Opiniepeiling: voorkeur voor NDP-VHP regering

103

PARAMARIBO, 24 mei – Kiezers geven de voorkeur aan een coalitie van Desi Bouterse’s NDP en de VHP van ex-minister Chandrikapersad Santokhi. Dit geven de resultaten aan van een opiniepeiling van onderzoeksbureau Sesos. Ongeveer een kwart van de respondenten gaat voor NDP-VHP. Respondenten die zeggen één van de twee partijen aan te hangen, willen bij meerderheid een dergelijk politiek huwelijk.

Ruim zestig procent van de VHP-aanhangers wil een samenwerking met de NDP. Ongeveer hetzelfde percentage bij de NDP-achterban wil ook. Een coalitie tussen NDP, VHP, Doe en BEP is ook een optie voor ongeveer tien procent van de onder vraagden. Met de NPS van oud-minister Gregory Rusland is het andere koek. Voor de kiezers is de optie NDP, VHP en NPS namelijk het minst aantrekkelijk, meldt de Ware Tijd. Als het aan de kiezer ligt, is het lot van het Nieuw Front bezegeld.

Ruim dertig procent van de respondenten vindt dat de VHP uit deze combinatie moet. Wat de aanhang van de VHP zelf betreft, vindt ruim zeventig procent dat het welletjes is geweest met deze vorm van samenwerking. Volgens de peiling zou de NDP een en twintig parlementszetels halen. De partij heeft nu drie en twintig, samen met de combinatiepartners in de Mega Combinatie. De VHP zou op negen zetels blijven, Abop krijgt vier en Doe, Palu en NPS elk één.

103 REACTIES

 1. iedereen kan toch zien dat de nps een partij is geworden die is verkwanselt door somo en vene als hoofd dader .
  venetiaan is de man die mijn partij naar de knoppen heeft gebracht en dat doet zeer .

  om een huis af te breken gaat makkelijk maar om het weer op te bouwen lijkt mij niet zo eenvoudig .mensen kunnen roepen puin ruimen puin ruimen hoe lang puin ruimen en het volk sterft ,laat ook zien dat jij daadkracht hebt toen je somohardjo moest aanpakken .
  op dit moment is rusland niet kapabel om de nps te leiden die man heeft die charisma niet ,hij is geen prater hij heeft die uitstraling niet .niet in alle opzichten kan je venetiaan verwijten maar hij heeft de grootste aandeel daarin .somo heeft over deze president gelopen als ik het zo mag uitdrukken .tijd om de nps te verjongen anders zullen ze verdwijnen van het toneel .ik hoop dat ze zich gaan beraden .verder zie ik de vhp met de ndp in de volgende regering ,omdat ze niet anders kunnen met name de vhp .de nps gaat vinden dat de vhp verraad heeft gepleegd maar het is niet anders .


  Maak melding

 2. They are lost over there……….

  Als jullie met de ndp willen samenwerken, dan moet er eerst een flinke opschoning plaatsvinden.
  De helft mag naar huis en sowieso het hoofd.

  Nog steeds de welbekende haat en rancune tegenover de nps, je zou zweren, dat de nps in de coalitie zit en de veroorzaker is, van alle verkeerde beslissingen die deze regering neemt.
  Die mensen zijn duidelijk niet politiek bewust, wat bezield ze eigenlijk?

  Santhokie, een smet op jou naam als je toch met deze man gaat samenwerken. Als het misgaat dan heb jij het gedaan en niet bouta.

  Voor mij de ndp in 2015 weer winnen, de troep lost dan vanzelf op, want verzuipen zullen ze zeker weten, van wel!


  Maak melding

 3. N.D.P gaat nooid een front vormen met deze hindu partij , rede is alom bekend .
  je kan niet met modder gooien en dan denkeken dat het je vergeven wordt , in su zijn er andere regels .in nederland is het vaak storm in een glas water maar in su is het menens .
  waarom is de vhp een hindu partij gebleven ? , ze hebben nooid willen hervormen .
  en als ze hhad kunnen zaaien dan doen ze dat ook , deze partij is niet sociaal bezig ze gaan voor eigen gewin , kijk maar wat ze in 15 jaar op het departement OW hebben na gelaten .
  vhp is een parij die niet opkomt voor alle surinamers , maar voor een groepje hindustanen .
  dus mensen laat je niet om de tuin leiden stem nooit op die rasiale partij , anders zijn we terug bij af .


  Maak melding

 4. @seng-sang

  je bent te stom voor woorden.
  De ndp teert op de zakken van de Hindoestaanse ondernemers.
  Zonder deze geldschieters zijn ze helemaal niets, de rest vreet mee.
  Dus effe dimmen met je racistische uitspraken!

  nr.1. next………..


  Maak melding

 5. Seng seng, je moet een ding niet vergeten: toen de vhp aan de macht was had een ieder te eten en te drinken. Het waren de hindoestenen die hard gingen werken. En ja ik geef je okm gelijk dat het ook vriendjes zijn. Maar als je nu kijkt in de regering dan is bijna 90% van creoolse afkomst en allemaal vriendjes en fam van elkaar en boven dien dom en ongeschoold en ze vernietigen het land en verkopen het.
  Geloof me als de vhp het een beetje voor het zeggen heeft dan denk wel zeker dat het goed zal gaan in su. Bouta zit in de nesten en deze vhp zal gem gaan helpen.
  Ik ben benieuwd


  Maak melding

 6. Wordt het geen tijd dat ze de oude (schoen) politieke partijen weggooien.
  En dat de jeugd met een nieuwe eigen partij start.
  Schone Lei. Geen banden met politieke partijen uit het verleden.
  Wordt tijd dat er een nieuwe wind gaat waaien in het Surinaamse politieke landschap.


  Maak melding

 7. ER IS GEEN SAMENWERKING MOGENLIJK TUSSEN DE NDP EN DE VHP OF OMGEKEERD!!!
  Wij willen juist verlost worden van de ndp als corrupte vriendjes Politieke Partij en onder geen enkel voorbehoud samen met ze samenwerken!!!
  Hoe kan een man van KALIBER zoals de heer Santokhie samenwerken met een AMNESTIE CRIMINEEL ALS BOUTA??!!!!
  NEE,NOOIT NEVER!!!!


  Maak melding

 8. Deze corrupte opiniepeiling is zeker door een VHP gezinde Hindustaanse organisatie uitgevoerd, want zij willen zo graag weer aan de macht, om verder te gaan met het profiteren van de burger en geen belasting betalen.


  Maak melding

 9. Whahahahahahahaha, wat een valse nichten zijn het daar.

  Online opinie-peiling, baja welke mofinawang heeft internet thuis.
  40% is werkeloos, deze mensen kunnen dus ook niet stiekum gebruik maken van het internet op de zaak om te stemmen.

  Zoals somo aangeeft, deze SELOS-peiling is ronduit belachelijk.
  Die ndp’ers doen aan stemmingmakerij. Beïnvloeden van het politieke beeld.
  Wat denken jullie dat die mofinawangs uit wanhoop toch weer op de ndp zullen stemmmen, vergeet het maar..

  Waar zijn die ‘prominenten van de paarse brigade’, afwezig hé, jullie hebben overuren gedraaid met het invullen van de enquête.
  Dat staaltje is ook bekend hier op de site…

  Af en toe……..


  Maak melding

 10. kolibrie je praat poep stront praat deze koelie .doe je naam eer aan de echte taliban gedachte .je hebt gelijk dat de hindustanen hun eigen soort zouden bevoordelen ten opzichte van de creool ,javaan en chinezen .
  maar kolibrie maak je niet druk het zal nooit gebeuren dat jullie het gaan over nemen .in pakistan india afghanistan zou het misschien lukken met dat denken van jou in suriname zal je je moeten aanpassen ,niet goed schik dan maar kwaad schiks of je mag vertrekken richting zuidazie .in suriname gaan jullie moeten leren om het samen te doen en niet denken dat jij je moslim of hindoe broeder gaat bevoordelen ten opzichte van andere bevolkings groepen in ons suriname .ik haat dat etnisch gedachte van deze mensen .het doet de vhp pijn dat ze niet bij die suikerpot kunnen komen omdat paars aan de macht is .ik ben een ware npser maar de nps heeft over zich heen laten lopen en dat gebeurt al jaren ,het is niet ten tijde van vene ,het begon al toen met pengel .openbare werken ,justitie ,waren altijd bestemt voor de vhp .nu is het over ,en ik verzeker jou dat mocht de nps regeermacht krijgen zij die posten nooit meer moeten afstaan aan de vhp .onderhandse gunningen was de vhp kampioen en nu daar de huidige machthebbers daar de scepter zwaaien wordt de vhp jaloers zie jogie beer en randjietsingh .steeds vinden zij dat er wrk onderhands wordt gegeven ,pure jaloezie van die vhp .de nps die hamert niet over onderhandse gunningen maar zie de vhp die wakkert het steeds aan terwijl ze kampioen zijn in het onderhandse gunningen .njang mang miet njang mang no .ddie naam kolebrie past je niet je moet koelibrie heten geen kolebrie .zie hoe gemeen je bent .laat die droomgedachte achter je .droom niet te veel .india ben ik geweest ik heb gezien hoe het daar aan toe gaat met die kasten stelsel en die armoe .pakistan bangladesch zal ik niet noemen je ziet genoeg of denk je dat india rijk is en beter is dan suriname .jullie mogen blij zijn dat je in suriname bent .zelfs jou soort genoten die met mij in india waren geven het toe ,mensen die rotten in de straten ,slapen op straat bedelen op straat .begin die te voeden .fuking taliban .


  Maak melding

 11. Na de verkiezingen in 2010 heeft de MC/NDP toenadering tot de VHP gezocht om een coalitie te vormen, en wat hebben die oelewappers van de VHP toen gezegd: ‘over my dead body’ !
  Ze zouden het NF nooit en nimmer verlaten voor de NDP !

  Dit hebben ze allemaal zelf gezegd en wat hoorden wij daarna: ‘de coalitie was geen afspiegeling van de samenleving’ !!!!
  Zij hebben de NDP/MC bedankt maar klaagden naderhand dat ze ook in de coalitie wilden zijn !!!

  Weten de VHP’ers nou echt wel wat ze zelf willen of gaan ze mekaar strakjes intern ook weer te lijf.

  Het blijven vreemde volgels deze VHP’ers die helaas nog veel te etnisch en bekrompen denken !


  Maak melding

 12. De VHP gaat noot samenwerken met Dessi Bouterse, couplpleger, moordenaar, veroordeelde drugsexporteur en bendelijder. De VHP’s natuurlijke partner is de NPS de partij van eerlijke intelligente mensen.


  Maak melding

 13. @kolibri
  Je zegt:”Seng seng, je moet een ding niet vergeten: toen de vhp aan de macht was had een ieder te eten en te drinken”.

  Waarom hebben desondanks toch zoveel Hindoestanen de VHP verlaten?
  Waarom hebben zoveel kiezers het FRONT verlaten?


  Maak melding

 14. @Tjokrodikoko

  …Dus de suikerpot is alleen van de ndp criminelen??!!
  Ze gaan niet met anderen samendelen behalve hun Eigen familie en vrienden?!!
  Geen wonder dat wij daarom dan ook zeggen dat de staatskas de honingpot is van de ndp!!
  Weet je wie al het geld in de staatskas storten ?!!
  Dat zij n de hardwerkende en belastingbetalendeburgers van Suriname!!
  Heeft 1 enkel ndper ooit belasting betaald??!!!!
  En wij hindostanen zijn onze voorouders heel dankbaar dat zij naar Suriname kwamen al was het onder ermbarlijke[niet plezierige] omstandigheden,ze hebben ons geleerd niet bij de tijd stil te staan maar aan je toekomst te denken!!
  Ze hebben ons geleerd dat je onder welke omstandigheid dan ook moet WERKEN EN NIET ZITTEN JAMMEREN OM JE VERLEDEN EN ANDEREN NIET ZITTEN BENIJEN WANNEER ZIJ JOU EEN STAPJE VOOR ZIJN IN ALLES!!
  En hun wijze raasd volgen wij daarom dus ook !!!


  Maak melding

 15. Wanneer zal er eindelijk een andere politieke wind gaan waaien in dit land? Ik weet dat het een illusie is, want de meeste mensen die op die paarse bende hebben gestemd zullen weer dezelfde fout maken omdat ze niet kunnen denken en geen visie hebben, want wanneer je een beetje deze politie rotzooi volgt, weet je gauw genoeg om deze corrupte lieden die alleen maar bezig zijn zich te verrijken, af te staffen, maar het lijkt er meer op dat een groot deel van het volk geen vooruitgang wil, en dat de corruptieve handelingen door deze lieden in stand moet blijven.


  Maak melding

 16. @Medusa

  OOOooohhh,de gros van de Surinamer wil president worden van Suriname.
  Het kost moeite noch tijd!!
  Toen ze zagen wie allemaal meedingen aan de verkiezingen sloten ze zich aan bij de ndp ,de criminele partij!!!
  Want he,dan hoef je echt niet te werken of je best doen op school!!Intelligentie is niet vereist en Amnestie is WELKOM!!
  Je moet gewoon een MEELOPER zijn bij de ndp of een Crimineel en je hebt het gemaakt!!!Eer je het weet ben je the NEXT PRESIDENT!!EEN GESLOTEN DEUR EN EEN VIJAND EN VRIEND IS HET GEHEIM VAN JE SUCSESS,DAT IS ALLES !!


  Maak melding

 17. Vrijdag 24 mei 2013 om 15:17 uur, door MEDUSA

  @Milton
  Dat de VHP etnisch denkt moet ik je helaas gelijk geven!
  Zit er een Creool op een belangrijke post in de VHP

  ZIJN DE CREOLEN BEREIDT OM TE WERKEN ZOALS HET GEVAL IS BIJ DE VHP???!!


  Maak melding

 18. @tjokr,

  Wat een racistische uitspraken over je eigen Surinaamse broeders.
  Schandalig…. middeleeuwse vooroordelen.
  (Juist)Niet omdat je een nps’er bent mag je zulke uitspraken doen.

  nr.2.
  next.

  Volgens mij moet ik het boek van With, inderdaad gaan lezen;
  “Het komt nooit meer goed”!


  Maak melding

 19. @Medusa,

  Aan wie zou het nou liggen dat er geen creolen lid zijn van de VHP?

  Aan de partij, of aan de creolen?
  Is er ergens een wetenschappelijk onderzoek te vinden, waaruit blijkt dat de (hele) VHP etnisch denkt?


  Maak melding

 20. DE meeste creolen zitten in de criminele partij de ndp. Wat voor een werk leveren zij ?!!
  Roepen om een MOORDENAAR AMNESTIE te verlenen is geen werk in voordeel van de surinamers.
  Roepen dat de occupanten hun dorpje op iemand anders hun bezit Mogen stichten ligt niet in ons voordeel.
  Roepen dat de surinamers Mogen doorslapen en verder Mogen gaan met nacht en dagdromen zoals het KANSARME theorie ligt in niemand zijn voordeel,
  Tot bij de mens in zijn slaapkamer gaan en dan voorzichtig vragen of ze willen werken ligt in niemands belang,
  Zo werken de creolen bij de ndp.


  Maak melding

 21. Ik meen dat deze opinie niet correct is aangezien er wezens zijn die op het punt van verliezen staan en nu voor als dan…met VHP willen regeren.

  Bouta, LIK MIJN REET!


  Maak melding

 22. Weer een verweer tegen SESOS!

  “Opiniepeiling SESOS geschikt voor de prulle mand”

  Ik ben ook geënquêteerd door de Stichting Enquete Statistiek en Onderzoek Suriname (Sesos) en heb het formulier dus in handen gehad en bestudeerd.

  Als wetenschapper wil ik het volgende van zeggen: Het enquête-onderzoek is gekleurd omdat je weinig mogelijkheden had.
  De vraagstelling was zodanig dat je of op de VHP of op de NDP moest stemmen. De overige politieke partijen werden maar op een hoop gegooid en betiteld als ” de rest”.

  Toen ik de enquêteurs vroeg waarom slechts voor deze combinaties werd gekozen was hun antwoord “Omdat de VHP de grootste oppositiepartij is en de NDP de grootste coalitiepartij”.

  Er werd gevraagd welke combinatie de kiezer voorstaat en de mogelijkheden waren VHP/NDP, VHP/de rest, NDP/de rest.

  De kans dat voor de combinatie NDP/ VHP wordt gekozen is zo van zelfs sprekend, omdat het woord “de rest” de kiezer minder zal aanspreken.
  Toch blijkt dat slechts 25% van de kiezers voor deze combinatie koos. Dit houdt dus in dat 75% deze combinatie niet wilt.

  Ook kiezen voor een nieuwe president was eenzijdig. Je kon kiezen voor Bouterse, Santhoki en op de rest (dus de rest van de half miljoen Surinamers in dit land).

  Dit onderzoek is van geen wetenschappelijke waarde (slechts geschikt voor de prullemand), omdat de vragenstellers de geënquêteerden bewust naar een Bouterse/Santokhi- ( zeg maar gerust) NDP/VHP richting duwden.

  Het was duidelijk dat men aast naar een samenwerking tussen NDP en de VHP. De vragenstellers kenden hun antwoord al voor dat het enquête- formulier samengesteld werd, ze moesten slechts naar het antwoord toewerken en dat is geen wetenschap, maar politiek.

  Overigens is aangegeven dat het onderzoek in de periode maart-april jl. heeft plaatsgevonden. Ik ben in februari jl. geënquêteerd, wat is met de enquête-formulieren van februari gebeurd?”
  bron: Dagblad Suriname

  I told you soooooooo…….
  Enne, 75% van de kiezers zit NIET te wachten op deze combinatie.


  Maak melding

 23. Quote van Ray 15:17

  ——–
  ZIJN DE CREOLEN BEREIDT OM TE WERKEN ZOALS HET GEVAL IS BIJ DE VHP???!!
  ——–

  Ray, ik wil jou terugbrengen in de tijd en jou vragen om de juiste geschiedschrijvingen goed door te nemen.
  Go je eens goed verdiepen over het reilen en zeilen voor, tijdens en na Hindustaanse immigratie !

  Let wel, onze Hindustaanse broeders hebben alle wijsheid die ze op dit moment zogenaamd bezitten, te danken aan de creolen omdat Nederland en Engeland enkel een deal hadden gemaakt voor contract arbeiders.
  Scholing was er niet bij en moesten deze mensen alleen maar produceren op de plantages die door de ex slaven waren verlaten.

  De kinderen van deze contractanten zijn door creoolse onderwijzers (m/v) pedagogisch gevormd omdat de bakra’s toen reeds alleen maar tijd hadden om geld te maken en mensen te exploiteren.

  We mogen niet zeggen dat de creolen c.q. negers lui zijn omdat deze mensen (anders dan wie dan ook in Suriname) de enigen zijn die de meeste; tranen, zweet, bloed en leven hebben gegeven voor dit land !!!

  Let wel, de creolen hebben na de afschaffing van de slavernij niets en dan ook niets gekregen.
  De Hindustaanse broeders mochten na hun contract periode wederom naar India vertrekken (met een kleine vergoeding) of in Sur blijven waarbij ze recht kregen op een stukje grond om hun bestaan op te bouwen.

  Ergo, de creolen moesten en zijn met 0 (nul) begonnen, onderwijl de Hindustaanse broeders een headstart (begin kapitaal) hebben gekregen die ze verder hebben weten uit te bouwen !

  Ray, mi boi! If you don’t know your past, you won’t know your future !!!!

  Mind these words !


  Maak melding

 24. Er is in de basis al een verschil in houding en instelling tussen en creool en een hindoestaan. Weet dat dit een generaliserende stelling is maar dan toch kan dit veel verklaren over de politieke verhoudingen in Sur. Van oorsprong zijn de partijen wel vanuit een etnisch grondslag ontstaan, maar dat is de huidige setting niet meer het geval. Dus de blik wat verder zetten en niet altijd terugkomen op oude dogma’s.
  Als we het er dan toch over willen hebben lijkt me de volgende conclusie wel te kunnen als het gaat over de huidige politici:
  – Iedere Surinamer die in een positie komt waar die zich zelf kan verrijken zal dit niet nalaten, puur omdat in zijn optiek anderen het ook doen of gedaan hebben. Dus is dat de rechtvaardiging van hun handelen.
  – Een Hindoestaan zal net als de Surinamer hierboven handelen, maar wel met de kanttekening dat hij zich ook aan zijn plicht zal houden en zijn taak zal uitvoeren
  – Een Creool zal net als de Surinamer hierboven handelen, maar wel met de kanttekening dat hij zich meer zal focussen op wat er te halen valt ipv wat hij eigenlijk voor is aangesteld.
  De vloek voor het land is dat deze houding nu zo is ingebakken in de mensen.
  Persoonlijk ken ik de huidige machthebbers niet en ook niet de DNA leden, maar ik heb wel veel sympathie voor die Manorath. Niet altijd eens met hem, maar hij heeft wel een nuchtere kijk op zaken, is analytisch en bezit het vermogen om zaken goed te structureren.
  Met het bovenstaande is het niet de bedoeling iemand te kwetsen. Het is een visie.


  Maak melding

 25. Misschien moet ik het anders verwoorden, want ik zie dat deze discussie dreigt te ontaarden in een catfight.

  Ondanks de manipulatieve pogingen van selos is,
  75%, Vijfenzeventig procent, van de Hindoestanen en Creolen, en de rest :), niet geïnteresseerd in de combinatie ndp/vhp.

  Dat is de kern van het artikel!


  Maak melding

 26. @Milton
  De hindostanen verbleven niet in een vijf sterren hotel noch ontvingen ze miljoenen aan kapitaal voor hun hard werk op het veld!!
  Ze hebben doorzettingsvermogen en een wil en ze hebben hard gezwoegd om hun nazaten een beter leven achter te laten.
  De creolen waren intussen gaan schuilen ,heden moet een hindostaan voor een perceel een kapitaal betalen integenstelling tot de creool voor wie heel het binnenland ter beschikking ligt geheel GRATIS Nog erbij!
  We leven nu in 2013 en nog steeds hebben de creolen niet geleerd te werken voor hun haven en goed.


  Maak melding

 27. Je hebt mensen die ondernemend zijn aangelegd en je hebt mensen die steeds consumerend bezig zijn..
  feit is dat de één de ander nodig heeft..als het om handel gaat.


  Maak melding

 28. @Esmerald
  Jij hebt mijn vraag niet goed begrepen (hoop ik) en daarom beantwoordt je hem ook helemaal niet!
  Bovendien voelt jouw reactie “kort door de bocht” en insinuerend aan,alsof je wil zeggen:”Dan moeten ze zich maar aansluiten”.
  Neem bij de beantwoording mee dat er wel Creolen in de VHP zitten!

  Ik treedt dus in herhaling!!!
  En nu goed lezen!
  Komt ie:Zit er een Creool op een belangrijke post in de VHP?


  Maak melding

 29. @Ray
  Je zegt:”ZIJN DE CREOLEN BEREIDT OM TE WERKEN ZOALS HET GEVAL IS BIJ DE VHP”???!!

  Je blijft maar dit onderwerp een racistische wending geven.
  Esmerald ziet de bui al hangen er probeert het getij te keren,maar jij gaat als een olifant in een porseleinen kast te keer!

  Mij kennende moet ik oppassen ook niet te ontbranden.
  Maar zal je desalniettemin een kort antwoord geven.

  Dat is precies wat de Hindoestaan van de Creool denkt en daarom worden ze buiten de deur gehouden.
  Hebben de Creolen dan niet bewezen dat ze in de NPS wel kunnen werken?Dus jouw reactie slaat als een tang op een vet varken.

  Je weet dat wij in het verleden ook al in de clinch hebben gezeten toen je beweerde dat:
  GEEN ENKELE AFRIKAANSE LEIDER EEN GOEDE OPLEIDING HAD GENOTEN.WEET JE DAT NOG?EN NU WEER!!!

  DIE UITSPRAAK ZAL IK NOOIT EN TE NIMMER VERGETEN EN JE DAT OOK NOOIT VERGEVEN!
  ONTHOU DAT!


  Maak melding

 30. @Esmerald.
  IK HOOP DAT JE IN DE ROL ALS MEDIATOR SLAAGT.MAAR IK HEB I.I.G. MIJN LOLBROEK EN GRAPJAS VERRUILD VOOR EEN HARNAS LANS MUSKET EN VECHTJAS!
  IK WACHT!!!!


  Maak melding

 31. Beste Ray, de hindustanen van toen verbleven zeker niet in een 5 star resort of hotel in Sur, maar wat moeten en kunnen wij anders van de slaven vertellen ?

  Be realistic my friend, en geef toe dat de contractanten uit India en Indonesie onder veel andere omstandigheden moesten werken dan de slaven uit Afrika.

  En let wel, de contractanten uit India waren gesprokkeld onder de ‘dalits’ in India, dus hadden deze mensen bijna niets te verliezen en daarom ook de kans genomen voor een beter bestaan in Suriname.

  Enkele jaren terug was er ook een zekere Jopie actief op dit forum die dit onderwerp vele malen beter dan ik wist te omschrijven omdat z’n bigi sma’s kinderen van contract arbeiders hadden onderwezen.


  Maak melding

 32. Degene die deze leugens ondersteunen zijn echt niet goed bij hun hoofd,Was het niet deze zelfde bouterse die op de podium schreeuwde sheriff wan keri mi, was het niet deze zelfde leugenaar bouterse die over die auto van segebay had.
  Een deel van de surinaamse bevolking zal eeuwig dom blijven, zoveel corruptie,leugens, zelfverrijking en valse beloftes en toch trappen ze erin.


  Maak melding

 33. @Ray onderkruipsel waar haalt jij het recht on afro surinamer te bekritieseren was het niet jou soort in de aanloop naar de onafhankelijkheid die de gebouwen in Paramaribo in brand staken was het niet PNP/VHP regering en jou soort als minister van jusititie die de politie volmacht gaf om op het betogers te schieten vakbondsmensen werden in toiletten opgesloten VHP heeft HET staat Suriname altijd benadeeld het is een bastion malversatie en fraude was het niet jou soort dat smokkelen in Nickerie heeft uitgevonden de grootste patij concaine zijn van jou soort hun hebben bijna alle import-en exportvergunningen Scumbag


  Maak melding

 34. HOOLIGAN réétje (Ray), overige HOOLIGANS en alle weldenkende mensen een hele goede dag toegewenst.

  De creolen hebben zonder enige vorm van racisme, de Hindoestanen onderwijs en ontwikkeling bijgebracht.

  Zonder de creool geen geschoolde Hindoestaan. De bal ligt al geruime en lange tijd op de speelhelft van de Hindoestaan. Maar terug- of samenspelen, ho maar.

  Deze racistische ooit ingezette politiek door hun papa Lach – lees: POPO LACH, heeft z’n einde gekend middels een vrije val en ligt linea recta op z’n retour.

  En daar zitten onze voornamelijk VHP-racisten nu mee in hun maag. Wel denkende VHP-ers met enige realiteitszin die racisme afwezen en verafschuwden hebben de partij grotendeels terecht verlaten en de rug toegekeerd.

  Met z’n allen is het wachten op de volgende minimalisering in 2015 van onze Verschrikkelijk Hypocriete Parasieten.

  Tegen beter weten in, blijft onze réétje (Ray) maar hopen, dat is hem gegund.

  HOPEN kan immers geen kwaad, dat is de nutteloze instelling van iedere HOOLIGAN.

  We benne benieuwd!


  Maak melding

 35. Ja ja, beste GMAP ! Dit hadden jij en Henkie, Who cares en de gehele overige santenkraam niet verwacht !

  This Pres is the Best (voor Suriname) !!!!!!!


  Maak melding

 36. Ik constateer dat de Hindostaanse cultuur gericht is op het gezin als hoeksteen van de samenleving en bij de creolen niet. Daar is het vooral Sodom en Gomarra, mannen achter de wijven aan, kabula feesten en vrouwen die zich vrij en hoerig gedragen. Kinderen opvoeden doet men vooral in het eenoudergezin en wat daarvan komt zien we terug in de politiek en in de samenleving. Een grote puinhoop!

  Creolen stemmen vooral op partijen die hun anti-samenlevings gedrag stimuleren en hebben geen visie hoe dit te veranderen. Daarom studeren er meer Hindostanen af op universiteiten en zijn er meer ondernemers. Nee, Hindostanen zijn niet noodzakelijkerwijs betere mensen, maar hun visie op de samenleving brengt veel meer welvaart voor een land tot stand. Daarom zou ik blij zij als de VHP aan de macht kwam, maar dan zonder die criminele bende van de NDP.


  Maak melding

 37. @Bifa, ik respecteer jou mening en wil je daarom vragen om eerst de (voormalige en) huidige positie van de Dalits in India, waar de meeste VHP’ers van afstammen effe checked op google, en daarna weer reageert op dit forum.

  Ik hoop dat je hierna jou Sodom en Gomorra theorie los laat en dan anders gaat denken.

  Ben jij wel eens in Chennai, Mumbai en/of Delhi geweest mie boooooi ?????

  Take a trip and talk to you later !!!


  Maak melding

 38. De veerboot ” HET NIEUW FRONT ” is verworden tot een OUDE ROESTBAK die aan een GRONDIGE REVISIE toe is. Het is niet onwaarschijnlijk dat dit drijvend WRAKSTUK spoedig van ellende uit mekaar valt. Een bepaald groepje bemanningsleden doet er goed aan om de reddingsboeien alvast op gebreken te controleren om ONAANGENAME verrassingen te vermijden.

  Indien deze bepaalde groep bemanningsleden niet opnieuw voor 5 JAAR genoegen wenst te nemen met slechts ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN op het WRAK of niet BRODELOOS langs de KADE met de HANDEN IN DE ZAK wilt blijven SLENTEREN lijkt het mij goed dat er begonnen wordt met het VERRUIMEN VAN DE HORIZON.

  Remember; ” DE VERRASSINGEN ZIJN DE POLITIEKE WERELD NOG NIET UIT ” !!!!!!!!! 2015 ZAL DAT BEWIJZEN !

  Bra, CHAVÉZ önskar dig en trevlig helg !


  Maak melding

 39. Miltonnetje,
  In de Suriname van paars is alles verwachtbaar en omkoopbaar dus dit verbaast mij helemaal niet.
  In een land zonder moraal , normen en waarden krijgt je dit soort in elkaar gedraaide uitslagen.


  Maak melding

 40. @ GMAP, ben jij ook een nakomeling van een Dalit uit India ??

  Check on google wat een Dailt is, and talk to you later before you judge me !!!!


  Maak melding

 41. Sorry GMAP, het moet zijn Dalit (of Paria, onaanraakbaren) !
  Dus geeneens hun eigen broeders in India wilden hen aanraken !!! Dit zegt al heel veel over deze mensen !


  Maak melding

 42. Ruim 60% van de VHP aanhang ziet een samenwerking met de NDP wel zitten.De resultaten van dit onderzoek bevestigen een eerdere onderzoek van de heer John Krisnadath van de IDOS. Uit een opiniepeiling in 2012 gehouden door John Krishnadath van het onderzoeksbureau IDOS, bleek dat meer dan 70% van de bevolking content was met de werkwijze van Bouterse.Uit dit onderzoek bleek ook dat de NDP in Paramaribo en Wanica, met respectievelijk 41% om 35%, de meeste zetels ging behalen als er op dat moment verkiezingen werden gehouden.In latere peilingen bleek ook dat alleen de NDP een stabiele partij bleef na de verkiezingen van 2010. De partij maakte ook een spectaculaire groei door.

  Uit het bovenstaande blijkt dat het lot van de NieuwFront combinatie is bezegeld.En daarmee ook de hallicunaties van de hardhoofde GMAP,Who cares, Esmerald,Jack Russel, Henk Molenaar,enz. Sommige mensen krijgen zelfs huiduitslag als men weer praat over een kabinet van VHP/NPS. De VHP kiezers hebben ook ervaren dat hun welvaart meer is toegenomen dankzij het beleid van de NDP regering. Een groot deel van de aanhang van de VHP blijft de partij nog trouw om sentimentele en emotionele redenen. Zij geven daarom de voorkeur aan een NDP/VHP regering.Maar als het moet zullen deze mensen op de NDP stemmen.


  Maak melding

 43. Beste Milton,

  Ik respecteer ook jou mening en als je me een beetje van dit forum kent weet je dat ik niet met plezier negatief over mijn eigen zwarte broeders en zusters praat. Kijk naar de feiten en je zult versteld staan welke achterstanden we oplopen door dat vrije en anti-samenlevingsgedrag binnen onze groep, iets wat zich b.v.b uit in de manier waarop we kiezen (dom achter de NDP aanlopen, een partij van moordenaars en fraudeurs), waarop we onze kinderen opvoeden (massaal in het eenoudergezin) en hoe we met vrouwen omgaan (een schatje hier, een schatje daar) en massaal het huwelijk afwijzen.

  Dat de Hindostanen afstammen van Dalits is mij niet bekend, maar zelfs als dit zo is dan constateer ik dat ze hun achtergestelde afkomst hebben omgebogen naar een betere toekomst. Helaas moet ik bij onze groep constateren dat het alleen maar achteruit gaat en dat vrije en zo intens anti-samenleving gerichte gedrag van consumeren en weinig produceren tezamen met dat eenoudergezin maakt de situatie aleen maar erger. Dus sorry Milton, maar wellicht is het beter als je een discussie opzet over hoe wij het tij binnen onze groep kunnen keren in plaats van telkens te wijzen op de achtergestelde afkomst van Hindostanen.


  Maak melding

 44. Seng -sang:
  “N.D.P gaat nooid een front vormen met deze hindu partij”.

  Seng-sang, ‘san yu e taki’? De NDP zou toch ook nooit, never, nunca met Brunswijk en Somohardjo samenwerken? Veel Surinamers hebben in het gunstigste geval een zeef als geheugen, in het slechtste geval hebben ze geen verstand. Seng-sang in welke groep hoor jij thuis?

  Als de NDP niet met de VHP wil samenwerken is dat een teken dat de VHP nog principes heeft (die hadden ze na de laatste verkiezingen nog), alleen principeloze partijen werken samen met de NDP. Sang-sen ben je ook vergeten dat Brunswijk niet zo lang geleden zei dat je in de politiek geen principes moet hebben? Zelfs de aanhang van Somohardjo is het met je eens als je zegt dat Somohardjo geen principes heeft, ze stemmen alleen op hem omdat hij een Javaan is en zeker niet omdat hij er principes op na houdt. Het is te hopen voor Suriname dat de VHP haar principes niet overboord gooit, Suriname heeft al meer dan genoeg principeloos tuig in de regering zitten.


  Maak melding

 45. Deze enquete heeft nu al een zekere bedachtzaamheid en rust gebracht in de tent, op een enkel hardhoofd na. De boodschap is: wij zullen het samen moeten doen; together we stand, divided we fall. Vrede zij met u.


  Maak melding

 46. @Medusa

  Ik zit niet te wachten opo jouw vergiffenis want ik ben jou niks schuldig en wat jij niet vergeten kan is jou hoofdpijn niet de mijne!!


  Maak melding

 47. @Milton

  Onze Dalit familie van wie wij volgens jou afstammen in India zijn zeer trots op ons!
  Ze zijn heel blij voor ons dat onze voorouders de kans dat ze de oversteek maakten van India naar Suriname goed benut hebbben. Dankzij onze voorouders doen wij het heden goed in Suriname en jij,is er iets in jouw dat jouw familie in Afrika trots moeten zijn op jouw?!!!De hutu’s en de Tutu’s familie van je wat hebben zij voor jou gedaan ,werken voor jou voor een beter bestaan deden zij in ieder geval niet!


  Maak melding

 48. time will tell guys, als de partijen willen gaan
  samenwerken.
  jullie zitten mekaar alleen maar gek te maken.
  laat sur. een multiculturele samenleving blijven a.u.b.
  respect en verdraagzaamheid.
  Moskee naast een Synagoge, lets keep it this way.
  bless.


  Maak melding

 49. Bifa,
  Jou excuses zijn bij deze geaccepteerd, en zouden velen moeten weten dat deze president er voor alle Surinamers is ! Hij is er niet alleen voor de Indianen en/of Creolen maar kijk zelf naar de samenstelling van de NDP ?

  Ik ben het etnisch gelul, geouwehoer en gesodemieter van de VHP helemaal zat, en deze president probeert ons allen tot één volk te smeden.
  Had je de hindustaanse youngsters in Nw Nickerie zien reageren toen onze pres enkele maanden terug een hindustaans lied op een podium zong !

  Venetiaan was in 15 jaar als president nog nooit naar Nickerie geweest, J. Lachmon heeft never en nooit in dit district gezongen of iets sociaal(algemeen) gedaan, en Chan S. ??

  Luister beste vrind Bifa, ik heb vanwege m’n job bijna dagelijks te maken met India en heb er vele contacten.

  India heeft nog steeds geen economische wereld spin off zoals China, en nu Indonesie en Vietnam kunnen maken omdat de Indiers mekaar onderling zelf niet vertrouwen !

  Ik kan jou nog heel veel vertellen over India vriend, but hereby want to rest my case !

  Ik wil alleen niet dat de Indiers doen alsof het één volk onder allen world wide, want het tegendeel is waar !


  Maak melding

 50. `@Ray het waren verzetstrijder die vochten tegen het onrecht hun aangedaan werd idioot. Je hebt een zielige geest om dat te begrijpen jou soort was niet in slavernij toen ze brand gingen stichten in Paramaribo het was terreur daad van jouw soort geeft antwoord op “de andere van mijn beweringen en nog iets jou soort zijn kampioenen brand stichten om de verzekeringen op te lichten zogenaamde wittebord crimineel leeft tussen jou soort CHiragaly vader was grootste smokkelaar in nickerie nu is zoonlief partij sponsor van NPS hou je zielige kop dicht over Afro Surinamer DICK “”””


  Maak melding

 51. @Ray 19:57, zie mijn posting om 20:24 en als je meer over jou land (India) wilt weten kan ik er nog veel meer over vertellen.
  Ik denk alleen dat vele Waterkanders deze verhalen absoluut niet zouden willen weten en/of horen over the incredible India !

  Lets just leave it this way !


  Maak melding

 52. @Milton
  India is een wereld macht !Daar regeert een democratisch gekozen Regering en zonder Amnestie!!
  En een GESLOTEN DEUR politiek kennen ze daar niet!!Zo kunnen wij ook een heleboel vertellen over je voorouders in Afrika.Want een geweldig leven zullen ze wel niet leven netals de dalits in India!!


  Maak melding

 53. @campado

  En je oomn bouta is de serial killer van Suriname,ja de ene die jij zonodig moet komen verdedigen!
  Maakt hij jullie ook rijk?Snoepen jullie ook uit zijn honingpot,Krijgen jullie ook drugsmoney van oompje bouta?!


  Maak melding

 54. Milton,

  Excuses? Ik weet niet waar je het over hebt. Je lult maar wat in de ruimte, zo lijkt het. Heb je mijn posting wel goed gelezen.


  Maak melding

 55. @Ray haha haha daar ga we weer Bouta heeft niks te maken met dit. het is BS dat je uitkraamt geeft antwoord op mijn beweringen over jouw soort Varaan””


  Maak melding

 56. Milton,

  Wat is je probleem? Je blijft maar lullen over India en de mensen wiens voorouders er vandaan komen. Zie je niet hoeveel problemen zwarte mensen zelf veroorzaken en dat ze hun eigen ding eerst moeten opruimen voordat ze over anderen beginnen? Ik excuses aan jou gemaakt? Man… je bent niet goed wijs.


  Maak melding

 57. Het wrange is dat de NDP toch de grootste partij blijft ondanks de ernstige misstanden en criminelen die in deze partij nestelen. De partij met de minste criminele aanhang, de NPS, zal van de aardbodem verdwijnen. Dat is verwachtbaar aangezien het volk niet meer zit te wachten op politici met ‘een onbevlekt blazoen’. Dat is tekenend voor de politieke constellatie van Suriname. De NDP is en blijft een factor waarmee elke andere partij rekening zal moeten houden. Het zijn zo!


  Maak melding

 58. Wat ik het mooiste vind, is dat de meest fanatieke aanhang van de VHP, zoals @Ray op dit forum geen moer te zeggen hebben over de te volgen koers van de VHP.


  Maak melding

 59. Bifa & Ray, zijn helemaal verloren in hun eigen diaspora.
  Ze starten allebei een discussie, geven er een bepaalde swung aan maar hebben absoluut geen weet van en over de feiten van hetgeen waarover ze praten.

  Ik constateer nu ook een lichte irritatie of boosheid in de laatste posting van Bifa, mogelijk omdat hij zich op z’n ziel (of pik) getrapt voelt !

  Wie kaatst moet de bal verwachten beste pik ! Ik bedoel Bifa !


  Maak melding

 60. @John2 hij kan niets zeggen want zijn verstand is verwoest door het snuiven van 80 kilo cocaine die onder Santhokie neus was verdwenen en dan wil die TEEK over Afro Surinamer oewe hoeren


  Maak melding

 61. Milton,

  Zoals ik al schreef: je lult maar wat in de ruimte. Ga eens in op de feiten waar ik het over heb. De teloorgang van zwarten als gevolg van hun eigen handelen. Stop met dat gelul over Hindostanen. Eerst je eigen huis schoonmaken voor je over anderen lult. Kan je daar wat mee of ben je inderdaad die achterlijke paarse pauper uit de structuren van de NDP?


  Maak melding

 62. desi de lano bouterse president van het volk .
  jij de sterke man van suriname wij rekenen weer op jou in 2015 .jij moet je werk af maken ,wij laten ons niet klein krijgen .wij hebben de potentie om dit land vooruit te helpen .
  wat castelen vertelt moet je met een korreltje zout nemen hij blaft is het enige meer kunnen ze niet .deze fronters voelen nattigheid ze hebben geen vleugels ze kunnen niet vliegen alleen paniek saaien maar het resultaat zal 0,0 zijn .
  bouta kraktie mie mang


  Maak melding

 63. wat een dalith pret hier 🙂

  eer wij in 2015 de verkiezing ingaan, krijgt DADA nog te maken met 2 grote regentijd & 2 kleine!!!

  gaat hij zijn “schatkist” aanwenden om het land droog te houden > hij moet < of gaat hij zijn kiezers plezieren met fly-overs en tig woningen!

  een Su dalith is iemand (onderkant v/d samenleving) die aan DADA vraagt een woning, maar dan eentje die 't liefst droog blijft 🙂


  Maak melding

 64. Is soms de tempo van de VHP te hard/snel voor velen?Wie kan de vhp nog bijbenen/inhalen?De VHP is net zolang als de verkiezingen op 25 mei 2010 is/zijn geweest(dus al 3 jaar)meteen gestart met het geen ze willen doen/bereiken.En als men nog niet weet wat de koers is van deze partij of welke kant ze opwillen dan weet ik niet pe joe ai en verstang de.Of ik weet niet wat er bedoelt wordt en wat er gezegd/gevraagd wordt aan anderen.GMAP,Who Cares,Esmerald,Pasew,Bifa,Surinam Patriot ea oeng jep mie baja.Mi no mang stel mie voor dat er zoveel blinden zijn op dit forum, in Su en in Ned.VHP zet’m op het gaat jullie goed.De BEP is er voorlopig al bij.DOE die denkt er al te zijn en gaat dus niet op de uitnodiging in.Oke dan niet.Bij de vorige verkiezing hadden zij(DOE)zich rijk gerekend en opo baka bleek het maar 1 zetel te zijn.En om deze zaka-zakas DiDiBrie en Co uit ’t machtcentrum te halen/houden moeten we heel hard gaan werken en samen bundelen,want wat er ook gebeurt ding moes donderop.Ook moet er expliciet ervoor gezorgd worden dat Somo noch Donnie een rol van betekenis moeten of kunnen spelen.En te DiDiBrie boto doro yu mu broking.Te DiDiBrie boto doro ding kiezers foe Su sa broko ding.1000 x 1000 O HEER jepi broko ding ekte ekte.De meesten kiezers zijn toch christenen dus ze zullen weten hoe de DiDiBrie boto te breken.Jaag ze(de ndp,abop en pl)echt weg als ze jullie kant opkomen.SSSSSooooooo dussss odiii.
  Glenny.


  Maak melding

 65. @Glenn Pengel,
  VHP is met Santhoki is een partij die letterlijk alles kopieert, met hun zogenaamde 2030 vision.
  Is een letterlijke kopie van Jamaica 2030 vision, hier en daar aangepast.


  Maak melding

 66. Glennie,

  Yoe abbie littie fu tru. VHP begon na de verkiezingen van 2010 te herorganiseren en te investeren. Een nieuwe voorzitter, een nieuwe visie, de straat op, organiseren van meetings en congressen en constant interrumperen in het parlement. Wat doet de NPS? Niets! Je hoort ze niet en op de straat en in de wijken zie je ze niet. Die partij is te elitair met die rare halve chinees Rusland als voorzitter. Dat komt niet meer goed. Dan maar liever de VHP. Als ik daar woonde zou ik er zeker op stemmen.


  Maak melding

 67. 25 mei 2013

  Esmerald, Srika krijgt weer gelijk!!

  Had Srika in 2012 niet op dit forum al een korte analyse gemaakt waarbij hij informeerde dat veel VHP-aanhangers toch neigen naar de NDP. En dat door het ook ontwikkelen van toekomstig regeerbeleid en goede organisatie door de VHP, de kans op een eventuele samenwerking tussen de NDP en de VHP in de toekomst niet uitgesloten mocht worden.

  En omdat de NPS nog niet zover is met bedoelde ontwikkelingen, de kans op een samenwerking met de NDP voorlopig niet zal gebeuren. Srika dacht dat hij toen 8 minpunten kreeg.

  Maar binnen zo een politieke situatie en politieke cultuur moet ook niet worden uitgesloten, dat binnen nu en de aankomende verkiezingen in Suriname, horden VHP-ers nog overlopen naar de NDP. Economische veiligheid zal dat dan heten.

  Oppassen dat straks zelf de forumhouder niet overloopt! Esmerald, want dan heb je een probleem.

  De minpunten komen er aan!!!
  Srika


  Maak melding

 68. Lantie warme maaltijd voor de school brengen is ook gekopieerd;dit was nml het geval al in de jaren60-70 en kwam van niemand anders dannnnnn jajaja de grote Jopie Pengel van de NPS.(men kreeg toen ook nog een heleboel en of het nou geholpen heeft of niet dat is punt 2,maar feit is dat je geen bakkeljauw toen hoefde te kopen zoals vandaag de dag.Dat ding is onbetaalbaar voor de kleine man.RRRRRRRot dus op ndp oen DIiiiiiiDiiiiBrie.Bifa er is toen toch een 2020fusion geweest,hoorde ik kortgeleden iemand zeggen of vergis ik me.Of was het iets van het Front gezamenlijk any way so wan sanie hoorde ik op een Su-Nedzender.Maar Bifa de NPS zou nu echt wel iets moeten gaan doen ja.En het is al eenmaal zo dat Rusland de voorzitter is dus moeten de NPSers’t maar met hem doen.Hij was ook niet mijn man,maar is eenmaal gekozen.Wat ik zou doen is toch wel stemmen op de NPS,maar dan niet op hem,zoals het ooit is gestemd in Ned(Amsterdam)Aboutaleb de nummer 2 opde PVDAlijst kreeg veel meer stmmen dan de nummer 1 opde PVDAlijst
  Lodewijk Asher.Hopelijk dat Rusland het dan zal begrij-pen en een stap terug doen.De NPS moet ook goed en flink uitkijken nu al wie het moet worden na de verkiezingen van 2015.Mie dat hoop ding donderop voor 25 mei 2015.Odiii.
  Glenny.


  Maak melding

 69. Wij hebben het over leiderschap die de toekomst van onze burgers een betere levensstandaard kan verschaffen. Stop met het herkauwen van de koloniale verdeel en heers braaksel.


  Maak melding

 70. Ray
  Wat zeg jij”india een wereldmacht”hahaha,jaaa een wereld macht onderleiding van engeland,oneee,slaven van engeland.

  President bouterse is een sterke leider waar een heleboel negatievelingen niet tegen op kunnen,en dat weten zij.
  Ray’bouterse gaat door met zijn partij om zijn werk af te maken.


  Maak melding

 71. Luchtraak kritiek leveren op de coalitie regering en op Bouterse, zal geen zoden aan de dijk zetten. Het Front moet op zoek naar een andere aanvalsstrategie op enig invloed te kunnen blijven uitoefenen op de komende verkiezingen van 2015. Ik pleit ervoor om meer aandacht van de jongere kiezer op te zoeken en in het veld te gaan. Voorbeeld: Rusland (NPS) moet uit zijn nette pak stappen, meer de taal van de kiezer spreken en de straat op om met de kiezer in gesprek te gaan. Doet hij dat niet dan kan hij de verkiezingen van 2015 op zijn dikke buik schrijven!!!!!


  Maak melding

 72. De vorige waarachtige opiniepeiling was op 25 mei 2010, de volgende is op 25 mei 2015. Alle andere gemuggenzif ten spijt. De schildpad heeft vele broeders. Zelfs broer zoef de haas doet er goed aan om daar rekening mee te houden.


  Maak melding

 73. Henk Molenaar
  Sra en Pero: dommer dan deze 2 paarse paupers komen ze hier op Waterkant niet voorbij……..

  =
  Struint hier nog iets rond wat dom- en kortzichtiger is dan deze achterhaalde Molenaar?


  Maak melding

 74. De Hutu’s en de Tutsi’s ,lees paarse paupers, zijn weer helemaal op dreef na het lezen van een nietszeggende frauduleuze opiniepeiling……


  Maak melding

 75. Heel duidelijk wat hierboven staat, dus nu gedonder, gezeik, dan wellicht hebben we Onze Chandrika als pres met de huidige in zijn kielzog, dus wij, wij allemaal
  schelden, gevloek, deert ze niet let maar op daar moet het gebeuren.


  Maak melding

 76. Als de VHP weer regeermacht wil hebben dan zullen ze uit de Front combinatie moeten stappen en voor de verkiezing 2015 duidelijk moeten aangegeven dat ze streven naar een samenwerking met de NDP .

  Doen ze dat niet dan vrees ik dat er vele Olifantjes
  zullen overstappen naar de NDP omdat ze het financieel
  niet langer uithouden . ook veel intelect bij de VHP
  moet lijdzaam toekijken op de reserve bank en dat trekt men niet langer . Holland is ook geen keus meer daar is meer ellende .


  Maak melding

 77. TE TIGRIE E BARIE NA BOESIE,……………………..(^_^)
  De VHP gaat nu zeker (100%) hun zuur verdiende zetels verziveren bij de komende verkiezing. En als de huidige voorzitter van de VHP alla sardjoe gaat handelen wordt ie gewoon met stoel en hamer eruit gegooid,want de jongeren staan al in de startblokken.
  A NO ING KRAKTIE A WAN SORIE, MAAR NA ANGRIE E TJIERING,
  Wie had ooit gedacht dat de partijen in NL sammen met de PRUIK (PVV)zouden regeren (gedoogd = klaas vaak de zandman)


  Maak melding

 78. v.h.p ik wil jullie ff de staking van de jaren 70 bij brengen , vergeet niet dat het zich weer kan herhalen .
  en deze keer gaat er een grote schoonmaak plaats vinden .


  Maak melding

 79. Wie de peilingen niet wil geloven, prima, Misschien dat jullie het 25 mei 2015 wel zullen geloven. NDP gaat 30 zetels halen, niet meer en niet minder, NDP gaat gewoon beslissen met wie ze wil samenwerken en niet andersom.

  Sommige reageren hier als een echte fronter, ze leren het niet, willen niet leren of kunnen niet leren..

  Dit is de tweede peiling die aangeeft dat NDP de allergrootste partij is, en wat doen die fronters, weer van hetzelfde. Ze gaan gewoon door met het volk bedriegen en leugens vertellen, ze denken dat de Surinamer anno 2013 nog net zo dom is als 1963.

  front de Surinamers kunnen nu lezen, zien en schrijven en hebben TV, radio en internet. De mensen zien dus de ontwikkelingen die de huidige machthebbers teweeg brengen en totnutoe hebben gebracht.

  Met gelieg en zwartmakerij ga je geen verkiezingen winnen.

  De Surinamers hebben de fronters uit het machtscentrum gegooit, ze zitten nu in de oppositie en nogsteeds hebben ze niet door dat ze voor de ontwikkeling van Suriname moeten werken en geen broko bana moeten spelen.

  SPA en DA hebben nu al geen achterban en zullen in 2015 verdwijnen, alleen het partijgebouw zal blijven bestaan zoals bij PSV. Goed voor bigie poku dansi.

  NPS zal 1 zetel halen en in 2020 zijn ze ook verdwenen a la psv.

  BEP haalt geen zetel in 2015, die zullen ook verdwijnen a la psv

  VHP haalt weer 7 zetels en that’s it in 2015.

  ABOP haalt 5 zetels

  PL haalt 5 zetels

  DOE haalt 3 zetels

  NDP haalt 30 Zetels

  So be it. VHP mag komen praten met NDP maar mogen geen eisen stellen, anders wordt er geregeerd met ABOP en DOE samen en natuurlijk “DES for PRES”.


  Maak melding

 80. paars heeft geen peilingen nodig ,ik zie dat jullie onrustig worden ,denken jullie aan je bloed druk .
  paars doet zijn werk tot 2015 het volk is tevreden er is niets aan de hand .wat front ook doet om paars neer te halen het volk ziet luistert en het zal beslissen in 2015 een ding weet paars de weg die is ingeslagen zijn wie niet van af te brengen ,wij zijn goed bezig daar gaat het om .het volk raakt niet in paniek dat kan men toch zien !!!! het is front die in paniek is .ze dachten dat ze hun slag zouden slaan met dat probleem van dat overtollige water .maar het volk weet wel beter .de regering doet haar best wetende het volk dat zij dit hebben geerft van front die meer dan 15 jaar die trenzen niet hebben opgehaalt en het volk begrijpt ook dat deze regen buien voor het eerst zo hevig waren het is nog nooit gebeurt .u ziet dat front politiek bedrijft met de ellende van de mensen .ze voeren geen oppositie maar jagen het volk in paniek en brengen geen oplossingen maar proberen munt uit de ellende te slaan ,het volk slaapt niet !!! oenoe no e sribie !!!!!
  bouta go go


  Maak melding

 81. Ai Sabidirie,

  Doe je nu aan waarzeggerij vanuit je koude Bijlmerflat of Almere rattenhuis? Ha,ha,ha. Ik begin je steeds grappiger te vinden.

  Maar weet je wat ik je voorspel. DaDa Bouta gaat een grote fout maken. Zijn befaamde krin skien is op een gegeven moment uitgewerkt en iets gaat gebeuren waar hij radeloos van gaat worden. Het zal hem drijven tot wanhoop. En dan is het gedaan met de NDP. Want als hij is verdwenen is de NDP niets waard.

  Dus al je politieke waarzeggerij is gebaseerd op drijfzand want zonder DaDa Bouta is het afgelopen.


  Maak melding

 82. Ik probeer via verschillende media wo.Waterkant,STVS etc..de politieke ontwikkelingen te volgen en zodoende mijn kennis te verbreden maar met de meningen en argumenten van de leiders en aanhangers van deze regering is het niets anders dan riool-informatie…
  Wanneer worden we volwassen?????


  Maak melding

 83. Zou goed zijn Bouterse als president en Santhoki als minister van justitie of vice-president.

  Bouterse maak die deals om het geld binnen te halen en Santhoki bestrijdt de criminalteit!


  Maak melding

 84. @1975

  WELNEE,
  Santokhie als PRESIDENT en je held bouta in Santo boma!!
  Hoeveel Bergen aan geld heeft bouta binnengebracht??!!
  Hij maakt juist alles op. De staatskas is zijn HONINGPOT EN DAT VAN ZIJN MEDEPLICHTIGEN!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.