Brunswijk: Bouterse toegankelijker dan Venetiaan

86

PARAMARIBO, 28 mei – Desi Bouterse is als president toegankelijker dan zijn voorganger Ronald Venetiaan. Dit stelt Abop-leider en parlementariër Ronny Brunswijk. Bouterse zou een loyaler houding aannemen naar partners toe. “Ik kan bij wijze van spreken nu de telefoon pakken en vragen of ik langs mag komen.”

Dat zou ook kunnen. Dat wordt als een veel prettigere, werkzamere opstelling ervaren, zeker in vergelijking et het vorige partnerschap. “Met Venetiaan moeten eerst brieven geschreven worden”, zei Brunswijk tijdens een partijbijeenkomst in Marowijne. Geen wonder ook dat partij en partijleider zich dolgelukkig voelen in de huidige coalitie. Als het aan Brunswijk ligt mag het nog jaren doorgaan. In elk geval is Abop bereid nog eens een coalitie te smeden.

Weliswaar loopt niet alles altijd even gesmeerd. Volgens Brunswijk valt nog heel veel te doen in de resterende twee jaar. Zijn partijgenote en minister van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Alice Amafo, zei eerder tijdens een bijeenkomst van Bouterse’s NDP dat partners gewaardeerd moet worden. Er moet op elkaar gerekend kunnen worden en beloftes moeten worden nagekomen. Kennelijk is er sindsdien flink wat veranderd.

86 REACTIES

 1. De ABOP is waarschijnlijk nodig om hem in het zadel te houden.
  Reden waarom de deur altijd open staat. Bedenk dat je iemand hard nodig hebt en hij belt om je te spreken. Denk je dat is zal zeggen “schrijf een brief” of dat ie zal zeggen “kong direct if joe wanie” want hij heeft je nodig en niet omgekeerd
  Bij Vene was het “de route is uitgestippeld bij de coalitie bespreking. Zo laten en niet veranderen. Wil je wat bespreken laat het dan transparant zijn en voor ieder lid van de regering bekend zijn zodat niemand kan vertellen dat ik onder één hoedje speel met deze of gene”
  Ronie joe graboe sa mi e bedoel?????????
  If joe no graboe aksie Somo sa mi e bedoel, a sa taigi joe.


  Maak melding

 2. Ze hebben toch veel te bespreken over hun respectievelijke vonnissen in Europa hahaha en de smokkel van het goud.En hoe verder met de business.Ze zijn toch beiden kaal…


  Maak melding

 3. Tuurlijk, gezamelijk de 40 rovers die het land leeghalen. Heel makkelijk samenwerken in dat geval en natuurlijk wilt men dat het nog 100 jaar duurt.


  Maak melding

 4. Venetiaan heeft altijd een soort van superioriteitsgevoel gehad t.a.v. de bewoners van het binnenland. De man voelde zich de machtige Europese kolonialist en de marrons waren de inboorlingen. Met de VHP was de verstandhouding anders. De VHP kon Venetiaan altijd informeel benaderen. Er bestond geen afstand tussen deze twee politieke partijen.


  Maak melding

 5. Eey Lonnie,

  dat convenant tussen jou & DADA is tog in de kleine lettertjes vastgelegd!

  alles om jou heen werd ge-shuffled, maar jou Prinses is nog steeds een “roodkapje”

  zij Alice is moeder Theresa tog 🙂


  Maak melding

 6. Vene opereerde geen bacoven winkel maar een presidentschap met 10 schone vingers. Hij had geen tijd voor gangsters als brunsie die alleen in de politiek zijn alleen voor eigen en persoonlijk gewin. Als sommige Surinamers zich laten vertegenwoordigen door idioten, criminelen en intellectuele dwergen die alleen zichzelf, hun vrienden en familie willen verrijken dan kunnen ze altijd op figuren als lonnie, somo en basja bobo stemmen.


  Maak melding

 7. Hahahahaaaaa…..brunsie zegt dat zijn vriend en vijand bouta toegangkelijker is dan de heer Venetiaan!!!

  Hahahaaaa…
  Brunsie ,waarom was je toen verwikkeld in een oorlogsstrijd met bouta eerder!!!???
  Waarom praten we heden van 8dec moorden?!!!
  Waarom kennen we heden de gevreesde KOGELBRIEF episode?!!
  Had je onder Venetiaan ook een prive Goudmijn?!!Kon je onder Venetiaan ook rondstrooien met DOLLARS??!!!
  Hai boi,
  Brunsie ga je overgaan naar de eerste klas dit jaar?!!
  Ken je het A,B,C, heden?!!
  hOEveel letters heeft het alphabet?!!


  Maak melding

 8. Ach meneer Brunswijk was eerder een miskend politiek talent, een man die niet begrepen werd door zijn coalitiepartner. Nu is het allemaal anders want het territoir is verdeeld nietwaar? Oostelijk Suriname is in handen van de Brunswijk clan, de buit is verdeeld en zijn oude baas en aartsvijand was niet te beroerd een extra oogje dicht te knijpen.


  Maak melding

 9. Tja, Ik vind het niet zo gek dat twee DiDiBri’s met allebei bloed en Coca aan hun vingers gemakkelijker met elkaar kunnen omgaan dan met een man wiens vingers brandschoon zijn. Soort zoekt soort!

  Was Brunsie vroeger niet de lijfwacht van DaDa Bouta. Toen kon hij ook goed met hem omgaan toch? Hoeveel heeft hij daarna niet betaald met het bloed van anderen om zich van hem te bevrijden? Nu is hij in dezelfde val getrapt en hij gaat veel meer betalen.


  Maak melding

 10. We kunnen onmogelijk van Lonnie verwachten dat er iets zinnigs uit zijn mond komt.
  Maar okay, hij is bezig met zijn HBO opleiding in Sur en ik ben benieuwd hoeveel studiepunten hij al binnen heeft.
  Anyway, Lonnie weet niet waarom Bouterse zo open en toegankelijk is Dat hoofdstuk is nog niet op school behandeld. Dus Lonnie let op. Misschien is de tekst lastig te begrijpen in 1 keer, dus lees het maar vaker.

  Bouterse leidt aan een vorm van NPS. Nee niet de partij NPS maar aan een Narcistische PersoonlijkheidsStoornis.

  Iemand heeft een narcistische persoonlijkheidsstoornis wanneer deze aan vijf of meer van de volgende criteria voldoet.

  1. Overdrijft eigen prestaties en talenten, vindt zichzelf geweldig (übermenschneigingen)
  2. Verwacht dat anderen hem op een voetstuk plaatsen
  3. Fantaseert over succes, macht, schoonheid en roem
  4. Vindt zichzelf speciaal en uniek en denkt alleen begrepen te worden door gelijksoortige mensen of mensen met een hoge status
  5. Eist buitensporige bewondering
  6. Eist een voorkeursbehandeling, speciale voorrechten, gebruikt anderen voor zijn doel
  7. Gebrek aan empathie, houdt geen rekening met anderen, respectloos
  8. Afgunstig en jaloers, denkt dat anderen dat ook op hem zijn
  9. Gedraagt zich arrogant en hooghartig
  Bouterse voldoet aan 8 van de 9

  Relaties met andere mensen
  Mensen met NPS kunnen zichzelf vaak charmant en interessant presenteren, de eerste indruk is bijna altijd goed. Voor hun zelfwaarde zijn ze volledig afhankelijk van de bevestiging maar de gevoelens van die ander laat hen volledig koud. Na een tijdje beginnen hun berekenende en koude houding op te vallen en wordt duidelijk dat alles alleen maar om henzelf draait. Ze eisen een voorkeursbehandeling en wanneer ze hun zin niet krijgen, voelen ze zich beledigd. Ze zien nooit iets verkeerds in hun eigen gedrag, de schuld ligt altijd bij een ander. Die ander wordt sowieso alleen gezien als gebruiksvoorwerp, iemand met NPS heeft totaal geen interesse in een ander en mist ook elke vorm van empathie. Bij een eerste kennismaking kan iemand met NPS heel geïnteresseerd doen maar dit is slechts schijn, een middel om het doel te bereiken.
  Doordat ze graag macht willen hebben en meedogenloos kunnen zijn, kom je ze vaak tegen op hoge posities in het bedrijfsleven of de politiek. In deze positie kunnen ze voor heel wat problemen zorgen.

  Relatie met een partner (Lees Lonnie)
  Iemand met NPS kan heel goed, gedurende korte tijd, de aandacht op de ander richten. Zeker wanneer zij voelen dat dit nodig is om bewonderd te blijven worden. Ze zijn heel erg intuïtief. Zodra de partner echter de eigen wensen en behoeften openbaart, beginnen de problemen en worden de relaties vaak beëindigd. Op afwijzing en/of kritiek wordt vaak woedend gereageerd. De partner wordt vaak afwisselend de hemel in geprezen om vervolgens de grond in te worden gestampt.

  Antisociale Persoonlijkheidsstoornis (ASPS)
  • NPS: manipulatie van anderen voor eigen gewin (=Bouterse)
  • ASPS: leugenachtig, gewetenloos en gewelddadig (=Bouterse)
  • Overeenkomst: weinig tot geen invoelend en empatisch vermogen (=Bouterse)


  Maak melding

 11. Voorspelling: De NDP- Mega combinatie wordt in 2015 wederom de grootste politieke partij/ combinatie die de coalitie zal vormen!

  Zijne excellentie President Bouterse, tevens voorzitter van de NDP, wordt in 2015 wederom gekozen tot president van de republiek Suriname. De vicepresident zal voortkomen uit de ABOP/A-combinatie of de VHP.

  De nieuwe combinatie in 2015 van politieke partijen die de coalitie zullen vormen: (NDP-) Mega combinatie, VHP, (ABOP)- A- combinatie, DOE, APS en op de reservebank (Pertjajah Luhur-) Volks alliantie.

  DOE hoort in 2015 niet in de oppositionele banken, maar hoort in 2015 thuis in de coalitie!

  De gedrevenheid c.q. mediahype van DOE kan beter productief tot uiting komen en benut worden in coalitieverband.

  De VHP weet dat haar achterban geen genoegen meer zal nemen om haar (economische) belangen wederom te verkwanselen door zich rancuneus op te stellen jegens de (NDP) grootste politieke partij casu quo, coûte que coûte de valse, overdreven omstreden loyaliteit aan de zwakke Nieuw-Front combinatie. De VHP moet tijdens de verkiezingscampagne van 2015 zijn potentiële kiezers duidelijk maken dat ze samen met de winnende NDP megacombinatie mede de coalitie zullen vormen of anders met het NF ‘zinkende schip’ in 2015 in de oppositie banken zullen belanden. Het electoraat zal druk uitoefenen op de VHP om kleur te bekennen, you can’t have it both ways. Eerst met de NDP scharrelen dan passé, dan weer scharrelen dan weer passé. De VHP is alsmaar aan het pendelen, vriend en vijand zijn in het ongewisse en niemand kent de uiteindelijke (richting) bestemming.

  De (Pertjajah Luhur-) Volks alliantie als coalitie partner zal niet meer in de positie zijn om beschuldigd te kunnen worden van chantage en zal ook geen bedreiging kunnen vormen m.b.t. potentiële chantage. Het onderhandelings- strategie of gedrag van de Pertjajah Luhur zal bepalend zijn als ze als volwaardig coalitie partner (bejegend) geaccepteerd zullen worden of dat ze passief dan wel schoorvoetend als NS stiefkinderlijk op de reserve (achter) bank plaats zullen nemen.

  De (ABOP) A- combinatie heeft geen intro nodig: die hebben de weg naar huis gevonden en zijn gewoon thuis en voelen zich ook thuis bij OCER & in de coalitie met de (NDP-) Mega combinatie en worden als serieuze coalitie partners gezien casu quo gewaardeerd als waarachtige coalitie team players. De (ABOP) A- combinatie is en zal onafscheidelijk zijn van de NDP- Mega combinatie.

  De APS (Amazone Partij Suriname) zal mee participeren in combinatieverband met de Mega combinatie (babun tere na babun skin), mogelijk halen zij tenminste een zetel binnen.

  Kwaku


  Maak melding

 12. RobG,
  Volgens mij weet jij niet van superieur betekent.
  dames en heren brada nanga sisa.
  Kijk en luister en oordeelt u zelf.
  http://www.youtube.com/watch?v=F7f6m-nEK9k
  http://www.youtube.com/watch?v=6EUtI_N_u3c
  Hoe serieus moet je deze schoften nemen??
  Ronny Brunswijk heeft heeft zijn kameraden verraden, vergeet die lijfwachten niet die door linsgeer koelbloedig zijn afgeslacht, Moiwana waar zwangere vrouwen en kinderen zijn afgeslacht door het leger van bouterse.


  Maak melding

 13. Lonnie houdt van toegankelijkheid.
  Hij maakt ons beschermde tropisch regenwoud toegankelijk voor kwik, springstof en andere vervuiling met zijn 7000 ha exploitatiegebied in Marowijne en zijn 6 goudmijnen in Saramacca en Sarakreek.
  Hij vernietigt niet alleen de rijkste flora ter wereld maar ook de fauna!
  Door de toegankelijkheid van DDB, zijn grote vriend en ex rivaal!
  Goud en geld “verbroedert” en maakt toegankelijk!!!!


  Maak melding

 14. “Brunswijk: Bouterse toegankelijker dan Venetiaan”

  Dat weet een ieder die in Suriname zich in bepaalde kringen begeeft. Vene regeerde als keizer Bokassa, geen enkel beleisbeslissing werd genomen zonder zijn goedkeuring, volgens hem was hij de slimste Surinamer, de rest is dom.

  Vandaar dat hij het volk in de 19 jaar dat hij President was nooit heeft aangesproken als President, het gepeupel had hij alleen nodig tijdens de verkiezingscampagnes.

  In mei 2010 vlak voor de verkiezingen is deze man naar Brokopondo gegaan met bussen vol NPs’ers, VHPs’ers enz. Het enige wat uit zijn mond kwam zeker 1 uur lang “kon na mama bobi baka” maw de Marrons moesten terug komen naar NPS, waarom ze dat zouden moeten doen werd niet verteld.

  Deze Venetiaan heeft publiekelijk de Marron arts van BEP die minister mocht spelen in zijn kabinet beledigd, volgens Vene zou hij niet weten waar de arts zijn diploma heeft behaald, alleen omdat die goede man vond dat ziektekostenverzekering wel mogelijk was, volgens vene was dat niet mogelijk.

  Deze vene heeft zijn eigen halfbroer uit de NPS getrapt omdat die niet met het beleid van vene eens was.

  Deze haatdragende man, heeft veel kapot gemaakt, zelfs zijn eigen sekte nps.

  Vene de slechtste President ooit op Shankar na natuurlijk.

  De huidige President is een President van het volk en zal altijd toegankelijk zijn.


  Maak melding

 15. Groot gelijk heeft ons a.s. staatshoofd, Ronnie Brunswijk. Venetiaan is een staatsman die een goede reputatie op na heeft te houden. Hij was daarom niet te vinden voor ontmoetingen om drugdeals te sluiten in de hulst van de nacht. Voor emergencies en staatszaken zou hij voor iedere coalitiepartner te bereiken zijn. Bye the way, ik heb Allendie, Somo, Sardjoe,en Jesserun nooit horen klagen.


  Maak melding

 16. Hoi Lonie saai pasanga joe?Ben of begin je gek te/geworden?Begin het volk uit te leggen waaron AC en de rest van het volk met lege handen staat.Bala Waterberg zegt iets anders,toen hij opgedonderd werd door DiDiBrie en jij niet reageerde of althans niet erg vond voor jouw man zei Waterberg dat hij Waterberg in die 22mnd waarbij hij als minister aanzat hij DiDiBrie NNNNNOOOIit heeft gezien of gesproken,maar PRESIDENT VENETIAAN kon hij altijd bellen als er een probleem was en PRESIDENT VENETIAAN kwam altijd zijn afspraak na . Ik citeer Waterberg:als PRESIDENT VENETIAAN werd opgebeld door mij en ik had hem dat probleem voorgehouden dan liet hij hoe laat dan ook zijn secretaresse terug bellen dan bespraken wij het probleem en we losten het op.Let wel Waterberg zei ….hoe laat dan ook hij waterberg werd teruggebeld en dat probleem werd besproken/opgelost.
  Lonnie hoe kon de vorige PRESIDENT tegen je zeggen dat je een brief naar hem moest schrijven/richten,want PRESIDENT VENETIAAN weet toch dat je niet weet te schrijven. Lonnie kabajee.Nu pas ga je naar school en vraag aan de mensen die je op(bege)leiden jou te leren minder te spreken met ennemme,oheneme,enne wanglo 2 letter,soso 2 letter .Zoek een lo-go pe dist.A san no prettig foe jere joe Lonnie.O ja en DiDiBrie no mang leesie dus DiDiBrie zal je niet vragen om te schrijven,want ten eerste schrijven e schiet joeDommie Lonnie tekort en DiDiBrie zien e schiet ing tekort.En derest zoals GMAP,Henk Molenaar,Esmerald,Pasew,Who Care,Ray,Lea,Surinam Patriot,Koos,Bifa en nog vele anderen woorden schieten hen te kort om (in)zicht en verstand in de kop van de DDDDDOMME ndp AANHANG te schuiven,geven,zetten,maar we zullen blijven stampen,timmeren,meppen totdat oeng kies oeng srefie. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 17. Mensen, waar blijft Henk Molenaar? Kom op Henk, kom er maar in met een van je treffende oneliners over die paarse bende en hun meelopers. Wij Surinamers aan de Noordzee en in Sranang wachten op je verlossende woorden!


  Maak melding

 18. Afu sensie,
  haar die stront voor jou ogen,als bouterse toegankelijker was dan hadden wij geen 8 december moorden, moiwana slachting,Gooding,Ormskerk,Hawker,die twee lijfwachten van Brunswijk en de velen doden,gewonden en PTSS patienten.
  Afu sensie , waarom zijn jullie in god’s naar zo dom en achterlijk???


  Maak melding

 19. lonnie tak san boi!!!! vene zal zich rot ergeren aan lonnie .maar lonnie je hebt gelijk honderd procent mee eens ,die vene was een basja geen president .

  hoeveel keren heb ik gezegd dat vene geen voorbeeld is voor de natie!!! vorige week nog zei ik dat a mang wiesatie .vene kan niet tegen zijn verlies hij is ondemocratisch ,domme hoogmoed .vene kan beter basja worden van die fronters .
  santhoki gaat het straks in de steek laten ,joe dink santhoki dong ,hij is slimmer dan vene maar bouta zijn strategie is honderd …a bereken ding mang dies keba!!!!op dit moment praat santhoki wartaal het komt door die sesos ze zijn in paniek ze weten het niet zeker dus slaan ze wild om zich heen terwijl paars het rustig aan doet tot ze zijn uitgeraasd .zie bouterse reageert laconiek om alles ,van sesos tot die water overlast en die uitspraken van santhoki en sjalindra girdjasingh …en dat vindt ik klasse ,je moet je niet laten overbluffen het volk weet beter .ze komen hun eigen tegen heel binnen kort .

  bouta go go


  Maak melding

 20. politiek!

  spreken is zilver en zwijgen is goud.

  In de politiek gaat het om nationale en internationale belangen. Zo te zien gaat het om het eigen belang.

  Trek uw conclusie over deze uitspraak van Lonny.

  De slachtoffers zijn de Surinamers in hun ontwikkeling, welvaart en welzijn. De geschoolde Surinamers moeten wel problemen hebben met zo’n lijder/zulke lijders.

  De kiezers van de kuststreek zullen hun gezond verstand heel goed moeten gebruiken, want een bepaalde etniciteit heeft heel veel voordeel met dit kiessysteem en de wijze hoe politiek bedreven wordt in Suriname.

  wan dai foe sabakoe, wan dai foe tjong tjong.


  Maak melding

 21. R.Bravo mooi moi so mang. Het moet ook zo blijven met Desie. Jij was onze leider op oorlogspad,en dat zal ook zo blijven. Want we zullen geen racistische koelie als pres tolereren dat wordt totale chaos in su. Koelies hebben een hekel aan ons als djoekas kijk maar hier op waterkantnet. de partij BEB zit al 40 jaren in de politiek en nog nooit wat betekend voor de vhp en nu zitten ze met deze vijand aan tafel. Bravo je moet deze verrader terug halen desnood met….


  Maak melding

 22. De idioot ROBG weet niet dat Venetiaan een pesthekel heeft aan de bakra’s. Dat heeft hij altijd al gehad. Lees zijn gedichten maar eens.

  Venetiaan heeft ook altijd alle uitnodigingen (en er zijn er veel geweest) om een bezoek aan Nederland te brengen geweigerd. Bij het onthullen van het slavernijmonument stuurde hij minister van Russel.

  Die liefde is trouwens wederzijds. Toen Venetiaan verder wilde gaan studeren in Nederland na de door Nederland opgezette coup van 1980 is hem een studievisum (en ook een gewone) geweigerd. Logisch. Nederland kon de vijand van hun bondgenoot en lakei DiDiBrie moeilijk een visum geven.

  Té ie no sab’sani, j’é tan lekie agoe!!


  Maak melding

 23. =Dat Brunswijk nog lef heeft om dit aan te kaarten zou ik zeggen donder eens op, omdat het gewoon een verkiezingsstunt is.

  =Toen Bouterse zijn vrouw Amafo zou resuffelen had hij een grote mond en heeft toen bedreigd dat anderen ook het veld moeten ruimen. VOORWAARTS SURINAME.

  =Venetiaan was anders, maar heeft het volk niet belazerd. Venetiaan heeft voor rust en stabiliteit gezorgd en dat de Surinaamse geld weer waarde had.

  =Vanaf Bouterse aan de macht is staat Suriname lager op de ladder met drugs, amnestie, fraude ect.Bewijsstukken ten top.

  ===Venetiaan heeft tenminste 10 schone vingers
  ===Bouterse is een moordenaar.

  =Als mens bepaal je zelfs op wie je wilt stemmen.

  =Door alle informatie van de laatste tijd kun je gauw opmaken dat velen die in het binnenland wonen zelfs erom vragen dat zij achterlopen met ontwikkeling.
  Zie maar de weg dat men vind die opgedoekt mag worden, omdat er geen toestemming is gevraagd aan de kapitein.

  =Mensen draai de feiten niet, en zorg in het algemeen voor ontwikkeling.
  Ik gun een ieder, maar geen moordenaar.


  Maak melding

 24. Marwina,

  Ben jij een nieuwe achterlijke paarse bladluis aan het firmament?

  Even een paar vragen waar je overigens geen antwoord op hoeft te geven hoor want ik geloof niet dat je daartoe in staat bent. Zou het kunnen dat de meeste Hindostanen hun reserves hebben ten aanzien van Romeo Bravo en zijn volk omdat het lijkt alsof ze altijd op oorlogspad zijn, ook in vredestijd (Lees: de epidemie aan criminaliteit en verkrachtingen van Hindostaanse meisjes door overvallers van voornamelijk Marron en creoolse afkomst).

  Zou het kunnen dat ze niets moeten hebben van die Kabula mentaliteit waarin jullie net als de stadscreolen achter elke meid aangaan, het huwelijk afwijzen, feesten, hier een kind maken en daar een kind maken en er niet naar omkijken?

  Zou het kunnen zijn omdat jullie liever de KA van Bouta eten, een bewezen drugsdealer, moordenaar en couppleger?

  Zou het kunnen omdat Hindostanen een leider hebben die meer integriteit heeft in zijn kleine teen dan jouw Dada Bouta en Romeo achterlijke Bravo in hun vette lijven?

  Ik weet het: je zult in geen duizend jaar stemmen op een Hindostaan die integer is en welvaart wil voor heel Suriname! Zelfs als die man geen strafblad heeft, een erkende crimefighter is en corruptie op allerlei vlakken bestrijdt zal je nooit op hem stemmen. Maar Je stemt wel op de 2 grootste criminelen die Suriname ooit heeft voortgebracht. Wie is hier dan de racist? Jij niet, zeg je. Nee, dat zeggen alle achterlijke paarse bladluizen, maar ik weet wel beter.


  Maak melding

 25. Hahaha,..Bouterse heeft geen keus, anders valt de hele coalitie uit elkaar.
  En de hele amnestie is Bouterse, Brunswijk toch zooo dankbaar.


  Maak melding

 26. GMAP, Venetiaan heeft men altijd getypeerd als een elitaire koorbal. Hij voelde zich een heer van stand aan wiens woord niet getwijfeld mocht worden.Wie dat wel durfde was op zijn minst een onbenul.Van dergelijke afstandelijke arrogantie heeft de man zich altijd bediend.Venetiaan liet Brunswijk duidelijk merken dat hij hem in feite niet kon uitstaan.


  Maak melding

 27. Lonnie, hoe durf je dit soort uitspraken te doen?
  Heb je je JAJAMAN bezocht?

  Jij, die zoveel mensen een trauma hebt bezorgd, die journalisten mishandeld, die de winkelier mishandeld, jij die een koninklijk leven hebt zonder te werken, jij die meent een deel van Suriname te claimen, jij die waarden noch normen hebt aangeleerd, wil anderen leren naaien?

  ZODEMIETtER OP!


  Maak melding

 28. Midete, Brunswijk geeft een signaal af en jullie reageren als een persoon die door een stel wespen is aangevallen.Dat sucks naar meer zoetsappige verhalen over de oude politiek.Wij lachen om de stijve, oersaaie ,slaapwekkende houding van Venetiaan, maar het is ook een signaal naar zijn partij om de wonden maar eens goed door te gaan likken.Er is helemaal geen uitstraling bij Venetiaan en ook niet bij de partij.Het is toch prachtig om te zien dat Brunswijk recht van spreken heeft. Zijn partij, de BEP is immers groter dan de NPS.En Venetiaan zo laf als hij is zal nooit reageren op de uitlatingen van Brunswijk.Brunswijk heeft dus gelijk.


  Maak melding

 29. Winston Hermelijn

  Mensen, waar blijft Henk Molenaar? Kom op Henk, kom er maar in met een van je treffende oneliners over die paarse bende en hun meelopers. Wij Surinamers aan de Noordzee en in Sranang wachten op je verlossende woorden!

  Ronnie en Delano: Partners in Crime,,,,


  Maak melding

 30. Vene verscheen regelmatig in het parlement, daar kon je hem altijd wel spreken als het ging om zaken van landsbelang. Bouta verschijnt zelden of nooit in het parlement, waar krijg ] je hem anders te spreken, over geheime zaken, dan ergens op een afgelegen, geheime plek die alleen toegankelijk is voor zijn geestverwanten. DAT IS HET VERSCHIL!


  Maak melding

 31. Ronny,
  Over twee jaren zullen wij praten
  over de toegankelijkheid van DDB.
  Bouta heeft je nu nodig. Over 2 jaren
  niet meer. Dan is hij zo groot geworden
  door jou te doen en dan gaat hij je opsluiten
  en opeten. Want hij loert je al een tijd om wraak
  te nemen vanwege de jungle oorlog, maar
  het is nu niet de juiste tijd voor die Indiaan.
  En je weet Indianen hebben meer geduld dan Marrons. Hij vertrouwt je niet. En nu heb je gezegd dat je
  president wil worden. Vene heeft je keer op keer gewaarschuwd maar je wil niet luisteren. DDB is bezig met zijn eigen leger om je te omsingelen.

  Denk A tori !!


  Maak melding

 32. Brunswijk doet aan kansberekenen. Hij weet bliksems goed dat de gezondheidstoestand van Bouterse tanende is. Hiermee ruikt Brunswijk een uitgelezen kans om straks het presidentschap over te nemen. Dat is de reden dat hij langzaam aanschuift bij Bouterse en zich onderdanig opstelt.


  Maak melding

 33. Als twee mensen met het minimale aantal hersencellen met elkaar gaan discussiëren, dan krijg je een soort apentaal waar geen touw aan vast te knopen is. Dus deze twee heren kunnen redelijk met elkaar communiceren. Als er daarnaast iemand komt die met zijn intelligentie en skills (b.v. Santokhi)dan zijn ze allebei geklopt. God helpe Suriname als een man als Brunswijk president denkt te worden. Wat denkt hij te gaan doen? Met dollars gaan strooien om iedereen voor je te winnen? Hoe dom kun je zijn? Het enige waar de Surinamers aan denken is geld! Voor de rest interesseert ze geen barst! Dit land zakt af naar de meest abominabele afgrond waar ze zichzelf in hebben gestort. Maar de mensen zijn ZO dom, dat ze dat zelf niet zien! Sorry dat ik het zeg maar de Surinamers helpen hun land, hun families, hun toekomst en nog meer naar de kl…ten. Maar er zijn nog steeds van die dombo’s die dat niet zien. Ze lezen geen kranten (als ze al kunnen lezen), zijn politiek absoluut niet geëngageerd (voor een vlaggetje en een t-shirtje verkopen ze hun ziel aan de duivel) en zijn nauwelijks in staat hun handtekening onder een document te zetten. Give me a break! Dit volk is verdoemd!


  Maak melding

 34. front moet hard werken als ze haar doelen wil na streven maar front moet ook kritisch naar hun eigen kijken .het surinaamse volk slaapt niet meer we leven niet meer in de jaren 60 en 70.breng een eerlijk verhaal maar kom niet met manipulatie en bedrog .als ik de uitspraken van de nps ,vhp,hoor dan moet ik mijn wenkbrauwen fronzen .
  het enige wat front loopt te verkondigen is een en al negatief over paars ,terwijl paars ook positieve dingen heeft gedaan .front kijkt niet wat ze verkeert heeft gedaan ,het volk ziet dat ook en dat is koren op de molen voor paars.front vertel jou verhaal maar doe het ook een beetje geloofwaardig anders ben je bij voorbaat kansloos . het volk heeft onthoudings vermogen .ook moet nederland zich niet met de politiek van suriname het werkt averechts voor front ,surinamers denken anders dan voorgaande jaren ,nederland is niet almachtig in suriname het is geweest .front verschuilt zich achter nederland ,betrek ook andere landen niet alles wat de klok slaat moet nederland zijn voor front worden jullie wakker ,vooral de vhp heeft het steeds over nederland ,nederland is niet de redder van suriname ,wij moeten het samen doen niet nederland .


  Maak melding

 35. Brunsie is een ordinaire hielenlikker, toen hij samen met Vene het kabinet vormden, dan was Vene de beste. Hij weet niet waarover hij moet lullen dan wilt hij president worden of in de spits gaan spelen het is geen IMT.


  Maak melding

 36. hai-ja-jaaaaiii welk volk heeft onthoudingsvermogen?
  Dat Su volk mmmmmie no dinkie,anders waren deze zaka-zakas NNNNOOIITTTT aan de macht gekomen.What a hell dat het FRONT zich niet met Ned moet bemoeien,Soortoe poeppe wordt er hier verkondigt.Vanaf ding foefoer DAGOE dies kong aan de macht hebben we zefs witte-BELEIDS-medewerkers ophet kabinet van presanie en vice presanie gehad en gekend.Denk maar aan de meneer Klinkers die hier mede het beleid bepaalde.Deze moest wel halsover kop Su verlaten,aangezien hij het niet eens was met de aanname van de amnestiewet.Combinatie FRONT willen jullie aub alles dat deze zaka-zaka regering FOUT doet blijven roepen,want dat zou wat doms/moois zijn ’t gaat niet goed dan moet de oppositie/FRONT blijven zwijgen……..oeng……njang……mie……..We leven niet meer in de jaren 60 70 nee,maar wel in de jaren 80 ala sma e frede foe takie wan sanie,vooral wat en dat het niet goed gaat.Ze zijn bang om te zeggen dat ze pinaren en dat ze teleurgesteld zijn in de kleine ingieboi die maar niet verder uitgroeit tot vollr wasdom.Niet wil en kan denken,zodat zijn volk het goed krijgt.Jongoe oeng waka oeng pasie.Dat volk slaap niet maar hun oog is dicht.Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 37. GMAP, de informatie op Wikipedia kan door iedereen worden geplaatst of worden verwijderd.In de bijdragen die geleverd zijn lees ik ook informatie die van jou afkomstig is. Van enige objectiviteit is er helemaal geen sprake.We weten hoe bevooroordeeld je bent als het om Bouterse, de NDP en zijn samenwerkingspartners gaat.

  Ik ontken het niet dat er vervelende gebeurtenissen zijn geweest rond de militaire coup van 1980. Ook de december 1982 gebeurtenissen vallen niet te ontkennen. Maar op basis van voortschrijdende inzichten ziet men nu in dat men niet eenzijdig alle schuld aan de toenmalige machthebbers kan verwijten.Er zijn ook provocaties van tegenstanders richting de toenmalige machthebbers geweest.

  Dat de huidige regering voortkomt uit de gelederen van de toenmalige machthebbers is een wil van de kiezers geweest.De kiezers hebben het de machthebbers vergeven m.b.t. hetgeen in de jaren 80 is gebeurd. Alleen jij en de personen die zich benadeeld voelen moeten hen kunnen vergeven en werken aan een goede toekomst voor het land. De jaren 80 is een onderdeel van de Surinaamse geschiedenis geweest.het valt niet te ontkennen.


  Maak melding

 38. ach ja,,

  eerst zegt Lonnie op de ned tv…ikke geen moeite als DADA dood gaat!

  dan geven zij mekaar op 25-10 een grote brasa!

  dan zegt hij in ocer….wie aan hem komt, komt aan mij!

  nu wil hij zelf Pres worden!

  gaat DADA dan ook roepen: WIE AAN HEM KOMT… 🙂


  Maak melding

 39. Beste GMAP: Geloof je nu echt dat je Paare Paupers waarvan RobG een zielig voorbeeld is, te overtuigen is door feiten en waarheden.

  Ze lopen als loopse teefjes achter Bouterse aan in de hoop op een goede ‘beurt’.

  Brunswijk en Bouterse 2 veroordeelde criminelen zijn voor types als RobG ‘sterke leiders’ . In elk ander land dan in Suriname zouden deze plaatboeven achter tralies zitten.


  Maak melding

 40. RobG “De kiezers hebben het de machthebbers vergeven m.b.t. hetgeen in de jaren 80 is gebeurd”

  Gerechtigheid wordt niet bepaald door kiezers die zijn te lijmen met een broodje pom.


  Maak melding

 41. “Als twee mensen met het minimale aantal hersencellen met elkaar gaan discussiëren, dan krijg je een soort apentaal waar geen touw aan vast te knopen is. Dus deze twee heren kunnen redelijk met elkaar communiceren.”

  Eens met blaka bakra!

  Bout is verplicht om altijd klaar te staan voor lonnie. Hij heeft geen keus, anders trekt lonnie zijn ‘gun’.

  Whahahahahahahaha, baas boven baas!
  Hoe voelt dat nou bouta…………
  Verstrikt in je eigen wespennest!


  Maak melding

 42. @RobG

  Echt,zo een ziek mens als jouw ben ik echt NOOIT tegen gekomen!!!

  Dus de massamoordenaar van Suriname is vergiffenis geschonken!!!???

  Echt jongen ,echt je hebt geen enkel eerbied voor de 15 burgers van Suriname die zo brutaal en genadeloos afgeslacht warden door je baasje. Ga hun nabestaanden vragen of zij niet zouden willen zien dat de moordenaar die zoveel verdriet en miseren bij hun heeft gebracht,gestraft moet worden!
  Wees blij jongen dat 1 van die 15 mannen toevallig niet je vader of je broer is geweest!!!


  Maak melding

 43. Luitjes, it is no use crying over spilt milk!

  Die robg is reeds opgegeven, yepie no de moro.
  Diep in zijn hart weet hij dat hij fout zit. Dagelijks wordt hij met de feiten op zijn neus gedrukt. Helaas dringt het nog steeds niet door.

  Dit is een paars probleem!
  Don’t waste your energie.

  Typisch een voorbeeld van een domme en gekrenkte trots.


  Maak melding

 44. RobG

  Ik kan me niet voorstellen dat je met mensen als Henk Molenaar,Ray,Gmap,Esmerald…..nog discusieerd over Suriname.

  Heb je het nog niet door dat het water naar zee dragen is…..ze hebben zich opgesloten in eigen gebouwde kooi en ze er uit halen zal je niet lukken……jongen.

  Laat deze mensen maar stikken in hun rotzooi.De realiteit is dat Suriname is wat het is.Met zijn goeie en minder goeie dingen net als elk land in deze wereld

  Ik ben daarom trots op de echte Surinamer die zich niet meer de les laat voorlezen door de beterweters aan de noordzee en zelf hoe incompleet ook het heft in eigen handen neemt.

  De tijd van moesje die dacht dan Nederlanders het beter weten is al lang voorbij,wij weten wel beter……..lees maar op dit Nederlands forum en trek je eigen conclusie….Tan’g boeng


  Maak melding

 45. Beste Esmerald:

  Diep in hun hart weten alle Paarse Paupers dat ze hardstikke fout zitten door als kakkerlakken achter een crimineel aan te lopen.

  “What is in it for me?” is hun motief.


  Maak melding

 46. Rechtgeaarde surinamers,
  de postings van Bryan,overslaan!!
  Deze man lijdt aan een of ander depressieve stoornis!!
  Deze man heeft de strijd al opgegeven alvorens ermee te beginnen. Hij heeft zich berust in zijjn lot. Volgens hem is er geen redding mogenlijk meer voor suriname!!
  Hallo Bryan ga slapen jongen,wij de rechtgeaarde surinamers gaan door met het gevecht verlost te worden van je baasje!!!
  Ga jij slapen kindje en vergeet niet de schaapjes te tellen!!


  Maak melding

 47. Deze marron met een cumulatieve iq van een schoenmaat
  heeft het over toegankelijkheid.
  Deze spermakwak heeft nooit een schoolstoel verwarmd en is parlementarier geworden, ra ra, waar is het en hoe is het mogelijk?

  Beter gezegd parlementir (liegen)
  Als deze schepsel een keer de pijp uitgaat ben benieuwd wat voor speech men zal houden?


  Maak melding

 48. bosr je bent gewoon een vuile rasist , je bent zeker familie van vene , maar deze man heeft altijd een hoge dunk gehad .
  kijk eens naar para waar hij is geboren zelf zijn ouderlijkhuis heeft hij nooid eern likje verf gegeven , voor mij mogen dit soort figuren gemarteld worden .
  en vergeet niet dat hij en zijn frontje hanlangers zijn geweest van de multie´s van toen , stelletje bllle likkers .


  Maak melding

 49. Bryan, hartelijk dank voor je sympathieke woorden. Het tromgeroffel van de haatpredikers overstemt de discussies op Waterkant.De mensen die vol met wrok en met rancune gevoelens over de regering in Suriname de dag moeten overbruggen hebben een serieus probleem de komende tien jaren. Na 2015 heeft Suriname weer een regering waarin de NDP o.l.v. president Bouterse een voorname rol zal spelen.

  Ik heb de indruk dat Esmerald, GMAP,Who cares,Henk Molenaar,Jack Russel,enz. via hun levenservaring weinig kaas hebben gegeten van democratie en het aangaan van politieke compromissen en het normale en beschaafde debat van woord en wederwoord nog lang niet onder de knie hebben.President Bouterse heeft van het verleden geleerd dat het ook anders kan en dat brengt hij nu in de praktijk.Ik heb grote waardering voor deze handelswijze.


  Maak melding

 50. @RobG

  Weet jij waarvoor DEMOCRATIE STAAT,VIJAND VAN SURINAME NO 1, RobG??!!!!

  In een Democratie pleeg je geen coup,Ezel!!
  Je gaat niet knoeien aan de Grondwet!!!
  Je verleend jezelve geen AMNESTIE VOOR MOORD OP JE MEDEBURGERS,Censuur bestaat niet in een DEMOCRATIE,ook geen KOGELBRIEVEN!!In een DEMOCRATIE BEPAALD DE RECHTER JE STRAF en je geeft de rechter geen opdrachten!!!

  Mens ga eerst leren wat DEMOCRATIE BETEKENT!!!
  Die pseudo’presidentje’ van je hoort in de GEVANGENIS THUIS!!Of in een afkick centrum!!!

  En neem Bryan maar met je mee,kunnen jullie mekaar trootsten jullie 2 idioten!!!


  Maak melding

 51. Beste RobG Onder persoonlijk toezicht en supervisie van jou geliefde president zijn mannen die terecht kritiek hadden op zijn beleid kapotgemarteld en als honden afgeslacht….

  Volgens jou een gevalletje van “Moet kunnen”en “Bedrijfsongeval”.

  How low can you go…..?


  Maak melding

 52. @ seng-sang,

  bosr je bent gewoon een vuile rasist!!

  Ik zie aan het woord rasist dat jij en brunswijk op de-
  zelfde school gezeten hebben !!!!!!!


  Maak melding

 53. Spreken is zilver en zwijgen is goud.
  Men moet het ijzer smeden als het heet is.

  In de politiek moet je jezelf niet bloot geven.

  Velen hebben deze spreekwoorden en de betekenis ervan op de basisschool niet geleerd en kunnen het daarom ook niet toepassen in hun leven en beroep/politiek.

  Triest!


  Maak melding

 54. @MAP, dank je wel voor je informatie en de NDP’ers zijn zo gevoelig dat zij weer gaan vertellen dat het NIET waar is.

  =Harde feite en niemand komt er meer onderuit.


  Maak melding

 55. Bifa hoe durf je een djoeka als ik voor racisme mang, wij zijn niet zo hoor. We abop hebbem zelf Ameeralie als vp genomen. De vhp zou zelf hun blaffende hond Glen Pengel niet als chauffeur willen. Wat racisme betreft kan een djoeka niet aan een koelie tippen. Ik had zelf een hindoestaans meisje als vriendin, maar toen de vader erachter kwam is het uit de hand gelopen. Ik had ze zelf afgeraden om verdelgingsmiddel in te nemen, echt waar. Het was een schande voor de familie hun dochter kan niet rekenen op reserve van een arme djoeka als ik.
  Bifa je had het over verkrachtingen, beste Bifa in mijn directe omgeving ken ik niemand die veroordeeld is voor verkrachting. Ik denk dat je zelf weet welke mensen kampioen zijn , zelf kleine babys worden dood verkracht bij jullie.
  Bosr wij weten allemaal dat deze man niet de slimste is maar dat je zo emotioneel moet overkomen is jou probleem. Hij is en blijft de leider van abob. Een andere keuze hebben wij niet. De VHPers hebben hun mondvol over anderen met hersencellen, maar als het om politiek gaat hebben deze vhp ook heel weinig van deze cellen. Daarom is er nooit een hindoestaan als president van su, behalve die ene JOKER SHANKAR van ons en het zal voorlopig zo blijven. als politiekepartij hebt je stemmen nodig maar vhp jaag ze weg door racisme dat is ook niet slim.

  Tide tamara wie e stree go moro fara..ken je dit nog..


  Maak melding

 56. RobG,
  Bekende Citaten van bouterse.
  Over Ronny Brunswijk,enkele weken voor de verkiezing van 2010 ik ga nooit samenwerken met een man die blanke huurlingen had ingezet tegen zijn eigen volk.
  Ik wil RobG en die andere paarse imbecielen laten zien hoe onbetrouwbaar bouterse is .
  RobG, in normale democratie komt amnestie niet voor, in een normale democratie worden protesterende jongeren tegen amnestie niet bestempeld als vijanden van het volk,in een normale democratie is de president verplicht om zich in het parlement te verantwoorden,in een normale democratie is het de rechter die strafmaat bepaald, in een normale democratie worden moordenaars drugscriminelen geen president.
  RobG jij bent een uilskuiken.


  Maak melding

 57. GMAP

  RobG,
  Bekende Citaten van bouterse.
  Over Ronny Brunswijk,enkele weken voor de verkiezing van 2010 ik ga nooit samenwerken met een man die blanke huurlingen had ingezet tegen zijn eigen volk.
  Ik wil RobG en die andere paarse imbecielen laten zien hoe onbetrouwbaar bouterse is .
  RobG, in normale democratie komt amnestie niet voor, in een normale democratie worden protesterende jongeren tegen amnestie niet bestempeld als vijanden van het volk,in een normale democratie is de president verplicht om zich in het parlement te verantwoorden,in een normale democratie is het de rechter die strafmaat bepaald, in een normale democratie worden moordenaars drugscriminelen geen president.
  GMAP gaymap de grootste debiel die ooit op aarde bestaan heeft ben jij. kijk gud in de spiegel alvorens je andere een natrap geeft. patient van RIAG!


  Maak melding

 58. alleen

  GMAP

  RobG,
  Bekende Citaten van bouterse.
  Over Ronny Brunswijk,enkele weken voor de verkiezing van 2010 ik ga nooit samenwerken met een man die blanke huurlingen had ingezet tegen zijn eigen volk.
  Ik wil RobG en die andere paarse imbecielen laten zien hoe onbetrouwbaar bouterse is .
  RobG, in normale democratie komt amnestie niet voor, in een normale democratie worden protesterende jongeren tegen amnestie niet bestempeld als vijanden van het volk,in een normale democratie is de president verplicht om zich in het parlement te verantwoorden,in een normale democratie is het de rechter die strafmaat bepaald, in een normale democratie worden moordenaars drugscriminelen geen president.
  GMAP gaymap de grootste debiel die ooit op aarde bestaan heeft ben jij. kijk gud in de spiegel alvorens je andere een TRAP NA geeft. patient van RIAG!


  Maak melding

 59. zowel brunsie – boute zijn veroordeelde crimies drugs dealers.
  moordenaars verkrachters oplichters rovers..

  feit is,dat zé moordenaarts zijn,want ze ontkennen het niet..

  als hét niet waar was,zouden ze alle bij allang een proces begonnen tegen de staat sme om hun naam te zuiveren,zie hier hét bewijs..

  waarom amnestie,toch niet voor de lol..


  Maak melding

 60. Jullie kenende had ik geen andere reactie van jullie verwacht,soms hoop ik dat jullie mij met valide argumenten tegen spreken,ik weet dat het hoop is tegen beter weten in.Ik denk dat jullie niet meer te overtuigen zijn dat bouterse jullie met open ogen bedonderd, als het moment daar is wanneer jullie het door gaan hebben dan weet zeker dat velen van jullie zullen worden opgenomen in LPI of van bosje brug gaan springen.
  mijn taak als mens is om te proberen jullie te overtuigen dat Bouter, Hitler,Pol pot, staling, Saddam, gadaffi,Mao ,Castro, Chavez de zelfde methode toepassen, liegen, bedriegen, intimideren en moord.
  Onze Landgenoten werden ook op de vlucht doodgeschoten.


  Maak melding

 61. GMAF,

  Blijf jij maar lekker doordromen onder het Hollandse juk. Jij belandt tzt vanzelf wel op een van die kille schroothopen, rusthuizen geheten. Onder het mom van chemische wapens, die overigens nooit zijn gevonden is er een on going shit gecreëerd in Irak en het einde is nog niet in zicht. In Suriname ging die decemberkermis niet door!


  Maak melding

 62. Het is een feit dat een koe meer schijt dan een geit en wat dacht je dan van een olifant?
  Een even groot- zo niet nog groter feit is dat DDB in elk geval tot aan 250515 in de onafhankelijke republiek Suriname de scepter zwaait. De rechtmatige erfgenamen van dit continent hebben het voor het zeggen!!!


  Maak melding

 63. GMAP, ontbreken er geen andere namen ?Waarom niet de namen van de massa-moordenaars je blanke slavendrijvers ?Die in Indonesie duizenden hebben vermoord.Wees eerlijk misschien heel misschien zal ik je dan serieus nemen.Btw, Indische vrouwen en kinderen werden OOK OP DE VLUCHT DOODGESCHOTEN,duizenden is dat minder erg?
  Ik las ergens dat je je zelf als democraat ziet,maar volgens jou mag niemand een andere MENING hebben zo gauw iemand voor Bouterse is vind jij dat niet kunnen,dan soort see gotro democraat na ja,volgens mij heb je geen weet wat het woord democraat inhoudt je roept maar iets.

  Je/jullie kunnen me uitmaken voor alles en nog wat I DONT GIVE A DAMN,ik zie het dan zo:Wat jullie zeggen/typen zijn jullie absoluut zelf,zonder enige twijfel.


  Maak melding

 64. Aldus onze PARAKORANTIE, prominent lid van de vereniging van slaven van de meester, in dit geval DDB en zijn 40 struikrovers, en dit alles na 150 jr afschaffing van de slavernij.

  Nu rest alleen nog het afleggen van de mentale slavernij……

  En Nederland zou net als foefoeroe Bouta, ook de toelage van de ex militairen waaronder Parakorantie moeten stopzetten, en ze vervolgens wegens misdaden tegen de menselijkheid….

  Have a nice day…


  Maak melding

 65. MARJAN ik vind je een dom wijfie,je ruikt onfris,kijkt onfris en je hebt w.s. een onfris paars heden en verleden, en je bent net als de rest van de paarse crimicolors sluw, ijdel en moreel corrupt, en je hebt jezelf volledig gediskwalificeerd.

  Marjan ik wilde het eigenlijk niet posten, maar omdat je het niet erg vind, and you dont give a damn, heb ik het toch maar gedaan.

  Have a very nice day, en voor je info de strijd in voormalig Nederlands Indie, was een onafhankelijkheids oorlog, welke oorlkog was er gaande op 8 dec. 1982 in Surimaribo????
  En Indische vrouwen en kinderen zijn door de jappen doodgeschoten hoor, en niet door de Nederlanders, het ging om Indonesiers, maar dat weet je natuurlijk niet want je bent maar een klein beetje dom!!!
  Maar ik wil je wel iets bijbrengen hoor, Indische mensen of Indo’s zijn nazaten van Europeesche Nederlanders, en Indonesiers zijn lokalen, de oorspronkelijke bewoners!

  Again have a very nice day….

  Bye little miss lady!!!


  Maak melding

 66. whahwahwha ik heb echt GROOT gelijk,wat ze zeggen slaat absoluut op hun whahwhaaa mij KUNNEN ze niet ruiken whahwhawhaaa zichzelf wel.

  Who Dont Cares,jij vuile leugenaar.:Rawagade:Was “kapitein’Westerling een Jap????
  Was H.Colijn,de latere “minister-president” van Nederland,die onder van Heutsz als adjudant diende ook een Jap????Colijn liet honderden zoniet duizenden vrouwen en kinderen in Panglima Polem Atjeh gevangen nemen en laten DOOD schieten.Mijn Indische een echte geen Indo,buurman van 86 jaar heeft mij dit allemaal laten lezen.
  1x je hier dag en nacht zit, adviseer ik je te gaan googlen.
  VUILE LEUGENAAR.


  Maak melding

 67. Domme Marjan Kapitein Westerling van een Nederlander evenals Colijn, maar hun slachtoffers waren geen Indische mensen domme Marjan! het waren INDONESIERS daar zit een verschil tussen, maar ondanks mijn vorige posting is het nog niet duidelijk voor je simpele ziel.

  Heb je er weleens over nagedacht om je te laten testen op zwakzinnigheid???

  Die buurman van je is zeker al dement, en heeft je aangestoken.. bye bye…

  Have a nice day……


  Maak melding

 68. Marjanneke,
  Als jij wil weten hoe ik denk over misdaden tegen de menselijkheid dan mag jij mij dat gerust vragen dan zal ik jou een eerlijke antwoord geven.
  Ik zal nooit misdaden tegen de menselijkheid goed praten laat het heel duidelijk zijn.
  @ Who cares, als die moordenaars aanbidders niet onderuit kunnen komen dan grijpen ze naar marjannenke argumenten, slavernij, Indonesie ga zo maar door.


  Maak melding

 69. Venetiaan was een echte koloniaal die de verdeel en heers politiek goed beheerste. Hij had de VHP nodig om te regeren maar heeft een bloedhekel aan Hindoestanen. Bouterse heeft moorden gepleegd of laten plegen. Ik ben benieuwd of Venetiaan niet hetzelfde zou hebben gedaan als ze het op zijn leven gemunt hadden. Uit machtswellust heeft hij de Chinezen vrij spel gegeven in Suriname en de Indiers die in de suikerrietindustrie en de mijnbouw wilden investeren, geweerd. Want dan zouden Hindoestanen zijn macht kunnen bedreigen. Hij was niet minder machtswellustig dan Bouterse, wel wat minder crimineel.
  Ik stem voor de deelstaat Harivart. Jullie toch ook?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.