Wandeltocht in Den Haag i.v.m. 140 jaar Hindoestaanse migratie

35

Op zondag 2 juni is er in het kader van 140 jaar Hindoestaanse migratie een groots opgezette wandeltocht in het Zuiderpark te Den Haag. De opbrengst van de wandeltocht wordt gedoneerd aan de Arya Samadj hindoetempel in Laak. Bekende prominenten zullen meewandelen waaronder PvdA Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing.

De wandeltocht is de aftrap van een maand vol activiteiten in Den Haag in het kader van 140 jaar migratie. Er is bewust gekozen voor een wandeltocht in het Zuiderpark. Het is een plek waar menig Hindoestaanse Surinamer warme herinneringen aan heeft. De een vanwege het jaarlijks terugkerende Milanfestival en de ander vanwege de weekenden die veel Surinaamse families al barbecueënd en voetballend doorbrengen.

“Het Zuiderpark geeft ons weer het gevoel even in Suriname te zijn” zegt het Haagse gemeenteraadslid Ramnewash. Hij voetbalde daar met zijn vader en nu weer met zijn kinderen. “De band met Suriname is en blijft sterk, maar drie generaties later in Den Haag doet ons beseffen dat Nederland ook ons verleden, heden en toekomst is” aldus Ramnewash.

35 REACTIES

 1. Geen Henk Molenaar met zijn gezeik dat we should just get over it. Geen racistische reacties. Geen achterlijke verwijzingen van Ira en Ray dat de geschiedenis er niet toe doet en dat Surinamers vooral vooruit moeten kijken of alleen naar de jaren tachtig moeten kijken.

  Zucht Surinamers zijn zulke kokosnoten dat ze het zelf niet doorhebben hoe belachelijk ze bezig zijn.

  In elk geval wil ik graag weten hoe laat dit is


  Maak melding

 2. mensen die niets beters te doen, ga gerust lopen. Ik heb hiervoor geen tijd, ik moet naar mijn werk. geld verdienen voor mijn pensioen! voor later…..


  Maak melding

 3. @ Linglong,

  Sommige mensen kunnen de weg blindelings vinden en sommige mensen maken gebruik van gps/tom tom om de weg
  vinden maar ze moeten wel investeren om een apparaat te kopen als je begrijp wat ik bedoel????


  Maak melding

 4. vragen jullie aan wilders voor een nationale feestdag .doen het gaat lukken jullie zijn geliefd zegt ray en bifa
  laat wilders voor jullie pleiten jullie hebben hem gesteund tegen die marokanen .ook de nederlandse regering gaat jullie te woord staan . en vraag gelijk als hanoeman en de andere beelden op beurplein geplaats mogen worden .jongen ik weet zeker dat het gaat lukken doen !!! ray bifa is het geen goed idee .met slijmen scoor je toch ze houden van hindostanen zij je dus is de kans groot dat jullie die beelden op die pleinen mogen zetten.ze houden niet van creolen dus jullie hebben voorkeur ,je bent donker wit .


  Maak melding

 5. Het valt me op dat die ramnawash alleen zit in de gemeenteraad om de belangen van hindoe’s te behartigen en niet alle hindoestanen in het algemeen want hij vergeet wel dat er ook moslims zijn als hindoestanen.
  Die vreemde vogel ken je niet tot dat er weer verkiezingen zijn en dan komt ie slijmen om stemmen te krijgen….opzouten ermee.


  Maak melding

 6. wat heeft een wandelloop voor migratie te maken met doneren aan een hindoetempel. Ze mogen wel een voorbeeld nemen aan moskeeen die het moet hebben van hun leden om het op poten te zetten…schandelig.


  Maak melding

 7. Het zijn idd de meeste wildersstemmers en niet wetend dat de PVV ook anti hidoe is, vraagt maar aan wethoudeer Baldewsingh die hiervoo gewaarschuwd heeft.

  Trouwens deze wandelloop wordt wel misbruik met de bedoeling dat het voor 140 jaar migratie is. Men moest doneren voor een hindoetempel…slaat nergens op.


  Maak melding

 8. @H en P
  De gelden die gedoneerd worden ,worden gedoneerd aan een TEMPEL.
  De temple is niet alleen een plaats waar je een gebedje komt doen en dan wegwezen.
  En op zijn beurt doet de tempel positieve zaken met het gedoneerde geld.De tempel wordt uitgebreid,maaltijden worden verzorgd voor een ieder,familie’s in nood krijgen de nodige steun,onderhouden van de tempel kost ook geld,…
  Niemand is verplicht geld te doneren dat komt uit de goedheid van je hart!!

  Maar dan wisten jullie niet dat Suriname zelf afhankelijk is van Donaties en dat jullie baasje op en neer reist om aalmoezen met voorwaarden in ontvangst te nemen?!!
  Wij noemen het de BEDELTOCHTEN VAN JE BAASJE!!


  Maak melding

 9. @DE NIETSWETENDEN
  Het Zuiderpark is het grootste stadspark van Nederland en maakt deel uit van het grootste aaneengesloten groengebied in Rotterdam. Het ligt in de Rotterdamse deelgemeente Charlois tussen de Waalhaven en het Sandelingeplein, tussen Zuidplein en A15 (Zuiderlijk Randpark).

  Het park werd vanaf 1952 aangelegd als gebruikspark en niet als sierpark. Het park telt meerdere volkstuincomplexen en biedt plaats aan diverse Rotterdamse voetbalverenigingen. Ook zijn er in de loop der jaren diverse openlucht popfestivals gehouden. Aan de noordzijde van het Zuiderpark bevindt zich Ahoy Rotterdam, waar beurzen, popconcerten en sport-evenementen worden gehouden.

  In 2006 is het park sterk gerenoveerd. Met een meer dan twee kilometer lange promenade, een fantastisch speelterrein, een strandje, moerasgebied, bossen, fietspaden, eilanden en veel water nodigt het park uit tot wandelen en genieten. Er is dus volop ruimte voor sporten en bewegen. In het park zijn voor alle bootcampers genoeg uitdagingen te vinden die normaal over de stad verspreid liggen: leuke bruggetjes, trappen, muurtjes en bankjes, noem maar op.Meeting point: Parkeerplaats ten oosten van Voetbalvereniging Spartaan 1920 (Ligt aan de Oldegaarde ten hoogte van langenhorst straat)

  Parkeren: Gratis

  Openbaar vervoer: Goed bereikbaar met metro en bus

  Hier wordt het wandeltocht gehouden!


  Maak melding

 10. @H
  Waar zou jij die donatie gelden liever zien gaan?!
  Richting OCER zeker!!??
  Zodat jullie gewoon zomaar gratis kunnen feesten en vreten zonder enige bijdrage te leveren zoals het altijd jullie gewoonte is geweest ,heden het nog is,en voor eeuwig blijven zal??!!!


  Maak melding

 11. @H en P

  jullie kunnen gerust stoppen met het proberen haat te zaaien hier tussen de hindostanen en de moslims. De Moslim weet waarvoor de tempel staat en de hindostaan weet voor wie de moskee bedoeld is ,okay!!
  Jullie creolen hebben toch de christenen,de rooms katholieken,de Jehova’s enz….alhoewel jullie op mekaar lijken, deze onderscheiding kennen jullie toch ook bij de creolen!!??


  Maak melding

 12. @Jenke

  Zoals ik op een ander artikel jouw te kennen heb gegeven zal ik in herhaling treden en je nogmaals uitleggen,
  Bij de viering van onze hindostaanse immigratie huilen en jammeren wij niet waarom onze voorouders geronseld werden en gebracht warden naar Suriname. Integendeel wij zijn ze zeer dankbaar dat wij als surinamers zijn geboren !
  En feesten wil ook niet zeggen a la het model van de OCERGANGERS!!
  Het kan ook een feest zijn zonder de nodige bombarie!!
  Een feest zoals bij deze!

  En als je denkt dat bouta daarom dus niet gestraft maar vergeten en vergeven moet worden voor de moord op 15 ongewapende burgers van Suriname,dan heb jij je lelijk in vergist!!!.


  Maak melding

 13. Ray, waar heb je over ineens over het sur. politiek.
  Je dwaalt helemaal van het onderwerp af. Ik heb totaal niks met Ocer en bouterse en woon in Ned. dus waar l.l je over?

  Als je tempel hebt leuk en aardig maar zorg er zelf met leden ervoor dat het draaiend blijft en ga niet via een wandelloop aan geld bedelen om alles in staand te houden. Het blijkt dat hindoes niet vrijgevig zijn want er moet een tempel gebouwd worden vlakbij het mmegastore in Den Haag, nou het duurt jaren en er staat nog niets. Ze moeten nog harder gaan bedelen want de gemeente geeft geen susidies meer.


  Maak melding

 14. @H.
  Nergens in het artikel staat geschreven dat je als deelnemer aan deze wandeltocht verplicht bent te doneren. Het moet komen uit de goedheid van je hart!
  En als je niet doneert zal je echt niet vervolgd worden!

  En neen wij zijn je baasje niet ,hoe meer hij reist hoe harder hij bedelt!!


  Maak melding

 15. @H
  Ben jij dan tevreden met je enige god?!
  Zo zijn wij ook tevreden met onze 1000 Goden!!!

  Jij hebt 1 God en Wij 1000,wat is your problem than??!!


  Maak melding

 16. @H

  hallo nog even dit,
  Er is van voren reeds gemeld dat het doel van deze wandeltocht is om geld in te zamelen tbv een tempel!!
  Dus als deelnemers ernaar toegaan komt het uit Eigen wil omdat men hun bijdrage wil leveren en omdat ze het niet erg vinden om een donatie te maken. Er wordt niet gevraagd om een donatie van enkele miljoenen!!


  Maak melding

 17. een moskee is een tempel en een tempel is een moskee .ze zeggen dat ze broeders zijn maar zie hoe ze elkaar de kop in slaan in zuid azie .die moslim en die hindoes zijn het zelfde uitterlijk zie b.v afghanen ,indiers ,pakistanen ,bangladesch ,arabieren zet ze naast elkaar en wijs mij het ver schil je ziet het toch niet .je hebt meer dan honderd miljoen moslims in india en pakistan moslims .in india heb je nog duizenden talen en geloven ,niet alles komt naar buiten ,er zijn vele stammen oorlogen in india vergis je niet .als je op het internet gaat dan zul je zelf zien ,het probleem van deze mensen is dat ze niet willen dat hun vuile was naar buiten komt .natuurlijk als je het niet weet denk je dan dat ze vredig zijn ,ze begrijpen niet dat ze hun eigen belachelijk aan het maken zijn .zie maar vorige week van die vrouwen die gedwongen worden om te trouwen en toch scheiden ,het doet ze pijn als dat was naar buiten komt .ze zeggen gelijk die vrouw is een hoer ze geeft de familie schande .maar die kafrie zijn probleem willen zij wel naar buiten brengen ,ze mogen het naar buiten brnegen die vuile was van de creool ,maar zie wie altijd is zelf moord te plegen ,de mannanof de vrouwen ,vandag nog lees je dat een bollywood ster haar eigen heeft op gehangen waarom!!!! huizelijke problemen dus pakt ze die touw .neee jullie mogen mijn vuile was kennen hoor niets aan de hand ,wij lossen het op .leren jullie van die creool ze zijn open .


  Maak melding

 18. ray

  jullie zijn corrupt waar wordt dat geld onder gebracht .
  gaat de poes op de melk letten ,als het om paisa gaat maken deze mannen geen grappen hoor .!!


  Maak melding

 19. P, je scheert alle moslims en hindoes over 1 kam.

  Religie zegt niet dat je moet gaan zondigen maar het zijn de mensen die een zooitje van maken.

  Over creolen zeg je dat ze open zijn, nou je vergis je daarin. In ieder volk/ras heb je dit. je kijkt te kortzichtig.

  Over slagvelden moet je naar Afrika kijken wat er gebeurt tussen de stammen (Hutsie en tutsie ofzo)en in Zuid afrika. Dus daar gebeuren ook verschrikkelijke moorden/oorlogen.


  Maak melding

 20. @@@@ h
  ze slaan elkaar de hersens in in afrika of zuidazie zal mij wordt wezen .mij gaat het erom dat mensen anderen uitlokken en je hebt mensen die aanstoot aan nemen en dan reageer ik weer maar met de werkelijke waarheid .niemand is beter dan de ander ,nog de creool nog de blanken ,nog de indiers .jullie zijn voor lot verbetering naar nederland gekomen jou goed recht maar als je met racistische motieven de creool gaat neerhalen terwijl jullie zelf ook weten wat racisme inhoud moet je weten wat je zegt ,anderen kunnen fel op reageren en dat doe ik .


  Maak melding

 21. Ray, wat ben je toch een dom racistisch uilskuiken. Je stuurt je eigen mensen het bos in maar je weet niet eens welk bos. Je kunt niet lezen of je brein zit ergens op een plek van je lichaam waar niet erbij kan en het stinkt noh? HET ZUIDERPARK IN DEN HAAG IS IETS ANDERS DAN HET ZUIDERPARK IN ROTTERDAM DONG KAW. DUS WIE WEET ER HIER NIETS: JIJ DUS!!!

  Dinsdag 4 juni 2013 om 16:34 uur, door Ray
  @DE NIETSWETENDEN
  Het Zuiderpark is het grootste stadspark van Nederland en maakt deel uit van het grootste aaneengesloten groengebied in Rotterdam. Het ligt in de Rotterdamse deelgemeente Charlois tussen de Waalhaven en het Sandelingeplein, tussen Zuidplein en A15 (Zuiderlijk Randpark).

  Het park werd vanaf 1952 aangelegd als gebruikspark en niet als sierpark. Het park telt meerdere volkstuincomplexen en biedt plaats aan diverse Rotterdamse voetbalverenigingen. Ook zijn er in de loop der jaren diverse openlucht popfestivals gehouden. Aan de noordzijde van het Zuiderpark bevindt zich Ahoy Rotterdam, waar beurzen, popconcerten en sport-evenementen worden gehouden.

  In 2006 is het park sterk gerenoveerd. Met een meer dan twee kilometer lange promenade, een fantastisch speelterrein, een strandje, moerasgebied, bossen, fietspaden, eilanden en veel water nodigt het park uit tot wandelen en genieten. Er is dus volop ruimte voor sporten en bewegen. In het park zijn voor alle bootcampers genoeg uitdagingen te vinden die normaal over de stad verspreid liggen: leuke bruggetjes, trappen, muurtjes en bankjes, noem maar op.Meeting point: Parkeerplaats ten oosten van Voetbalvereniging Spartaan 1920 (Ligt aan de Oldegaarde ten hoogte van langenhorst straat)

  Parkeren: Gratis

  Openbaar vervoer: Goed bereikbaar met metro en bus

  Hier wordt het wandeltocht gehouden!


  Maak melding

 22. Ray, is een dom racistisch uilskuiken en net als Pero (P) met een kabula mentaliteit van misleiding en bedrog. Een echte Hindostaanse pantoffelheld die zichzelf met sopie, black label en zichzelf moed probeert in te praten. Zo nu en dan blaft hij naar zijn vrouw en geeft een ruk aan zijn kleine ‘tollie’, want hij gelooft dat de man alles mag en de vrouw niets. Door zijn zieke mentaltieit hecht hij meer waarde aan de poep van een koe dan aan de mening van een vrouw. Aan argumenten heeft hij niets. Dan is hij als een baksteen waar je tegen aan kunt praten maar er gebeurt niets, want… een baksteen heeft nou eenmaal geen inzicht of begrip voor andere argumenten dan de zijne. Misleiding en bedrog is zijn handelsmerk, de leugen hoort bij zijn karakter. Begrijpend lezen kan hij niet en schelden op zwarten ziet hij als een daad van verzet. Wat een loser en een bobo! Zijn voorouders zullen trots op hem zijn (not!)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.