donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijParticulier land bij zeegrens Paramaribo nodig voor dijk

Particulier land bij zeegrens Paramaribo nodig voor dijk

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 mei – Burgers die grond bezitten in het uiterste noorden van Paramaribo, moeten die afstaan. Dit zegt minister Ramon Abrahams van Openbare Werken, OW. Er is geen ontkomen aan wil de noordelijke grens aan zee behouden blijven. Het steeds meer oprukkende water dwingt tot drastische maatregelen. Een vastomlijnd plan is er nog niet.

Maar dat het aanleggen van een zeewering de enige optie is, is wel zeker. Nu beschikken tientallen burgers er grond die formeel onder het domein van de overheid valt. Daarom wil OW het zover krijgen dat de gronden worden terug gevorderd. “Dat zal mijn advies zijn aan het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer”, zegt Abrahams tegenover de Times of Suriname. Het water komt steeds meer landinwaarts en ook de huizen daar worden niet bespaard.

Uiteindelijk zal ook Paramaribo niet ontkomen, wat eigenlijk al te merken is. “Daarom is de dijk nu nodig. Eigenlijk moet men de gronden gewoon afstaan, want als de dijk er niet komt, heeft men geen grond meer. Men gaat gedeeltes van hun grond moeten afstaan”, aldus Abrahams. Eigenlijk zou het herbeplanten van de gronden met zeewerende bomen nog de beste optie zijn. Maar zolang kan niet meer worden gewacht. Ooit stonden die bomen er, maar moesten plaats maken voor grondhonger.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

55 REACTIES
 1. Door hebzucht en corruptie is het zover gekomen dat de waterwering van o.a. Noord-Paramaribo niet meer te garanderen is. De veiligheid van mens en inboedel is vrijwel zeker in het gedrang…

  Staats en volksbelangen gaan voor individuele belangen, ook al is het eigendomsgrond, als er nog geen goede wet geformuleerd is moet die zo snel mogelijk komen..

  Met een goede toekomst visie had dit nooit zover hoeven te komen…maar beter laat dan nooit…


  Maak melding
 2. dus wat? de schone slaper is wakker en het volk zal het weten/eronder lijden? welke expertise heeft hij eigenlijk? is hij hierover geadviseerd of gaat hij met haatgevoelens te werk? ik denk het laatste.


  Maak melding
 3. Grond afstaan aan onze partijbazen, zodat wij lekker paleizen en casino-hotels kunnen bouwen , die uiteindelijk ook banen opleveren voor jullie.


  Maak melding
 4. deze man ,toenmalige,militaire politie was een boef is een boef en blijft een boef zo heeft hij grond en bezittingen tijdens zijn ambt als hoofd militaire politie ook bezittingen van aprticulieren eigen gemaakt en heeft zijn vrienden geholpen om met misbruik bezittingen van derden te verwerven,en geloof me niemand wilde in 1980 iets er aan doen men was bang behalve bepaalde personen zoals ramnewas,mijnals,etc


  Maak melding
 5. Heer Minister,
  Kordaat optreden doe je meestal als je er eigen belang in hebt. Als je dan al privé gronden wil vorderen dan zal je dit wel duidelijk moeten onderbouwen met een gedegen uitgewerkt plan waar duidelijk uit blijkt welke overwegingen er aan ten grondslag liggen en waarom andere alternatieven niet zullen werken. Dus kom met een degelijk onderbouwt verhaal en zit niet weer als een domme gans loze kreten die ether in the jagen. Daar zijn jij en collega’s wel heel goed in.
  Kan me er geen voorstelling van maken dat na 1 week jou ministerie een kant en klaar plan in elkaar heeft geschroefd. Dat noemen we geen gedegen onderzoek, een wel overwogen plan en degelijk onderbouwde financiering. We noemen dit in normale mensentaal: ROTZOOI. Minister doe je huiswerk eerst goed voordat je met weer loopt te raaskallen.
  En als je dan al een zal voorstellen een wet in elkaar te schroeven om gronden die formeel domeingrond zijn terug te vorderen zou ik het voorstellen:
  Maak de wet wat breder en niet alleen maar van toepassing op kustgebieden. Er zijn namelijk talrijke domein gronden die niet worden gebruikt zoals in de beschikking is overeengekomen. Vorder deze ook maar terug. Snap dat het lullig kan uitkomen voor jou en kornuiten, want ook jullie hebben ook gronden toegeëigend die niet gebruikt worden zoals overeengekomen. Gelijke monniken gelijke kappen. Dan kom je wel geloofwaardig over.


  Maak melding
 6. Wat een DOMME KLOO?ZAK.In het verleden heeft hij al grond in SARAMACA mensen Bedreigt,en hun GROND geeigent’ennu wil hij dat in noord SURI doen.MA KAU>O


  Maak melding
 7. Een zeewering aanleggen is onbetaalbaar.
  Want aan een zeewering heb je niet genoeg.
  Je moet daarna goede en schone kanalen en sloten hebben met sluizen en gemalen die werken.

  Dijken moeten onderhouden worden.
  Het verstandigste is om niet meer verder te bouwen in Paramaribo en bij Brokopondo een nieuwe hoofdstad te bouwen.


  Maak melding
 8. Mee eens Tedje,

  Dat zeg ik ook al 30 jaar. Geef landbouwgrond uit in het kustgebied en bouw verder naar binnen. Als de zee oprukt, ben je niet veel kwijt.


  Maak melding
 9. Als Nickerie een zeer degelijke zeedijk heeft waarom zou Paramaribo, waar veel meer belangen op het spel staan, geen zeedijk kunnen hebben…

  Het hoeft niet een 1 dag te gebeuren, stapsgewijs en systematisch aanpakken… De deltawerken hebben ook bijna 50 jaar geduurd…

  Alleen ben ik bang dat een corrupte regering zonder visie en waar eigenbelangen veel belangrijker zijn, dit nooit zal kunnen realiseren.


  Maak melding
 10. @Paagal
  Nickerie heeft geen degelijke waterkering!
  Ga maar naar de van Drimmelen polder(heb er te post Rotterdam als kleine jongen onvergetelijke tijden doorgebracht en ben er ook opgegroeid)dan zal het verlies aan land je duidelijk worden!I.p.v. het water te bestrijden,heeft men zijn heil in de vlucht gezocht d.m.v.wegomleggingen!De oer oude weg naar Scheveningen,Zeedijk bestaan niet meer,alle door het water opgevreten.
  En niemand die zich daaraan stoort!
  Triest,triest,triest!


  Maak melding
 11. O, onze Neerlandica/cus komt uit de polder!

  Nu word mij heel veel duidelijk.

  Bij ons noemen ze dat plantation boy…..
  Of hende di cunucu…..

  Have a nice day….


  Maak melding
 12. De oude hoofdplaats van Nickerie is Nieuw-Rotterdam en ligt nu in zee. De oude hoofdstad van Suriname heet Thorarica en ligt bij Joden-Savanna, welke al is vastgegroeid aan Par’bo.


  Maak melding
 13. Midete dan moeten we vene vragen waar het geld is. Trouwens waar had vene die 400 miljoen gereserveerd precies, stond het al in een begroting, op de bank, of was het gewoon een papieren reservering?


  Maak melding
 14. Rotterdam (Van Drimmelen polder) wat een tijd,wat een tijd,wat een tijd!
  De lekkerste mango’s,knippa,s,massala kwiekwie’s.
  Een niet te vergeten …. de gezonde zeelucht!
  Jammer dat die door landverlies bezig is te verdwijnen!


  Maak melding
 15. @ Who cares (Wc de ex-vluchteling en asielzoeker uit het racistisch APARTHEIDSREGIEM Rhodesisch/Zimbabwe die erin geloofd 5 talen in woord en geschrift te beheersen)

  1.Je zegt nog steeds neerlandicus.
  Dus behalve asielzoeker,analfabeet en racist ben je ook nog alzheimerpatiënt?
  Knap hoor,hoe je dat allemaal voor elkaar krijgt.

  2.Ons eiland!Ons?ons?
  Wie wat waar?In Rhodesië?Eilanden?
  Asielzoekers hebben geen eilanden,ze worden gedoogd op die van de Makamba’s.

  3.Denk jij dat een polder in Nickerie te vergelijken is met dat stukje uitstervend hoopje koraaldieren?


  Maak melding
 16. Who cfares of Who cares (Wc de ex-vluchteling en asielzoeker uit het racistisch APARTHEIDSREGIEM Rhodesisch/Zimbabwe die erin geloofd 5 talen in woord en geschrift te beheersen)

  Alweer zoiets!
  Zilte zoute zeelucht!
  Wanneer zal het Nederlands tot jouw hersenen doordringen.Ik begin te vrezen dat het een ijdele hoop zal worden!
  Zilte zoute! 😆 😆 😆
  JE BEHEERST DE TAAL NIET NOCH IN WOORD,NOCH IN GESCHRIFT!


  Maak melding
 17. Medusa,

  Ik heb niet zo veel verstand van Nickerie, maar het stukje zeedijk die er nu ligt, welke ik ook meerdere malen heb bezocht, is volgens mij wel degelijk gebouwd, zo moet het, stormvloed- en tsunamiproof…

  Als ik daar ben, doet het me denken aan de dijken van NL…


  Maak melding
 18. @midete, je hebt gelijk en dat geld is nu spoorloos verdwenen.

  @Afu Sensie, als je echt op de hoogte bent zal je gauw erachter komen dat Venetiaan dit punt heeft aangekaart in de DNA.Bewijsstukken zijn er ook dat het geld gereserveerd was.

  =Dit is typisch het gedrag van de NDP’ers.

  =Verdraai niets en spreek de waarheid, omdat deze regering nog boter op zijn kop heeft als het gaat om verdwenen geld die nog steeds niet verantwoord is.

  -Ik zal ze niet opnoemen anders wordt die lijst te lang.


  Maak melding
 19. Relaas:
  In ons geliefd Suriname zegt niemand in mijn achtertuin wil ik het hebben(nimawihh).

  Het gaat hierbij om de vervuiling, de armoede, niet mee kunnen met scholingsactiviteiten, verdeling of afpakken van gronden.
  De wateren van oceanen en amazone maken geen feitelijk onderscheidt tussen mens, dier, milieu en natuur en wat nimawihh.

  Water baant zich ongestoord dwars door alles heen, het houdt nergens rekening mee, ook niet met volksvertegenwoordigers of beleidmakers.

  Ook voelt het zich niet gecommitteerd aan de periode wanneer de mensheid wel of niet genoeg geld heeft vergaard om haar stroming te verleggen.
  Water heeft geen lyrisch vermogen of gevoel, als het wil stromen.

  Paramaribo zal niet de eerste stad zijn die verzuipt, vanwege arrogantie en dommigheid van de leiders.

  De Nederlanders hebben Leegwater en Simon Stevin gehad, die door de uitvinding van de windmolen met de drooglegging of inpoldering en dijkenaanleg begonnen van land.
  Dat zou Suriname sieren hetzelfde te doen,stapsgewijs.

  De kustvlakte, alle lage gedeelte die onderlopen en vlakte tussen de bergketens en rivieroevers onder beheer stellen van een Nationale waterstaat dienst(NWD).

  Deze moet dan de zorgdragen voor het beheer, bewaking en uitvoeren van alle voorkomende bedijking -en ontwateringwerkzaamheden aan de kustvlakte, alle lage gebieden die onderlopen, alsmede aan oevers van rivieren en gebieden langs zwampen en die tussen bergketens.


  Maak melding
 20. 29 mei 2013

  Srika leest en bemerkt dat, op enkele uitzonderingen na, niet op de inhoud van het onderwerp wordt ingegaan.

  Srika zal op de posting van OengSaWini reageren en vraagt vraagt van GMAP de aandacht. Srika zal het heel eenvoudig houden.

  @OengSaWini,
  Het opnieuw beplanten van bedoelde kustvlakte met parwa is niet de moeilijkheid, maar de duur van de groei en ontwikkeling en het behoud daarvan wel.

  Parwa is de gebruikte naam in Suriname voor een mangrove variant beter bekend als zwarte mangrove, Avicennia germinas.

  Voor het ontkiemen en groei van parwa is de aanvoer van zoetwater nodig. Ja, je leest het goed! Zoutwater(zeewater) alleen heeft een funeste werking op het ontkiemen en op de groei en ontwikkeling van parwa.
  Parwa kan zoutwater wel tolereren, maar heeft ook de aanvoer van zoetwater nodig.Heeft dus te maken met de saliniteit(zoutgehalte)van het water. En hier zit volgens Srika het probleem.

  Uit de inhoud van dit onderwerp valt te halen, dat het uiterste noorden van Paramaribo gecultiveerd gebied is. Voor deze periode had je wel grote parwabossen in dat gebied. Ze zijn nu verdwenen, althans voor een groot deel. Wat is hiervan de oorzaak? Srika denkt direct aan twee mogelijkheden, waarvan de laatste in dit geval belangrijk is te bespreken.

  De eerste mogelijkheid kan veroorzaak worden door de Guyanastroom van oost naat west en dat periodiek in ongeveer 30 jaar de kust afbreekt en weer opbouwd.

  De tweede mogelijkheid ziet Srika als de veroorzaker van het verlies van parwabossen in het uiterste noorden van Paramaribo. Door de cultivering (huizenbouw, wegen, landbouwgronden enz.) van dit gebied is het microrelief in dit gebied verstoord geraakt. De natuurlijke stroomwijze van zoetwater vanuit de regen en/of zoetwaterzwampen kan hierdoor niet meer direct richting de zee(lees: parwabossen) stromen, (Z-N), maar via de aangelegde kanalen stroomt dit zoetwater voornamelijk naar de Surinamerivier(W-O). De parwabossen ontberen dus het nodigde zoetwater. Gevolg: uitdroging en uitsterven van het parwabos.

  De kernvraag die dan hier beantwoord moet worden is: Heeft het herbeplanten van die kustgebieden in het uiterste noorden van Paramaribo, onder boven geschetste omstandigheden dan zin? Srika vindt het dan zinloos.

  Voor de duidelijkheid moet hier wel gezegd worden dat parwabossen schermbossen zijn en dienen dus de golfslag en dus de kusterosie(kustafbraak) te verkleinen. Maar parwabossen zijn niet in staat om het land zelf te beschermen tegen hoge zeewaterstanden. Hoge zeewaterstanden kunnen altijd deze parwabossen overspoelen en zo verder landinwaarts overstromingen veroorzaken.

  Ook is voor Srika zeer opmerkelijk dat mensen tot aan de zee van de overheid in Suriname land in pacht hebben gekregen of zelf reeds eigenaar zijn van die gronden. Kan de overheid in Suriname deze gronden of een deel daarvan laten afstaan door de eigenaren?

  Het schermbos (parwa) is volgens de boswet in Suriname beschermd en bedoelde gebieden dienden dus niet tot de kust worden uitgegeven aan derden. Het Staatsbesluit van 1992, NO. 80, is mijns inziens hierin heel duidelijk en geeft de overheid van Suriname de mogelijkheid burgers in bedoelde gevallen te dwingen tot het afstaan van de gronden of delen daarvan.

  Srika zal het hierbij laten. Indien er ook andere deskundigen zijn, graag hierop reageren.
  Srika


  Maak melding
 21. @Srika,
  Srika heeft het redelijk consequent gedaan: zijn betoog schrijven in de derde persoon.
  Slechts één vergissing:
  Voorlaatste alinea: mijns inziens moet zijn zijns inziens.
  🙂 🙂

  @MEDUSA:
  “@ Who cares (Wc de ex-vluchteling en asielzoeker uit het racistisch APARTHEIDSREGIEM Rhodesisch/Zimbabwe die erin geloofd 5 talen in woord en geschrift te beheersen)”

  Geloofd moet met een T!! OTT
  Dat krijg je als je alsmaar bij iedereen de taalfouten zit te corrigeren. Dan doen anderen dat ook bij jou en kun je zien hoe kinderachtig en hinderlijk dat is.


  Maak melding
 22. @Tamara
  Er zijn 2 soorten fouten.
  Onbewuste en die uit onwetendheid!

