woensdag, juni 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameNieuw Front: regering bakte en bakt er niets van

Nieuw Front: regering bakte en bakt er niets van

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 mei – De regering Bouterse heeft er niets van gebakken de afgelopen drie jaar. Dit stellen de leiders van het Nieuw Front en de BEP. Als oppositie zien ze afbraak in plaats van opbouw. Structuren worden kapot gemaakt, deugdelijk ambtelijk kader wordt ontheven. De economie is ook niet wat die wezen moet. Het ergste is de atmosfeer van angst.

Angst en intimidatie. Dat ervaart menig ambtenaar vooral. Maar ook net zo goed particulieren in onder andere de aannemerij. “De vrijheid om politieke keuzes te maken wordt belemmerd. Anders krijg je geen project of wordt je overgeplaatst”, zei Santokhi tijdens een persconferentie. Maar ook internationaal slaat Suriname een slecht figuur. Er nauwelijks wordt nog samengewerkt met buitenlandse organisatie op het gebied van misdaadbestrijding.

Geen wonder dus ook dat Suriname steeds vaker genoemd wordt bij smokkelzaken. Vroeger was het toch allemaal anders. Nu heerst een gebrek aan integriteit. “Berichten over corruptieve handelingen worden steeds luider”, zei Winston Jessurun, parlementariër en voorzitter van DA 91. Maar ook op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en economisch zijn de prestaties een stuk minder. De recente forse afname van de deviezen- en goudvoorraad spreekt boekdelen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

76 REACTIES
 1. Wat een zielig gelul. Deze awarie club van front jankers en huilers zal echt uit een ander vaatje moeten tappen! Ze zijn nu reeds ten dode opgeschreven.


  Maak melding
 2. NF is 15 jaren aan de macht geweest. In die 15 jaren was het ook echt niet zo geweldig gesteld….nu spreekt men over diaspora beleid, diversificatie van de economie, corruptie e.d. Was het tijdens NF bewind anders? NEE! Somo deed onder Vene wat hij wilde, NPS sloot een zeer slecht contract af met IAmGold, alle ontwikkelingsgelden werden gestopt in de consumptie i.p.v. de productie, ambtenaren werden aan de lopende band ontheven…etc…etc…
  De pot verwijt de ketel….de enigste partij in het parlement met een schone lei is DOE. De rest van de partijen hebben allemaal wel eens in het machtcentrum gezeten en hebben er geen van allen iets van gebakken!
  EN als het daadwerkelijk zo slecht gaat met SU, hoe komt het dat vanuit IMF, Standard & Poor en Fitch continu positieve ratings worden gegeven….? Misschien kan iemand dat beantwoorden.


  Maak melding
 3. CCL,
  Ik kan jou wel verzoeken om goed na te denken en jou hersens goed gebruiken als jij die hebt tenminste.
  Jullie hebben het allemaal over 15 jaren front, kijk wat Bouterse en bosje met onze geldwaarde en economie hebben gedaan, dankzij Vene en Telting is Suriname economisch niet slechter op geworden, ben jij die zoveel nullen vergeten??


  Maak melding
 4. Wat heeft front nog te zeggen over deze regerin,zij praten over onderwijs en gezondheid,maar,het waren juist front die het toegelaten heeft om het onderwijs op euro-nl ideogie aan de jongeren en ouderen in te voeren,en wat voor voordelen heeft het dan voor su gehad”niks helemaal niks dan alleen maar ontsporing van de jongeren en ouderen”en over gezondheid gesproken,”als front het zo goed gedaan had tijdens hun regeer periode zouden er geen onschuldige mensen aan hun ziekte sterven,dus front,moove out and ghett lost.


  Maak melding
 5. Het is nu tijd om anders te gaan denken.
  Let wel dit kan weer een set zijn van deze idioten die op slinkse wijze weer de aandacht vam het volk proberen te misbruiken.
  De ndp is ten dode genageld, nu probeert men via andere partijen weer aan de macht te komen om via hun, nog steeds misbruik te maken van hun macht.
  Ik hoop dat de surinamers zich dit realiseren en niet meer erin trappen anders hebben we echt maar dan ook echt geen suriname meer maar een land met verraders en criminelen die hun eigen belang verdedigen. Ik wil eerst zien en dan geloven.


  Maak melding
 6. Ben het met Front eens maar ik vrees dat deze kritiek voor jongere kiezers nietszeggend is. De doorsnee NDP kiezer is jong, houdt van avontuur en machtsvertoon en ziet niet te wachten op de NPS of één van de oude politici. Kijk naar Rusland, deze man is wel van ongebe-sproken gedrag, kundig, maar is geen rolmodel voor de kiezer. Dat gezegd hebbende, moet de oppositie op zoek naar een andere strategie om een vuist te vormen tegen Bouterse. Doen ze dat niet dan zal hij in 2015 wederom gekozen worden. Dat is dan jammer.


  Maak melding
 7. Als de jongeren naar de wereld kijken en speciaal naar Afrika ,Latijns,zuid Amerika dan kunnen zelf concluderen dat Dictatuur en mensenrechtenschenders nooit ontwikkeling en vooruitgang hebben gebracht in geen enkele land in de wereld.
  Het is een illusie om te denken dan bouterse Suriname tot ontwikkeling gaat brengen, we zijn nu haast drie jaren verder en wat zien wij in Suriname gebeuren corruptie, nepotisme,zelfverrijking,dictatuur en machtsmisbruik.


  Maak melding
 8. Met de weinige middelen heeft de FRONT hetgeen de lafaard, moordenaar, drugsdealer, verkrachter heeft vernietigd weer getracht te herstellen.
  De jeugd die destijds als peuters in hun ” zorro go ” rondliepen moeten zich nu eens afvragen waarom hun moeder/vader/ouders heel vaak meerdere banen hebben om tegenwoordig rond te komen !!
  Wie is de veroorzaker of de grondlegger geweest van de huidige pinarie ?
  Waarom wordt de SRD NIET geaccepteerd in het buitenland ?
  Waarom moet ik ondanks mijn goede opleiding plaatsmaken voor een ander die niet geschoold is ?
  Waarom stem ik op een moordenaar ?
  Waarom stem ik op een drugsdealer ?
  Waarom is de zoon van de press ook een moordenaar ?
  Waarom is de zoon van de press ook een drugsdealer ?
  Waarom pinaar ik als een rat en verlang naar lekkers uit HOLLAND…


  Maak melding
 9. @plato ,.ik geef je volkomen gelijk.
  Bouterse en zijn vrienden hebben genoeg geld en middelen om alles te kunnen doen de verkiezing in 2015 te winnen.
  Ik denk dat de bevolking wederom op hem zal stemmen.

  Het keerpunt zal de uitslag van de juridische zaak tegen Tjin a tjoy zijn. Als Bouterse de rechtszaak wint zal niemand meer de oppositie meer geloven, ook al steelt hij de centrale bank leeg.
  Ik denk dat hij de rechtszaak ook nog zal winnen, want hij weet dat geen enkele rechter in Suriname het durft Bouterse ongelijk te geven.


  Maak melding
 10. Roy,
  Brada Roy morgen kan niemand ons verwijten dat wij ze niet hebben gewaarschuwd.
  Het echt schandalig om te zien hoe dom een deel van onze landgenoten in Suriname zijn.


  Maak melding
 11. Tijdens de Revo-periode lag de economie helemaal op zijn gat, wie kan zich nog herinneren de lange rijen, geen olie, lege schappen in de winkels, een wisselkoers die op hol geslagen was.

  Tijdens Wijdenbosch en Goedschalk was het niet anders, met potten en pannen is Juleke naar huis gestuurd.
  Dit zijn keiharde feiten, zie hoe blind deze DDBaanhangers zijn.

  Dankzij Front/NieuwFront is Suriname economisch opgekrabbeld.Natuurlijk heeft het NieuwFront fouten/blunders gemaakt.
  Grootste blunder was dat zij hebben verzuimd DDB politiek voorgoed uit te schakelen.

  Met deze mafkeesDDB ben ik bang de zelfde koers op te gaan als in de jaren 80.


  Maak melding
 12. Kan het verzwakte NieuwFront het niet laten dan telkens weer met hun doorzichtige politieke drogredenen voor de dag te komen.Het zijn verkeerde,kromme redeneringen,oftewel redeneringen die niet kloppen.

  Het NieuwFront onderbouwd haar uitspraken op basis van de verzonnen informatie die ze van Waterkant halen van een geisoleerde groepje aanhangers.Ze denken vervolgens dat de hele Surinaamse gemeenschap achter dit verdwaasde groepje staat en hun mening deelt.

  Een voorbeeld:Ze beweren bijvoorbeeld dat deugdelijke ambtenaren worden ontheven.Maar ze vermelden er niet bij dat deze ambtenaren corrupte NieuwFront aanhangers zijn en dat deze lieden het overheidsbeleid doorkruisen.

  Alle uitspraken die ze bij de persconferentie hebben gedaan moet de overheid in Suriname met de grond gelijk maken.De recent onder de kiezers gehouden opiniepeiling is een grote plus voor de regering van Suriname.


  Maak melding
 13. CCl, is het niet zo dat in alle democratieen over de hele wereld, de oppositie de partij is die kritiek moet geven op de zittende regering die het beter moet doen dan de vorige, daarvoor zitten ze er toch , om het beter te doen, waarom dan steeds die oude koeien uit de sloot halen, van dit was niet goed, dat was niet goed, gewoon oude wijven geneuzel, omgekeerde wereld, laat ze maar zien dat ze het beter doen, helaas zie ik daar maar bitter weinig van , wel veel bla bla bla, maar “goede” daden, ho maar.
  Je zou haast gaan hopen dat Suriname echt op de afgrond komt, om de domme kiezers, die met de laatste verkiezingen op hun luie krent zijn blijven zitten en niet gestemd hebben, , want zij zijn er mede de oorzaak van dat nu dit zooitje er zit, ik heb ze ook in mijn schoonfamilie zitten, de thuisblijvers, maar wel klagen. Ik hoop voor Suriname dat bij de volgende ronde de kiezers wat verstandiger zullen zijn, en dat er politici zoals Winston Jesserun, en een van Ravenswaay, mensen die een veel democratischer en progressievere visie bezitten


  Maak melding
 14. Beste Who Cares, laat die RobG toch lekker wauwelen, door op hem te reageren verkeerd hij straks ook nog in de waan dat hij serieus genomen wordt, veel te veel eer, voor zo,n randdebiel


  Maak melding
 15. Al tig jaren brouwde regeringen er geen donder van, zo vanaf de jaren zestig, wat er nu gebeurd, geen nieuws,
  en dit gaan nooit anders worden, deze gasten ok het is een puinhoop, deze wat er nu zit rommelt door tot 2015, en daarna begint het volgende gerommel.


  Maak melding
 16. Somtimens all you
  need to do is look
  at things from a
  different perspectieve.

  Oeng go lobo kondre ,echte echte!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid!!!)


  Maak melding
 17. GMAP,jij bent de verpersoonlijking van het begrip drogredeneringen.In alles wat je zegt,schrijft en onderneemt pas je drogredenen toe.Ook in je gedrag schroom je er niet voor om droggedrag toe te passen.Je verdraaid de feiten gooit er een tandje extra bij als men je ongeloofwaardig acht, en als laatst pas je hilarisch gedrag toe.Je gaat dan schreeuwen om mensen te overstemmen.In je geest denk je dan, wie harder schreeuwt heeft het gelijk aan zijn kant.Mooi niet!!!!!!


  Maak melding
 18. Sinds de onafhankelijk is er volgens mij geen een regering die er echt iets goeds van gebakken heeft…De vorige en huidige dus ook niet…

  Het goed kunnen besturen van een land zit nou eenmaal niet in het bloed van sommige volkeren… Kijk maar in de wereld welke landen goed bestuurd worden en welke niet.

  En hoe corrupter een land is hoe slechter het bestuurd wordt…Dat het niet zo goed gaat heeft te maken dat de regeerders van corrupte landen, eigen belangen als prioriteit stellen ten koste van volksbelangen…


  Maak melding
 19. Ministers krijgen een reisverbod, maar DADA trekt 1 miljoen uit voor de begravenis de koning!

  vervolgens roept DADA zijn “discipelen”
  tot orde,..geen ete drinke meer want paisa is op!

  dan loopt weg naar zee onder water en een week later rest v/h land, en terwijl Abraham zweert dat hij van “werken” houdt….

  ..gaat Adelien Goud omzetten 🙂


  Maak melding
 20. Waar is die 3,5 miljard gulden gebleven die Suriname had gekregen van Nederland bij de onafhankelijkheid? Wijs mij aan. Waar hebben zij dat geld verstopt?

  Houden deze mensen werkelijk van dat land? Persoonlijk heb ik mij twijfels.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid!!!)


  Maak melding
 21. Gelijk heb je Henry. Het Front is gezwicht voor bluf niet wetende dat het kale bluffers waren/zijn,want vandaag de dag zie je wat er gebeurt met die GRTE BEK van die zzzzzaka-zzzzzaka DiDiBrie of trouwens geen van hen kan zijn RRR..T nu open doen tegen wie dan ook.Trouwens ja ze laten Dompig optreden tegen de djoekas die aan goudwinning konden doen in de periode van het Front.En waar is Ronnie.In de periode van ;t Front Ronnie be harie spang als iemand hem probeerde tegen te spreken.En omdat zo een groot deel van het volk DDDDOM is voelt die schaamteloze DiDiBrie zich nog sterk,want vele dommies in Su zeggen a mang e doe ing best,terwijl ze niet zien dat alles duurder wordt.Aan dat Su volk was beloofd dat niemand meer 2 banen zou hebben.Iedereen moest 1 baan hebben,want je zou er nog voor je kinderen moeten zijn,Hahahahahaaaai langa mi no lafoe so om ding 2 letter van deze zzzaka-zzzakas.Dus mensen laat je niets wijsmaken zorg ervoor dat je ze wegstemd.De partij die er nooit meer moet/mag bestaan is de ndp.Deze partij ndp zorgt ervoor dat je arm blijft en de top van de ndper wordt rijk.Het front heeft geen strategie,geen uiterlijke goed uitziende leiders,geen charisma/tische leiders ma ze zorgen ervoor dat je wel naar de winkel kan en kopen.Any way nogmaals we zullen moeten roeien met de riemen die we hebben.En het met deze leiders moeten doen.We gaan ervoor.Odi.
  Glenny.


  Maak melding
 22. Waarom denken jullie dat DOE niet mee heeft gedaan met deze prietpraat van de overige oppositie partijen ?

  Een ieder die zegt dat het op dit moment niet goed gaat met Suriname, hanteert het struisvogel principe !

  Ik sprak onlangs iemand van een Scheepvaartmij (een carrier) in Rdam, die mij vertelde dat hij nog nooit zo’n groei aan lading richting Suriname heeft meegemaakt.
  Er wordt vooral veel projectlading verscheept, hetgeen aangeeft dat de productie in de lift zit in Suriname.

  Ook voor wat betreft het export volume zal Suriname over 2012 pieken, want nog nooit zijn er volgens een insider bij de NV Havenbeheer zoveel containers overgeslagen op hun terminal.

  And the best is yet to come, want als éénmaal Newmont/Surgold en Moengo Minerals gaan lopen, dan zullen we een exponentieele (of wel explosieve)groei gaan zien van onze economie.

  Henkie, laat je vooral goed informeren als je over een week in PBM bent, en laat voorts ook jou struisvogelpak op je doorgezakte bank ergens in Ned liggen !

  God speed Suriname(onder pres Bouterse), god speed !!


  Maak melding
 23. op 25 mei 2010 begon men in ocer in een “grote wajang” luchtkastelen te bakken met DADA als superkok!

  2,5 jaar lang en bij groot vuur was er alleen maar njang dringi en toen kwam een stortbui, doofde het vuur, en wat overbleef was alleen maar gebakken lucht 🙂


  Maak melding
 24. aah… met 400 miljoen dollar drukkende schuld wordt de Surinamer weer de slaaf van de White Collar buitenlandse ondernemer.
  Dan heb je hetzelfde als in Azie/. Alleen een paar families en getrouwen worden rijk.,de rest moet 10 uur per dag werken. Immers de schuld moet toch worden afbetaald…
  En Gilmore kan niet steeds onze goudreserves plunderen.


  Maak melding
 25. Milton, ik kan je mening ondersteunen. Ik heb ook uit diverse bronnen vernomen dat er heel containers met machinerieën naar Suriname worden verscheept. De exportbedrijven hebben het druk. Er is veel bedrijvigheid in Suriname.Ook in de sociale sector is grote vooruitgang geboekt.De sociale woningsector wordt structureel aangepakt. Kortom het gaat de goede kant op.

  De kredietbeoordelaar Fitch heeft zich positief over Suriname uitgelaten.Suriname kan op de internationale kapitaalmarkt leningen plaatsen voor de investeringen in de goudindustrie. De kredietwaardigheid van het land staat hoog aangeschreven door het financieel- en monetairebeleid van de regering.

  De negatieve berichten uit de hoek van de oppositie zijn bedoeld voor de bühne. Ze proberen angst te veroorzaken onder de bevolking om politieke munt uit te slaan.Ze zullen helaas moeten wachten tot 2015 en daarna weer tot 2020.Ik wens ze veel sterkte toe.


  Maak melding
 26. Nieuw Frontregering bakte er niets van zou je eerder vermoeden.Schaamteloze gasten waarvan sommigen niet eens een achterban of volksmandaad heeft.


  Maak melding
 27. PARAMARIBO, 22 mei 2013 – De regering kan er maar niet toe overgaan door China geschonken landbouwmachines te verdelen. Landbouwers zitten er al bijna een jaar op te wachten!

  er komt idd veel binnen,…om te roesten 🙂


  Maak melding
 28. Ironisch is wel dat het NF+ de reden is dat Bouterse aan de macht is. Als het NF+ Suriname in een betere staat had achtergelaten op diverse gebieden, had hed electoraat geen enkele keus gehad dan haar te belonen in 2010.


  Maak melding
 29. Ironisch is wel dat het NF+ de reden is dat Bouterse aan de macht is. Als het NF+ Suriname in een betere staat had achtergelaten op diverse gebieden, had het electoraat geen enkele keus gehad dan haar te belonen in 2010.


  Maak melding
 30. het pres-schap van DADA is een samenraapsel!

  hindoes op zoek naar meer geld-geluk
  javaan op zoek naar meer status
  Lonnie’s, voor nul moeite het geluk afdwingen 😉


  Maak melding
 31. Anno 2013 kan haast niemand iets bakken zonder geld…Eerst klagen geld is weg…dan klagen zij bakken niet…….. dan hoe ga je bakken leg ons eens uit…Er is een oplossing chinezen importeren die bakken wel maar straks maken zij ook gehakt van de bevolking dan wie en wat gaan zij bakken.


  Maak melding
 32. GMAP, in een discussie op de Ned. t.v. over de aanvaarding door Bouterse van het presidentschap van Suriname,beweerde je dat Suriname nog meer betrokken zou raken bij de internationale drugshandel.Om je beschuldigingen kracht bij te zetten beweerde je vervolgens dat de grote drugsbaas uit Colombia, Pablo Escobar nu wijlen, bij Bouterse op bezoek was geweest.Geen enkele inlichtingendienst heeft dit ooit beweerd.Jij toverde deze zware leugen ineens uit je toverhoedje om Suriname in zeer ernstige diskrediet te brengen.We weten dat je Bouterse haat en dat is je goed recht.Maar wees ook eerlijk.


  Maak melding
 33. de strijd om de macht in 2015 is nu van start gegaan .
  Front zal alles doen om de regering en vooral de NDP
  negatief af te schilderen . Su heeft een vrij jonge bevolking die zich niet aangetrokken voelt tot de oude
  poltieke partijen . kijk wat er is gebeurd met de ooit
  grootste partij NPS . kijk wat er ook gebeurd is met de VHP en ondanks een nieuwe leider Santokhi ,staat ook hun hetzelfde lot te wachten . ik denk dat DOE en
  Nieuw Suriname hun plaats zullen overnemen .
  dit zijn de laatste stuiptrekkingen van Front .
  de NDP is niet meer weg te denken uit het machts-centrum.
  Front had in 2010 de kans om samen te regeren maar grootheidswaanzin en hun Oranje gezindheid doet hun nu de das om .


  Maak melding
 34. De Surinaamse president Desi Bouterse is ook na zijn veroordeling in Nederland nog betrokken geweest bij drugssmokkel. NRC Handelsblad meldt dat op basis van via de Noorse krant Aftenposten uitgelekte geheime ambtsberichten van Amerikaanse diplomaten in Paramaribo en Guyana.

  Bouterse werd in 1999 veroordeeld tot elf jaar cel wegens coaïnehandel. Daarna was er een internationaal opsporingsbevel tegen hem. In 2006 zou Bouterse, die toen parlementariër was, contacten hebben gehad met de grootste drugscrimineel van Guyana, Shaheed ‘Roger’ Khan. In de berichten worden plaatsen genoemd waar de twee elkaar hebben ontmoet, onder andere een buitenverblijf van Bouterse bij Wasjabo in het westen van Suriname.

  Inkomen aanvullen
  De huidige Surinaamse president zou via drugs- en wapenhandel met de Colombiaanse rebellenbeweging FARC zijn inkomen hebben aangevuld. Dat was volgens de toenmalige Amerikaanse ambassadeur in Paramaribo, Marsha Barnes, nodig vanwege de harde aanpak van de drugshandel door minister van Justitie Chandrikapersad Santokhi. “Dat dwong hem (Bouterse, red.) nieuwe partners zoals Kahn de hand te reiken”, citeert NRC Handelsblad uit een bericht.

  Huurmoordenaars
  Er zou ook sprake zijn geweest van het inschakelen van huurmoordenaars. In de berichten worden Santokhi en procureur-generaal Subhas Punwasi genoemd als doelwit. Verder worden plannen genoemd om een coup te plegen of president Ronald Venetiaan te gijzelen.

  Khan werd in 2006 in Suriname opgepakt. Hij werd via Trinidad & Tobago uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Daarna wordt in de ambtsberichten niet meer gesproken over betrokkenheid van Bouterse bij drugshandel

  Bouterse is probably Suriname’s most controversial figure. He is held responsible for the numerous human rights violations committed under his dictatorship such as the December murders (he is still the main suspect in this trial) and the Moiwana massacre.

  In 2000, he was sentenced in the Netherlands to 11 years imprisonment because he was found guilty of trafficking 474 kilos of cocaine.[4] Bouterse always denied being guilty and defended his conviction by claiming that the star witness in the case, Patrick van Loon, was bribed by the Dutch government. According to Wikileaks cables released in 2011, Bouterse was active in the drug trade until 2006.[5] Europol has issued an arrest warrant for him, but since he is president he enjoys immunity

  @RobG
  ga lezen jochie!!


  Maak melding
 35. @Bonoo

  Het zijn jeugdigen zoals jij die achter een massamoordenaar aanlopen !!
  Want kijk om een pseudo’president ‘ als hem te worden heb je helemaal geen vereisten nodig!!
  Je hoeft niet geschoold te zijn ,hoef geen intelligentie met je te dragen ,kennis van zaken doen neen hoor absoluut geen vereiste!!
  Wel moet je ‘bekendstaan’ als de drugslord en een serial killer die macht en angst uitstaalt!
  Hier en daar wat beschuitjes rondstrooien voor de schoothondjes en je bent de next ‘president’.

  Geen wonder dat dinootje straks killer papa zal opvolgen.Beiden bezitten de kwaliteiten die jij denkt dat een president van Suriname in zich moet hebben!!!

  Doe jij ook aan drugs ,ga jij ook op rooftocht Bonoo,vermoordt jij af en toe ook mensen?!!!


  Maak melding
 36. =Ik vraag aan die negatievelingen hier op deze forum om met argumenten te komen wat wel waar is en wat er aangedaan is om Suriname internationaal beter voor te laten staan.

  =Alles staat zwart op wit en men heeft een onderzoek verricht wat er aan de hand is in Suriname en dit wordt toch weer tegengesproken.

  =Een ding is zeker, vanaf Bouterse aan de macht is staat Suriname internationaal lager op de ladder.

  =Mensen, als het niet zo is, kom dan maar met een tegenbericht.


  Maak melding
 37. @Ray

  over een week gaat Sur.de voorzitterschap van UNASUR krijgen.Alle Z.Amerikaanse staatshoofden moeten dan naar Sur.komen.Om hun de gelegenheid te geven om overal te roken,gaat de anti-tabaks wet in op 7 in plaats van 1 juni.Maar het is wel verdacht stil rondom de ontvangst van deze hoge gasten.Weet jij wat van?


  Maak melding
 38. @Jacobus

  Hahahaaaaaaaa……
  Het is stil omdat de paarsen weten dat deze vergadering/ontmoeting een blah..blah…gedoe is netals het gebeurt bij OCER. Dat niemand anders dan zij geinteresseerd zijn hierin weten ze bliksemsgoed wel!!
  Ze zwijgen bovendien ook omdat zij als eersten en de enigen hier hun keel schor schreeuwden dat de anti tabak wet moest komen gewoon omdat hun baasje zo bevolen had!!!En nu om de ‘perfecte’ gastheer te spelen hier heeft bouta de wet verschoven zodat zijn gasten kunnen genieten van sigaret, tabak en sigaar!!!En thuis bij hem Mogen ze dan ook in alle rust gaan snuiven strakjes!

  hahahahaaaa…


  Maak melding
 39. Hahahaaaaa…benne benieuwd weilke school strakjes als per decreet opgedragen zullen worden deze gasten te gaan ontvangen straks of langs de straten moeten gaan zwaaien om ze welkom te heten. De school te Para is aan de beurt geweest eerder ,,,dus even kijken welke school het strakjes moet ontgelden…..


  Maak melding
 40. Het gaat de NF/NL niet lukken om met allerlei negatieve zaken deze Coalitie Regering te beoordelen om het volk te misleiden om daarna op een sluwe manier in 2015 aan de Macht Centrum te komen.
  Opmerking:
  Deze Regering van Excellentie D.D.B en V.P R.A zijn goed bezig en zal het volk belangen blijven behartigen.


  Maak melding
 41. Sra zegt: “als front het zo goed gedaan had tijdens hun regeer periode zouden er geen onschuldige mensen aan hun ziekte sterven”.
  Sra, wat een wijsheid, ik wist nooit dat er onder ideale omstandigheden alleen schuldige mensen stierven aan ziekten. Gaan er onder deze regering alleen schuldige mensen (landverraders en subversieve elementen) dood zonder dat ze een ziekte hebben? Kun je me, met je grenzeloze wijsheid, uitleggen wat de doodsoorzaak dan is? Sra, het verbaasd me dat je in je blindelings vertrouwen in de capaciteiten van Bouterse nog niet gezegd hebt dat alle NDPers (onschuldige lammetjes), door zijn toedoen, onsterfelijk zijn geworden.


  Maak melding
 42. het jaar 2015 nadert dan zullen wij zien wie er niets van bakt ….voorlopig heeft paars het voor het zeggen en het volk maakt zich niet druk wat die fronters en redimusus zeggen .trouwens jullie in olland hebben geen enkele inbreng dus jullie zijn te verwaarlozen .

  als je op die pc komt zie je die gasten allemaal dom praten alsof ze in suriname zijn .rutte e mik oeng ka dape ,dat verstaan wij .deze president gaat weer voor vier jaar schrijven jullie het op je agenda als jullie dat hebben ,deze redimusus denken nog steeds dat suriname van nederland is .werken zul je moeten .

  nog sterker ga ik jullie vertellen ,de regentijd is aangebroken ,nu gaan we zien wie werkelijk klaagt als het om landbouw produkten gaat .soema lissie no e go njang do kaka en dat gebeurt nu en roepen ze regering doet niets .in olland krijgen jullie het van rutte hier gaan jullie en gaan die luie mensen moeten werken of gaan stelen .pero e go njang !!!!!!!!laat dat duidelijk zijn en pero e mik monie no .oenoe na keka en ik zeg jullie redimusus en fronters mijn president doet goed werk .perfect is niemand maar jullie zullen zien dat wij de komende verkiezingen weer gaan winnen en overtuigend ook .wij kijken niet naar sesos wij vertrouwen in wat wij doen voor dit surinaamse volk. dan heb ik het over mensen die wat willen doen om dit land op te bouwen .meerdere keren heb ik gezegd dat bouta mij niet kent en ik ken hem niet maar wat hij doet in wanica met name miranda stemt de mensen goed. die gehele water overlast op rijsdijk en andere plaatsen zijn ze bezig het komt door die zeer zware regens ,die nooit eerder is voorgekomen in suriname. het heeft geen zin om schuldigen aan te wijzen de mensen weten zelf dat de fronters geen tijd hadden om die kreken op te halen .de mensen op reisdijk weten dat de vorige regering heeft gefaald om hun werk te doen en ik was op getogen toen de mensen zeiden . 15 jaar verwarlozing .vandaar dat ik zeg dat de oppositie niet bezig is opbouwende kritiek te leveren wat ze doen is politiek bedrijven met het leed van de mensen ,ze dachten munt uit te slaan door die water overlast .
  scharlinda girjasingh deed het ook in commewijne ,jogie ook al maar ze naaien hun eigen de mensen zien dat deze regering nog maar drie jaar aan de ,macht zijn terwijl de fronters ellen lange jaren niets hadden gedaan ,en komen praten over onderhandse gunningen !!!!boi oeng draai drie lees salto jere. hoeveel geld kreeg front van olland wat hebben ze gedaan niets ,totaal niets stront lopen verkopen aan de mensen .het volk heeft dan ook met ze afgerekent in 2010. ze rekenen nog steeds op olland maar olland e tjek ding front mang ze weten dat ze zelf problemen hebben .

  bouta go go kraktie mie mang


  Maak melding
 43. Wie had ooit gedacht dat de almachtige Videla in de gevangenis zou overlijden.En wie had gedacht dat de hele junta van de jaren 70-80 in Argentinië het leven zou slijten in de gevangenis.
  Wie had ooit gedacht dat Riosmont in Guatemala voor het gerecht zou verschijnen.

  Landgenoten misschien lezen jullie de krant niet of bv naar CNN kijken maar Pinochet zei het zo. ‘Ach het loopt nooit goed af met een gewezen dictator en vooral als in opdracht van de dictator mensen zijn gedood’.
  Twee weken later werd Pinochet een jaar lang gevangen gehouden in Londen.
  De vloek DD Bouterse zal niet anders verlopen, deze man weet heel goed dat hij geen enkele uitweg heeft dan liniarecta levenslang de gevangenis in.

  Als Surinamer schaam ik mij ontzetten als ik soms hoor wat voor onzin Surinamers uitkraaien.
  Brunswijk wil president worden, dat kan in Suriname.
  Toen ik dat hoorde zei ik tegen een kennis hij kan het worden.
  Als een killer, drugsdealer en grootste boef die Suriname ooit heeft gehad president is in Suriname dan kan Brunswijk dat ook.

  Ik kan niet anders zeggen dat wij heel heel dom zijn in Suriname.
  Na Venetiaan is het presidentschap in Suriname waardeloos geworden.

  Wij moeten durven erkennen dat DD Bouterse een heel verkeerde persoon is die moreel geen enkel gezag heeft en ook nog bloed aan zijn handen heeft.

  Met DD Bouterse zal Suriname nooit maar ook nooit vooruit komen. Suriname is een lachertje in de wereld en vooral het Caribisch gebied.

  In Jamaica kan men DD Bouterse zijn bloed wel drinken,men heeft geen enkele respect voor de man en dientengevolge ook niet van het domme volk van Suriname.

  De belangrijkste krant van Jamaica zei ‘Bouterse is niet representatief voor Suriname want hij heeft veel bloed aan zijn handen en ook nog veroordeelt voor grootschalige drugs export. Moreel is hij verwerpelijk’.

  De Surinamers die aan de verkeerde kant staan vinden dit niet leuk of willen dat niet inzien maar DD Bouterse heeft de reputatie van Suriname erg naar beneden gehaald.
  Hij gaat niet naar Brazilë omdat hij bang is dat dat land hem zal arresteren, want de Nederlandse economische belangen in Brazilië is enorm groot dat Bouterse uitleveren aan Nederland ondergeschikt is aan die belangen.
  In Amerika kan DD Bouterse zich niet buiten New York begeven anders wordt hij aangehouden.

  Kortom DD Bouterse betekent alleen maar achteruitgang voor ons land, de man wordt op Venezuela en Cuba na in de regio niet serieus genomen en dat moeten wij Surinamers niet willen hebben, dat is een grote schande voor ons als land.
  Suriname is een paria á la Sudan.

  Over de jeugd in Suriname gesproken, ik ben bang dat als er niemand komt om hen duidelijk te maken dat DD Bouterse geen vooruitgang kan brengen in ons land dat ons land geen hoop heeft.
  Opvallend is dat overal ter wereld de jeugd ontwikkeling wil qua onderwijs, technologie en mensenrechten maar hier in ons land kijkt de jeugd weg voor die onderwerpen.
  Onze jeugd interesseert zich niet in wat gebeurt in het buitenland en dat is funest.

  Kortom wij hebben een jeugd die het op allerlei niveau aflegt tegen die van de regio.

  Misschien is dit jullie nog niet opgevallen. Alles wat DD Bouterse roert zich mee bemoeit is gedoemd te mislukken en dat is tekenend voor Suriname.

  Wij en ons land is beter af zonder DD Bouterse in het centrum van de macht. Hij hoort levenslang te zitten in Santo Boma.

  Alleen het feit al dat er zoveel terecht negatief over DD Bouterse wordt gesproken betekent dat de man waardeloos is om een land te leiden.


  Maak melding
 44. Ray,ik heb je posting ter kennisname gelezen.Oude wijn in nieuwe zakken.De informatie was bij me bekend.Helaas,ik hecht er weinig waarde aan.Ik laat me niet beinvloeden door de media omdat ik weet dat je berichten uit kranten, en met name de berichten afkomstig van NRC(Paul Haenen, een hartsvriend van GMAP)niet moet vertrouwen.


  Maak melding
 45. @RobG

  Je denkt dat wij geloof moeten gaan hechten aan de nietszeggende woorden van Lackin ,de spreekbuis van bouta,of van der San die de tragische geschiedenis vanaf 1980 een romantische draai wil geven?!!
  Jongen je was er nog niet in 1980. Ik wel,geen enkele ndper zal mij komen vertellen hoe het gegaan was toen.
  Alle berchten staan op de website over je baasje!
  Als je baasje vindt dat zijn naam besmeurd wordt met valse berichten over hem dan moet hij een aanklacht indienen tegen deze websites!!
  Maar ja ach…onschuldig zijn en pronken met Amnestie??!!
  Hoe onschuldig is hij dan??!!!

  HIJ IS SCHULDIG ,GUILTY!!
  IN ALLE TALEN ZAL JE HETZELFDE VINDEN…SCHULDIG!!!


  Maak melding
 46. front heeft de kans 15 jaar gekregen om zaken goed aan te pakken , maar heeft dat aan de v.h.p overgelaten zodat ze hun mensen konden verijken .
  kijk naar die grote winkels en ondernemingen , komt dat door hard werken ? ????
  n.p.s is superdom geweest om sardjoe destijds als tweede man aan te wijzen en daarna Vene als lastdier acher zich te laten .
  surinamers slaap niet wordt wakker , het zijn de zelfde beesten die aan de macht waren en nu willen ze praten over coruptie , het zijn gewoon parasieten en paria´s.
  hier in nederland vaak dat ze niet in su zijn geboren maar in india Landveraaders .


  Maak melding
 47. ff nog wat het geld dat ze toen gestolen hebben , zit hier in de hudustaanse toko`s en andere zaken .
  doe maar een onderzoek dan vallen ze allemaal door de mand .


  Maak melding
 48. Zoals de President het in 2010 al zei. Front komt de komende 30 jaar niet meer in het machtscentrum, that’s it.

  Ze mogen tieren en gieren zoals ze willen, niemand luistert meer, de broepsleugenaars zijn al lang door de mand gevallen.

  Alleen debielen geloven nog in front, die kan je ook niet kwalijk nemen, want zulke lui hebben een laag IQ.


  Maak melding
 49. paars heeft meer dan jullie fronters gebakken laat dat duidelijk zijn .front 15 jaar ,het enige wat ze roepen is puin ruimen 15 jaar en nog steun krijgen van olland en toch niets .paars is de hoop van suriname suriname ,paars leert ons dat wij gelijkwaardig behandelt willen worden en daar heb ik respect voor .fronters hebben steun van olland maar toch hebben wij niets van gemerkt .dit land moet en zal opgebouwd moeten worden met surinamers die in binnen en buitenland wonen en die een bijdrage willen leveren .hoe lang is vene aan de macht geweest en die witte man die wil alleen maar komen bepalen .wat heeft front op sociaal vlak voor het volk gedaan niets .zie wat paars voor elkaar krijgt op onderwijs ,medisch ,woning bouw .criminaliteit .bouterse is de hoop van dit land .de fronters hebben meer dan 40 jaar geregeerd wat hebben zij van gebakken ondanks de steun van olland .suriname was aan de bedelstaf onder front .wij moeten werken handen uit de mouwen en niet klagen en olland bedelen .ik heb voorbeelden gegeven wat paars heeft bereikt.
  er is water op domburg en boxel ,vuil wordt op tijd opgehaald .laat front zien wat zij al die jaren hebben gedaan .laat men op sommen wat ze hebben gedaan .wie durft .wij het surinaamse volk rekenen weer af met deze
  bedriegers ,er is geen oppositie in suriname de enige oppositie is doe ,en doe levert opbouwende kritiek .wat front probeerde te doen onder santhoki.. was doe te betrekken in die persconferentie van drie jaar regering bouterse ,maar doe heeft bedankt ze doen er niet aan mee wetende dat front een spelletje speelt .dat heeft doe goed gezien .maar no spang time wil tell ,de tijd zal het leren dat front weer achter het net gaat vissen
  no mik grap mijn president heeft charisma en visie ,perfect is geen mens fouten maken wij allemaal alleen front maakt geen fouten ze durven het nooit toe te geven dat mik ding ka tide .

  bouta ,strede strde wie no sa vrede gado na wie vesie mag herie libie te na dede ong sa vetie die sranang .
  met eenheid geloof aan te pakken zoals wij aanpakken .
  bouta kraktie mie mang .


  Maak melding
 50. Pero het probleem van front is, dat ze niet eens door hebben dat ze fouten maken. Daarom gaan ze gewoon lekker op dezelfde manier door.

  Alleen dwazen blijven volharden in hun ongelijk, een typische front eigenschap.

  De meeste hier op waterkant.net zijn fronters, dwazen dus.


  Maak melding
 51. Er was geen chemie bij het NieuwFront. Het monsterverbond werd in leven geroepen om tegenstand te bieden tegen de militairen.Het verbond is te vergelijken met nood homo’s. Men is hetero maar de drang naar seks is zo heftig dat men uit nood verkiest om homo te worden.Van genegenheid was er totaal geen sprake.Men belazerde de gemeenschap. Een dergelijke combinatie kan nooit lang effectief werken en zeker niet tot in den eeuwige gecontinueerd worden.


  Maak melding
 52. @Sabidieri, ik las zojuist het volgend stuk van de Belg Jan Flamend over incompetente managers.

  ———————-

  Er zijn incompetente mensen en er zijn mensen die door en door onbekwaam zijn. Die laatste hebben, naargelang het ingenomen standpunt, het grote voor- of nadeel dat zij de hallucinerende diepte van hun eigen incompetentie nooit zullen beseffen.

  ————————-

  Het bovengenoemde sluit naadloos aan bij de uitspraken van de mensen van het NF, waaronder ook Henkie Molenaar, GMAP, Bifa, Ray, en de gehele santenkraam die vindt dat onze president Bouterse het niet goed zou doen !!


  Maak melding
 53. Het enige wat ze wel goed gedaan hebben zijn grondwetrechtenschendingen, en verdeeldheid zaaien, daarom hangt alles als los zand aan elkaar.


  Maak melding
 54. @ Ray,

  ik kan me voorstellen dat jij als Fronter het spaans benauwd krijgt als je te horen krijgt dat het over is met Front . Bouterse is de eerste President die in zo’n korte tijd zoveel prestaties heeft neergezet en hij laat zich niet chanteren . Bouterse is een echte volkspresident en daar houden Suri’s van .

  je praat over massamoordenaar en drugsdealer , heb jij ooit gekeken in Nederland waar er nog zovele van rondlopen . wordt wakker jongen .


  Maak melding
 55. De paarse aanhang schreeuwt hier moord en brand, misschien kunnen ze aantal succes voorbeelden geven van deze regering. 6 voorbeelden moet te doen zijn toch ??

  Voor zover ik weet heeft Bouterse niets op eigen kracht bereikt. De man pronkt met andermans veren. Mensen moeten ook verder kijken dan hun neus lang is, de uitgangspositie voor het presidentschap van Bouterse was ook anders dan die van Venetiaan. Venetiaan kreeg een erfenis van Wijdenbosch terwijl Bouterse een goede gevulde schatkist meekreeg.

  Venetiaan heeft pijnlijke maatregelen moeten doorvoeren op last van het IMF, anders was Suriname een tweede Ethiopië geworden. Blijf je met die populistische paarse bril kijken, dan is Venetiaan idd waardeloos, maar met een beetje relativering weet je dat Venetiaan een goede president is geweest.


  Maak melding
 56. Ik pleit voor Santhoki als president van Suriname, maar ik vrees dat zowel onder de Front als de NDP aanhang men hem niet ziet zitten. Ik denk dat het meer een etnische oorzaak heeft. De creoolse kiezer is als de dood zo bang voor een hindoestaan als president, al is hij naar objectieve maatstaven geschikt voor deze functie. Deze vrees is volkomen onterecht. Santhoki is en blijft de man die het imago van Suriname kan redden.

  SANTHOKI FOR PRES!!!!


  Maak melding
 57. @Koos, ik deel uw mening!
  Het volk ziet alleen dat de regering Bouterse de vruchten plukt van het Venetiaan beleid. Ondanks de criminele achtergrond van Bouterse zal het volk toch weer op hem stemmen. Dat komt omdat er geen ‘sterke politieke fuguur’ opstaat om het tegen Bouterse op te nemen. Iemand die de taal van het volk spreekt.


  Maak melding
 58. Waar is die 3,5 miljard gulden gebleven die Suriname had gekregen van Nederland bij de onafhankelijkheid? Wijs mij aan. Waar hebben zij dat geld verstopt?

  Houden deze mensen werkelijk van dat land? Persoonlijk heb ik mijn twijfels. ARGUMENTEN GRAAG!!! Huidige politieke leiders hebben géén charisma! Zijn absoluut niet integer!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid!!!)


  Maak melding
 59. alsof nieuwfront wel sula´s bracht in de toen geïsoleerd suriname…. 10 jaar vergelijken met 3 jaar?? dit is een NON sens discussie!

  Tide tamara w’e stre go moro fara!


  Maak melding
 60. “Unasur, de Unie van Zuid-Amerikaanse Landen, houdt in Caracas een top-forum om de benutting van natuurlijke hulpbronnen in de lidlanden te bespreken. Ook president Desi Bouterse is aanwezig op de conferentie, die maandag is begonnen en tot 30 mei duurt.

  Naast de regeringsleiders nemen ook deskundigen van de lidlanden deel aan de ontmoeting. Behalve Venezuela en Suriname zijn ook Argentinië, Bolivia, Brazilë, Chili, Ecuador, Mexico, Peru en Uruguay aanwezig.”

  Tide je hebt gelijk tijdens front was Suriname heel erg geisoleerd, alleen Nederland kenden men. Nu binnen 3 jaar is Suriname overal welkom en gerespecteerd.


  Maak melding
 61. Die redimussu in het rood heeft niet eens aanhang. Zijn clubje werd telkenmale gematst met enkele zetels, nu denkt hij in z’n uppie met zijn knalrode camiesa Bouta te val te brengen? Mijn M!
  =
  Wanneer het moment daar is zullen zij mogelijk op de VHP na in het stof bijten en als die weer gaan talmen en lullen, ook zij!


  Maak melding
 62. @Afro,
  Jij kraait nog veel meer onzin uit dan anderen op dit forum.
  Wat weet jij van Jamaica, wist jij dat de voormalige premier van Jamaica (Bruce Golding) van de JLP member of parlement voor de buurt (Tivoli Gardens) waar Dudus Coke geboren en getogen is, en dat hij toenertijd een advocatenkantoor in de USA had gehuurd om bij de Amerikaanse overheid te lobbyen om Dudus niet uit te leveren? Dat met belastinggeld van de Jamaicanen.
  De gevolgen hiervan heeft de hele wereld kunnen zien, resultaat bijna 100 doden tijdens de gevechten in West Kingston.
  Zijn partij heeft daarop ook de verkiezingen grandioos verloren, omdat je op Jamaica nooit iemand mag verraden, dat is gewoon het ergste wat je daar kan doen.
  En het geld voor vele politici op Jamaica, ze zijn verbonden aan criminelen die hand en spandiensten voor ze verrichten.
  Het is een eiland dat weet, dat wanneer het op binnelandse politiek aankomt ze niet beter zijn dan anderen in de regio.
  Dus laat je voortaan goed informeren!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES