dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenNatuurKritiek op waterbeheersing niet van de lucht

Kritiek op waterbeheersing niet van de lucht

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 mei – In het parlement heeft vooral de oppositie flink wat kritiek geleverd op de manier waarop beheer van overtollig water plaatsvindt. Er zou te veel geld gegooid worden op herstel van bijvoorbeeld pleintjes. Van de vele projecten die voor waterafvoer moeten zorgen, worden maar weinig echt uitgevoerd. Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken, OW, vindt de critici maar makkelijk praten.

De afgelopen drie jaar is wel degelijk gewerkt aan het beheersen van waterwegen. Het zou wel degelijk te merken zijn . “Als ik bepaalde vragen krijg die eigenlijk niets te maken hebben met de zaak, vraag ik me af of we constructief bezig zijn met elkaar. We werken met ingenieursbureaus, overal waar je gaat in Suriname wordt er gewerkt. Ik denk dat het een misplaatste opmerking is te zeggen dat verkeerde prioriteiten worden gekozen”, zei Abrahams in het parlement.

Door geldgebrek kan lang niet alles worden gedaan dat nodig is. Toch zouden redelijke resultaten zijn bereikt. Grote delen van Paramaribo bleven tamelijk droog ondanks het regenweer van de laatste dagen. Andere gebieden langs de kust en meer inwaarts hebben het wel te verduren gehad. Ronny Asabina (BEP) vindt dat er weinig is komen rollen uit de speciale vergadering over wateroverlast.
“Ik denk dat meer in de ruimte is gesproken Niet de problemen maar symptomen zijn besproken. Ik ben bang dat we weer symptoombestrijding krijgen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

37 REACTIES
 1. Mensen , vraag me af waar al dat geld is dat voor ontwikkeling is gegevem.
  Wat doen deze mensen met dat land.
  Su is kwetsbaarder geworden voor natuurrampen.
  Ik hou mijn hart vast, poti sranang


  Maak melding
 2. Geen paniek, onze zakken zijn gevuld…

  Coalitie kalm ondanks afname monetaire reserve

  PARAMARIBO – De coalitie ziet geen reden tot bezorgdheid over de afname van de monetaire reserve van de Staat. Dat zegt NDP-parlementariër Amzad Abdoel kalm. Hij is van mening dat er geen paniek hoeft te zijn. De oppositie heeft dinsdag in een brief aan president Desiré Bouterse gevraagd duidelijkheid te geven over deze afname. Uit cijfers van de Centrale Bank van Suriname …

  Foto: NDP-parlementariër Amzad Abdoel

  (CBvS) blijkt dat de monetaire reserves van de Staat zijn afgenomen met ruim US$ 140 miljoen en dat wel over de maanden januari tot en met april 2013. Tevens is de goudvoorraad met 10.000 troy ounce gedaald, van 76.000 troy ounce in maart 2013 naar 66.000 troy ounce in april 2013.

  ,,Ik vind niet dat er een reden tot bezorgdheid is omdat, als we goed kijken naar onze monetaire reserves, we zien dat onze munteenheid wel voor de volle honderd procent gedekt is. We zien dat de afgelopen periode de goudprijs wel is gedaald, maar dat komt door de internationale ontwikkelingen.


  Maak melding
 3. @ Blaka boy
  Het is niet eerlijk om van 15 jaar mismanagement te spreken.
  Allereerst was het geen aaneengesloten periode maar waren de termijn gescheiden door een periode Wijdenbosch waar iedereen het wel over eens moet zijn dat die weinig goeds gebracht heeft. Behoudens een eigen veel te duur monument.

  Het betreft eerst een periode nieuwe democratie uitvinden na een periode van weinig democratische structuur.

  Na de super inflatie en enorme schulden van Wijdenbosch moest er eerst weer economische zekerheid ontstaan. Wijdenbosch heeft zelfs getracht staatsolie te verbrassen.

  De eerste periode Vene na Wijdenbosch is besteed aan herstel van opgelopen schade. Meer was er niet mogelijk. Tijdens de verkiezingen in Mei 2005 vertelde een vriend “Nu kunnen we tenminste weer ergens voor sparen”. Dat beeld zegt genoeg.

  In de tweede periode Vene is deze duidelijk gestagneerd door Coalitie perikelen met Somo en Brunsie. Er is echter nog wel redelijk gebouwd aan het land en er zijn projecten opgestart OA de dijken in Coronie en Commewijne, weg naar Atjonie, oost west verbinding, vernieuwing Pengel international, Rafinnaderij staatsolie, verwerken vertrek Billiton, assimilatie afname Suralco, Nieuwe haven,etc. U moet blind zijn om te negeren wat er tussen 2005 en 2010 verbeterd is.

  Juist veel projecten worden nu niet afgemaakt, vertraagd of niet betaald omdat de gereserveerde middelen voor show projecten aangewend zijn.

  Wie doet er nu aan MIS MANAGEMENT. wie verbruikt geoormerkte middelen voor andere doelen die geen bijdrage leveren aan de veiligheid van het volk.


  Maak melding
 4. Geen zorg jongens. Als geld op is en delkking weg gaan we toch weer bedelen bij onze bevriende naties. Daar zijn we inmiddles goed in geworden. Ik lees nooit (afgezien van Staatsolie) wat Surinme nu zelf heeft gepresteerd. Iedere keer weer trost verkondigen in de pers wat ze hebben als schenking en donaties hebben gehad.
  Die blaaskalk van OW heeft eindelijk het licht gezien.
  ” Als je iets wil doen kost het geld”. Daar moet je wel jaren voor hebben gestudeerd om dit uit je mond te krijgen.
  Maar deze zelfde druiloor smijt tonnen er tegenaan voor zijn auto, werkkamer, pc die via zijn kineren etc moeten komen.
  Is er wel sprake van een visie en daaruit afgeleid beleid?
  Zielig zooitje daar!! Afgeven op een ander terwijl je nu aan het roer zit.


  Maak melding
 5. De oppositie is uit op rellen met de regering.Maar die gasten van de oppositie gaan in elk geval voorbij aan het feit dat eindelijk grote delen van Paramaribo niet onder water kwamen te staan.Een pluimpje voor de hardwerkende leden van het kabinet en de diensten voor waterbeheersing die vanuit de top worden aangestuurd.

  Een goede tip.In Belgie moet elke vrijstaande woning een ondergrondse waterreservoir hebben van 5000 liter om overtollig regenwater op te vangen.Dit overtollig water kan aangewend worden voor besproeien van planten, om de w.c.door te spoelen of om de auto, motor, scooter, fiets een bad te geven, enz. Het zou prachtig zijn als men deze maatregel ook in Suriname zou invoeren.We krijgen in elk geval minder ondergelopen huizen en straten.


  Maak melding
 6. alle dingen die abrahams noemde was pronken met andermans veren. als het goed is moet hij nu in staat zijn de boel te financieren, hij heeft inmiddels zoveel geld “verdient” als minister van OW. wanneer gaat hij het probleem van de brug(gen) over het saramacca kanaal oplossen op is dat weer de schuld van 15 jaar mis management. deze regering moet maar eens verantwoording nemen voor zijn daden. een president, leider van het volk, neemt geen verantwoording voor zijn eigen daden. als su aan de grond is door hun handelen zal het liggen aan de oppositie, zij hebben het goede proces gesaboteerd


  Maak melding
 7. Het voor miljoenen oppimpen van auto’s en toiletpotten heeft natuurlijk voor Abrahams en deze regering meer prioriteiten dan het bestrijden van water…

  Het geld is sowieso op… Je kunt een poes ook niet zetten om de melk voor je te bewaken of een dief om je kluis in de gaten te houden…

  Elk land waar de diefstal en corruptie zo hoog is zal kampen met zulke problemen…


  Maak melding
 8. De gehele NDP REGERING is Fataal voor Suriname.
  Het bestaat uit moordenaars,partners in crime,en Corruptelingen!
  Hun verdiende plaats is de GEVANGENIS SANTO BOMA!!
  Amnestie,bouta amnestie,hierop is hun ‘macht ‘ gestoeld,dit maakt hun sterk denkt de ndp regering.
  Normen ,Fatsoen en waarden daar hebben ze nooit van gehoord daarom dus ook dat ze denken dat Amnestie een ‘goed’ ding is!!


  Maak melding
 9. Tevredenheid over nieuwe onderwijsmethode
  vrijdag, 24 mei 2013 05:27

  PARAMARIBO – De nieuwe onderwijsmethode die per januari dit jaar is ingevoerd in de eerste klassen van de basisisschool, is goed ingeslagen bij leerkrachten. Toch zijn er nu reeds twee coachingmomenten voor onderwijsgevenden ingebouwd, om onduidelijkheden binnen deze nieuwe methode inzichtelijker te maken. Dit coachingstraject zal voor alle leerkrachten in het
  derde leerjaar volgen. Deze dagen zijn de districten Nickerie en Coronie aan de beurt voor hun tweede coaching sessie.


  Maak melding
 10. De nog in aanbouw zijnde MULO te Westelijke Polder zal vernoemd worden naar het NDP-Assembleelid Rachied Doekhie. De school gaat heten ‘Mohammed Rachied Doekhieschool’.

  Rachied Doekhie zegt vandaag, 23 mei 2013, in het Dagblad Suriname nog niet officieel op de hoogte te zijn gesteld. Hij zegt de initiator te zijn geweest voor de bouw van twee MULO’s, namelijk de MULO Henar en de nieuwe MULO Westelijke Polder.

  De school in Henar werd op 1 oktober 2012 in gebruik genomen, terwijl de MULO Westelijke Polder zich nu in een afrondende fase bevindt. Bij de bouw van de school te Westelijke Polder werd door Doekhie een commissie ingesteld. Die kreeg als taak mee om ervoor te zorgen dat alles goed zou verlopen.

  Die commissie had al eens voorgesteld om de Henar MULO naar Doekhie te vernoemen, maar hij weigerde daaraan mee te werken. ‘Ik heb al genoeg eer in het district’, zegt hij. Negen jaren geleden werd wel een voetbalstadion naar hem vernoemd.

  De krant sprak ook met commissievoorzitter Sadiek Ishaak. ‘We worden onder druk gezet door de gemeenschap. De burgers zeggen dat meneer Doekhie zoveel heeft gedaan voor het district en nog steeds zoveel doet.’ Volgens Ishaak is het besluit al definitief. De districtscommissaris van het district en het ministerie van Openbare Werken zijn reeds op de hoogte gesteld.

  Mijn God ,
  alsof wij nu niet genoeg ELLENDE meemaken en nu dit!!!??

  Misschien moeten ze dit onderwijzen op school;
  De ‘president’ van Paramaribo is pseudo president en amnestie houder de massamoordenaar bouta,
  De ‘president’ van Moeno /Albina is Brunsie
  De ‘president’ van Nickerie is Doekhie
  De ‘president’ van openbare werken is Abrahams
  Zeg maar liever alle ndp zogenaamde ministers zijn zogenaamde poresidenten.
  De bevolking was tegen het bouta amnestie en de regering was onder druk gezet desondanks werd de amnestie door de keel van de surinamers gedrukt!!!
  Zijn doekhie en co misschien bang voor de nickerianen en gaan ze daarom de school naar hem vernoemen?!!
  Mijn God ,dit is zo erg!!


  Maak melding
 11. Ray, de regering doet haar best.Het is pijnlijk voor je dat jou idolen door het volk zijn weggestemd. Neem van me aan dat in 2015 de huidige regeerders een grotere meerderheid in de wacht slepen.


  Maak melding
 12. blakaboy

  15 jaar mismanagement onder Venetiaan en dan nu kritiek hebben.

  zwarte jongen, zwart meisje wil je wat uitleggen: venetiaan heeft 15 jaar nodig gehad om de puinhopen van desie en jules op te ruimen. SAP.
  en nu vindt desie dat hij verder kan: hij wil het, dan moet hij het doen. niet piepen. niemand heeft hem gedwongen daar te gaan zitten.


  Maak melding
 13. @RobG

  Bout had niet gezegd dat hij zijn best zou doen.Hij heeft beloofd om het land naar grotere hoogten te brengen.Het land is juist bezig te verzuipen.
  Ze doen idd hun best om op het oude niveau te blijven.


  Maak melding
 14. 15 jaar mismanagement onder Venetiaan en dan nu kritiek hebben, aldus blakaboy.

  Yep, dat was de wel bekende slogan van de ndp, voor de verkiezingen.

  Stem op mij en ik maak je blij, woeiiiii
  Ondertss verzuipt half Paramaribo, letterlijk en figuurlijk.

  Broeiplaats voor allerlei ziekten en niet te vergeten, de dengue-muggen.
  Het lijkt me verstandig om je vakantieplannen te cancellen.
  Of je moet eerst naar het GGD, om extra shots te halen ter bescherming, jakkes!!!!


  Maak melding
 15. @RobG

  Hoeveel van je ndp idolen zijn geschoold?!!!
  Het is de jeugd zoals jij die hoopt dat bouta voor altijd aan de macht blijft desnoods met Amnestie op zijn lijf!!
  Wat een groot vb figuur is hij wel niet voor jullie!
  HMMMmmmmm…wat moet je allemaal in je mars hebben om president van Suriname te worden???
  Laat mij die vraag voor je beantwoorden;
  1…je hoeft niet geschoold te zijn
  2…ben je een misdadiger dan mssk je de beste kansen
  [zie bv je droom idol bouta]
  3 Je kan eerst mini-ster worden en daarna naar school gaan
  [zie bv brunsie onze eerste klas student.
  4…heb je ervaring hoe coke te verhandelen…dan nog groter je kansen
  [zie vb je droom idol bouta,veroordeeld voor drug- coke aktiviteiten bij absentia}
  5….ben je een AMNESTIE kandidaad ….AAAHhh…..dan heb jij het gemaakt in Suriname, je wordt PRESIDENT
  [zie vb je droom idool bouta,de pseudo’president’ van Suriname]
  6…Acteertalenten ,beschik je daarover zoals onze ‘acteurs’ te Boxel dan heb je het gemaakt in Suriname.

  Ps je baasje koos voor zichzelf mbv zijn vriend en vijand brunsie en de dome apatische javaan Somo.
  Toon mij 1 bewijs waarop staat dat je baasje in alle eerlkijkheid heft gewonnen!!
  Eerlijk en je baasje?!!!!
  Hij is een LEUGENAAR naast het feit dat hij de massamoordenaar is van Suriname!!


  Maak melding
 16. @Winston Hermelijn.

  Ik moet dit effe kwijt.
  Waarschijnlijk heb je het nog niet door dat de paarsen een ‘nieuwe’ tactiek hebben uitgevonden om bepaalde criticasters weg te werken:” gooi alles maar lekker op racisme, dan worden ze geblokt”.

  Gelukkig is webbie niet zo achterlijk om in deze val te trappen. Webbie weet wel beter!

  Onderling wordt er flink gediscrimineerd. Het geromantiseerd verhaal van; “kijk nou wat schattig, een moskee naast een synagoge”, is absoluut verleden tijd.
  Google maar rond op de verschillende suri-sites, dan zal je zien hoe men met elkaar omgaat.

  Trap er niet in, geld ook voor de rest van de lezers.

  De paarsen geven hooit hun mening op een artikel, het is gelijk van je bent een racist of pedo, of djoeka of koeli, of blackamang, etc. etc..

  Tenenkrommend, dat klopt, maar als je geen munitie meer over hebt, dan grijp je naar andere, achterbakse middelen, om je gelijk te halen.

  Kortom, trap er aub niet in.


  Maak melding
 17. De bekende kogel, is door de bekende kerk!

  Zonder blikken of blozen……..

  “Abrahams: Gebrek aan geld oorzaak onder water staan

  PARAMARIBO “Het gebrek aan geld is de belangrijkste oorzaak dat bepaalde gebieden nog onder water staan.
  Dit zei minister Ramon Abrahams van Openbare Werken gisteren in het parlement. Afvoertrenzen moeten worden verbreed en dijken worden gebouwd. “Maar daarvoor hebben wij geld nodig”, zei de bewindsman.

  Het verzoek van vele particulieren om rond hun terreinen dijken te bouwen is door de minister geweigerd. Dat geld kan beter gebruikt worden om bepaalde gebieden die nog onder water staan te helpen.
  DNA-lid Chandrikapersad Santokhi was op dit punt niet eens met de minister. Hij vindt dat elke burger door de overheid beschermd moet worden.”
  bron:GFC

  Eens met Dhr. Santhokie, recht voor een recht voor allen.

  Onze huizen in Noord staan onder water, waar moeten we ons melden voor een schadevergoeding, vanwege nalatig onderhoud van de overheid.

  Zo………….
  Het geld is op!
  Monie no de moro.
  Paisa na hee.
  Suriname is bankroet, leeggeroofd, binnen 3jr.


  Maak melding
 18. Het is opvallend dat dit ex segeantje van de landmacht Abrahams vrij stil is tijdens de regenperiode, doordat hij nu dagelijks veel terechte kritiek moet incasseren, en wanneer de droge tijd is aangebroken zul je hem weer vaker in beeld zien, en hoog van de toren zien blazen, doordat hij niet voor zijn taak berekend is, vanwege te weinig scholing dat dit corrupte figuur heeft genoten.


  Maak melding
 19. Beste Ray

  het is wachten op de R. Brunswijk Universiteit ( faculteiten bankovervallen en drugstransporten) en de Bouterse Business School ( opleidingen Hoe schakel ik de concurrentie uit ( nekschot) en drugssmokkel.


  Maak melding
 20. Esmerald,met je charme offensief voor het NieuwFront richting Winston Hermelijn probeer je de indruk te wekken alsof jouw politieke idolen de messias zijn.Who cares, GMAP, Henk de molenaar zijn je profeten. Zij komen allemaal in jouw orakels in de hemel en de rest is NDP en die zijn veroordeeld tot de hel.Jij en je profeten gebruiken allemaal honingzoete, lieve en zachte woorden over de NDP-ers en hun voorzitter.Als wij zouden moeten gaan turven wie de meest erge valse beschuldigen en schuttaal gebruikt dan zijn we snel uitgepraat. Maar jullie pronken helaas met een valse voordelen die jullie gegund worden door een parijdige webmaster. Jullie webmaster op Waterkant Net plaatst alleen maar anti-propaganda nieuws over de regering in Suriname.Helaas is jullie reikwijdte beperkt.


  Maak melding
 21. @RobG,

  je klets uit je vette nek.
  Ik weet dat Winston antie-bouterse is, ik hoef helemaal geen charme-offensief toe te passen.

  FYI, net als jij, zit ik hoog en droog aan, de nu stormachtige, Noordzee.
  Toen ik vertrok was ik niet zo ‘oud’ als jij om lid te mogen zijn van een politieke partij.
  Ik ben geen Front, maar… read my lips, lid van…that’s for me to know, and for you to find out!
  Dus datie.

  Nee dombo, webbie is helemaal niet partijdig. Alle berichtjes worden gescreend. Ook mijn berichtjes worden niet altijd toegelaten.
  Het is nu eenmaal zo, dat de mensen die hier reacties plaatsen en/of meelezen, over meer common sense, in hun grote teen, bezitten dan de gemiddelde paarse.

  Trouwens;
  Bouta wacht nog steeds op je inbreng, men heeft dringend handjes nodig om het water met ‘kobas’ te lozen.
  Wanneer vertrek je, oteng yo losoe..whahahahahahaha

  Geef een gil, we komen je met zem allen uitzwaaien op Schiphol.

  Bye, bye, Auf wiedersehen.


  Maak melding
 22. 24 mei 2013

  Hier nogmaal de posting van Srika. Eerder gezet op een ander soortgelijk onderwerp.

  Een ieder wordt uitgenodigd, ook uit Suriname, om op deze simpele posting inhoudelijk in te gaan.

  24 mei 2013

  Wat moet Srika lachen om de uitspraken van mw.J.Simons.
  Het behouden van mangrovebossen heeft niets te maken met overstromingen alsgevolg van hevige neerslag. Maar goed, mw. J.Simons heeft geen ecologie en fysische geografie gestudeerd.

  Zover ik weet, heeft dhr. R. King een master(drs) in
  hydrologie.Hij begrijpt de invloed en het gedrag van
  water wel. Wageningen is een landbouwgebied en daar had dhr. R. King weinig te zoeken.Vandaar ook die mislukking toen.Geldt voor een deel ook voor OW&V.

  Wat wil Srika hiermee zeggen?

  Dat niet omdat je bijv. ir. of ing. bent, je instaat geacht moet worden een brug te kunnen bouwen. Je kan alleen maar ir.zijn om bijv. hoeveelheid en kwaliteit
  van beton te berekenem, maar van de staalconstructie weet je practisch niets af. Dit geldt ook voor drs.
  Srika zijn advies hier op dit forum is altijd geweest om te werken naar specialisatie.

  Hier in Nederland werkt toch niet maar een (soort) ingenieur aan het bouwen van een brug? Neen, voornamelijk in multi-disciplines.

  Hoe ziet Srika de wateroverlast veroorzaakt door neerslag in en rond Paramaribo?

  In 2009 of 2010 had Srika hier op dit forum een posting gedaan t.a.v. het onderwaterlopen van Tourtonne.

  Hier was neerslag ook de oorzaak en had ik het over de woningbouwprojecten, hierbij ook de afwateringssystemen, die waarschijnlijk lateraal op het (micro)relief van dat landschapoppervlak gebouwd zijn en maakt dat het overtollige water nauwelijks kan wegstromen.

  Het verschil in relief in het landschap vormt natuurlijke afwateringssystemen, watersysstemen als een soort eigen stroomgebied.

  Echter denk ik, dat in Suriname nauwelijks resultaten van onderzoek van het (micro)relief, in en rondom Paramaribo, te vinden is en door gebrek aan die kennis
  projectonwikkelaars dwars over dit relief, en dus niet met dit (micro)relief hebben meegebouwd.

  Een praktisch voorbeeld.

  Zet een uiteinde van de tafel wat hoger dan de andere kant en laat wat water aan de hoogste kan vallen. Het water stroomt onder invloed van de zwaarte kracht richting laagste kant. Zet nu dwars over die gehele tafel een obstakel(het bouwproject) en je ziet nu dat het water niet verder naar het laagste punt kan stromen; het hoopt zich daar op( de overstroming) en probeert toch een micro-relief te vinden om heel langzaam verder te stromen.

  De gamma-activiteiten (de sociale en culturele neerslag in dat gebied)bepalen voor een groot deel hoe het natuurlijke verloop van overtollig water in een watersysteem of (hoe dhr. R. King dat zegt)’stroomgebied”zich zal gedragen.

  Volgens Srika zal er eerst een gedegen studie gemaakt moeten worden over het (micro)relief; de verschillende watersystemen of stroomgebieden in kaart brengen en pas dan werken aan afwateringsystemen.

  Extra:
  Een aantal van jullie kennen het oude project Eureka, aan de Derde Rijweg te Kwatta. Het kanaal dat voor de afvoer van het overtollige water van Eureka moet zorgdragen loopt richting de Kwattaweg om zo verbinding te hebben met andere afwateringsystemen,richting Saramaccakanaal. Maar het relief richting Kwattaweg naar het Saramaccakanaal neemt toe, terwijl het relief van Eureka richting Weg
  Naar Zee afneemt.

  Het resultaat van Eureka is velen van jullie bekend.Veel wateroverlast. Wijs zou zijn om juist met het afnemende (micro)relief, naar richting Weg Naar
  Zee, het kanaal voor de afwatering te graven.Niet gebeurd!

  Srika hoopt dat jullie de uitleg begrijpen.

  Medusa, Esmerald, GMAP, Henk Molenaar e.a., graag inhoudelijk op mijn posting ingaan.Minpunten zijn welkom, maar ga a.u.b. eens critisch in op mijn posting.
  Srika
  Beoordeel -1


  Maak melding
 23. @srika,

  Vraag het maar aan, Afu sensie, paraman, parbo, sleur, sabidirie, blakaboy, milton sra etc etc.

  Het is een paars probleem.
  Laten zij maar hun ‘intellectuele’ hypothesen loslaten op dit probleem.

  toedels!


  Maak melding
 24. @RobG

  de regering doet haar best.
  Inderdaad, maar dan niet met zaken waarvoor ze zijn gekozen. Eigenbelang daar doen ze hun best voor.
  Je moet wel blind zijn om de stelling van jou in stand te houden.

  Vorige regeringen waren misschien niet de beste, maar deze is net als de vorige keren dat ze aan de macht waren de slechtste.
  Wat fout gaat is niet hun schuld en wat goed gaat is niet door hun opgezet of het resultaat van hun beleid.
  Kijk maar naar die OW minister. Lariekoek komt er uit zijn mond.


  Maak melding
 25. @blakaboy, vanwaar zou Venetiaan dat geld moeten halen om alles te realiseren??
  Ben je niet vergeten wat Bouterse en Wijdenbosch met al dat geld en goud gedaan hebben. Dus de staatskas was LEEG.

  =Ik hoop dat het probleem wordt opgelost,omdat het niet goed is voor de gezondheid van mens en dier.

  =Ook al wint de NDP de volgende verkiezing, feit is dat “sommigen” heel slecht in de geschiedenisboeken zal komen te staan.


  Maak melding
 26. Een beetje vreemd vind ik, dat Srika altijd in de derde persoon praat als hij/ zij het over zichzelf heeft.
  Hij/ zij neemt op deze manier afstand van zichzelf?
  Wie weet wat voor een verschijnsel dat is?
  Srika, doe je dat bewust en waarom?
  Interessant!


  Maak melding
 27. Abra Hampie:”Grote delen van Paramaribo bleven tamelijk droog ondanks het regenweer van de laatste dagen”

  De grote droge delen betreffen de woongebieden van de familie van Abra Hampie! 🙂


  Maak melding
 28. @ RobG

  Om de zo gewilde high way van te realiseren kan bout ook kiezen voor.
  De sloten aan weers kanten van de M.L KINGweg te verbreden tot de omvang en diepten van de Saramacca kanaal.Boven de kanalen komt dan de high way van bout op pijlers met enkele toe- en uitritten.Bijv.Tout Lui Fout,Houttuin, Meursweg.3 BAAN heen en 3baan terug.
  De kanalen worden aangesloten op de Saramacca kanaal en gaan gebruikt worden voor afwatering.Bij Eb worden de sluizen van het Saramacca kanaal ge-opend om het water af te voeren naar de rivieren.Zo een verval trekt ook alle petflessen de rivier in.


  Maak melding
 29. @ Esmerald Dank je Esmerald, ik kom al een paar jaar op deze site, maar ik zal mijn ogen openhouden. Eerlijk gezegd is die hele politiek niet aan mij besteed, niet in Su, ook niet aan de Noordzee.
  Ik ben een geboren Surinamer die noodgedwongen zijn land heeft moeten verlaten in de roerige jaren 80 en het helemaal heeft gehad met alles dat met macht en politiek te maken heeft. Ik houd helemaal niet van Baas, maar ook niet van de oude politiek. Wel houd ik, ondanks alles, onvoorwaardelijk van het land waar mijn navelstreng begraven ligt.
  Op deze site wordt vaak gesteld dat er een grote kloof gaapt tussen de Surinamers hier en daar, maar dat geloof ik niet, ik zie ook niets in concurrentie tussen deze twee groepen.
  Voor mijn dagelijkse shot aan nieuws bezoek ik WK en steeds vaker lees ik hier de commentaren van de grote visionair en denker Henk Molenaar en dat is iets dat mij zeer aanspreekt. Henk houdt ons Surinamers (in de diaspora en in ons geliefde Sranang) bij de les en scherp. Ik ben hem zeer dankbaar voor zijn grote en belangeloze inzet voor het Surinaamse volk! Dat wilde ik graag even kwijt.


  Maak melding
 30. Die Esmerald zal zich echt eenzaam voelen met haar oppervlakkige benadering van de politiek, de machtsverhoudingen in Suriname, situatie in Suriname. Bij haar ontbreekt elke vorm van diepgang.Haar vijandigheid t.a.v. de regering van Suriname is een vorm van intellectuele zwakte. Ze heeft haar DNA blootgegeven. Ik weet nu in elk geval in welke categorie ik haar moet plaatsen. He dringt echt niet tot haar door dat de meerheid van de VHP kiezers niets meer moeten hebben van een NieuwFront regering.Ze gelooft noch steeds in het onmogelijke.


  Maak melding
 31. front is stront front heeft veel heel veel verkwanselt .
  wat hebben zij gedaan als je kijkt naar alles die jaren was en is verwaarloost toen zij regeer macht hadden .
  boeven waren het boeven die niet aan het volk dachten maar aan hun eigen en eigen achterban .de vhp is kampioen corrupt ,geen enkele partij kan deze partij inhalen als het om corruptie gaat ,nu schreeuwen ze moord en brand .
  het heeft geen zin om terug te kijken en ik vindt dat paars de fronters moet laten uitrazen .wij het volk staan achter het beleid van onze president dus laat maar waaien .
  bouta go go


  Maak melding
 32. 25 mei 2013

  Esmerald, bedankt voor je posting.

  De wateroverlast in Suriname is niet een paars probleem, maar een nationaal probleem die door alle Surinamers in Suriname zelf opgelost moet worden. Eventueel met hulp en advies van buiten.

  Esmerald, waarom ga je niet in op de inhoud van mijn posting? Ik denk dat je al ongeveer 6 jaar onder de naam van Esmerald op dit forum alleen maar onzinnigheid uitkraait en niet inhoudelijk en constructief ingaat op een topic.

  Srika vindt, en Srika denkt je goed te kennen, dat je als intellectuele niet zo een cliometrisch gedrag naar de frambo en olifant moet hebben.Blijf bij de inhoud, wees toch objectief en probeer je niet te gedragen als de rest van de ‘cabalen’. Verruim je geest!!!

  Oh ja!, je hebt recent(Topic: smokkelen drugs Nederlandse) gezegd dat de advocaat van het meisje rustig zijn werk moet kunnen doen. Srika zal je in de toekomst, bij bepaalde topics, hieraan blijven herinneren.

  @Tamara,
  Interessante onderzoeksvragen.Blijf graven, je komt er misschien wel eens achter. Goed dat je mijn consequente lijn kan volgen.

  @Lea,
  Wees objectief. Niet overal hoeft de neerslag intensiteit en duur hetzelfde te zijn. Daardoor kan op de ene plaats wateroverlast ontstaan en op de andere niet.Dit kan ook gelden voor Paramaribo.

  Wel ben ik het met een ieder eens dat ten minste
  OW&V in de leiding een goede organisator met een academisch (technisch) denkniveau verdiend.
  Srika


  Maak melding
 33. @ Srika: “Goed dat je mijn consequente lijn kan volgen.”

  Dat maakt het juist verwarrend, Srika, je bent he- le- maal niet consequent!
  Anders had er gestaan: “Goed dat je Srika’s consequente lijn kan volgen?”

  Maar Srika, waarom zeg je niet gewoon waarom je het doet?
  Waarom zo geheimzinnig?


  Maak melding
 34. De enigste persoon die makkelijk over alles kan praten is Prof Dr Ir Mr Drs Ing Pinochio Abrahams, hij weet alles over geld-afvoer ik bedoel water afvoer nee, ik bedoel geld als water afvoeren naar de rekeningen van zijn kinderen.


  Maak melding
 35. na 15 jaar , wie geeft jullie van het nieuw oud front het recht om kritiek te leveren , jullie moeten je diep schamen vanwege die teringsooi die jullie het surinaams volk hebben na gelaten .
  jullie klagen steen en been maar hebben het volk misleid en je zelf en de familie verrijkt als ik in je plaats was zou ik die grote smoel een enkelreis geven , jullie zijn gewoon harteloos , ik kots over deze partij (schaamtelose beesten zijn het ) en die beb moet uitkijken want al draagt een aap een gouden ring ……


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES