maandag, december 4, 2023
HomeNieuws uit SurinameBedrijfsleven in paniek door strenge controle importen

Bedrijfsleven in paniek door strenge controle importen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 30 mei – Het gonst binnen het bedrijfsleven nu de regering de stok in het hoenderhok heeft gegooid. De inschakeling van het internationale controlebureau SGS zet het alarm op rood bij alle ondernemersorganisaties. Niet de controle zelf wordt als bezwaarlijk ervaren, maar het ‘als een dief bij nacht’ optreden. Er had best wat meer overleg gepleegd kunnen worden.

Het bedrijfsleven had betrokken moeten worden. De twee grootste werkgeversorganisaties, Asfa en VSB, trekken nu samen met de Kamer van Koophandel & Fabrieken ‘ten strijde’. Het wordt als onrechtvaardig ervaren dat al in buitenlandse havens gecontroleerd wordt. De overheid vermoedt al jarenlang dat er gesjoemeld wordt met de waarde van geïmporteerde producten. De juiste waarde wordt nu vastgesteld met de hulp van SGS.

Volgens Henk Naarendorp , voorzitter van de Kamer van Koophandel & Fabrieken wordt de geest van tripartiet handelen node gemist. Jusit dat was zo kenmerkend voor het samenwerken met de overheid de afgelopen tijd. Nu wordt een sfeer gekweekt waarbij de ondernemer als de grote boeman wordt afgeschilderd. Het overleg wordt overigens ook gemist bij het opzetten van een fonds voor het klein en middenbedrijf. Ook daar lijkt de overheid een onemanshow te willen opvoeren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

53 REACTIES
 1. Niet klagen hoor.Jullie hebben in persoon gekozen voor deze regering en toen wisten jullie dat Bout niet de man is van overleg.Wees sterk en draag de consequentie’s als echte kerels en niet om mammie roepen.


  Maak melding

 2. het valt me op dat bouta nog steeds werkt met zn oud collegas die hem een slechte naam hebben bezorgd naarendorp was landsadvocaat tijdens het regime,nu hoofd kvk die man weet niks,zelfs zijn rechtszaken verloor hij deze oud boeven moeten worden weggezet


  Maak melding

 3. Virago 535,

  Jij paarse bladluis, je strijdkreet is toch echt anders hoor. Tide tammara we foefoero, lei, kiri, tang lagi fasi, tapu moro hebi, drai takru sani, go moro fara.

  Ja, zo staat-ie goed!


  Maak melding

 4. Virago 535,

  Nog even dit: ook je leus geloof in in eigen kunnen heb je helemaal fout. Het moet zijn: geloof in uw geld en kunnen. Stem de Nationale Dieven Partij, stem tegen uw toekomst.


  Maak melding

 5. “Bifa”, jij bent zeker geen NDP’er dus behoor je tot een minderheid. Dat je de NDP en haar aanhangers (landgenoten) niet lief hebt en gefrustreerd bent doordat jij en je soort niet meer kunnen graaien in ‘slands pot, noem je een ieder buiten jou kleine kliek voor het gemak maar een boef. Foei toch!


  Maak melding

 6. Met wie zou deze paarse bende in overleg moeten gaan als ze zelf niet eens weten waar het allemaal over gaat, ze hebben maar 1 doel voor ogen, snel rijk worden, en het land met enorme schulden achter laten, want na mij de zonvloed, en aangezien de meesten oude fossielen zijn, hebben ze toch niets te verliezen.


  Maak melding

 7. Overleg is een ander benaming voor uitstellen.
  Het is op zich best goed dat er betere controle komt op de afgedankte rotzooi die handelaren binnen halen. En ik zou zeggen controle voor verlading. Voldoet het niet aan de internationale eisen dan weigeren.
  Een ander punt is de import taks. Altijd al een doorn in het oog. Om de Surinaamse productie te stimuleren het volgende voorstel: verhoog de taks op luxe consumptieve goederen (zoals auto’s jet skies, luxe boten, etc). Verlaag de taks voor grondstoffen en productie middelen-apparatuur.
  Hiermee stimuleer je de lokale productie en maak het voor hun ook interessanter om te concurreren met de import goederen. En importeurs, ga samenwerkingsverbanden aan met telers en producenten en help hun met export opzetten ipv import.
  Doodzonde al die rommel die men binnen haalt. Je staat versteld van de onzin producten die je in de winkels ziet en dan om maar niet te spreken over de belabberde kwaliteit.
  Houden jullie jezelf een spiegel voor en kom tot bezinning. Het land gaat kapot aan import.


  Maak melding

 8. @Bifa,

  Hoe toepasselijk deze naam. Ben je in paniek of zo? Wat betreft je achterlijke opmerking. Lees wat je schrijft:

  ‘Dat je de NDP en haar aanhangers (landgenoten) niet lief hebt en gefrustreerd bent doordat jij en je soort niet meer kunnen graaien in ‘slands pot, noem je een ieder buiten jou kleine kliek voor het gemak maar een boef.’

  Nee hoor. Ik noem ze meestal geen dieven. Ik noem ze ACHTERLIJKE PAARSE BLADLUIZEN!


  Maak melding

 9. ik vindt het zeker een goed plan .deze ondernemingen hebben de staat jaren benadeeld en nu willen ze overleg omdat ze vinden dat alles als een dief in de nacht wordt gedaan.de vhp heeft al die jaren geprofiteerd van deze wan praktijken .ook de douane was corrupt bezig en het zijn deze fronters die zeggen suriname een warm hart toe te dragen …ja ze dragen suriname een warm hart toe zolang zij kunnen profiteren en niet de staat.

  de regering bouterse is goed bezig en dat waardeert het surinaamse volk .wij zullen het zelf moeten doen .vanaf de jaren 70 staat de douane bekent als een corrupte aparaat ,basja vene had er geen tijd voor om het te reorganiseren omdat het onder leiding stond van de vhp

  de vhp is de laatste partij die moet praten over corruptie in dit land .ze hebben totaal geen recht van spreken als het om corruptie gaat .ik ben dan ook blij dat wijnerman laat zien wie het voor het zeggen heeft .niet het bedrijfsleven moet bepalen maar de staat moet inkomsten zien te vergaren en wetten maken die zowel het bedrijfsleven als de staat ten goede moet komen .

  a no vhp is aan het bewind en dat steekt deze mannen .ook de douane is het een doorn in het ook omdat het moeilijk wordt voor de douane om hun slag te slaan .
  zie waar vele van de douane ambtenaren wonen en welke auto deze boeven rijden voor dat salaris wat ze krijgen je vraagt je af vanwaar betaalt hij het .

  als je vooruitgang wil stem ndp stem paars paars staat voor hoop en geloof in eigen kunnen .
  paars staat niet op hulp te wachten van die ollanders en dat is bewezen ,terwijl front het als maar wil hebben over olland ,olland is verleden tijd olland is goed om zaken te doen niet om hulp .paars heeft een internationale controlebureau sgs ingeschakeld om alles te controleren ,hoeveel jaren heeft de douane niet gesmeekt om een eigen kantoor om alles naar horen te doen maar kregen nul op het rekest van front .nee de vhp zag er geen brood in .god zij dank dat de ndp aan de macht is in dit land anders waren wij verder van huis dat garandeer ik een ieder.
  oeng kang tak sang oeng wanie dit ndp is niet en nooit meer weg te denken .ding voermang lik ding vhp en pl kunnen niet meer doen wat ze willen .de nps heeft met zich laten sollen maar de ndp laat niet met zich sollen .hulde aan de ndp hulde aan paars .wij zijn er nog niet maar stapvoets komen wij er ,het is geen grootspraak het is een belofte .tik oeng ai loekoe .front wacht op hulp van olland en paars doet het zelf met steun van anderen en behoudt van je eigen identiteit .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang .herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding

 10. Nu zij echt moeten werken beginnen zij te schreeuwen…daarom…dus nu…blijkt duidelijk dat heel wat zaken niet kloppen….en dat de overheid ook nog voor handelaren aan de macht was(is).


  Maak melding

 11. De beerput wordt geopend. Veel importeurs kregen een vergunning door hun loyaliteit aan VHP en NPS.Men belazerde de staat door over veel goederen geen importheffingen te betalen.De schrik zit er goed in.Paniek in de tent. Natuurlijk gaan we de regering de schuld geven.


  Maak melding

 12. ROBG: En nu gaan al die vergunningen naar de loyalisten van de paarse crimi colors, steeldieven,steeltuig,fraudeurs,analfabeten,drugsdealers, en massamoordenaars….

  Have a nice day…


  Maak melding

 13. “Bedrijfsleven in paniek door strenge controle importen”

  Tuurlijk zijn ze in paniek door de strenge controle. Invoering van een strenge controle hoeft niet in overleg, zijn deze gasten nou van de pot gerukt.

  Het strenger controleren had allang moeten gebeuren, deze boeven waren al gewend om geen invoerrechten te betalen dus zijn ze in paniek.

  Front is niet meer aan de macht dus is het geen vrijgevochten boel meer.


  Maak melding

 14. De importeurs hebben vaker de fiscus belazerd, dat zij toen mineraal water hadden geimporteerd terwijl dure whisky’s inzaten , ga uit van de peper dure auto’s die vaak ondergefactureerd werden en de meeste corrupte douaniers die dachten dat zij ook handelaren waren ivp ambtenaren


  Maak melding

 15. Speciaal voor de PAARSEN!

  Corruptieve praktijken van Hok, Ameerali, Kromsoeto, Hoefdraad, Dompig, Lackin en Palu

  Het is inmiddels algemeen bekend en te verifieren dat NH-minister Jim Hok op grote schaal corruptie pleegt op zijn ministerie door goudconcessies aan zijn Palu-vrienden en familie uit te delen en ook nog 20% commissie hierop te vangen. Zijn handlanger en mede-Palu lid, dhr. Autar die directeur van GMD is, ontvangt hierbij ook zijn deel. Deze heeft onlangs ook een grote goudconcessie voor zijn dochter geregeld, die momenteel in het management van Grassalco zit. We weten allemaal dat de voorganger van Hok, NPSer Gregory Rusland, behoorlijk corrupt was op NH, maar Hok schijnt vele malen erger te zijn.

  Palu is een criminele organisatie en geen politieke partij. We weten allemaal dat Palu in de afgelopen 30 jaar heeft aangetoond een partij van dieven, oplichters en killers te zijn. Ze zijn in de afgelopen 30 jaar erg desctructief geweest in ons land en hebben dingen veel kapot gemaakt. Eerst door de agrarische sector te vernietigen (met schurken als Richard Kalloe, Winston Caldeira, Iwan Krolis, Errol Alibux, etc.) en nu is de mijnbouw sector aan de beurt. Hoe kan een kleine nietszeggende winkel van criminelen en dieven die nauwelijks iets in de politiek heeft in te brengen de belangrijke goud sector volledig beheersen?Jim Hok werkt ook nauw samen met Gerold Dompig, voorzitter Goudordening, die op Aruba was mislukt als korpschef. Hij was hoofdverantwoordelijk voor het mislukken van de case Nathalie Holloway (vermoorde Amerikaanse scholier op Aruba) waarna de minister van Justitie van Aruba (Drs. Arthur Douwe) hem op staande voet heeft moeten ontslaan en heeft moeten wegjagen van het eiland. Mede ook vanwege het feit dat hij erg corruptief was op Aruba. Vreemd dat hij desondanks daarna door Bouterse werd aangenomen om de belangrijkste economische sector in ons land samen met Palu te beheren. Nu is hij samen met Jim Hok de grote baas van de goudsector enmalti hebben ze elk grote hoeveelheden goudconcessies in het Saramacca-gebied in hun persoonlijk bezit, op naam van familie en vrienden die als strofiguren fungeren. Bovendien schijnt Dompig nu een sexuele relatie te hebben met de onder-voorzitter van de VHP en dochter van ex-VP Ram Sardjoe, Malti Sardjoe. Zij had eerst een sexuele relatie met de huidige VP Robert Ameerali en nu is Dompig aan de beurt.

  ameeraliOok Robert Ameerali loopt niet achter wat corruptie betreft. Hij pakt het echter veel slimmer en geraffineerder aan. U kunt dat zelf verifieren door na te gaan wat zijn ongeschoolde stroman Vivian Gordon namens hem zoal uitspookt als directeur op zijn kabinet (Vivian werkt al 20 jaar als stroman voor gordonhem, eerst als zijn rechterhand in zijn kopieerbedrijf Djinipie). Ook Ameerali heeft enkele goudconcessies (o.a. in het Brokopondo gebied) via zijn handlanger Narpath Bissumbhar (ex-KKF voorzitter) in bezit. Narpath die ook Palu-topper is verdient elke maand ca.10 kg goud op zijn concessie, welke hij deelt met de VP.bisumbar

  doekhieDaarnaast runt Ameerali de gehele e-commerce en ICT van de overheid via de voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (Asfa), Rahied Doekhie, die ook als stroman van de VP fungeert. Samen delen ze de miljoenen opbrengsten uit de ICT en e-commerce activiteiten van de overheid. De DNA-leden hebben dit helaas nog niet door. Ze doen helaas te weinig gedegen onderzoek naar corruptieve handelingen van politici omdat ze het te druk hebben met vergaderen

  Sinds deze regering is aangetreden, is de corruptie binnen de overheid van dien aard dat de president Ameerali, Dompig, Hok en de gehele Palu kan opsluiten. In de regeringsverklaring “Het Kruispunt” van 2010-2015 staat het volgende: De regering vindt dat de interne organisatie van de staat uitgebalanceerd, efficiënt, effectief en transparant met behoorlijke ‘accountability’ dient te zijn ingericht. De kruistocht tegen corruptie vormt hiervan een essentieel onderdeel. Bij bovengenoemde personen is niets transparant, transparantie van deze regering is schone schijn. De corruptie is wijd verspreid binnen de regering.

  Het lijkt erop alsof de woorden kruistocht en corruptie, voor de president niet bestaan want de corruptie neemt met de dag ergere vormen aan en is vernietigend voor het land. De graaicultuur van de VP en de PALU wordt voortgezet, niets en niemand kan hun tegenhouden, alles wordt leeggeroofd.

  peorschkeVooral de top van Palu maakt zich ernstig schuldig aan corruptie. Waarom worden ze niet opgesloten? De 600.000 ha aan Sew A Tjon is alweer een treffend voorbeeld van corruptie. Zo loodsste minister Jim Hok vorig jaar zijn partijgenoot (Palu-topper) Iwan Poerschke binnen bij Staatsolie als directielid. Toen Poerschke werd afgewezen voor de post van directeur Staatsolie heeft Jim Hok de Palu-topper Sew A Tjon (adviseur van de president en schoonzoon van de Palu-topper Iwan Krolis) snel als directielid benoemd bij Staatsolie om nog een poging te wagen de macht bij Staatsolie over te tjonanemen (als nieuwe directeur van Staatsolie). Sew A Tjon was mislukt bij Billiton en heeft een relatief lage opleiding in de mijnbouw in Brazilie doorlopen en toch wordt hij hoog aangeprezen door Hok en de President. Heel vreemd en corruptief allemaal; eerst Poerschke in stelling brengen om de macht bij Staatsolie over te nemen en toen dit was mislukt hebben ze Sew A Tjon in stelling gebracht. Ook deze poging schijnt te zijn mislukt. Wat een stelletje mislukte schurken allemaal. Na de agrarische sector in de afgelopen 30 jaar grondig kapot gemaakt te hebben krijgt de Palu nu van de president de kans om de goudsector en aaroliesector nu grondig aan te pakken.


  Maak melding

 16. VERVOLG,

  Het is evident dat in de kwestie van NDPer Gopie en Palu-topper Sew A Tjon zowel Ginmardo Kromsoeto als Jim Hok het volk flink hebben misleid door onjuiste informatie te geven over de uitgifte van de concessies. De ongeschoolde minister Kromosoeto komt doodleuk een verhaal ophangen dat hij niet wist dat de aanvraag van Mahinder Gopie was, terwijl hij en Gopie NDPers zijn.

  Ook het verhaal van Jim Hok verwijzen we naar het rijk der fabelen als hij zegt dat die 600.000 ha van Sew A Tjon slechts om een verkenning gaat. Sew A Tjon is intussen alang begonnen met het delven van goud in het toegewezen gebied en verdient per week voorlopig ca. 12 kg goud (met gebruikmaking van grote hoeveelheden kwik). Deze opbrengst deelt hij met Jim Hok, Robert Ameerali, Ginmardo Kromsoeto en Gerold Dompig. Als u een helikopter huurt en over die 600.000 ha vliegt dan kunt u dit zelf checken en zien wat ze allemaal daar met kwik aanrichten.

  Zo had de vrouw van ex-minister Martinus Sastroredjo enkele vierkante meters grond aangevraagd en op grond daarvan heeft president Bouterse Sastroredjo toen ontslagen. Minister Ginmardo geeft aan zijn paarse vriend Mahinder Gopie 94.000 ha grond en minister Jim Hok maakt het nog mooier, door zijn vriend en partijgenoot Sew Atjon 600.000 ha grond te geven. Maar toch blijven ze gehandhaafd als minister. Hoe redelijk en geloofwaardig is de president?Met de uitgifte van de concessie van circa 94.000 ha aan de NDP’er Mahinder Gopie en ruim 600.000 hectare aan de Palu’er Sew A Tjon gaan deze twee heren en hun mede-eigenaren echt een gouden toekomst tegemoet zoals dat beloofd is door president Bouterse. Dit geldt ook voor de vrouw van minister Winston Lackin van Buitenlandse lackinZaken, mw. K. Mado, die voorzitter van de Deviezencommissie is. Zij en haar man bepalen wie een goud-export vergunning krijgt en wie niet. Ze hebben samen inmiddels meer dan 2 miljoen USD op deze illegale wijze hieraan verdiend. Daarnaast heeft Lackin in de afgelopen 3 jaren meer dan 2000 Chinezen het land stikum binnengeloodst door ze elk een verblijfsvergunning van $10.000 USD per stuk te verkopen via de Surinaamse ambassade in China. Deze lucaratieve business heeft hem en de NDP kas $20 miljoen usd tot nu toe opgeleverd. By the way, dit valt nog erg mee, in vergelijking met wat de vorige Nieuw Front regering onder leiding van ex-president Venitiaan in een periode van 10 jaar aan deze chinese mensenhandel heeft verdiend. Ze hadden meer dan 10.000 Chinezen het land binnen gehaald. In de wandelgangen wordt verteld dat Venitiaan hiermee de macht van de Hindustanen wilde breken, maar in werkelijkheid ging het om het verdienen van $100 miljoen USD.

  Alle bovengenoemde heren zijn slechts kruimeldieven in vergelijking met Dilip Sardjoe. Deze heeft zijn fortuin vergaard door in de jaren 70 en 80 volledig vrijspel van toenmalige VHP leider Jagernath Lachmon te krijgen (met wie hij samen een bedrijf diliphad) om als enige handelaar alle import- en exportvergunningen te verkrijgen die hij maar wilde hebben, hierdoor een sterke monopoliepositie op de Surinaamse markt te creeren waardoor hij 20 jaar lang geen concurrenten had in ons land. Hij had in deze periode ook nog alle top-douane ambtenaren in zijn macht door ze forse om te kopen. Hij kon hierdoor alles smokkelen wat hij maar wilde. Nu na al die jaren is hij “clean” door zijn corruptief vergaarde vermogen te investeren in zijn tientallen bedrijven en wordt nu door President Bouterse gerespecteerd als succesvolle zakenman en ondernemer. Mede ook omdat Dilip zijn politieke partij cadeau heeft gegeven aan de NDP om politieke macht te verwerven. Dilip is nu NDPer. Zo verdient hij momenteel ook veel aan de Chinezenhandel door onlangs ca. 1500 Chinezen via de $10.000-route binnen te halen. En alweer krijgt hij alle vergunningen die hij nodig heeft en mag hij op alle buitenlandse trips met Bouterse mee. De president promoot al zijn producten openlijk (zoals water, frisdranken, etc.) tijdens diverse publieke meetings. Het zal mijn niet verbazen als de president Bouterse een deel van de winst van Dilip als commissie ontvangt. In ruil hiervoor mag hij af en toe ook nog baas spelen op het kabinet.President Bouterse heeft in zijn nieuwjaarsrede de samenleving opgeroepen om de regering kritisch te volgen. Dat doen wij ook. We volgen de regering vanaf haar aantreden kritisch, echter heeft regering c.q. de president geen oor voor de stem van het volk.

  Als de president werkelijk van het volk en land houdt dan moet hij Robert Ameerali, Gerold Dompig, Jim Hok, Ginmardo Kromosoeto en Sew A Tjon onmiddelijk de laan uitsturen.

  hoefdraadEn tot slot nog iets over de relatief laaggeschoolde, arrogante en onetisch gedragende Gillmore Hoefdraad, Governor of the Central Bank of Suriname. Een Governor van een centrale bank behoort respect af te dwingen door zich etisch op het werk en in zijn priveleven te gedragen. Dit blijkt niet te gelden voor de oud Adek-student Hoefdraad. Binnen 6 maanden nadat hij governor werd verliet hij zijn vrouw en woont nu samen met de dochter van de president. Hij kijkt ook niet meer om naar zijn kinderen, die hij inmiddels heeft verstoten. Daarnaast heeft hij talrijke sexuele relaties met vooral hindustaanse getrouwde damehindoris, o.a. ambassadeur Nirmala Hindori. Een van deze dames schijnt de vrouw van een bekende hindustaanse industrieel te zijn die vanwege haar sexuele relatie met de actieve Gillmore onlangs van zijn vrouw is gescheiden. Mogelijk dat Malti binnenkort ook aan de beurt komt bij de geile Gillmore. Een governor van een centrale bank dient daarnaast objectief en onafhankelijk te zijn tov de regering. Dit geldt niet voor Gillmore. Zo drinkt hij regelmatig een biertje met de president, doet alles wat zijn schoonvader hem opdraagt en behartig op deze wijze zijn eigen belangen. Welke Governor van een centrale bank misdraagt zich zo? Dit kan alleen in Suriname. Met de stijgende goudprijs en de toenemende buitenlandse investeringen in de goudsector kan zelfs mijn schoonmoeder een succesvolle gorvernor zijn. Zijn voorganger Andre Telting was een veel betere, integere en echte governor, die onder moeilijke omstandigheden onze munt stabiel wist te houden en duurzame economische groei wist te bevorderen


  Maak melding

 17. =De overheid moet zich niet alleen bezig houden met controle op het bedrijfsleven , maar ook met terrorisme.

  =Lees plezier:::Bouterse zijn vriend///

  BUENOS AIRES – Iran infiltreert Zuid-Amerika en richt daar inlichtingennetwerken op om meer terreuraanslagen op het continent te plegen. Ook in Suriname zou dat het geval zijn. Dat zegt de Argentijnse aanklager die een vijftal Iraniërs wil vervolgen voor een bomaanslag op een joods centrum in Buenos Aires in 1994.

  De aanklager, Alberto Nisman, wil voormalig Iraans cultureel attaché in Buenos Aires Mohsen Rabbani vervolgen. Rabbani heeft de laatste twee decennia gewerkt aan een inlichtingennetwerk dat de landen Brazilië, Paraguay, Uruguay, Chili, Colombia, Guyana, Trinidad en Tobago en ook Suriname omspant, aldus de jurist.

  “Het zijn slaapcellen. Ze houden zich bezig met dingen die je niet bedenken kunt. Sommigen overlijden voordat ze het bevel gekregen hebben tot de aanval over te gaan”, zegt Nisman, die een vijfhonderd pagina’s tellende aanklacht presenteerde.

  Nisman probeert Rabbani en anderen al jaren uitgeleverd te krijgen voor een proces. Iran ontkent hun betrokkenheid bij de aanslag van 1994, die aan 85 mensen het leven kostte, maar stemde onlangs wel in met de oprichting van een ‘waarheidscommissie’.

  Volgens Nisman staat de aanslag in verband met een veel groter complot, waarin een grote rol is weggelegd voor Rabbani. Hij zegt een enorme vracht bewijsmateriaal te hebben vergaard, waaruit blijkt dat de Islamitische Republiek in de toekomst meer aanslagen wil laten plegen, door Iraanse agenten of via de Libanese sjiitische Hezbollah-beweging.

  De beschuldigingen van Nisman worden voorgelegd aan de rechter.


  Maak melding

 18. \@@@@@ray

  ik ga het heel kort houden …er is op dit moment maar een sterke man en dat is desi delano bouterse .
  hij stuurt ,hij is de kapitein hij leid de regering en wij staan achter deze man staan hij straalt het vertrouwen uit .je ziet hij laat weinig los en dat is de beste strategie .
  bouta go go


  Maak melding

 19. @Pero

  Wat maakt hem sterk??!!zijn Amnestie??!!
  Als hij zo ‘sterk’ is volgens jouw ,kan hij dan afstand doen van zijn Amnestie??!!!

  BOUTA – AMNESTIE = ZWAK/CRIMINEEL !!!


  Maak melding

 20. @@@@ ray

  weet je wie die terrorist is santhoki is die cel hij heeft die kenmerken al .al die bom aanslagen komen van zijn soort ,dat wilde ik jou mee geven .en daarom zeg ik bouta is de sterke man van suriname en tot na 2015 blijft hij aan het roer .


  Maak melding

 21. Adus Gekke PERO met zijn fantasieverhalen en debiele relativeringsvermogen.

  Bouta go go go go… to hell ..high water.. and back!!


  Maak melding

 22. @pero

  dat ga je tekeer vandaag.Heb je geld ontvangen?De paarsen zie je op dit forum pas als ze ontvangen hebben.

  In krant is er een mooie foto van Bout en Maduro.Naar mijn inziens zijn de vlaggen op de achtergrond verkeerd geplaatst.Niets anders te verwachten van een buschauffeur en een couppleger.Maar ik kan mij vergissen bij de vlaggen.
  Hopelijk krijgen ook zo een mooie foto te zien met Biden en Bout.Tenslotte was hij daar gegaan om te eten met de vice president van de USA.


  Maak melding

 23. Tegen Pero kan je gewoon niet op,…..hij is duidelijk op de loonlijst bij Bouterse.
  By the way misschien is pero ,..Bouterse himself,..???


  Maak melding

 24. Alleen malafide handelaren hebben wat te vrezen van kontrole bij de bron!
  Wie het hardst schreeuwt heeft dus heel veel te verbergen.

  Zo langzamerhand komt er een einde aan de corrupte NF invloeden.
  Tide Tamara we Stree go moro Fara!!!


  Maak melding

 25. Nuchter @ nuchter, zolang de regering een maatregel of oude gewoonte wil doen veranderen ten gunste van de staat suriname is er altijd een organisatie of beweging die moord en brand schreeuwt,ik vraag mij steeds af hoe de vorige regeringen het land in alle rust en stilte heeft kunnen “besturen” zonder de jaren 80 denk ik dat wij nog steeds de veerpont zouden pakken om nickerie/albina te bereiken want ja de veerpont was niet van de staat,regering a.u,b weegplateau aanbrengen voor de bruggen en laten we met z’n allen betalen om gebruik te maken van deze bruggen !!!!!(by the way i’m not purple )


  Maak melding

 26. @@@@@@@@ karm

  het is jaloezie en uit wanhoop dat ze op de regering afgeven heb dat door mang .jaroesoe mik ding kang trong kirie mang !!!!!! het doet ze pijn als ze zien dat de regering goede maatregelen neemt niets anders is het probleem .basja vene heeft ze geleerd om haatdragend te zijn ze weten niet beter .zie ook santhoki ze zijn radeloos die fronters ze slaan wild om zich heen .
  en bouta bekijkt de kat uit de boom .mik ding hoor blo 2015 nadert dan zullen wij zien wie daadkracht heeft en wie charisma heeft .
  bouta go go


  Maak melding

 27. het bedrijfsleven wil geen bijdrage storten in ’s lands kas en zoek overal een excuus om de das te ontspringen. wat een figuren die in grote auto’s rond rijden.


  Maak melding

 28. =Als men het heeft over de controle zou ik het fijn vinden als de NDPérs naar de branding konden kijken en naar de info van meneer Rusland en de ex-militairen.

  =Nog steeds weet men niet wat er gebeurt in Suriname.


  Maak melding

 29. De importeurs willen de indruk wekken alsof ze uit het niets worden geconfronteerd met een maatregel die slecht voor hen is. Ze wekken de indruk alsof ze het heel moeilijk hebben.Maar niets is minder waar. Men heeft jarenlang het belastingen kunnen ontduiken door allerlei mazen in de wet.Nu daar men deze mazen gaat dichten door het inhuren van een internationale belastingexpertise hoort men ze in koor klagen.

  Aan een ordening van de belastingen valt niet te ontkomen. De goudsector wordt aangepakt en de overheid krijgt steeds meer greep op de goudvelden. De importheffingen worden thans gemoderniseerd en dat is noodzakelijk. Een andere bron van inkomsten voor de overheid moet de onroerend zaak belasting worden. Het NieuwFront heeft met succes de invoering van deze belastingen tegengehouden vanwege de grote belangen van partijrelaties.


  Maak melding

 30. Ira bespaar je de moeite. In de branding van Apinti is partijpropaganda. Apintie is een spreekbuis van het NieuwFront. Daar trappen wij er niet in. Mooi niet.


  Maak melding

 31. Voor belangstellenden.
  Het begint aardig te piepen en te kraken bij regering Bouterse-Ameerali.
  Het geld raakt op!
  Zie apintie’s “In de branding”:
  1.Ex-militairen ontevreden over stopzetting maandelijkse toelage.
  2.Ex-militairen komen met harde acties.
  Het wordt spannend


  Maak melding

 32. Medusa, ik heb naar het filmpje gekeken en ik heb het verhaal van de waardvoerder aangehoord. Ik kan niet op afstand een oordeel geven over de afspraken die het vorige kabinet met deze mannen heeft gemaakt.Het kan zijn dat er een tijdslimiet met hen is afgesproken over de duur van een uitkering.Het is mogelijk dat de uitkering nu wordt stopgezet omdat de uitkeringsduur is verstreken.

  Maar laten we ook eerlijk wezen. Het zijn geen mannen die niet in staat zijn om te werken. Er zijn honderden ex-militairen in Suriname die het gered hebben in de samenleving. Die zijn bijv. aan het werk en ze hebben geen permanente steun van de overheid nodig.Ik wil de regering het advies geven om deze mannen een vakscholing aan te bieden zodat ze zich bepaalde competenties kunnen eigen maken om in hun eigen onderhoud te voorzien.Suriname heeft bijv. behoefte aan lassers, bouwvakkers,monteurs, elektriciens,enz.enz. Waarom moeten mensen uit Haitie, Colombia, Bangladesh,enz. het werk in Suriname komen verrichten.


  Maak melding

 33. Medusa,Ira, ik ben ook militair geweest in het Nederlandse leger en uit eigen ervaring weet ik dat je ook na je diensttijd een innerlijke drive heb om te werken en om te presteren.Deze militairen hebben in zwaardere omstandigheden moeten trainen en werken en ze hebben ervaringen meegemaakt om te kunnen overleven in moeilijke omstandigheden.Dus de drang om aan de eigen ontwikkeling te werken zou mijn inziens ook groter moeten zijn.Ik geef toe dat ik het met mijn uiteenzetting het ook niet aan het rechte eind hoeft te hebben.


  Maak melding

 34. Beste mensen,

  Stel Pero geen vragen alsjeblieft? Pero heeft namelijk geen antwoorden. Pero is DaDa Bouta himself. Vanuit zijn kabinet zit hij de hele dag op internet om zichzelf op te hemelen. Vuile vieze moordenaar! DiDiBri. Lagi dong kaw! Djoeka killer! Landverrader! Foefoeroemang! Dagoe!


  Maak melding

 35. @RobG
  Je wringt je in alle bochten om de malversaties van de regering Bouterse-Ameerali goed te kunnen praten,merk ik.
  Ik vind jouw argumenten,maar flut argumenten.
  Want beloofd is beloofd!!!!!
  Ze worden nu afgedankt,op de vuilnishoop gegooid,terwijl er wel goed voor de oude dag van de ex-jungelcommando’s gezorgd is!
  Ook daar is Bouterse door Brunswijk verslagen.

  Let maar op wat er zal gebeuren.
  De toelage wordt ingetrokken en wordt bij het pensioen van de revo ministers gedaan.


  Maak melding

 36. Medusa, ik wring me niet door bochten. Ik probeer altijd naar de feiten te kijken.Ik denk niet dat er hier sprake is van malversaties.Het gaat om de afspraken die men heeft gemaakt met de groep. Maar omdat het om de regering Bouterse gaat willen de tegenstanders dit vraagstuk misbruiken om er politieke winst mee te halen.Waarom is het duizenden van de ex-militairen wel gelukt om wel een aanvaardbare positie in de samenleving te verwerven?


  Maak melding

 37. @RobG
  Indien je je niet door bochten wringt maar naar feiten kijkt dan moet het je toch opvallen dat de feiten er liggen?
  De ex-militairen zijn ontevreden en hun reden hebben ze ook verwoord.
  Voor de oude dag van de ex-leden SNL leden is i.t.t. die van de jungelcommando is niet gezorgd.
  Dat zijn sec de feiten,maar jij draait erom heen!


  Maak melding

 38. Controle is geen daad van vijandschap.
  Als er meer geld in de Overheid kas komt is er meer ruimte om de massa/burgers/volk belangen te behartigen zoals:
  1. S.Z.F. kaart(vrije geneeskundige behandeling) voor een ieder die nog niet heeft.(A.Z.V)
  2. A.P.F. pensioen geld voor een ieder die 60 jaar hebben bereikt.
  3. Brandstof belasting(Gouvernementtake) prijs verlaging.(wat in het verleden verhoogd was).
  4. Centrale bank koers verlaging van 3,25 srd naar 2,80 srd voor 1$ (een U.S.D) (wat in het verleden verhoogd was).
  Note: Verzoeke a.u.b deze Regering volop te ondersteunen


  Maak melding

 39. waarom alleen de handelaren pakken die onder factureren.

  de overheid is de grootste misdadiger/boef/oplichter allerltijden in sme.

  de overheid,,, is heer en meester in het oplichten van het land en volk..

  ze hebben eeeuwig over-gefactureerd,, liefst vijf maal het bedrag dat wordt ingekocht..

  op elk gebied en voorbeelden te over..
  neem nou b.v. de ambassade in parijs,niemand weet tot nu toe hoeveel die handel gekost heeft en wie de bemiddelaars zijn,wat dacht je van die 75 auto’s die nog steeds niet bekend zijn wat het precies gekost heeft.
  en zo zijn er duizenden v.b. te noemen..

  het tjé potie volk staat erbij en kijkt ernaar..die poppenkast spel gaat gewoon door..


  Maak melding

 40. wat heeft de pres. als succes meegenomen uit het buitenlnd deze keer.

  altijd als hij reist,komt hij met grote successen terug bij het volk..


  Maak melding

 41. de overheid is de grootste oplichter aller tijden..

  de hele regering is een boeven bende, moordenaars ,oplichters, verkrachters, rovers bende, bij elkaar en beschermen elkaar

  zie maar naar de voor-zitter parlement.openlijke beschermen van alle coaltie leden..

  durft de pres. niet naar het parlement te roepen nog de boef bij o.w..

  wil onder geen voorwaarden de corruptie-wet in behandeling nemen..

  ach over een tijd is het afgelopen..dan volgen de rechts processen..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES