalitie groep van bouta en bende?!
  Wordt er in Suriname zaken gehandeld als gedaan wordt in Amerika??!!
  Besluiten worden bv niet in 1 dag gemaakt ,in ieder geval niet zoals het gedaan wordt door bouta!!
  Het wordt in Amerika gedaan volgens regels en wet en in Suriname is er geen wet wat bouta wil moet gedaan worden. En Amnestie in Amerika voor een crimineel….??!!
  Mijn jongen dat zou nooit gebeuren ook niet binnen 1 dag zoals het wel mogenlijk is geweest in Suriname!!


  Maak melding

 18. @Marty

  Jongen..ik schat je niet ouder dan 20 jaar!!
  De wreedheden van je baasje heb ik Mogen meemaken en daarom kan ik erover praten!Jij was er niet vandaar dat ik je aanbeveel gebruik te maken van het INTERNET.
  Dus Suriname mag KAALGEVRETEN worden door anderen als China bv…daar schijn jij geen bezwaren mee te hebben?!!!
  Het overgrote deel van surinamers uit Suriname hebben hun geliefden wonen in Holland!
  Suriname doet goede zaken op gebied van economie en vliegvaart want het meeste geld komt binnen via de familieleden die mekaar opzoeken vooral in de vakantie tijden zijn de vluchten volgeboekt!
  Niemand uit Suriname reist naar Argentinie,china,peru,guyana,cuba,turkije,of Venezuela bv[je baasje en zijn kliekje vormt de enige uitzondering] .
  Dus een groepje gebrainwshed nederland haters zoals jij afu ede en jullie baasje gaat niks kunnen veranderen tussen de relatie die het overgrote deel van de surinamers onderhouden met Nederland!
  P.s
  Als je echt geen benul hebt van ware feiten dat Suriname aangaan ,waarom doe je dan mee aan discussies hier ???!!!


  Maak melding

 19. @Ray,

  In Suriname wordt ook racistisch politiek bedreven. De zwarten sluiten zich aan bij de NPS, ABOP, NDP en andere partijen en niet bij bijvoorbeeld de VHP. De NPS is gelieerd met de kerken en sluit daarmee anderen uit. In Nederland werd die tweede man van Groen Links, die Marokkaan (Tofik?, ben zijn naam kwijt)ook door zijn eigen partij racistisch behandeld, toen hij gelijkwaardig wilde zijn en een gooi deed naar het leiderschap van die partij.

  Obama wordt in de VS gezien door en deel van de racistische blanken en door de fundamentalistische Christenen als de ‘anti-Christ’. Ze hebben echt een bloedhekel aan hem. Ten eerste omdat hij democraat is en ten tweede omdat hij een zwarte is. Bovendien geloven ze hem niet, ze vermoeden dat hij geen geboren Amerikaan is, maar zijn geboorte-akte heeft vervalst. Hij zou geboren zijn in Kenia. Ook haten ze hem omdat hij soms een klein beeldje van de god Hanuman, dat hem door Indiase aanhangers is gegeven, bij zich heeft.
  Die blanke racisten daar haten alles wat niet-blank is en niet-Christen is. En ze vinden dat iedereen vrij wapens moet kunnen kopen en bij zich dragen. Want ze moeten het recht hebben een regering die hen niet bevalt omver te schieten.

  Hoe groot het % racisten onder de blanken weet ik niet, maar in sommige staten heel groot.


  Maak melding

 20. Ray

  @Afu ede

  Heb jij wel VERSTAND in je kop?!!
  EEn weldenkende individueel schreeuwt niet HOERA,HOERA ,VOOR EEN MOORDENAAR!!!
  Weet jij wat verstand hebben betekent!!???

  En die Rajindre Ramdhani ,het zou hem sieren om het tragische surinaamse geschiedenis begonnen vanaf 25 feb 1980 tot heden op papier te zetten. Voor zijn schrijven hier zal het ons straks niet verbazen als hij van je baasje de hoogste onderscheiding op zijn hemd opgesteld zal krijgen!!
  Whahahaaaaaa…..
  Ga je Rajindre Ramdhani vragen of hij moed ,lef en durf heeft om onze Eigen geschiedenis en dat van onze Eigen massamoordenaar en zijn lange stoet aan bende,op papier te zetten!!!
  Deze Ramdhani is gewoon een LIKKER ,BAASJE gaat hem belonen met de ministerschap en heel veel vergunningen!!!
  ik merk dat je geen antwoordt heb op hetgeen afu sensie voor jou geplaatst heeft. maar een ding weet ik ” een kat in het nauw maakt rare sprongen en dat du je nu door te grijpen naar heel wat niet noemenswaardige zaken. wala als ze boutese opsluiten, marteelen en zelfs vermoorden. hij is niets en neimand van mij, integendeel hij is het die het su volk al jaren teister, maar het clubje van jou heeft hem niet mat 40 zetels, de grondwet niet kunnen veranderen dat het volk vandaag de dag niet opgescheept zat met een bouterse als president, dus lul minder uit je vette nek, het is zomer geniet van het mooi weer dat je tot nu toe hebt want dadelijk is het weer voorbij. wij in su hebben volop zon en genieten elke dag met of zonder jij en je clubje inclusief desi delano bouterse.


  Maak melding

 21. @Jesse
  Het gaat niet om het geheel van Amerika die Obama haten!!
  Het is gelukkig maar een klein gedeelte en ze doen zo om Eigen belang!!
  In Amerika worden degenen die beweren dat Obama niet in Amerika is geboren,van harte uitgelachen door de amerikanen zelf.
  Obama is een man met willpower en goede uithoudingsvermogen!!
  Ik ben gewoon trots op hem,andren zouden het opgegeven hebben maar hij houdt het vol. Goedzo voor Obama.
  En bovendien hij heft geen Amnestie ,dat alleen opzichzelf is een hele eer hem te Mogen kennen!!


  Maak melding

 22. @Alleen

  DFe vraag van afu ede is waarom nederlanders van Suriname afkomst met de nederlandse vlag zitten te zwaaien?
  Moet je echt een professor zijn deze vraag van afu ede te beantwoorden?!!
  ALS EEN NEDERLANDER VAN SURINAAMSE AFKOMST IS NEDERLAND JE THUISLAND,ALHOEWEL JE GEBOORTELAND SURINAME ALTIJD JE EERSTE THUISLAND zal blijven !!!
  Waarom zwaaien jij en afu ede niet met de nederlandse vlag?!Is het omdat baasje niet ermee kan zwaaiem?!!Moeten de anderen die Nederland niet als hun vijand zien daarom ook niet zwaaien ermee!!??
  Jezus Christus mang,
  was deze vraag zo moeilijk om te bantwoorden,sjeesjessssss….


  Maak melding

 23. @JESSE misschien inderdaad een goed idee om als goedkope kracht bij Willem en Maxima in dienst te treden,dan ben je in elk geval uit de bijstand,en heb je goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

  Villa Eikenhorst kan nog wel wat dienstmeiden en tuimannen gebruiken.

  Have a nice day….


  Maak melding

 24. Afu Sensie,
  Onze koning toont na eeuwen toch respect voor wat zijn voor voor vaderen hebben misdaan, jullie in Suriname vieren nog steeds 25 feb 1980 de dag dat Suriname is beroofd van als zijn onschuld en normen en waarden.


  Maak melding

 25. Waarom komt er niet een slachtofferdag en herdenken ze niet alle slachtoffers op een dag?
  De blanken herdenken Hitler’s fraaie daden, de Surinamers van de Hollanders, de Indonesiers ook van de Hollanders, de KNIL-militairen van de Jappen en zo zijn er zoveel herdenkingen.
  Herdenk ze gewoon allemaal op een en dezelfde dag en tegelijkertijd.
  Viert die Willem wel het Sinterklaasfeest? Laat Maxima dan de Zwarte Pieten halen uit Spanje voor die 3 kleine monstertjes Amalia, Ahalia en Mahalia?


  Maak melding

 26. Denk je echt dat die Willem zijn monstertjes leert dat Zwarte Pieten gelijkwaardige volwaardige mensen zijn? Hij vertelt ze dat die Pietjes door die Sint Nicolas uit een brandende bos gered waren en dat ze daardoor verbrand zijn en zwart zijn geworden en uit dankbaarheid hebben besloten voor altijd de slaaf te zijn van die Nicolaas.


  Maak melding

 27. Volgens Wiel Coerver, de voetbaltrainer moet die Willem een driedubbele zeikerd zijn. Hij zei eens dat de zeikerds onder de voetballers altijd dochters krijgen.


  Maak melding

 28. Als ik de reacties van sommige mensen hier lees dan snap ik waarom er nooit wereldvrede zal zijn!!! Wat een triest gebeuren……

  Laten we eens positief zijn over de aandacht die deze vreselijke geschiedenis krijgt i.p.v het diep de grond in te trappen.

  Over de slavernij kan heel veel gezegd worden en moet ook nog veel gezegd worden, maar we zijn 150 jaar verder en niemand die hier verteld of schrijft is persoonlijk bij deze geschiedenis betrokken geweest. Laten we dus ook niet doen of dat wel zo is!

  De Nederlanders en andere koloniale machten uit het verleden hebben grote schuld, maar ook de Ashanti en andere afrikaanse groeperigen zijn rijk geworden door dit alles.

  Laten we leren van het verleden en werken aan een vredige toekomst. Daar is iedereen bij gebaat!


  Maak melding

 29. er zijn hier mensen bezig die hun leven lang bezig zullen zijn met bouterse zelf lang na zijn dood als ze nog leven tenminste.zijn er geen belangrijke zaken waar je tijd aan kunt bedteden ofzo doe iets voor je land behalve op elk forum rotzooi spuwen.
  h


  Maak melding

 30. ik hoop dat deze gebeurtenis niet alleen is voor …….
  maar voor de echte Surinamers die het leed geleden hebben 150 jaar geleden. dit is weleens gebuurd met een herdenking. de echte belanghebbende werden buiten beschouwing gehouden met een doekje. Sorry het blijft hypocriet


  Maak melding

 31. gekke gmap zegt

  “Afu Sensie,
  Onze koning toont na eeuwen toch respect voor wat zijn voor voor vaderen hebben misdaan, jullie in Suriname vieren nog steeds 25 feb 1980 de dag dat Suriname is beroofd van als zijn onschuld en normen en waarden.”

  Gamap misschien kan je ons vertellen als de koning na eeuwen al zijn excuses heeft aangeboden of gaat doen.

  Als antwoord nee is, dan gaan na eeuwen onze achter en achter en achter kleinkinderen ook onze respect tonen voor 25 feb 1980 en voor alles wat wij Surinamers misdaan hebben.

  Ik hoop dat je nu tevreden bent ezel.


  Maak melding

 32. Onze voorouders hebben geleden onder de slavernij en daarom hebben ze recht op een schade vergoeding punt uit.
  Het blanke ras moet zich schamen en hun verontschuldiging aanbieden en gewoon betalen punt uit.
  Laat de hele wereld dat weten.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 33. Eye opener / denk over het volgende goed na.

  Voor diegene die zich nog steeds slachtoffer voelen van de slavernij, zullen dit altijd blijven. Daarmee bagatelliseer ik geenszins het slavernijverleden.
  Uit het geklaag blijkt duidelijk dat men niet in de gaten heeft dat men zichzelf tot slachtoffer maakt en daarom ook blijft.

  De blanke/racist daarentegen die zichzelf als superieur ziet of voelt heeft er alle belang bij dat het geklaag van de zwarte maar blijft voortbestaan. Dit bevestigd hem in zijn/haar superioriteitsgevoel.

  In essentie is er bij de klagers/ slachtofers van het slavernijverleden sprake van een minderwaardigheids complex en daarmee dus slaaf blijven in hun eigen voortbestaan.Immers bevrijding begint bij jezelf in de geest van het denken met erkenning van het gevoel van eigen waarde, een flinke dosis zelfvertrouwen, zelfverwerkelijking, zelfrespect en tevredenheid met wat je bent.

  Vergeet het dus maar, de blanke racist die zal dan nooit het boetekleed aantrekken ter bevrijding van jezelf of het slavernijverleden. Trouwens de zwarte
  /afrikaan heeft er zelf ook schuld aan dit geheel.


  Maak melding

 34. God zei dank dat de Duitsers een grote druk hebben uitgeoefend op koning willem 3 om de slavernij te eindigen want anders was het nog langer door gegaan, God zei dank dat ondanks het verbod van koning willem 3 om de slaven kinderen onderwijs te verschaffen de Duitsers (de Herren Hutters) in het surinaams Anitrie de eerste scholen hebben opgericht om de slaven kinderen te onderrichten.
  In Holland klagen velen over de Duitse Bezetting in de 2de wereld oorlog, maar na die oorlog, wat deed Holland ?Indonesie bezetten en verder gaan met het beroven van de kolonies om er zelfs beter van te worden . helaas zal je dit niet in de Hollandse school boeken tegenkomen want het verleden moet je laten liggen , maar wat je wel moet blijven onthouden is de bezetting van de Duitsers!! Iedere jaar op 4 mei moeten we even stil blijven staan ooohhh dat was O zo erg. doe mij een lol en schaf ook die 4 mei af , als jullie die slavernij verleden willen vergeten , de slavernij was 100 keer erger


  Maak melding

 35. Ik heb een paar reacties gelezen en ik kreeg de impressie dat Holland een van de betere landen op deze aard bol is .. Ik ben het daar mee roerend eens
  want geen land op aarde zal het toestaan dat leerlingen fraude plegen met hun examens en daarbij de goedkeuring van de regering krijgen om hun diploma,s vol trots in ontvangst te mogen nemen . dat kan nergens op aarde alleen in Holland ..

  Een heel leuk punt was De Euro top in Suriname
  Velen van de cabaretiers(gasten van het kabinet) in Den Haag hadden groot praat dat ze niet wilden gaan bla bla en heel wat trom geroffel, zij die gegaan zijn kwamen terug met de staart tussen hun benen , want hun oren werden op een Olumpische manier gewassen in Suriname door oa Duitsland en Belgie , hun werd verteld dat Suriname een souvereine staat is en Holland moet Suriname met rust laten , hands off
  ze hebben hun lesje goed geleerd en kwamen met de stille trom terug .en met de staart tussen hun benen

  mijn grootste droom is : dat Suriname spaans – of portugees talig wordt


  Maak melding

 36. Geachte heer Radjindre Ramdhani”
  ik ben het 100% met uw betoog eens
  ik zag dat uw betoog niet in goede aarde viel bij de Hollanders omdat de waarheid keihard kan overkomen
  Holland heeft het Goud dat nu voor het op te rapen ligt in de Surinaamse goud velden gemist en tja! U snapt het wel!!
  Mijn droom is dat Suriname een andere voertaal moet gaan gebruiken het zij Spaans of Portugees
  en het Nederlands sou in de achter buurten gesproken moeten worden .


  Maak melding

 37. Luister GOED of LEES goed als je kan LEZEN.Is Rusland beter dan SU?.China? studenten protest.Argentinié,Nederland himzelf in Indonesië noem maar op .Bouta heeft zichzelf verdedigd maar Ned.was uit op de rijkdom van de javanen nadat ze ons hadden uitgezogen,Foei toch Surinamers .Wanneer worden wij wakker? de vader van Mwas of is ook een moordenaar.van 30.000 mensen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.