  Je zegt verder:”Dat krijg je”!
  WAT krijg je???
  Bedoel je dat ik niet tegen correcties kan?
  Heb ik ooit het tegendeel laten merken?
  Mag ik uit jouw reaqctie concluderen dat jij er slecht tegen kan?

  Ben je nieuw op dit forum btw?
  Of heb jij een dubbele schuilnaam?
  Ben jij ook bang?
  Waarvoor?Voor wie!
  Gebruik gerust jouw eigen originele schuilnaam!

  Kom op Tamara!! 😆 😆


  Maak melding
 23. @MEDUSA:”Er zijn 2 soorten fouten.
  Onbewuste en die uit onwetendheid!”

  Ha, ha, ha, ha…..
  Echt grappig!
  De juf zit bij elke fout na te denken: heeft zij dat onbewust gedaan of uit onwetendheid?
  FOUT IS FOUT, MEDUSA!!!
  Dit is gewoon een grote Taalfout!
  Moeilijk om dat toe te geven hè?
  Accepteer dat en wring je maar niet in kromme bochten!

  Btw, ik ben niet nieuw hoor! Loop al een hele tijd mee.
  En……voor wie zou ik bang moeten zijn? Dat snap ik even niet!


  Maak melding
 24. Het is nou eenmaal zo dat als je omhooggevallen bent vanuit de moeras en tokko tokko gronden van de van Drimmelenpolder, naar de prassie ossos van het plein van 12 mei, naar de g-buurt van de Bijlmer, dan krijg je praatjes. En verval je tot zieligheidsfactor 10+.

  Maar praatjes vullen geen gaatjes, en verberde siekie no habie dresie…

  Have a nice day….


  Maak melding
 25. @Tamara
  Moeilijk om dat toe te geven?
  Heb je mijn reactie wel gelezen?
  Heb ik dat niet toegegeven?
  Laat mij jouw leesvaardigheid(m.b.t. begrijpend lezen )niet NU al het in twijfel trekken!
  (want je bent NIEUW :lol:)

  IEDEREEN MAG MIJ CORRIGEREN,NOGMAALS!!!
  Maar mijn argument blijft kaarsrecht overeind staan!
  En bovendien MAG ik mij dit soort fouten permitteren!
  Ik beweer niet 5 talen in WOORD en GESCHRIFT te beheersen en als puntje bij paaltje komt,ik alleen maar bagger spuit!

  P.S.
  Als ik bij IEDEREEN zoals jij zegt,fouten moet corrigeren,ben ik daar misschien het hele jaar op dit forum mee bezig!
  Ook in jouw bovenstaande reactie heb je fouten staan!
  Dus ook voor jou “van het zelfde laken een pak”!
  Maar ik,de juf,zal je van nu af aan ondanks je niet beweert 5 talen in WOORD en GESCHRIFT te beheersen ermee confronteren.
  Niet bang en of boos worden hoor! 😆
  WELKOM “nieuwe” TAMARA!!

  @Who cares (Wc de ex-vluchteling en asielzoeker uit het racistisch APARTHEIDSREGIEM Rhodesisch/Zimbabwe die erin gelooft {met dank aan Tamara} 5 talen in woord en geschrift te beheersen)

  Ha ha ha ha ha!Gezien jouw belabberd niveau zou jij er nooit achter zijn gekomen.
  Wat voel jij je gelukkig om op de slijmsporen van jouw voorganger mee te glijden en als een verhongerde aasgier van een reeds tot ontbinding overgegane kadaver mee te genieten!
  Tekenend voor jouw ruggengraatloos karakter!
  Weer een nieuwe eigenschap!


  Maak melding
 26. Niet alleen onderling de maat afnemen, maar actie ondernemen bij United Nations Open-ended Informal Consultative Process on Oceans and the Law of the Sea
  (Fourteenth meeting, 17 to 20 June 2013)


  Maak melding
 27. als de cassabaschuur onder water loopt alsook onze groenteschuur en straks mss ook onze rijstschuur, dan kunnen wij met zoveel hemelwater beter overgaan tot garnalenschuur!!!

  kijk maar naar Bangladesh…lekkere gamba’s 😉


  Maak melding
 28. MEDUSA:”Niet bang en of boos worden hoor! ”
  De enige die bang of boos wordt van een eigen taalfout is MEDUSA, HERSELF!

  @MEDUSA:”En bovendien MAG ik mij dit soort fouten permitteren!”
  🙂 🙂 Van wie MEDUSA???
  ALLEEN VAN JEZELF in je EIGEN diktee zeker!
  VAN NIEMAND ANDERS HOOR!!!

  De rest is NONSENS!!!


  Maak melding
 29. @Tamara
  Je valt nu al en zó vroeg door de mand.
  MEDUSA:”Niet bang en of boos worden hoor! ”

  Ik zeg:”En bovendien MAG ik mij dit soort fouten permitteren!
  En je vraagt prompt:”Van wie MEDUSA”???
  VAN MEZELF EN HET STAAT ER VERDORIE NOG DIK BOVENOP!
  Voel j’m?
  DOM HÈ???Dit is nou geen onbewuste fout,maar een regelrechte blunder.
  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  En je beantwoordt de vraag n.b. met:”ALLEEN VAN JEZELF in je EIGEN diktee zeker!
  VAN NIEMAND ANDERS HOOR”!!!

  P.S. het woord is diCtee (met een C)
  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆
  DIT IS OOK GEEN ONBEWUSTE FOUT ,MAAR EEN UIT ONWETENDHEID;DOMHEID!!!!

  Ik vind het wel een beetje vroeg hoor!
  We kennen elkaar nauwelijks en je blundert nu al 2x.
  Nou nou nou zeg!
  Ik vraag me af wat mij straks nog te wachten staat of ben je hierna zo snel als je aan het firmament bent verschenen weer even snel vertrokken om daarna in de vergetelheid te verdwijnen?
  Tot de volgende blunder!


  Maak melding
 30. MEDUSA
  Dat is precies jouw probleem. JIJ ALLEEN ziet blunders en fouten bij anderen!
  Daar schijn je een goed gevoel van te krijgen of daardoor voel je je minder rot.
  Ga lekker je gang hoor!
  En zoek de fouten…….
  Neem gerust een vergrootglas.
  Mij deert het niet, want ik maak net als ieder ander ook weleens een fout of meer….
  En ook ik zie de fouten van een ander maar zwijg er verder over. Dat heet RESPECT!

  Niet de moeite waard om verder hier op in te gaan!
  Geen tijd voor deze NONSENS,
  Doeiiiiii MEDUS Ha..Ha…Ha
  Ik ken je al veel langer dan vandaag…. tot mijn spijt!
  En nu maar lekker schelden……DÁÁR ben je echt zóóó goed in.
  Doe wat aan je zelfbeheersing!


  Maak melding
 31. @Tamara
  En ook zie jij de fouten,maar zwijg er verder over.
  Heb jij dat t.o.v. van mij ook gedaan?
  Heb je gezwegen?
  JE LIEGT DUS,Tamara!!

  En indien je de fouten van een ander ziet en erover zwijgt heet dat respect bij jou?
  Aha zwijgen over de fouten bij een ander heet RESPECT!
  Dit zegt veel over je amorfe en karakterloze houding!
  😆 😆 😆 😆
  Jij zakt steeds dieper weg in het slijk.
  En we kennen elkaar …… pas!

  Je lijkt wel een vroegtijdige ejaculatie tijdens de coïtus interruptus!
  Ik volg je MET EEN VERGROOTGLAS!


  Maak melding
 32. TAMARA: Let IT talk to the hand… cause…..
  Sommigen kunnen zich alleen maar beter voelen als ze anderen kunnen kleineren, een vorm van minderwaardigheidscomplex.

  Als je vanuit het niets iets bent geworden( in een flatje in de Bijlmer), en de kolonialen je onderwijs hebben laten genieten,zodat je de Tokko tokko polders en achterbuurten met prass osos op het plein van 12 mei, achter je hebt kunnen laten,dan krijgen sommigen sterallures.

  Voor zichzelf dan wel te verstaan…..

  Have a nice day….


  Maak melding
 33. Dit gezegd hebbende doet mij denken aan een oud Curacao’s spreekwoord: Ora kandela bira shinishi, mucha chiqi ta hunga cune…..nooit gedacht!!!!!!


  Maak melding
 34. MEDUSA,
  Jou, heb ik willen confronteren met DE BALK in je ogen die jij zelf niet ziet.
  Daarom heb ik je op je taalfout gewezen!!
  Ik heb dat ook erbij vermeld!!!
  Kun je zelf ervaren hoe storend dat is. Zie maar je reactie!

  Over taalfouten HIER OP HET FORUM, zwijg ik, ja!
  Omdat het hier gaat over de mening van een ander, de inhoud, de strekking van iemand zijn gedachten….. HIER OP WKN, gaat het niet om taalfouten. RESPECT voor de mening van een ander gebiedt jou dat je ZWIJGT over taalfouten. Het is hier NIET een SCHOOL, of HET GROOT DIKTEE DER NEDERLANDSCHE TAAL! Dus probeer niet mijn woorden te verdraaien en er een eigen belachelijke invulling aan te geven!
  Als we nu met z’n allen elkaars fouten gaan corrigeren, dan sterft het idee van een forum!
  Daar is het niet voor bedoeld!
  En als je mij wil volgen met een vergrootglas om taalfouten te vinden…. Ik wil wel heel graag een bericht voor je typen met 120 taalfouten hoor… Kun je lekker aan je trekken komen!
  Mij deert het niet!! Ik ben een mens en ik maak fouten! Daar leer ik van!
  En ga nou niet weer roepen dat diktee met een c moet en dat ik niet leer!!
  Ik zeg je…IK ken je al langer dan vandaag!

  En nu weer lekker schelden, spuug je gal! Want DÁÁR ben je goed in. Laat je gaan meid…….haal al het slijk der aarde erbij, alle riolen en holen onder vermolmd hout……
  Toe maar….


  Maak melding
 35. @Tamara.
  Ik ken geen enkele Tamara.
  Ben je dan veel te laf jouw eerdere schuilnaam bekend te maken?(Niet bang zijn en worden hoor!)
  Denk je dat ik op mijn achterhoofd ben gevallen?
  Ik weet precies over/tegen wie ik het heb!

  Je andere schuilnaam heeft in het verleden al college bij mij moeten lopen;nu is deze schuilnaam aan de beurt, …. niet dringen s.v.p!!
  Ook met deze schuilnaam zal ik het varkentje wassen!

  Onthou dit:Voor een goed begrip is verzorgd taalgebruik een nodige voorwaarde!!
  Ook hier zak je dus nog dieper in het slijk!
  Je hoort toch te weten dat onverzorgd taalgebruik voor verwarring en misverstanden kan zorgen.
  Of reikt jouw intelligentie niet zo ver?

  P.S.
  Je hoeft niet je zwakheid te verdoezelen door opzettelijke taalfouten te maken;ik prik daar door heen;ze komen vanzelf! 😆

  Een voorbeeld:
  Je zegt:”Mij deert het niet!! Ik ben een mens en ik maak fouten! Daar leer ik van”!
  DEREN betekent raken,kwetsen etc.
  Als het jou niet deert WAAR LUL JE DAN OVER?
  Alweer een kwestie van taalarmoede!
  DAT BEDOEL IK NOU!
  Het deert je niet ,maar je lult erover!Dan deert het je toch wel,VERDORIE!!!Of …. eh …. eh is het een misverstand … het is i.i.g. geen onbewuste fout maar één uit onwetendheid hihihihihi!
  Begrijp je wel wat je zegt of praat je anderen na?
  Schaam je diep!Papegaai!


  Maak melding
 36. @Who cares
  (Wc de ex-vluchteling en asielzoeker uit het racistisch APARTHEIDSREGIEM Rhodesisch/Zimbabwe die erin gelooft 5 talen in woord en geschrift te beheersen)

  Jij glijdt nog steeds voort op het snot van je voorgang(st)er!Be straight!
  Op dezelfde manier Rhodesisch/Zimbabwe voor de machettes en pijlen ontvlucht?
  Lafaard! 😆

  Als je van niets iets bent geworden???
  Ben ik iets geworden?Kan je dat merken?
  Sinds wanneer heb jij dat intelligente onderscheidingsvermogen?

  Asielzoeker,het niveau waarop ik met je bezig ben is hetgeen ik geleerd heb op Tokko tokko polders en achterbuurten met prass osos op het plein van 12 mei! NIKS NIVEAU,NIKS STERALLURES 😆 😆


  Maak melding
 37. MEDUSA,

  Je zegt H E L E M A A L NIETS!!
  LUL en VERDORIE, dat staat met HOOFDLETTERS,
  Dat is ook ALLES wat je te zeggen hebt.
  SCHELDEN!!!, GROF taalgebruik, allesbehalve verzorgd!
  Daar sta je voor! Zo typisch!
  Veel plezier met het uitzoeken wie Tamara volgens jou is.
  Ik ben klaar met jou!

  Waisting time, I’m telling you!
  TIEMPO PERDIDO!!!


  Maak melding
 38. @Tamara
  GROF taalgebruik kan ook verzorgd taalgebruik zijn hoor!Alweer een blunder!
  Sommigen verstaan alleen maar die taal!
  Nou dan moet jij je ervan bedienen!En dat doe ik ook!

  En je wenst me veel plezier met het uitzoeken wie Tamara volgens mij is?????????
  Heb je niet een leukere wens voor mij?
  Ik zoek geen bagger uit!!! 😆
  Ik heb je niet voor een gesprek uitgenodigd,je hebt je er blindelings mee bemoeid.
  Nou dan krijg je ook waar naar je vraagt!
  En je zal het krijgen en merken ook,randdebiel!!


  Maak melding
 39. MEDUSA:
  “GROF taalgebruik kan ook verzorgd taalgebruik zijn hoor!” Alweer een blunder!
  van MEDUSA! 🙂 🙂 🙂
  DÉ blunder van het jaar!
  Een grove vrouw kan er ook verzorgd uit zien! Maar grof is ze en zal ze altijd blijven want zo is ze geboren!


  Maak melding
 40. @ Tamara.
  Natuurlijk kan een grove vrouw er verzorgd uitzien!!
  Maar als ze dat is,is een tweede.
  Ik ken veel mensen die er van buiten netjes uitzien en toch ruw (innerlijk) zijn!
  Je persisteert dus weer in domheid!
  Grof betekent ruw onedel onbeleefd etc. en verzorgd taalgebruik is taal waar er GRAMMATICAAL (ja grammaticaal)niets aan schort!
  Dus voor jouw lompe hersenen het volgende:-
  Grof taalgebruik kan ook verzorgd taalgebruik zijn anders vertaald voor jouw niveau:-
  Ruw,onedel,onbeleefd etc. taalgebruik kan GRAMMATICAAL ook goed in mekaar zitten!
  VERZORGD heeft hier niets en dan ook niets met hygiëne(netheid) te maken,maar met letten op de grammaticale regels.
  Niënte,nothing,nada,noppes,nottie!

  Heb je nog meer taalproblemen?Klop maar aan zolang ik er ben,hoor Tamara,mijn nieuw forumlidje!!
  Zelfs als je je afmeldt en zegt dat je “klaar met me bent” mag je je braaksel weer inslikken en doen alsof er niets aan de hand is.Kom maar,kom maar!
  Je lijkt wel een gefantaseerde ejaculatie tijdens het coïteren!!


  Maak melding
 41. MEDUSA,
  Nee hoor, niet gelijk verdeeld en jij hebt er nog één bij, je vermogen tot zelfbeheersing is zwak ontwikkeld.
  En bij jou heeft IEDEREEN een taalprobleem. Je bent gewoon jaloers dat anderen beter zijn!!
  En die grove vrouw, dat was JIJ, MEDUSA. Grof in de mond maar doen alsof je van goede huize komt. Je mond verraadt je! Dat heb je niet gesnapt hè!

  Alleen als je op een NETTE, VOLWASSEN manier reageert zal je weer van mij horen, anders niet!
  Toedeloe…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES