donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijOnderwijs wil trancetrend stapje voor zijn

Onderwijs wil trancetrend stapje voor zijn

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 31 mei – De trend stuiten van trancetoestanden tijdens de schoolexamens. Dat is het voornaamste doel van een symposium voor leerkrachten, overheidsmanagers en geestelijke leiders. Gezamenlijk moet worden vastgesteld wat het fenomeen precies inhoudt en hoe ermee om te gaan. Tijdens de eerste sessie waren in elk geval de grootste godsdiensten erbij.

Vertegenwoordigers van de Islam, het Hindoeïsme en christelijke stromingen mochten hun licht laten schijnen. Opmerkelijk was dat zich onder de inleiders geen belijder bevond van de wintireligie. Toch wordt het trancefenomeen vaker geassocieerd met deze meer animistische geloofstak. Waarschijnlijk mogen de formele gelovigen niet voor het hoofd gestoten worden. Aan de trance worden meerdere beschrijvingen toegekend.

De ene spreker had het over een ‘toestand van gewijzigd bewustzijn.’ Anderen hadden het over bezetenheid. Hoe het ook zij, het eerste deel van het symposium moet genoeg materie opleveren voor een soort handleiding. Er komt nog een tweede deel. De organisatoren, de ministeries van Onderwijs & Volksontwikkeling en Binnenlandse Zaken willen leerkrachten en ouders een houvast bieden. Meerdere scholen zijn de afgelopen jaren het toneel van in trance verkerende kinderen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

43 REACTIES
 1. Dat is toch ronduit achterlijk. Hebben deze mensen niet van godsdienstvrijheid gehoord?
  Kan ook echt alleen in Suriname. Mensen die in sprookjes geloven en dan andere mensen uitsluiten die ook in sprookjes geloven.
  Ik snap sowieso niet wat die geestelijken daar moeten. Geestelijken weten niets. Ze halen hun kennis uit achterlijke boeken, geschreven in de bronstijd door mensen die geen kennis hadden van de wereld.
  Wat zij nodig hebben zijn psychotherapeuten en scholen.
  Het opleidingspijl van Surinamers is beroerd en wordt steeds slechter. Dit staat groei in de weg.
  Inplaats van kerken moeten ze scholen bouwen.


  Maak melding
 2. Forummers, Odi odi.

  Blijven ze nog steeds in SPROOKJES GELOVEN?

  Vertegenwoordigers van de Islam, het Hindoeïsme en christelijke stromingen mochten hun licht laten schijnen.
  ……………………………………………..

  Opmerkelijk was dat zich onder de inleiders geen belijder bevond van de wintireligie.

  Dus onze @pero, sra & Paraman, werden bij deze ook uitgesloten.
  Hebben ze geen bezwaar gemaakt bij het ministerie van Onderwijs?

  Want pero, sra & Paraman, zijn de beste woordvoerders
  van de Wintireligie.

  Jammer genoeg, dat ze de bekende (B.W.) op deze site niet hebben uitgenodigd.
  Want deze heeft het juiste middel om de in trance verkerende kinderen en ouderen te helpen.


  Maak melding
 3. @Basra Loksie
  Ze hebben verzuimd ook jouw stamboom om te hakken,want wat jij daar verteld is alleen maar prul!
  Jij houdt met je indianen verhalen die rotzooi ook in stand!Kwakzalver!


  Maak melding
 4. Trouwens, Pero, Milton en nog wat andere paarse bladluizen wekken op dit forum continu de indruk alsof ze de hele dag door bezeten zijn.


  Maak melding
 5. jij zat tog op die trance-school, sorry, maar dan heb ik geen werk voor U!

  waarom niet??

  omdat, als ik U ga vragen om een tandje bij te zetten, da geraakt U in een trance zo getuige Uw inspanning op die school!!

  ,,of gaat het tog nog goedkomen met deze “trance” gediplomeerden 🙂


  Maak melding
 6. Dit ontbrak nog in het bovengenoemd artikel.

  Samen met de geestelijken moet er een protocol komen, zodat leerkrachten zelf de situatie onder controle kunnen krijgen, zonder dat het onderwijsproces wordt verstoord, vindt Soeropawiro.

  De vraag is: En wat zal zo’n PROTOCOL inhouden?

  Volgens de inleiders is er een (onzichtbare macht) bezig die kinderen (kwaadaardige) dingen laat doen. “Maar deze situatie kan worden opgelost”, stellen zij.

  En hoe zal het worden OPGELOST?

  Wat een stelletje grappenmakers.
  Wie denken ze voor de gek te houden.

  Over een ONZICHTBARE MACHT gesproken!
  Dat hebben ze reeds jaren in SU. die het VOLK belazerd en besteelt.
  Ze zitten ook in het DNA.

  En DADA denkt om het leed een beetje te verzachten, heb ik ook onze STEVE MEYE WONDER voor SRD. 6000,- n.p.m. in dienst genomen.
  Maar deze hufter kan ook de KWADE GEESTEN niet verjagen en de kinderen uit hun TRANCE verhelpen.


  Maak melding
 7. ik zeg,als jij naar de islam,christen,hindoeisme,en andere relegie formen kijkt,is er geen verschil in geschriften en vaak ook uitleg van die religie”het zijn gemaakte religies die op macht en controle gebaseerd zijn en geen vrijheid tot stand brengen”religie is en betekend vrijheid”.
  hoe verwacht men dan dat er een oplossing gevonden gaat worden”men heeft zichzelf teveel in ander’s man’s cultuur, dat eigenlijk geen cultuur is, vermengd en aangenomen”omdat wij een groot gedeelte van onze cultuur niet op een oorspronkelijk manier uitgeoefend hebben hebben wij ook niet de inzicht wat betref die trend en wat het eigenlijk is of wat er moet gebeuren om terug in ballans te komen.
  het is wel duidelijk dat die formen van trend op geestelijk nivau is en aangeeft dat er een natuurlijke orde niet correct zijn of verlopen en daardoor zijn expresie in die form uit drukt.
  het zou dus handig zijn om, zeg maar, een aantal duizenden eeuwen terug te gaan om te leren hoe onze voorouders(afro-afrikanen)in ballans met orde van de natuur geleeft hebben om meer kennis te vergaren wat betreft onze hoedanigheid van leven volgens een bepaalde levens orde dat in ballans met ons zelf en de natuur tot stand zou kunnen brengen.


  Maak melding
 8. Een trance is een dissociatief verschijnsel waarbij iemand een ander bewustzijnsniveau heeft. Wie in trance is, is minder gevoelig voor prikkels van buitenaf, maar is niet bewusteloos en slaapt ook niet. Het persoonlijke identiteitsgevoel[1] kan verminderd zijn.
  Er zijn verschillende omstandigheden waaronder iemand in trance kan raken. Het verschijnsel kan optreden bij een tekort aan slaap of zuurstof en bij koorts, ondervoeding[2] en voorgeschreven[3] of strafbaar[4] medicijngebruik.
  In bepaalde gevallen beschouwt men een trance als gewenst, omdat de toestand wordt gezien als een “poort naar het onbewuste”. Hypnose kent bijvoorbeeld een aantal technieken om mensen in trance te brengen. Ook bij verschillende vormen van meditatie kan een trance optreden.
  Een trance kan ook worden ervaren als religieus fenomeen. Bij sjamanisme en van oorsprong West-Afrikaanse religies worden bijvoorbeeld vaak mensen in trance gebracht. Ook bij het bidden in de islam en het christendom treedt soms een lichte trance op. In het Nationaal Antropologiemuseum in Mexico-Stad is een standbeeld van Xochipilli te zien. Wasson, Schultes, en Hofmann (drie archeologen die het standbeeld hebben bestudeerd) veronderstellen dat dit standbeeld Xochipilli voorstelt, in een soort trance. In combinatie met de houding van het lichaam stellen de duidelijk gegraveerde bloemen volgens hen bedwelmende (hallucinogene) kruiden voor
  Als een trance optreedt buiten een religieuze of culturele context, kan deze een symptoom zijn van een psychische aandoening, vaak gediagnosticeerd als dissociatieve stoornis niet anderszins omschreven (DSM-IV-code 300.15) of trance- en bezetenheidsstoornis (ICD-10-code F44.3). In het handboek DSM-IV wordt dissociatieve trancestoornis voorgesteld voor verder onderzoek.
  Overigens is trance een heel alledaags verschijnsel. Iedereen die wel eens helemaal verdiept is in een boek kent het – of althans maakt het mee. Want ook dan treden trance-verschijnselen op: je hebt even wat minder aandacht voor je omgeving, en ben je helemaal geconcentreerd op jezelf. Ook als je vaak dezelfde weg aflegt per auto of fiets treedt soms als vanzelf trance op: je merkt dan ineens dat je een heel stuk weg “gemist” hebt. Terwijl je ook weet dat als er zich iets ongewoons zou hebben voorgedaan je meteen weer helemaal alert geweest zou zijn.
  Een lange rechte weg omzoomd door bomen is mede gevaarlijk omdat de eentonige rit gecombineerd met de door de bomen schijnende zon een automobilist in een lichte trance kan brengen. Deze trance kan gevaarlijk zijn door de verminderde aandacht op de weg. Een voorbeeld van een dergelijke weg is de Napoleonsweg.

  Bron Wiki.


  Maak melding
 9. Sra,

  ‘waar jij zelf in verkeer,daar geef jij een ander de schuld van,’ schrijf je noh.

  Daarom zit je bij het bericht ‘Nederlandse ontuchtpleger wil niet uitgeleverd worden” zo te schelden op homo’s en lesbo’s noh. Ik zei je toch al: het is een omgekeerde fantasie van jou, zoveel is duidelijk. Zelf verlang je er heel erg naar en het is zoals je zelf stelt ‘waar jij zelf in verkeer,daar geef jij een ander de schuld van.’ Mentaal ontspoorde en bezeten viezerik!


  Maak melding
 10. 30 mei 2013

  Srika wordt weemoedig van van de meeste reacties, hier op dit forum.

  De meeste reacties vertonen mamyo-achtige trekken, met therapeutische neerslag. De kennis en vaardigheid om op een onderwerp in te gaan ontbreken meestal en persoonlijke aanvallen worden de norm en ten slotte is het surinaamse gezicht de verliezer. Net een stelletje kraboes.

  Srikas zijn geen kraboes, ze trekken elkaar niet de ton in.Srika kan begrijpen dat een aantal van jullie, op dit forum, gestresst thuis zitten en geen tot weinig persoonlijke sociale contacten hebben en ook nog boos naar de werkelijkheid in deze wereld kijken.
  Ja, sommigen zijn heel schoon van buiten, maar heel vuil van binnen.

  Je hoeft het niet eens te zijn met een posting van een ander, maar ga daarop dan inhoudelijk in en toon wat respect naar die ander toe. Is dat veel gevraagd?

  Terug naar het onderwerp.

  Srika zegt dat als een volk zich teveel met tradities bezighoudt en de wetenschap afwijst, dit volk in verwarring haar eigen beleving van de werkelijkheid omarmd en in drijfzand wegzakt als etterlijk moraal.

  Hoeveel minpunten is Srika vandaag bij de ‘cabalen’ waard?
  Srika


  Maak melding
 11. En als de kop zou luiden;
  Bouta de pedofiel wordt uitgeleverd,zou die gek SRA tijd noch moeite sparen om baasje te komen verdedigen hier want dan zou gek SRA zeggen,bouta is een pedofiel en alles is goed!


  Maak melding
 12. Volgens Stephen Hawkings,de man die niet kan praten maar het toch doet,is de aarde uit niets ontstaan.Er is dan geen God die geschapen heeft en geen duivel die hem een haakje zette.En dan als wij uit lagere organismen voortkomen,dan gaan we terug naar de staat van toen,toen wij als organisme heel sterk stonden,bij nadering van levens bedreigend gevaar.Onbewust maken wij dan ons sterk om te overleven.Onder een boeven regering kunnen kinderen die nog in ontwikkeling zijn verlangen naar de staat waarin zij onkwetsbaar waren.Dus terug naar de oertijd en dat gedrag kan door de huidige maatstaven niet verklaard worden en bezigt men trance.


  Maak melding
 13. ray

  heb jij geen verstandig woordt te zeggen”jij zet jou zelf weer lul.
  geef jou mening over het bovenstaande nieuws en laat iedereen in zijn mening.
  of zit jij vol met haat dat jij geen realiteits bezef meer hebt.
  ray jij bent een leugenaar.


  Maak melding
 14. ooit liepen wij des morgens in het donker km’s om de hoofdweg te bereiken en dan kwam de schoolbus

  ooit liepen wij km terug van school naar huis en dan moesten wij ouders helpen in de huishouding en op het land!

  ooit van de spaarzame vrije momenten zij wij (velen) afgestudeerd echter nooit last gehad trance!

  ooit kregen wij optijd en altijd tucht maar raakten wij nooit in de trance!

  ooit deed de tjeplatie wonderen 🙂


  Maak melding
 15. Een uur eerder naar school komen tijdens de examens en 20 minuten mediteren doet wonderen, ook voor de Marronkinderen. De spanning gaat omlaag en er treedt kalmte op en de zenuwen komen tot rust. Probleem kan zijn dat de christelijke en islamitische godsdiensten iets tegen meditatie hebben omdat het uit India komt en het dus zien als iets Hindoeistisch. Hoe de Marrons meditatie zien is mij onbekend. Treurig is wel dat vandaag de dag menig kind niet eens weet dat hij/zij een ziel heeft en dat deze ziel een relatieheeft met de machtige cosmos (ook wel God genoemd). Ik vind het goed dat men de religieuze leiders er bij betrekt, maar beter is wellicht om organisaties zoals Art of Living te consulteren, die veel bezig zijn op dit gebied en velen al geholpen hebben.


  Maak melding
 16. @sra

  Probeer in het heden te leven jochie!!
  Waar de wereld met grote stappen vooruit in de tijd loopt,loop jij met grote stappen achterruit en belandt telkens weer in de tijd die EEUWEN teruggaan in de pre-historische tijd!!

  ‘het zou dus handig zijn om, zeg maar, een aantal duizenden eeuwen terug te gaan om te leren hoe onze voorouders(afro-afrikanen)in ballans met orde van de natuur geleeft hebben om meer kennis te vergaren wat betreft onze hoedanigheid van leven volgens een bepaalde levens orde dat in ballans met ons zelf en de natuur tot stand zou kunnen brengen’ Aldus Sra!!

  SRA je bent een LEUGENAAR!!
  Ga die hocus pocus van je elders in de wereld prediken!!


  Maak melding
 17. SRA Er is hier maar 1 die zich 24/7 voor l*l zet, een l*l is was en altijd zal blijven, en dat ben jij!!!!

  Bouta go go go go… to hell and back!!!!!


  Maak melding
 18. ray,who cares

  jullie zijn zo slim dat jullie oerdom geworden zijn.

  een volk zonder kennis van hun verleden is gedoemd te vaalen.
  dat kunnen jullie toch aan je zelf herkennen”omdat jullie niks van jullie voorouders weten lopen jullie als sombies in het niets en leren jullie een cultuur,gewoonte’s,ideologie,zogenaamde ontwikkeling en geloof dat niet van jullie is maar van jullie witmang basie,en weten jullie niet waarover jullie het hebben,anders zouden jullie niet persoonlijk worden,maar een duidelijk uitleg geven over het boven staande nieuws,,blam,,”jullie zijn weer door de mand gevallen.


  Maak melding
 19. die redimusus weten geen raad meer,sra is de man.
  iiiiiiiiiiiiii,jullie kunnen hem niet aan,en jullie kunnen pero ook niet aan,zwakelingen,iiiiiiiiiiiiiiiii


  Maak melding
 20. Sra,

  Wat schrijf je nu? Een geloof dat niet van jullie is maar van jullie witmang basie? Zoveel achterlijkheid op een dag is teveel voor dit forum. Ga je scholen smeerlap. Of weet jij alleen maar hoe je haat moet zaaien ten aanzien van homo’s en lesbo’s en hoe je de moorden en andere misdaden van DaDa Bouta goedpraat?


  Maak melding
 21. @Sra
  Ken jij de tragische geschiedenis van Suriname dat begonnen is op 25 feb 1980 tot heden?!!

  Hoe gaan onze voorouders die ons eeuwen voor zijn gegaan ,ons heden kunnen helpen bevrijden van BOUTA de KWELGEEST VAN SURINAME?!!

  Jongen,teer niet op je voorouders,probeer op je Eigen krachten wat te bereiken ,okay!!


  Maak melding
 22. SRA de zwakzinnige, het klopt als een bus een volk die zijn verleden niet kent is gedoemd te falen.

  Je kent niet je heden, laat staan je verleden, dus weet je ook niet waar je naar toe gaat.

  Je bent gedoemd te mislukken, en je zal samen met je paarse randdebielen ten onder gaan in het zinkend schip van Bouta.

  Bouta go go go go… to hell and back!!!


  Maak melding
 23. Sra zijn voorouders hebben hem tot nu toe ook niet geholpen want hij is dom gebleven (lees zijn postings maar na). Dus blijkbaar konden zijn voorouders op dit punt niets uitrichten. Hij is zelfs zo dom dat hij niet eens doorheeft dat hij de geesten oproept van voorouders die niets goeds met hem van plan zijn. Hoe kan je de geesten oproepen van voorouders die hebben gemoord, verkracht, gefraudeerd, etc. en verwachten dat ze je kennis, kunde en voorspoed gaan brengen. Je moet wel erg dom zijn om dat te geloven. Zie Sra.


  Maak melding
 24. 31 mei 2013

  Beste Ray,

  Srika moet constateren dat jij als trol, hier op dit forum, mijn posting niet goed gelezen hebt, althans de inhoud niet begrijpt.

  Als je mij als object van je dagelijkse therapie ziet, doe het maar. Srika is dan blij om zo mee te helpen dat je niet als een gestresste dolle steeds de straat oprent om aangezien te worden voor ‘apukuwinti Ray-tje’ :”Luku bung, ai bet’ jesi!”

  Ray, wat is dan volgens jou de symboliek van winti binnen de creoolse cultuur?

  Ray,jij praat in jouw posting, naar mij toe, dat Srika op de scholen winti moet dansen. Geef dan antwoord op mijn vraag.

  Extra minpunten van de ‘cabalen’ zijn van harte welkom!!!
  Srika


  Maak melding
 25. @Srika

  Suriname heeft geen enkel behoefte aan doden op te wekken om een trance problem op te lossen!
  De oplossing is gewoon ..de leerlingen schorsen of gewoon een wiepie go geven!!
  Dat is alles!!

  En please,
  ga liever onderwijzen te Santo boma hoge school kom hier aub niet de geleerde uithangen!!
  Stel je voor..schrijven als een ACADEMICUS maar lopen achter een Moordenaar,serial killer!!Weggegooid kennis,zonde van je kennis ‘academicus’Srika!!!


  Maak melding
 26. who cares

  jij bent ook uit geteld”waar heb jij het over.
  het moet zijn;als jij jou verleden niet ken,zal jij nooit weten waar jij naar toegaat.
  weet jij wel waar jij naar toegaat.
  of zal ik zeggen;krijp maar terug naar jou eilandje en bemoei niet met su.


  Maak melding
 27. bifa

  jou ideolgie is van mensen die jou gebrainwash hebben om zo te spreken;en als jij een geboeren surinamer ben en van afro-surinams ben,dan heb jij een groot probleem met jou zelf.

  ik zelf denk dat jij geen surinamer ben.


  Maak melding
 28. Mensen (Sra, Bifa, Ray, Who cares en alle anderen), hang je zelf niet te veel op aan deze of gene (Venetiaan, Bouterse enz.).

  Ze zullen jouw nooit verdedigen, dus waarom zou jij hen verdedigen? De Enige die jou zal helpen tijdens je laatste adem is Parmatma. Lees dit verhaal uit de Bhagavatam (denk ik).

  Er was een brahmaan (priester) in India, die een geestelijke was. Echter, hij deed alles wat verboden was, woonde met een prostituee, dronk alcohal, gokte enz. Op een dag kwam er een groep heiligen naar zijn dorp. Ze wilden hier overnachten en de dorpsbewoners haalden een geintje uit. Op de vraag of er een heilige in dit dorp woonde, verwezen ze hem naar die brahmaan, genaamd Adjamiel. Adjamiel ontving de heiligen, bood hen onderdak voor de nacht en ’s morgens toen de heiligen weer verder wilden trekken, kreeg hij wroeging en vertelde dat hij een zondaar was en hoopte dat zijn zonde hen niet bezoedeld had. Echter, het was nacht en hij had al zo lang geen gezelschap van heiligen gehad, dat hij deze kans niet durfde te laten gaan. De heiligen bedankten hem voor zijn gastvrijheid, maar wilden hem toch iets geven wat zijn heil zou bewerkstelligen. Ze zagen dat zijn vrouw (de prostituee) zwanger was en zeiden tegen hem: je zult een zoon krijgen, noem hem Narayan. Adjamiel was zeer dol op zijn zoon, die hij inderdaad Narayan noemde en zijn zoon was alles voor hem. Hij raakte zeer gehecht aan zijn nakomeling en er ging geen uur voorbij of hij riep zijn kroost wel voor iets, alleen maar om hem te kunnen zien. Op een dag kreeg Adjamiel een hartinfarct. De boodschappers van de heer van de Oordeel (Yamdev) kwamen Adjamiel meenemen om hem in de hel te werpen voor zijn zondige leven. Adjamiel raakte in paniek en riep zijn zoon Narayan, Narayan, waar ben je? Kom gauw. Zie vervolg.


  Maak melding
 29. Plotseling verschenen uit de Vaikunthalok (verblijfplaats van de Heer van de Universum, heer Narayan) twee boodschappers van heer Narayan, die de ziel van Adjamiel kwamen opeisen, om het te brengen naar de Vaikuntha-planeet, waar een ieder verblijft bij Heer Narayan. De Yamdev-boodschappers zeiden dat zij het recht hadden op de ziel van Adjamiel, die van Vaikuntha zeiden dat zij er recht op hadden. Uiteindelijk besliste heer Yamdev zelf: Heer Narayan is de Allerhoogste Macht in dit Universum en een ieder die tijdens zijn dood, al is het onbewust, zijn naam noemt, gaat, ongeacht hoeveel zonden hij heeft begaan, naar de loka (planeet) van Heer Narayan. Dat id de Genade van Heer Narayan.

  Dus beste mensen: het is niet gegarandeerd dat Bouterse en andere moordenaars naar de hel gaan. Indien ze zich overgeven aan Heer Narayan en elke seconde van hun leven Heer Narayan in gedachte houden, dan zal het hun vergaan zoals het Adjamiel is vergaan….verlossing van dood en wedergeboorte voor immer!


  Maak melding
 30. @Tjali bit mi: wil je dit soort problemen oplossen, haal Ust. Hakim Bawazier erbij.

  Jij krijgt ook al die kleine briefjes van die kwakzalvers? Die al je problemen oplossen? Examenvrees, mislukte relatie, geldproblemen? Enz.?

  Weet je trouwens wat Bawazier betekent? Hakim betekent sjamaan/dokter. Bawazier betekent, let op, aambeien. Dus Dokter Aambeien gaat al onze problemen oplossen?


  Maak melding
 31. Sra,

  Hoe durf jij mensen moreel de maat te nemen? Je bent een paarse bladluis. Dat lijkt me nou niet bepaald een voldoende kwalificatie. Bovendien zaai je haat ten aanzien van lesbo’s en homo’s die nog nooit iemand kwaad hebben gedaan, maar je moordenaar-drugs, coup en fraude-president, hemel je op. Hoe bedorven kan je geest wel niet zijn? Heb je soms een voorouder aangeroepen die ook niet zo pluis was? Jij gelooft toch in die Ka. Geen enkele paarse pauper hier op dit forum heeft recht van spreken als het gaat om morele kwesties. GEEN ENKELE! Je moordenaar-coups, fraude-en drugs-president heeft alles gedaan en doet nog steeds wat God verboden heeft. Heb daarom niet het lef om God erbij te halen als het gaat om homo’s en lesbo’s. Hoe durf je? Vuile achterlijke bladluis!


  Maak melding
 32. Waarom nemen ze niet een voorbeeld van de basisscholen in Nederland.
  Weten de Surinamers wel dat afgelopen woensdag 29 mei in Utrecht op de derde plaats geëindigd is Noah Suliman voor nationale voorleeskampioen. Hij was in het jeugdjournaal en prinses Laurentien feliciteerde hem. Noah is een halfbloed ( vader Surinaams hindoestaan, moeder Nederlandse). Hij zei ook trots te zijn als half Surinamer en ook de scholieren in Suriname het lezen te willen doen stimuleren. Op zulke mensen kun je trots zijn.


  Maak melding
 33. 31 mei 2013

  Beste Ray,

  Je gaat niet in op mijn verzoek. En alleen schelden kan jij!

  Als Srika voor jou als boksbal moet dienen en je zodoende therapeutisch beter van wordt, doe dat maar. Srika kan veel incasseren en heeft begrip voor jou toestand.

  Neem bijv. de posting van @Tedje. Prima, want ik leer er iets van en kan eventueel inhoudelijk terug reageren.
  Waarom probeer jij ook niet zo te posten? Vind jij dat zo moeilijk?

  Verder heeft Srika bij dit onderwerp geen behoefte meer om met jou in polemiek te gaan.

  Geef maar de minpunten!!!
  Srika


  Maak melding
 34. De postings van sommigen hebben een chronisch gebrek aan vitamine C, maar ze verwijten anderen gebrek aan vit D. De pot verwijt de ketel…..

  Have a nice day…

  Dan valt het gebrek van vitamine D wel mee!!!


  Maak melding
 35. Zo en nu ga ik mij voorbereiden op de premiere van de opera van onze Tania Kross Katibu di shon.. slaven van de meester.

  Have a nice day…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES