Bouterse ontmoet Chinese collega op Trinidad

87

PARAMARIBO, 1 jun – President Desiré Bouterse zal in Trinidad & Tobago een ontmoeting hebben met de nieuwe Chinese president, Xi Jinping. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken staan onder meer de economische relaties en regionale issues op de agenda. Ook de door China voorgeschoten projecten komen aan de orde.

“Er zal bilateraal gesproken worden over de lopende projecten tussen beide landen, waaronder de infrastructurele werken. Ook dat van het ziekenhuis van Wanica komt mogelijk aan de orde”, zegt Lackin tegenover Dagblad Suriname. De uitvoering van de projecten loopt minder soepel dan gepland. De aanleg van een snelweg naar de luchthaven te Zanderij is ver achter op schema. Ook de bouw van het ziekenhuis had al eerder moeten aanvangen.

“Op dit moment wordt er gewerkt aan de vorm, inhoud en ontwerp van het ziekenhuis. Er is nauw contact tussen de Chinese ambassade in Suriname, het ministerie van Volksgezondheid en de presidentiële commissie Volksgezondheid over dit project”, aldus Lackin. Eerder was bekend gemaakt dat Bouterse een officieel bezoek zal brengen aan China. Onlangs werd een overeenkomst gesloten voor de schenking van transportbussen aan het Surinaamse leger.

87 REACTIES

 1. China hoeft niets te doen in Sur.Geen highway,geen ziekenhuis.In de plaats daarvan doet China het volk van Sur.een groot genoegen als ze Bout voorgoed meenemen naar China.Wij,het volk van Sur.,gaan de chinezen daarvoor altijd dankbaar zijn.


  Maak melding

 2. Ik dacht dat we alles op eigen kunnen zouden doen???
  Bouterse smeekt de chinezen te helpen ze beloften te realiseren……tjepotie,…..met emmers het geld en goud uit Suriname roven, en aan de andere kant weer bedelen het tekort weer aan te vullen,…en de jongeren van nu mogen straks de schulden jaren lang aflossen…..so why worry ,..neks no fout!


  Maak melding

 3. Deze verhalen over economische relaties horen we al 3 jaren lang, net als die man in de rode jas Somohardjo met zijn handelsmissies naar Djakarta, en als je tot nu toe de balans gaat opmaken, moet je tot de conclusie komen dat het rendement nul komma nul is.


  Maak melding

 4. @Jack Russel ,…zelf nul is te veel, want we staan in de min,..er is geen geld meer om de ambtenaren te betalen.
  Al de dure reizen van Bouterse was meer voor eigen genot of te wel,..”presidentje spelen”


  Maak melding

 5. Een gouden toekomst houdt ook in dat Suriname zijn eigen broek ophoudt en niet constant bij de Chinezen bedelt om geld, ziekenhuizen, vrachtwagens en wegen.

  Te zielig voor woorden.


  Maak melding

 6. Zal die ontmoeting onder het genot zijn geweest, van een stevige moksi meti, Peking eend, dagoe meti, nou ja. Ze zoeken het maar uit, wellicht een chinese invasie, want die gasten hebben doekoe, ze zijn slim,
  niet dom, dat niet, maar goed de Pres en zijn gang moeten beslissen niet wij, dus al zeuren we, schelden, a no jepi, lieb deng, sa oeng e weer oeng ede. No doe
  verloren tijd.


  Maak melding

 7. Nederland moet druk op Trinidad uitoefenen om DDB op te pakken en uit te leveren.Immers de moordenaar president staat nog op de lijst van Interpol.

  De man moet nog steeds een cel straf van 11 jaar uitzitten.
  Dus zou de nederlandse ambasadeur op Trinidad de autoriteiten aan hun plicht moeten wijzen. Een goede kans om de drugsdealer op te pakken.


  Maak melding

 8. Waarom koketteren Afro-Surinamers met een Chinese voorvader en wellicht een Chinees gelijkende achternaam met hun Chinese afkomst, terwijl ze zoveel meer Afrikaanse voorouders hebben en er eigenlijk helemaal niet Chinees uitzien? Minderwaardigheidscomplex? Ik vraag maar hoor. Don’t mean any harm.


  Maak melding

 9. Koketteren? eerder een reden om je te schamen, die Chinese achternaam, vraag maar aan omu, en de dochters van de Afro-Surinamers die hun rekening voor hun dagelijkse boodschappen niet konden voldoen


  Maak melding

 10. ja mang bouta weer het bewijs dat suriname nog altijd vrienden heeft en niet blijven hangen op europa .
  geef ze niet het gevoel dat ze almachtig zijn.wij moeten verder ,dit is een wereld macht .europa wil alleen maar pikken en weinig geven ,bij die chinezen is het geven en nemen .die chinesen komen niet de baas spelen en ons kleineren .ze willen zaken doen en ze investeren ook in ons land .je zag het op het nieuws gisteren dat die japaners voor 24 miljard gaat investeren in afrika ,geen lippen dienst bewijzen wat die europeanen bewijzen ,geld moet rollen .hopelijk komen die japanners ook naar suriname om te investeren bosje had die chinesen binnen gehaald voor asvaltering werk en vene vond het geen goed idee ,maar naderhand toen vene de verkiezingen won heeft deze basja vene de zelfde wegen bouwers in de hand genomen om verder voor front te werken .wel nu allemaal podium taal van front
  dus fronters komen jullie niet vertellen dat paars liegt en het volk voor de gek houdt .front na kampioen lee!!!!!!

  bouta go go


  Maak melding

 11. DaDa Bouta ontmoet zoveel burgers en zoveel leiders. Maar hoe effectief is hij? Is het ontmoeten van al die mensen in het belang van Suriname of is het voor de show. Kijk mij eens: ik heb Obama een hand gegeven, ik heb Xi Jinping een brasa gegeven. Ik danste met Chaves en Bram Moszkowicz, maar wat doet dit voor Suriname mi gado.

  Aan het begin van zijn presidentschap had DaDa Bouta 2 keer een ontmoeting met Jesse Jackson. Lees wat zijn minister Las ting kientje (Lackin) hierover toen zei:

  “Met Jackson is er gesproken om onder andere de zakelijke relaties tussen ‘zwarte zakenlui’ en Suriname te bevorderen. Hij heeft grote invloed en contacten. Hij is een belangrijke wereldburger. Jesse Jackson heeft zijn lijnen in het bedrijfsleven. Wij willen de handelsrelatie met Amerika bevorderen”.

  We zijn 3 jaar verder. Heeft iemand iets gemerkt van de resultaten? Nee? Gek hé?

  Mijn conclusie: DaDa Bouta en zijn kornuiten verplaatsen alleen maar lucht. En het stinkt bovendien heel erg want het is DiDiBri lucht. Het is niet goed voor Suriname. Echt niet!


  Maak melding

 12. @Bifa
  Vind je dat van koketterie of van een minderwaardigheidscomplex getuigen,indien kinderen die door hun vader zijn erkend de naam blijven dragen?
  Hoe zouden die kinderen zich moeten noemen?
  Ik ken bovendien ook Hindoestaans,Creools,Javaans uitziende kinderen met Creoolse namen en omgekeerd Creools uitziende kinderen met Hindoestaans,Creoolse Javaanse namen.
  Maar ik heb ze er nooit mee zien koketteren,noch hun onder een minderwaardigheidscomplex zien lijden.
  Hoe/wat bedoel je?


  Maak melding

 13. @Afro, ik weet niet onder welke steen, kerker of krocht jij vandaan komt, maar ga aub weer gauw terug naar jou nest of holletje !

  Ik lees vandaag dat Japan 24 miljard USDollar in Afrika gaat investeren mede om de Chinezen de loef af te steken binnen dit continent.

  Onze president Bouterse heeft diverse keren gezegd dat er in de bodem van Den Haag of Amsterdam geen goud, olie of andere mineralen of delfstoffen liggen dus zijn de Europese landen o.a. afhankelijk van hun voormalige kolonieen.

  Van alle Europese landen heeft alleen Nederland ‘hard ball’ gespeeld jegens een ex kolonie, en dat zal hen zeer duur komen te staan.

  President Bouterse, at your service !

  Milton.


  Maak melding

 14. @perro (DE ONBETROUWBARE SCHAAMTELOZE MISLUKTE WAARDELOZE BITTERE CASSAVEPLANTER)
  Weer een bewijs?Welk bewijs?
  HET IS TOCH DIEZELFDE KLANT VAN TWEE JAAR GELEDEN? Uilskuiken!


  Maak melding

 15. Medusa,

  Mijn reactie over Afro-Surinamers en die Chinese voorouder gaat meer over mijn persoonlijke ontmoetingen met enkele van hen. Zodra we het over afkomst hebben of Suriname of waar en hoe we opgroeiden, vertellen ze vanuit het niets welk bloed ze allemaal wel niet in zich hebben. En altijd is het: ik ben gedeeltelijk Chinees (de persoon die ik spreek ziet er verder gewoon uit als een zwarte man of vrouw) of iets anders wat er op duidt dat men dat Chinese waardeert (anders begin je er toch niet over). Maar nooit een woord over hun duidelijk ook Afrikaanse afkomst. Ik weet niet zo goed hoe ik dit moet duiden, dus vandaar mijn vraag: minderwaardigheidscomplex? Die Chinese naam is geen issue voor mij.


  Maak melding

 16. @Afro
  Ik snap wat je bedoelt,maar de tijd is er nog niet rijp voor!Valt het je nog steeds niet op hoe de wereld gemeenschap met dit soort zaken omgaat?
  Het ijzer wordt gesmeed,als het heet is.
  Alle criminele staatshoofden gaan een keer voor de bijl!
  Van Kurt Waldheim,de Sjah van Perzië tot Milosevic of Taylor!


  Maak melding

 17. @ Bifa
  Dan zal ik jouw een geheim verklappen.
  Ik heb Creolen met Chinese namen,Hindoestanen met Creoolse namen in mijn familie en ik zelf heb Indiaanse voorouders!
  Zij en ik zijn er trots op onze voorouders van welke afkomst dan ook!
  Ik ben ooit een blonde jongen met blauwe ogen tegengekomen en die liet mij eens met trots een foto van zijn pikzwarte(ja lees het goed pikzwarte) Surinaamse overgrootvader zien!
  Waarom proberen we alles vanuit een discriminatoir oogpunt te verklaren!
  Obama is toch ook zo’n geval?
  Trots op zijn Afrikaanse vader en grootouders?
  Shit man!


  Maak melding

 18. Medusa,

  Goed om te weten. Meer wil ik er niet over schrijven. Zoals ik al in mijn eerste posting schreef: ik vraag maar hoor. Don’t mean any harm.


  Maak melding

 19. wat nou China, China China??

  De zon gaat niet voor niets op!

  What’s the price Bouterse?

  China schenkt, la me niet lachen en leg het over korte tijd aan uw land en volk uit, WANT DIE ZULLEN BLOEDEN VOOR ALLES WAT U DOET!


  Maak melding

 20. @Bifa
  Nog even dit!
  Waarom moet iemand die het uiterlijk van een Creool heeft nog erbij vertellen dat hij Creoolse voorouders heeft?
  Dat zie je toch al?
  Hij zal juist iets vertellen over wat jij niet (meer) zichtbaar is,maar toch aanwezig is.
  (zie het fenotype en genotype in de biologie)!
  O.K!


  Maak melding

 21. Medusa,

  Ja, dat lijkt me een logische verklaring. Wellicht had dit je eerste reactie moeten zijn want dit helpt me op meteen op weg. Zoals ik al zei: ik zat meer met een vraag en het was dus niet zo dat ik meteen een beoordeling maakte. Het was iets dat me bezig hield en ik kon het maar voor mezelf niet duiden. Met Waterkant.net kan je toch ook oplossingen voor een vraagstuk vinden? Genoeg ‘reagluurders’ hier op dit forum met verstand, kennis van zaken en inzicht.


  Maak melding

 22. Milton, nog nooit van Slochteren, Schoonebeek de Noordzee de Wadden gehoord? de N.A.M. en de Shell wel, dombo, en wat wil jij nu eigenlijk zeggen met dat zal ze duur komen te staan, zorg nu eerst maar eens dat dat mooie Suriname, maar wat veel van dat soort volk als jou, zelf de broek op kan houden, zonder hulp van buitenaf, dan kun je over twee jaar wel echt Srefidensie vieren, jij dombo


  Maak melding

 23. @@@@ jacobus

  ken jij weibolt die zijn werf heeft bij boxel .
  ik heb voor weibolt in het verleden gewerkt ,daar repareren ze die vissers schepen van die brazilianen en die jappaners ook sujavi lied schepen van hun bij weibolt repareren .sujavi weg ,billiton weg wat wil je daarmee zeggen .komt het door paars !!!geen zonde bok zoeken ik zie liver die chinesen en japaners in suriname inplaats die brazilianen die alles vernietigen en crimineel bezig zijn .die chinesen die werken hard en het levert dat land voordelen op .die ollanders mogen komen investeren maar verder moeten ze weten hoe ver ze gaan .wij willen respect als ze dat niet kunnen op brengen mogen ze oprotten .niet de les in dit land kom,en voorlezen het is voorbij .respect moeten ze hebben voor dit volk .ze denken dat ze ons kunnen kleineren maar ze hebben het mis .front kunnen ze kleineren niet paars .olland mag die 20 miljoen houden heeft mijn president geroepen maar ik zeg ze mogen het voor die voetsel banken gebruiken en die werklozen en ook nog die tekorten die ze hebben .wij in su houden nog steeds stand ,maar de regering rutte is gevallen en weer hadden ze verkiezingen instabiel zijn ze dus die ollander …die trein van paars die dendert maar door zonder ,wie lacht wie uit .die problemen in olland zijn niet op te lossen rutte e ka en ai mik ding buitenlander ka toe .rutte zei dat su het zou merken ..wat moeten wij merken ,wij eten drinken dansen en doen onze dingen .rutte merkt het denk ik .front merkt het en die redimusus dromen .

  bouta kraktie mie mag
  bouta go go


  Maak melding

 24. Gekke Pero, NL. is een voedselbank voor Suriname afgaande op de nog steeds grote hoeveelheden pakketten die wekelijks gestuurd worden, en denk jij nou echt met je verwarde geest dat Rutte, waar ik trouwens ook geen fan van ben de kut V.V.D.er, zich ook maar een moment eccht druk maakt om dat Suriname van jou en jouw afgod D.D.B., houden jullie maar van de Chinezen, je koester een ratelslang aan je borst, denk je nu echt dat je de Chinezen kunt peilen, forget it


  Maak melding

 25. @@@@@ afro

  zegt dat olland trinidad moet vragen om onze president op te pakken .

  boi joe tak san die bigie moro joe sking ,de president van de republiek suriname op pakken !!!! nu geloof ik echt dat jullie dromen .

  desi delano bouterse was op schiphol en ze hebben hem niet kunnen oppakken ,ze zeiden dat hij met de zelfde vliegtuig terug moest naar suriname .

  in brazilie was bouterse ook al en ze gingen bakeleien om hem op te pakken ,de toen weilen vanmierlo van buitenlandse zaken haalde toen bakzeil en weigerde bouterse ta laten uitleveren .

  nu mijn president willen op pakken die door het volk gekozen is !!!! je droomt afro blijven jullie dromen .

  die ollanders kunnen nog geen eens oorlog voeren laat staan bouterse oppakken .het is bekent in de wereld dat ollanders bang zijn .ze doen pasivistisch werk die soldaten van olland .sinds wanneer hebben ollanders een oorlog gewonnen leg dat uit .ze hebben moderne wapens maar ze durven niet dat ik bekent .

  in de tweede wereld oorlog hebben die duitsers olland binnen drie dagen overrompelt dat de koningin naar engeland moest vluchten en haar volk achter laten .
  die ollanders hebben die joden toen beroofd en ze hebben die joden verraden aan de duitsers .die ollanders waren gemeen hemel ze niet op afro leer de geschiedenis kennen .men zegt je moet niet terug kijken maar soms moet je terug kijken omdat ze het nog niet hebben geleerd om anderen te respecteren .

  in indonesie hadden die ollanders die indonesiers beroofd en vermoord met hun moderne wapens terwijl die indonesiers met primitieve wapens waren aan het vechten toch hebben die indonesiers ze verslagen .

  in libie hadden die ollanders een operatie willen uitvoeren en belanden op het grond gebied van libie ze werden gevangen genomen ,een blunder van jewelste .

  in sebrenicia hadden die nederlanders 8000 moslims moeten beschermen …een waardeloze ollandse generaal caremans hielp mee die mensen naar de slacht bank te brengen voor een fles whiskhy ..hij staat bekent als carremans piano player .

  in afghanistan zijn die ollanders geweest en blunderen op alle mogelijke manieren ,ze willen steeds beschermt worden door amerikanen engelsen canadezen belgen en australiers .ze kwamen hun voertuigen niet uit bang om beschoten te worden .

  verder had je een doofpot generaal coesie die alles in de doofpot wilde stoppen .

  ze hebben een militair een held genoemd die kroon heet terwijl die man drugs verkocht .ze zeggen hij was een held welke held vraag ik mij af .sinds wanneer hebben ollanders helden op het slag veld ,ik wil olland niet neer halen maar dit zijn feiten die er niet om liegen ze verdraaien de geschiedenis .

  ollanders hebben goeie wapens maar je moet ook de moed hebben maar ze hebben geen moet het zijn padvinders,nederland is goed voor een pasivistisch leger , vreders leger dat kunnen ze goed .het echte werk is niet voor ollanders .

  dus redimusus alles wordt opgeslagen in de boeken als het om olland gaat .wij willen van olland leren op gelijkwaardige basis wij zijn niet arrogant wij zijn een ontwikkeling land die hulp nodig heeft maar niet ten koste van alles .je waardigheid moet je behouden daar mee dwing je respect af .

  olland staat bekent om haar wegen bouw bruggen bouw ,je ziet dat suriname zaken met ze doet zie die twee grote bruggen hebben die ollanders gebouwd met het geld van wij surinamers …het is geen ontwikkelings geld mensen het is geld van ons zelf …wij mogen toch ook trots zijn ,he fronters zie het is geen bigie bigie monie .

  grote werken heeft front nooit kunnen uitvoeren wel olland bedelen .

  olland is welkom in suriname om te investeren .
  bouta go go


  Maak melding

 26. vele surinamers hebben een beter leven in suriname en toch krijgen wij pakketten .niemand sterft van de honger in suriname ,dat wil ik jou zeggen ,ik heb het redelijk goed en toch krijg ik pakket , hoeveel surinamers komen grond in suriname kopen ,bij bosjes komen ze grond kopen jullie hebben het slecht in nederland .olland is rijk en toch voetsel banken en grote bwerkloosheid rara hoe kan dat .suriname kijkt niet naar olland ,het is over en dat is goed ,wij moeten niet afhankelijk zijn van olland neeee .de mensen die denken dat olland ze gaat helpen moeten inzien dat het lippen diensten zijn .die chinesen en japaners mogen komen investeren zoals ze het doen in afrika .die europeanen buiten die landen uit .nu is het over .de wereld veranderd .deze fuking ollanders meten met twee maten en dat maakt mij boos .zie hoe ze die indonesiers bedonderen met die 20 euro en die andere groep willen ze niets geven later komen ze op terug dat ze willen praten om die mensen toch geld te geven .alsof het een gunst is ,vertel die hele geschiedenis maar kom niet met mooie verhalen over mensen rechten terwijl jullie de grootste massa moordenaars waren.
  nu ben je rijk en het mag niet meer ,je gaat nu rechter spelen .jij wil nu gaan bepalen wat mensen rechten is .jij wil gaan bepalen dat die stukken over suriname pas na 60 jaar geopend mogen worden …de slager die zijn eigen vlees keurt dus hhihihihi .

  deze mensen zien die surinamers voor achterlijk geloof ik .tijden veranderen hans het is over .
  dit land zal niet buigen santhoki en basja vene front en redimusus kunnen niet anders .\

  bouta kkraktie mie mang


  Maak melding

 27. Pero,

  Als het gaat om de bestrijding van kindermisbruik, pedofielen en andere misdaden tegen de meest weerlozen in een land (onze kinderen) dan ben ik het met je eens dat we daar geen enkele ‘softie’ benadering op toe kunnen passen. Het moet hard tegen hard gaan want onze kinderen zijn onze toekomst, ze kunnen zichzelf niet verdedigen en wij als ouders moeten ze beschermen of het nu in Suriname is, in Nederland of in andere landen.

  Maar Pero, wie ben jij om die strijd aan te gaan en om onze Hans daarop aan te spreken? Jij volgt een moordenaar, couppleger, Coca godfather, Interpol geregistreerde crimineel, Fraudeur en mensenrechtenschender. Dan heb je wat mij betreft elk recht verspeeld om wie dan ook aan te spreken over welk moreel onderwerp dan ook. Jij en al die andere paarse bladluizen op dit forum moeten hun bek houden want het recht kan je niet alleen toepassen op een onderwerp of persoon die je niet mag, het recht moet gelden voor iedereen. Dus ga terug in je hok Pero want die Ka van jou stinkt wel heel erg en die van je DaDa Bouta nog veel meer. Heb je vandaag overigens je portie al gehad. Ja noh? Het is te merken baja.


  Maak melding

 28. bifa jij praat alleen maar stront wie weet ben je zelf een hindu pedofiel .je komt zogenaamd eerst met het gezamenlijk bestrijden van die pedofielen ,je zegt het met een onder toon en later kom je mij afvallen ,boi njang ka jere .je bent ook zo eentje als die viezerikken die kinderen misbruiken .niemand is te vertrouwen .ga je goed wassen met krasi wirie .neem die hans met je mee .


  Maak melding

 29. Beste Milton:

  Het is te erg dat Suriname ondanks al haar goud, bauxtiet en olie nog steeds een derde wereldland is met een gemiddeld inkomen per hoofd van de bevolking van amper 400 usd.

  Nederland zonder grondstoffen maar met een hardwerkende en goed opgeleide bevolking verdient tot 1 keer zo veel.

  So who is the real sucker….?


  Maak melding

 30. Pero,

  Die krasi wirie ga ik alleen gebruiken om paarse bladluizen zoals jij te bestrijden. Ik herhaal: je hebt geen enkel recht iets te zeggen over welk moreel onderwerp dan ook. Dat recht heb je verspeeld toen je een moordenaar besloot te volgen. En… van mijn moeder mag ik geen salto’s maken hoor. Dus maak ze zelf poepvreter! Ik kan mijn ‘go’ tenminste wassen en hij is schoon. Meteen! Die van jou kan je wassen hoeveel je wil. Jaar in jaar uit. Hij blijft stinken. Smerige bladluis. Oprotten naar de hel jij.


  Maak melding

 31. Nederland/redimusus/fronters,kunnen het niet verwerken dat suriname op eigen kracht stappen onderneemt.
  Wij zouden het toch voelen ”wat voelen”.
  Alles wat bouterse doet word door jullie tegen gesproken,,bouterse mag ,,en wat willen jullie dan doen.
  Jullie leven in een christelijk land,maar jullie doen alles wat god verboden heeft,zeg mij dan wie die echte duivels zijn’pedo fielen,homo fielen zijn jullie’jullie liegen en verlogenen niet alleen jou land maar ook god de schepper die groter dan alles is.
  Go krasi joe baka na awara bong


  Maak melding

 32. Het Surinaamse leger onder leiding van bouterse heeft in moiwana laten zien waar toe zei in staat zijn.
  Radio, Televisie en kranten gebouwen werden in de jaren 80 door het leger van bouterse in brand geschoten en niet te vergeten onze monumentale politie bureau.
  @Pero waan jou niet als blinde paard achter bouterse zijn voorlopige onschendbaarheid, hij kiest zorgvuldig de landen uit waar hij zijn poten mag zetten,Cuba, Venezuela,Equatoriaal-Guinea zijn landen waar alle schurken welkome zijn.


  Maak melding

 33. @SRA,… jullie? wie is jullie? je zegt het zelf we leven hier in Nederland, maar dat maakt ons toch geen pedo?
  Of is pedo zijn iets besmettelijk? Je hebt toch ook familie hier wonen? Zijn ze ook pedo’s dang?


  Maak melding

 34. Er zij er hier een paar op het forum, die behoorlijk goed geinformeerd wat zeg ik geobserdeerd zijn over homofilie, en het in mijn ogen verfoeilijke pedofilie, in de meeste gevallen zij dit soort figuren dit zelf ook. maar dan latent, maar kunnen of durven ze geen uiting geven aan deze gevoelens. Pero of moet ik schrijven Pedo en Sra wat mij betreft mogen jullie best uit de kast komen hoor, beter dan te pas en te onpas anderen te betichten van iets wat ze naar alle waarschijnlijkheid niet zijn, is trouwens ook een vorm van discriminatie, stelletje bekrompen en getroubleerde geesten en Pero verdenk ik er helemaal van dat hij regelmatig zijn neus vol heeft met wit poeder, gezien zijn wartaal opgefokte stijl van schrijven.


  Maak melding

 35. “Er zal bilateraal gesproken,,

  maarrr, alleen DADA gaat praten (bedelen) terwijl china verveeld gaat zitten luisteren, dus in dit geval is er sprake van hemilateraal gesprek 🙂


  Maak melding

 36. mensen ,mensen leren jullie het nooit laat me jullie een ding zeggen ,zolang die zogenaamde president daar baasje loopt te spelen in suriname zal er nooit iets veranderen in suriname
  het is voor alle surinamers een belediging dat die moordenaar en drugsdealer daar nog zit.ik zelf als surinamer schaam mij kapot
  met zo een president.


  Maak melding

 37. @hans

  Pero laat zien welke ezels Bouta aanhangers zijn en wat deze Bouta en zijn aanhangers samen waard zijn!

  Het is slechts een bevestiging van hun labiele niveau


  Maak melding

 38. @@@@@ linglong

  zolang jullie redimusus pero voor dom uitmaken vindt ik het niet erg .ik zou mij pas zorgen maken als jullie mensen met het volle verstand waren .
  oenoe mie no e spang laat maar waaien .

  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .

  bouta go go


  Maak melding

 39. hans jij witte pedofiel ben je weer op die site …er zijn geen kleine jongens en meisjes hier hoor .
  in suriname houden wij jullie witte mensen in de gaten ,jullie houden elke surinamer in de gaten als het om drugs gaat ,jou goed recht. maar als jullie voet in suriname zetten weten wij precies waar jullie naar op zoek zijn .die vuile praktijken moet je voort zetten in jou land .normen en waarden zijn zoek bij jullie .die witte man staat bekent om zijn vuile praktijken .
  smeerlappen zijn jullie .


  Maak melding

 40. molenaar mijn antwoord staat hier boven ,ik ga er van uit dat het ook voor jou geldt ik wil niet in herhaling vervallen als jullie anders ga ik mij zorgen maken om mijn verstand .
  succes .

  bouta go go


  Maak melding

 41. Pero,

  Jij smerige bladluis. Heb je je portie Ka van DaDa Bouta vandaag gehad al gehad? En…Was het lekker? Je reet hoef je niet te wassen hoor. Hij blijft stinken, ook al was je hem duizend keer.

  Waarom ga je al die ex militairen in Suriname wiens pensioentoelage van 200 tot 500 SRD onlangs is afgenomen niet een hart onder de riem steken. Ze hebben daar allemaal voor DaDa Bouta gevochten. En toen Venetiaan ze een pensioen gaf noemde jouw smerige moordenaar-president dat een ‘cowboy money’. Met andere wooorden: het stelt niets voor. En nu neemt hij dat zelfde geld van ze af. Wat een smerige verraderlijke president. Al die militairen zijn NDPérs. Onlangs is aan alle ex revo ministers 3000 SRD per maand aan pensioen toegezegd door deze waardeloze president. Maar een 200 tot 500 SRD voor zijn militairen neemt hij af. Echt een redimusu. En jij gelooft nog in die man. Domme, domme Pero. Achterlijke vieze bladluis. Hoeveel moet deze moordenaar-president jullie nog verraden voordat jullie ogen open gaan.


  Maak melding

 42. Surinam patriot

  Ik heb jou reeds duidelijk gemaakt dat jij die naam niet verdient.
  Het is wel duidelijk dat jij jou aangesproken voelt ,”dus jij bent een homo pedo”voor de duidelijkheid :nederland is de grootste christelijk land waar alles wat god verbonden heeft doet ,pedo partijen,homo organisatie,en straks worden op de scholen aan de jeugd geleerd dat het normaal is”vind jij dat normaal “trouwens,homo jongeren organisatie’is er al mee bezig.


  Maak melding

 43. De lopende projecten lopen niet? Het leger krijgt transportbussen? Hoe gaan ze aan onderdelen komen voor die bussen?
  Anyway, een gegeven paard moet men niet in de bek kijken, alleen in de kont.


  Maak melding

 44. GMAP, stop met zagen en klagen.Gisteren schreef je nog dat een land in ontwikkeling brengen om veel tijd vraagt. Die tijd gun je het NieuwFront wel. NieuwFront kreeg alle tijd van de kiezers en men kon ook rekenen op de volledige steun van Nederland en toch is het hen niet gelukt.Maar als het om de regering Bouterse gaat zie je de zaken anders voor je.Ik ben van mening dat Bouterse meer tijd nodig heeft om de plannen te realiseren.En als deze plannen makkelijker gerealiseerd kunnen worden met buitenlandse steun heeft het mijn zegen.


  Maak melding

 45. RobG

  Bouterse heeft Suriname in jaren 90 en 80 naar financiele en morele afgrond gebracht.

  Waarop baseer jij je grenzeloos vertrouwen in deze criminele oplichter?


  Maak melding

 46. RobG,
  Ik weet dat jij alles verdraaid en vertaald in jou dogmatische paarse straatje.
  Een land kapot maken gebeurd binnen een handomdraai,wat bouterse heeft gedaan in de jaren 80 en 90. Een land opbouwen na dat het op de rand van de afgrond is gezet door jou idool bouterse gaat generatie duren, Suriname van voor de jaren 80 was in alle opzichten verder dan Suriname van nu, wie dit tegenspreekt is rijp voor een gesticht.
  RobG ik wacht nog op antwoord van de vragen die ik jou hebt gesteld. SAWAWA.


  Maak melding

 47. Beste GMAP

  Dat antwoord krijg je niet van RobG.

  Google voor de grap eens alle toppers van de NDP.

  Stuk voor stuk criminelen met geen enkele opleiding en tot zijn ze benoemd tot op de hoogste posten.


  Maak melding

 48. @@@@@@ molenaar

  je bent keka mie boi je vervalt reeds jaren in herhaling wie is hier die debiel…deze papzak maakt anderen voor debiel uit terwijl hij zelf die debiel is met steeds zijn achteruitdenkende gedachte .vandaar dat het volk front naar huis heeft gestuurd .de intellectuelen zijn zo geweldig dat het volk geen geschilder van ze wil zien .ze stonden zelf verbaast van die uitslag .ze likken hun wonden nog steeds .molenaar en zijn achterban hier denken dat als ze anderen voor debiel uitmaken …ze de mensen op andere gedachten kunnen brengen .hihihihi boi ga op je ballen zitten hoor .ga jou basja vene leren om een voorbeeld te zijn voor de natie als hij de verliezer is .a mang wiesatie en jullie zijn hun opvolger en daarom zullen jullie in de oppositie blijven .drie jaar bouterse en wij zijn tevreden .

  bouta neks no fout wij gaan door tot 2015 .


  Maak melding

 49. Bouterse ontmoet Chinese collega op Trinidad.

  Bouterse tegen Xi: mie china boi.
  Xi: you piking boi.
  Bouterse: datie toe mooi.
  Xi: you rotzooi.


  Maak melding

 50. GMAP, wat betreft de huizen van het Floraproject die pas in de jaren 80 zijn opgeleverd, verwijs ik je naar de filmdocumentatie van het NOS journaal.De informatie is beschikbaar. Maar ondanks het feit dat het land in de jaren 80 een minder goede periode heeft gekend heeft de bevolking van Suriname nog steeds vertrouwen in de regeerders va die periode.Jullie van het NieuwFront hebben de bevolking helaas niet kunnen overtuigen van de juistheid van het Frontbeleid.Maar wat verwacht je anders van arrogante politici die denken dat stemmen van de bevolking op het NieuwFront vanzelfsprekend is.De kiezers hebben hen mooi afgestraft.


  Maak melding

 51. @RobG: De kiezers hebben hen (Front) mooi afgestraft.

  Ik denk dat de m.n. jonge kiezers zichzelf hebben onderschat. Waarom? Omdat de NDP veel beloofd heeft. Maar dan moet je ook over veel geld beschikken om alles waar te maken en dat geld is er niet. Dus is de NDP geneigd schulden te maken, dat straks weer door deze jongeren moet worden terug betaald. Het Front was hierin voorzichtiger. En dus minder snel en minder populair.
  In elke regering zitten er corrupte lieden. Maar in de huidige zitten er meer dan voorheen. Er is meer vriendjespolitiek dan ooit. De complete top van ministeries is vervangen door eigen mensen, die niet altijd de meest capabele zijn. Hoe gaat dit uitwerken? Hoe gaat het onderlinge vertrouwen tussen de partijen dat er voorheen enigzins was, uitpakken? Het zou mij niet verbazen als het onderlinge klimaat nog hard en koud wordt. De spanning gaat zich opbouwen naar 2015 toe en het is te hopen dat niemand rare dingen gaat doen.


  Maak melding

 52. Kankantrie, de complete top van ministeries is na de regering Wijdenbosch ook vervangen door Venetiaan. Ook mensen die niet aan de partij waren gelieerd werden ontslagen of mochten naar huis.Dat er thans op de ministeries mensen werkzaam zijn,die volgens jou incapabel zijn lijkt me overdreven.Een groot aantal van hen is goed opgeleid en ze zijn zeer capabel.

  Je moet er rekening mee houden dat de ambtenaren die men heeft vervangen sterk gelieerd waren aan het Front. Ambtenaren vormen de vierde bestuurlijke macht(bureaucratische macht) in een land.De ambtelijke macht is een afgeleide macht van de regering.Ambtenaren dienen beslissingen van de ministers loyaal uit te voeren. Maar niet alle ambtenaren zijn daartoe geneigd.Ze kunnen het beleid saboteren, stagneren,cruciale informatie kunnen ze achterhouden, ministers tegenwerken,enz. Er moet chemie zijn tussen ministers en ambtenaren.


  Maak melding

 53. Pero, als er 10 mensen tegen je zeggen dat je een paard bent, moetje er eens over na gaan denken om een zadel te kopen.
  Als je dit niet snapt ben je inderdaad de randdebiel waar de meesten hier op het forum je voor uitmaken, alleen heb jij zo’n ontiegelijke plaat voor je kop dat dat wel nooit tot je botte hersens (of wat daar voor door gaat) door zal dringen


  Maak melding

 54. Collegas onder elkaar is toch een beetje elastiese waarheid.
  Suriname 500.000
  China 1,3 biljoen basja bobo zou niet eens weten hoeveel nullen daarvoor nodig zijn.


  Maak melding

 55. hans als je het eerlijk bekijkt heeft nederland geen leger waar je u op kunt zeggen .nederlanders zijn geen vechters ,die mentaliteit hebben ze niet toch of zie ik het verkeert .vredes taken willen ze wel mee werken .dus er zit toch een kern van waarheid in wat pero zegt .


  Maak melding

 56. Beste tjokrodikoko

  Nederland was in de VOC tijd als mini landje een van de rijkste en machtigste landen van de wereld en kolonieen op alle werelddelen die veroverd moesten worden. Landen met miljoenen meer inwoners dan Nederlander.

  Heb je voor mij een heldhaftig feit van het leger van Suriname dat nog nooit een schot ( behalve op de eigen ongewapende bevolking) heeft gelost.


  Maak melding

 57. Henk Molenaar jammer dat Suriname geen VOC tijd heeft gekend, maar goed we kennen het heldhaftig verleden van het nederlands leger maar al te goed, In Indonesie was het waarschijnlijk geen “eigen” ongewapende bevolking toch.

  Jij bent en blijft een geboren hypokriet en racistische etter, ik minacht kakkerlakken en varkens als jou, dat je het maar weet.

  ————————————

  Lees hieronder maar, zo ben jij, geen enkele normen of waarden die je in je poeplijf hebt.

  “Nederlandse bemoeizucht: hypocriet en racistisch!
  De amnestiewet, waardoor hoofdverdachte Desi Bouterse vrijuit gaat, voor de moorden begaan in 1982, zorgt voor veel commotie in Nederland. Er zijn steden die alle samenwerking voor wat betreft sociale projecten hebben stopgezet, zoals Amsterdam, maar ook de Nederlandse regering staat te briesen van verontwaardiging.

  Onder aanvoering van het Tweede Kamerlid Toine Manders, poogde men zelfs de ACP/EU top in Suriname te saboteren. Wie mocht denken dat het Nederland echt gaat om wet en recht, om normen en waarden, heeft het mis, want dat kleine landje aan de Noordzee, op de vijfde plaats als het gaat om verdiensten door wapenhandel en oorlogstuig (hoe beschaafd!), ontvangt gaarne massamoordenaars en biedt hen zelfs staatsbanketten aan!

  Kazachstan maakte zich in 1991 los van de Sovjet Unie en wordt sindsdien met harde hand geleid door een zeer autoritaire dictator, genaamd Noersoeltan Nazarbajev, die al honderden tegenstanders heeft laten vermoorden en verdwijnen. Toen Nazarbajev na ernstige malversaties aan de macht kwam concludeerde de EU dat de verkiezing niet aan de geldende internationale standaard voldeed.

  In 2002 bracht Nazarbajev een staatsbezoek aan Nederland. Amnesty International en Human Rights Watch protesteerden, omdat in Kazachstan de doodstraf aan de orde van de dag was. In detentiecentra werden tegenstanders van Nazarbajev gemarteld en vermoord. Honderden tegenstanders van het schrikbewind, zoals de bekende journalist Sergej Duvanov, verdwenen spoorloos. De media werden gemuilkorfd door de mediawet van 2001, waarin elke vorm van kritiek op Nazarbajev strafbaar werd gesteld. Ook maakte deze despoot zich schuldig aan genocide, want het Uighurvolk werd vervolgd en uitgemoord: etnische zuivering dus. Om maar te zwijgen over de enorme corruptie in de partijtop.

  Al deze misdaden tegen de menselijkheid zijn nog steeds gaande! Wat schetst de verbazing echter? Massamoordenaar en dictator Nazarbajev werd door de Nederlandse regering tijdens zijn staatsbezoek met alle égards behandeld en kreeg zelfs een staatsbanket aangeboden door koningin Beatrix. Tijdens dit gebeuren hield de Nederlandse vorstin zelfs een speech, waarbij de despoot de hemel in werd geprezen. En waarom? Omdat Kazachstan enorme olie- en gasvelden bezit, waar Nederland zijn voordeel mee kon doen. Zie hier het morele geweten van kolonisator Nederland: het land dat als laatste met tegenzin overging tot het afschaffen van de slavernij!

  Het moge duidelijk zijn dat de huidige Nederlandse verontwaardiging over de amnestiewet geen enkele morele waarde heeft. De verontwaardiging is selectief en hypocriet! De wijze waarop Nederland zich in de binnenlandse aangelegenheden wilde mengen van Suriname door de ACP/EU top te willen saboteren, grenst aan koloniaal racisme. Blijkbaar moeten ze nog leren dat de slavernij afgeschaft is en dat Suriname een zelfstandige natie is. Laat me duidelijk stellen: ik ben persoonlijk fel tegen de amnestiewet, maar dit gegeven maakt me niet blind voor de hypocrisie van Nederland. Indien Suriname enorme olie- en gasvoorraden zou bezitten, zou deze zelfde Nederlandse regering de heer Bouterse op handen dragen, want het volk der Geuzen kent wat normen en waarden betreft, slecht één God en dat is GELD!

  Radjindre Ramdhani”


  Maak melding

 58. @Afu ede
  Waar ligt Kazachstan,weet Kazachstan waar Suriname ligt??!!
  Kent Kazachstan de tragische geschiedenis van Suriname die zich in deze EEUW aan het afspelen is?
  Kent Kazacstan over de illegale revo 1980,over de dec moorden ,de moiwana slachtingen.bouta amnestie….KENNEN ZE DIT!!!!


  Maak melding

 59. @Afu ede

  En weet je wat zo bizar is??!!
  De schrijvers zoals deze Ramdhanie die zo geweldig doen en de wereld geschiedenis van landen van hier tot daar zo sensationeel kunnen neerzetten op papier[met dank aan het internet,hun afkijkblaadje],vraag ze om de tragische geschiedenis van Suriname vanaf 25 feb op papier te zetten,wedden dat ze dan aan AMNESIA gaan lijden??!!!
  Whahahaaaaaaa……


  Maak melding

 60. @Afu ede
  En weet jij wat zo bizar is van jou en de rest van de paarse kudde..
  Jullie schreeuwen altijd HOERA,HOERA,voor iedereen [schrijvers]zolang zij niet over jullie baasje en zijn Eigen bloedige geschiedenis schrijven …en dan is aLLEs goed!!!


  Maak melding

 61. molenaar ik wil geen discussie voeren hier ,breek mij de bek niet open .je bent dom aan het praten geef antwoord op wat afusentie geeft gezegd .hij heeft gelijk dat nederland met twee maten meet en dat jij poep praat. dom en achterlijk ,en je maakt anderen voor debiel uit .ik denk dat jij debiel bent ,zie wat nederland anderen heeft aangedaan .nu past het in jou straat om het verleden aan te halen maar als anderen het doen mag het niet opzouten man ,stomme ezel .


  Maak melding

 62. @Tjokro ding
  Wat heeft Afu ede dan nog zo geweldig te vertellen?!!
  Dat hij/zij misdaad over de gehele wereld vereoordeeld maar dat wij onze Eigen Crimineel bouta met rust moeten laten??!!Dat onze Eigen crimineel Amnestie verdiend en niet vervolgd hoeft te worden en de rest moet wel vervolgd en veroordeeld worden??!!
  Vindt jij dit zo geweldig van Afu ede!!??
  En alsd je hier niet bent om discussie te voeren dan vraag je Afui ede en de rest van de paarsen om hun EMAIL adres en dan kan je discussies met hun allen voeren in prive verband!!!


  Maak melding

 63. @Tjokro

  En in Suriname werd het surinaamse leger nooit voor iets nutitgs ingezet!!
  De militairen moesten te strijde gaan tegen hun Eigen broeders olv je baasje!!
  Het was een Broederstrijd!!
  Olv je baasje moesten broeders mekaar afmaken op Eigen surinaams grondgebied. En de strijd ging gewoon om een persoonlijke strijd tussen bouta en brunsie en het is heel handig geweest voor bouta om het leger in te zetten om zijn gevecht te gaan uitvechten zogenaamd in naam van land Suriname!!!


  Maak melding

 64. de pres. is terug gevlogen uit trinidad-venezuela met een vliegtuig vol met beloftes, toezeggingen,duistere woorden nergens veriviëerbaar,holle vaten,en de movinas blij natuurlijk,..

  die chinees heeft hem weer in de maling genomen alles mondeling gezegd zonder enig zekerheid en die lul ddb blij natuurlijk..

  al weer een geslaagde succes vol reis voor niks..

  suris open jou aai..het wordt tijd..


  Maak melding

 65. Nederland was in de VOC tijd als mini landje een van de rijkste en machtigste landen van de wereld en kolonieen op alle werelddelen die veroverd moesten worden. Landen met miljoenen meer inwoners dan Nederlander.
  – Henk Molenaar

  @Henk,

  Nederland was de rovershol van de wereld?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.