Bijdrage Suriname in Banco del Sur: 45 miljoen

35

PARAMARIBO/QUITO, 2 jun – Suriname moet vijf en veertig miljoen dollar bijdragen als deelnemer in de Banco del Sur. Dit meldt het Ecuadoreaanse persbureau Andes. De bancaire eenheid van de unie van Zuid-Amerikaanse staten, Unasur, moet zeven miljard dollar als startkapitaal bijeen hebben. Suriname behoort tot de zeven oprichtingslanden.

Van deze landen komt de grootste bijdrage van de ‘grote drie’. Venezuela, Brazilië en Argentinië geven elk twee miljard dollar. Suriname en Guyana hoeven het minst in te brengen, elk vijf en veertig miljoen dollar. De bijdragen hoeven niet meteen gestort te worden. Volstaan kan worden met tien procent. Suriname moet in eerste instantie dus inkomen met ruim vier miljoen dollar. Op twaalf juni komen de ministers van Financiën van Unasur bijeen.

Dan zal onder meer de oprichtingsdatum worden bepaald van de Banco del Sur. De eenheid moet een regionale tegenhanger worden van de Wereldbank en het IMF. Suriname’s toelating moet door het parlement worden goedgekeurd. Dat zal de nodige debatten opleveren. De toetreding tot de Caribische Ontwikkelingsbank vorig jaar ging gepaard met flink wat kritiek van de oppositie. Suriname moest toen veertien miljoen dollar betalen aan contributie en aandelen.

35 REACTIES

 1. Weer zo een wassen neus die ons miljoen gaat kosten.
  Met 45 miljoen dollar kan je heel noden in Suriname verhelpen, je kan het ook investeren in veiligheid, toerisme en gezondheid.


  Maak melding

 2. Mensen zoek het niet : hoe was het zwart en drugs geld wit.
  En weet je die domme surinamers die geloven dit soort onzin en zeggen gewoon weg sranang e draai.
  Bouta in het nauw en maakt nu rare sprongen.
  Ik ben benieuwd


  Maak melding

 3. De Euro dreigt nu reeds te mislukken, maar de onbekwame Regering van het huidige Surinaamse politiekbestel trekt daaruit geen enkele lering.


  Maak melding

 4. Surinaams piramidespel trof vooral onwetenden

  13/06/97,

  PARAMARIBO – Roep NV, de louche ‘nearbanker’ van wie legerleider Desi Bouterse onlangs de legalisering bepleitte, betrok zijn cliënteel vooral onder onwetenden en mensen met financiële problemen.

  zelfde opzet maar nu op landen nivo???


  Maak melding

 5. tjauwa

  De Euro dreigt nu reeds te mislukken, maar de onbekwame Regering van het huidige Surinaamse politiekbestel trekt daaruit geen enkele lering.

  dus denk je dat de srd minder waard wordt of verdwijnt?


  Maak melding

 6. @GMAP, het idee dat Suriname participeert in een bank die leningen zal verstrekken aan andere landen gaat jullie verstand ver te boven. 45 miljoen USD voor een soortgelijke deelname is echt chicken feed voor ieder land.

  This development is far beyond your imagination GMAP but it’s possible. And once again; Yes we can !!!

  Ik zie het bijna zelf al gebeuren dat Nederland zal kunnen aankloppen bij de Banco del Sur, voor een lening bestemd voor bv de Antillen !!!!

  GMAP, jij bent nog blijven steken in het Generation X en koloniaal denken mi boi, but elevate your mind !
  Jullie kunnen en willen niet snappen of accepteren dat Suriname in een andere ontwikkelingsfase is beland en dat er nu vele nieuwe dingen zullen gaan gebeuren.

  Hoewel jullie moeite hebben met deze transitie van Suriname, wil ik toch vragen om deze te blijven volgen en niet te frustreren !

  Jou mattie Henkie zou volgens eigen zeggen nu in PBM moeten zijn op zoek naar 18000 nieuwe woningen.

  Hoewel het vaker is gezegd dat dit cijfer intussen naar beneden is bijgesteld, houdt hij vast aan z’n struisvogel principe want hij blijft op zoek naar 18000 woningen.

  Mocht je hem spreken of ‘liken’ via facebook vraag hem om de woningbouw projecten op Hanna’s Lust, Para, Waterland, Coronie, Richelieu, etc. te checken of anders de Suriname Housing Authority te raadplegen.


  Maak melding

 7. Transparante uitleg rechten “Area of Interest” geëist

  Een gouden kerst voor Ali Bouterse en zijn 40 rovers….

  PARAMARIBO – De Nationale Partij Suriname (NPS) verwacht op korte termijn duidelijke uitleg over wel of niet uitgegeven rechten, in de zogenaamde “area of interest”. Het was NF/VHP parlementariër Mahinder Jogi die eerder deze week onthulde, dat aan politieke bonzen vermoedelijk concessierechten zijn verleend in voornoemd gebied. Rusland wijst erop dat het de in …

  Foto: NPS-voorzitter Gregory Rusland

  hoogst eigen persoon is geweest, die in het parlement aangekondigd heeft, deze kwestie te zullen onderzoeken. De regering doet er goed aan alle ruis over mogelijke doorverkoop van rechten aan goud-multinationals uit de wereld te helpen.

  “Het kan nimmer zo zijn dat een groepje Surinamers op oneigenlijke wijze slapend rijk worden”, zegt Rusland. Rusland vindt het jammer dat vele vragen, over hoe de regering de gigantische investering in de nieuwe gouddeals zal financieren, nog steeds onbeantwoord laat.


  Maak melding

 8. Beste Milton’

  Je bent echt te zielig voor woorden.
  Ik zit nu in Suriname en wordt op tv doodgegooid met hosanna verhalen over Hanna’s Lust. Nog geen 200 kippehokken waarmee Bouterse zijn volkomen mislukte woningplan probeert te verdoezelen.

  DE 18.000 woningen zijn bijgesteld naar 3000 woningen. Een complete afgang en zelfs de 3000 woningen worden de komende 2 jaar natuurlijk NOOIT gebouwd.

  Hoeveel Paarse Stront zit in je ogen dat he ziende blind bent???


  Maak melding

 9. Beste Milton:

  Kun je mijn uitleggen waarom Bouterse die nog nooit een dag in zijn leven eerlijk werk heeft gedaan nu de rijkste man van Suriname is?


  Maak melding

 10. @HENK MOLENAAR Ik kan het wel uitleggenj.

  Omdat DDB een drugsbarron,crimineel en fraudeur en moordenaar is, waar de Siciliaanse maffia nog wat van kan leren!!!!


  Maak melding

 11. Let op mijn nauwkeurig gekozen argument: Zondag 2 juni 2013 om 11:17 uur, door @dre ….

  Bij de Grieken kon het feesten voor het volk en de scheepsmagnaten als Onasis en soortgenoten met de vergaarde rijkdom grenzeloos doorgaan.

  Op zo’n fabelachtige schaal dat deze gewezen en niet meer levende magnaten zelfs koning en koninginnen naar believen konden trouwen.

  Anno 2013 zit Griekenland met een schuld van 175% van hun BBP.

  Corrigeer mij a.u.b. mocht ik het verkeerd hebben.

  Maar door hun enorme begrotingstekort hebben ze de Euro en de Europese Unie danig aan het wankelen gebracht.

  Alleen kwijtschelden van die enorme schuldenberg heeft voorlopig enige rust teruggebracht op de volatile valuta markt.

  Suriname met de populaire NDP BG GH en heerser aller tijden , zouden door hun pact en zijn onbesuisd optreden, uit oog kunnen verliezen wat de voorgeschreven taken zijn die de Surinaamse Bankwet voorschrijft.

  Met een minder strenge Centrale BG als de huidige GH is de economie van het land daadwerkelijk overgeleverd aan een niet behoedzame en niet behoudzuchtige bewaker van de waarde van de Surinaamse gulden als BG.

  Door onverstandig opereren van de BG en de Suribeaanse Keizer DDB waarbij een Zuid Amerikaanse munt met de beeltenis van Simon Bolivar op zal prijken zal de Surinaamse munt laten opheffen.

  Europa is sinds KarelI bezig met de eenwording van Europa, het duurt nu reeds ettelijke eeuwen.

  De Suribeaanse Keizer DDB.Bokassa II wil dat binnen 1 of 2 regeringstermijn geschreven zien op zijn conduitie staat.


  Maak melding

 12. @ Henkeman ! Ik vraag me echt af wie er nou werkelijk zielig is en evenzo doet. Man, je bent nauwelijks 1 dag in Suriname en we zien bijna 80 postings van jou op waterkant.net !
  Heb je niets beters te doen in Su, heb jezelf geen leven of mensen in Su ? Ga lekker naar buiten en genieten vent. Ga ook eens langs bij Vene en jou NF vrienden, hoewel ik denk dat die sukkels jou ook niet lusten !

  Geniet van de kleine dingetjes buiten op het erf, op straat, aan de (echte)Waterkant, geniet van de natuur, snuif de lekkere Suri lucht naar binnen en geniet hiervan !

  Maar nee, onze Henkie panky is uitsluitend bezig met waterkant.net en ook tegen onze president Bouterse.

  Henkie, je zou ook de vraag moeten stellen van waarom je altijd zo hard en eerlijk in jou leven hebt gewerkt, maar nog steeds zo achterlijk en arm bent gebleven.
  Het antwoord is heel simpel beste vrind nl; omdat je gewoon een ontzettend dom baasje bent ! Maar ik neem het jou niet kwalijk want je weet het zelf niet eens.

  En zolang iemand niet weet dat hij/zij dom is, is het voor de persoon in kwestie niet erg want die zal het toch nooit begrijpen.

  Al de tijd die jij aan jou onzin en idioterie op dit forum hebt besteedt had je productiever en nuttiger kunnen gebruiken en was je er misschien financieel beter van geworden.

  En ga nogmaals tellen hoeveel woningen er werkelijk zijn opgeleverd. Vraag; kun je eigenlijk wel tellen c.q. rekenen beste Henkie of ben je een dyscalculie patient ?


  Maak melding

 13. @ Milton,
  Jullie hebben de hoeveelheid hersens van een pindadopje, stop a.u.b om over verstand te praten want verstandige mensen zetten hun land niet in handen van dictators, criminelen,moordenaars en recidivisten.
  Leest dit bericht, er is geen enkele land in de wereld die vooruit is gegaan onder dictatuur, massamoordenaar, mensenrechtenschenders en incompetente volks misleiders. goed.http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2013/06/02/dreigende-schaarste-aan-hosties-in-venezuela/


  Maak melding

 14. Beste Milton:

  Ik kom al meer dan 35 jaar jaarlijks naar Suriname
  De eerste keer 1 jaar voor de coupe en daarna net na de coupe. Ik heb Bouterse het land zien degraderen van een vriendelijk land met kansen voor iedereen tot een dictatuur waar iedereen bang is om zijn mening te geven.

  Maak je trouwens maar geen zorgen om mijn financiele situatie want die is prima. Daarvoor heb ik eerlijke gewerkt en mijn belasting netjes betaald. Daar heb ik niet zoals jouw president tegenstanders voor hoeven te verminken en vermoorden, een wettige regering omver laten gooien en drugstransporten geregeld.

  Have a nice day Paarse Pauper


  Maak melding

 15. MIlton:

  Dit type schurken wordt door jouw president benoemd op belangrijke posten in Suriname:

  President Desi Bouterse benoemde Etienne Boerenveen tot president-commissaris van Staatsolie in zijn kabinet

  Boerenveen werd in maart 1986 in Miami door de CIA gearresteerd wegens mogelijke betrokkenheid tot invoer van drugs in de V.S. Hij werd veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf wegens zijn betrokkenheid bij de handel in harddrugs. Boerenveen kwam al in 1991 vervroegd vrij wegens goed gedrag. Hij keerde terug naar Suriname, waar hij weer in dienst kwam bij het Nationaal Leger. In 1997 werd hij bevorderd tot kolonel.
  Volgens getuigenverklaringen zou Boerenveen op 8 december 1982 Surendre Rambocus uit zijn cel in de Memre Boekoe-kazerne hebben gehaald waar deze vastzat tijdens zijn proces, waarna hij Rambocus zou hebben overgebracht naar Fort Zeelandia. Kort daarop werd Rambocus aldaar vermoord.


  Maak melding

 16. Dino Bouterse:

  Kort nadat Bouterse was geïnaugureerd als president van Suriname benoemde hij Dino tot de leider van de zwaar gewapende Counter Terreur Unit (CTU), een omstreden politieorganisatie met militaire status die volgens president Bouterse als doel heeft terrorisme in Suriname te bestrijden.[1

  n 1994 werd Dino verdacht van de verdwijning van drie Brazilianen en van het opdracht geven tot een ripdeal, een roofoverval op cocaïnedealers.[2] Dino werd samen met Marcel Zeeuw (die net als de vader van Dino verdachte is in het Decembermoorden strafproces) gearresteerd en zat ongeveer vijf maanden in voorarrest, maar toen de zaak voor de rechter kwam, trokken de getuigen hun verklaring in.

  Dino is net als zijn vader ex-militair en ging in 1990 met ‘groot verlof’. Ondanks dat hij de kaderopleiding voor sergeant nooit gehaald heeft, heeft hij deze rang wel gekregen. Zijn vader was op dat moment leider van het Surinaams leger en het vermoeden bestaat dat hij een bepaalde invloed heeft uitgeoefend op de benoeming van Dino.
  In 2002 werd Dino verdacht van de diefstal van twintig automatische AK47 geweren en 51 pistolen uit het magazijn van de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD) van Suriname. Hij werd tien maanden gezocht, maar uiteindelijk werd hij op 12 juni 2003 op de luchthaven van Curaçao met een vals Nederlands paspoort gearresteerd. Dino werd door Curaçaose justitie uitgeleverd aan Suriname waar hij werd aangeklaagd wegens wapenhandel. Medeverdachte Jochem Brunings trok na een gesprek met de advocaat van Dino, Irvin Kanhai, zijn belastende verklaring in en Dino werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.
  In september 2004 werd Dino aangehouden in verband met een enorme vondst aan illegale zware wapens in een autospuitbedrijf in een buitenwijk van Paramaribo. Tot de in beslag genomen partij behoorden AK47 wapens en munitie, handgranaten, granaatwerpers, mortieren, dynamiet en satellietapparatuur. Het Surinaams Openbaar Ministerie had inmiddels, door samenwerking met de Braziliaanse justitie, ook al genoeg bewijs dat Dino actief was in de drugscriminaliteit. Op 11 augustus 2005 werd Dino in Paramaribo tot acht jaar celstraf veroordeeld wegens internationale drugshandel en wapensmokkel. Dit proces werd gekenmerkt door een groot aantal bezwaren die de advocaten van Dino, waaronder Irwin Kanhai, herhaaldelijk opwierpen en die door de rechter steeds werden verworpen. Van de acht jaar celstraf die Dino opgelegd kreeg, heeft hij maar drie uitgezeten.[


  Maak melding

 17. Beste Milton:

  En zo heb ik nog een lange lijst pure criminelen zonder enige vorm van opleiding die op hoge posten door ubercrimineel zijn neergezet om de belangen van de Paarse Kliek te bewaken.


  Maak melding

 18. @Singel,..klopt ,..Suriname is geen oprichter, wat een leugen!! Zie onder bericht

  De Bank van het Zuiden (Portugees: Banco do Sul, Spaans: Banco del Sur) is een Zuid-Amerikaanse ontwikkelingsbank en kredietfonds.[1] De voornaamste doelstelling van de bank is het uitschrijven van leningen voor de uitbouw van een goede, pan-continentale infrastructuur en de ondersteuning van sociale programma’s.[2] Deelnemende landen zijn Venezuela, Argentinië, Brazilië, Bolivië, Ecuador, Paraguay en Uruguay. De hoofdzetel van de bank bevindt zich in Caracas, met afdelingen in Buenos Aires en La Paz.[3]


  Maak melding

 19. En wat krijgt Suriname in ruil terug? Dat het goedkoop (tegen lage rente) geld kan lenen? Hoe goedkoop is goedkoop indien je eerst een aantal miljoen vooruit moet betalen? En geen rente daarop ontvangt?


  Maak melding

 20. Geen commentaar van Milton op mijn lijst met criminelen die Bouterse op hoge posten benoemd in Suriname…

  Typisch Paars Struisvogel gedrag.


  Maak melding

 21. Henkie, ik hoop dat jou baas wel iets aan jou heeft want vanwege jou denkwijze zou ik je absoluut niet willen hebben in mijn unit die internationaal bezig is.

  Ik werk alleen met kordate, snelle, en open minded mensen die mij kunnen vertellen en overtuigen van al hetgeen ze doen.
  Ik heb ‘Generation Y’ thinking people in m’n unit die een global mind shift hebben, en niet zijn blijven steken in het verleden zoals jij.

  En onze president Bouterse denkt op dezelfde wijze. Hij is bezig de Suri’s klaar te stomen voor de toekomst.
  Eén van mijn slogans voor een opendag van een opleiding in een bepaalde sector was: ” Are you ready for the world ? Because the world is waiting for you !”

  Mijn inspiratie kwam van Nina Simone, to be young gifted and black!

  Verder ben ik tevreden want ik heb nog steeds contact met de opleiding en begrepen dat onze Suri yongsters het aardig doen.


  Maak melding

 22. @Milton.
  Ja ze doen het’ aardig’ je voorbeeldige youngsters in Suriname!!
  Ze willen niet op school zitten en zeggen dat het een trance problem is,Ze werken ook niet,
  Waarom werken en op school zitten als de de youngsters voorbeeldsfiguren hebben als de 3 musketiers van Suriname..bouta ,brunsie en somo!!!????
  En hij bezig de youngsters klaar te stomen voor de toekomst??!!WELKE TOEKOMST??!!


  Maak melding

 23. Beste Milton.
  Jou baas had ook beloofd dat ik binnen een paar jaar het diefijzer van mijn huis kon halen. Lijkt me niet verstandig vanwege de tientallen berovingen en inbraken van veelal Suri yongsters zonder opleiding en baan die het voorbeeld van corrupte en criminele leiders volgen.


  Maak melding

 24. Mllton beweest Suirnamers klaar te stomen voor de toekomst….

  Door de schatkist leeg te roven, het goud te laten verdwijnen en honderden miljoenen te lenen voor niet uit te voeren mega projecten….

  Tel uit je wist….


  Maak melding

 25. de srd is een lokale munt alleen geldig in sme.

  buiten sme is het een stuk vod(papier)van generlei waarde..

  dat is heel jammer tjé potié

  weet je nog toen ddb in India was,,ging hij ddb poepe doen,maar er was geen toilet papier om zijn billen te vegen,maar wel water,maar hij wist niet hiermee om te gaan.

  dus haalde hij ddb een stapel srd’s uit zijn broek zak en veegde zijn billen,maar toen hij die hele smurie doorspoelde,kwam die srd weer boven op drijven..

  toen schreeuwde hij ddb naar lackin toe,met de mededeling van hé lackin,zelfs in India willen ze onze srd niet hebben.

  zover zijn wij gezakt en het wordt nog erger onder dit regime….


  Maak melding

 26. Al de reizen van bouta en co komen met een PRIJS en wie betaald ervoor…juist de rest van de Surinamer,wij dus!!
  Het is gewoon een SPAARPOT voor bouta en co ,verder heft het niks te maken met landsbelang!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.