Parlement: beheer stabiliteitsfonds nationaal belang

5

PARAMARIBO, 29 mei – Het beheer over het in te stellen spaar- en stabiliteitsfonds is een nationale zaak en van nationaal belang. Dit stellen parlementariërs van zowel de coalitie als de oppositie. De uitvoering zal juist vanwege de risico’s, weldoordacht moeten zijn. De bezwaren tegen de stijl van management die de Centrale Bank van Suriname voorstaat, blijken niet weggemaakt. Juist vanwege de riskante aard.

Wie bepaalt hoe geld van de samenleving belegd wordt en wanneer, is niet een zaak die een ieder toe te vertrouwen is. “In de wereld is bewezen dat beleggen goed is, maar het is risico nemen. Het moeten calculated risks zijn, goed doordacht. Daarom ook moeten we letten op deskundigheid bij het benoemen van de functionarissen voor het fonds, professionals, goedgeaarde profs, omdat kwaad geaarde behoorlijk kwaadaardig te werk kunnen gaan”, zegt Guno Castelen (Nieuw Front/SPA).

De vraag is nu of alleen de centrale bank bepaalt hoe het management geschiedt. Volgens het bijbehorend wetsvoorstel zal dat wel het geval zijn. Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP) vindt het opmerkelijk dat de bestuursraad zelf de procedures en regels mag bepalen. “Straks geven we iets weg waar niet eens de regering verantwoordelijk voor is”, aldus Santokhi. Amzaad Abdoel (Mega Combinatie/NDP) vindt het raadzaam “voldoende veiligheidskleppen in te bouwen.”

5 REACTIES

 1. Parlement: beheer stabiliteitsfonds nationaal belang
  Woensdag 29 mei 2013 | Reageer | Nieuws uit SR |
  PARAMARIBO, 29 mei – Het beheer over het in te stellen spaar- en stabiliteitsfonds is een nationale zaak en van nationaal belang.
  Dit stellen parlementariërs van zowel de coalitie als de oppositie. De uitvoering zal juist vanwege de risico’s, weldoordacht moeten zijn.
  De bezwaren tegen de stijl van management die de Centrale Bank van Suriname voorstaat, blijken niet weggemaakt. Juist vanwege de riskante aard.
  Wie bepaalt hoe geld van de samenleving belegd wordt en wanneer, is niet een zaak die een ieder toe te vertrouwen is. “In de wereld is bewezen dat beleggen goed is, maar het is risico nemen.

  Nemen we als voorbeeld de afgedankte IMF baas Khan, die een zwakte heeft voor het vrouwelijke, zodanig dat hij moest liegen en bedriegen.
  Dat is een niveau waarin respectabele individuen zich niet in gezelschap van de gewezen IMF baas willen zien.
  Op de nieuwe IMF baas Légarde, is heel wat af te dingen en dienen derhalve ook op haar de oogkleppen gericht blijven.

  Bij gecalculeerde risico’s moeten ook gewone burgers en parlementariërs binnen een ingestelde Autoriteit toezicht kunnen uitoefen op het reilen en zeilen binnen de CBvS. Dit houdt in dat van buiten de instelling een onafhankelijke controle mechanisme moet zijn.


  Maak melding

 2. Laten ze die fondsen alvast reserveren voor de NGO’s en stichtingen die zich ontfermen over de kinderen die ondergebracht worden hier!!!


  Maak melding

 3. FEEST, FEEST, FEEST!!!!
  Net op de radio gehoord dat er 3 VRIJE DAGEN zijn ingepland om de Immigratie van de Hindostanen en Chinezen te vieren (2 dgn) en de afschaffing van de Slavernij! 1 dag.
  Men is van plan om de versiering in de kleuren van de verschillende bevolkingsgroepen te houden.
  Was niet de vorige vlag (witte achtergrond met 5 sterren in de kleuren van de verschillende bev.gr v. SU.) om die reden er uit gegooid. Het zou juist de verdeeldheid benadrukken!
  En wat doet HIJ nu??? Die meneer herrenberg…..terug naar AF!

  Ieder viert APART zijn eigen feest!
  In plaats van gebruik te maken van deze prachtige gelegenheid om uit te dragen waar we zoooo lang en zoooohard voor gewerkt hebben, DE EENHEID van ons volk, komen deze IDIOTEN met hun verdeeldheid! Wat OLIEDOM!

  Spaar- en stabiliteitsfonds……..een UTOPIE?!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.