dinsdag, november 28, 2023
HomeNieuws uit SurinamePensioen ministers militaire periode in de pijplijn

Pensioen ministers militaire periode in de pijplijn

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, 29 mei – Ruim tachtig ministers uit de periode na de staatsgreep van 1980 krijgen een pensioen. Volgens minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken heeft de ministerraad groenlicht gegeven. Alleen het parlement kan de speciale pensioenregeling nog tegenhouden. Waarschijnlijk is dat niet, omdat de coalitie zich voorstander toont.

De zogenaamde revo-ministers (van revolutie, red.) krijgen waarschijnlijk evenveel als andere ex-leden van de ministerraad. Het parlement neemt het wetsvoorstel nog dit jaar in behandeling. “De wet is bedoeld om rechten van de oud-ministers te regelen, zodat ze een vergoeding krijgen”, zegt Moestadja tegenover de Times of Suriname. Het voorstel gaat eerst naar president Desiré Bouterse, dan nog naar de Staatsraad en dan is uiteindelijk het parlement aan de beurt.

Het wetsvoorstel is eigenlijk een aanpassing van de oude wet op pensioenen voor ministers. Volgens de wet mogen ministers alleen een pensioen genieten als hun benoeming voortvloeit uit algemene verkiezingen. Moestadja vindt een pensioenregeling niet meer dan billijk. “We hebben de wet veranderd. De collega’s die tijdens de militaire periode hebben gediend, hebben ook rechten zoals wij die nu hebben. Momenteel hebben zij niets.”

- Advertisement -


opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

- Advertisement -
Does Travel & Cadushi Tours
38 REACTIES
 1. Zo zeg, en hoe staat het met de beloofde ‘gouden kerst’ in de vorm van verhoging van de pensioenen voor de oudjes?

  Ooh ja, dat was een ‘slib off the tong’ van bouta…

  Ook hier slachtoffers van het wanbeleid van deze Regering.

  En alweer hebben we hier te maken met stemverlies voor de ndp, de oudjes trekken zich massaal terug.

  Het blijft maar ontevreden burgers ‘regenen’……

  Ik ben de tel kwijt, wat is de stand nu…whahahahahahaha..


  Maak melding

 2. Moestadja valt met dit voorstel op zijn bek bij het gewone volk.Hij haalt de 10% van de echte werkers,de huidige gepensioneerden,weg om te geven aan mensen die het land hebben helpen kapot maken.Hiermee schaart Moes zich bij ministerren als Abramko, Tigri Barba etc.


  Maak melding

 3. Goede beslissing,recht voor 1 recht voor allen.

  Esmarald heb ge niets te doen?Jij,Henk Molenaar en Ray,kruipen jullie lekker in je hol hier in Holland en gaan jullie je bezig houden met de bezuinigingen die jullie ook treffen,laat Suriname en de Surinamers met rust.
  Stelletje bemoeials,jullie gaan nooit meer terug daarheen,wat dieken jullie steeds in Surinaamse zaken.
  Hup Bouterse en crew,doe je ding en laat die zeikstralen naar de hel lopen.


  Maak melding

 4. @Tara

  En ondertussen loopt je ‘held’ bouta rond met Amnestie. Amnestie geeft hem en zijn paarse volgelingen zoals jouw het gevoel alsof hij net zijn vrijheid gekocht heeft en geen rente hoeft te betalen.Voor jouw en hem zal het een gedane zaak lijken wij wachten geduldig op de dag dat hij de rekening van zijn vervloekte vrijheid zal betalen!!!
  Pseudo surinamers zoals jij die zich surinamers noemen ,beweren,te zijn kan Suriname verloren worden. Suriname heeft geen vijanden van buiten nodig gezien de pseudo surinamers als burgers zoals jij en je paarse horde!!


  Maak melding

 5. Ja, daar zijn de paarse bladluizen goed in: alle persoonlijke belangen goed regelen voor hun kornuiten, maar het algemeen belang, b.v.b. een goede waterhuishouding zodat niet elk jaar weer een grote overstroming plaatsvind, nee, daar hebben ze geen tijd voor.


  Maak melding

 6. @Tara,

  de fractieleider van NDP in de DNA komt naar Nederland om diaspora oevr te halen terug te gaan naar Su om te helpen het land op te bouwen.
  Mag deze diaspora dan geen kritische kanttekening plaatsen bij zaken in Suriname? Ik heb nimmer gehoord dat de diaspora monddood moet zijn.
  Het maakt niet uit waar je zit, je bent en blijft een Surinamer. En ook in Suriname is er vrijheid van meningsuiting. Je mag dan wel je gekrenkt voelen, jammer dan.
  Of hoop je stilletjes dat de boel net als in de jaren 80 weer monddood gemaakt gaat worden. Heel de vrije pers onderuit halen en avondklok. Als je niet met ons bent, dan ben je per defintie tegen ons.
  Doe toch die zonnebril af en let eens goed op wat er om je heen gebeurt


  Maak melding

 7. NDP Motto: Allen voor ons en ons voor ons allen…..

  Mevrouw Bouterse krijgt een fiks salaris…….Ongekend in de politieke wereld waar First Lady een erebaan is.

  Onze Paarse Kakkerlakken zorgen alleen goed voor zichzelf…..


  Maak melding

 8. Lijkt me dat de 80 ex ministers niet zo verlegen zitten om een pensioen. Ze hebben wel hun zakken gevuld in die periode and zitten er wel lekker warmpjes bij.

  Beloven is makkelijk, dat kan iedereen. Kijk maar naar Bouta en de rest vd sukkels. Deze nakomen lijkt in praktijk iets moeilijker. En waarom: omdat ze te druk bezig zijn hun eigen zakken te vullen.
  Bah, want een schaamte!


  Maak melding

 9. Beste Ray: het erge is dog dat deze “Ware Surinamers” die met Paarse vlaggetjes zwaaien het land moreel en economisch naar de afgrond brengen en er voor zorgen dat in de wereld Suriname bekend staat als de ultieme bananenrepubliek maar het recht en rechtvaardigheid( amnestiewet) te koop is……


  Maak melding

 10. De zogenaamde revo ministers worden beloond, zoals al die revo sukkels die het nu weer voor het zeggen hebben dankzij een groep ongeschoolde jongeren zonder verstand uit de sloppenwijken die deze militaire paarse bende een nieuwe kans hebben gegeven, en straks in 2015 weer als een mongool hun stem gaan uitbrengen op deze zelfde rotzooi die het land naar de afgrond aan het helpen zijn.


  Maak melding

 11. @Henk Molenaar

  En zwaaiend met de vlaggetjes schreeuwen de zogenaamde WARE’ surinamers…

  ‘ALLES IS GOED , WANT ALLES IS VAN ONS ALLEEN”

  Hai Baja de ndpers…..


  Maak melding

 12. Tja,…dit hebben we allemaal aan de domme Surinamers te danken,..Bouterse pluk ze helemaal kaal tot de bodem!!!
  Gooi de inflatie keihard omhoog!!
  Gooi de grenzen dicht!
  Voer de avondklok gewoon weer in!!
  Voer de volksmilitie weer in!!
  Voer de samenscholingsverbod weer in!!
  Verander de wet voor president voor life!!
  Stop de import van alle goederen!!

  Suriname gogogo!!


  Maak melding

 13. Beste surinam patriot

  Ik ben nu in Suriname en wordt doodziek van die Pro-Bouterse spotjes op tv……

  Wie betaalt als die spotjes?
  En als de tv zender kritisch bericht over Bouterse worden die spotjes dan ingetrokken…?


  Maak melding

 14. Wat Moestadja gedaan heeft,wordt in de bijbel genoemd als het brood van de kinderen pakken en het voor de honden gooien.
  Waarde lanti gepensioneerden,jullie krijgen nu ook een stelletje van om en bij 90 honden in jullie gelederen.


  Maak melding

 15. Het pensioen van de ruim tachtig ministers uit de militaire periode is in de pijplijn. Reken maar dat het geen hongerpensioen wordt als dat van de veertig gehandicapte ex-militaire slachtoffers uit de binnenlandse oorlog, zij krijgen srd 500,- in de maand. De ruim tachtig ministers, waaronder een heleboel wegwerp exemplaren, die niet met goedkeuring van het volk gekozen zijn, krijgen van de belastinggelden, die opgebracht worden door het volk, het riante pensioen van een normale, met goedkeuring van het volk aangestelde ex-minister. Deze regering zegt op de eerste plaats op te komen voor het arme deel van het Surinaamse volk (‘ den mofina wan’), ik wil graag weten welke definitie ze hanteren voor de ‘Mofina Wan’. Zo te zien mogen de echter ‘Mofina Wan’, wat deze regering betreft, gewoon de pijp uitgaan, terwijl hun eigen waardeloze bondgenoten (waarom werden ze anders zo snel na elkaar vervangen?), een riante beloning uit de pijplijn tegemoet mogen zien.


  Maak melding

 16. 80 ministers die weer door de staat worden gevoed. Let op: de jaren 80 crises komt weer terug want er komt zo veel geld in de economoe zonder dat daar tegen over productiviteitsverhoging staat. Dus de inflatie zal nog meer toenemen en de SRD zal nog meer in waarde dalen. Simpele economie. Ik voorspel: nog dit jaar loopt de economie leeg ook daardat er zo veel op krediet wordt gekocht net als in Europa. Ik wacht af en dan kan ik weer voor een appel en een ei grond kopen in SU.


  Maak melding

 17. hoi henk molenaar

  bouterse zegt toch, ” je hoef niet van mij houden ….”
  en ben je ook als ex-trisser in nov. in sur?

  gr. schoerpioen


  Maak melding

 18. Net op ‘In de Branding’ op Apintie T.V. gezien dat een heleboel van de gehandicapte ex-militairen om onduidelijke redenen van de lijst van begunstigden afgevoerd zijn. Het groepje dat aan het woord kwam bestond uit NDPers in hart en ziel, ze waren echter zo teleurgesteld in Bouterse dat ze zelfs Venetiaan begonnen op te hemelen. Als de revo ministers daadwerkelijk een riant pensioen krijgen, dan ben ik benieuwd hoe SENOS de onvrede onder de teleurgestelde NDPers (niet alleen de ex-militairen) in de komende enquêtes zal verdoezelen, waardoor SENOS weer zal voorspellen dat Bouterse als de grote overwinnaar uit de komende verkiezingen zal komen. Komt Bouterse 2015 inderdaad als de grote overwinnaar uit de verkiezingen, dan zijn NDPers nog onrealistischer dan ik altijd al vermoed had.


  Maak melding

 19. “ze waren echter zo teleurgesteld in Bouterse dat ze zelfs Venetiaan begonnen op te hemelen”

  Ja dat krijg je als je met gediplomeerde en pathologische leugenaars te maken hebt.

  De militairen zijn bedrogen, huilen is voor hen nu te laat…….

  Have a nice day….


  Maak melding

 20. Van waar haalt Suriname (de staat) al dat geld vandaan? Is Suriname de nieuwe El Dorado? Dan volgt er binnenkort een Braziliaanse invasie.


  Maak melding

 21. “Pensioen ministers militaire periode in de pijplijn”

  Ik ben benieuwd als al die fronters die ministers waren tijdens revo zoals bijv. Randjietsingh of Gilds gaan weigeren het geld in ontvangst te nemen.


  Maak melding

 22. Afu Sensie,
  Ik vraag mij af wat er met jullie hersenscellen is gebeurd?? volgens zijn ze vernietigd door zonnesteek.
  waar is jullie principe ??
  Meneer en mevrouw Venetiaan hebben laten zien dat zij wel principe hebben en daarvoor staan, Venetiaan heeft uit principe geweigerd om Bouterse zijn president ketting over te dragen, mevrouw Venetiaan heeft geweigerd om geld aan te nemen van Bouterse.
  Dit zijn mensen naar mijn hart.


  Maak melding

 23. Het artikel gaat over “Pensioen ministers militaire periode in de pijplijn”

  En waar komt die Grote MAFkees (GMAF) weer mee.

  Nou, dat die haatdragende Vene de President ketting niet wilde overdragen, komt omdat hij dacht dat het van hem was. Het belangrijkste is dat die ketting is overgedragen en dat we van die haatdragende man af zijn.

  Mevrouw Venetiaan, heeft 19 jaar lang een directeur Salaris getoucheerd, waarvoor??? Komt nog bij dat ze gewoon pensioen heeft opgebouwd als Directeur, nu ontvangt ze een rijkelijk pensioen.

  Ze was niet eens directeur bij haar vorige werkgever, ze is in die schaal geplaats door Bokassa Vene, terwijl het beste is wat de huidige President heeft gedaan een onkosten vergoeding voor de First Lady, maw je salaris die je bij je werkgever verdient wordt gewoon bevroren.

  Ik weet dat bovenstaande aan dovemansoren gericht is omdat je veels te ziek bent om het te begrijpen, maar toch.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES