woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDiplomaat slaat alarm: Brazilianen gemolesteerd

Diplomaat slaat alarm: Brazilianen gemolesteerd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 mei – Dat de ordening in het goudrijke binnenland nog een lange weg te gaan heeft, blijkt weer eens. Volgens de consul van Brazilië in Paramaribo, José Paulo Ribeiro, worden Braziliaanse goudzoekers als beesten behandeld in het gebied rond het Lelygebergte, in Sipaliwini. Lokale bewoners maken er een gewoonte van de goudzoekers het leven zuur te maken. De politie is vaker om hulp gevraagd.

Maar van een afdoende reactie is geen sprake geweest tot nog toe. Nu dreigt het wel uit de hand te lopen. De Brazilianen worden steeds vaker getart, alsof de lokalen uit zijn op een uitbarsting. Er hoeft maar een vonk over te springen. Het risico is dat bij een eventueel treffen de Brazilianen hun have en goed kwijt raken. Het zou de gemeenschappen te doen zijn om de bezittingen, zoals graafmachines. “Dat is het doel dat ze nastreven en niets anders”, zegt Robeiro tegenover de Ware Tijd.

Intussen blijft de spanning toenemen. Vrijwil wekelijks wordt een Braziliaan mishandeld. Ribeiro vreest een herhaling van de onlusten in het gebeid Papatam, dichtbij de grens met Frans Guyana. Enkele jaren terug werd een incident aangegrepen om de Brazilianen kaalte plukken. Ribeiro ziet het liever niet zo ver komen. “De wetten van het land gelden voor een ieder, ook voor de binnenlandbewoners. De staat moet zijn tanden laten zien.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

35 REACTIES
 1. Volgens de consul van Brazilië in Paramaribo, José Paulo Ribeiro: Vrijwel wekelijks wordt een Braziliaan mishandeld.
  Door wie worden de Brazilianen mishandeld???????
  dagelijks lees je dat de Brazilianen zelf misdadig bezig zijn en hun eigen landgenoten beroven en vermoorden.
  Zo meteen komt deze consul nog vertellen dat de Brazilianen extra bescherming moeten krijgen.
  Ik zou zeggen “stuur ze allemaal terug want dan kan Suriname nog wat overhouden aan hun goud want deze Brazilianen smokkelen het goud naar Brazilië en geven het niet aan in Suriname.
  Dus uit de goudvelden en Suriname verwijderen.


  Maak melding
 2. De Brazilianen zijn met grote graafmachines en zandzuigers bezig in de goudvelden van Suriname. Het grootste deel van dit gedolven edelmetaal gaat langs illegale wegen naar Brazilië.Ik kan best begrijpen dat de binnenlandbewoners om die redenen grote moeite hebben met de grote voortvarendheid waarmee de (illegale)Brazilianen het land plunderen.Brazilianen gaan zeer professioneel aan de slag.


  Maak melding
 3. Er is bepaalde bevolkingsgroep in Sur. die als zeer gewelddadig bekendstaat. Eigenlijk zouden de Brazilianen hun vrouwen moeten bevruchetn om de agressive genen te onderdrukken.


  Maak melding
 4. =Allereerst ben ik tegen het feit dat de Brazilianen mishandeld worden

  =Dankzij de Brazilianen kunnen de Surinamers vandaag goud winnen.
  Zie maar de onderzoeken waaruit blijkt dat de binnenlandbewoners gronden hebben verhuurd aan de Brazilianen om goud te zoeken. Deze worden er dik voor betaald.

  =Voor een ding ben ik bang en dat is het feit dat de Brazilianen aan zware wapens kunnen komen en het is geen volk om grappen mee te maken.

  =Dat de Brazilianen goud naar hun eigen land brengen of wegsluizen zegt iets over de regels van de regering.

  =Toen Santhoki het probleem wilde aanpakken hebben velen gezegd dat hij een racist is, omdat hij niet van de marrons hield.

  =De boel alleen voor de marrons overlaten is ook geen optie.


  Maak melding
 5. Brazilianen gemolesteerd? Moet het niet zijn gepenetreerd? Ik hoor namelijk alleen maar goede dingen over Braziliaanse vrouwen. En de Surinaamse mannen kennende! Je weet toch?


  Maak melding
 6. die brazilianen zijn een gevaar voor ons land die gasten moeten weg naar land van herkomst . als het zo door gaat ben ik bang dat het te laat is .
  die diplomaat van brazilie heeft zijn uitspraken ook niet goed geformuleerd hij wil aangeven dat de brazilianen zullen overgaan op eigen rechter spelen .ik vindt dat de regering deze man moet corrigeren voor die uitspraken die hij heeft gedaan .die brazilianen zijn crimineel bezig op vele fronten .aan de tourtonnelaan
  wordt van alles gedaan wat verboden is en niemand die er wat aan doet .neem een kijkje en zie wat die mensen daar aanrichten …je zou het niet durven dit in brazilie te doen als surinamer .chinesen komen en doeen wat ze willlen brazilianen komen en spelen hun deel ,straks zullen die haitianen hun deel komen spelen .al die gasten komen hun geld in dit land verdienen en wij zitten met de gebakken peren .zie hoe die bossen worden vernietigd en al dat rijkdom wordt weg gedragen waarvan de staat de voordelen niet van zien .er zijn voorbeelden zat waar die brazilianen en chinesen geen rekening houden met het milieu .het heeft geen zin om schuldigen aan te wijzen er moeten maatregelen getroffen worden anders gaat het escaleren .men moet ingrijpen ,ding brasiong fokop ik praat uit ervaring .mie mang .


  Maak melding
 7. Het grootste en enige gevaar voor Suriname en de waarachtige Surinamers zijn de politieke delinquenten, met aan het hoofd DDB en zijn 40 struikrovers, drugsdealers, moordenaars en analfabeten, die met zn allen in een karavaan zitten die voortdendert ,en een spoor van vernieling achterlaat.

  Bouta go go go go… to hell.. and back!!!!


  Maak melding
 8. 31 mei 2013

  Wat voor Srika niet duidelijk is, is of deze Braziliaanse goudzoekers een werkvergunning en consessies in Suriname hebben of illegaal handelen.

  Ook valt het Srika op, dat deze Brazilianen over kapitaalgoederen bezitten in Paramaribo en in het binnenland. Srika vermoedt dat hierachter een grotere en machtige organisatie schuilgaat. Brazilianen kunnen niet zelf zo ongestoord het binnenland ingaan en met hun dure machines beginnen aan het goudzoeken.

  Geweld is niet de oplossing, maar met het proces van de rechten op de grond in het binnenland van Suriname is deze wrijving tussen de lokale bevolking en deze goudzoekers en de angst van de Braziliaanse diplomaat goed te begrijpen.

  Srika verwijst hierbij naar een opstand van de lokale bevolking van Kigizie(Azie) dat gisteren in het binnenland, van dat land,is uitgebroken. Deze lokale bevolking eist van de goudzoekers, veelal buitenlandse bedrijven, die in hun gebieden werken, een deel van de goudopbrengst op.

  Srika wacht de reactie van de Surinaamse autoriteiten af. Als Srika de Braziliaanse diplomaat moet geloven is er dan geen tijd meer te verliezen. Of heeft deze diplomaat ook nog een verborgen agenda?
  Srika


  Maak melding
 9. DE KOP MOEST ZIJN, BRAZILIANEN MOORDEN MEKAAR UIT OP DE GOUDVELDEN IN SURINAME.
  BRAZILIANEN HADDEN TIENTALLEN MARRONS EN INDIANEN VERMOORD TOTDAT HET TOT EEN ESCALATIE KWAM TE PAPATAM, ZE DEDEN ALSOF HET BINNENLAND VAN HUN WAS, DE INDIANEN EN MARRONS HADDEN DAAR NIKS TE ZEGGEN.


  Maak melding
 10. Als bepaalde Surinamers niet lui waren geweest dan had je deze dag niet hoeven te zien…

  En dat er goud weggesluisd wordt naar Brazilie is vrijwel zeker. Er is zelf een zijtak van de Amazone wat met Suriname grenst, dus dat lijkt me niet zo moeilijk om ongestoord goud weg te smokkelen…


  Maak melding
 11. Waarom laten DDB en Lack-in hun stem niet horen in deze serieuze zaak? Als het om de Nederlandse ambassade ging, hadden deze NDP’ers reeds lang de diplomaten op het matje geroepen. Hun tofheid geldt stellig niet voor Amerika en Brazilie. Laffe kerels die alleen maar tof zijn tegenover Nederland; niet eens tegenover Guyana!


  Maak melding
 12. Men moet de Brazilianen niet helpen, maar eruit schoppen, doe je dat niet dan vraag je om problemen, die eikels zijn bezig op Sur gebied, pak ze hard aan,
  Ze denken dat ze alles mogen en graven het goud eruit en brengen het weg.


  Maak melding
 13. Suriname is een door en door CORRUPT land.
  Hoe komen die graafmachines daar terecht sterker nog sommige illegale Brazilianen werken voor mensen in de politiek en ook voor hoge militairen.


  Maak melding
 14. Het grootste gevaar voor Suriname zijn nog steeds de GMAP posse en de Henkies daarna volgt paars, groen de olifantjes en al het andere gespuis.
  Nee, jullie staan allemaal te vechten om de macht en laten het volk weer creperen.
  Oplichters!


  Maak melding
 15. Den brashon e kon na sipaliwini soso fu fu’r un gowtu fu tyar gwe na brasil! A no law dati den marron wan yagi den brashon … ef y’e shi fa den brashon e suku gowtu, nanga wa-lo modern machien… den marron e las furu gowtu na den brashon! en a san dati e mandi den marron, mek den du werede fasi nanga den brashon.

  A boskopu disi e sor tak a wet; ordening goudsector No ORDER ETE!

  Granlanti set a tori!

  Tide tamara w’e stre go moro fara!


  Maak melding
 16. illegaal en in het bezit van dure machines?

  dit zou de koning v/h binnenland onze eigen goodluck Lonnie tog nooit accepteren???

  mss zit het zo; goedkope illegalen in dienst van onze “hoge omes” die legaal door het leven gaan met hun illegale (belastingontduiking) praktijken!

  zeer interessant mang die area of interest 🙂


  Maak melding
 17. Het is precies het zelfde als een dief, die een kille magazijn aanrandt waarvan hij/zij vindt dat de verwarming aan moet.

  Het moet echt niet gekker worden in- en met dit land.


  Maak melding
 18. @Eduard Lupson, GMAP, jullie hebben groot gelijk.

  =Het ergste van alles is dat de Surinamers samen met de Brazilianen het land Suriname gewoon vernietigen.

  =Deze regering kan niets zeggen, omdat zij donders goed weten waar het fout gaat. Zelfs Brunswijk kan niets zeggen.


  Maak melding
 19. Ira,
  Een mooi voorbeeld is die ponton.
  Achter blijkt dat de eigenaar niemand minder dan DINO is.
  Paraman hoe kan en dief een magazijn aanranden??


  Maak melding
 20. ding brasiong moe gwe na ding kondre bakkan het kan verkeert lopen in die binnen landen van suriname .
  de regering moet onherroepelijk in grijpen,het is al laat maar liever laat dan nooit .vanwaar die dreigementen van deze neppe diplomaat .die mensen komen naar suriname dat land vernietigen en wij maar kijken .zie aan de charlesburg aan de reine weg waar die brazilianen grote machines daar op een terrein staan te verrotten niemand die wat zegt ,grote olie vlekken die in de grond gaan op het terrein ,zie aan de tourtonnelaan wat ze daar doen langs de weg .dit kan echt niet wat er gebeurt .het heeft geen zin om schuldigen aan te wijzen regeringen komen en gaan en niets gebeurt …geen enkele ordening ,het lijkt wel een dungle met die brazilianen .ze moorden elkaar in het binnenland en willen ze het nu over surinames hebben in eigen land .die brazilianen verspreiden zich als een lopend vuurtje in het land ,je ziet ze overal .zelfs op boxel en domburg zie je die gasten ,hoe komen ze aan die gronden en vergunningen .die gasten passen zich niet aan hoor .!!! oeng sranang mang oeng wiekie!!! anders wo ka .bosje libie ding ,vene libie ding mang bouta doe wat jij bent nu aan de macht .wij gaan niet achteruit kijken er moet wat gaan gebeuren om een halt toe te roepen aan die illegale mensen .


  Maak melding
 21. @ perro
  (DE ONBETROUWBARE WAARDELOZE SCHAAMTELOZE MISLUKTE BITTERE CASSAVEPLANTER).
  Ding Brasjong moesoe gwe now now de net lekie ding BLAUWKOP nanga ding PLIJER noh!
  Ma ding BRASJONG e tjarie net lekie ding Snesie VOORUITGANG toch?
  Hihihihihi,Oelewapper!


  Maak melding
 22. door GMAP

  De(het)(te je tan lul dan soso Rommel ju o skrifi ja) grootste gevaar voor ons land is Bouterse en zijn criminele bende,Iraanse terreurnetwerk ook in Suriname.


  Maak melding
 23. 01 juni 2013

  @GMAP,

  Na zoveel koeteren in jouw reacties ziet Srika eindelijk een nuttige en dus een goed inhoudelijke opmerking.

  Je vraagt je af hoe die graafmachines daar terecht zijn gekomen. Prima GMAP, zo ziet Srika je graag reageren. En jouw opmerking ondersteun ik.

  En wie heeft gezorgd voor de graafmachines in het binnenland?
  Duistere machten die de kinderen op de scholen ook in trance laten geraken? Misschien!
  Srika


  Maak melding
 24. @ Srika,
  In Roemenie, oost-duitsland, polen,Albanie heeft ook lang geduurd voor die mensen het door hadden dat ze werden bedonderd, Srika ook jou ogen zullen een keer open gaan.
  De eerste stap is gezet hopelijk volgen er nog meer, welkom in de beschaafde wereld .


  Maak melding
 25. @medusa!

  De chinees en de Braziliaan brengen welvaart? waar? niet in Suriname. Algemeen bekend is dat 3 kwart winst van omu snesi naar dorpjes gaat naar familie in China.. net als het goud en zijn opbrengt van de Braziliaan naar brazilie.. het enige wat ze doen is vervuilen,stelen,wegwezen.. geen enkele investering in suriname tbv welvaart sur volk.Ik ben een DDB aanhanger en ik vind dat de ogs mislukt is. de regering moet strenger optreden tegen de roof en misstanden in het binnenland. bovenstaand bericht bewijst dat er nog veel werk aan de winkel is. Dat we hierover van mening verschillen kan.. maar iemand uitmaken voor oelewapper omdat jou mening anders is bedeeld .. vind ik van een laag niveau getuigen. Ter info.

  Tide tamara w’e stre go moro fara!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES