Ex-president Venetiaan: luchtje aan goudverkoop

138

PARAMARIBO, 31 mei – Er zit een luchtje aan de verkoop van een deel van de goudvoorraad bij de Centrale Bank van Suriname. Dit stelt voormalig president en parlementariër Ronald Venetiaan. Het lijkt wel déjà vu, de verkoop roept onwillekeurig herinneringen aan een onfris verleden op. Het was ten tijde van de militaire dictatuur en regering Wijdenbosch, beide geleid door Desi Bouterse.

Toen is net zo makkelijk de goudvoorraad geslonken. “De regimes Bouterse staan bekend om het systematisch wegsluizen van goudvoorraden van de centrale bank”, zei Venetiaan in het parlement. Het is dus oppassen geblazen. Weliswaar heeft de bank zelf getracht de samenleving gerust te stellen. In een persbericht wordt aangegeven dat het aanhouden van grote goudvoorraden niet aan te raden is. Dit zeker niet in een tijd van schommelende marktprijzen. Het goud is omgezet in dollars.

Het betreft ruim een kwart van de nationale goudvoorraad. Venetiaan wil weten wat er met de opbrengst is gebeurd. Ook over de honderd en zestig miljoen dollar die gelicht is uit de deviezenvoorraad moet een verklaring worden gegeven. Volgens de bank zijn er interventies gepleegd op de nationale geldmarkt. Venetiaan neemt er geen genoegen mee en blijft wantrouwig: “Té sneki beti yu, yu é frede woron (Surinaams voor ‘een gewaarschuwd mens telt voor twee’, red.).”

138 REACTIES

 1. Alles wat de politieke delinquenten onder leiding van DDB en zijn 40 struikrovers aanraken, zit een luchtje aan waar de suri straathonden geen brood van lusten.


  Maak melding

 2. hoefdraad

  En tot slot nog iets over de relatief laaggeschoolde, arrogante en onetisch gedragende Gillmore Hoefdraad, Governor of the Central Bank of Suriname. Een Governor van een centrale bank behoort respect af te dwingen door zich etisch op het werk en in zijn priveleven te gedragen. Dit blijkt niet te gelden voor de oud Adek-student Hoefdraad. Binnen 6 maanden nadat hij governor werd verliet hij zijn vrouw en woont nu samen met de dochter van de president. Hij kijkt ook niet meer om naar zijn kinderen, die hij inmiddels heeft verstoten. Daarnaast heeft hij talrijke sexuele relaties met vooral hindustaanse getrouwde damehindoris, o.a. ambassadeur Nirmala Hindori…..

  Dus volgens bouta …laat het goud circuleren om en rond mij roversgroep alleen en wij staan bekend als Ali baba en de 40 rovers..
  Whahahahaaaaa….


  Maak melding

 3. Vene, u kunt vragen stellen tot u een ons weegt, de waarheid zal u en het volk toch nooit te horen krijgen. Weet u nog de beloofde “TRANSPARANTIE”

  Bijna altijd verrijkt de moderne dictator zichzelf en zijn familie en de trouwe kliek om hem heen ongelimiteerd waarbij de rijkdommen van het land in de praktijk als persoonlijk eigendom van de dictator behandeld worden.

  Ergste vind ik, dat deze dictator met dezelfde nooit behaalde beloften (transparantie)herkozen wordt, gelet op de geschiedenis van dictators in Latijns-amerika.

  “Té sneki beti yu, yu é frede woron” Hoop dat ons volk juist kiest VENE.


  Maak melding

 4. Er zit geen luchtje aan dit zaakje, maar het stinkt aan alle kanten. Snap echt niet dat er niemand ter verantwoording wordt geroepen. Er zijn ook geen consequenties aan iemands handelen. Ze doen maar en alles met de mantel de liefde (lees met goedkeuring van DDB) dekken.
  Is mij ook helemaal ontgaan wat er uit het onderzoek is gekomen van die 70 Kg goud welke van een boot is gestolen in Curaçao. Goud was niet geladen in Guyana en stond ook niet op de papieren. Boot kwam in Guyana nadat het was vetrokken uit Sur.
  Ethiek is ver te zoeken in Suriname. Bah!


  Maak melding

 5. Ray,

  Dat bedoel ik nou: sodom en gomorrah in Su. en speciaal bij Hoefdraad. Hier een vrouw, daar een bijvrouw, elders een dame van plezier, niet naar je kinderen omkijken, etc. etc. Geen God noch gebod kennen. Leven als een lord maar een laag moreel niveau. Walgelijk!


  Maak melding

 6. Suriname, Libye Sirye Roemenië, Iran, Irak, Rusland,Equatorial Guinea, Liberia.
  Google de leiders van die landen en hoe met ze is afgelopen en zal aflopen. Een voor een eindigen ze allemaal hetzelfde. Ik zie reikhalzend de toekomst van de nog in leven zijnde schoften tegemoet.


  Maak melding

 7. Gebral van een oude man, Vene zou hij in 2015 terugkomen, boi da poor dape, in 8 jaar heeft ie niets gedaan, niemand laten oppakken, en opsluiten, en nu zeikt van die toren.Hij wist toen toch dat er gerommeld werd, was ie bang denk ik wel, wat een sukkel.


  Maak melding

 8. venetiaan is en blijft een domme baviaan die nogsteeds de hielen en kont van zijn witmang basie likt.
  venetiaan jongen,wie heeft jou geleerd om zo wantrouwig tegen jou lantgenoten te zijn,jou dagen zijn geteld als pres en jij bemoeit jou met zaken die jou niks aangaan,venetiaan jij was degene die een deal van 5% met cannada hebt ondertekend,waar zijn dan die miljarden dollars om su op te bouwen gebleven,15 jaren lang heb jij van su en bevolking gevreten en gestolen en nu geef jij de huidige regering de schuld van het een en ander,ai baja,de pot verwijt de ketel.


  Maak melding

 9. Luchtje a sani e dampu….
  Vene ik ben blij dat je weet dat het stinkt maar het is jouw schuld dat wij zijn opgescheept met deze poepscheppers


  Maak melding

 10. @F.Hossenbux

  Je denkt dat bouta zich zomaar zou laten oppakken?!!
  De rechters op Boxel waren in de gelegenheid om hem alsnog in boeien te laten slaan…maar dan eh…1 telefoontje van bouta en de rest is geschiedenis beter bekend als het BOXEL EPISODE!!!


  Maak melding

 11. DDB heeft het SU volk meer dan 1- keer een poepje laten ruiken en van zijn poepgeurtjes kan Su nog steeds niet bijkomen. Met weer nog een pufgeurtje/poe/ka van hem erbij, is het de vraag of het proletariaat dit stront wel overleeft.

  DDB heeft verspreidt wel veel gassen. Zijn gassen kunnen alleen maar de dood tot gevolg hebben. Wie geen gasmasker heeft en zuurstofcilinder met zuurstof is historie.

  De kruik gaat zo lang de water tot die barst.

  Soema no sab fa KLEINE ZAMBO ka, TANG,MOES TOE SMEER ING.

  TE JOE NJAN LANTIE MONIE JOE NAFOE LONG.

  KA FOE KLEINE ZAMBO:
  25 FEB 1980 DE STAATSGREEP;
  DE GRONDWET VAN DE REPUBLIEK SURINAME AAN EEN KANT GEZET;
  zichzelf verrijkt met gelden van de verdragsmiddelen die voor de tot stand komeling van de onafhankelijkheid van 25 nov 1975′,
  8 DEC 1982 MOORDEN;
  A KONDRE SKEER TIJDENS DE DICTATUUR;
  MOIWANAMOORDEN;
  GOUD VERDWENEN VAN DE SURINAAMSE CENTRALE BANK’;
  GROE SCHULDEN bij andere landen’;
  DRUGSZAKEN;
  VERKWANSELEN VAN DE GOEDE NAAR EN EER VAN DE REPUBLIEK SURINAME/RS;’
  NOOIT VERSCHENEN BIJ DE RECHTBANK/KRIJGSRAAD VAN BOXEL;
  AMNESTIE;
  NU WEER GOUDVOORRAAD VERMINDERD MET EEN KWAR;
  ENZ, ENZ

  a mi boi! so foer tingie ka! Su volk las ing jéje!


  Maak melding

 12. SRA: Look who’s talking…..

  Jij bent degene die niet alleen een BAVIAAN is, maar ook een Suribabiaan…
  Je weet wel uit de stinkriolen van de Goede verwachting e.o.

  het vuil onder de teennagels van Venetiaan is miljoenen maal beter dan jij en je paarse crimi bende…..

  Bouta go go go go go… to hell and back!!!!


  Maak melding

 13. sra

  venetiaan is en blijft een domme baviaan die nogsteeds de hielen en kont van zijn witmang basie likt.

  Ik ben geen Vene fan maar als ik zo de postings van je lees (woordkeuze en zins opbouw en samenvatting van bewoording) dan denk ik met enige stelligheid te kunnen zeggen dat Vene qua opleiding zeer zeker hoger is dan de jouwe.
  Dus denk ik dat jij de domme baviaan bent.
  Leer lezen en begrijpend lezen wat met het stuk wordt bedoeld alvorens je zo dom begint te schrijven.


  Maak melding

 14. moet zijn:
  DDB verspreidt wel veel gassen. Zijn gassen kunnen alleen maar de dood tot gevolg hebben. Wie geen gasmasker heeft en zuurstofcilinder met zuurstof is historie.

  De kruik gaat zo lang de water tot die barst.

  Soema no sab fa KLEINE ZAMBO ka TANG,MOES Tang SMEER ING.


  Maak melding

 15. @Marina en sra

  Venetiaan is nooit/never de rechter van Suriname geweest!
  Zelfs hij moet zich houden aan de regels van de rechter!!
  Het uitspreken van DE vonnis heft dus echt niet bij Venetiaan gelegen in geval jullie het niet wisten!!


  Maak melding

 16. ach ja, het volk heeft electoraal gekozen voor deze man. Hij krijgt van het volk vrijbrief om te stelen en met kerst die “domme Surinamers”weer te misleiden.

  Dus Opa Penistiaan jij had de kans om geschiedenis te schrijven. Nu moet je niet l.ll*n over deze man. Indirect ben jij en jouw Hindostaanse boeven ook schuldig aan muiterij.

  Surinamers verdienen beter. Suriname lijdt onder jullie domme beren die met vorken dansen.


  Maak melding

 17. Ik vertrouw Bouterse 100 procent op zijn blauwe ogene en zijn verdiensten voor Suriname in de jaren 80 en 90.

  Yesh right……

  Over paar maanden is alles verdwennen: goud, deviezen en kan je weer brood kopen voor 10.000 SRD


  Maak melding

 18. Wie goud heeft en het verkoopt moet echt in de rats zitten, want over 10 jaar wordt goud goud waard, echt bijna onbetaalbaar. Don’t part of your gold for a golden future, zou ik zeggen.
  Waarom gaat goud veel meer waard worden? Omdat het straks zal blijken dat goud de oplossing is voor een heleboel ziektes en bestrijding van virussen enz. Goud wordt straks een beste medicijn waarmee tal van ziektes, van ontstekingen tot vormen van kanker genezen kunnen worden.


  Maak melding

 19. Sra is zo’n typische domme NDP die zolang Bouterse maar blijft schijten op de Hollanders hij zonder problemen Suriname mag leegroven.


  Maak melding

 20. Beste Sra

  Venetinaan is door Nederland altijd met alle respect behandeld.

  Venetiaan heeft in zijn navelpluis meer klasse dan drugsdealer Bouterse in zijn vette lijf.


  Maak melding

 21. ray
  wat heeft venetiaan nog te zeggen.
  jij weet toch dat hij niet anders kan dan wat hij van zijn meester geleerd heeft,vuile bedrieger en leugenaar


  Maak melding

 22. Vrijdag 31 mei 2013 om 13:58 uur, door sra

  ray
  shame on jou

  @sra
  Shame for what??!!
  Voor het spreken van de waarheid,zeg je shame On you!!!


  Maak melding

 23. kolokolo

  heb jij dan die nieuws goed gelezen.
  ik weet nu dat jij jou aangesproken voelt”vanwege jou reactie naar mij”voor jou het zelfde,geef jou mening over het boven vermelde nieuws of anders,mondje dicht.
  mijn opleiding,daar weet jij niks vanaf,en waarom ik mijn posting op een bepaalde manier kenbaar maakt,is,voor jou, te hoog gegrepen.


  Maak melding

 24. ray

  van jou meester die jou onder zijn voeten heeft”maar die bouterse niet zover kon krijgen”vandaar die hhaaat.iiiiiiiiiiiiii


  Maak melding

 25. ray

  mijn naam is sra,en geen sar,”begin jij in de waar te raken met jou leugens.
  jij woont niet in su en ziet en weet niet de hoedanigheid ervan,,leugenaar.


  Maak melding

 26. Mark my words. The value of the gold price will rise sky high above the fictitious glass ceiling very soon.

  The economic (political) Power Of (the western world) Gold!

  Major civilizations. What constitutes. Western civilization: Western Europe, South, Middle and North Amerika, Australia and New Sealand.

  Iraanse terroristen infiltreren in regio, ook Suriname, dit is een Déjà vu uit de jaren ´80 en voorbode van een interventie scenario richting Suriname (zie het boek van Bob Woodward: Dek Mantel, De geheime oorlogen van de CIA)

  Surinamers maak je borst maar nat ( bereid je voor op een (harde klus) aanval van Unmanned Aerial Vehiclezware: Drones (of op veel tegenstand).

  http://www.firstpost.com/topic/place/iran-saving-the-world-economy-from-gaddafi-gold-dinar-video-3uxrnEpelNo-32-27.html

  http://www.youtube.com/watch?v=zCnFBqVwhw8

  Dit moet u gezien hebben:The Secret World Of Gold!
  in deze 3-delige (The Secret World Of Gold) documentaire wordt dieper ingegaan op wat goud nu precies betekent voor (Suriname) onze wereld. Waarom is goud zo belangrijk? Goud is het enige woord dat door de eeuwen heen garant staat als een synoniem voor welvaart. Goud is en was belangrijk van de Inca’s tot de Indiërs. Goud was de inzet van vele oorlogen. http://www.youtube.com/watch?v=gHTuP3AwPcU Deze video moet je gezien hebben. The golden rule is: Those who have the gold, rule! Dit wist Adolf Hitler ook. De tweede wereldoorlog was niet alleen over territoria, maar ook over goud. Deze documentaire legt perfect uit welke rol goud heeft gespeeld in de tweede wereldoorlog. Een zeer interessante kijk op de geschiedenis.

  De oorlog in Libië ging o.a. ook om de grote nationale Libische goudvoorraad (goudreserves) goudstaven van (Libië) de vermoorde president Gaddafi. http://www.nu.nl/onrust-midden-oosten/2473915/kaddafi-zit-pot-met-goud.html Na de invasie/opstand casu quo de moord op president Moammar Mohammed Gaddafi heeft men niets meer gehoord van de grote goudvoorraden van Libië.

  Andrew Maguire is an independent bullion trader and a whistleblower. He alleged to United States regulators that fraud had been committed, and that prices in the international gold and silver markets had been manipulated. Maguire and his wife were injured in a hit-and-run accident a day after he was identified as the source of the allegations. http://www.youtube.com/watch?v=yLxoeLqQMlw
  http://www.youtube.com/watch?v=CNXODifP5Zg

  Nu wordt de goudprijs voornamelijk bepaald door de papieren prijs. Er zijn er die zeggen dat per ounce fysiek goud er 100 ounces papieren goud wordt verhandeld, Ponzi komt dan als eerste in gedachte. En waar is al het goud van de centrale banken gebleven?http://www.youtube.com/watch?v=39gkCg6KJzw (google Ponzi´s- piramide)

  http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2013/4/12_Maguire_-_Over_500_Tons_Of_Paper_Gold_Sold_In_Takedown.html

  http://www.tfmetalsreport.com/featured/andrew-maguire

  http://www.youtube.com/watch?v=nXeC3wN-Ywk

  http://www.marketwatch.com/

  http://www.bullionvault.com/

  http://www.businessinsider.com/three-reasons-gold-is-like-bitcoin-2013-4

  http://www.rtl.nl/financien/rtlz/dossierdetail/Grondstoffen-Goud-en-Zilver.xml

  http://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Maguire_(whistleblower)

  http://www.kitco.com/leadgen/companies/guyana/
  Denkt u aan de belangrijke zeer wijze woorden van kameraad, overste Badrissein Sital op 25 februari 2010, op het Revo-plein. Citaat Badrissein Sital: ”WIJ HEBBEN DE REVOLUTIE NIET GOED BESCHERMD, hij gaat verder, ALS JE NU EEN ZAK GELD ONBEHEERD HIER OP TAFEL ZOU LEGGEN ZOUDEN DIEVEN HET ONHERROEPELIJK (STELEN) MEE NEMEN.”

  Suriname wat ik hiermee wil aangeven is ‘boer let op je (kippen) kippenhok, Reintje de vos (het failliete westen, het boevengilde/de westerse Segebai) is op de loer!!!’

  De 30% aandeel dat Suriname heeft met I am gold en de toekomstige aandeel van 25% tussen (RoS) Surgold (joint-venture tussen Suralco en Newmont) zal Suriname een grote goudvoorraad (goudstaven) goudreserves opleveren.

  Suriname zorg ervoor dat (Suriname) je niet een al te grote goudvoorraad op de centralebank van Suriname opslaat. Suriname moet niet-meer-dan-nodig-is een x aantal kilo´s aan goudreserves op de centrale bank van Suriname opslaan, om zijn geldmunteenheid waarde vast te dekken. Het moet net niet rendabel genoeg voor het (buitenland) westen zijn, om een invasie scenario op touw te zetten om op goudroof in de republiek Suriname over te gaan op de Surinaamse goudvoorraad. Bijvoorbeeld: een invasie scenario m.b.t. Iraanse terroristen infiltreren in regio, ook Suriname etc. kan door het westen allemaal als argument gebruikt worden wanneer het ze uitkomt om een invasie te plegen in Suriname.

  En het alom bekende invasie scenario om “het volk van Suriname zogenaamd te komen bevrijden uit de macht van (voor het het westen niet gezinde regering/machthebbers) de coalitie“ , zoals in Irak en Libië e.a. soevereine staten het geval is geweest.

  Suriname met de (inkomsten/royalty’s van staatsolie)30% gouddeal & de toekomstige/aanstaande 25% goudaandeel kunt u van (Paramaribo) Suriname een kleine super modern Singapore/Dubai maken. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3375560/2013/01/11/Olie-en-goud-met-Suriname-gaat-het-goed.dhtml

  De toekomstige grote goudvoorraad kan in drie delen gesplitst worden. Een deel op de Centrale Bank van Suriname, een deel (op de beurs) voor het beleggen (verhandelen) in het buitenland en een groot deel wordt gepompt in de Surinaamse economie o.a. voor het creëren van de werkgelegenheid, infrastructuur, woningbouw, onderwijs, landbouwsector (bloemensector) , nationale schoon drinkkraan water & elektriciteitsnet, gezondheidszorg & landbouw gezondheidszorg, veiligheid, modaal inkomen/minimumloon, nationaal sociaal zekerheidsstelsel, defensie, sponsoring van profvoetbal/betaald voetbal, promoten van topsporters en allerhande talenten, Bestrijden: Wateroverlast- Werkloosheid- Hang jongeren & Recidive!.

  Suriname er is nog een optie om met de BRIC-landen een Financial bullion goldbank met fysieke goudvoorraden op te zetten. http://nl.wikipedia.org/wiki/BRIC

  Kwaku


  Maak melding

 27. Sra is een ongelofelijk dom Paarse Teefje dat diep in het achterwerk van zijn baas Bouta.

  Met zulke Surinamers als Sra is Suriname reddeloos verloren.


  Maak melding

 28. यह कलयुग है । यहां राजा भ्रष्ट होगा और प्रजा राजा का अनुकरन करेगा । धनवान भी दुःखी होंगे, निरधन की तो बात हि क्या । न्याय को बल से मापा जायेगा । धर्म को तुच्छ माना जायेगा । (In de huidige tijdperk, Kaliyug, zullen zowel regeerder als volk corrupt zijn, zelfs de rijken zullen ongelukkig zijn, laat staan de armen. De machtigen zullen bepalen wat rechtvaardigheid is en aan deugden zal weinig waarde worden toegekend).


  Maak melding

 29. De verkiezingscampagne is gestart voor 2015, dat is aan de hand van dit bericht wel duidelijk. Je zult over en weer geluiden horen waar wij de feiten niet kennen, weten, hebben. Laat je niet snel meeslepen in emotie want emotie zorgt er namelijk voor dat jij niet meer kunt rationaliseren, dus blijf kritisch en denk voor jezelf. Deze tactieken zullen vaker gebruikt worden door welk partij dan ook.

  Dat het canadees goudbedrijf in de tijd van venetiaan meer heeft kunnen profiteren dan de onlangs veranderde contractsvorm ( dankzij de huidige regering ), dan vraag ik mij eerlijk gezegd af waarom ronald venetiaan het zo ver heeft laten komen dat er maar slechts 5% naar Suriname ging. Niemand maar ook niemand was hier tevreden over, nietwaar? Ik was afgelopen december in Suriname en mensen zijn zeiden eerlijk dat het wel mooi is geweest na vijftien jaar, neem ze dit maar eens kwalijk dat zij nu op de huidige regering hebben gestemd. Je wilt simpelweg gewoon iets anders uitproberen die the berger. Nu ligt het aan de huidige regering om haar taken uit te voeren, en als venetiaan vijftien jaar Suriname heeft mogen regeren, prima, maar dan moet hij al niet na twee jaren gaan lopen stoken want niemand kan in twee jaren alles realiseren, kan gewoon niet. Dan gun ik de huidige regering ook jaren, al geloof ik nog steeds dat het geen vijftien jaren zal duren, en dit is iets wat venetiaan natuurlijk niet fijn vindt. In ieder geval gun ik Suriname het allerbeste en we zullen zien wie in 2015 het land mag regeren.


  Maak melding

 30. @iiiiiii

  Nog even dit.
  De heer Venetiaan is overal ter wereld welkom en raad eens hij heft geen amnestie,
  Dan heb je je baasje bouta,
  het lijkt alsof Amnestie je baasje vleugels heeft gegeven, die man vliegt en vliegt naar de armste landen in de wereld die hun Eigen volk niks te bieden hebben laatstaan de Suriname,
  maar dat je baasje gewoon zomaar de lijder is van het volk weet hij ook wel!
  Als zijn amnestie vleugels gesnoeid wordt zal hij hard op zijn achterste vallen!!!!!!!


  Maak melding

 31. Reactie op Ray, deze poppenkast duurt en duurt maar, en dat komt door klungelige eikels van rechters, en meer, men is bang, Vene toen ook, dus die pres gaat gewoon door, Allemaal van die oelewappers in Suriname en hopen dat het buitenland de pres wegschiet, nou soory me maars, zielig dit allemaal en elk jaar weer die heisa voor 8 dec, de dag zelf gelul erna, ze lachen zich een hoedje diegenen die men moet oppakken, en
  de bevolking daar gaat gewoon door, de jongeren hebben wat anders in gedachte.


  Maak melding

 32. Dit is werkelijk waar niet te geloven…….zo vaak heb ik hier al over geschreven….. Het doel dat Bouterse wil behalen is slecht zichzelf verrijking, gokken met het geld van land en volk. Alleen hij en zijn eigen mensen, niemand anders.

  Het zou verboden moeten worden dat de schoonzoon van Bouta. meneer HOEFRAAD op deze wijze Suriname leeg rooft. Het is te zot voor woorden, op alle belangrijke posten zitten familie of vrienden van Bouterse…. mensen, waar zijn we mee bezig?.

  Maaaaar ja, tja…. wat zal ik zeggen?
  Dit is een keus die de kiezer heeft gemaakt, dit zijn de gevolgen.

  Surinamers: Massaal actie voeren, of anders…..ben ik bang dat u in uw eigen land dankzij de president Bouterse zult verzuipen.

  Ik roep een ieder op om wakker te worden, het is nu aan de VHP en NF om het aan hun volk goed uit te leggen dat de gevolgen voor hun zullen zijn als Bouta weg is.

  Actie voeren, handtekening ophalen, deze president AFZETTEN! Jullie moeten niet hier zitten schrijven mensen, maar gewoon het vertrouwen en de president opzeggen en zijn aftreden EISEN!


  Maak melding

 33. Als je dit gebral noemt dat zitten er heel veel steken lost bij jou.
  Zo ontstaat een dictatuur, die paarse idioten die het woord democratie durven in de mond te nemen zijn van de pot gerukt. Je gebruikt honderden miljoen van het land zonder het parlement op de hoogte te stellen is naar mijn mening een vorm van DICTATUUR.


  Maak melding

 34. Hoeveel dochters heeft die Bouterse en welke van die dochters is het slachtoffer van de penisperikelen van Hoefraad?
  En schoonpappa vindt een echtbrekende schoonzoon ok? Omdat hij dat ook zelf doet/deed?


  Maak melding

 35. Marty,
  Het Parlement is er niet voor niets, CLAD ook niet.
  Die monster die een grote bek op de podium had over transparantie zwijgt in iedere taal, wanneer laten jullie je hoofd baggeren?????


  Maak melding

 36. @SRA

  Vanuit mijn stoel, achter de laptop kan ik met zekerheid stellen, kijkend naar je reactie, dat ik zeker 100% beter geschoold ben dan jij.
  Reden waarom ik ernstig twijfel, dus niet eens gerede twijfel heb, aan het niveau en scholing van je.
  Dus een vergelijking maken met een ander, waarvan je welhaast zeker het onderspit zal delven, neigt naar vermetelheid.
  Wees braaf en zoek je gelijken op.


  Maak melding

 37. Mensen (Sra, Bifa, Ray, Who cares, Molenaar, Kolo kolo en alle anderen), hang je zelf niet te veel op aan deze of gene (Venetiaan, Bouterse enz.).

  Ze zullen jouw nooit verdedigen, dus waarom zou jij hen verdedigen? De Enige die jou zal helpen tijdens je laatste adem is Parmatma. Lees dit verhaal uit de Bhagavatam (denk ik).

  Er was een brahmaan (priester) in India, die een geestelijke was. Echter, hij deed alles wat verboden was, woonde met een prostituee, dronk alcohal, gokte enz. Op een dag kwam er een groep heiligen naar zijn dorp. Ze wilden hier overnachten en de dorpsbewoners haalden een geintje uit. Op de vraag of er een heilige in dit dorp woonde, verwezen ze hem naar die brahmaan, genaamd Adjamiel. Adjamiel ontving de heiligen, bood hen onderdak voor de nacht en ‘s morgens toen de heiligen weer verder wilden trekken, kreeg hij wroeging en vertelde dat hij een zondaar was en hoopte dat zijn zonde hen niet bezoedeld had. Echter, het was nacht en hij had al zo lang geen gezelschap van heiligen gehad, dat hij deze kans niet durfde te laten gaan. De heiligen bedankten hem voor zijn gastvrijheid, maar wilden hem toch iets geven wat zijn heil zou bewerkstelligen. Ze zagen dat zijn vrouw (de prostituee) zwanger was en zeiden tegen hem: je zult een zoon krijgen, noem hem Narayan. Adjamiel was zeer dol op zijn zoon, die hij inderdaad Narayan noemde en zijn zoon was alles voor hem. Hij raakte zeer gehecht aan zijn nakomeling en er ging geen uur voorbij of hij riep zijn kroost wel voor iets, alleen maar om hem te kunnen zien. Op een dag kreeg Adjamiel een hartinfarct. De boodschappers van de heer van de Oordeel (Yamdev) kwamen Adjamiel meenemen om hem in de hel te werpen voor zijn zondige leven. Adjamiel raakte in paniek en riep zijn zoon Narayan, Narayan, waar ben je? Kom gauw. Zie vervolg.


  Maak melding

 38. Plotseling verschenen uit de Vaikunthalok (verblijfplaats van de Heer van de Universum, heer Narayan) twee boodschappers van heer Narayan, die de ziel van Adjamiel kwamen opeisen, om het te brengen naar de Vaikuntha-planeet, waar een ieder verblijft bij Heer Narayan. De Yamdev-boodschappers zeiden dat zij het recht hadden op de ziel van Adjamiel, die van Vaikuntha zeiden dat zij er recht op hadden. Uiteindelijk besliste heer Yamdev zelf: Heer Narayan is de Allerhoogste Macht in dit Universum en een ieder die tijdens zijn dood, al is het onbewust, zijn naam noemt, gaat, ongeacht hoeveel zonden hij heeft begaan, naar de loka (planeet) van Heer Narayan. Dat is de Genade van Heer Narayan.

  Dus beste mensen: het is niet gegarandeerd dat Bouterse en andere moordenaars naar de hel gaan. Indien ze zich overgeven aan Heer Narayan en elke seconde van hun leven Heer Narayan in gedachte houden, dan zal het hun vergaan zoals het Adjamiel is vergaan….verlossing van dood en wedergeboorte voor immer!


  Maak melding

 39. De Surinaamse Centrale Bank moet heel transparent zijn in alle ondernemingen. Alleen zo kunnen wij dit soort twijfels en zorgen voorkomen. Dit ondermijnt verder de al bijna niet bestaande imago van Suriname. Hoe trek je investeerders aan als men niet eens geloofd dat de Centrale Bank onafhankelijk is maar geld aan het stoppen in het budget van de Pres voor zijn persoonlijke uitgaven.

  Er zijn geen grote veranderingen geweest op de wisselkoersmarkten, de cambios hanteren een koers dat heel dichtbij is bij die van de centrale bank. Dit betekent dat een verdediging van de SRD zoals de CBvS zegt niet waar is! Je verdedigd namelijk alleen als je onder aanval bent….. De enigste die aan het aanvallen is nu is Bouta. 2015 komt eraan, je weet hoe dat gaat in Su, uitgeven wat je niet hebt om stemmen te kopen, destemeer als je gedurende 5 jaar 0,0 gepresteerd hebt.


  Maak melding

 40. @Henk Molenaar,

  Zeer zeker. Param-atma (de Allerhoogste Atma) , Narayan, Vishnu, Krishna, Rama, Durga, Shiv, Kali hoe je Hem ook wil noemen, noem Hem maar Jezus, Yahweh, is pure Liefde en Genade. Elke zonde wordt vergeven, zodra men zich overgeeft aan de Allerhoogste.
  De catch is echter dat niemand zich wil overgeven….
  De genade van een grote heilige is ook zeer belangrijk. Een van de redenen waarom men wil sterven op heilige plaatsen is dat er de kans is dat daar een grote heilige (iemand die tijdens dit leven al verlost is) aanwezig is die zijn genade op je kan werpen.
  En Parmatma zegt Zelf: Mijn meest favoriete verblijfplaats is in het hart van de Heiligen.


  Maak melding

 41. Beste Suriboy

  Bouterse is al volop campagne aan het voeren. Dat doen hij door zijn falende beleid ( op alle fronten!!!) te verdoezelen. Het krampachtig hooghouden van de SRD is daar net beste voorbeeld van.

  De financiele bodem van de Surinaamse schatkist is al lang in zicht en de verkoop van de goudvoorraad moet dat verdoezelen.


  Maak melding

 42. Het geluk van Adjamiel was dat hij een echte Heilige tegenkwam die zijn heil in gedachten had. En wist dat Adjamiel zich zou vastklampen aan zijn zoon en dus vaak hem bij zijn naam zou roepen. Adjamiel was rond de 80 jaar toen hij zijn zoon kreeg. En ook al denk je onbewust aan de Allerhoogste, Hij weet dat je aan hem denkt en verliest jou niet uit het oog.
  Wij zijn allemaal ontstaan uit die Ene, zoals de aarde en de maan als vonkjes zijn ontstaan uit de zon, zo zijn wij als nog kleinere vonkjes ontstaan uit de Oer-zon, die Narayan is. Wij hebben alle eigenschappen (in kwaliteit) die Paramatma ook heeft, alleen zijn wij ergens de weg kwijt geraakt en hebben ons overgegeven aan de materie en aan de zintuigen, de valse ego en het beperkte verstand. Derhalve zijn de Heiligen zeer hard nodig om ons de weg terug te wijzen. Een land waar veel echte Heiligen wonen is waarlijk een gezegend land, ook al mag er dan armoede zijn.


  Maak melding

 43. “Elke zonde wordt vergeven, zodra men zich overgeeft aan de Allerhoogste”.

  Waarom? Gelijk op het moment waarop je jezelf overgeeft, ben je niet meer degene die je 1 seconde ervoor was. Dus wie zich volledig overgeeft aan ParamAtma (de Allerhoogste) valt direct onder de Genade van ParamAtma. Derhalve kan hij niet meer zondig/materialistisch zijn en wordt hij gevuld met liefde voor ieder wezen.
  Dus indien Hitler, Amin enz. zichzelf volledig overgeven aan ParamAtma, lost hun eigen valse identiteit (ik ben het lichaam, de zintuigen, het verstand en de persoonlijkheid) op en door de Goddelijke Genade ervaren ze wat hun waarlijke identiteit is: de Atma, dat onsterfelijk, zondeloos en vol liefde is (voor elk wezen).
  De eigenschappen waaraan je vaak denkt/hoort/ziet, zijn de eigenschappen die zich zullen versterken in je. Derhalve zegt men ook: hear no evil, see no evil, speak no evil, om slechte eigenschappen te weren. Denk je vaak aan ParamAtma, die zelfs boven de eigenschappen staat, dan zal het goede, het liefderijke zich in je versterken. Dat is ook het doel van aanbidding: verwerven van positieve eigenschappen door iemand te loven bij wie deze eigenschappen zich duidelijk manifesteren, zoals bij ParamAtma.
  Dit principe geldt voor iedereen, dus ook voor de meest zondige/criminele persoon.
  Derhalve: bhaj Govindam, bhaj Govindam, Govindam,Gopaal, Hari.


  Maak melding

 44. Waarom CBvS opgescheept zit met een domme niet goed calculerende statisticus die als Bank Gouverneur is binnengeloodst, met majestueus salaris.
  De indruk en vrees die van mij bezit heeft genomen is de angst dat het lijkt alsof de Regering met deze dure man het Trojaanse paard heeft binnengehaald!.

  Deze Bank Gouverneur(BG) liegt en bedriegt, zonder met de ogen te knipperen, want Adelien bewondert hem vanwege die IMF-status!
  Veels te laat komt hij met een lulkoek verhaal, omdat hij denkt dat alle Surinamers achterlijk zijn of velen hem bewonderen vanwege een gewezen functionaris van het IMF.

  Deze BG deugt gewoon niet, hij verdient integraal worden doorgetrokken en ontslagen, want meer bedriegers van hetzelfde soort is het onmogelijk voor bruintje het karretje te trekken.

  Eerste actie was de whistleblowers en pottenkijkers hardhandig wegwerken, om dan met de soldaten uit het Trojaanse paard de goudstaven met laten verdwijnen!.

  lees hier onder deze site als mijn info bron: http://www.beurs.com/2013/05/30/het-is-zover-goud-en-goudmijnaandelen-op-dreef/24036

  of het relaas daar onder.
  -Het is zover: goud en goudmijnaandelen op dreef!
  Slim Beleggen 30/05/2013 19:53

  We zagen vandaag dat de goudprijs met overtuiging door de weerstand van $ 1.400 is gegaan. Later op de dag werd de grens van $ 1.400 zelfs even getest om daarna terug sterk op te veren.

  Tot voor kort waren er alleen maar signalen dat de goudprijs lagere regionen zou opzoeken. Deze signalen lijken verleden tijd te zijn. De hulp van goud in de toekomst kan zelfs nog extra uit onverwachte hoek komen.

  De zomermaanden zijn traditioneel goede maanden voor de goudprijs, zeker omdat de vraag in China en India in deze periode nog aantrekt in de aanloop naar het goudseizoen.

  Maar nu lijkt er ook in Europa iets te broeden. Europa is de besparingen meer dan zat en lijkt stilaan plaats te maken voor stimulering van de economische groei.
  Dit kan de goudprijs een duw in de rug geven.

  Einde besparingen in Europa

  De sterke dollar is een van de redenen waarom de goudprijs het zo moeilijk had de laatste jaren. De Amerikaanse dollar is sterk gebleven omdat het bewezen heeft de minst slechte valuta te zijn.

  Een sterkere dollar en een dalende vraag naar grondstoffen in Europa (en Azië) hebben de grondstofprijzen doen dalen en ook goud en zilver minder aantrekkelijk gemaakt.

  Een versoepeling en een mogelijke economische opleving in Europa kan dus goed nieuws zijn voor de grondstoffen.
  De inflatie zal terug aantrekken wat goud en zilver weer aantrekkelijker maakt. Daarnaast spelen er ook een aantal technische factoren in het voordeel van de goudprijs.

  Wie wil er nog goud?

  Niemand wil blijkbaar nog goud bezitten. Recent gaf een poll aan dat 0 % van de ondervraagden positief was voor goud.

  Indien je verwacht dat iets in prijs gaat dalen, zou je die positie in principe moeten liquideren.

  Als iedereen verwacht dat de prijs gaat dalen, heeft iedereen zijn posities al verkocht.
  En als er geen verkopers meer zijn op de markt,…

  Daarbij zitten de short posities ook al enige tijd op een all-time high, ondertussen al voor meer dan 14 miljoen ounces goud. Dat maakt het voor hen steeds moeilijker om de prijs nog verder naar beneden te drukken.
  Een ommekeer van de trend kan dan zelfs een enorme short squeeze veroorzaken in de goudprijs.

  Goud is niet alleen

  Gezien de goudmijnaandelen de laatste dagen fors omhoog schieten, lijkt het tij eindelijk te keren voor de goudprijs.
  De goudmijnen stonden op een niveau dat de goudprijs waardeerde op $ 1.000 – $ 1.100.
  Het ziet er naar uit dat geen van beide dit nog een realistische bodem vinden.
  Goud en goudmijnaandelen zijn terug op dreef.

  >>> Download meteen onze Beste GOUDMIJNAANDELEN: KLIK HIER
  >>> Bron: slimbeleggen.net


  Maak melding

 45. rectificatie:Eerste actie was de whistleblowers en pottenkijkers hardhandig wegwerken, om dan met de soldaten uit het Trojaanse paard de goudstaven mee= laten verdwijnen!.


  Maak melding

 46. Met verbazing lees ik telkens weer commentaren van personen die menen de ex-president van Suriname,R.Venetiaan te moeten beledigen en te kleineren. Blijkbaar is het Surinamers niet geleerd respect te hebben voor de hoogste gezagsdrager. Ook de huidige president heeft bij gelegenheden getoond niet het respect op te brengen voor zijn voorgangers. In de N.A. heeft mevrouw R.Wijdenbosch hem de les voorgelezen hoe niet om te gaan met gewezen presidenten. Venetiaan is een respectabele burger van Suriname. De zwarten hebben een aangeboren drang om elkaar te vertrappen. Henck Arron,de man die opgestaan is voor de Surinaamse Souvereiniteit is een vergeten man,die posthuum nog natrappen krijgt van zijn zwarte broeders,voor het verwezenlijken van de onafhankelijkheid. Julian With krijgt telkens gelijk…


  Maak melding

 47. Centrale banken kunnen en mogen een deel van hun goudvoorraad verkopen.Ik ga ervan uit dat men bij de Centrale Bank van Suriname, een deel van de goudvoorraad heeft verkocht om te kunnen profiteren van de hoge wereldmarktprijs van goud. De winst die men heeft gemaakt wordt in de staatskas gestort of aan de reserves van de staat toegevoegd. Wat overblijft van de opbrengst heeft men naar alle waarschijnlijkheid gereserveerd om in perioden van een lage goudprijs weer grote goudaankopen te doen.Goudaankopen en goudverkopen door Centrale banken gaat vaak gepaard onder veel geheimzinnigheid.Men wil hiermee onnodige druk op de goudprijs voorkomen.Maar hetgeen Venetiaan heeft gezegd
  over de goudverkopen door de Centrale Bank is bedoeld om de markt onrustig te maken.


  Maak melding

 48. Henk Molenaar

  Beste Kolo Kolo:

  De gelijken van Sra???

  Die moeten we zoeken in de dierentuin, in het reptielenhuis…..

  Beste Henk
  Is de eerste en beste mop van vandaag die ik onder ogen krijg.
  Vraag is: “heeft hij zijn staart tussen de poten of heeft hij überhaupt een staart?


  Maak melding

 49. Tjauwa, je beweringen over het goud slaan nergens op.Goud is en blijft een veilige belegging. Sinds jaar en dag, vanaf de oudheid tot heden heeft goud een voorname rol gespeeld.Wat je zegt over het einde van de bezuinigingen in Europa heb je vast uit de koker van GMAP en Who cares vernomen. Afgelopen week kregen de regeringen van de EU-lidlanden van het dagelijkse bestuur van de EU te horen dat men nog meer moet gaan bezuinigen.


  Maak melding

 50. Niet alleen Venitiaan maar ook voorgaande artikelen hebben grote vraagtekens geplaatst bij de transacties rond om de nationale goudreserve en de deviezen voorraad.

  allereerst ten aanzien van zij die zeer luid melden dat Venetiaan z’n mond moet houden en hier niets over te melden, te zeggen heeft het volgende. Venetiaan is lid van de DNA en moet daarmee namens zijn kiezers toezichthouden op de regering en het door haar gevoerde beleid. Als de regering geen inzicht geeft, geen duidelijke verklaring geeft voor het afnemen van de goudreserve en de deviezenvoorraad is het de taak, zelfs heilige plicht, van alle DNA leden hiervoor aandacht te hebben en hier over een toelichting te vragen. Waarna de regering resp. de governor van de centale bank geheel begrijpbaar inzage zal moeten geven. Zolang er geen verklaring is zal er zeer argwanend gereageerd moeten worden op elke ontoereikende uitleg.

  Een verklaring “Volgens de bank zijn er interventies gepleegd op de nationale geldmarkt” is geheel onvoldoende indien het volgende plaats gevonden heeft:

  1) er wordt een substantieel deel van de goudreserve verkocht.
  2) de opbrengsten van het verkochte goud (tientallen miljoenen) worden aan de deviezen voorraad toegevoegd.
  3) na een interventie op de nationale geldmarkt (is wellicht er geld bijgedrukt of zoiets) is niet alleen de opbrengst van het goud maar ook nog eens $ 160.000.000 aan deviezen in deze interventie verdwenen.

  Let wel per eind 2012 was alle goud er nog en een deviezen voorraad van $ 1.000.000,000 en nu is 1/4 van het goud weg en $ 160.000.000. Door als boekhouder te zeggen ze staan nu ergens anders als bezit moet uitgelegd kunnen worden. Dat kan namelijk alleen maar als ergens in geïnvesteerd zijn. Het is voor Suriname knap om in 3 maanden een zosubstatieel bedrag te investeren/ besteden zonder dat het zichtbaar is.

  Het lijkt mij dat de interventie in de nationale geldmarkt een nadere toelichting vereist. Als die toelichting niet gegeven wordt is het ondenkbaar dat Suriname ergens ter wereld een partij vindt die haar wil/kan helpen bij het uitschrijven van een obligatie lening.

  Het ziet er naar uit dat er een aantal mensen dansen op een actieve vulkaan en de toekomst van Suriname op het spel zetten.


  Maak melding

 51. @Hallo Samundar ,
  de aardse strijd gaat tussen bouta en het paarse volk VS de rest van het volk.
  En niet tussen de rest van het volk VS Paramatma!!
  En ik denk dat Yamdev de weg kwijt is geraakt,hij moest bouta komen halen!!


  Maak melding

 52. @RobG
  beleggingen zijn alleen veilig als men het geld niet nodig heeft. Als je moet verkopen doe je dat voor de dagkoers en dat is nu regelmatig met verlies. Indien men 2 jaar (op de piek $ 1.900/ troy ounce en nu $ 1.400) geleden in goud geïnvesteerd heeft staat men stevig op verlies. Een verlies dat als je naar de langjarige cyclus kijkt en alle indexen wel eens groter kan worden.

  Geen van de grote jongens (Buffet/ Soros) zitten nog in goud en Paulson heeft miljarden verlies.

  Het is een kansen spel waarin de winnaars voorlopig niet kopen. Die kopen pas op het echte diepte punt van de markt. De lossers kopen te laat op de top van de markt.


  Maak melding

 53. Ex-president Venetiaan is in leven nu al één van de grootste Surinamers allertijden. De vader van democratisch Suriname.
  Wat wij ontberen in ons land is integere burgers als Venetiaan. De heer Venetiaan is iemand die de dingen zeggen zoals ze zijn.
  Venetiaan heeft bijv Ramdien gesteund om vice-president van Caricom te worden, zoals hij dat zei Ramdien is een Surinamer met de juiste papieren.
  Venetiaan als president ging toen niet van uit dat Ramdien geen NPS-er was maar Surinamer.
  Ramdien wilde vorig jaar president van de Caricom worden en heeft zich kandidaat gesteld, maar de maffia moordenaar president DDB van Suriname heeft Ramdien niet gesteund omdat die geen NDP-er is.
  Wij Surinamers zijn althans 80% van de Surinamers is in potentie oerdom en ook heel snel vergeet achtig.

  DDB zei ooit ‘ach Surinamers denken niet verder dan hun neus lang is’.
  Zie wat deze grootste boef en moordenaar van Suriname ooit onlangs zei ‘Surinaamse arbeiders zijn lui dus moeten wij Chinezen laten komen’.

  Wat Venetiaan in het parlement zei is voor de weldenkende en goed ontwikkelde integere Surinamers geen nieuws want dit deel van het volk vergeet niet heel snel. Wat DDB nu doet is wat hij al eerder heeft gedaan waardoor Suriname economisch geheel aan de grond zat.
  Nu al kan men in delen van Suriname geen AOV uitbetalen, want er is geen geld meer.De maffia president en zijn ministers gaan niet zo vaak meer naar het buitenland.

  Dit fonomeen is eerder voorgekomen ten tijde van dictatuur onder DDB. Toen werd er 7 jaar lang geen AOV uitbetaald maar dat is vooral door het oerdomme deel(meerderheid)van de bevolking vergeten.

  Dankzij de regering Venetiaan is de uitbetaling weer hervat en een hogere uitkering AOV kan worden uitbetaald. De oerdomme Surinamers denken dat dit door de grootste boef moordenaar president DDB kwam.

  Zolang DDB wat in de melk te brokkelen heeft zal Suriname niet vooruitgaan. Als het oerdomme deel van de bevolking door heeft dat deze grootste boef en moordenaar hen voor de gek houdt dan is het met hem gedaan.
  Nogmaals wij kunnen ons echt niet meten met de omringende landen want die begrijpen niet hoe een moordenaar gekozen kan worden tot president van Suriname.
  Surinamers wij zijn een lachertje in ons regio.

  Wij zijn beter af zonder maffia baas en moordenaar president DDB.
  Nogmaals deze moordenaar zullen wij net als in Argentinië levenslang opsluiten.


  Maak melding

 54. Jojo, goud is een krachtige vermogensbeschermer.Beleggen in goud is veilig.Dat de goudprijs nu aan het dalen is heeft niets met de intrinsieke waarde van goud te maken.Ook de prijs van zilver en platina is aan het dalen.Kijk die beursjongens en banken zijn voor geen cent te vertrouwen.De markt wordt door hen gemanipuleerd.


  Maak melding

 55. =Als ik sommige reacties leest dan valt het op dat op Venetiaan weg moet en niets heeft betekent voor land en volk.
  -Ook hebben mensen kritiek op alles en nog wat en juichen Bouterse zijn beleid goed.

  ==Wel deze mensen kennen duidelijk de geschiedenis niet anders zouden zij anders piepen.
  Wat geschreven staat klopt als een bus en er zijn genoeg bewijzen om dat te gaan controleren.

  -In plaatst dat men het verkeerde van Bouterse afkeurt, wordt hij zo danig gehuldigd dat alles wat hij doet goed is. SHAME ON YOU.

  ==Kijk maar de branding en luister naar meneer Rsusland en de ex-militairen.

  =Door zo dom te blijven denken loopt Suriname daarom achter op ontwikkeling, kennis en ervaring.


  Maak melding

 56. De regering heeft vlak voor de behandeling in De Nationale Assemblee van de gouddeal met het Canadese IAmGold en de conceptovereenkomst met het Amerikaanse Newmont, nog concessies uitgegeven. Zo blijkt uit stukken die het VHP-Assembleelid Mahinder Jogi aan de redactie van het Dagblad Suriname heeft getoond.

  Uit de stukken blijkt, aldus de krant vrijdag 31 mei 2013, dat terwijl de wet werd ingediend op 12 december 2012 en via alle nodige instanties uiteindelijk het parlement bereikte op 28 december 2012, er concessies zijn uitgegeven in de zogenoemde area of interest aan verschillende bedrijven in de maanden april tot en met december 2012.

  Ook na de indiening van de wet zijn er nog concessies uitgegeven. Jogi zegt echter vraagtekens te plaatsen achter de uitgifte van de concessies. Hij zegt dat president Desi Bouterse reeds in 2011 een bezoek had gebracht aan de Verenigde Staten en daar gesprekken heeft gevoerd met Newmont. Hierna zou de president meteen concessies hebben uitgegeven.

  ‘Niet voor niemendal heeft de coalitie erop gehamerd dat de area of interest meegenomen wordt bij de concessies voor de multinationals, terwijl de oppositie steeds heeft gevraagd waarom dit moet’, aldus Jogi, die zegt dat vlak voor de behandeling er een kleine groep is geweest die zichzelf heeft verrijkt.

  ‘De concessies zullen nu verkocht worden aan de multinationals zodat de groep rijk wordt. Ik kan alleen de conclusie trekken dat een groep mensen en de omgeving dichtbij de president volop de gelegenheid hebben gehad om zich concessies toe te eigenen. Daarom wil de coalitie dat de multinationals toestemming krijgen om ook concessies die in andermans bezit zijn en liggen in de area of interest, op te kopen. De groep die dus de concessies heeft gehad, kan dan de concessierechten verkopen en zo zittend rijk worden’, aldus Jogi.

  De VHP’er zegt. dat de regering dit had kunnen voorkomen door de multinationals alleen de area of interest te geven, zodat Suriname ook een betere positie zou hebben tegenover de multinationals en een betere deal naar buiten zou komen.

  ‘De regering heeft alleen vrienden en familieleden geholpen. Toen de president werd beëdigd, zei hij dat hij een kruistocht zou beginnen tegen corruptie, maar niets is daarvan terecht gekomen. De regering is verkeerd bezig. De belangen van een kleine groep worden goed behartigd, terwijl het volk aan een kant wordt gelaten’, stelt Jogi, die een en ander zeker in de Assemblee ter sprake gaat brengen.

  Jogi zegt dat een ander punt ook is een overzicht van alle uitgegeven concessies in alle gebieden, niet alleen in de area of interest. ‘Wij willen weten welke concessies zijn uitgegeven in elk gebied. En voor mijn part mag de regering teruggaan naar 2010 en zelfs naar 2005. Ik heb er totaal geen moeite mee. We willen weten wat er gebeurt met de rijkdommen van het land.’
  May 31, 2013


  Maak melding

 57. @Ray,

  Yamdev komt iedereen die hij moet halen, halen op de juiste tijd. Hij kent de levensduur van ieder leven.

  Maar mijn bedoeling was te zeggen: wees als individu geen aanhanger van Bouterse, noch van Venetiaan of een ander politicus, maar zoek je heil bij ParamAtma. Want als de politici/bestuurders falen en de boel verergeren en oplichten, bij wie moet je dan terecht? Alleen ParamAtma staat met open armen klaar om je te ontvangen. En juist naar Hem kijken we niet om.
  En laat je je leiden door ParamAtma, dan ben je ook beter in staat om tegen elke tiran, onderdrukker of moordenaar op te staan.

  Ook wilde ik zeggen: in tegenstelling tot wij mensen, is ParamAtma niet rancuneus. Zodra iemand (u of ik of Bouterse) berouw heeft en innerlijk ten goede verandert, accepteert ParamAtma dat direct. Dat wil dan niet zeggen dat Bouterse of u of ik de Wet van Karma kunnen ontlopen (dus fysieke/mentale pijn = dukha moeten ondergaan), wanneer we iets slechts hebben gedaan, maar wel dat we spiritueel niet terugvallen en spiritueel verder kunnen groeien.

  Het probleem van corruptie en eigenbelang, dat overal ter wereld speelt, is een probleem van gebrek aan spiritueel onderwijs. Wie leert ons op school dat die Ene ParamAtma zowel u als mij als ieder ander wezen heeft voortgebracht, dat wij in feite met z’n allen een familie zijn (vasudhaiva kutumbakam) en ook als familie voor elkaar moeten zorgen en voor elkaar moeten werken? Dat jezelf illegaal verrijken hetzelfde is als spiritueel jezelf verarmen en materieel alle anderen verarmen?

  In mijn ogen biedt m.n. de Vedant filosofie antwoord op deze problemen. Het jammerlijke is dat weinigen er weet van hebben of het willen weten: mensen willen vaak niet weten dat ze een ziel hebben en dat die ziel zich alleen tevreden en gelukkig kan voelen wanneer aan bepaalde voorwaarden (van spiritualiteit) wordt voldaan.

  Het voorbeeld van Adjamiel was om aan te geven dat er geen permanente zondaar bestaat en dat het contact hebben met heiligen onze levens positief kan/zal beinvloeden.


  Maak melding

 58. basja vene no broeia …je ruikt je onder lip .neks no fout wat paars doet ,alles is onder controle .
  heb geloof in de regering en ik heb geloof in wat zij doen ,ik heb meer geloof in paars dan frond vooral met de vhp die corrupte bende .


  Maak melding

 59. @Samundar

  Eens komt de dag dat wij het tijdelijke met het eeuwige gaan verruilen.

  Gesproken over dit en dat…
  ondertussen gaan wij verder ons land te zuiveren van de zondaar bij de naam genoemd bouta.


  Maak melding

 60. @ Sjang

  Als El Vene zich uit de politiek terug trekt,wordt het donker in democratisch Suriname.Heel donker.Als in de jaren ’80.En toen was echt donker hoor.


  Maak melding

 61. @Ray,

  Er bestaan wereldse wetten, wetten van de staat dus en spirituele wetten. Aan de spirituele wetten kunnen wij mensen niets veranderen, we moeten het alleen opvolgen. De wereldse wetten worden zelf door de mensen gemaakt en kunnen te pas en te onpas veranderd, verwijderd, aangemaakt worden. De amnestiewet van Bouterse is door hemzelf aangebracht en bekrachtigd door een rechter. Een andere regering kan deze wet weer teniet (laten) doen en een nog strengere wet voorstellen waarbij Bouterse direct kan worden opgehangen. Het is dan een spel van welles/nietes geworden. Dus in de aardse wetgeving is er geen continuiteit: wat vandaag strafbaar is, kan morgen beloonbaar zijn en omgekeerd. De regels worden steeds maar weer aangepast, dus is er ook geen echte of perfecte gerechtigheid. De spirituele wetten blijven altijd hetzelfde en niemand kan die omzeilen.
  Bovendien is het niet zo dat wanneer je een zondig/crimineel feit hebt begaan en de staat je gestraft heeft (of niet), dat je dan gevrijwaard bent van de straf volgens de spirituele wet. Deze wet werkt onafhankelijk van de aardse wetten en men moet de kleinste negativiteiten verantwoorden, zelfs als je zonder intentie iemand gekwetst hebt, dan nog moet je je verantwoorden wegens het kwetsen van een ander. Wat je dan mogelijk verweten word is opzettelijke gebrek aan kennis van de spiritualiteit/bewustzijn. Derhalve is het de plicht van elk mens om een hoge bewustzijn te ontwikkelen en zich niet te verschuilen achter “ik wist het niet”. Dit soort dingen worden je niet geleerd op school en sommige godsdiensten menen dat wanneer je een biecht laat afnemen, dat je dan weer zondeloos bent. Maar je eigen geweten (de recorder van God) heeft de daad wel opgemerkt en opgeslagen. En men zegt dat wanneer je sterft, je hele leven in een flits wordt afgespeeld en je kunt terugzien wat je allemaal misdaan hebt (bewust of onbewust). Daarom is het belangrijk geen verdovende middelen te gebruiken omdat je dan onbewust dingen kunt doen. Ook daarvoor ben je zelf verantwoordelijk.


  Maak melding

 62. Venetiaan moet zijn memoires gaan schrijven.De politiek moet hij voor gezien houden.De politiek heeft van hem een tragische held gemaakt. Ik ben daarnaast benieuwd naar zijn dialogen met Arron die de militairen uitmaakte voor padvindertjes. Had hij Arron gewaarschuwd voor een escalatie van het conflict of was hij het eens met Arron om niet met padvindertjes te gaan onderhandelen.Deze (subjectieve)informatie kan een zeer interessante kijk geven over het denken van de NPS kopstukken van die periode.


  Maak melding

 63. wat is gebeurt met die 70 kg. goud gevonden op een boot bij curacaou,,

  waarom zegd de pres. daar niks over of laat de pg. een onderzoek doen wat er gaande is..

  sme is toch betrokken bij deze affaire..

  of is de staat zelf aan schuldig..

  weet gilmore niks van deze 70 kg. goud af..

  wat doet het parlement..


  Maak melding

 64. @Samundar

  Stel dat Bout het hindoe geloof aanneemt om zijn straf te ontlopen.Dan pleegt hij verraad jegens zijn volgers als Milton,Afu,pero,Robg en wat andere eendaagse vliegen.Deze hebben de [MIS]DADEN van Bout immers ondersteunt en verdedigd.Krijgen zij dan Samen met Bout vergeving bij hun overlijden?Zonder dat zij overgaan tot het Hindoeisme?


  Maak melding

 65. Legitieme Goudroof en Deviezen Fraude in Res Replica Surinamae;

  De kiesgerechtigden stonden erbij en keken ernaar; PSA mogen niet te dichtbij de nieuwe ordening, want er zitten vervelende en kritische pottenkijkers tussen, die weleens de doelen van de bende kunnen doen mislukken.

  De grootste blunder van de BG is het verlate gekozen tijdstip van verdediging van zijn reden die geleid hebben tot de noodzaak voor de interventie drang op de labiele beweging van de goudmarktprijs.

  Dit gedrag geeft een voedingsbodem aan het fenomeen van het bestieren van de CBvS met een onbehoorlijk bestuur, met als gevolg de consequente conclusie dat oordeelkundig mag worden vastgesteld, dat deze BG een zeer kortzichtige visionaire visie of geen heeft.

  Gezien het feit ik aan geen enkele bijgeloof hecht en dus ook niet in bovenstaande bewering, blijft mijn overtuigende geloof die deviant is aan bovenstaande vertrekpunt, dat er sprake is van een ware ordinaire roof uit de staatsruif! Let maar op mijn woorden!!!


  Maak melding

 66. Rarara,….de regering kon enkele weken geleden haar rekeningen niet betalen, en was van plan bij de banken een lening te sluiten om zo haar tekort aan te vullen.
  En toen was het ineens niet meer nodig. En nu is er toevallig minder goud in de schatkist en een tekort aan dollars.
  Eeeeeee,…..ik weet niet wie deze regering voor de gek wilt houden, maar het is bij de domme gasten zoals Robg, Paraman en Pero wel zeker gelukt.
  Maar papa Vene slaapt niet en gelukkig, want zonder hem zou de democratie in Suriname allang uit zijn,….


  Maak melding

 67. Venetiaan moet Gilmore de les lezen dat hij als president van de Centrale Bank van Suriname persoonlijk verantwoordelijk is voor de inventaris boekhouding. En als er fraude is gepleegd, Gilmore persoonlijk ook in aanmerking kan komen voor een ere lidmaatschap van Club Santo voor bestelen van de staat.


  Maak melding

 68. @Ram Singh ,..Als schoonzoon van Bouterse kan Gilmore ongestraft blunders maken bij de Centrale bank.

  Als Bouterse echt liefde zou hebben voor Suriname moet hij nu de stekker uit trekken.
  Hij is niet in staat geweest Suriname naar een hoge niveau te brengen. Integendeel helpt hij Suriname naar de afgrond.


  Maak melding

 69. Het lijkt mij bij deze kwestie in het belang van de belasting betalers en s’landsbelang in Republicas Surinamae dat er door de oppositie een parlementaire enquête wordt aangevraagd.

  Het moet gaan omtrent sluitende bewijzen van de noodzakelijkheid tot interveniëring met een kwart van de nationale goudvoorraad en vermindering van de deviezenvoorraad met 1600.000 miljoen’

  Bovendien moet eenduidig en duidelijk worden aangeven aan welke projecten die middelen zijn besteed. Paard en man noemen verschaft minder onduidelijkheid, i.p.v. een wollige omschrijving, die verre van duidelijk is.

  Tijdens en na deze parlementaire enquête, moet en mag het dan in ongebruikraken dat slechts de BG en M.v.F. (minister van financiën), bij zulke heikele kwestie buiten het parlement om, het alleen voor het zeggen mogen hebben bij het nemen van zulke beslissing!!!


  Maak melding

 70. @GMAP,..tja ik heb het gelezen, en die zelfde boef Wijdenbosch is nu adviseur van Bouterse.
  Hahahaha,…..ik lach er om, maar ik vind het wel diep droevig te zien dat Suriname nu flink in de greep zit van al deze tarantula’s en boa’s.

  Het gevolg van deze goudroof is dat de Surinaamse munt nog meer in waarde zal gaan dalen en als deze trend zich voort zal zetten.
  Goud vertegenwoordigt de waarde van de Surinaamse dollar.
  Het is al een keer gebeurt, onder Bouterse bewind.

  Terecht dat Venetiaan zich zorgen maakt.


  Maak melding

 71. suriname patriot,
  Het zijn onze landgenoten laten wij proberen om ze te helpen, hoe dom ze ook mogen zijn.
  Sommigen Suriname kennen hun eigen geschiedenis niet ze lullen wel over slavernij,Rawagede,slavenschip maaer als het gaat over hun eigen geschiedenis van 30 jaar geleden dan zijn ze niet thuis, Suriname had een heel sterke munt die je overal kom wisselen, Suriname was één van de welvarendste land in zijn regio, door die misdadige dictatuur heeft zelfs Guyana ons nu ingehaald.


  Maak melding

 72. Zaterdag 1 juni 2013 om 09:04 uur, door GMAP
  Repliek, dat je bewering een zeer valide is!

  Eigen Surinaamse onderwijsmodules ontwikkelen volgens revomethodieken die deviant en afwijkend zijn, van wat ouderen willen is revoonderwijs.
  Dat is begonnen met de geschiedvervalsing, holle frase retoriek i.p.v. rekenen, eigen Engels onderricht, eigen biologievarianten en andere eigen vakken.

  Dan ontstaan talenten die de aansluiting missen aan de grote buitenlandse universiteiten.

  Diplomeringsnormen hebben in de grote wereld geen enkele betekenis meer, als die afgestudeerde slechts kan zeggen, ik ben aan die Surinaamse instituut afgestudeerd; maar die kan niet bogen of aanspraak maken op een inhoudelijke discussie op behoorlijk academisch niveau.

  Zulke mensen hebben inderdaad helemaal niets door, want omdat ze in een tunnel verkeren, hebben ze oogkleppen als een paard op!


  Maak melding

 73. GMAP,je kan onnozelen die geen verstand van economie hebben van alles wijsmaken.De bevolking van een land weet nu ook dat hoe je het draait of keert, offers gebracht moeten worden .Je kan dan terugvallen op het verleden maar de opvolgers van Wijdenbosch hebben geprobeerd om de situatie die ze aantroffen zwaar uit te buiten in hun voordeel.Men schuwde het gebruik van leugens niet.De offers die de bevolking had opgebracht is daarna door twee NieuwFront kabinetten niet omgezet in aantoonbare vooruitgang.Het NieuwFront werd afgestraft.


  Maak melding

 74. Rectificatie Zaterdag 1 juni 2013 om 08:09 uur, door tjauwa :

  Het moet gaan omtrent sluitende bewijzen van de noodzakelijkheid tot interveniëring met een kwart van de nationale goudvoorraad en vermindering van de deviezenvoorraad met 160 miljoen(i.p.v.1600.000 miljoen).


  Maak melding

 75. RobG,
  Dat jij een domme paarse propagandist bent weten we allemaal. Een land opbouwen gaat langzamer dan een een land kapot maken, Bouterse en zijn bende hebben binnen tien jaren tijd Suriname op de rand van de afgrond gezet en jij verwacht dat Front Suriname in korte termijn moest opbouwen, laat jou nakijken want jij spoort niet.
  RobG, eigenlijk laten jullie zien hoe onwetend een deel van Suriname is, jullie verkeren in een tunnel en hebben oogkleppen als een paard op, tjauwa heeft gelijk.


  Maak melding

 76. aah… het ziet er niet goed uit..zolang Gilmore niet publiekelijk kan aantonen waar het geld is is er verduistering van gelden aan de orde.
  Nu is ook te snappen waarom hij en zijn medewerkers niet hoofdelijk willen opdraaien voor zogenaamde fouten van de CvBS.

  Als hij nou een telefontje van DBB zou krigen om 10 miljoen over te maken op diens spaarrekening zou hij ‘nee’durven zeggen??

  Ik durf te wedden van niet. Niemand durft daar Nee te zeggen..


  Maak melding

 77. =Personen die weer voor “sommige” partijen gaan stemmen, zegt “soms” iets over hun IQ. Ze zijn daarom::

  -Gemakkelijk te manipuleren.
  -Gratis alles willen hebben.
  -Kennen de geschiedenis niet.
  -Willen snel rijk worden.
  -Niet voor ontwikkeling gaan
  -Vijandig met zich zelf en anderen leven.
  -Weten “soms” niet wat er speelt in het buitenland.
  -Denken aan hun zelfs en niet aan het land en volk in zijn geheel.

  =Ik hoop op goede deskundige en goed geschoolde jongeren in de politiek. Ook mensen die geen moord of verkrachting achter hun naam hebben staan.


  Maak melding

 78. @RobG

  GMAP,je kan onnozelen die geen verstand van economie hebben van alles wijsmaken

  Je hoeft geen wijsgeer te zijn in de economische leer om te begrijpen en te voelen (vooral) door de vergelijking te maken met jaren geleden hetgeen GMAP aldus heeft getracht te doen door aan te geven dat “Suriname had een heel sterke munt die je overal kom wisselen, Suriname was één van de welvarendste land in zijn regio”.

  En dat is een waarheid als een huis die staat. Die periode heb ikzelf mogen ervaren en meemaken en waaruit ik een studie heb mogen volgen, met een Hollandse studiebeurs, waarvan ik thans de vruchten pluk.
  GMAP heeft geen rekening gehouden met de inflatoire aspecten want als je hiermee rekening zou houden dan is de boodschap nog treuriger.
  Vergelijk de lonen van nu en 30 jaar geleden bij een inflatie van enkele honderden procenten dan weet je het beter.

  Dus RobG,
  Sluiten die boca en wees wijs en think before going to discuss without using your commom sense.


  Maak melding

 79. Vanwege werk van mijn vader in Albina,brachten wij onze school vakantie’s door in dat stadje.En als we per korjaal overstaken naar de Franse kant,konden wij onze gulden gewoon wisselen voor de franc.Als kind hadden we dan plezier omdat wij voor een gulden zoveel fancs kregen.


  Maak melding

 80. GMAP,ik ben sympathisant van de NDP en geen woordvoerder. Vertel maar aan je leermeesters van het Het NieuwFront dat ze aan de bevolking(kiezers) moeten vertellen dat een land ontwikkelen veel tijd vraagt. De kiezer zal in het vervolg rekening mee houden.

  Maar GMAP, jullie zijn doorgewinterde politici die reeds vanaf de jaren 60 bezig zijn het land te ontwikkelen.Wees geen excuustruus als de moeder van alle moeders van de NPS, mevrouw Ruth Wijdenbosch.De NPS en de VHP kunnen het gewoon niet. Jullie verworvenheden zitten volgens mij ergens gegroepeerd in de “the clouds “, te zweven.Maak het tastbaar voor de kiezers zodat men tevreden is.

  Maar GMAP, president Bouterse vertoefd thans op Trinidad voor een onderhoud met de Chinese vice president. Men gaat een contract ondertekenen voor o.a. de bouw in Suriname van 1000 woningen.

  Suriname kan trouwens ook de contacten met Japan gaan verbeteren. Japan gaat de komende jaren 24,5 miljard Euro investeren in Afrika.Het land is op zoek naar nieuwe grondstoffenleveranciers.


  Maak melding

 81. Eerlijk is eerlijk,..als we de revo -tijd niet hadden was Suriname de rijkste land in de regio.

  Wat heeft Bouterse gedaan met al dat goud na de coup van 1980??
  Hij had overal toegang tot,……en nu mag hij dat weer.

  Wie zet nu Quintis Ristie in een chocolade fabriek???


  Maak melding

 82. RobG,
  Kan jij ons een link sturen waar al jou bewering te lezen zijn ??
  Jij bent aan aanbidder van de duivel in persoon van DDB-DI DI BRI.
  RobG, jij ben een bladluis,Suriname van voor de jaren 80 was in alle opzichten beter dan na 25 feb 1980.
  RobG, weet was sawawa is??
  Weet jij waar LUXOR en Tower zijn of waren gevestigd??
  Weet jij waar de eerste Surinaamse open lucht bioscoop was gevestigd.
  Weet jij wat pinda bangi betekend.
  Welke kleur had die Surinaamse gulden??
  Die Revo kinderen kunnen deze vragen niet beantwoorden


  Maak melding

 83. Kolo kolo, onwetendheid is te bestrijden als men open staat voor kennisverwerving.

  Suriname heeft altijd een welvaart naast armoede systeem gekend. Dat de Surinaamse gulden voorheen sterk en o.a. in Nederland inwisselbaar was, heeft men te danken gehad aan de ontwikkelingsgelden die door Nederland in het land werden gepompt. Per hoofd van de bevolking leek het inkomen redelijk hoog te zijn omdat de ontwikkelingsgelden bij het Nationaal Inkomen van Suriname werd opgeteld. Dit gaf een vertekend beeld.
  Als je naar de werkelijke cijfers van de Bruto Binnenlandse Productie kijkt dan viel het op dat Suriname met haar eigen inkomsten(export van grondstoffen, landbouwproducten, aluminium, enz.) niet in staat was om de eigen inkopen uit het buitenland te financieren. Een groot deel van de ontwikkelingshulp werd door de politici van die periode gebruikt om het buitenland te betalen. In feite werd er geteerd op o.a. de betalingsbalanssteun die door Nederland werd vertrekt. Toen de Nederlandse hulp wegviel in de jaren 80, zag men hoe belabberd de politici van de NPS en VHP het land voorheen bestuurden. Men rekende zich rijk met het geld dat uit Nederland kwam.


  Maak melding

 84. Men zegt de kruik gaat zolang te water tot ze barst.
  In Turkije is de bevolking Erdogan zijn autoritaire manier van regeren meer dan zat.
  Bosje weet het ook, Bouterse is straks aan de beurt.


  Maak melding

 85. Vrijdag 31 mei 2013 om 23:56 uur, door Jacobus

  @Samundar

  Stel dat Bout het hindoe geloof aanneemt om zijn straf te ontlopen.Dan pleegt hij verraad jegens zijn volgers als Milton,Afu,pero,Robg en wat andere eendaagse vliegen.Deze hebben de [MIS]DADEN van Bout immers ondersteunt en verdedigd.Krijgen zij dan Samen met Bout vergeving bij hun overlijden?Zonder dat zij overgaan tot het Hindoeisme?

  @Jacobus,

  Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen heil. Indien Bouterse eet, dan raakt alleen zijn honger gestild, niet van zijn volgers. Evenzo indien Bouterse de spirituele pad op gaat, dan profiteert hij daarvan, niet de anderen. Het verhaal van Adjamiel laat zien dat indien iemands geest tijdens zijn stervensuur zelfs onbewust op God gericht is, dat hij zeker de Genade van God, in dit geval in de vorm van Heer Narayan, zal verkrijgen. Maar iemand die alleen aan materialistische zaken denkt tijdens zijn leven, mag er niet van uit gaan dat hij tijdens zijn laatste adem aan God zal denken. In feite, Hij is het laatste aan wie zo’n persoon zal denken. Derhalve zeggen de heiligen dat je voortdurend aan God moet denken zodat wanneer je laatste minuuut is geslagen, je enigzins voorbereid bent en je God zult kunnen herinneren. En God is zeer Genadig voor degenen die aan Hem denken en de door Hem uitgelegde pad volgen.
  Bouterse hoeft geen Hindoe te worden (bekering), het volstaat om te weten wie Heer Narayan is en om met Hem verbonden te zijn. Indien hij Christen is, kan hij zelfs in Jezus Heer Narayan zien. En wat betreft de volgers van Bouterse, die moeten hun eigen individuele pad van verlossing zoeken.
  De Bhaagavatam, ook wel Shrimad Bhaagavad genaamd, was speciaal verteld om een koning, die vervloekt was om binnen 7 dagen te sterven, verlossing te geven vlak voor zijn dood. Na de Bhaagavad vol devotie geluisterd te hebben, verklaarde de koning dat hij nu zonder enige vrees op de dood wacht en uren daarna stierf hij, zijn gereest gericht op Heer Krishna.
  De Bhaagavad gaat over devotie, de Avatars van Heer Narayan, de spirituele levenswijze en de Genadige aard van God, de methoden voor verlossing en meer.


  Maak melding

 86. GMAP,jij was een selfmade vakbondsleider die naar voren werd geschoven door de NPS? Je kreeg deze functie omdat je loyaal was aan de partij.De Moederbond en CLO waren kernen van de NPS.De vakbondsleiders hadden geen kennis van zaken over arbeidswetten en arbeidsrechten.Men had ook helemaal geen verstand van economische verkenningen, arbeidsmarktontwikkelingen enz. Ze hebben in feite meer bedrijven kapot gemaakt dan de belangen van de arbeiders goed te behartigen door hun onmogelijke eisen.


  Maak melding

 87. RobG,
  Weer zo een paarse leugenachtige verhaal van jou.
  Suriname kwam door de 8 december massamoorden in probleem omdat de wereld niets moet hebben van een regime die zijn eigen burgers onderdrukt en vermoord.
  Zelfs jou moordenaars president heeft twee jaren lang geteerd op de ontwikkelingshulp, Nederland en de rest van de wereld hebben de geldkraan dichtgedraaid na 8 december 1980.
  Die zelfde schoften en recidivisten van toen zijn nu weer aan de macht RobG wordt nou keer wakker en stop om iedere keer dat misdadige beleid van massamoordenaar en drugscrimineel bouterse goed te praten.


  Maak melding

 88. deze redimusus hebben geloof in olland olland gaat het voor ze komen doen…ze willen die vis en niet die hengel .ze hopen dat olland het komt doen .suri partoit zegt als de militairen de macht niet hadden gegrepen suriname rijk zou zijn hihihihihih boi go smoko wang jonko jere .

  dankzij de staats greep is suriname wijzer geworden .
  als de ndp er niet was zou er echt geen ontwikkeling zijn in suriname .de vhp zou zich nog meer verrijken dank zij de nps .die bruggen waar deze redimusus op rijden als ze in surinasme zijn hebben zij te danken aan paars en niet aan front olland .dankzij de ndp leren wij wat zelfstandigheid is en niet afhankelijkheid .kan jij je voorstellen dat wij nog steeds met de veer boot naar commewijne zouden moeten varen en coppename punt en maar tot 0.0 u savonds. dankzij de ndp is er ontwikkeling in commewijne .wat deden die ollanders en front niets verpauperen dat land geen ontwikkeling wel verrijkte die vhp zich ten koste van de nps die ons in de steek heeft gelaten .die vhpers zijn kampioen in het verschepen van drugs. bouta oeng wang stroto nooit never nunka mie mars .
  op dit moment is hij de onbetwiste leider van dit land.
  wij hebben hem die mandaat gegeven en dat blijft tot de verkiezingen .men mag hem bekladden wij zijn het gewent wij liggen niet wakker van dat bekladden .front heeft maar een antwoord voor hun onbekwaamheid en dat is steeds de schuld geven aan bouterse .worden jullie nou eens eindelijk wakker en zoek die fout bij jullie waardeloze haatdragende corrupte leiders als santhoki en de haatdragende basja vene .het enige wat ze roepen is dat ze puin hebben geruimd ….obama heeft puin van bush opgeruimd en tegelijk werk van gemaakt amerika weer op de rails te krijgen en daarom heeft hij die verkiezingen gewonnen .
  maar deze losers van redimusus en front geven steeds de schuld aan de ndp en het surinaamse volk die voor paars heeft gekozen .jullie fronters en redimusus moeten zich schamen om het surinaamse volk voor dom uit te maken omdat ze niet op basja vene hebben gestemd.
  jullie zijn achterlijke wezens …leg je erbij neer als de ander heeft gewonnen en ga van je fouten leren .die republiekeinen zijn verslagen en likken hun wonden maar geven niet de massa de schuld .dat doen deze fronters wel .jullie eigen mensen voor dom uit maken omdat ze niet op front hebben gestemd .wie is nu die echte democraat .en vergis je niet obama en die republiekeinen kibbelen maar ze leven toch in harmonie een voorbeeld waar die fronters van kunnen leren hoe je een volk bind tot eenheid .obama zal zijn land nooit voor het buitenland bekladden om wille van eigen gewin als wat front had gedaan in het geval de acp top die moest worden verplaats naar een andere land .deze gasten verdienen het zelfs niet om in het parlement te zitten om oppositie te voeren .land verraders zijn het
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang
  herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .

  bouta go go wie e gwe go mietie 2015 met jou weer als onze president .


  Maak melding

 89. GMAP, in die twee jaren toen Bouterse nog genoot van de ontwikkelingsgelden werden eindelijk de volkswoningen afgebouwd in Flora, Balon,enz. De eerste stenen van deze woningen waren gelegd in 1975. De oudjes van het Buitengasthuis kregen eindelijk een menswaardig onderkomen in huize Asiana. In Nickerie werden grote bosgebieden ontpolderd voor de rijstbouw. Suriname kreeg ineens meer middelbare scholen verspreid over het land. Kortom de ontwikkelingsgelden werden door de militairen goed gebruikt.ONTKEN DIT NIET!!!!!!!!!!!!

  Maar vraag aan je strijdmakker en goede vriend Ludwig van Mulier, de draaideur socialist van het eerste uur, of mijn verhaal klopt.Je zal gezichtsverlies lijden.Ludwig van Mulier is onderzoeker geweest bij het Instituut van Toegepaste Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit. Ik heb tijdens mijn studie diverse publicaties van hen gelezen en een van deze publicaties betrof het ” Welvaart naast Armoede systeem in Suriname”.


  Maak melding

 90. @Pero,

  Klamp je toch niet vast aan Bouterse of NDP of welke mens dan ook. Kunnen ze jou verlossen? Kunnen ze jou beter maken als je ziek bent? Kunnen ze jou vrede geven? Neen.
  Kies dan voor ParamAtma, de ziel van jou ziel en dan doe je het juiste. Politici komen, gaan en vergaan, maar ParamAtma blijft eeuwig!


  Maak melding

 91. RobG,
  Sorry hoor maar ik wordt echt moe van jou paarse propaganda gelul, Ik heb het begin meegemaakt van flora de stagnatie kwam na de staatsgreep dus lul niet dom man.
  RobG ik heb jou een paar vragen gesteld krijg nog antwoordt van jou ???


  Maak melding

 92. @RobG,

  Een zuivere bewustzijn houdt ook in dat je in iedereen ParamAtma ziet en niemand pijn gunt. Wel moet iedereen zich houden aan de wetten van het land en wie dat overtreedt, verdient correctie (straf). Persoonlijke rancunes e.d. bestaan niet in een zuivere bewustzijn.


  Maak melding

 93. @RobG

  Voorzitter Jennifer Geerlings-Simons van De Nationale Assemblee heeft het interpellatievoorstel over het ambassadegebouw in Parijs na een maand nog steeds niet op de agenda geplaatst. Ruim een maand geleden heeft de oppositie dit voorstel ingediend, zodat de minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, antwoord kan geven op de vragen die de oppositie heeft met betrekking tot de aankoop van het ambassadegebouw in de Franse hoofdstad.

  Suriname moest het gebouw ontruimen, omdat ze nog betalingen moet verrichten van ruim Euro 7 miljoen. Nog steeds heeft de minister niets willen vertellen over de aankoop van het gebouw en wat zich hieromtrent allemaal afspeelt, hoewel in het parlement er veel vragen hierover zijn gesteld, zo schrijft het Dagblad Suriname zaterdag 1 juni 2013.

  De oppositie vindt dat er gesmeten wordt met de middelen van de Staat en wil de minister aan een kruisverhoor onderwerpen. Maar, de DNA-voorzitter zou volgens de oppositie de regering en de minister van Buitenlandse Zaken in bescherming nemen en de behandeling van dit voorstel met opzet niet op de agenda plaatsen.

  ‘De situatie is nog steeds onduidelijk, terwijl we al een maand geleden het interpellatievoorstel hebben ingediend. De vergadering met betrekking tot de aankoop van het gebouw is nog steeds niet uitgeschreven. Noemt men dit een transparant beleid?’’, zegt het NPS-Assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi in de krant.

  Tjin-A-Tsoiz wil weten of het gebouw onder constructie is of niet en of onze ambassadeur wel toegang heeft tot het gebouw of niet. ‘Niemand weet er wat van, omdat de regering nooit in DNA is gekomen en de voorzitter ook de vergadering hierover niet heeft uitgeschreven.’

  De NPS-politicus vraagt zich af of de regering en de minister wat te verbergen hebben. ‘Is Suriname zo rijk, dat we gewoon geld op de escrow-rekening kunnen laten staan? Zijn er wel of geen kosten verbonden om het geld zolang te parkeren op de escrow-rekening? Het lijkt alsof de minister deze vragen niet eens durft te beantwoorden?’, aldus Tjin-A-Tsoi.

  De parlementariër wil verder weten, wat de ambassade van Parijs tot nu toe heeft betekend voor Suriname.
  June 1, 2013

  WEl de ambassade van Parijs betekent het de SCHUILPLAATS VOOR DE PAARSE CRIMINEEL NAARENDORP, EN voor de rest betekent het niks voor alle andere surinamers!!!!


  Maak melding

 94. samundar ..waar woon je mie mang .pero eet van niemand laat mij jou dat zeggen ,als pero niet werkt gaat hij niet eten .pero is geen lanti mang pero is particulier en pero is een hard werkende velt werker .

  jullie in olland weten niets geen moer bij jullie is het bla bla bla en horen wat de oppositie zegt en trappen er in .jullie hebben een haat tegen bouterse en komen zeggen dat dit volk dom zijn !!!! jullie zijn de land verraders en dommer dan dom .als jullie over suriname willen praten moeten jullie hier in suriname zijn .niet in olland van een uitkering genieten en dom lullen .kom in suriname je smoel open doen en lever je bijdrage .sommigen lopen met de gedachte dat ze alleen in olland een pc kunnen hebben en dat wij in su achterlijk zijn .jullie leven nog in de jaren 70 en 80 wij kijken vooruit .dit land is op de goede weg zonder olland ..het is jullie met een paplepel ingegoten dat olland jullie redder is maar niet de waarachtige surinamer die zich inzet voor dit land .ik kam olland niet af wij kunnen wat van ze leren maar dit gaat met respect moeten gebeuren anders opdonderen .als sommigen van jullie niet weten wat waardigheid en respect betekent kan ik je niet helpen …je hebt het of je hebt het niet mie mang .wij hebben desi delano bouterse gekozen en niemand die gaat bepalen dat hij de president van de republiek suriname niet wordt .die kolonisator denkt nog steeds dat zij het voor het zeggen hebben …no dja !!!misschien voor de vhp en front en ik denk niet zozeer de nps maar die vhp die kontlikkers .het zijn de grootste drugs handelaren en maar roepen dat ze eerlijk aan hun geld komen .santhoki is de geheime dienst van olland bouta no e lasie stjieng gie a mang datie !!!! die onderhandse gunningen die de vhp jaren heeft gehad zijn ze vergeten maar dit hebben wij te danken aan de nps en toen pl met gronden.

  bouta go go go


  Maak melding

 95. @pero,

  Mooi dat je water uit de kraan hebt. Heeft de regeerder dat van zijn eigen centen gedaan voor jou? Hij krijgt een mooie salaris om dat te doen, dus heeft hij niets bijzonders gedaan! En waar precies ben je van verlost? Dat water kreeg je toch al, al moest je er iets meer moeite voor doen. Iets minder moeite doen is verlossing voor jou?


  Maak melding

 96. Pero heeft water uit de kraan van DaDa Bouta noh? Tja,… DaDa Bouta geeft alleen gratis vervuild regenwater en je wordt er erg ziek van. Kijk maar naar al die postings van Pero.


  Maak melding

 97. Met grondstoffen verkoop is geen land tot ontwikkeling gekomen.Zie Afrika..En dan vooral Sur.niet met haar 450.000.inwoners en 100.000 overigen of te wel Brazilianen en Chinezen.

  Een idee om aan geld te komen is een soort van Off shore banking.Zo als Ijsland het deed,Cyprus maar ook op een manier zo als Zwitserland het tot nu toe doet.Met het verkregen rente kan men het land ontwateren en productie structuren opzetten voor export.

  En dan kan men huizen en huizen en hutjes met zwembad bouwen.


  Maak melding

 98. Zaterdag 1 juni 2013 om 16:01 uur, door Samundar

  @pero,

  Mooi dat je water uit de kraan hebt. Heeft de regeerder dat van zijn eigen centen gedaan voor jou? Hij krijgt een mooie salaris om dat te doen, dus heeft hij niets bijzonders gedaan! En waar precies ben je van verlost? Dat water kreeg je toch al, al moest je er iets meer moeite voor doen. Iets minder moeite doen is verlossing voor jou?

  @Samundar
  Heel PRIMA gezegd!!!
  Prachtig gedaan!!


  Maak melding

 99. ray en samundar je zegt het zelf het geld komt niet uit kun zak ,ze krijgen een mooi salaris om het te doen .

  waarom heeft jou front het dan niet voor het volk kunnen doen als het geld niet uit kun zak komt …nee front was bezig met corrupte praktijken .ze zeggen dat front tien schone vingers heeft .geef mij de mensen die presteren en die hebben de stem van het volk .

  het is al jaren dat vele plaatsen verstoken waren van water in suriname verstoken waren van water .en daarom zeg ik dat jullie stom achter die pc zitten te lullen .je geeft het zelf aan dat paars wordt betaalt om de opdrachten uit te voeren maar wat deed front om het te doen terwijl ze ook werden betaalt .moet ik mijn stem dan geven aan de gene die geen moer doet !!!! boi draai drie lees salto ding smeer joe goprtie .


  Maak melding

 100. @pero

  Sjeesjes, als je tijdens de front regering geen druppeltje water te drinken zou hebben zou je vandaag niet in ons midden zijn maar ergens in het hiernamaals.
  Je lag ook niet vastgeketend aan de ketting als Brunootje de zwerfhond!
  Jij geeft een figuurlijke beschrijving aan alles. Zo bedoelen wij ook dat het geld dat bouta hier en daar rondstrooit[de verkiezingen nadert] niet uit zijn Eigen zak komt maar uit Staatskas,het geld dat gestort wordt door de belastingbetalenden in Suriname!
  Ingrid,Limbo,Lackin,dinootje bv..krijgen toch ook een flinke hapje hieruit?Waarvoo/
  Wat voor een moer presteren ze?Geen enkel MOER,de hele dag zitten lullen en schreeuwen dat alles goed gaat of alles is goed is geen werk!!!
  En tijdens venetiaan werden geen luchtkastelen aan het volk beloofd dus geen acracadabra gedoe als je baasje die heden zit te verkondigen!
  Je baasje zijn luchtkastelen vallen aan diggelen heden,het heeft geen houvast en is alleen bested voor dagdromers als jij!!
  En bovendien heeft de heer Venetiaan zijn regeerperiode afgemaakt met eer en dat ook zonder AMNESTIE!!Je baasje die heeft in het begin al om de hulp van mijnheer amnestie moeten bedelen!!
  Sjeesjes ,elke dag verschijnt er een corruptive praktijk van je baasje en zijn lange stoet aan bendeleden in de kranten,en je doet alsof het niet bestaat!!!

  Neen Parasieten zoals jij stemmen nooit op een beschaafd partijmaar op eentje die bestaat uit moordenaars ,serial killers ,pedofielen,toeristen,[zie somo en bouta,lackin en parmessar].
  Hoeveel moeite moet je heden doen om lijder [zie vb je baasje] te worden van het land Suriname?!
  och geen enkel,je kan een moordenaar zijn die nooit in zijn leven gewerkt heeft of je wordt eerst mini-ster[zie brunsie] en daarna naar school gaan om het alphabet te leren!
  Ben je ook zo een presidentskandidaat!!??
  zit jij op de hoge school Santo bOMA??!!
  Heb je ook gemoord?!
  Bouw jij ook luchtkastelen zoals je baasje het dag in dag uit doet?!!!

  Whahahahaaaaaa……


  Maak melding

 101. Pero,
  Dewand Balesar,Alice Amafo, Siegfried Gilds,Errol Alibux
  allemaal veroordeeld of uit de regering getrapt door front.
  Wat Doet de NDP ????


  Maak melding

 102. suri patriot er zal heel veel moeten gebeuren aleer ik weer front moet worden .die vooruitgang die paars teweeg heeft gebracht zijn velen tevreden .ik heb het dan niet over waterleidnig van boxel en omgeving …dan heb ik het over het algemeen .onfeilbaar is paars niet maar ze zijn beter dan front ,de oppositie is radeloos ze zoeken spijkers op laag water en ze weten heel goed dat hun dagen geteld zijn vooral die nps .
  no mik grap nanga paars ze zijn goed bezig het volk houdt van bouterse niemand moet aan hem komen hij is onze leider onze president .

  dat mie bing wang takie .


  Maak melding

 103. Samundar,elk mens streeft in zijn/haar leven naar volmaaktheid. In onze stoffelijke wereld streeft de een naar materieel gewin, roem, rijkdom, macht,aanzien, enz.Hun geest is verwrongen naar stoffelijke begeerten. De ander wil zich ten dienste stellen voor zijn gemeenschap, ziet de noden van het volk en hoopt hierin verbetering te brengen.Hij streeft dus ook naar materiële gewin, maar dan voor een ander. Dit streven om een ander te helpen kan in conflict raken met die krachten die naar rijkdom,macht,roem en alleen heerschappij streven. Het kunnen dus krachtige opponenten zijn. Maar hetgeen je verlangt dat ik ook in mijn opponent de ParamAtma moet zien is naïef. Deze gewenste opstelling is zeer moeilijk, of moet ik het meer in het onstoffelijke verklaren.


  Maak melding

 104. @RobG,

  Het zien van ParamAtma in elk wezen wil niet zeggen dat je die persoon niet mag terecht wijzen (corrigeren) als hij iets verkeerds doet. De hele Gita gaat toch daarover? Arjun ziet niet ParamAtma in Bhishma Pitamah, maar zijn geliefde beschermer. In Duryodhan ziet hij ook niet ParamAtma, maar een familielid. Toch is het zijn plicht beiden te doden. Waarom? Omdat beiden in de strijd zijn gekomen om het kwaadaardige (adharma) te beschermen. En als krijger is het zijn plicht de Dharma (het goede) te beschermen en iedereen die de Dharma wil vernietigen, te verslaan. Hij verkeert in tweestrijd en Heer Krishna wijst hem erop dat de Atma onvernietigbaar is en het doden van het lichaam dat kwaad verricht niet inhoud dat de ziel dat erin huisvest, ook gedood wordt. Derhalve hoort Arjun de strijd aan te gaan tegen het onrecht en zich niet te laten beinvloeden door lichamelijke banden (familiebanden), want de Atma, of het nu in een zondaar is of in een heilige, is altijd zuiver. En de Atma heeft eigenschappen van ParamAtma. Het zijn de dingen erom heen die onzuiver zijn en vernietigd moeten worden, zoals de valse ego (die denkt: ik ben het lichaam, ik ben sterk of rijk of intelligent enz), crimineel verstand, verslaafde zintuigen, onethische wensen en verlangens.
  Dus indien je naar een crimineel kijkt, zie dan dat ParamAtma in hem huist (anders zou ook een slecht mens nooit enig geluksgevoel kunnen ervaren), maar zie ook dat zijn lichaam, ego, verstand een gevaar kunnen zijn voor de maatschappij en zelfs voor hemzelf en gestopt mogen worden. Het mag niet zo zijn dat een politieman een moordende crimineel niet zou mogen neerschieten omdat hij ook ParamAtma in die crimineel ziet. Het zien van ParamAtma in een ander moet ons doen beseffen dat we nooit een ander kwaad mogen doen uit egoistiche motieven zoals hebzucht, haat, jaloersheid, wellust e.d. Maar als je zomaar aangevallen wordt, mag je best je zelf te verdedigen. Immers, het is niet de ParamAtma in die aanvaller die jou aanvalt, maar zijn ego, lichaam en gewelddadig verstand. En die mogen dan tijdelijk of permanent uitgeschakeld worden.


  Maak melding

 105. Ongeacht politieke voorkeur is het toch goed om te weten wat er met zowel het geld vh goud als de monetaire reserve is gedaan. NDP’rs staan altijd direct op hun achterste poten. Als het allemaal zuiver is geef gewoon het zuivere antwoord daarmee geef je de oppositie een flinke klap. Er is alleen en probleem als het niet zuiver is


  Maak melding

 106. Ik kan me er niet aan onttrekken dat deze site voor het grootste deel wordt bevolkt door werkloze debielen die ook nog schijnen te denken dat hun achterlijk geneuzel (meestal in erbarmelijk slecht Nederlands) serieus worden genomen.
  Elke dag dezelfde namen en dezelfde schizofrene herhalingen. Get a life mensen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.