Geen sympathie voor moordlustige levenspartner

11

PARAMARIBO, 31 mei – Noch de vervolging, noch de rechter lijkt dezer dagen te bewegen tot sympathie voor gewelddadige levenspartners. In zeker twee gevallen bemerken de geweldenaars deze trend. Voor moord is in één geval zelfs levenslange gevangenisstraf opgelegd. Dat is buitengewoon.

Het toekennen van deze strafmaat is een zeldzaamheid. En hoewel het drastischer klinkt dan de strafmaat in werkelijkheid is, blijft het bijzonder. Dat was de daad ook. De veroordeelde man, Charles Franklin, zorgde voor ware opschudding ruim een jaar terug. Naar later bleek had hij zijn levenspartner, haar zus en diens dochter met een mes afgeslacht. De relatie was al jaren doortrokken van geweld en doodsbedreiging. Peroti bleek onder psychiatrische behandeling.

Voor de rechter legde dit kennelijk weinig gewicht in de schaal. Ten minste even schokkend was de daad van Rishi G. Die schoot zijn voormalige levenspartner in hartje Paramaribo dood. Ook hier was het slachtoffer lang te voren met de dood bedreigd. Beide gevallen wakkerden de discussie over bescherming tegen gewelddadige partners weer danig aan. Justitie pikt dat op eigen manier op. Tegen Rishi G. is een gevangenisstraf geëist van achttien jaar.

11 REACTIES

 1. हिंसा अक्सर तनाव का परिणाम है । और तनाव योग और ध्यान द्वारा कम होता है । (Geweld is vaak het gevolg van stress, wat weer teniet gedaan kan worden via yoga en meditatie).


  Maak melding

 2. lees dwt van vandaag over het pleidooi van Mr Kanhai in de case Richi G tegen de staat(lees O.M) hu krankzinniger mut iemand zijn om te stellen dat een psychiater een pshychiatrisch rapport mag schrijven en geen concliussie mag trekken, waarom vraag het OM de psychiater dan om zo’n rapport te schrijven??? vandaar dat de rechtspraak in su zo laag gevallen is


  Maak melding

 3. Dit is goed nieuws en een goed begin, als de rechters in de toekomst ook zware straffen opleggen aan moorddadige, psychopathische politici en politieagenten zodat deze niet alleen met een berisping of amnestie ermee wegkomen wanneer zij over de schreef gaan, dan is het beschaafde deel van het Surinaamse volk tevreden.


  Maak melding

 4. Kolo kolo,
  Vraag het aan de president van Suriname.
  Ik vraag mij af of zwaarder straffen help terwijl moordenaars , criminelen aan de macht zijn in ons geliefde land Suriname.


  Maak melding

 5. Hoe wordt je tegenwoordig op een hoge post benoemd in Suriname?
  Dinootje gaat na of je een zuiver verleden hebt. Indien je schone handen hebt, val je af(je bent immers niet chantabel), maar hoe zwaarder crimineel belast je C.V.is, des te meer kans maak je op de post. Immers een dief meldt geen mededief aan.


  Maak melding

 6. @GMAP
  Vragen aan de president? Vragen???????????
  GMAP boi mi fredé hatelijk. Want ik heb in de jaren 80 gezien wat hij kan en doet en dat hij anderen tot krankzinnigheid brengt en vooral degenen die toendertijd kleine kinderen in huis had om op te voeden.
  Zoon van 7 jaar kwam van school en zong “stré def stré wi no sa fredé” Maar ik als vader mi bing fredé
  Ook zong mijn zoon “mik deng kong we wakti deng”
  Ik vertelde toen mijn zoon “mi do dé want oenoe moes go kibrie”
  Ja GMAP zo bang was ik en zo bang ben ik nog. Ik ben een held op sokken.


  Maak melding

 7. @Ira: maar je vergeet ook om te schrijven dat men ook het geloof serieus mag nemen.

  यह विश्वास कि भगवान सब का है और सब का हितकरता है ठीक है, परन्तु अंधविश्वास प्रभू को भी नहीं भाता । अंधविश्वास करने वाला भला में भी विश्वास कर सकता है और बुरा में भी ।
  (Het geloof dat God van ons allen is en de verheffer van ons allen is, is goed, maar blind geloof bekoort zelfs God niet. De blindgelovige kan zowel blind in het goede maar ook blind in het kwade geloven.)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.