zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Suriname in drie jaar op acht negatieve lijsten'

‘Suriname in drie jaar op acht negatieve lijsten’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 mei -”In een periode van drie jaren staat Suriname al op meer dan acht lijsten en wordt op acht lijsten negatief besproken. Dit is niet goed voor het imago van het land.” Dit zegt ex-minister van Justitie & Politie en VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Het loopt van corruptie naar kinderarbeid. Zorgwekkend is vooral dat Suriname wordt aangemerkt als ‘risicoland’ als het om terrorisme gaat.

Er wordt als het ware niets gedaan om het land te vrijwaren. Communicatie met andere landen is eR nauwelijks. ”Ik was verbaasd te zien dat ook Suriname was opgenomen op de lijst als hoogrisicoland voor terrorisme, aangezien we pas een wet hebben goedgekeurd die het financieren van terrorisme strafbaar stelt. Maar zo zie je dan ook dat wetten maken nog niet betekent dat een land serieus bezig is met het bestrijden van terrorisme”, zegt Santokhi tegenover De West.

Er is ook kans dat in de samenleving slaapcellen van terroristen zitten. ”Aan de hand van jouw activiteiten worden zij wakker. Als je zwak beleid voert, geef je hen de vrijheid om hun gang te gaan. Doordat terroristen zien dat je land zwak is, gebruiken ze het om andere landen te financieren”, aldus Santokhi. Het voorkomen op lijsten van onder meer Transparancy International is slecht voor het nationale imago. Het ergste is dat Surinamers die reizen, er ook last van ondervinden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

160 REACTIES
 1. Daar geloof ik en anderen geen moer van,Surinamers zijn geen terroristen en zullen dat ook nooit worden,daar zijn ze veel te laf voor.Protesteren gaat ze al moeilijk af.
  Als dit bericht zou kloppen,zou de telegraaf het als eerste breeduit hebben geplaatst,Santoki doet deze uitspraken enkel en alleen maar om deze regering in discrediet te brengen,hij moet toch zijn falen kunnen dekken,als hij een echte crimefighter toen was geweest had hij de kans en mogelijkheden om Bouterse achter slot en grendel te zetten en nu doen ze .NF ,alle moeiete om a;snog hun falen goed te maken.
  Santoki ga lekker tranen met tuiten verder huilen ,ga alvast een goed en haalbare verkiezingsplan uitdokteren voor 2015,ipv met modder te gooien,dat siert je echt niet.


  Maak melding
 2. De peilingen zullen wel kloppen,dat Bouterse wederom aan de macht zal komen,anders trekken ze ,NF, niet nu al ten strijde met een hoop nonsens.


  Maak melding
 3. De boezemvriend van Segebaai heft gesproken;
  De schutter op een weerloze verdachte heft gesproken.
  Typisch een balk splintergeval.


  Maak melding
 4. Bovenstaande reakties zijn geen manieren van tegenspreken maar uitingen van hoogmoed,domheid,arrogantie……etc.
  Maken jullie aub geen kinderen.


  Maak melding
 5. dan is santhoki die terrorist van een taliban .hij santhoki en achterban is die slapende cel.laat santhoki om zich heen kijken dan zal hij zien .
  front heeft kinder arbeid sinds haar bestaan .santhoki komt hier in nederland en hij santhoki wordt geleerd door nederland om al deze dingen te bedenken .koste wat kost willen ze aan de macht ik vindt het walgelijk wat deze stront zak zegt .zij zijn de slapende cellen zie rond je heen wie bomaanslagen plegen ,pakistanen als zijn soort staan op de eerste plaats ,gisteren hebben ze toch een bomaanslag gepleegt in india waarbij mensen van een politieke partij in een bus werden opgeblazen .
  jij ben die terrorist niemand anders .mocht er wat gebeuren moeten ze jou ter verantwoording roepen .


  Maak melding
 6. ik ben zeer en zeer dik teleur gesteld in die uitspraken van deze man .hier ligt duidelijk de paniek die sesos deze mensen heeft aangejaagd .ik vindt dat santhoki te ver is gegaan met zijn uitspraken over terrorisme .
  acht negatieve lijsten !!!!santhoki jullie zetten ons land in een kwaad daglicht echt dit gaat mij te ver.
  ik had santhoki als een intelligente man gezien maar ik ben bang dat hij het volk terroriseert door dingen te zeggen die niet in goede aarde zullen vallen zelfs bij zijn achterban .ik wil graag de reactie horen van de nps of zij het eens zijn met santhoki over dat woord terroristen en slapende cellen in suriname .santhoki is bezig suriname in een kwaad daglicht te zetten die man is gevaarlijk bezig .belfort moet deze man in de gaten houden vindt ik ,wat een onverantwoordelijke uitspraak.
  in vindt het niet handig deze uitspraken .
  ik heb geen hekel aan santhoki maar toch moet je weten wat je zegt .


  Maak melding
 7. Hoogmoed, domheid, arrogantie…etc
  Maken jullie geen kinderen.
  voortreffelijk verwoord door Leonard.
  Ik vraag mij af hoe Marjan en paraman hun kinderen opvoeden??


  Maak melding
 8. Leonard heeft gelijk . Sjokoro en marjan blijven jullie maar lekker dom en achterlijk.
  Wat dacht je van de turken en de marrokanen die nu su ontdekt hebben, nu worden de arabieren in su uitgenodigd om zaken te doen. Weet je wat dat met zich meebrengt en is su bereidtop eventuele aanslagen :neeeee mensen. Als jullie zo van bouta houden waarom staan ze dan op een lijst van onveilige landen in de wereld.
  Sjokoro en marjan mi e begi oen no planten joe srefi voort yere want anders wordt de nog zieker dan het nu is. Ps su zit al vol met chinezen en die hebben de chineze mafia en in su zijn ze herboren. Laat bouta dat probleem maar eerst oplossen.


  Maak melding
 9. Niks mis mee met dit bericht. Santhoki mag terecht zijn bezorgdheid uiten. Hij zegt niet dat Suriname nu een terroristisch land is, maar dat het over enkele jaren wel zo kan gaan worden.
  Valt het je niet op dat Suriname regelmatig bezocht wordt door arabieren??


  Maak melding
 10. he tokie of tokkie
  als of jij het beter kunt.
  keep in mind that it takes a criminal to catch a criminal, zo ik zou zeggen dont start.


  Maak melding
 11. e koelibrie
  ben je ook van de partij als het om terrorisme gaat.
  jij hebt het over marokanen en arabieren je bent zelf een arabier ,zie pakistan ,nu heb je weer een bom aanslag in india ze maken elkaar af ,en deze tanthokie komt het aan wakkeren omdat sesos hem huiverig heeft gemaakt dat bouterse geliefd is .santhoki is gevaarlijk bezig hij is zelf een taliban .


  Maak melding
 12. Het zal nog erger worden, let maar op, en dat weten ze daar wel, maar ja, die kerel C S brult maar wat, hij zit goed, zegt dingen op commando, en voor de rest denkt ie mijn haggie is veilig


  Maak melding
 13. als Su een goeie rating krijgt da “fiets” lachin het land dwars om het te verkondigen, en brult die limbo zich schor in de ether..maarrr, als zulke negatieve lijsten boven tafel komen da gaat die hele ndp-kliek dokken onder die ocer podium!!

  en als Chan zulks info land & volk niet wil onthouden da is hij de zwarte piet noh!

  ai boi paars 🙂


  Maak melding
 14. Santokhi probeert een angstcultuur a la India en Pakistan in Suriname te introduceren! Deze man is levensgevaarlijk bezig! Laat je niet gek maken anders zijn de gevolgen niet te overzien! De rust en vrede van de Surinaamse samenleving moet bewaard blijven!


  Maak melding
 15. Santokhi heeft niet gezegd dat Suriname een terroristenland is of dat Surinamers terroristen zijn. Volgens mij staat in het bericht: ”Ik was verbaasd te zien dat ook Suriname was opgenomen op de lijst als hoogrisicoland voor terrorisme,”.
  Wat Santokhi verzuimd heeft te zeggen is dat er wel terroristische aanslagen hebben plaatsgevonden in Suriname in 1980, 1982, Moiwana, brand oud parlementsgebouw etc. olv DDB


  Maak melding
 16. De eerste aanslag in onze republiek Suriname was op het oude politie bureau waar nu die misdadige monument staat ter herdenken van onderdrukking,dictatuur, achteruitgang en massamoord.
  Vergeet de aanslag niet op radio,TV en kranten gebouwen in Suriname,Moederbondsgebouw.
  Bouterse is een ware terrorist die heel veel bloed aan zijn klauwen heeft.Hij heeft ook in het buitenland Nederland aanslag gepleegd op Somohardjo,en de bevrijdingsraad waar drie onschuldige muziekkanten zijn vermoord.
  Blaka Rosu, jij bent geestelijk niet in orde, jij kent jou eigen geschiedenis niet daarom lopen jullie als domme paarse schapen achter die meedogenloze massamoordenaar.


  Maak melding
 17. Kennelijk denkt Santokhi onder dekking van buitenlandse opdrachtgevers tot dit soort gevaarlijke laaghartigheden over te kunnen gaan!


  Maak melding
 18. Kennelijk heb jij niet door hoe dom en achterlijk jou reactie zijn.
  Maurice Bishop heeft bouterse openlijk aangezet tot het vermoorden van zijn eigen landgenoten Blaka Rowsu, over buitenlandse opdrachtgevers gesproken.
  Ik Durf hier te stellen dat iedereen die achter bouterse aanlopen DOM zijn.


  Maak melding
 19. Suriname staat op 8 negatieve lijsten……??

  Elk land op de wereld staat op negative lijsten.

  Soso negatieve artikelen uit Suriname zetten ze hier neer.

  Gmap,

  Je bent als een plaat die eeuwig blijft haken. De oneindig feestjes van jouw generatie in de jaren 60 en 70 hebben niks bijgedragen aan Suriname.

  Motjo tampoe dat je er bent !!


  Maak melding
 20. Hier nog een Kadootje voor je GMAP.

  Starnieuws 26 mei

  President Desi Bouterse zal op 28 mei aanwezig zijn tijdens de lunch die de Amerikaanse vicepresident Joe Biden heeft met diverse Caricom staatshoofden en regeringsleiders. Tijdens deze ontmoeting worden algemene zaken besproken die te maken hebben met de Caricom en de Verenigde Staten van Amerika. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse zaken.
  —————————————————————

  Zo GMAP kun je de rest van de dag weer hierom stressen.


  Maak melding
 21. President Desi Bouterse zal op 28 mei aanwezig zijn tijdens de lunch die de Amerikaanse vicepresident Joe Biden…oh jee 🙂

  reeds bij de vraag verslikt hij zich in zijn lunch


  Maak melding
 22. Parbo,leest hier dat hele bericht.
  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/17259
  En dit nog Joe Biden is de vice president van de machtigste democratie in de wereld.
  Mij generatie heeft ervoor gezorgd dat jullie ezels nog van democratie kunnen spreken in Suriname.
  Mij generatie heeft een democratisch en rechtvaardige suriname achter gelaten voor jullie, die revo kinderen gaan een moreel en economische failliet land achter laten voor de volgende generatie.


  Maak melding
 23. woeiiii Parbo jeh kier mie dja.
  Ach die GMAP toch,die arme sloeber heeft het alleen maar over de jaren 80,maar gemakshalve vergeet hij de jaren toen de Surinamers onderdrukt werden door zijn blanke salvenmeesters en ook de tijd van ADK,Louis Doedel .Ook werd een onschuldige staker doodgeschoten Abaisa of zo,door zijn NPS.
  Sommigen willen dat men alleen de 80er jaren benoemd,maar ho maar als je over die misdaden neen,terroristiche daden van hun blanke slavendrijvers begint dan heb ik het over Indonesie, ook de moordpartijen van de Hollanders in Zuid-Afrika.Dat mag en mocht allemaal van ze die verdienen/den ook geen straf volgens GMAP,want ze hadden gelijk.
  Jereh no GMAP blijf maar in je Bouterse-Syndroom hoor,je pakt jezelf mee ,niets helpt je al maak je anderen uit voor wat dies al niet allemaal zei,no body and now body neemt daar aanstoot aan,want je bent en blijft een domme meelopende nietsnut.


  Maak melding
 24. ps
  Men reageert op het bericht,ieder zijn eigen mening.
  En jij GMAP en anderen reageren op de reageerders.
  Waarom geef/geven jullie niet je mening.
  Het is net alsof jullie anderen niet toelaten om hun visie over het bericht te geven.
  SCHOENMAKER HOUD JE AAN JE LEEST.


  Maak melding
 25. Marjan,
  Jullie liegen en bedriegen op gelijk te halen.
  Parbo heeft bewust een deel van dat bericht verzwegen.
  Marjan als jij bouterse wil verdedigen doe het a.u.b met feiten en valide argumenten.
  Nederland heeft van zijn foute verleden geleerd.
  Bouterse heeft helemaal niets geleerd van zijn foute en misdadige verleden.


  Maak melding
 26. Hhahahahaaha reageer op die onzin die jullie hier posten.
  Nederland heeft Anton de kom vermoord, waar staat het geschreven dombo parbo?? stuur mij een link om jou leugen te bevestigen .
  Ik kan jou een link sturen hoe Anton De kom zijn Familie denken over massamoordenaar, dictator en drugs crimineel Bouterse.


  Maak melding
 27. GMAP,

  Ik weet het is saai in je bejaardentehuis en die pc is het enige wat je hebt.

  De deportatie en de uitlevering van Anton de Kom aan de Nazi’s staat voor mij gelijk aan moord …..

  En weer kom je met Bouterse ……voor de 500 ste keer deze week alleen al. Je bent echt helemaal getikt.


  Maak melding
 28. @marjan
  Dat het niet wil geloven toont naïviteit van jou en dat is symbool voor het merendeel van de Surinamers.
  Mag alleen maar in herinnering roepen 8 Dec 1982. Met stomheid geslagen heeft de Surinamer dit tot zich doen nemen. Niet Surinaams , Dit zou nooit gebeuren in ons Suriname en meer van dit soort reacties waren schering en inslag. Maar er was aan het eind van alles maar 1 conclusie mogelijk: het is gebeurt
  Dus de veronderstelling ook weer nu van jou dat dit nooit in Sur kan\zal gebeuren toont dat je er niets van hebt geleerd. Jammer. Ieder land kan slachtoffer vallen hieraan. Suriname is open voor invloeden van buitenaf en in Suriname zijn er genoeg mensen te vinden die voor wat vage beloften bereid zijn heel ver te gaan. Kijk maar naar de drugs smokkelaars die dagelijks jaren gevangenis straf riskeren voor een paar duizend Eur geld.
  Graag je ogen openen. Suriname is geen eiland. Dat willen de huidige leiders je wel doen geloven. Zo komen ze vaak met: De Surinaamse oplossing . Geen hond die het snapt, behalve de Surinaamse regering, hun adviseurs en de 36 stem koeien in de DNA.


  Maak melding
 29. Het is gelukkig niet allemaal zo erg als het lijkt. Suriname staat dan wel op acht lijsten met een negatieve notering te boek, maar lezers, Cruijff heeft gelijk als hij zegt: Ieder nadeel heb zijn voordeel.
  Suriname staat dan wel 8 keer negatief te boek, maar dit zal op zich weer een hoge positieve notering opleveren op de lijst van landen die het meest negatief te boek staan. Dus we staan wel degelijk op een lijst hoog bovenaan. En dat is te danken aan de allang consequent gevoerde buitenlands beleid van hondje Lackin. Nu snappen we allemaal waar al die buitenlandse reizen voor nodig waren. Zie hier het behaalde resultaat. Dit is allemaal bereikt dankzij de Surinaamse methode.
  Snappen we het nog niet? Okay dan even uitleggen voor de onnozele onder ons:
  Als je op meerdere lijsten negatief te boek staat, moet je zoals nu op 8 fronten keihard gaan werken zodat je weer op alle 8 goed te boek komt te staan. Mar dan moet je hus heel hard werken, veel uren maken en heel goed kunnen denken. Allemaal dingen die we niet kunnen verlangen laat staan verwachten van de huidige machthebbers. Oplossing heel simpel: Veranderede beleidsinzichten en Surinaamse methode. En daar hebben we het. Zo los je alles op. Niemand begrijpt het en je kan het ook geen eens uitleggen. Maar het bestaat.
  Dus we hebben met deze 2 nwe methoden het volgende gedaan voor dit probleem. Zorg dat je op zoveel als mogelijk negatief te boek komt te staan. Dit zorgt er dan weer voor dat je op de all scores lijst van negatieve notering weer hoog komt te staan.
  En nu kan niemand zeggen dat Suriname geen hoge positieve notering heeft op een lijst. En zo doen we dat in huidig Suriname.

  Geweldig land.


  Maak melding
 30. @GMAP, je bent mij net voor, betreffende het artikel op Starnieuws.

  Wederom wordt aangetoond en onderbouwd hoe de Surinaamse samenleving in elkaar steekt…en hoe deze criminele, corrupte, intimiderende, cokesnuivende, megalomane president het land naar de afgrond brengt.


  Maak melding
 31. Marjan IK Parbo Blaka Rosoe(maar niet heus) Paraman Agoeti en tjokro huppelepup, de personificatie van bagger zwakzinnigheid en een fout volkje, monumentaal dom en grenzeloos oppervlakkig.

  Rest hen nog om in een stil en donker hoekje te gaan zitten en zich permanent diep schamen……

  En Santhoki heeft het heel goed gezien, maar vergeet erbij te vermelden dat er sinds mei 2010 al dagelijks terroristische aanslagen gepleegd worden door de politieke delinquenten in Suriname met DDB en zi9jn 40 struikrovers voorop, en wel op de intelligentie van de Suris.

  De aanslagen treffen bovengenoemde paarse paupers niet, want die hebben geen intelligentie..

  Have a nice day…..


  Maak melding
 32. de economie van sme draait niet om of door sme’ers ,,,maar door buitenlandse mogendheden..

  z.a. je zelf weet, zijn suris oer lui werk schuw houden hun handen op ..bedelen verder tot ze erbij neer vallen..


  Maak melding
 33. santhoki begint paniek voetbal te spelen ,front doet alsof ze geen gehoor geeft aan wat sesos heeft gezegd maar onderhuids nemen ze het serieus.openlijk toegeven zullen ze het nooit doen natuurlijk .die strategie van bouterse kunnen deze fronters niet doorgronden en dat frustreert front ,dat ze van alles bedenken om paars in een kwaad daglicht te zetten ….santhoki scherf het gaat niet werken je gaat je in je eigen vlees snijden .
  het is niet basja vene is aan de macht het is mijn president die het voor het zeggen heeft op dit moment .

  bouterse gaat straks naar trinidad en tabago in caricom verband en hoopt biden te ontmoeten ,het is heel wat als je mag aanschuiven bij de machtigste mannen op aarde .hopelijk ontmoet bouterse ook de president van amerika obama allemaal toch mooi santhoki .ik denk dat ze over van alles zullen praten front mag thuis zitten en mee luisteren ook olland mag luisteren ,die redimusus ,het geldt ook voor jullie hoor .zeg rutte dat wij nog grotere leiders ontmoeten dan dat kleine nederland …niet dat wij nederland minachten hoor nee verre daarvan ,maar wij willen aangeven dat wij niet geboycot worden zoals front en olland gehoopt hadden .santhoki met zijn terrorisme moet uitkijken wat hij zegt ,die mag is een terroristen cel anders doet hij zulke domme uitspraken niet .zijn soort genoten moet hij in de gaten houden met bom aanslagen maar niet onzin komen verzinnen .deze man wil alles van olland overnemen denk ik .

  in suriname willen wij leren van anderen maar je moet niet alles kopieeren van anderen, het is niet alles wat de klok slaat moet je overnemen vandaar dat front steeds afhankelijk blijft van olland .is olland zo almachtig voor front vraag ik mij af .bouterse doet er goed aan om andere landen te betrekken in haar beleid.
  het is echt geen groot spraak wat ik hier zeg maar santhoki denkt dat hij on olland heeft gestudeert en denkt de grote jongen uit te hangen …denkende dat alleen hij kennis heeft mooi niet .

  ze waren aan de macht wat hebben ze van gebakken geen moer .belfort heeft mijn zegen hij doet wat hij moet doen namelijk criminaliteit bestrijden en hij doet het goed wij zijn tevreden .voor mij mag hij santhoki in de gaten houden met zijn terroristische uitspraak .

  verder weet ik wel zeker dat bouterse nooit de onder geschikte van santhoki gaat zijn kan ik jullie nu op papier mee geven .als je santhoki zegt zeg je olland onthouden jullie dat .wie wil die weddenschap met pero aangaan .al die 8 negatieve feiten van santhoki en olland mogen ze op hun agenda plaatsen bij de komende verkiezingen ,ze zullen merken dat het ze niet helpt om aan de macht te komen .die leugens die verzinsels kennen wij .

  bouterse heeft voor hetere vuur gestaan ,al een paar keer heb ik gezegt dat bouterse niets voor pero doet hij moet voor ons volk doen en dat doet hij ik ben te vreden en het surinaamse volk .bouta na bana bong o moro joe e gie eng dotie o moro ai vatoe komen jullie maar op met welke verzinsels ook onze strategie is al bepaald tot 2015.

  een ding moeten jullie in acht nemen ,alles wat jullie hebben geprobeerd om deze man te grazen te nemen is op niets uitgelopen .om hem te berechten dat is de motto van olland front en paars maar ik geloof er niet in .
  het zou oneerlijk zijn en ik denk niet dat het volk dat zou pikken temeer omdat olland de grootste boosdoener is en de redimusus en front gebruikt om de kastanjes voor ze uit het vuur te halen .een aantal jaren terug was bouterse in nederland maar deze beesten hebben hem nooit kunnen op pakken ze hebben hem op schiphol tegen gehouden dat hij olland niet in kon ,in brazilie was bouterse ook al maar ze gingen toch bakeleien om hem op te pakken .niemand moet stoer komen doen deze ollanders hebben heel veel bloed aan hun klauwen .die fronters voeren hand en spandiensten uit voor die ollanders maar tot op zekere hoogte .ze weten heel goed wanneer ze te ver gaan .eerst was het drugs ,toen was het moorden ,daarna was het kogel brief ,nu komt een of andere handlanger van olland met terrorisme terwijl hij zelf op een terrorist uit india of pakistan lijkt .
  boi draai drie lees salto ding smeer joe go santhoki .

  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero e tanapoe na bouta baka .


  Maak melding
 34. Er zijn enkele knuppels in het hok gegooid en alle hoenderen zijn van leg en ook helemaal van slag.

  De VHP & Santokhi, roepen allerlei zaken door elkaar omdat het (gejatte)diaspora beleid opeens is weggeslagen door de PSA regeling die er aankomt.

  De NPS & Tjian A Tsoi en DA91/Jessurun, zeggen ook heel veel zaken die niet waar zijn, maar intussen heeft het volk ze door. Het zijn de Farizeers van 2013.

  De vakbonden CLO & C47 zien ook hun stok en parade paardjes tijdens verkiezingen(sociaal zekerheids stelsel) als sneeuw voor de zon verdwijnen omdat deze regering een ieder van 0 t/16 jaar en alle 60 plussers per 1 juli 2013 gratis gezondheidszorg gaat bieden.

  Met andere woorden alle middelen waarmee de eerder genoemde groepen jarenlang politiek hebben bedreven, en het volk aan het lijntje (en dus dom) hebben gehouden worden in één keer weggevaagd.

  Ergo, de macht die deze groepen al de jaren hiervoor hadden is opeens helemaal weg. Het is gereduceerd tot nul (0), dus staat men letterlijk lege handen langs de lijn.

  En dit hadden ze niet verwacht of zien aankomen dus maken de nu een heleboel herrie en stampij, maar niemand luistert nog naar hen.

  Soms is de politiek toch zo mooi om te zien wie de grootste sukkels zijn en wie de pientere groep is !


  Maak melding
 35. @ pero

  wat heeft bout tot nu toe voor het volk gedaan?Behalve dan wat vlaggen op het plein.
  En de pres.lijdt aan laatste moment ziekte als je dat vergeten bent.


  Maak melding
 36. Het ergste is dat Marjan haar vagina en baarmoeder beschikbaar heeft gesteld om zoveel mogelijk kinderen te baren van NDP paarse wakamangs die verder niets bijdragen aan hun kroost of aan het land. Voortzetting van haar achterlijkheid is dan gegarandeerd en een nieuw en jong kiezersvolk die de paarse ideologie van DaDa Bouta omarmt. Suriname is verloren met zoveel Didibri domheid.


  Maak melding
 37. Hahahahaahaha Prass Oso universiteit, Tokko tokko city.
  Vindt ik een goeie hahahaaa.
  Het is wel opvallend hoe inconsequent deze paarse ezel pero is, ze moeten als het ze goed uitkomt niets van die witte man en zijn democratie hebben, maar nu zijn ze als een kind zo blij als hun criminele president in de zelfde ruimte mag vertoeven waar de leider van democratie aanwezig zal zijn, dit noem ik kameleon gedrag.


  Maak melding
 38. Parbo,

  Jij achterlijke bladluis. Je moet wel erg beperkt zijn om te beweren dat Nederland Anton de Kom heeft vermoord. Niets weet je van de geschiedenis. Werkelijk niets als je met zo’n opmerking komt. Anton de Kom was geen lafaard zoals jouw DiDibri DaDa Bouta want tot op het laatst vocht hij voor de vrijheid van Nederland en daarom stierf hij in een concentratiekamp waar hij als gevolg van zijn verzetsactiviteiten in was geplaatst door de… Duitsers! Ga toch een goed geschiedenis boek zoeken om te lezen. Eentje waar de waarheid over je duivelse leider in Bouta in staat en laat Anton de Kom met rust jij bladluis! Hij zou nooit hebben gevochten voor jouw leider want hij vocht voor de vrijheid en niet voor dictatuur. Dus oprotten!


  Maak melding
 39. DE 2 GROOTSTE TERRORISTEN VAN SURINAME ZIJN BELFORT EN BOUTA!!!Stel je voor je wordt uit je slaapkamer gesleurd om vervolgens op koelbloedige wijze afgemaakt te worden!!!!Dan heb je Belfort die probeerd heftig om de record aantal moorden op zijn naam te hebben staan. Wel hij heft al 4 burgers vermoord maar doet zijn best om zijn baasje te kunnen verslaan. Waar alleen kunnen zulke moordenaars vrij lopen ongestraft. WEL JA IN TALIBAN LAND!!
  Bouta en Belfort kopieeren de talibans elders in de wereld. MAAR DAN HEBBEN WE ONZE REDDER SANTOKIHIE!!!
  SANTOKHIE BEVRIJDT SURINAME VAN DEZE TWEE TERRORISTEN EN HUN MEELOPERS DIE PAARS ZIJN ,de bouta amnestie dieners,de ja-knikkers ervan ,en de amnesia acteurs van BOXEL!!!


  Maak melding
 40. Nederland staat ook negatief vermeld als het om drugs (hasj,xtc), mensensmokkel,gedwongen prostitutie, kinderrechten,enz. gaat.Misschien wil Satokhi dat al de moslims in Suriname in de gaten worden gehouden.


  Maak melding
 41. @Marjan

  Suriname wordt gelijdt door een MOORDENAAR MET AMNESTIE. ZEGT DIT JE DAN NIKS OVER DEZE PERSOON?!!!
  Heb jij ook kinderen die op het criminele pad zijn en hoop je ook dat zij bij toeval president kunnen worden gewoon door een beetje geluk en heel veel hulp van 2 verradelijke vriendjes netals je held bouta de serial killer??!!!


  Maak melding
 42. Santhoki neemt alles 1 op 1 over van Holland want zelf kan die niks bedenken en durft geen “NEE” te zeggen tegen Holland.

  Elke land staat wel ergens op een lijst en elke land doet wel wat fout in de ogen van een ander land, dus niet lullen mee helpen het land nog beter te maken dan het is.


  Maak melding
 43. HET LAND IS BETER ZEGT 1975!!
  1975 WOONT OP PLANEET MARS,
  hij heft total geen idee dat aan het ‘hoofd ‘ van ons land een crimineel met amnestie staat!!!
  Misschien noemen zij dit GOED in MARS LAND!!


  Maak melding
 44. Door deze domme uitspraken, zullen moslims dus nooit op de VHP (de Surinaamse PVV) stemmen, dan kiezen ze liever maar voor de NDP… Want als er terroristen wordt gezegd bedoelt men natuurlijk moslims extra in de gaten te houden…

  Hoeveel potentiele terroristen zou Suriname nou kunnen hebben, iedereen kent iedereen bijna…

  Ik vind dat echt jammer…


  Maak melding
 45. Milton,

  Jij bent ook zo’n achterlijke bladluis noh? En hangt aan jou ook de rioollucht van een paarse pauper?

  ‘Soms is de politiek toch zo mooi om te zien wie de grootste sukkels zijn en wie de pientere groep is,’ schrijf je.

  Dan heb je het zeker over de NDP en haar falend beleid en loze beloftes. Welke beloftes vraag je? Waar zal ik beginnen:

  Bestemmingsplannen om aan te geven voor welk doel grond mag worden gebruikt. Belooft door DaDa Bouta in de regeringsverklaring 2011. Waar zijn ze?

  Gronduitgifte: “verstrekkende disciplinaire maatregelen” tegen degenen die zich schuldig maken aan overtreding van de wetten en regelingen. Belofte van Dada Bouta in de regeringsverklaring 2011. Hij is nog nooit opgetreden tegen wie dan ook. Sterker nog: Gopi, zijn onderminister heeft aantoonbaar gefraudeerd en is tot de dag van vandaag in het bezit van zijn door fraude verkregen grond en is ‘eervol’ ontheven uit zijn functie maar is nog steeds werkzaam op het kabinet van de president.

  Er zullen jaarlijks 5000 huizen worden gebouwd. Dus nu zouden er 15000 moeten zijn. Waar zijn ze?

  Computers zullen belastingvrij geïmporteerd worden, terwijl snelle internetverbinding toegankelijk moet zijn voor iedereen. Niets van gemerkt.

  ‘Het onderwijs zal kosteloos zijn. Iedereen, die dat wil, moet aan de universiteit kunnen studeren,’ zei Dada Bouta tijdens een massameeting in mei 2010 in Albina. Volgens mij betalen de ouders in Suriname zich nog steeds blauw om hun kinderen naar school te sturen.

  Een vierbaansweg naar Brazilië. Waar is dat ding? Of ligt hij nog ergens verborgen in die smerige grond van loze beloften die DaDa Bouta in zijn hoofd heeft.

  Een regeringscentrum in Paramaribo, waardoor alle ministeries bij elkaar zijn. De ministers en DaDa Bouta zijn wel vaak in het centrum maar dan alleen om bars en bordelen te bezoeken, zoveel is zeker.

  Investeringsfonds waar mensen geld kunnen lenen om een onderneming op te zetten. Iedereen om DaDa Bouta en zijn kornuiten stelen uit de ruif van de belastingopbrengsten en tjoekoe’s van ondernemers maar de gewone man ‘struggelt’ nog steeds voor een beetje financiering.

  Zo kan ik nog uren doorgaan met de loze beloften van DaDa Bouta.

  En daarom behoor jij Milton en al je andere paarse paupers en bladluizen tot de groep sukkels. Geen twijfel over mogelijk!!


  Maak melding
 46. =Feit is dat het gewoon klopt wat geschreven staat.

  -Wat is niet snap is dat er toch mensen zijn die Bouterse zo hemelen en ook de waarheid willen verdoezelen om aan te geven dat het niet waar is.

  -Kom maar met bewijsstukken.

  -Waarom denk Amerika negatief over Suriname::Amnestie, corruptie, en drugs spelen en grote rol.


  Maak melding
 47. @Paagal

  Iedereen kent iedereen in Suriname dat klopt,
  Daarom dan ook dat de moslims in Suriname zich niet als terroristen zien en gelijk hebben ze ook. De surinaamse moslims zijn geen terroristen!!
  De terroristische aanslagen gepleegd op de surinamers zelfs komen van bouta en Belfort ,en raadt eens ze zijn geen MOSLIMS!!!
  Onze moslim broeders en zusters zijn TERRORIST VRIJ!!
  En als ze het besef hebben wie de 2 terroristen van Surimname zijn ,dan kiezen ze voor de jeer SANTOKHIE!! EN niet de ene terrorist met Amnestie!


  Maak melding
 48. @Paagal

  ‘En als ze het besef hebben wie de 2 terroristen van Surimname zijn ,dan kiezen ze voor de jeer SANTOKHIE!! EN niet de ene terrorist met Amnestie
  ‘.

  Moet zijn ,En als ze het besef hebben wie de 2 terroristen van Suriname zijn ,dan kiezen ze voor de heer Santokhie EN NIET DE ECHTE ENIGE TERRORIST VAN Suriname boutaQ!!


  Maak melding
 49. @ Bifa, maar wij hebben wel regeermacht en jullie niet !!!

  Wie zijn nu de echte bladluizen en paupers ?? Wij zeker niet want wij hebben ’t voor het zeggen !

  Hi hi hi ……… sukkels !


  Maak melding
 50. @ Milton,

  Inderdaad hebben jullie (!?) het voor het zeggen. Het resultaat van die zeggenschap is het bovenstaande artikel. Knap gedaan, hoor!


  Maak melding
 51. Bifa,Who Cares ,GMAP, jullie typgedrag zegt heel veel over jullie.Ik heb geen kinderen ter jouwer informatie,jij zeker wel Bifa,wat een rotte vader/moeder zal je dan niet zijn als je al zulke typegedrag vertoont bah bah bah.
  NOGMAALS IEDER IS VRIJ OM ZIJN EIGEN MENING TE HEBBEN.Ik laat me door niets en niemand er van weerhouden om te zeggen/typen wat ik wil.
  En ja Santoki liegt tot hij barst,hij kan niet onder zijn nederlaag uitkomen nog steeds niet en probeert nu 2015 te halen met een hoop shit uit te kramen.
  whawhawhawha blijven jullie maar lekker met je Bouterse-Syndroom whawhawhaa daar komen jullie heel ver mee ,zeker te weten.


  Maak melding
 52. Mensen niet vergeten de moslims zijn bij VHP weggelopen, een paar maanden geleden nog die ondervoorzitter met zijn achterban, dus herbergen deze mensen volgens de vhp voorzitter terroristen cellen.

  Toen deze man minister was, zou er een dodenlijst zijn gecreerd, naar eigen zeggen zou hij ook op staan. Op de vraag van een journalist waarom hij de mensen niet arresteert die de lijst hebben gemaakt, gaf hij als antwoord “als de journalist echt zo dom is”.

  ja mensen en deze man wil President worden, ik hou mijn hart vast. Erger zullen we het niet getroffen hebben, blijf lekker voorzitter van je etnische sekte, des te veiliger zijn we.

  Trouwens waren het niet de mensen van VHP die tegen de ACP vergadering in Suriname waren.

  Hoe vaak neemt deze voorzitter niet het woordje buitenland in de mond, het lijkt alsof hij voor het buitenland werkt ipv Suriname.

  I rest my case.


  Maak melding
 53. Milton,

  Regeermacht zeg je? Geniet maar zolang je kan want als jullie zo verder gaan met al die loze beloften, halve waarheden, complete leugens, corruptie, nepotisme en weinig democratische ingrepen, is het gauw afgelopen. Werken voor het volk doen jullie sowieso niet.
  De eerste tekenen dat het misgaat zijn al zichtbaar binnen je eigen NDP en de coalitie.

  En nog even dit: we hebben jaren geleden al vastgesteld dat achterlijke bladluizen en paupers met een rioollucht allemaal PAARS zijn. Daar kan je niets aan doen! Draai je even om… Zie je dat… dat grote stempel in jouw leefgebied: achterlijke bladluis en paarse pauper met een rioollucht. Wat wil je nou!


  Maak melding
 54. marjan,

  Bifa,Who Cares ,GMAP typeer ik als human trash, van deze lui kan en mag je niets goeds verwachten, het zit niet in ze. Ze ontbreken nou eenmaal de basisvoorwaarden om als volwaardig mens gerekend te worden.


  Maak melding
 55. Zie maar Bifa referentiekader “rioollucht” dat krijg je wanneer je je alleen kan begeven in een beerput als een lintworm, het enige wat je kent is die rioollucht.


  Maak melding
 56. Marjan,

  Ga even een kind baren van iemand die verstand heeft En God volgt i.p.v. de duivel alsjeblieft? Alleen dan ben je nog te redden. Mijn vader en moeder hebben mij het verschil geleerd tussen goed en kwaad. Ze zouden me altijd behoeden om iemand volgen die gemoord heeft, een coup heeft gepleegd, veroordeeld is voor drugstransporten en een regering leidt van corruptie en andere onhebbelijkheden.


  Maak melding
 57. Bifa,

  Als je moeder een kind gebaard had van iemand die verstand heeft, waren we nu niet opgezadeld met zo’n uilskuiken en debiel. Je moeder heeft gekozen om je in een beerput te stoppen omdat je schande bent voor de mensheid.


  Maak melding
 58. Sabididibrie,

  Hoe is het lieverd not)? Heb ik je nog niet genoeg alle hoeken van je Almere rattenhuis of koude Bijlmerflat laten zien? Sang ye kong weri mi ede baka dan? We weten dat je ook uit hetzelfde riool komt als Milton, dus a tang so. Je bent niet te redden, dat hadden we al vastgesteld, dus ga die ‘human trash’ zoeken bij je leider DaDa Bouta en zijn kornuiten. Driekwart van zijn kabinet is veroordeeld of heeft een andere misdraging op hun naam. Waar ben jij overigens voor veroordeeld? Moord? Diefstal? Fraude? Voor Ka in je hoofd? Ja, dat ook noh? A tang so.


  Maak melding
 59. Een en al KOLDER,
  Suriname wordt aangemerkt als een risico land voor TERORISME ??????????
  terwijl de amerikaanse abasadrice SURINAME het mes op de keel wilt houden om zo snel mogenlijk de NEWMONT GOUD deal te ondertekenen,Waar haal deze TJAN zijn info vandaan??????????bronmelding aub!!!!!


  Maak melding
 60. Sabidieri- kennis is duur.
  Human trash,basisvoorwaarden en ze ontbreken alles om als volwaardig mens gerekend te worden, en ze zijn schande voor de mensheid.
  Dames en heren deze beschuldigingen komen van een gek die alles aan doet om de misdaden van een meedogenloze dictator,massamoordenaar en drugs veroordeelde crimineel goed te praten.
  Zij die de misdaden, mensenrechtenschending van Hitler,Stalin,Idi Amin,Pol Pot Bouterse goed praten zijn naar mijn mening een schande voor de gehele mensheid.
  Sabidirie die paarse aanhangers zijn immorele honden.


  Maak melding
 61. N.D.P na bana bong moro joe trowe doetie gie ding , na m
  oro ding sa vatoe
  des te slechter jullie over onze N.D.P praten , des te beter het zal gaan met ons en de N.D.P .
  blijven jullie negatieve lingen maar dromen .
  aksie bakka srapoe moro aksie fisie .


  Maak melding
 62. ik hoop dat de populisten de gezags dragers de onder kruipsels het gelijk aan hun zijde hebben en een welvarend bestaan hebben in surbo..

  dat ze geen armoede lijden,geen crimienelen zijn en vooral geen diefstal plegen rovers zijn..


  Maak melding
 63. Ik ben opzoek naar de lijst Transparancy International waarin Suriname als risico land staat vermeld in 2013; wie kan helpen met zoeken, naar de bewering dat Suriname een risicoland is in 2013!

  Wat ik niet heb kunnen vinden in de door Santoki aanbevolen Transparancy International lijst, dat Suriname wordt aangemerkt als ‘risicoland’; wel gevonden heb ik deze link http://en.rsf.org/spip.php?page=classement&id_rubrique=1054


  Maak melding
 64. ” In een periode van drie jaar staat Suriname al op meer dan acht lijsten en………….negatief besproken. ” DIT IS NIET GOED VOOR HET IMAGO VAN HET LAND ” ,zegt ex-minister van JUSTITIE & POLITIE, Santokhi.

  Grondig mee eens met ” Baboen CHAN “. Dit zijn waarschijlijk 8 FLINKE DEUKEN in het aanzien van ” SURMARBO “.

  Vraagt ” CHAN ” zich niet steeds af hoe de 90 KILO ” TONY MONTANA” uit een GESLOTEN KLUIS kon verdwijnen tijdens ZIJN PERIODE of was deze kluis OPZETTELIJK NIET OP SLOT GEDAAN door een HANDLANGER ???

  Dit is volgens mij NIET GOED VOOR HET IMAGO VAN ” Baboen CHAN, de STEEVASTE MORAALRIDDER en ex-min van JUSTITIE & POLITIE !!!! Chan, IEDERÉÉN gelooft JOU, BEHALVE ” CHAVEZ ” !

  De (surinaamse) boter op het hoofd van ” CHAN” druipt af over zijn brilglazen.

  ” Té yu mati e kor’ yu a no e lafu ” !

  Bra, CHAVÉZ säger hej !


  Maak melding
 65. whawhawhawhaaa ,zegt/typt Bifa alle hoeken van …..laten zien?Who the hell denkt ie wel dat ie is whawhawhaa zo kan alleen maar iemand typen die geen opvoeding heeft gehad.

  Sabiderie ga gewoon door met jouw eigen MENING te typen ,niks te make nanga ding.
  Dat doet Wilders ook dusss,maar ze zullen het nooit en te nimmer wagen Wilders doorvoor op aan te spreken whawhawhaa zulke lafaards zijn ze,alleen hier kunnen ze hun rommel kwijt raken ,het is maar iets virtueels dus huppetee gaan met dat soort taal te gebruiken tegen hun “ëigen”soort,daar buiten zijn ze mak als een lammetje,om tegen verweer te gaan als bv een blanke ze zouden uitschelden ,ding tang pieeee.


  Maak melding
 66. Sang-sang, hoe meer kritiek ze afgeven op het beleid van de regering des te meer mensen gaan zich verdiepen in deze plannen en raken verbonden met de regering Bouterse.De statistieken liegen niet.De regering krijgt een dikke voldoende van de mensen. Het is duidelijk. De regering draait haar gezicht niet weg voor de lastige vraagstukken in het land, zoals, armoedebestrijding, werkeloosheid, gezondheidszorg, het onderwijs, huisvestingsvraagstukken,enz.

  De niet aflatende jeuk van Santhoki, GMAP,Who cares,Bifa,enz.enz. om wel kennis te nemen van de voornemens van de regering, maar dan alleen om het te bestrijden heeft een averechts effect. Zij denken dat het beleid van hun NieuwFront bij voorbaat superieur is en ontkennen dat wij de mensen, de kiezers, geen zelfstandig denkende wezens zijn. De uitspraken van Santhoki missen haar doel en werken juist in het voordeel van de regering.


  Maak melding
 67. Het NieuwFront is passé. Alleen de NPS heeft valse hoop dat dit verbond wordt voortgezet. De mensen krijgen kippenvel van de combinatie VHP-NPS-BEP.Deze informatie dringt echter niet tot door in de hersenen van kopstukken. Santhoki gaat echter eieren kiezen voor zijn geld. Hij gaat samenwerken met de NDP. Tijdens het congres van de NDP mocht Bouterse een toespraak komen houden over o.a. de toekomst van het land.NPS kan het dus schudden.Als Santhoki niet uitkijkt zal zijn achterban massaal verhuizen naar de NDP. Read my words!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 68. @ Bifa en z’n comparanten. Ik dacht dat deze wijze van posten en discussieeren via dit forum reeds lang voorbij was.
  Ik kan me herinneren dat ca 10 jaar terug (of langer) het ook al schering en inslag was met bepaalde figuren die de boodschap (nog steeds)niet hadden begrepen mbt de etniciteit in Suriname.

  Ze wanen zich Brahmanen onderwijl het nakomelingen van de Dalits zijn !

  Ook de racistische inborst van bepaalde VHP aanhangers vierden hoogtij op dit forum, echter was dit voor een hele tijd niet meer.
  Maar nu opeens komt er weer iets (ik zal het geen feaces noemen) naar boven komen drijven, hetgeen ik zeer kwalijk vind.
  Ik dacht dat we deze fase reeds waren overstegen, maar moet helaas vaststellen dat bepaalde mensen uit één richting nog steeds niet te vertrouwen zijn.

  Any way, we zijn absoluut niet bang voor deze groep (of voor wie dan ook), vandaar dat ik de uitspraak: ‘Patria o muerte’ een hele mooie uitspraak vind !


  Maak melding
 69. hoe is dit nou weer mogelijk..

  sme heeft de beste president ooit in het land de meest geprezen lijder aller tijden prijkt boven alles en iedereen en dan toch op de meeste negatieve lijst aller tijden..

  wat is dan waar,, de opinie pijlingen geven aan,dat ddb de beste lijder is ..

  heel populair onder de movinas en hij gaat voor de tweede termijn,ongeacht wat betreft,zijn kennis, strafblad, onkunde,ongeletterdheid,nergens welkom in europa,op en top crime..


  Maak melding
 70. mie mang no mik dong koor oeng , de vhp is een hokjes partij ,ze beschuldigen de ndp voor van alles als het gaat om corruptie maar geloof mij ,en dat heb ik meerdere keren heb aangegeven ,de vhp is kampioen onderhandse gunningen en corrupt ,ze zijn onverslaan baar .het zal minstens een paar generaties duren voor aleer een andere partij ze zou inhalen wat betreft voe voeroe .die mannen hebben altijd o.w en justitie beheert toen ze samen een blok hadden gevormd met de nps .het doet die vhpers pijn dat de ndp die post bekleed en dat zij buitenspel zijn gezet .dat mik nps ka tide .ze schijten in hun broek .deze vhpers hebben aan de ndp een echte zwaargewicht tegen over zich .
  de vhp kan stoer doen dat ze niet willen samen werken ,geloof mij de tijd zal het leren .bij voorbaat zeg ik dat ze gaan moeten samen werken en ze zullen water bij de wijn moeten doen .het gaat niet gaan zoals de nps dat deed ,no no ,somo en de vhp hebben de nps kapot gemaakt en daar leert de ndp van …al die npsers zijn over gestapt naar de ndp ik ben er een van .ik was npser zowel mijn vader en familie .als de ndp die fout begaat begaan zij de zelfde lot als de nps .hoe komen die vhpers aan die duizenden hectare gronden …allemaal ten tijde dat ze samen werkten met de nps .ding mang sribie ding mang voe nps .die bosland creolen ocuperen die gronden niet zomaar mensen .
  ik zeg tegelijk bij dat ik het afkeur dat is niet de weg die wij gaan bewandelen …wij willen geen anarchie
  de vhp wil mensen doen geloven dat ze eerlijk zijn maar het zijn grond rovers als ze een ministerie beheren .ze schelden op abrahams maar ze deden veel meer ..ook wil ik tegelijk zeggen dat mocht blijken dat abrahams misbruik van zijn positie maakt bouterse toch stappen tegen deze man moet onder nemen ..ik herhaal mocht blijken .als ik jogie beer hoor en scarlindra girdjsing dan denk ik de pot verwij de ketel allemaal willen ze bij die suiker pot .ze vechten niet voor land en volk dat is bewezen in het verleden en het heden tot 2010.
  deze regering gunnen ze niet maar sommigen van mijn broeders en zusters willen het niet inzien .de vhp is een etnische partij een hokjes denkende partij en ze voelen het nu dat men ze door heeft dat ze te etnisch zijn …nu willen ze een beetje veranderen maar het gaat niet spontaan ..waarom moet men jou eerst attenderen dat je etnisch denkt en regeert en nu opeens ga je zogenaamd ook andere rassen betrekken .toch zeg ik liever te laat dan nooit ..wij zijn surinamers maar je moet het ook menen . bouta je doet goed werk voor het gehele volk ongeacht ras geloof of kleur gado sa hoor ai na joe tapoe ….ik persoonlijk zou het goed vinden als de vhp met de ndp gaan samen werken op basis van gelijkwaardigheid ,ik hou van mijn land ik wil het vooruit zien gaan ,maar niet zonder de ndp ik heb geloof in ze ik vertrouw desi delano bouterse wat men ook zegt . men mag zeggen bouterse 180000 woningen waar zijn ze .laat ze maar roepen in ieder gaval zie ik dat er wordt geboud er wordt gewerkt overal in het land .ik hoop dat bouterse zijn les heeft geleerd om niet te beloven ,hij zou het graag willen maar nogmaals hij doet zijn best en wij zijn blij en daarom kan hij op het volk rekenen .ik heb eerder al gezegt …niet een ieder gaat van je houden als de meerderheid maar achter je staat mie mang .

  bouta go go


  Maak melding
 71. ‘Patria o muerte’ (Moederland van de dood), zegt achterlijke bladluis en paarse pauper Milton. Ach man, ga koken of zo! Je schopt nog geen deuk in een pakje boter!


  Maak melding
 72. Niet verwonderlijk dat dit land Suriname voorkomt op 8 negatieve Internationale lijsten met deze 3 criminelen aan het roer, Want het imago van moordenaar en drugdealer Bouterse, drugsdealer Brunswijk en pedofiel Somohardjo geeft het land alleen maar schade en schande, en voor een gedeelte van dit volk zonder normen en waarden en scholing is dit helemaal geen probleem, want beseffen deze impact voor dit land toch niet.


  Maak melding
 73. Wie durft 1 belofte te noemen die Bouterse heeft waar gemaakt.
  Wie durft? Als er 1 belofte is,..stap ik meteen over naar de (not) naar de NDP,..


  Maak melding
 74. @ Bifa, jij bent naar alle waarschijnlijkheid een jonge begerige hond die graag wilt scoren, of anders een oude en domme mislukking uit de samenleving die middels dit forum jou idioterie alsnog kenbaar wil maken.

  Ik zou graag nog veel meer willen vertellen over wat ik doe mbt de situatie in India, maar denk dat ik hiermee zal volstaan.
  Wil je graag vragen van; hold your horses, en wees jou god (Krishna) zeer dankbaar dat je ouders jou in Suriname hebben gebaard zodat jij nu deze onzin en racistische uitlatingen mag doen.

  Net als het Christendom heeft ook het Hindoeïsme z’n straf tot in het (zoveelste)nageslacht !

  Jij Bifa, bent dus vanaf nu verantwoordelijk voor al hetgeen je doet en jou nakomelingen zal gebeuren of hen overkomt vanwege jou uitspraken, doen en laten. Hanoeman kijkt en luistert ook naar jou en zal dus ook ingrijpen als dit nodig is.

  Tenslotte beste vrind; geef aub Bouterse, de djoeka’s en/of creolen hiervan niet de schuld hiervan want dit heb jezelf gedaan !


  Maak melding
 75. Milton,

  Man…je kan niet lezen noh? Wat wil je nu eigenlijk. Mij beschuldigen van racisme terwijl jij alleen maar lult over Hindostanen en een partij volgt van criminelen, coupplegers en corruptie?. Het moet niet gekker worden!

  En hoe kom je er in Gods naam bij baja dat ik een Hindostaan ben? Je lult opnieuw in de ruimte, iets waar ik je al eerder voor heb gewaarschuwd. Jouw DaDa Bouta propageert zogenaamd verzoening en broederschap tussen de Hindostanen en de creolen, etc. maar zodra er iets is wat de creolen niet zint binnen die NDP- paarse achterlijke groepering beginnen ze gelijk de Hindostanen de schuld te geven of te verwijzen naar hun, volgens jou, achtergestelde afkomst. Lekkere verbroedering daar in die partij.

  Ik ben geen Hindostaan en ik weet zelf ook wel dat Hindostanen geen betere mensen zijn, maar ik ga ze niet afzeiken als er van alles en nog wat mis is met mijn eigen zwarte mensen. Want daar heeft de Hindostaan meestal geen deel aan. Zwarte mensen lopen zelf een heleboel achterstanden op door hun eigen achterlijke gedrag, iets waar ik ook al over heb geschreven.

  Dus keba nanga dong. Kijk naar wat je kan verbeteren bij Zwarte mensen zelf. Weg met het éénoudergezin. Meer stimuleren van onderwijs. Vaders betrokken bij de opvoeding van hun kinderen. Meer focussen op het huwelijk als borg voor een goede samenleving en. Stoppen met die vrije kabula moraal van feesten en zwieren van de ene vrouw naar de andere vrouw, etc.

  En nog even dit: in het bericht Opiniepeiling, voorkeur voor NDP-VHP regering, schreef je in een posting dat creolen aan de Hindostanen onderwijs gaven en ze verder op weg hielpen toen ze in Suriname kwamen. Dat klopt helemaal. Maar weet je wat het probleem is: zwarte mensen zijn blijven hangen in die periode, denken teveel dat ze niets hoeven te doen om vooruit te komen en hebben hun voorsprong op de Hindostaan door hun eigen toedoen verspeeld. En daarom stemmen ze nu massaal op de NDP. Dat is nu eenmaal een partij die houdt van mensen die niets doen om vooruit te komen: de domme massa.


  Maak melding
 76. In Suriname gaan meer mensen dood aan Black Label dan aan terrorisme en dat zal altijd zo blijven.

  Ik zou me meer gaan focussen op de ware gevaren en problemen wat er in SU loert, aantal verkeersdoden, economische en culturele zelfmoorden, verslaafden, roofmoorden, criminaliteit, ziektes, te hoge contrasten tussen arme en rijk, economische groei enz. enz. dan dat je een soort populistische politiek gaat drijven wat weer kan gaan leiden tot polarisering en haat zaaien, wat in een vredelievend SU totaal niet nodig is…

  Maar gelukkig is SU een democratisch land en iedereen heeft het recht te stemmen waar hij of zij op wenst…


  Maak melding
 77. @ Pero en Sabidieri.
  U neemt hier en in andere topics standaard standpunten in , het gaat goed en alles wat fout is komt door 15 jaar mismanagement van de vorige regering.

  U bent vergeetachtig ten aanzien de termijn en condities waarin de verschillende regeringen Venetiaan de macht hebben moeten overnemen.

  Echter indien u stelt het gaat nu zo goed en er worden aan u concrete vragen gesteld naar hoeveel beter het met u gaat en wat u er op vooruit gegaan bent blijft het stil van uw zijde.
  Als er concreet gevraagd wordt wat er van de berm beloften, de regeringsverklaringen, de verkiezingsprogramma’s waar gemaakt wordt en nog waargemaakt kan worden blijft het stil. Ik wil het graag weten zonder uitgescholden te worden voor imbeciel of iets wat daar in de buurt komt.

  Kunt u verklaren waarom op de rekening-courant bij de Centrale bank van Suriname plotseling in 2 maanden een schuld van SRD 400.000.000 ontstaan is. Kunt u verklaren waarom er nu en niet in 2012 een te heftig tekort is ontstaan voor de regering en dat zelfs pomphouders niet meer willen leveren.

  Kunt u verklaren waarom de dijken in Commewijne nog niet af zijn ondanks allerlei beloften.

  Indien ik een imbeciel ben kunt u makkelijk antwoord geven en mij met ei op mijn gezicht achterlaten op dit forum.


  Maak melding
 78. @jojo ,..ze kunnen en zullen simpel niet reageren.
  De beloofde pensioen verhoging voor de gepensioneerde ambtenaren is ook van de tafel.
  Wat ik niet begrijp is dat er vorig jaar enorm veel geld is binnen gekomen aan inkomsten en niemand weet waar het geld gebleven is.
  De regering kan haar rekeningen op dit moment niet betalen.
  Er is een tekort aan dollars.
  En ondanks het falen en wanbeleid van Bouterse vind de bevolking hem nog steeds het beste wat Suriname overkomen is.


  Maak melding
 79. @Bifa & Surinam Patriot
  Is toch duidelijk. Wie weet gaan ze proberen een antwoord te vinden en zullen ze de droeve werkelijkheid ontdekken.

  Zoals heden dat het geld te kort van de eerste 3 maanden zich gecontinueerd heeft naar de eerste 6 maanden en er met aannemers betalingsregelingen gemaakt moeten worden tot in augustus omdat nu het vakantie geld van de ambtenaren etc. betaald moet worden.

  Men vergeet echter dat men veel aannemers middels voorschotten betaald heeft en dat deze hun werkzaamheden gewoon zullen vertragen. Men vergeet dat men veel aannemers (onderhands en in aanbestedingen) veel te veel betaald waardoor deze geen centje pijn leiden.

  Er zijn veel oplossingen alleen dan zal men transparant moeten worden en dat zal heel pijnlijk zijn voor deze regering.


  Maak melding
 80. Vragen en nog eens vragen.

  Men stelt dat er geen domme vragen zijn, ik ben daar niet mee eens, er zijn weldegelijk domme vragen die het antwoorden niet waard zijn.

  Hierboven stelt Jojo vragen, die ik als dom ga typeren, waarom?

  “Echter indien u stelt het gaat nu zo goed en er worden aan u concrete vragen gesteld naar hoeveel beter het met u gaat en wat u er op vooruit gegaan bent blijft het stil van uw zijde.”

  Als er dus ontwikkeling in een land te bemerken valt, zou het dus goed moeten gaan met elke individu (met elke individu zou het beter moeten gaan en zou dus op voo ruit moeten gaan).

  Ik zeg elke individu want de vraag wordt nu aan 2 posters gesteld, maar zou aan elke individu gesteld kunnen worden die vind dat er weldegelijk ontwikkelingen in het land te bemerken zijn.

  “hoeveel beter het met u gaat en wat u er op vooruit gegaan”. Jojo geeft hier zijn duidelijke simplistische front denkpatroon weer maw wat zit er voor mij in. Als ik niet beter van wordt en niet op vooruit ben gegaan, ben je niet goed.

  Jojo met jou simplistische denkpatroon, zou geen enkele regering goed zijn voor bepaalde individuen, een regering zou alleen goed zijn voor hen die er beter van worden en die op vooruitgaan.

  De huidige Nederlandse regering bijv zou voor velen inclisief hen die op de coalitiepartijen hebben gestemd, niet goed zijn, de regering moet bezuinigen en dus velen gaan niet op vooruit.

  Wat ik je met bovenstaande duidelijk wil maken is het groter plaatje die je node mist.

  Enne mocht je het niet weten, elke regering ook front kampte in de eerste kwartaal met zijn betalingsverplichten, sommige betalingen zijn wel 10 jaar blijven liggen die de huidige regering bij zijn aantreden mocht gaan aflossen. Enne elke regering heeft schulden of tekorten, zelfs het oh zo Rijke Nederlandse regering heeft schulden.

  Over Transparantie gesproken, wist je dat tijdens Front (2000- 2010) Suriname niet eens een Rekenkamer had vanaf 2004.

  Wist je niet dat front honderden miljoenen ontwikkelingshulp en betalinsbalanssteun uit Nederland heeft gekregen, wist je niet dat de bauxiet en olieinkomsten tot recordhoogten was gestegen, wist je niet dat front bijna 75 miljoen euro van Nederland heeft gekregen voor armoedebestrijding, waar zijn deze gelden naartoe gegaan.

  Wat voor gratisbedragen heeft deze regering gekregen sinds zijn aantrden, alles wat deze regering doet is uit eigen inkomsten dus klopt het dat niet alle beloften waargemaakt kunnen worden, dat je zo dom bent om dit niet te snappen, verbaasd mij ook niet hoor.


  Maak melding
 81. Trouwens Jojo om je simplistische denkpatroon ““hoeveel beter het met u gaat en wat u er op vooruit gegaan” door te trekken.

  Omdat blijkbaar veel Surinamers vonden dat het niet goed met ze ging en niet vooruitkwamen hebben ze Front in 2010 weggestemd.

  In 2015 zullen we merken als veel Surinamers vinden dat het niet hoeveel beter met ze is gegaan en niet vooruit zijn gekomen, toch.

  Totnutoe ziet het er veelbelovend uit voor de huidige regering, de Surinamers zijn blijkbaar niet simplistisch en kijken naar het groter plaatje, ze weten ook dat je niet alles kan bereiken binnen 3 of 5 jaar, terwijkl front 10 jaar de tijd heeft gehad.


  Maak melding
 82. Wat een afgang van deze ‘want to be President’ Santokie.

  Deze mensen gaan heel ver om de huidige regering te schaden, zelfs de belangen van Suriname schaden nemen ze voor lief. Deze gasten zijn inderdaad landverraders, het zit in hun bloed.

  In de 80er jaren waren het ook VHP’ers die bij Nederland aandrongen om Suriname binnen te vallen, de aantallen doden namen ze voor lief.

  Terwijl VHP in de 80er jaren tijdens het militair bewind zels ministers heeft geleverd, Randjietsing was zelf minister.

  Wanneer VHP mag meeregeren zullen de terroristen cellen zijn verdwenen, toch.

  Als er 1 partij is in Suriname die niet te vertrouwen is, is het wel de VHP deze gasten gaan voor het eigen etnische groepsbelang en niet voor het Surinaamsbelang, ze zullen zelfs met de vijand samen heulen om hun etnische groepsbelang veilig te stellen.


  Maak melding
 83. @ afu sensie.
  Ik ben geen fronter. Ik ben a politiek en doe zaken met de huidige regering als daar de kans voor is en zij mij kunnen betalen (wel vooraf middels Escrow).

  Uw mag mij voor dom houden, prima.

  En voor de goede orde ik weet heel goed dat Venetiaan honderden miljoenen hulp aan betalingsbalans steun gehad heeft en deze direct door kon storten naar India, Brazilie en Ballast Nedam als afbetaling van Bosje Schulden. Andere delen van deze hulp is besteed/geoormerkt voor de Oost West verbinding en dijken Commewijne en Corinie. U weet hopelijk wel wie delen van deze middelen anders besteed heeft dan beoogd. Als dat geen mismanagement is.

  Fouten worden overal gemaakt maar wees net als ondergetekende rechtvaardig en zie de fouten aan beide zijden van het politieke spectrum. Venne is ondergegaan door tegen politiek en rancune maar zit niet aan zijn integriteit (dat is juist zijn ondergang geweest).

  Ja er zijn steeds minder Bauxiet inkomsten en ja goud en olie brengen heel veel meer op. Aub even de feiten checken Afu Sensie het was niet de vorige regering die het grote voordeel genoot maar de huidige regering die extreme voordelen behaald heeft uit goud inkomsten en olie (records rapporteren ze zelf). Zie de jaar verslagen die beschikbaar zijn en ervaar dat de oude deals naar hun tijd gezien niet zo slecht waren en dat deze de huidige regering honderden miljoenen extra opbrengen.

  Dat het formeel (macro economisch) zo goed gaat komt (zie de internationale instituten) door de hoge grondstoffen prijzen. Grondstoffen prijzen die actueel snel slinken.

  De huidige regering heeft de honderden miljoenen extra dollars laten verdampen en de gevulde bankrekeningen (geoormerkt voor projecten) geplunderd op een wijze dat zelfs mega combinatie parlementsleden (met een beetje opleiding) stellen dat er nu niets meer kan en men feitelijk failliet is.

  Omtrent de cashdip aan het begin van het Jaar. Vorig jaar was deze er niet. Leg aub uit!

  Zoals gezegd wil en kan ik deze regering best helpen alleen ontbreekt het haar aan kennis en vermogen iets te ondernemen.
  Ruim 1,5 jaar geleden is er op regeringsniveau een heel interessant plan voorgelegd. Nu heeft men pas de eerste stappen gezet na dat uw President eerst door zijn eigen ministers geschoffeerd is. Ze geven hem gewoon geen antwoord op zijn brieven. Het beleid in dit dossier is prima alleen de uitvoering is ver onder de maat.


  Maak melding
 84. @Afu sensie
  Nog iets over het wel of niet beter gaan met de mensen (micro economie).
  Wij krijgen vrijwel permanent verzoeken om hulp. Dat was vrij gewoon. Echter recent was daar ook een verzoek bij van iemand die lever zijn eigen poep op eet dan om hulp te vragen.
  Deze goede vriend, open eerlijk, zeer gewaardeerde hardwerkende vakman, al 35 jaar werkend voor de zelfde werkgever kon de eindjes niet meer aan elkaar knopen ondanks veel overtime (4 dagen per week).
  Hij zuipt niet, doet geen rare dingen en toch een benauwd verzoek kunnen jullie mij helpen. Natuurlijk dat doe je voor een goede vriend. Het is wel heel triest om van een zo trotse vakman zo’n vraag te krijgen.

  Deze zelfde man zij na 5 jaar Venitiaan ik kan weer ergens voor sparen. Nu is alle spaargeld weer op.

  Het individu bepaald of het goed gaar afu sensie en niet de macro getallen van het ministerie van financien of het IMF etc.
  Gaten in de straat bepalen of het goed gaat of niet.


  Maak melding
 85. Je zegt ik ben geen fronter, ik zeg als je als een end loopt en je kwekt als een eend, ben je een eend.

  Jojo sorry maar je klets uit je vette nek en weet totaal niet waarover jij het hebt. Je herhaalt alleen de front propoganda zonder erbij zelf na te denken.

  “En voor de goede orde ik weet heel goed dat Venetiaan honderden miljoenen hulp aan betalingsbalans steun gehad heeft en deze direct door kon storten naar India, Brazilie en Ballast Nedam als afbetaling van Bosje Schulden. Andere delen van deze hulp is besteed/geoormerkt voor de Oost West verbinding en dijken Commewijne en Corinie.”

  Allereerst front heeft niet alleen honderden miljoenen aan betalingsbalanssteun gehad maar ook honderden miljoenen ontwikkelingshulp, dit zijn twee verschillende bedragen.

  En deze direkt kon door storten naar India, Brazilie en Ballast Nedam, van waar heb je dit????

  Ballast Nedam is gewoon netjes uitbetaald met de Surinaamse Bauxiet inkomsten, Suriname heeft het uitstaande bedrag netjes zoals contractueel vastgesteld binnen 200 jaar betaald. Front wilde dit contract openbreken en toen Ballast Nedam niet wilde mochten ze van front vertrekken uit Suriname, dit was het allerstomste wat men kon doen. Ballast had een infrastructuur opgezet met Surinamers om aanbestedingen te doen in het Caribisch en Zuid-Amerikaans gebied vanuit Suriname.

  De Schuld aan Brazilie is pas in 2007 afbetaald, dit ook door toedoen van Front omdat de rente zo hoog was opgelopen. front wilde in het begin niet terugbetalen omdat het om wapenleveranties zou gaan in de jaren 80.

  Die front ezels wisten niet eens dat de staat een lening afsluit en geen partij.

  Kan je bewijzen welke schuld aan India gemaakt door een vorige regering anders dan front is afbetaald en wanneer.

  ” Andere delen van deze hulp is besteed/geoormerkt voor de Oost West verbinding en dijken Commewijne en Corinie.”

  Weer een andere front leugen. De oost westverbinding asfaltering is en wordt gefinancieerd door de EU, geen enkele Surinaamse dollar zit daarin.

  De Coronie en Commewijne dijken ook, zijn geen gelden uit de ontwikkelingssamenwerkeing of betalingsbalanssteun.

  Lees hieronder weer een bericht uit 2009

  ” De bouw van de dijk in Commewijne is in strategisch opzicht één van de belangrijkste maatregelen van de afgelopen jaren. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Het district zal direct beschermd worden tegen de gevolgen van de stijgende zeespiegel. Ook in politieke zin is het een voorname stap.

  Het project kenmerkt de wending die de ontwikkelingssamenwerking met Nederland heeft genomen. “Niet zo lang geleden was de uitvoering van dit project haast ondenkbaar”, zegt Van Ravenswaay. Nederland was niet bereid te financieren. Zelfs het op de agenda plaatsen tijdens het ambtelijk overleg was een bezwaar. Den Haag beperkte zich tot het verwijzen naar alternatieve hulpbronnen.”

  “Oostelijke Oost-Westverbinding [bewerken]Met geld afkomstig van de Europese Unie, de Agence Française de Développement en de Inter-American Development Bank wordt de oostelijke Oost-Westverbinding tussen Meerzorg en Albina gerehabiliteerd. In augustus 2009 werd hiervoor een Project Executing Unit ingesteld, die de kwaliteitseisen, planning en het totale budget van 140 miljoen US dollar in de gaten moet houden. Het project beslaat een weglengte van 138 kilometer en zal volgens de planning 30 maanden duren. De herinrichting voldoet aan de standaarden die opgesteld zijn in het kader van het Initiative for the Integration of the Regional Infrastructure of South America (IIRSA).[6][7]

  In maart 2010 zal het Nederlandse bedrijf MNO Vervat beginnen met de herasfaltering van de weg tussen Tamanredjo (km 20,5) en Moengo (km 95). Het deel tussen Moengo en Albina (km 138) wordt gerehabiliteerd door het Chinese bedrijf Dalian. Het deel tussen Meerzorg (km 0) en Tamanredjo wordt in 2011 aanbesteed. De weg wordt hierbij op sommige plaatsen verbreed en in de bebouwde kom worden fietspaden aangelegd.[8]”

  Genoeg bewijs geleverd dat jij een FRONT leugenaar bent, die het verhaal van die man uit je dikke vette leugenachtige duim hebt gezogen.

  De rest van je onzin laat ik voor jou rekening.


  Maak melding
 86. Toen deze clown de scepter zwaaide op justitie en politie zijn er keer op keer moorden gepleegd op weerloze zwervers, ook een vorm van terrorisme.
  Hij en zijn medewerkers hebben er geen 1 kunnen oplossen, tenzij hij en z’n consorten de moordenaars kennen en beschermde, wat veel mensen uit de samenleving denken.
  Als dat zo is, is hij zelf schuldig aan een vorm van terrorisme.
  Hoe wil je dan Internationaal terrorisme aanpakken die over veel meer geld, kennis en netwerken beschikken?
  Deze man lijdt aan een of ander vorm van dwaasheid!


  Maak melding
 87. Santokhi heeft de plank weer misgeslagen. Hij heeft een Nederlandse format gebruikt om de Surinaamse regering in discrediet te brengen.Zijn beweringen slaan nergens op. Daar trappen wij mooi niet in.Neem bijvoorbeeld “het risico om als terroristen doelwit” gebruikt te worden.Het is duidelijk.

  Suriname wordt in feite gebruikt of aangemaand om de belangen van de grote imperialistische vechtersbazen in het land veilig te stellen of te bewaken. Het dubbele van dit alles is dat de grote inperialistische vechtersbazen niet in staat zijn om op hun eigen grondgebied de eigen burgers veiligheid te garanderen.En dan eist men van het arme Suriname dat het land veel geld moet investeren om de belangen van de imperialisten veilig te stellen.De wil van de machtigen wordt opgelegd aan de minder machtigen.

  Wie niet aan de eisen van de machtigen wil voldoen komt op een zwarte lijst en wordt gestraft. Santoki wil de bevolking van Suriname angst aanpraten.Daar trapt men echter niet in.


  Maak melding
 88. Soms betekend een meerderheid, dat alle dwazen aan één kant staan.

  Het stikt hier van de ongecertificeerde, racistische analfabeten.
  Wat een angst voor Dhr. Santhoki.

  Spartel, spartel, …..
  voel je hem, ja hé,

  het einde is zeeeeer nabij, whahahahahahaha

  Als je het verschil niet kent; tss iemand die genocide op zijn eigen Volk heeft toegepast en iemand die geen drupje bloed aan zijn vingers heeft.

  Dan ben je ver……..
  Echt wel!!!!!

  Strax een publicatie van de negatieve lijsten.
  ff vergaderen.


  Maak melding
 89. @RobG,
  Je hebt helemaal gelijk, terrorisme is niet onstaan door de politieke beleidsvoering van arme landen als Suriname.
  Laat het westen zelf hun problemen oplossen, hij is en blijft loopjongen van Den Haag en het westen.


  Maak melding
 90. @Esmerald,
  Racisme had je een paar dagen geleden moeten zien en lezen, over het artikel dat Bouterse voorkeur geniet boven Santhoki.
  Met name van @Ray, @Who cares en een paar anderen.
  Maar mensen op dit forum weten dat jullie op elkaar lijken.


  Maak melding
 91. Was het geen Santhoki die een onschuldige jongen dood schoot te Charlesburg, ook nog in de rug!
  Dus hoezo geen bloed aan z’n handen en waarom zijn jullie zo kort van geheugen?


  Maak melding
 92. AFU SENSIE WAT EEN KENNIS VAN ZAKEN,HEEL TROTS OP JE,ECHT IEMAND DIE WEET WAAROVER HIJ PRAAT.(je heb gelijk over die eenden die nodeloos staan
  te kwekken)


  Maak melding
 93. Dit is slechts een bevestiging van wat al gedacht werd, want alles kan en mag weer sinds het aantreden van deze regering.

  Deze regering kwalificeer ik als zeer onbetrouwbaar en leugenachtig. De heer Bouterse zei letterlijk: “corruptie zullen wij met wortel en tak uitroeien……”
  Om er maar mee te beginnen: U heeft uw volk voorgelogen en bedrogen, besodemieterd en belazerd, want sinds uw aantreden heeft u van van alles en nog wat geroepen…. maar wat is er waar gemaakt?

  Zelfs het voortborduren op de plannen die er al lagen vond u niet voldoende. U komt met onbetrouwbare plannen waarbij de zaken het dubbele kosten, en zo haalt meneer DE Vos Bouterse het staatskas leeg. U hebt niets bereikt met Suriname en u zult nooit iets bereiken….
  Even heb ik net als al die anderen gedacht dat u het verschil zou uitmaken, ha ha ha….wat en vergissing!

  Wel heer Bouterse, u weet het dondergoed wat er allemaal loos is in uw land. Er zijn tal van mensen die al hun hoop op u hadden gevestigd u hebben aangeschreven. E.e.a. is uitgebreid in de media geweest…….. dus kunt u niet doen of u nergens van afweet……

  De reden dat corruptie en criminaliteit heeft toegenomen is juist omdat u zo slap bent.

  Om politieke redenen laat u graag uw tegenstanders klein maken, maar wat doet u aan de corruptie?

  De praktijken van uw rechter Anandkoemar Charan, ex rechter Frank Truideman, in opleiding Dharmindernath Moerahoe, notaris Soerdjbalie en ga zo maar door….
  wat heb u tot nu toe ondernomen om genoemde mensen te bestraffen daar het u aangetoond is dat zij deel uitmaken van een criminele netwerk?

  Een president die alleen een brandend sigaret zag?

  Wat te denken aan uw achterlijke plan om kinderen over te laten blijven?

  Waarom mogen alleen mensen in de gaarkeukens werken die vrienden of familie van uw aanhangers zijn? Waarom geen eerlijk kans op werk voor anderen? Waarom moeten ze uw aanhanger of uw familie zijn? Waarom verkoopt u levensmiddelen zelf tegen dumpprijzen en doet u alsof de winkeliers zo slecht zijn?

  Schande, een grote schande dat u ook de winkels ondermijnd en zo uw volk van u afhankelijk maakt.

  Dit was niet de afspraak, u beloofde hen een GOUDEN KERST, nou dat werd voor velen eenzame kerst!

  U beloofde hen een rijk leventje, bedoelde u hiermee alleen uw vrienden en aanhangers?

  Dit zijn Afrikaanse toestanden in Suriname, als je daar tot bepaalde groepen behoort, krijg je alles of anders martelen ze je graag.

  Bouterse, dit is geen stijl, dit is alles behalve regeren, dit is alles behalve fair tov uw land en volk.

  EEN OPROEP:
  MAAK NIET STUK WAT NIEUW FRONT VHP IN ZOVELE JAREN OPBOUWDE!


  Maak melding
 94. Resto weet je wat. We gaan de President opnieuw installeren maar nu als Dictator en daarna mag je een klaagzang schrijven en alles zal hijzelf persoonlijk oplossen. Die rechters bijv. zal hij opstaande voet ontslaan en nieuwe laten installeren. Jij tevreden.

  Resto misschien dat je ons ook nog kan vertellen wat front al die jaren heeft opgebouwd. Geen leugens graag, want ik heb geen zin meer jullie leugens te weerleggen.


  Maak melding
 95. Resto je posting is luid en duidelijk,en de keiharde waarheid, en niets anders DAN de waarheid.

  Nu alleen nog wachten op het wakker worden van de slapende Zombies onder leiding van AFU EDE SENSIE, SRA PERO en de rest van het paars gespuis……

  Have a nice day….


  Maak melding
 96. Maandag 27 mei 2013 om 13:25 uur, door John2
  @Esmerald,
  Racisme had je een paar dagen geleden moeten zien en lezen, over het artikel dat Bouterse voorkeur geniet boven Santhoki.
  Met name van @Ray, @Who cares en een paar anderen.
  Maar mensen op dit forum weten dat jullie op elkaar lijken

  Wel John0 wat had je dan gedacht dat gebeuren zou, dat wij de racistische opmerkingen van je ndp horde onbeantwoordt zouden laten gaan zonder gevecht te leveren?!!!YOU EDE BORO ZEKER!!!???


  Maak melding
 97. who cares we hoeven niet te wachten op degene die nog wakker moeten worden. We hebben jou al, als levende zombie die niet kan slapen omdat die stijf door het leven gaat vanwege overdadig coke gebruik.


  Maak melding
 98. Goed zo Esmerald, hou het in het vervolg op een paar woorden. Geen zinnen meer graag op die manier val je niet door de mand als de meest domme waterkanter.

  Trouwens ik heb besloten je niet meer te beschermen tegen je eigen domheid.


  Maak melding
 99. @Afu ede

  Dan ben je zeker niet van de NDP in Suriname !!!!
  Waar zit je op dit moment?!!!
  Op planeet Mars,Jupiter …waar ,waar ..zit je????
  De NDP van Suriname is alles behalve EERLIJK EN OPRECHT!!!


  Maak melding
 100. @Afu sensie

  En hou jij rekening met die ellelange gebrabbel van je die je heer neerschrijft. Het bevat heel veel NONSENS en heeft geen inhoud.
  POT VERWIJT DE KETEL,PAST PRIMA BIJ JOU!!!


  Maak melding
 101. Dhr. Santhoki wordt voor alles en nog wat uitgemaakt.

  Déjà-vu, idem dito dhr. Venetiaan.
  Dit schijnt de stijlloze stijl te zijn van de paarse foetoboi’s
  Ze gaan als gekken te keer, ja, ja, er staat veel op het (persoonlijke)spel…..

  Hoe dom kun je niet zijn, de onderzoeken worden niet persoonlijk door Dhr. Santhokie uitgevoerd.
  Hij is alleen maar de boodschapper.
  Die ongeschoolde achterlijke kakkerlak van bouta, houd jullie dom.
  Het enige wat hij doorgeeft zijn de reistijden. ndp-behaviour, op weg naar een njang dringie partij, met als gevolg dat de SLM voor de zoveelste keer als privé -jet wordt gebruikt.
  Op zakelijk gebied brengt dit niets op, want hij is niet in beeld, nu niet, nooit niet!


  Maak melding
 102. Ray de etnische fronter zegt

  “Dan ben je zeker niet van de NDP in Suriname !!!!”

  Nu moet ik deze oen ook nog gaan vertellen dat van alle politieke partijen in Suriname, alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd zijn in de NDP.

  Ga maar kijken mocht je een keer in Suriname zijn, welke bevolkingsgroepen namens de NDP in de DNA zitten.

  Kijk maar hoeveel hindustanen, Marrons, Javanen, Chinees, Creolen enz.

  Nu effe een vraag aan jou, Hoeveel Marrons of Creolen of Javanen zitten namens de VHP in de DNA??????


  Maak melding
 103. AFU SENSIE: ik voel me geroepen op je vraag gericht aan Ray te antwoorden.

  Ik wil niet hatelijk of vervelend doen, maar misschien zijn ze in de VHP op zoek naar integere mensen, zonder strafblad, en met een stel hersenen..

  Ik bedoel er verder niets mee hoor…

  Bye and have a nice day…


  Maak melding
 104. Tuurlijk kan je niets mee bedoelen poepje, van een ezel kan en mogen we alle reacties verwachten ook deze. Je reactie verdwijnt daarom linea recta in de prullenbak.


  Maak melding
 105. Nou AFU EDE SENSIE ik ben heel vaak ezels tegengekomen op ons prachtig Caribisch Nederlands eiland Bonaire.
  Die leven daar in het wild.

  Je weet wel dat eiland met zn zoutpannen zn flamingo’s, van daar de naam Isla di Flamingo, en ik vond die ezels best wel meevallen qua intelligentie, hadden die Surinaamse ezels in het Surinaamse politiek spectrum en de assemblee ook maar die een fractie daarvan en waren ze ook ze amabel, dan hadden we menig dicussie hier op WKN niet hoeven voeren..

  Bye and again have a nice day…


  Maak melding
 106. Poepie dus je vond die ezels op Bonaire best meevallen qua intelligentie, wedden dat die zelfde ezels jou heel erg dom vonden. Zo dom vonden ze je dat je eruit bent getrapt en op die manier hier bent beland waar je je op je gemak voelt tusen de henk molenaars, ray’s, gmap enz. Jullie zitten namelijk op hetzelfde niveau.


  Maak melding
 107. Nr 1 en 2.

  Here we go:

  Corruption Perceptions Index (2012)Rank: 88 /176 Score:37/100
  The Corruption Perceptions Index ranks countries/territories based on how corrupt a country’s public sector is perceived to be.

  Control of Corruption Percentile Rank: 42%
  Control of corruption reflects perceptions of the extent to which public power is exercised for private gain. This includes both petty and grand forms of corruption, as well as “capture” of the state by elites and private interests.


  Maak melding
 108. No 2 en 3 De Financiën, een grote gatenkaas!

  Measuring transparency Financial secrecy niet ingevuld,
  The Financial Secrecy Index identifies and ranks jurisdictions according to their level of financial secrecy and their share of the global market for offshore financial services. The index focuses on secrecy jurisdictions that have laws and systems which provide legal and financial secrecy to others elsewhere
  Das nou Super geheim tok.

  Measuring transparency Open budget index niet ingevuld.
  The Open Budget Index assesses the availability in each country of eight key budget documents, as well as the comprehensiveness of the data contained in them.
  Idem dito, geen liquide middelen.


  Maak melding
 109. no 3 en 4 Schande, grove schande!

  Global Competitiveness Index (2012-2013) Rank:114 /142 Score: 3.68 /7
  Tsja, ondanks de vele sjeiks die dagelijks binnen vliegen, zeer gebrekkige contacten.

  Press Freedom Index (2011-2012) Rank: 22 /179 Score: -1.00
  This index measures the violations of press freedom in the world. It reflects the degree of freedom that journalists and news organisations enjoy in each country, and the efforts made by the authorities to respect and ensure respect for this freedom.
  Alert, alert, geen vrijheid van speech!!!!!!!


  Maak melding
 110. no 5 en 6 Justitie, Justice for all, maar niet heus!!!!

  Judicial Independence (2011-2012) Rank:50 /142 Score: 4.4 /7
  Judicial Independence is an indicator in the Global Competitiveness Index produced by the World Economic Forum. It measures the perceived extent in which the judiciary of the country is independent from influences of members of government, citizens, or firms.

  Rule of Law (2010) Percentile Rank: 52% Score: -0.090868748
  his dimension captures perceptions of the extent to which agents have confidence in and abide by the rules of society, and in particular the quality of contract enforcement, property rights, the police, and the courts, as well as the likelihood of crime and violence.

  Point estimates range from about -2.5 to 2.5. Higher values correspond to better governance outcomes


  Maak melding
 111. @Afu,

  Eeehhh afu fawaka joengoe, leg die paarse jonkmans uit wat bovenstaande rapportcijfers betekenen hoor.

  Ik heb niet zoveel geduld, dus… doe je best.

  toedels.


  Maak melding
 112. Sang Esmerald is aan het copieren geslagen, nu de hamvraag, begrijpt ze wel wat ze copieert.

  Wie wil mag mag wedden van wel, ik ga voor zekerheid en zeg NEE.


  Maak melding
 113. AFU EDE SENSIE: De Bonairiaanse ezels vonden mij hartstikke intelligent, en ze hebben mij niet eruit getrapt ik hield het na een lang weekend voor gezien op het welliswaar prachtige bounty eiland, maar ik ben een guy van de grotere wereld weet je wel, New York LA,Miami London Sydney etc maar vertoef graag op gezette tijden in de kleine wereld, bij de ezels zolang ze maar niet paars zijn…..

  Have a nice day…


  Maak melding
 114. AFU EDE SENSIE; wil je uitleg?
  Dan kan het niet anders of je bent een paarse ezel…….

  Maar geef niet hoor, domme ezels moeten er ook zijn, paars of niet…..


  Maak melding
 115. Ja AFUU EDE en jij word met de rest van de paarse ezels weggestopt op de moerasgronden van Witboitie, goede verwachting e.o. vlakbij de stinkriolen waar jullie uit moeten drinken….


  Maak melding
 116. Nogsteeds beter dan die beerput waarin jij vertoeft, alle schijt die jij eet en drinkt, komt onbeschaamd hier op waterkant.net naar buiten.


  Maak melding
 117. @Afu,

  Tuurlijk heb ik de bevindingen van het Internationaal Orgaan gekopieerd. De input is afkomstig van de World Bank data. Internationaal gepubliceerd!

  Wat dacht jij dan, dat ik gekke Esje ben of zo, echt niet!

  Of dacht je dat dhr. Santhoki geen bal te doen heeft en zomaar iets uit zijn duim heeft gezogen,whahahahahaha.

  Dhr. Chandrikapersad Santokhi, is een intellectueel met een brede interesse, die gretig gebruik maakt van Internationale wetenschappelijke survey’s.

  En bouta, whahahahahahahahaha, woeiiii, ken hij wel ‘internetten’, Ooooh jeee, of is hij een digibeet.

  afu, das nou het verschil!!!!!!!!!


  Maak melding
 118. Team WK ziet er als volgt uit:

  Spits – Esmerald

  Linksvoor – Who Cares

  Rechtsvoor – Ray

  Middenveld – GMAP, Henk Molenaar, Koos

  Defensie – Pasew , Surinam Patriot, Ira

  Keeper – open goal,…hahaha we hebben geen keeper nodig het is toch altijd naast !!!


  Maak melding
 119. RobG,
  Vanaf mijn jongere jaren in Suriname heb ik mij verdiept in Dictatuur en zijn wreedheden, als je naar onze regio kijkt dan kunnen wij die een stel goede hersens hebben constateren dat Dictatuur alleen maar ellende en achteruitgang heeft veroorzaakt in heel zuid,midden en latijns Amerika.
  Chavez, Saddam Hoessein,Mobuto,Gadaffi hadden miljarden tot hun beschikking en toch hebben ze hun bevolking in grote ellende gestort.
  Bouterse, Obiang laten duidelijk zien dat geen enkele dictator te vertrouwen is.
  RobG, jij bent een paarse uilskuiken met een groot gebrek aan algemene ontwikkeling.


  Maak melding
 120. He Esmerald alleen bij front worden politieagenten gebombadeerd tot intellectueel.

  Maar effe serieus heb je de data van de periode van 2000 tot 2010 afkomstig van de World Bank data. Internationaal ook kunnen vinden of bestond die er niet.

  Misschien dat iemand die intellectueel Santokie moet vragen hoe het komt dat de anti-moneylaundering en anti-terroristen wet niet aangenomen was toen hij minister speelde op Juspol van 2005 tot 2010.
  En ook wat de bevindingen waren van De CFATF en de FATF, op welke plek stond Suriname toen.

  Open goal zegt die patriot, dat is waar, jullie zijn een open goal, we hoeven maar in te koppen.

  Dan verlies ik nog liever van Esmerald, vooral met die kick omhoog, dan van patriot die als een laffe toeschouwer niets inbrengt.


  Maak melding
 121. Er zijn volgens de ranking 87 van de 265 landen die beter scoren dan Suriname, waar leuteren jullie negatievelingen over? Deze organisatie wordt informatief gevoed door partikulieren w.s. ook door Santhokie. Makkelijk scoren zo. En hebben jullie al een donatie gedaan aan deze orga? Het zou slecht zijn voor jullie imago als ze het door geldgebrek niet meer trekken


  Maak melding
 122. Jojo die domme lul had vragen gesteld, wel van mij krijg je geen enkel antwoord. Ik weiger pertinent idiote vragen te beantwoorden.


  Maak melding
 123. @ Sabidieri
  Geen antwoord geven is pas echt dom. Als de vragen moeilijk zijn traint u uw verstandelijkvermogen en als de vragen stom zijn en weerlegbaar, bewijs je mijn ongelijk en stommiteit.

  Nu bewijs je dat je geen antwoord hebt en voor al dat jij niet kunt/wilt bewijzen dat ik ongelijk heb. U bent figuurlijk het kleine stampvoetende jongetje dat gelijk wil krijgen zonder argumenten.

  Sabidieri het is duidelijk u heeft geen antwoord.

  Pero heeft ten minste enig inhoudelijk huiswerk gedaan en feiten boven gebracht waarvoor ik respect heb. Hij geeft wel geen volledig antwoord maar nuanceert stevig waarvoor ik erkentelijk ben.

  Sabidieri u bent van het type dat bedrogen wil worden met loze verkiezingsbeloften en lege verkiezingsprogramma’s en mooie beloften zonder onderbouwing. U staat zometeen met lege handen en bedelt voor een portie bruine bonen met keistenen.


  Maak melding
 124. het valt mij op dat front en die redimusus in paniek zijn geraakt door sesos …ze weten niet welke kant op ze moeten kijken .
  die santhoki raakt in de war dat hij 8 negatieve punten oproept over suriname in het buitenland .die santhoki komt zelf s met terrorisme cel …terwijl santhoki zelf op een terrorist lijkt .zie wie die zelfmoordenaars zijn dan weet je genoeg ,zelfde uiterlijk .

  oeng kang doe sang oeng wanie ,het volk is niet dom .
  front denkt nog steeds dat ze in 2009 leven waar ze het volk voor de gek kon houden .
  het volk is wijzer geworden ,het volk wil vooruitgang. geen achter uitgang en vriendjes politiek waar de gronden van mensen werden ingenomen door pl en de vhp.
  waar er gesjoemeld werd met gronden van de kleine man ,waar vhpers grote hectare gronden toe eigenden ,waar er onderhandse gunningen werden gegeven aan eigen fronters
  ik heb een maand terug vertelt van die ijzeren brug richting domburg die over de para kreek loopt .
  die gehele boven dek heeft de nps samen met de vhp gespannen om het weg te halen zodat die grote daf truks met die grote boomstammen er op kunnen rijden .
  al die wegen worden kapot gereden door die daftruks met grote boomstammen .kapitaal verlies terwijl deze boomstammen op het water vervoert moet worden .
  en sommige redimusus hebben het er over dat vene wegen maakt .kaka oeng no sabie niets weten ze wel dom lullen achter die pc van ochtend vroeg tot de volgende dag .
  laat pero dom zijn zoals er wordt gezegd door deze leeg lopers .front is nog geen eens waard om oppositie te voeren ,ze kunnen het beter over laten aan doe .

  bouta kraktie mie mang .


  Maak melding
 125. @Lucien
  Je zegt op maandag 27 mei 2013 om 18:50 uur, door Lucien:
  “Er zijn volgens de ranking 87 van de 265 landen die beter scoren dan Suriname …….”

  Waaaaatttt? 265 landen???
  Voor straf moet je maar alle 265 opnoemen.
  Ik kan nog wat van je leren.
  Ik ken er maar 193 (incl. het Vaticaan).
  Ik hoor van je ….. 😆


  Maak melding
 126. Van een dergelijke laffe politicus??? gaan er niet twaalf, maar minstens dertien in een dozijn.

  Chandrikapersad Santokhi moet zijn: Sang?-dré-KA-persad Sandopie (dwerg).

  Kom met beleid voor Suriname, maar niet met jou doorgestoken kaart vanuit het buitenland.

  Op een dergelijke RACIST pur sang, zit niemand op te wachten. Racisten binnen zijn VHP – Verschrikkelijke Hypocriete Ploerten, nagelaten.

  De NDP of MC zal nimmer met een dergelijke TROEP in zee moeten gaan na de verkiezingen van 2015 of wanneer. Er zijn namelijk genoeg integere Hindostaanse broeders die de belangen van de Surinamers als geheel wensen en willen verdedigen. Hetzij binnen de NDP, MC of langs andere politieke wegen in Suriname.

  De VHP is niet uit op samenwerking, maar eerder uit op het zetten van een valkuil. Het is een partij die het niet waard is om de belangen van Surinamers als geheel te behartigen.

  We benne benieuwd!


  Maak melding
 127. Beste ALLEN,

  Dank voor uw steun en stem voor de stukken ik af en toe schrijf.

  Binnenkort zal heel de wereld de onthullende bekentenissen zelf mogen zien van een crimineel die open en bloot verteld over de praktijken van o.a. notaris Soerdjbalie.

  Tevens zult u praktijken van rechter Charan door dossier en beelden duidelijk worden gemaakt.

  Ook zult u dan naar de woorden van een zeer omstreden parlementariër luisteren, ik verzeker u dat u met flapperende oren ernaar zult luisteren en een rood oortje aan over zult houden.


  Maak melding
 128. Dit is slechts een bevestiging van wat al gedacht werd, want alles kan en mag weer sinds het aantreden van deze regering………..

  Deze regering kwalificeer ik als zeer onbetrouwbaar en leugenachtig. De heer Bouterse zei letterlijk: “corruptie zullen wij met wortel en tak uitroeien……”
  Om er maar mee te beginnen: U heeft uw volk voorgelogen en bedrogen, besodemieterd en belazerd, want sinds uw aantreden heeft u van van alles en nog wat geroepen…. maar wat is er waar gemaakt?

  Zelfs het voortborduren op de plannen die er al lagen vond u niet voldoende. U komt met onbetrouwbare plannen waarbij de zaken het dubbele kosten, en zo haalt meneer DE Vos Bouterse het staatskas leeg. U hebt niets bereikt met Suriname en u zult nooit iets bereiken….
  Even heb ik net als al die anderen gedacht dat u het verschil zou uitmaken, ha ha ha….wat en vergissing!

  Wel heer Bouterse, u weet het dondergoed wat er allemaal loos is in uw land. Er zijn tal van mensen die al hun hoop op u hadden gevestigd u hebben aangeschreven. E.e.a. is uitgebreid in de media geweest…….. dus kunt u niet doen of u nergens van afweet……

  De reden dat corruptie en criminaliteit heeft toegenomen is juist omdat u zo slap bent.

  Om politieke redenen laat u graag uw tegenstanders klein maken, maar wat doet u aan de corruptie?

  De praktijken van uw rechter Anandkoemar Charan, ex rechter Frank Truideman, in opleiding Dharmindernath Moerahoe, notaris Soerdjbalie en ga zo maar door….
  wat heb u tot nu toe ondernomen om genoemde mensen te bestraffen daar het u aangetoond is dat zij deel uitmaken van een criminele netwerk?

  Een president die alleen een brandend sigaret zag?

  Wat te denken aan uw achterlijke plan om kinderen over te laten blijven?

  Waarom mogen alleen mensen in de gaarkeukens werken die vrienden of familie van uw aanhangers zijn? Waarom geen eerlijk kans op werk voor anderen? Waarom moeten ze uw aanhanger of uw familie zijn? Waarom verkoopt u levensmiddelen zelf tegen dumpprijzen en doet u alsof de winkeliers zo slecht zijn?

  Schande, een grote schande dat u ook de winkels ondermijnd en zo uw volk van u afhankelijk maakt.

  Dit was niet de afspraak, u beloofde hen een GOUDEN KERST, nou dat werd voor velen eenzame kerst!

  U beloofde hen een rijk leventje, bedoelde u hiermee alleen uw vrienden en aanhangers?

  Dit zijn Afrikaanse toestanden in Suriname, als je daar tot bepaalde groepen behoort, krijg je alles of anders martelen ze je graag.

  Bouterse, dit is geen stijl, dit is alles behalve regeren, dit is alles behalve fair tov uw land en volk.

  EEN OPROEP:
  MAAK NIET STUK WAT NIEUW FRONT VHP IN ZOVELE JAREN OPBOUWDEN!


  Maak melding
 129. We zitten nu 3 jaar met deze vloek van ee santhokie en alles wat hin zei is i zijn regeerperiode waarheid geworden.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES