‘Opiniepeilingen kosten geld en iemand betaalt’

93

PARAMARIBO, 27 mei – Opiniepeilingen kosten veel geld en daar zal onvermijdelijk iemand voor moeten opdraaien. Dit stelt de politieke partij De Nieuwe Leeuw naar aanleiding van de opiniepeiling van onderzoeksbureau Sesos. Aan de resultaten zou makkelijk af te lezen zijn waar het geld vandaan komt. Je reinste doorgestoken kaart.

Volgens Sesos haalt de NDP van Desi Bouterse ruim twintig zetels in het parlement. Op grote afstand volgt de VHP van ex-minister Chandrikapersad Santokhi met negen. Zo de rest wat haalt, zit die onder de vijf parlementszetels. De Nieuwe Leeuw, die nergens genoemd wordt, ziet niets deugen aan de peiling. “Zelfs voor de politicus van op de hoek van de straat is duidelijk te traceren vanuit welke hoek het product is gekocht”, zegt partijleider Dharm Mungra tegenover de Times of Suriname.

Overigens krijgen ook de media ervan langs. Die hadden beter moeten weten dan pseudowetenschappelijke prul te publiceren. “Wij vinden het wel jammer dat de lokale media kritiekloos het aangeboden product hebben overgenomen. Het is uiteraard niet de taak van de journalist om de betrouwbaarheid van peilingen na te trekken. Maar het is ook niet de taak van de media om bevindingen uit onbetrouwbare peilingen voor te stellen als nieuwsfeiten.”

93 REACTIES

 1. Degenen die dit waardeloos vinden hebben de hoeveelheid hersens van een pindadop.
  Conclusie in Suriname is alles te koop zelfs de presidentschap.


  Maak melding

 2. Ey GMap, heb je Biden al geschreven dat hij niet met Bouterse aan tafel moet? Of werkt deze grap niet….heeft nooit gewerkt he gekkie.


  Maak melding

 3. lucien,
  Ik weet dat die paarse ezels een probleem hebben met goed lezen.Biden is de tweede man van de machtigste DEMOCRATIE in de wereld Lucien, wat zijn jullie nou eigenlijk ?? De ene keer zit hij met een vuur roden hemt naast Chavez en nu zijn jullie als een kind zo blij omdat hij in de zelfde ruimte mag vertoeven met de democraat Joe Biden.


  Maak melding

 4. Politieke partij De Nieuwe Leeuw nog nooit van gehoord, maak je niet druk betaal ook maar voor een opiniepeiling waar de uitkomst aangeeft dat jullie bij de volgende verkiezing in 2015 49 van de 51 zetels haalt, probleem opgelost.

  Zo hadden we op 23 mei 2010 ook een opiniepeiling waar als resultaat uit de bus was gekomen dat front 85% van de stemmen zou halen, NDP 10% en de rest zou 5% delen.

  Inmiddels weten we beter. Niemand dwingt jullie om de opiniepeilingen te geloven hoor, maar komen jullie ook niet zeggen dat jullie verrast zijn wanneer jullie niet eens een zetel hebben gehaald.


  Maak melding

 5. @ GMAP:

  Het is nog maar de vraag of Bouterse een “vorkje mee mag prikken” met Biden, want op dit moment zit hij tot 30 mei in Venezuela in het kader van een Unasur-bijeenkomst. Al die bla-bla van lakei Lackin lap ik aan mijn laars. Net zoals die zogenaamde opiniepeilingen. Die zeggen me niets. Het is natuurlijk zo dat Sesos (waar ik nog nooit van gehoord had) uit een bepaalde hoek deze kul naar buiten heeft gebracht. Wiens brood men eet diens woord men spreekt.


  Maak melding

 6. Rood hemd vriend, ’t is maar Hollands hoor, maar je mist de point. Dat geschrijf heeft nooit ene moer opgeleverd. Misschien tijd voor een andere strategie…zoals berusten?


  Maak melding

 7. Zo wilde hij Obama niet ontmoeten haha.Het zou alleen maar om handen schudden zijn.Steeds als andere Caricom landen aanwezig moeten zijn bij Obama of Biden,zit Bout ergens anders whahaha.Of staat hij ergens haast onzichtbaar in een hoek.


  Maak melding

 8. Lucien,
  Ik ben een democraat daarom moet ik niets van Chavez,Castro Bouterse hebben.
  Bouterse is alles wat hem voordeel brengt een kameleon dus. De ene keer kruipt hij in Castro zijn hol, de andere kruipt heel diep in Chavez zijn hol, Nu wil in Biden Zijn hol kruipen, bouta is een smerige brombere mannetje.


  Maak melding

 9. Paraman,
  jij bent kleingeestige idioot die zijn ziel heeft verkocht aan een massamoordenaar voor een bordje bruine bonen met rijst en een parbo bier.


  Maak melding

 10. maar DADA zit thans krap bij kas, dus kan hij dit onmogelijk hebben betaald!

  offe,..had hij alvast een voorschot genomen op zijn cassave succes te para 🙂


  Maak melding

 11. De NDP heeft dit onderzoek gesponserd om de mond van de VHP parlementariers te laten dichthouden.
  De NDP denkt hierdoor dat de VHP parlementariers de malversaties op OW en het falend beleid van de regering niet meer gaan aankaarten, denkende volgens dit onderzoek dat ze na 2015 samen zullen werken.


  Maak melding

 12. Ik vraag me echt af wie de poorten van het gesticht heeft opengelaten waardoor we nu zijn opgezadeld met al die idioten. neem nou Janu onze laatste waterkant aanwinst, daar kan je toch nooit trots op zijn..


  Maak melding

 13. Ik vraag me echt af wie de poorten van het gesticht heeft opengelaten waardoor we nu zijn opgezadeld met al die idioten.

  Neem nou Janu onze laatste waterkant aanwinst, daar kan je toch nooit trots op zijn als Surinamer.


  Maak melding

 14. Het maakt niet uit wie voor het onderzoek betaald heeft, mij beïnvloeden ze niet ermee, in 2015 zien we wel hoeveel het onderzoek waard was.


  Maak melding

 15. Mocht het zo zijn dat dit onderzoek door de NDP is ‘gestuurd of gemanipuleerd’, dan wil ik de jongens van de NDP toch een pluimpje en big up geven !

  Ze hebben de VHP anders wel tuk hiermee, en vind ik dit (vanuit marketing oogpunt gezien) een zeer knap staaltje !

  Het is stil aan de overkant, want Chan Santo, heeft nog niets van zich laten horen.

  Nogmaals, marketing wise this was a very good job !!
  (en waar zijn al die zogenaamde slimmerikken van de VHP ???)

  Well done & good job NDP team, I always knew that we can fully rely on you !

  Waarvan akte !


  Maak melding

 16. vraag aan D. mungra of zijn partij een ressort zetel zal halen bij welke cerkiezing dan ook daar er gestelt wordt dat het een doorsestoken kaart is en dat geld vanuit een bepaalde hoek kwam. toen in 2009 het idos stelde dat de npd de verkeizingen van 2010 zou winnen was het devies van nieuw front dat daarom de koers van de amerikaaqnse dollar de lucht inging. welke troef hebben ze nu in handen. voorop stel ik dat ik niet mag stemmen vanwege de nationaliteit.


  Maak melding

 17. Indien de NDP dit aangestuurd heeft zijn ze niet slim omdat ze zich zelf op verlies zetten. Het aantal zetels is immers geringer dan dat van de megacombinatie nu heeft.
  NDP heeft alle Megacombinatie leden ondertussen geassimileerd of wel doen verdwijnen en is weer vriendjes met BVD (Djilp Sardjoe)die qua aantal stemmen ook goed is voor 2 zetels.

  Het beeld is dus veel minder florissant dan men wil doen geloven.


  Maak melding

 18. Het is volgens een niet traceerbare bron duidelijk dat de POLITIEKE partij DE Nieuwe Leeuw volgens een nieuwe peiling twee zetels haalt een in Wanica en een in Nickerie . Het is wel onduidelijk hoe zij plotseling zo zijn gegroeid en hoe zij dat hebben kunnen bewerkstelen.

  Commentatoren vragen zicht af of zij misschien op onzichtbare manier profileren en onzichtbaar op het politiek spectrum begeven en daardoor onzichtbare zetel veroveren


  Maak melding

 19. je ziet dat front in paniek verkeert door sesos .
  vandaar dat ze van alles verzinnen om paars in een kwaad daglicht te brengen ,oeng no warang neks no fout .
  paars is op de juiste raamkoers .wij weten precies wanneer wij jullie in paniek moeten brengen dit is een voor proefje . die echte proef moet nog komen hoor blo
  santhoki .

  bouta go go


  Maak melding

 20. Opiniepeilingen kosten veel geld en daar zal onvermijdelijk iemand voor moeten opdraaien. Dit stelt de politieke partij De Nieuwe Leeuw naar aanleiding van de opiniepeiling van onderzoeksbureau Sesos. Aan de resultaten zou makkelijk af te lezen zijn waar het geld vandaan komt. Je reinste doorgestoken kaart.

  De persoon die hiervoor heeft betaald, doet het om onrust te zaaien;
  de persoon is onzeker over zijn kansen bij de komende verkiezing van mei 2015;
  de persoon manipuleert en probeert zijn tegenstanders en de niet geschoolde kiezers een rad voor ogen te draaien.

  De verkiezingscampagne is nu al begonnen. De hangmatliggers moeten nu maar in actie komen. Een locomotief komt langzaam op gang, maar als het eenmaal op toeren komt kan het alleen maar heftig stoom blazen en sneller gaan en is dan ook niet meer te stoppen. Men spreekt dan van PK.


  Maak melding

 21. go go go go Santhoki, behoefte aan een president om trots op te zijn.
  2015 einde van de rattenkop president. Pseudonationalist, alcoholist wij hoeven ons niet meer te schamen voor die vuile rat. Niemand hoeft iets te zeggen iets te doen. Opinie peiling of niet de (wan)daden van de regering bouterse ameerali de incompetentie spreekt voor zich.
  Next president van Suriname is Chandrika Santhoki. Suriname weer met opgeheven hoofd de wereld in.


  Maak melding

 22. Surinam Patriot,

  Suriname vrij ?

  Laat me niet lachen …. geestelijk gezien spreken we nog steeds van contractarbeiders en slaven.

  Vrijheid komt met verantwoordelijkheid en met die combinatie wordt de Surinamer pas geconfronteerd als hij/zij met andere culturen in contact komt.

  In het Caribisch gebied is er geen land dat zo weinig met zijn vrijheden heeft gedaan als Suriname.

  Die hele jonge generatie die op Bouterse heeft gestemd is geboren in vrijheid ……
  Die hele generatie uit de jaren 70 begonnen pas te klagen toen Nederland hun rekeningen niet meer betaalde, waarna ze massaal naar Nederland vertrokken om de uitkeringsinstanties plat te lopen…….

  dus Rot op met je VRIJHEID……

  Als ze niet te vreten hadden in Suriname dan zou je pas een strijd zien.

  Suri’s vreten hun buik vol, gaan naar een feestje en als aan de doekoe op is komen ze klagen over politiek en de toekomst van Suriname.


  Maak melding

 23. Henk Molenaar/Henk van der Bijl,

  Een gepensioneerde witte man uit Leidschendam-Voorburg.

  Een bij de politie bekende pedofiel.

  Waarom hebben die oude gepensioneerde witte mannetjes zoals jij altijd een enorme interesse in tropische land en ?

  Is dit jouw cover ……..zogenaamde interesse in de Surinaamse politiek.


  Maak melding

 24. Dharm Mungra is vast de grappenmaker Julian With.Julian maakt er een hobby van om op dit soort onderzoeken te schieten met zijn pseudowetenschappelijke uiteenzettingen.


  Maak melding

 25. Aldus PARBO een overactieve werkloze paarse psychopaat uit Prass Oso city.

  Bij de politie en justitie bekend om zijn openbare dronkenschap en zijn voorliefde voor criminelen.

  Waarom hebben die lui die op PERO en SRA lijken,toch altijd een zwak voor veroordeelde drugsbaronnen, massamoordenaars, fraudeurs, analfabeten, verkrachters en gediplomeerde leugenaars?

  Logisch bij de NDP met voornoemde kwalificaties voelen dit soort lui zich thuis.

  Zeg mij wie je vrienden zijn en……

  Have a nice day…


  Maak melding

 26. @ Parbo is Henk Molenaar ( schuilnaam )/Henk van der Bijl, een pedofiel ?????. want hij vraagt Pero dieper te gaan hoe diep is ook een vraag ????


  Maak melding

 27. NDP kwaal karakter moord. Bouterse heeft opnieuw gefaald. Hij kan ’t niet hoe vaak wil je de film ‘Boutertje kaboutertje nog zien’


  Maak melding

 28. RobG,
  De democratie in Suriname is niets anders dan een dictatuur van de meerderheid over minderheid.
  De democratie In Nederland maakt uit wie het land mag besturen en zich moet houden aan de wetten en regels in dit land die geldig zijn voor iedere burgers die in Nederland legaal wonen.
  Nederland is parlementaire Democratie waar iedereen zich moet houden aan de grondwet.
  RobG yu na wan bigi BURIKI.


  Maak melding

 29. !!!!!!!!!: Su en Bouterse hebben alles met Ned te maken.
  Bouterse heeft nog 11 jr tegoed in de Scheveningse gevangenis met uitzicht op de Noordzee.

  En in Ned. wonen honderduizenden ex suris en hun nazaten, en in Suriname heeft bijna de helft cvan de Suris een Ned paspoort.

  Ajeblieft and have a nice day…..


  Maak melding

 30. hoe is het mogelijk dat seos storm heeft veroorzaakt in de oppositie .de oppositie moet niet in paniek raken maar rustig de kat uit de boom bekijken en hun strategie gaan bepalen hoe ze hun achterban en mensen kunnen mobiliseren en geen leugens aan het volk vertellen omdat het volk ook niet slaapt .de mensen weten ook wanneer de oppositie ze een rat voor de ogen wil draaien en ook wanneer de coalitie ze een rat voor ogen wil draaien .eerlijk zijn ,niet beloven en ook niet overdrijven .het wantrouwen ligt diep bij het volk om zowel front als paars te geloven ,ze hebben negatieve ervaring bij de politieke partijen .front is ook geen haar beter dan paars .


  Maak melding

 31. Even uw aandacht voor het omgekeerde in Suriname:

  Op Ricanou Mofo hebben de mensen uit dit dorp veel schade geleden aan hun landbouwgronden. Zij hebben een lening gesloten van SRD 108.000. Het terugbetalen wordt een probleem voor de mensen. Bee pleitte in De Nationale Assemblee dat de regering de mensen tegemoet komt

  Als je weet het niet terug te kunnen betalen waarom leen j dan en de vraag is waarom geeft de bank deze lening wetende dat er niet kan worden terugbetaald?


  Maak melding

 32. @Kolo Kolo,
  Als ze hun handjes gingen ophouden dan zou het ook niet goed zijn, dan zou het het kritiek regenen op dit forum.
  Hoe weet jij dat terug betalen een probleem wordt, kan je in hun portemonnees kijken of beheer jij die?
  Ze hebben geleend dus weten ze dat ze hard moeten gaan werken om terug te betalen, niks mis mee!


  Maak melding

 33. who cares

  Dinsdag 28 mei 2013 om 08:36 uur, door Who cares

  !!!!!!!!!: Su en Bouterse hebben alles met Ned te maken.
  Bouterse heeft nog 11 jr tegoed in de Scheveningse gevangenis met uitzicht op de Noordzee.

  bouterse heeft niks van de scheveningse gevangenis te goed,ik denk eerder dat jij daar in de gevangenis moet zijn en opgesloten moet worden dan kan jij beter afkicken van jou drugs problemen.
  mijn president bouterse gaat dan ook nooit in die stinkende hol zitten’en weet jij waarom niet’wie is nederland om over hem of enige surinamer te oordelen,en nog oordelen op vermoedens en niet op directe bewijzen,wie heeft nederland die macht gegeven om te oordelen over een volk dat niet hun bezit is(zoals toen in het verleden)of denk jij en jou consoorten dat wij in su op nederland wachten om bouterse te straffen”achterlijke idioten jullie verbeelding is klote”who cares het zou beter zijn als jij oordelen uitspreekt over jou eiland waar jij vandaan komt en niet bemoeien met su,begrepen,en nu opgerot met jou negatieve instelling.


  Maak melding

 34. gaymap

  in europa-nl is het,demonencratie

  wat voor onzin krabbel jij uit jou nek jongen,jij woont niet in su maar wil het op elke manier afkraken,en vooral als het over su,bevolking,regering of over BOUTERSE gaat.
  laat eens iets positief over su lezen als jij dat kan.


  Maak melding

 35. @Sra

  Echt waar??!!
  Is er echt iets positief te schrijven over een crimineel met Amnestie?!!
  Baja ,leg ons uit wat voor een positieve iets je schrijven kan over zo een crimineel!!

  En al zou GMAP en de rest van ons op de MAAN wonen,dan nog hebben wij het recht als geboren surinamers ons zegje te doen over ons geboorteland Suriname.
  Want als een Surinamer zoals jij die in Suriname zelf woont doe je geen enkel moer om Suriname te helpen bevrijden van de crimineel bouta,integendeel met je zinloze acties hier hoop jij dat die crimineel Suriname altijd gegijzeld blijft houden en daarmee ook de surinamers!!!


  Maak melding

 36. @Sra,
  Blijkbaar doet @Ray er veel aan om SU te bevrijden.
  Hij en consorten zijn blijkbaar heel erg veel opgeschoten de afgelopen 33 jaren!


  Maak melding

 37. john2

  ja en zij blijven maar hun best doen,maar,tevergeefs.
  ray die het opneemt voor gaymap,of,is ray gaymap.
  hahahahahaha zij kunnen mij niet antwoorden dus proberen zij het rolletje om te draien,en het is ook te merken dat raytje voor een hele lange tijd niet in su is geweest anders zou hij mijn vraag beantwoorden en niet terug aan mij vragen.
  ray als jij het zo met su meent dan zou jij nu in su verblijven en geen onzin uit jou nek krabbelen,en nogmaals over amnestie;amnestie is gemaakt door de europese kolonialisten om hun onmenselijke daden tegen de mensheid te rechtvaardigen”heeft bouterse ooit aan slaven handel mee gedaan”als jij dat kan bewijzen,graag,maar ik denk van niet of geniet hij amnestie zoals die europeanen die duizenden mensen vermoordt hebben en nog steeds vrij rondlopen.
  jij zegt dat bouterse suriname en inwoners gijzeld;neen ,hij bevrijd ons van onze verdrukkers,of kan jij dat niet zien met jou negatieve kijk en denk vermogen dat op een 0,0 basis funcioneert


  Maak melding

 38. John2
  Het blijkt dat je er zeker van bent dat het niet mogenlijk is om Suriname uit de bloedige greep van je baasje te bevrijden. Misschien ben jij zijn persoonlijke postbode die de KOGELBREIVEN tot aan huis levert van mensen die moed tonen en uitsperken tegen de dictatoriale lijder van je!!
  15 ongewapend personen hadden ook uitgesproken tegen je lijder en de rest is het tragische geschiedenis van sUriname tot heden!
  LIKKER ,WAAROM HEEFT JE BAASJE ZICH OMHULD MET AMNESTIE!!!

  En een volgende keer praat je rechtsstreeks tot mij ,je hoeft het niet te doen via SRA OF EEN ANDER NDP KORTNUIT!!


  Maak melding

 39. Het is beter als de beheerder van deze forum de afkomst van ieder forum lid bekent maakt,dan weten wij tenminste
  met wie wij het te doen hebben!
  Hopende dat dit wel gebeurd,dan zullen ze uit de mand vallen.


  Maak melding

 40. @sra

  Dit is nieuws!!
  Hoe bevrijdt je baasje het volk dat onderdrukt wordt?!!
  Door ze massaal te executeren ,noem je dit bevrijding?!!
  Dit niemt men bevrijding in de wereld van jouw en je baasje alleen!!!
  Het volk van Suriname wordt onderdrukt door je baasje zelf!!!
  Waarom denk jij dat je baasje een amnestie kandidaat was voor de moord op zijn medeburgers!!!???
  Je baasje is een SLAVENMEESTER EN JIJ ZIJN SLAAF!!Welk ander vb heb je nog nodig??!!
  Je baasje houdt Suriname sinds 25feb 1980 tot heden gegijzeld!!
  Ik denk niet dat jij ouder dan 12 jaar bent ,sjonge heb jij thuis geen vader of moeder,opa of oma die je kan vertellen over deze perioden!!??
  Jammer dat jeugdigen zoals jij in de schoolbanken het heden nog moet doen met geschiedenis boekjes die jaar in jaar uit,eeuw na eeuw hetzelfde vertellen!!
  Jammer dat je baasje zijn Eigen bloedige geschiedenis verboden heeft in de scholen te onderwijzen, Sjeeses elk ander land in de wereld past zijn geschiedenis boekjes aan ,aan de hand van de gebeurtenissen,tragische of blije,!De studenten daar zijn UP TO DATE!!
  Waarom mag de geschiedenis van je baasje ,de treurige en tragische geschiedenis ,niet in de schoolboeken verschijnen!!!???
  Hij is volgens jouw toch zo geweldig??!!
  Begin antwoordt te geven!!!


  Maak melding

 41. Dinsdag 28 mei 2013 om 11:11 uur, door Schot door de Roos

  @Kolo Kolo,
  Als ze hun handjes gingen ophouden dan zou het ook niet goed zijn, dan zou het het kritiek regenen op dit forum.
  Hoe weet jij dat terug betalen een probleem wordt, kan je in hun portemonnees kijken of beheer jij die?
  Ze hebben geleend dus weten ze dat ze hard moeten gaan werken om terug te betalen, niks mis mee!

  Schot in de roos, Dit staat in de krant van vandaag jo dumbo. Laat je broodmolen rusten eer je reageert zonder enige navraag.

  De heer Bee is toch parlementariër of niet en er staat toch aangegeven “Bee pleitte in De Nationale Assemblee dat de regering de mensen tegemoet komt”
  Lesie joe boerikie dan joe boes balk.


  Maak melding

 42. @Sjang,
  Het is niet moeilijk, als je tussen de regels kan lezen dan kon je erachter.
  Bij sommige topics zie je vaak geen postings van gasten die al vaak ’s ochtend vroeg 06.30 uur op het forum zijn.
  Neem nou het topic over Hindoe huwelijken, dan zie je dat ze milt zijn, andersom geld het ook als Marrons land gaan occuperen dat niet van hun is.
  Een handje vol zijn toppers wat dat betreft op dit forum!


  Maak melding

 43. Ray,

  John 2 vertelt elke dag hoeveel Ka hij heeft gegeten van DaDa Bouta en zijn kornuiten. Vanavond eet hij een grotere portie. Zijn buik is vol, daarom praat hij niet baja. Dus trek het je niet aan dat hij niet met je praat. Er komt toch alleen maar… uit.


  Maak melding

 44. @MEDUSA,
  Heb je zijn postings van de afgelopen dagen gevolgd met ene @IK, betreffende Bouterse en Santhoki en ook over andere topics?
  Hou het in de gaten! Een ander heeft zelfs het woord Suribabwaan uitgevonden, deed eerst zijn postings onder de naam @Deteminist, Heden @Who cares!


  Maak melding

 45. @John2
  Je hebt mijn ironie in deze hele constellatie niet door!
  Ik bedoel met mijn opmerkingen n.l precies wat jij bedoelt,maar zeg het een beetje verholen!
  Je hebt HELEMAAL gelijk!


  Maak melding

 46. @Kolo Kolo, Ze hebben me ook op school geleerd dat ik niet alles wat in de krant staat moet geloven.
  Want je hebt kranten en kranten.
  En als dombo heb ik ook geleerd dat geen bank ter wereld geld uitleend als ze geen onderpand hebben.
  Ben ik nou dom of niet?


  Maak melding

 47. Ray,

  Let op: straks gaat die John2 me, net als die andere paarse bladluis Milton, uitschelden voor Hindostaan en racist. Ik kan die lulletjes rozenwater nog zo vaak vertellen dat ik geen Hindostaan ben, ze geloven me niet. Wat moet ik dan? Mijn doopceel lichten en op Waterkant.net plaatsen of zo? Laat ze lekker likken hoor. Je weet wel waaraan,


  Maak melding

 48. Ogri man van het forum @Bifa,
  Krachttermen, een duidelijk teken van zwakte!
  Mi lobi grat visie, en een ieder weet wat ze graag eten.
  Dus binnen kort mi oh njang bifa!!!!!


  Maak melding

 49. @John2
  Wat wil jij weten over een hindoehuwelijk in SURINAME?!!
  Ga aub India en de Dalits nier erbij sleuren zoals de ndpers het niet kunnen nalaten te doen. Wij zijn geboren en getogen in Suriname en wij doen alles op zijn surinaams. Zodra jullie beginnen te praten over de hindostanen raken jullie verward met de hindostanen in India!!Wij zijn trots op onze voorouders en zijn ze heel dankbaar dat wij heden in SURINAME wonen netzoals jullie die trots moeten zijn op jullie voorouders dat jullie je dagen Mogen slijten in Suriname!!MAAR neen ,geen enkel dank komt uit jullie mond voor je voorouders,alleen maar verwijten!!
  Hoe blij zouden jullie zijn heden te moeten leven als een hutu en een tutu in Afrika?!!
  Wij zijn de trotse hindostanen van Suriname,we bezitten de surinaamse nationaliteit!!!


  Maak melding

 50. @Bifa

  Hahahaaaaa…gelijk heb je!
  Als de paarsen geen tegenstand meer kunnen bieden komen ze met het lullige RACISTEN theorie en hindostanen dit en dat…..

  Hahahaaaaaaa…..


  Maak melding

 51. John2,

  ‘Dus binnen kort mi oh njang bifa,’ schrijft je noh.

  Ai, dan kong dang. Mi dja e wachti yu. Je schopt nog geen deuk in een pakje boter. Wat gaat een achterlijke paarse bladluis nou doen wat ik hem niet kan aandoen, eerder, sneller en vernietigender? Man… go home and lick that DaDa Bouta ass some more. You are good at it!!


  Maak melding

 52. Ray,

  En daarom begrijp ik niet dat zoveel hindostanen op die partij van DaDA Bouta stemmen. Als het niet goed gaat daar binnen die partij geven ze telkens weer de Hindostanen de schuld. De gemiddelde creool in die partij is een latente racist. Alles is koelie of Hindoe of weet ik veel wat voor termen ze daar niet gebruiken. Je merkt het hier op dit forum. Schrijf een beetje kritiek op hoe een creool zich gedraagt en ze beginnen met een Ka over India of Hindostaan dit of dat. En dat moet een partij zijn van verbroedering? Nou…met zo’n verbroedering heb je geen racisten meer nodig!!


  Maak melding

 53. @Bifa
  De hindostanen die keer op keer op bouta stemmen zijn een kleine corrupte groep van ndp hindostsnen. Ze weten bliksemsgoed dat met corrupte bouta aan de ‘macht’ zij hun zaken kunnen uitbreiden middels corruptie en vooral maatjes blijven met corrupte bouta dat levert hun heel veel winsten op!
  Bij bouta geld immers GEVEN en NEMEN!!!
  De corrupte ndp hindostanen sponseren en leveren GRATIS Maaltijden te Ocer en Bouta verstrekt ze onderhandse vergunningen.

  PARAMARIBO – De Surinaamse regering heeft via een onderhandse deal Dilip Sardjoe, zakenman en ondervoorzitter van coalitiepartij BVD, het recht gegeven stroom op te wekken en dit te leveren aan de Energie Bedrijven Suriname (EBS). De overeenkomst heeft voor grote opschudding gezorgd in Suriname. Gevreesd wordt dat de gewiekste zakenman de energietarieven fors zal opschroeven.
  Voor Sardjoe is het alles goud wat blinkt. „Ik rijd graag door het land en zeg tegen mezelf: Dit is van mij en dat is van mij, zo liet hij zich onlangs tegen een als playboy bekendstaande collega-zakenman ontvallen.

  Sardjoe is allesbehalve een playboy. Integendeel. Met zijn dikke en slordig geklede hindoestaanse lijf schrikt hij eerder mensen af dan dat hij ze aantrekt. Maar de vroegere havenarbeider slaagde er desondanks in Suriname beetje bij beetje op te kopen. Hij stapte twee jaar geleden met een aantal dissidenten uit de Verenigde Hervormingspartij (VHP) van Jaggernath Lachmon en was medeoprichter van de Basispartij voor Vernieuwing en Democratie (BVD). De BVD ging samenwerking aan met de Nationale Democratische Partij (NDP) van ex-dictator Desi Bouterse en hielp daarmee de regering van diens partijgenoot Jules Wijdenbosch in het zadel. Sardjoe, die tot die tijd de VHP volledig financierde, was bij Lachmon in ongenade geraakt omdat hij de nestor van de Surinaamse politiek uit verschillende goedbetaalde commissies had geweerd.

  „Schaamteloze corruptie”
  De overname door Sardjoe van de energieopwekking voor een groot deel van Suriname, dat gebeurt onder de paraplu van Suriname Power Generating Company, is opmerkelijk. De directie van het Staatsolieconcern had vorig jaar plannen voorgelegd aan de minister van natuurlijke hulpbronnen, Arrol Alibux, om naast de raffinaderij een energiecentrale te bouwen. Alibux speelde de plannen echter door aan Sardjoe, die vervolgens, tot grote woede van de directie van Staatsolie, de vergunning kreeg om op dezelfde plaats de centrale neer te zetten.

  Volgens Sardjoes oud-zakenpartner en BVD-partijgenoot Atta Mungra, tot vorig jaar minister van financiën in de regering van Wijdenbosch, is sprake van „schaamteloze en georganiseerde corruptie”. Hij beweert dat Sardjoe hem vorig jaar, toen Mungra nog minister was, om steun had gevraagd om de vergunning in de wacht te slepen, waarvoor hij een bedrag van 1 miljoen dollar als ‘commissie’ zou ontvangen. Vooral het feit dat Sardjoe een renteloze lening krijgt van 4 miljoen dollar om de aanloopkosten voor de bouw van de 54 miljoen dollar kostende centrale te financieren, noemt Mungra „je reinste boeverij”. „Sardjoe krijgt renteloos geld, terwijl de bewoners van de arme wijken in Paramaribo niet eens een fiets kunnen financieren”. Het gangbare huidige rentepercentage voor leningen bedraagt in Suriname momenteel 40 procent.


  Maak melding

 54. @Ray
  Hahahaaaaa….
  Als john2 letterlijk in de Gat van bouta woont is er niets aan de hand hoor!!!

  Als hij maar niet in HET gat woont!


  Maak melding

 55. Medusa,

  Ray wilde nog beleefd blijven. Dat kan hij nog. Ik niet meer. De, het, een, of welk ander lidwoord, John2, Milton, Sabididibrie, etc. blijven achterlijke paarse paupers en de bedoeling van Ray was me volkomen duidelijk.


  Maak melding

 56. Raytje
  Jou cd blijft hangen en volgens mij gaat dat jou hele leven zo blijven.
  laat nl die documenten openbaar maken dan weet ik zeker dat jij anders gaat piepen.

  en,ray,jou verzinsels en leugens “daar trap ik niet in.


  Maak melding

 57. @Medusa

  Jij begrijpt toch omwel welke gat het allemaal gaat?!!!!!

  OEPS, moet zijn

  Jij begrijpt toch om welke GAT het allemaal gaat??!!!


  Maak melding

 58. @sra

  Je baasje houdt geen dossiers op na?!!
  Hij pleegt coup en heeft geen dossier op na gehouden?!!
  8 dec 1982…waar zijn de dossiers over deze tragedie…want die slachtoffers werden vermoord door alleen maar een handje vol Surinamers olv je baasje!!!!
  Heeft je baasje geen MOND!!


  Maak melding

 59. 2 berichten vandaag in de krant, jammer dat dit soort berichten niet op de voorpagina van waterkant.net verschijnen, niet geweend.

  Centrale Bank geeft uitleg over goudvoorraden en deviezen reserves

  CBvS: Spaar- en stabilisatiefonds overschaduwd door negatieve berichtgeving

  Milton, ik had het gisteren over de schade die front Suriname berokkend. Met de gasten van front heeft Suriname geen vijanden meer nodig.

  Een tijdje geleden hebben ze ook de onderhandelingen van HakrinBank met die Bank uit Trinidad gefrustreerd.

  Staatsolie heeft zo via de media gekappitteld omdat ze leugens via de media verspreidden die schadelijk was voor het imago van het bedrijf.

  Ja, zo werken de fronters, als ze niet aan de macht zijn, mag alles kapot, in de jaren 70 hebben ze verschillende panden in de stad verbrand.

  Een paar dagen voor de inaugratie van Wijdenbosch hadden ze ook het oude parlements gebouw in de fik gestoken.

  Ik blijf het zeggen front zijn de grootste landverraders. Elke vaderlandslievende Surinamer moet ervoor zorgdragen dat deze gasten niet meer in het machtscentrum komen.


  Maak melding

 60. Een paarse KOE vraagt aan mij wat su of bouterse bouterse met Nederland te maken hebben.
  Dit soort vragen kunnen alleen gesteld worden door paarse KOEIEN.


  Maak melding

 61. @Ray.
  Nee hoor.Dat begrijp ik niet!
  De of het keer,de of het riool enz. die hebben DEZELFDE betekenis.

  Maar de portier en het portier,de punt en het punt,de figuur en het figuur,de blik en het blik,de schrift en het schrift,de doek en het doek enz. hebben onderling VERSCHILLENDE betekenissen.

  Dus pas op met het plaatsen van lidwoorden!
  Voor dat je weet bedoel je iets anders!


  Maak melding

 62. @Ray
  Ik ben (en ik neem aan jij ook)netjes opgevoed dus ik trek de conclusie die mij blij maakt!De Gat!En je hebt gat bovendien met een hoofdletter staan,dat completeert de verwarring!


  Maak melding

 63. @Ray en @Bifa hebben duidelijk te veel Purple Haze gerookt.
  Ik heb nog nooit op Hindostanen afgegeven en zal het ook never nooit doen, mensen zijn voor mij mensen!


  Maak melding

 64. John2,

  Purple Haze? Baja, ik moest even opzoeken wat dit is hoor want alleen een ingewijde zoals jij weet dit soort DiDiBri dingen. Ik kwam de volgende posting tegen op internet:

  ‘Damn man… Purple Haze een keer gerookt en ik voelde me in de zevende hemel. Ik kon muziek voelen en ik voelde liefde door heel mijn lichaam stromen en dat was geen illusie.’

  Voel je je ook zo in de zevende hemel wanneer je die Ka van DaDa Bouta en zijn kornuiten hebt gegeten? Ja noh?


  Maak melding

 65. Beste Mungra,
  Ik heb het al zo vaak gezegd, ik weet niet hoe die mensen journalisten zijn geworden, een aap kan het beter interpreteren, schrijven en filmen dan DE Surinaamse Journalist.

  Iedereen is bang, niemand durft de waarheid te publiceren, want anders gebeurt er dit en anders gebeurt er dat…. u weet wat ik bedoel.

  Dit is Suriname ANNO 2013, iedereen weet dat zonder corruptie zij geen stap vooruit zullen komen in Suriname, dus iedereen die iets te zeggen heeft in het openbaar, wil een voordeeltje uit halen.

  Echter, zal dezelfde voordeeltje hen als een baksteen tegen hun nek komen.


  Maak melding

 66. Dinsdag 28 mei 2013 om 15:46 uur, door Schot door de Roos

  @Kolo Kolo, Ze hebben me ook op school geleerd dat ik niet alles wat in de krant staat moet geloven.
  Want je hebt kranten en kranten.
  En als dombo heb ik ook geleerd dat geen bank ter wereld geld uitleend als ze geen onderpand hebben.
  Ben ik nou dom of niet?

  Beter te stellen dat “ze hebben geprobeerd mij op school begrijpend te leren lezen maar het is op de één of andere manier niet gelukt”
  In Suriname lenen de banken geld bijvoorbeeld aan bewakers van IAM Gold die geen vast contract hebben om een huis te kopen en nu geen werk hebben en dus niet kunnen terug betalen.

  Dus jou stelling “welke bank leent……”
  Man je bent een echte dombo want je weet echte niet wat je schrijft.


  Maak melding

 67. In de huidige Surinaamse Republiek en als toenmalige koninkrijksdeelname van Suriname der Nederlanden en de in de toenmalige gekoloniseerde Suriname door Nederland, wordt en werd in de respectievelijke politieke perioden de politiek altijd gestuurd door de gepolitiseerde lokale media.

  Elke politieke partij in Suriname heeft haar eigen medium als spreekbuis.
  In Suriname bestaat er geen onafhankelijke medium. Allen zijn zwaar op de hand van wiens brood men eet diens taal men spreekt.

  Het mag dan geen verwondering zijn dat een uitgevoerde enquête uitslag in welk Surinaams medium dan ook politiek zwaar gestuurd wordt om de tegen partij zoveel als mogelijk te diskwalificeren of in diskrediet te brengen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.