dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijWater krachtcentrale wordt gevrijwaard van goudzoekers

Water krachtcentrale wordt gevrijwaard van goudzoekers

-

PARAMARIBO, 27 mei – Het Ir. J.W. van Blommensteinmeer te Afobakka wordt gevrijwaard van goudzoekers. Volgens de commissie Ordening Goudsector Suriname, OGS, wordt driftig gezocht naar de illegale mijnbouwers. Die brengen in het meer opgezette structuren in gevaar met hun graafwerk op de bodem. Makkelijk is het karwei bepaald niet.

De goudzoekers zijn niet op één plek actief. “We hebben al mensen in het gebied om te kijken wqaar de jongens bezig zijn. De operatie is al begonnen”, zegt OGS-voorzitter Gerold Dompig tegenover de Times of Suriname. Bauxietbedrijf Suralco, eigenaar van de krachtcentrale, wil de goudzoekers weg uit het meer. De wanden van de hulpdammen in het water dreigen los te raken. Dat kan leiden tot overstroming van leefgemeenschappen in de omgeving.

De meeste goudzoekers zijn lid van deze gemeenschappen, wat betekent dat zij zich in de vingers snijden. Ook de stroomlevering aan Paramaribo loopt gevaar. Herhaald waarschuwen heeft niets opgeleverd. OGS wil alternatieven bieden. “We roepen hen al een aantal maanden op om zich bij ons aan te melden om deel te nemen aan de mijnbouwactiviteiten binnen de zone voor illegale goudzoekers”, aldus Dompig.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

7 REACTIES
 1. “Die brengen in het meer opgezette structuren in gevaar met hun graafwerk op de bodem. Makkelijk is het karwei bepaald niet.”

  Met een vliegtuig/heli moet het toch niet zo moeilijk zijn, deze gasten te lokaliseren en te laten verwijderen ?


  Maak melding

 2. Afwijkend van deze publicatie.
  Van mensen en dingen die voorbijgaan 27/05/2013
  Pas als de feiten duidelijk zijn, reageren wordt mijn devies. De over het paard getilde vrouw, aanbevolen als minister. Eenmaal aangesteld als minister, sprong ze als een dolle merrie in het rond en maakte slachtoffers. Het is een bittere maar heldere les!


  Maak melding

 3. Er moet keihard worden opgetreden door de overheid.
  Schiet ze daar weg als het moet.Die onverlaten die alleen maar op rijkdom uit zijn,en verder alle regels aan hun laars lappen.Het iedere keer over de bol aaien van die men-sen,stagneert al jaren de ontwikkeling van het land.
  Het land is niet van de bosnegers of indianen alleen.
  Het land is van alle surinamers,ongeacht hun verleden.
  Als het niet anders kan,bouw dan een hoge muur rond
  Paramaribo en Wanica.Dan hebben we geen last meer.


  Maak melding

 4. Geachte heer Gerold Dompig,

  Door het slappe optreden van uw dienst zult u zien dat het niet lang zal duren dat deze Binnenlandbewoners hun eigen woongebied vernietigen en ook de Infrastructuur naar Paramaribo ontregelen.

  Deze mensen denken op korte termijn winst te kunnen maken maar zien niet in dat op de langere termijn zij zelf geen plek meer hebben om te wonen.

  Durf eens hard op te treden tegen deze mensen, zachte heelmeesters maken stinkende wonden !!

  Waarom denkt u dat ze in Brazilië zo verstandig zijn om het winnen van goud te verbieden, daarom komen ze allemaal hierheen.

  Maar begint u nu weer met het gebied vrijwaren van illegale mijnbouwers … had u toch al lang gedaan ??


  Maak melding

 5. eerst browsberg..nu blommensteinmeer!!

  ai boi…die kwik heeft de veelal weinige hersenen daaro flink aangetast!!

  en het mooie is, geen kapitein/basja die durft op te treden, want, de jeugd is ontspoort hoor je ook de inlandse politici roepen!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES