maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameSantokhi niet veel minder populair dan Bouterse

Santokhi niet veel minder populair dan Bouterse

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 mei – VHP-leider Chandrikapersad Santokhi ligt in de laatste opiniepeiling niet ver achter Desi Bouterse qua populariteit. Volgens peilingbureau Sesos haalt de oud-minister van Justitie & Politie een score van dertig procent als favoriete presidentskandidaat. Bouterse is bij iets meer dan veertig procent van de respondenten de kandidaat.

Opmerkelijk is ook het ruime percentage dat een andere kandidaat voorstaat. Ongeveer acht en twintig procent heeft die voorkeur, dat is ruim een kwart van het totaal. De meeste respondenten die voor Bouterse gaan, zitten in de leeftijdsklasse van achttien tot en met vijf en twintig jaar. De groep die Santokhi als favoriet heeft, is merendeels ouder dan vijf en twintig jaar. De meeste steun voor Bouterse komt van de Afro-Surinamers, Javanen en Inheemsen.

Ook bij Chinezen en Marrons is er aardig wat steun voor het staatshoofd. De minste aanhang heeft hij bij de Hindostanen. De twee leiders scoren qua prestatie ongeveer even goed. Voor zijn prestaties krijgt Bouterse bijna een acht. Santokhi krijgt ongeveer evenveel als oppositieleider. Volgens Sesos is een groot deel van de respondenten voorstander van een coalitie van de VHP en Bouterse’s politieke partij NDP. Dat dan na de verkiezingen van 2015.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

63 REACTIES
 1. je kunt nimmer en nooit een crimineel/moordenaar-drugs veroordeelde en een gerespecteerde man vergelijken.

  als je alleen al kijkt naar de c.v. van deze heren n.l. ddb en santokhi,dan is het hemels breed verschil…

  alleen al de ontwikkeling opleiding,parate-kennis,,neen , geen vergelijking nimmer nooit..


  Maak melding
 2. Sesos is niet betrouwbaar en wellicht van NDP huize.

  Laat een echt onafhankelijke bureau een gedegen peiling doen dan zul je zien dat de criminele president het totaal aflegt tegen Santokhi.

  En over de jeugd die Bouterse aanhangt, die is het kansloze kans arme deel van de jeugd. Die denkt DD Bouterse heeft geen of weinig opleiding hij moordt en steelt ook van de staat dus wij kunnen dat ook.

  Het deel van de jeugd dat niet eens een mulo diploma heeft dat verzwijgt Sesos wijselijk.


  Maak melding
 3. Als bakra sta ik vrij neutraal tegen de Surinaamse politiek en het volgende valt op:

  @ Kinkie:
  Santokhi heeft een ongewapende jongen in de rug geschoten en vermoord. Daarnaast heeft hebben hij en zijn vrouw van drugsdealer Segebai een groot stuk grond cadeau gekregen. Ja mooi cv is dat…om nog maar niet te spreken over alle drugs die onder zijn leiding is verduisterd uit politiemagazijnen. Om nog maar niet te spreken over al die dieven en grondrovers zoals Jogi die hem omringen. Nee Santokhi is een pot nat als de NDP echter het racistisch gedachten goed reageerders Ray en Kinki hierboven verblind ze om dit te zien.

  De uitkomsten van dit onderzoek bevestigen enkel het beeld van de VHP als etnisch racistische partij. Suriname en met name de Surinaamse jeugd denkt niet meer in etnische zuilen.


  Maak melding
 4. @ GMAP,

  Bericht gelezen, maar belangrijk is wat ze niet zeggen en dat is dat ze samenwerking met de NDP niet uitsluiten.

  De VHP is net zo machtsgeil als elke andere partij en het feit dat ze zelf de laatste jaren in mindere mate toegang hebben tot de honingpot (lees grondroven, zelfverrijking door opdrachten aan hun kring te geven etc) maakt dat ze tot alles bereid zullen zijn om weer aan de macht te komen, zelfs samenwerken met de NDP. Het is niet voor niets dat Santokhi reeds meermaals toenadering heeft gezocht tot de NDP het afgelopen jaar en ze zich niet aan front willen committeren.


  Maak melding
 5. @ GMAP,

  Bericht gelezen, maar belangrijk is wat ze niet zeggen en dat is dat ze samenwerking met de NDP niet uitsluiten.

  De VHP is net zo machtsgeil als elke andere partij en het feit dat ze zelf de laatste jaren in mindere mate toegang hadden tot de honingpot (lees grondroof, zelfverrijking door opdrachten aan hun kring te geven etc) maakt dat ze tot alles bereid zullen zijn om weer aan de macht te komen, zelfs samenwerken met de NDP. Het is niet voor niets dat Santokhi reeds meermaals toenadering heeft gezocht tot de NDP het afgelopen jaar en ze zich niet aan front willen committeren.


  Maak melding
 6. sesos of geen sesos doet er niet toe .bouterse is en blijft de sterke man van mijn suriname .paars zit niet te wachten op uitslagen van prognoses ,paars wil en gaat in het praktijk bewijzen dat zij ons het surinaamse volk achter zich heeft .

  sommigen beginnen te roepen dat santhoki pres wordt .
  de tijd zal het leren als santhoki pres wordt .
  voorlopig hebben deze fronters de tijd gehad om te bewijzen wat ze konden maar ik denk dat zij niet van hebben gebakken .
  castelen van de spa en de nps zijn te verwaarlozen bij de komende verkiezingen weet ik honderd procent zeker .wat castelen doet is hopen dat hij mag blijven waar hij nu zit .die verkiezingen gaan tussen die etnische vhp en de ndp nationale democratische partij en de verenigde hindustaanse partij .ze zeggen hervormings partij maar ik zie geen hervorming in de vhp het is puur india of pakistan wat die toppers betreft .ze zijn en leven in suriname en ze weten niet wat samen is .
  en de vhp is corrupt meer dan die somo .mocht de vhp in de regering komen hoop ik dat men o.w. en justitie niet aan de vhp afstaat .dit zijn ministeries die de nps altijd heeft afgestaan aan de vhp en van daaruit konden deze vhpers flink sjoemelen met gronden en ondehandse gunningen .de vhp heeft maar een doel en die doel is hun eigen mensen bevoordelen ,zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten ,wat de vhp al die jaren met onderhandse gunningen aan corruptie heeft gepleegt hebben zij het idee dat ook paars het doet .ik weet niet als het waar is dat abrahams onderhandse gunningen heeft uitgevoerd ,als dat zo is moet men ingrijpen mochten er bewijzen zijn ,wel weet ik dat de vhp ongeslagen kampioen is in onderhandse gunningen .
  volk van suriname wees waakzaam ,wees alert laat je niet wijs maken door een regering die nog net aan de macht was en waar de babys dood gingen omdat vene deviezen had maar geen baby voeding kocht ,het volk had vene die mandaat gegeven om te regeren maar het leek wel alsof somo de president was .mensen wordt wakker .bouterse heeft de uitstraling dit land op grote hoogte te brengen zonder steun van olland .

  bouta go go


  Maak melding
 7. Alleen een echte MAN durft zijn vijanden een hand te reiken en vrede te sluiten.

  Een echte LOSRER leeft in haat door, blijft kwaad en bereikt uiteindelijk niets, gaat dood door verbetenheid en verdriet.


  Maak melding
 8. Trouwens waterkant.net zit vol met Losers net als Basja Vene ook zo’n loser die NDP met wortel en tak zou uitroeien, uiteindelijk heeft hij zijn eigen sekte NPS uitgeroeid.


  Maak melding
 9. Om president van Alle Surinamers te worden moet je op de eerste plaats Surinamer zijn. Santokhi is eerst Hindoestaan dan pas Surinamer. Bovendien is hij de leider van een partij die uitsluitend etnisch en racistisch van aard is. Iedereen weet dat!


  Maak melding
 10. @ blaka rowsu,je hebt groot gelijk,een surnaamse president voor suriname,maar zeker ook een eerlijke president voor suriname,en een die zijn beloftes waarmaakt,en zeker geen moordenaar als president,als je begrijpt wat ik bedoel,begrijp je wel wat ik bedoel ?


  Maak melding
 11. vene is een wieatie president die man kan het surinaamse volk niet verenigen en dat steekt mij zeker .neem jou verlies en schud de hand van jou winnende tegenstander die het volk daar heeft gezet .doe het niet om bouterse maar doe het om het volk ,geef een voorbeeld hoe het moet .en daarom is er geen eenheid in het land ,het is persoonlijk geworden en vene geeft geen goed voorbeeld ,het doet pijn dat hij de verkiezingen heeft verloren ,dus hij haat het volk .het is een slecht mens wieatie soort biek kil jongoe .je mag het weten ik ben kwaad op die man terwijl ik vroeger npser was .neem jou verlies en schud de hand van jou president die democratisch gekozen is ,wees een voorbeeld voor de natie op dat moment .die vhpers als hindustaan hebben bouterse gefeliciteerd en jij als creool laat het afweten!!! doet het niet tegen jou eigen mensen .wat voor man is vene .
  bouta is niet perfect zonder meer maar ik heb geloof in deze man hij is geen slecht mens ,hij doet wat voor het volk en pero is tevreden met nog duizenden surinamers .
  niet een ieder kan van je houden toch .het praktijk moet uitwijzen wat mijn president waard is en presteren doet hij in drie jaar .zowel in financieel opzicht .
  mensen mogen roepen dat ze niet meer op de ndp stemmen allemaal zijn het fronters die dat roepen .

  bouta gado bing vergeef didibrie soema na joe foe no vergaaf .
  die blanken hebben zoveel schade op de wereld veroorzaakt tegen anderen maar ze worden vergeven .
  die blanken bepalen wanneer er een misdaad verjaard en de rest moet het aannemen .in suriname wil men een commissie in stellen voor die ollander en front mag het niet terwijl de oas geen moete heeft zij weten heel goed wat die witte man heeft aangericht in zuidamerika dus hebben zij begrip ,maar die front en ollanders dachten te komen bepalen .noot zal het lukken zolang bouterse leefd .ik sta aan zijn kant als het om die ollanders gaat en front .ze lopen achter die ollanders die heel veel bloed aan hun klauwen hebben en niemand die wat heeft kunnen zeggen,ze hebben geprobeert de acp te weerhouden die vergadering in suriname te houden ,zie ook die opgezette zaak van die zogenaamde kogel brief ,ze wilden de indruk wekken dat het paars is die suriname onveilig maakt ,maar ding lee .olland heeft bepaalt dat die documenten pas na 60 jaar geopend mogen worden ,dus de slager die zijn eigen vlees keurt hihihihi deze ollanders zien front als hun schoot hond meer is het niet ,olland bepaalt voor front niet voor paars.

  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .

  bouta kraktie mie mang .


  Maak melding
 12. MENSEN MENSEN,IK WAS EEN PAAR JAREN TERUG IN SUR,TOEN WAS OOM RONALD AAN HET STUUR,DENG Mang LEER SLIPPERS DENG BE BORI NJANG.MI NO DENKI DAT A VOLK WANI NA TENG DAT BAKA


  Maak melding
 13. de vhp zegt niet happig te zijn om met de corrupte ndp samen te werken !!!.ma mie gado schaamt de vhp zich niet dat te zeggen .deze partij is onverslaanbaar als het om corruptie gaat .wat corruptie betreft sta ik in dit geval toch aan de kant van de nps die een waardeloze president heeft voor gebracht maar ik kan mij niet herinneren dat ze corrupt waren .maar dat de vhp een grote mond opzet als het om corruptie gaat moet je zelf zien hoe ze duven om hun eigen schoon te praten …ja dit geldt voor de mensen die het niet willen weten hoe corrupt de vhp is .
  maar goed het volk zal beslissen .ze zeggen dat ze niet willen samen werken maar mijn president staat open voor iedereen en dat vindt ik prachtig een waarachtige leider die zich als een vis in het water voelt .
  bouta go go


  Maak melding
 14. Mijn buurman was tijdens de laatste verkiezingen de grootste fan van Bouterse, je zag toen door het bos van paarse NDP vlaggen zijn huis niet meer. Wat jammer nu dat SESOS deze buurman niet heeft geënquêteerd. Deze goede man wordt tegenwoordig alleen nog paars van woede als hij de naam Bouterse hoort noemen. Als SESOS de geënquêteerden uitzoekt en de antwoorden in een bepaalde richting stuurt, moet het je niet verbazen dat je dit soort onrealistische uitslagen krijgt. Ik denk dat nu zelfs Brunswijk een grotere kans heeft, dan Bouterse, om de volgende president van Suriname te worden, over hoeveel groter de kansen van Santokhi zijn wil ik het niet eens hebben.


  Maak melding
 15. Pero ik geef je groot gelijk,die man vene is haatdragend onwaardig voor een president.Misschien komt het door zijn RODE LIPPEN (PIETER BAAS)


  Maak melding
 16. Venetiaan heeft “Rode Lippen”das mooi en waar,..maar noem 1 persoon die hij vermoord heeft.
  Venetiaan heeft geen internationaal opsporingsbevel aan zijn kop.
  Vergeet niet dat Venetiaan Bouterse en Brunswijk heeft verbroederd. Zonder Venetiaan was Suriname verwoest door de rebellen “Jungle Commando”.
  Zonder Venetiaan betaalde je nog 1000 gulden voor een puntbrood.
  Zonder Venetiaan was er geen vrede!!!
  Dus no kos a mang so,.ooktoe ing lever wang bijdrage gie Sranang!!


  Maak melding
 17. suri patriot no mik mie tak san jere .je hoeft niemand te doden maar je bet slecht .die opsporingsbevel van olland geloof ik niets van dat is politiek .olland is de mekka van de drugs dat is bewezen wie houden ze voor de gek .
  die dokumenten die ze voor 60 jaar willen bewaren moeten zij nu openen zoals de acp wil en zelfs de pvda waarom doen ze dat niet ,dus zij bepalen he!!! zo werkt het niet misschien voor front dat die ollander voor ze bepaalt .venetiaan heeft niets verbroederd venetiaan is jaloers dat brunswijk is gaan samen werken met bouterse hij had het niet verwacht , ga jou achterban vertellen dat vene vrede heeft gebracht met brunswijk .welke jungle commando ,brunswijk was een boef en is een boef die tot parlementarier is gemaakt door vene ,vene wilde graag president worden dus moest hij brunswijk accepteren ondanks de moorden die hij gepleegd had en de verkrachtingen ,verder is onze valuta in goede handen .wat jij doet is steeds die zelfde nummers draaien .het enige wat vene goed heeft gedaan is monetair maar deze regering doet het prima op monetair gebied ik laat mij door de oppositie niet om de tuin leiden hoor .internationale instellingen prijzen suriname en dat moet iedere surinamer blij zijn ongeacht zijn politieke kleur maar wat deze fronters doen is hopen dat het slecht gaat ,koste wat het kost ze willen regeer macht ,ze hopen dat het slecht gaat dit is dat vene denkbeeld haat niet gunnen dat is front .maar die trein dendert door tot 2015 zolang wij bouterse accepteren en wij dulden hem .

  bouta go go


  Maak melding
 18. Onbegrijpelijk dat Bouterse voor zijn prestaties een 8 krijgt. Welke prestaties dan? Hebben de respondenten soms koeiestront in hun ogen?


  Maak melding
 19. Bouta heeft in zijn leven talloze onschuldige Surinamers vermoord en vele waardevolle Surinamers het land uitgedreven. De man heeft maar 1 visie en dat is: hoe blijf en behou ik de macht om met mijn familie en kleine kliek ‘vrienden’ van het geld van de Surinamers te genieten. Hij blijft maar beloven zodat hij niet in Santo Boma hoeft. In Nederland is hij niet welkom. Hij is alleen welkom voor de Bijlmer Bajes. Santokhi heeft dat soort problemen niet. De keuze tussen Santokhi en Bouterse is gauw gemaakt


  Maak melding
 20. *Groep die BOUTA steunt: tussen de 18 en 25 jaar:
  Puberbrein! Kan nog niet relativeren!

  *Groep die SANTHOKIE steunt: boven 25 jaar:
  Beneveld brein (alcohol of alzheimer), onderdrukt of suïcidaal!


  Maak melding
 21. De groep jongeren tussen de 18 en 25 jaar, hebben duidelijk geen notie van wat er in het land gebeurt, als je weer als een ezel op deze moordenaar gaat stemmen, dan verdien je ook niet dat je het ooit beter gaat krijgen, en kun je beter nu al je graf instappen.


  Maak melding
 22. Ik wil bouta uit-dagen,,om een LIVE debat aan te gaan met santokhi onder leiding van een buitenlandse journalist op t.v.

  hij moet niet weg lopen of schuilen of ziek worden voor deze uitdaging..laat hij zijn ballen laten zien

  ik ben benieuwd of hij bouta dit aankan..


  Maak melding
 23. Maakt niet uit wie er President wordt.

  Surinamers verwachten economische groei maar hebben een gebrek aan individuele productiviteit. Mensen wachten op hun leiders alsof het verlossers zijn die ervoor zorgen dat ze een huis en een auto zullen krijgen.

  Maar vergeten dat ze zelf de mouwen moeten opstropen ipv wachten op de overheid.

  Ieder mens heeft een talent en het is de taak van de maatschappij dit naar boven te halen. Jongeren tussen de 18 en 30 jaar zijn zich te weinig bewuste wat de economische potentie van het klein en midden bedrijf is en wachten op de regering om banen te creëren.

  De Surinaamse bevolking heeft al decennia toegestaan dat het onderwijs ver beneden de maat is. Hierbij is niet alleen de overheid te blaimen maar ook het gebrek aan ouderlijke interesse voor wat het lesmateriaal is en wat hun kinderen precies leren op school.

  Als in de 21ste eeuw een land haar schoolboeken nog moet importeren terwijl andere volkeren al duizenden jaren in staat zijn papier te produceren, kun je je afvragen in welke eeuw de Surinaamse bevolking zich waant.

  Geen wonder dat Suriname altijd wordt geregeerd door rovers en moordenaars dus stemmen is sowieso valse hoop.

  Maar vergeet niet …. we maken het zelf mogelijk !!!!!


  Maak melding
 24. Er moet nooit meer een samenwerking van coalitie vorming komen tussen NDP en NF/VHP(NL).
  De enigste wat de VHP Leiders moeten doen is overlopen naar de NDP.
  Een etnische Leider is niet in staat om een eenheid in dit land te brengen.
  Een etnische Leider kan ook geen natie vorming tot stand brengen.
  2015 moet een einde betekenen van NF/VHP, omdat de massa/burgers/totale volk zal stemmen voor NDP/MC(PL+AC/ABOP).


  Maak melding
 25. Blaka Rowsu.
  Kan je mij uitleggen wat Charley bedoeld.
  Bouterse is eerst Indiaan Ingie dan pas surinamer.
  Bouterse is een moordenaar, drugs veroordeelde crimineel die protesterende jongeren intimideert en als vijanden van het volk neer zet.
  Als de jongeren van Suriname massaal op bouterse gaan stemmen dan is er iets fundamenteel mis in ons land, iets waar wij ons zorgen moeten maken voor de verdere toekomst van ons land.


  Maak melding
 26. Dit klopt, alles is al voorbereid, Chandrika de pres,
  de huidige kijkt mee meer niet, en de volgende rommel begint in 2015.


  Maak melding
 27. Waarom zijn mijn zwarte broeders op deze site zo gefrustreerd ? Slapen jullie misschien niet goed ? Worden jullie te donker van de felle zon of is jullie favoriete restaurant gesloten ?

  Later !


  Maak melding
 28. Bouterse is een volkspresident en hij kan mensen inspireren . dagelijks is er op de radio een slogan die ik heel inspirerend vind .. ik vraag U niet om van te houden …..

  Santokhi daarentegen wordt niet door iedereen gedragen omdat hij zich nog steeds meer Hindoestaans voelt dan
  Surinamer en hij heeft liever dat Suriname weer in de schoot van Blanda terugkeert .en die zitten natuurlijk te popelen want ze zitten natuurlijk in een diepe shit en er is nu heel veel te halen in SU . wat moest Santokhi vorig jaar komen vertellen aan de Tweede Kamer in Den Haag ? en waarom heeft hij alleen die Koeli clubjes in Den Haag bezocht ? op zo’n President zit men echt niet te wachten in Su .


  Maak melding
 29. 2013 verschil tussen VHP en NDP is 10 zetels in het voordeel van Bouterse. In 2014 als de voedselpakketten stroom vanuit Nederland naar Suriname op gang komt en de staatskas leeg is staat het NDP een straatlengte achter ten opzichte van het VHP. Je ziet nu al barsten binnen het NDP bolwerk. Verkiezingsbeloftes worden niet nagekomen, gunningen gaan naar bevriende relaties, talloze leningen worden er afgesloten en Suriname voert de corruptielijsten aan. Mensen gaan dit niet pikken.
  Kwestie van een lange adem maar Bouterse graaft zijn eigen graf en Santhoki is straks de nieuwe sterke leider van Suriname.


  Maak melding
 30. Bonoo,
  Suriname kiest duidelijk voor een ongeschoolde massamoordenaar , mensenrechtenschender met een zeer slechte verleden.
  Als ik jullie reactie hier op dit net leest vraag ik mijn zelf af wat voor inspiratie jij vindt bij bouterse.
  Hij inspireert jullie om niet te werken,drugs te verkopen, criminele pad opgaan en hoe je jou tegenstanders op de zogenaamde vlucht dood te schieten.


  Maak melding
 31. Santokhi niet ver achter Bouterse als favotiete kandidaat…….Let Wel!!

  voorbeeld;

  15000 stem inheemsem/marron is goed voor 45000 stemmen!

  geef Chan ook 15000 stemmen x 3, da schiet hij DADA voorbij tog? 😉


  Maak melding
 32. wat moest Santokhi vorig jaar komen vertellen aan de Tweede Kamer in Den Haag ? en waarom heeft hij alleen die Koeli clubjes in Den Haag bezocht aldus @Bonoo!

  Panka alsook Wijdenbosch kwamen naar Z-O, gaven hun “lezing”, en vervolgens togen zij naar een Mandir in D-H 🙂 🙂


  Maak melding
 33. PARBO word jij niet moe van jezelf, en van al die djogo’s die je naar binnen giet, om vervolgens je onzin hier te spuien.

  En we hebben liever 200.000 duizend postings van GMAP van 1 van jou!!!!!!

  HAVE A NICE DAY….


  Maak melding
 34. @ Who cares,
  Tanks.
  parbo, zolang ik leeft zal ik die massamoordenaars president van jou bekritiseren schroef het in jou paarse waterhoofd.
  Met Santhoki als president zal Suriname weer welkome zijn in de beschaafde wereld, velen beschaafde democratische deuren zullen weer open gaan.


  Maak melding
 35. hhihihihihhihihihihi gmap zegt
  met santhoki aan het hoofd zal het weer goed gaan in su .

  santhoki was al aan de macht wij kennen hem gmap .hij zat in front ze werden naar huis gestuurd ,ik denk dat je slaapt omf droomt .die crimineel segebai waar santhoki zaken mee was aan doen kennen wij ook .ook in drugs zaken zat santhoki hoor .laat santhoki jou leider zijn trouwens hij is jou leider ook niet je bent buiten lander waar hebben jij en die redimusus het over .in suriname weten wij alles over front ,ze hebben 15 jaar de kans gehad maar waren bezig met corruptie .de enige die toch wat deed was basja vene op monetair maar die vhp was corrupt bezig vraag ballesar vraag gilds van spa castelen zegt nu paars heeft niets van gebakken .ik vindt jullie zielig doen .ons volk slaapt niet alles is nog vers in het geheugen mie mang !!!alles wordt herhaalt straks bij de vergaderingen van de ndp om het volk op te frissen van de wantoestanden ten tijde van front .de ndp is veerkrachtig mie mang het zijn geen domme jongens .wij kunnen die fiool goed spelen wij spelen niet vals …wij hebben geen hulp nodig van olland egie doe egie dinkie .,dat na mang .wij kopieeren niet .ik heb jullie al aangegeven dat die strategie van de ndp al is bepaald de tijd is nog niet rijp om er mee naar buiten te komen dat bepaald de president wanneer het zover is .het zit vol verrassingen .pasinsie is een schone zaak , geduld .

  je ziet dat de president niet veel loslaat na alles wat er wordt gezegd , geduld is een schone zaak .
  front moet eerst uitrazen ze zijn nu in paniek van wat sesos heeft gezegt en ze denken van die waternoot te profiteren maar let op mijn woorden ,het volk slpaat niet ze weten dat front 15 jaar aan de macht was met die dicht geslipte en beboste sloten ,wij zitten 2,5 jaar .no broeia .

  bouta kraktie mie mang .


  Maak melding
 36. =De meesten die voor de NDP stemmen kennen maar een woord en dat is GRATIS alles krijgen.

  =Laat een ieder maar ook weten dat Chavez een zware puinhoop heeft achtergelaten in zijn land door het gratis weggeven van huizen en dergelijke spullen.

  –Venezuela heeft op dit moment haast geen toiletpapier.

  Bouterse wilt graag zijn vriend opvolgen.

  =Mensen let op de inhoud van een programma en het voorruitgang voor land en volk voordat je gaat stemmen. Stem ook niet op een persoon die haast niets weet over nationaal en internationale regels en economie. Vooral als deze persoon eigen belangen voorop stelt. Amnestie bv

  =Bouterse heeft zijn beloftes niet echt waar gemaakt.


  Maak melding
 37. Die NDP gasten zeggen dat Santhoki niet door iedereen wordf gedragen maar t zelfde geldt voor die rattenkop bouta. Binnenkort gaat hij zich weer vertonen tussen de beschaafde wereldleiders…onze paria president. Misschien weer een gefotoshopte foto van de hand van Biden hahahahaaaa vuile rat


  Maak melding
 38. als deze moordenaar zó populair in sme,waarom heeft hij zijn paartij dán de hulp nodig van de v.h.p.,die hij ddb na de verkiezing gezegd heeft,,,als ik ddb wil,kan ik de helft van jullie laten opsluiten,,en de andere helft tot vijanden verklaren en nu smeekt hij de zelfde v.h.p. om een coalitie te vormen..

  wat een schaamteloze moorenaar..

  hij kan nergens zijn ei meer kwijt


  Maak melding
 39. VHP-leider Chandrikapersad Santokhi ,En VHP zijn heiliger dan de PAUS!

  Was VHP& CONEUTEN 35jaar geleden zó goed waren wij vandaag de dag allemaal in Suriname.Was het in ons geliefde Suriname vele malen beter om te vertoeven!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding
 40. peilingbureau Sesos

  Willen de knopendraaiers vertellen wie ze zijn en meer over deze “peiling” vertellen? Durven jullie dat wel? Wie a zegt, moet ook b zeggen,enz, als je geloofwaardig en betrouwbaar wil zijn en overkomen.

  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  Abraham Lincoln


  Maak melding
 41. Pero,
  Laten even naar de feiten kijken.
  Bouterse staat op opsporingslijst van Interpol.
  bouterse is bij verstek veroordeeld voor drugshandel.
  Bouterse is hoofdverdachte in het 8 december proces.
  Bouterse mag zijn poten niet overal zetten anders wordt hij opgepakt, bouterse regeert met een amnestiewet, bouterse is verantwoordelijk voor het bloedbad te moiwana.
  Leest Dit goed en laat het tot jou doordringen,http://nl.wikipedia.org/wiki/Chandrikapersad_Santokhi
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Desi_Bouterse
  pero graag jou antwoord a.u.b


  Maak melding
 42. Het etnisch ‘kankergezwel’ in Suriname is zo uitputtend aanwezig dat een deel van het kiezersvolk (lees: creolen) liever Bouterse met zijn criminele verleden als president hebben dan Chan Santhoki die geen strafblad heeft. DWZ al heeft Bouterse de meeste gruwelijkste daden op zijn geweten dan nog zal men voor hem kiezen. Santhoki heeft dan geen schijn van kans.

  Heel wrang!


  Maak melding
 43. Pero heeft geen enkel antwoord op geen enkel feit dat hem wordt voorgelegd over zijn DaDa Bouta, de man die hij aanbidt alsof het zijn eigen moeder of vader is. Pero komt alleen maar met onzinnig gewauwel of simpele slogans als ‘Bouta go, go, go’.

  Het lijkt meer alsof hij met die slogan in het Surinaams het achterwerk van DaDa Bouta bejubeld en de achterlijke paarse paupers kennende en hun grenzeloze aanbidding, zal het me niet eens verbazen.


  Maak melding
 44. Surinamers zijn klaarblijkelijk het meest ontevreden volk van het westelijk halfrond. Weten doorgaans niet wat ze willen. Zullen wij maar die hele reutemeteut onder water zetten?


  Maak melding
 45. er wordt hier en daar over de regering en bouterse constand negatief gesproken,en het zijn juist degenen die willen beweren dat zij ekte surinamers zijn”die mensen worden fronter en redimusus genoemd”,ik heb kunnen constateren dat hen die su,bevolking,regering en alles wat er plaats vind afkraken geen opbouwende mening erop na houden,dat is natuurlijk schandelijk van wege hun afkomst die zij verlogenen,veraden en met ideolgie van vreemden hun negatieve meningen uiten(zonder er positief over na te denken).
  afgezien van hen die natuurlijk van een ander komaf zijn,bv,nederlander,anti,mokro,turki,van hen verwacht ik geen positieve bijdrage omdat zij mijn land en volk(su)niet kennen zoals ik mijn volk ken”maar van mijn volk de surinamers had ik wel het ander verwacht inplaats van elkaar voor het een en ander op negatief basis uitmaakt.
  mijn mening over het boven staande nieuws;
  ik vind dat ndp onderleiding van D,Bouterse door mag gaan ,”wij moeten de mogelijkheid crieeren om van ons zelf afhankelijk te zijn en niet van buitenlanders of buitenlandse bedrijven.
  als deze regering ervoor kan zorgen dat er in su op korte of lange temijn er geen buitenlandse bedrijven meer zijn of bedrijven niet gerund door buitenlanders maar door surinamers zal dat tot zelf standigheid lijden en geen afhankelijkheid van buitenstanders.
  amnestie wordt op gruwlijke wijze in de europese landen gebruikt,bv,kijk maar naar de vader van maxima die op het moment dat alexander met maxima omging amnestie heeft gekregen en zo kan ik nog vele noemen”kijk eerst in jou eigen tuintje die een grote rommel is oordeel niet een ander naar wat jij gehoord hebt,en haal die grote balk uit jou oog.


  Maak melding
 46. GMAP, Hoe DOM kan je niet zijn om bepaalde dingen aan te kaarten SUKKEL, veroordeeld in ned verwonderd me niet, omdat ze hem niet klein kunnen krijgen IDIOOT, 8 Dec heeft hij de politieke verantwoordelijkheid op zich genomen, zoals het hoort, DOMBO,trots hij op een lijst staat van Interpol al jaren als ik het goed hebt, en toch gaat hij en spreekt HIJ D.D.BOUTERSE de UN NATION toe in AMERICA dom kop en krijgt hij NOTABENE bescherming van de AMERICAANSE overheid als LEIDER van SURINAME, waarover heb jij het DOMKOP, als je mee wil praten maak eerst je huiswerk af.


  Maak melding
 47. Ik vind het gewoon jammer dat wij als SURINAMERS ons laten leiden door de inmenging van ned, terwijl wij best wel heel slimme mensen zijn die het zelf heel goed kunnen, maar zijn heel negatief ingesteld, niet omdat BOUTERSE het gezegd heeft, maar kijk naar D.D.B als een normaal mens en dat het wel kan als je geloof in eigen kunnen, hij heeft het wel geflikt, hij heeft namelijk jaar na jaar gezegd, GELOOF IN EIGEN KUNNEN, WAT WE ZULLEN ZIJN IS WAT WE VAN ONS ZELF ZULLEN HEBBEN GEMAAKT, WAT WE ZULLEN HEBBEN IS WAT WIJ WETEN AF TE DWINGEN, WAT WE ZULLEN ZIJN IS WAT WIJ VAN ONS ZELF ZULLEN HEBBEN GEMAAKT. geloof er in dan zal je zien dat het vertrouwen in elkaar zal groeien. ”GELOOF IN EIGEN KUNNEN SURINAMERS”


  Maak melding
 48. Je kunt merken dat de angsten al beginnen toe te nemen. Ze proberen de Surinamers psychisch te bewerken door dit soort berichten, maar gelukkig ligt de waarheid anders, heel anders….

  Bouterse scoort een 8 en Santokhi evenveel, ha, men weet zelf wel hoe ze aan dit resultaat komen.

  Toeval of verzonnen?

  Kijk mensen, ik zal het u uitleggen:
  Als Bouterse 28% voor ligt, dan Santhoki hé, dan klopt het al niet dat Santhoki toevallig ook een 8 krijgt waarbij beiden goed presteren. Hoera, daar zijn we dan, het ene resultaat spreekt het andere tegen. De score is precies zoals NDP het steeds voorhoudt: ze willen vrienden met VHP worden, ha ha ha….Santhoki gaat zich niet tot het niveau van deze regering verlagen en tegen zijn principes een regering vormen met Bouterse, NOOIT!

  Want mensen, als het verschil dus bijna 30 % is terwijl zij beiden verder hetzelfde scoren is het in strijd met elkaar. De resultaten vertonen ernstige afwijkingen omdat: het niet voor niets zou zijn als Bouterse daadwerkelijk 28% voor zou liggen. Vooral Surinamers denken vaak zwart wit, het is recht of het is krom, dus des te meer redenen om aan te nemen dat het gewoon niet klopt.

  Laat ze hun uitslag in hun achterwerk steken.

  Ik durf te zeggen en te schrijven dat hier aan zaken weliswaar ondoordacht, maar wel geknoeid is!.

  De uitkomst is derhalve gelijk aan gebruikte toiletpapier.!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES