donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSamenwerking Suriname – Nederland ‘moet wel kunnen’

Samenwerking Suriname – Nederland ‘moet wel kunnen’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 28 mei – “Ondanks de politieke relatie moet samenwerken wel kunnen.” Dit stelt ex-minister van Justitie & Politie en parlementariër Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP) over de relaties tussen Suriname en Nederland. Samenwerkingsmogelijkheden moeten benut kunnen worden. Volgens een recent verslag van de Homogene Groep Internationale Samenwerking, in Nederland, gebeurt het ook. Santokhi vindt dat niet gek.

De belangen aan beide zijden zijn en blijven een constante. Het beste is dus ‘goede zakelijke en vriendschappelijke’ banden te onderhouden met Nederland. “Omdat het een diasporaland is en een bevriende natie”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. De samenwerking op justitieel gebied is een goed voorbeeld van gedeeld belang tussen beide landen. De voortzetting van projecten die tijdens de vorige regering waren aangezwengeld, is dus eigenlijk niet meer dan logisch.

Santokhi is dan ook blij met de recente bevestiging dat de samenwerking wordt voortgezet. De technische steun aan het Openbaar Ministerie en de rechterlijke macht is zo veilig gesteld. Deze ontwikkeling geeft aan dat samenwerken mogelijk is als emoties niet meespelen. Coalitieparlementariër Henk Ramnandanlal (Mega Combinatie/PALU) vindt ook dat samenwerken moet kunnen. “Maar wat Nederland betreft, weten we dat er altijd nevendoelstellingen kleven aan de ontwikkelingsgelden.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

11 REACTIES
 1. Ik denk dat NL wacht tot dat de NF/VHP,NPS,SPA en DA,91 aan de macht komt of een combinatie Regering met de NDP.
  En dit is het grootste fout van NL en kan het vegen.
  Het fout van samenwerking tussen NL en SU ligt dus bij NL zelf en helemaal niet bij SU.
  Wat NL moet doen is gewoon neutraal gedragen als Amerika en dat is samenwerking verband kunnen aangaan met alle politieke partijen die democratisch aan de Regeermacht komen.
  Opmerking: Hoe langer NL wacht en deze NDP/Coalitie Regering saboteert, des te minder kans er bestaat en dat SU langzamerhand hun helemaal gaat vergeten en met andere landen gaat samen werken.
  Note: Er komt geen NF Regering in de toekomst meer aan de macht en ook geen NF en NDP/MC coalitie.


  Maak melding
 2. Een samenwerking op basis van wederzijds voordeel en respect .Dat in het belang van beide landen

  Politiek den Haag zal en moet hun misdadig verleden niet verdoezelen door nu eisen te stellen die zij zelf niet hebben gedaan om .Kortom Politiek den Haag heeft zijn eigen misdadig verleden op hun eigen wijze afgesloten zonder inmenging van buitenlandse mogendheden. Geen een misdadig verleden is bestraft geworden begaan door op een na volgende machthebbers in Koninkrijk Nederland .

  Wij Surinamers hebben ook recht op vrede en vooruitgang de amnestie regeling is het beste voor Suriname de meeste groepen die betrokken waren met de gebeurtenissen vanaf 1980 zijn nu bij elkaar .

  De toekomst zal leren dat het de beste manier was voor Surinamers om de turbulente verleden af te sluiten. Politiek Den Haag wilde misbruikt maken van de verdeeldheid om munt uit te slaan maar zijn aan de verliezende Kant .

  Suriname is echt een voorbeeld van hoe het moet, kijk maar hoe religies vredig met elkaar leven en hoe na een burger oorlog ( vuile oorlog gefinancierd door de Nederland ) wij samen met elkaar in de Politiek samen kunnen werken . Latijns-Amerika is een voorbeeld hoe het niet moet tot nu toe worstelt men in die landen met burger oorlog

  Een voorbeeld is ook hoe onze Buurland Brazilië na de militaire periode zicht heeft ontpop tot zuid Amerikaanse grootmacht. Amnestie is daar ook aan de orde geweest

  Tot slot waarheid duurt het langs


  Maak melding
 3. Ja meneer Santokhie een samenwerking met Nederland is altijd POSITIEF maar niet onder de huidige lijderschap!!
  Een samenwerking tussen Nederland en Suriname is mogenlijk wanneer U het in 2015 zal overnemen van de Moordenaar!!!


  Maak melding
 4. luisteren jullie allemaal van front tot redimusus .
  paars en het surinaamse volk hebben nooit gezegt niet samen te willen werken en dat weet een ieder die voor of tegen paars is .

  een ding moet als een paal boven water staan …en dat is dat wij het surinaamse volk bepalen wie president van dit land wordt …niet nederland bepaalt dat wij hebben bepaalt en zo zal het blijven zolang het surinaamse volk dat wil ,daarmee basta daar gaat en kan niemand aan komen dus front redimusus olland die boodschap is duidelijk .

  als olland dacht dat het de druk op dit volk zou zetten om bouterse niet te bewegen president te worden hebben zij dat mis .suriname wacht niet op olland monie !!!
  de ndp heeft bewezen om zonder enige steun van olland de deviezen voorraad te vergroten en dat is klasse .front kan zeggen wat het wil deze regering laat zich niet de les voor lezen door olland . het is buigen of barsten voor olland .

  natuurlijk ben ik blij als olland samen wil werken met suriname maar niet ten koste van jou vrije mening ,nederland zegt democratisch te zijn en toch een vies spelletje willen spelen door dit volk op te hitsen tegen paars !!!!!boi draai drie lees salto dang smeer joe go rutte ,wang awara bong de tap na prasie leren jullie rutte wat een awara boom is ,democratisch a moesoe tjaar ing go gie na awara bong .

  ik ben kwaad omdat deze ollanders denken dat ze een rijk land zijn en hadden gehoopt het volk te kunnen beinvloeden met hun ondemocratische uitspraken .het bewijs dat niet alles te koop is al ben je rijk .

  laat dit volk zelf bepalen wie ze kiest en zie 2015 nadert en als het volk bouterse niet wil dan moeten wij ons daarbij neer leggen …maar het zou een vernedering zijn voor dit volk als ze hadden toe gegeven aan olland om bouterse niet tot president te kiezen .

  olland had ook een vinger in de pap toen hamas op democratiche wijze de verkiezingen won, en toch gaf de wereld geen steun aan hamas ondanks dat ze de verkiezingen eerlijk hadden gewonnen. ze hadden abbas lief en toch tot de dag van heden staat abbas met lege handen .echt een vernedering voor palestina .

  palestina boeit mij niet ze lossen het maar mij gaat het op de wijze hoe olland met twee manten wil meten .
  no dja ,no dja ini sranang olland na ka de na joe ai .kom en investeer wij willen geen vis wij willen die hengel .
  je behandelt dit land en mijn president als gelijk waardig of op hoepen een van beiden .indonesie hadden ze het zelfde willen doen maar ze hebben bakzeil gehaald wetende dat ze te ver zijn gegaan .ze denken nog steeds dat suriname niet op eigen benen kan staan vandaar dat rutte zei dat suriname het zou gaan voelen …boi rutte wij staan nog steeds en daar zijn wij zeer en zeer trots op ,rutte hoeveel keer is jou regering gevallen in vergelijk met paars hihihihi hoeveel problemen hebben jullie in olland .economisch ,werklossheid racisme ,criminaliteit ,huizelijke problemen ,zo kunnen wij nog door gaan .rutte die balk in jullie ogen zien ze niet wel die splinter in de ogen van suriname .rutte jou regering gaat ophouden voor te bestaan let maar op .

  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .

  bota go go


  Maak melding
 5. Natuurlijk kan de samenwerking, maar niet met Bouterse….. snappen jullie het nog niet?

  Hoe kan Nederland samenwerken onder de huidige corrupte omstandigheden en haar mondje dicht houden?

  Suriname en Nederland waren al goed op weg, maar ja door de komst van de huidige regering is alles al kapot gemaakt!


  Maak melding
 6. Middels dit schrijven wou ik aan de Leider van de NDP/MC tevens Excellentie D.D.B adviseren om vroegtijdig aan het volk door te geven dat in 2015 geen enkel Coalitie Regering komt tussen NDP/MC en VHP of NF.
  Laat dat ook duidelijk zijn voor NL die nog hoop heeft.
  Ik praat met Hindostanen die VHP,er aanhangers zijn omtrent de komende verkiezing van 2015 en hun uitspraken zijn; wanneer deze Regering het land goed bestuurd en hun/volk belangen behartigd gaan ze 100% op NDP van BOUTA stemmen.
  Dus heb vertrouwen in Hindostanen, omdat de tijden zijn verandert en mensen zijn wijs geworden.
  Opmerking:
  De VHP/Leider C.S taxeert dit en daarom zegt hij in zijn text boven in de eerste regel het belangrijkste dat tussen aanhaling teken.


  Maak melding
 7. hollanders zijn bedriegers en vals spelers , als het aan het nieuwfront licht mogen ze suriname weer leeg roven .
  deze oude politieke leiders leven nog in het koloniaal tidperk ding witmang wiesding , vadaar dat ze met hun ziel onder de arm lopen , we moeten geen waarde hechten aan nederland want ze hebben nooid positief gehandeld naar suriname toe , het zijn en blijven plunderaas , balkenende had ook kenbaar gemaakt dat holland zijn v.o.c mentalieteid moet behouden , dus dat geeft aan dat ze niet schromen om de onderdruking voort te zetten , SURINAME met je inwoners een gewaarschuwd man telt voor twéé


  Maak melding
 8. Woensdag 29 mei 2013 om 14:33 uur, door Seng -sang
  ‘SURINAME met je inwoners een gewaarschuwd man telt voor twéé’

  Wel Seng -sang,
  dit moest je uitgeschreeuwd hebben toen de bouta amnestie ding onderweg was een tragische feit te worden voor Suriname en de surinamers!!


  Maak melding
 9. ray , ik praat niet over amnestie .
  ik heb het over dat hollands ding van jullie bille likkers .
  het is afgelopen met europa .
  waarom zullen de zuid en noordamerikaanse landen hun pijlen daarop richten ?
  suriname heeft liever bevriende landen in hun regio dan één verre vriend die doet als of hij een vriend is .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES