zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieGeschonken landbouwmachines al bijna jaar opgeslagen

Geschonken landbouwmachines al bijna jaar opgeslagen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 mei – De regering kan er maar niet toe overgaan door China geschonken landbouwmachines te verdelen. Landbouwers zitten er al bijna een jaar op te wachten. Het gebrek aan slagvaardigheid lijkt weer eens te liggen aan pure bureaucratie. Een commissie die voor de distributie moet zorgen, moet nog worden geïnstalleerd. Maar dat lijkt niet zo eenvoudig.

Er moet onder meer een ‘coördinator’ worden aangewezen. De ministeries van Buitenlandse Zaken en Land Veeteelt & Visserij laten op dit stuk nog even op zich wachten. Het duurt naar de zin van boeren al veel te lang. “Lang is relatief”, zegt Kamla Madho tegenover de Ware Tijd. Madho behoort tot een groep functionarissen die verantwoordelijk zijn voor het management van de verdeling. Dat het zo lang duurt zou meer te maken hebben met het edele streven naar een ‘krachtige’ commissie.

Het is immers van groot belang een deugdelijke distributie te garanderen. Er valt ook zo veel te beslissen. “Over de beheerstructuur, de verstrekking en vervolgens ook of er betaald moet worden of niet”, aldus Madho. Want niets is echt gratis. China mag dan wel vijf miljoen dollar in de schenking hebben gestopt, het is toch een prijskaartje. Vooral boeren in het binnenland en in de armere delen van enkele districten, mochten indertijd aangeven wat ze nodig hadden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

38 REACTIES
 1. Een ‘krachtige’ commissie die zal bestaan uit de ‘krachtige’ndpers!!
  Straks zal ‘KRACHTIGE’ belfort hier komen bepalen dus het zogenaamde eind vonnis uitspreken!’Krachtige’ belfort die neemt automatisch aan dat zijn woord WIL EN WET is en dat hij altijd het laatste woord heeft,zelfs de rechters schuilen voor hem,ze ruimen het veld vrijwillig als Belfort de crimineel begint te prediken!!
  En de ‘winnaars’ straks zullen zijn …..juist ja, de corrupte ndpers hun familie en vrienden!!


  Maak melding
 2. Een commissie die voor de distributie moet zorgen,moet nog worden genstalleerd.Maar dat lijkt niet zo eenvoudig.

  Ja dat krijg je als de regering van Crimicolors bestaat uit analfabeten, fraudeurs, steeldieven steeltuig en zwakzinnigen, moordenaars en drugsdealers.


  Maak melding
 3. En intussen is de boel verroest en onbruikbaar geworden!
  Chinese makelij…..weggooierij…..
  In SU denken ze: wat moeten wij met al die cadeautjes?
  Ze zijn meer een strop dan wat anders.
  We hebben geen tijd, geen zin, en geen mensen om ze uit te pakken.


  Maak melding
 4. Who cares, deze heb ik nog niet van jou of GMAP, Henk Molenaar, Lupsum,enz.enz. gehoord. De landbouwmachines worden alleen maar aan NDP landbouwers uitgedeeld.


  Maak melding
 5. Eindelijk een keer een wijze uitspraak van een ambtenaar. Wat heb ik lang hierop zitten wachten. Kamla Madho zegt: “Lang is relatief”. Maar daar blijft het bij, ze komt met een tweede zomaar binnen een paar minuten. “Want niets is echt gratis. China mag dan wel vijf miljoen dollar in de schenking hebben gestopt, het is toch een prijskaartje”.
  Top van deze ambtenaar. Daar heeft ze lang op moeten studeren. Je zal het maar opbrengen, zoveel wijze uitspraken.
  Maar dan de vraag:
  * wat is er dan in dat jaar gedaan om de commissie te vormen? Waarschijnlijk niets. Voorlopig zal er ook niets gedaan worden want alle beleidsmakers zitten nu in het binnenland en helpen mee om water te scheppen. Het zal je maar gebeuren. Hebben ze echt niets belangrijker te doen? Sinterklaas spelen dus nu en weer de basis leggen voor de komende verkiezing. Kortzichtigheid is toch troef daar. Als de huizen van die arme slachtoffers vervangen moeten worden stel ik voor die Chinese huizen daar maar op te zetten. En als je dan toch zo goed bezig ben, doe de Chinese landbouwmachines ook maar daar afgeven.
  * zijn die machines er überhaupt nog? Mogelijk worden ze al ingezet voor de goudwinning in het bos. Je weet het maar nooit in Suriname
  * Weet iemand hoe die dingen werken en waarvoor ze gebruikt moeten worden? Een manual misschien erbij. Ja dat wel, maar is in het Mandarin. Oeps kleine issue.
  Inderdaad, simpele dingen duren een eeuwigheid in Suriname en “moeilijke” dingen lossen we overnight op. Okay na een paar maanden blijkt dat het lekt aan alle kanten. Geen punt in mooi Su, we geven gewoon een andere de schuld.


  Maak melding
 6. Vooral boeren in het binnenland en arme districten hebben landbouw machines nodig???

  Ik wist echt niet dat er zoveel geboerd werd in het binnenland…

  Ik weet al genoeg… Nu komt er dan toch eindelijk economische ontwikkeling in deze gebieden…Ben benieuwd met welke gewassen het binnenland voor de dag komt. En ook hopen dat de spulletjes echt gebruikt worden waar ze voor bedoelt zijn en niet doorverkocht worden…


  Maak melding
 7. Er moet onder meer een ‘coördinator’ worden aangewezen. De ministeries van Buitenlandse Zaken en Land Veeteelt & Visserij laten op dit stuk nog even op zich wachten.

  Dit is toch bar en boos te noemen. een simpel besluit om giften te verdelen daar moeten ze een coördinator voor aanwijzen.
  Gekker kunnen zij het niet maken.
  Een simpele geest moet toch in staat zijn om een gebruikskalender / schema te maken waarbij dit wordt uitgevoerd. Niemand nada niets komt aan deze schema hoe en wanneer en waar deze machines worden ingezet.
  kennelijk wellicht een reden om een suppletie begroting in te dienen.
  Wat werkelijk alles kan slaan is wanneer bijvoorbeeld Somo ook een NE.K schema moet opstellen en daarvoor een commissie nodig heeft wanneer waar en om hoe laat dit zal plaatsvinden of wanneer Brunsie een schema maakt waar wanneer en om hoe laat hij zijn tig vrouwen zal bezoeken en eventueel overnachten.
  Boi, impotente oei ik bedoel incompetente lieden kun je altijd vinden in Suriname.


  Maak melding
 8. Men moet beginnen om de boeren duidelijk te maken dat ze moeten betalen voor die spullen. De regering(en) van Suriname willen te vaak de indruk wekken dat ze goederen en diensten gratis kunnen leveren. Ik ben bang dat die spullen, een maand voor de komende verkiezingen, plotseling wel ‘gratis’ verstrekt gaan worden, ‘gratis’ omdat de boer zijn ziel en die van zijn familieleden wel moet afstaan aan de gulle gever.

  Ieder normaal, eerlijk mens wil een redelijke prijs betalen voor diensten en spullen waar hij gebruik van wenst te maken, als men die zaken gratis krijgt waardeert men ze niet en is het niet gegarandeerd dat je er altijd, wanneer je maar wilt, gebruik van kunt maken, kijk maar hoe het gesteld is met de stroomlevering aan de dorpen in het binnenland.


  Maak melding
 9. Was mw Madho niet de dame die werd verdacht van verduistering ergens op een ministerie? Was deze dame niet door de politie verhoord? Kan me vergissen hoor maar deze dame is in de publiciteit gekomen omdat ze het niet erg nauw neemt met het mijn en dijn..Zij is toch de concubinne van mini-ster Lackin?


  Maak melding
 10. Amina Pardi, ambassadeur van Suriname in Indonesië, zit momenteel zonder kantoor. Pardi weigerde haar intrek te nemen in het pand waarin haar voorgangers hun diplomatiek werk hebben gedaan. Ze eiste een nieuw pand, het liefst dichtbij haar ambtswoning, zodat ze niet ver hoefde te reizen. Dit meldt een bron aan Dagblad Suriname. De regering heeft het verzoek van de wederhelft van PL-leider Paul Somohardjo gehonoreerd. Onlangs is het besluit genomen een nieuw ambassadepand voor ambassadeur Pardi af te huren. Dit moet nog ingericht worden. Aangezien dit een poos zal duren, zit de diplomaat nu zonder huisvesting. Dagblad Suriname verneemt dat alle bezittingen uit het vorige pand opgeslagen zitten in dozen en containers. De krant verneemt ook dat minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken binnenkort afreist naar Indonesië. Het is nog onduidelijk hoe de ontvangst dan zal zijn, daar de ambassadepost nu zonder huisvesting zit.
  Dagblad Suriname verneemt dat het nieuwe pand in een veel slechter buurt gevestigd is dan de plek waar het vorige kantoor stond. Er schijnt meer te doen te zijn geweest rond de nieuwe ambassadeur. Zo zou er tussen haar en Buza-topper Kamla Madho, de wederhelft van Buza-minister Lackin, een ernstig meningsverschil zijn geweest. Madho vertoefde onlangs in Indonesië in verband met de aankoop van machines voor een cassavefabriek die in Para zal worden opgezet. Het is niet duidelijk of Madho gereisd heeft op staatskosten. De ontmoeting tussen de twee toppers had vanwege de ruzie een wrange smaak. Het is intussen bekend dat het cassavebedrijf door Madho beheerd zal worden.

  Ondanks herhaalde pogingen lukte het de krant niet om Buza-minister Winston Lackin aan de lijn te krijgen

  Woensdag 22 mei 2013


  Maak melding
 11. Ik denk dat de overheid bv zou kunnen voorstellen om een co-operatie in het leven te roepen welke als loonbedrijf fungeert en haar diensten aan de landbouwers aanbiedt tegen een redelijke prijs.

  Een loonbedrijf is een bedrijf met gespecialiseerde machines en equipment, die haar diensten aanbiedt zoals; grondbewerking, bemesting, zaaien, maaien, oogsten, etc. etc.

  Landbouwers hoeven geen hightech en allerlei dure apparatuur en equipment aan te schaffen om hun land te bewerken.

  Landbouwers hoeven geen grote investeringen te doen in machines en equipment om hun beroep uit te kunnen oefenen.

  Landbouwers moeten en hoeven absoluut geen gratis machines te krijgen want ze werken hard, verdienen daar geld mee en kunnen dus betalen voor diensten van bv een loonbedrijf of andere dienstverleners.

  Dus Suri overheid, creeer een stichting (evt onder de paraplu van LVV) en bieden jullie je diensten aan de agrarische sector met als doel; break even te werken & jongeren op te leiden in de techniek en agro industrie.

  Niets is moeilijk, als je het maar weet !!!!
  (wij doen alleen moeilijk en complex om te kunnen stelen !)


  Maak melding
 12. Wij Surinamers zijn goed in mooie woorden … en dan denken we dat de rest zomaar vanzelf gaat zonder dat er iets aan gedaan hoeft te worden (alsof de kaboutertjes het werk doen).

  Dit zie je nu vaak op overheidsniveau, mooie woorden zoals oprichten van een onderzoekscommissie, Taskforce, aanstellen van coördinator … enz.

  Heeft allemaal te maken met uitstel en afstel van zaken waar men geen zin in heeft moeite voor te moeten doen omdat je er misschien wel eens moe van zou kunnen worden en je als leider niet tot dat niveau wilt verlagen.

  Net zoals het geval met de heer Eddy Jozefzoon, die man voelt zich heel wat en doet uitspraken en denkt verder wel dat alles vanzelf gaat. Neen dus … als je je zaken niet administreert en niet achter de mensen aanzit of ze hun werk hebben gedaan loopt er juist van alles in de soep en blijkt het weer verloren geld te zijn, heel erg jammer Suriname maar we verdienen onze eigen leiders dus verder maar niet klagen.


  Maak melding
 13. ok Om, de machines zijn al bijna een jaar opgeslagen, niet zo fraai moet ik zeggen.

  Als front aan het bewind was waren deze machines al bijna een jaar gestolen, dat is het verschil.


  Maak melding
 14. Woensdag 22 mei 2013 om 13:48 uur, door Henk Molenaar
  2 dagen over een amnestiewet en 1 jaar om landbouwmachines te verdelen
  =
  Morgen is meneer B president van Suriname, zul jij als dan nog een hoop stront blijven verkondigen?


  Maak melding
 15. Alhoewel ik mij op dit forum altijd objectief probeer op te stellen, kan ik de opmerking van Paranam niet begrijpen. Waarom mag er geen kritiek geleverd worden op de inhoud van dit artikel? DDB is morgen nog President, zo wat! Toen er tijdens de vorige regering overstromingen waren aan de Boven-Suriname Rivier heeft deze zelfde President moord en brand geschreeuwd en woorden gebruikt als mismanagement, wanbeleid, geen visie, etc. Ik heb de oppositie deze woorden nu niet horen gebruiken, want zo hoort het niet. Een jaar wachten voordat landbouwmachines worden verstrekt is inderdaad te lang. Wist met toentertijd niet als het om een schenking dan wel om een bestelling ging?


  Maak melding
 16. “2 dagen over een amnestiewet en 1 jaar om landbouwmachines te verdelen”

  Is geen kritiek, maar gewoon dom gelul van een ezel.

  De aanpassing in de amnestiewet had ook 2 min kunnen duren, alleen de beginjaar in de wet veranderen van 1996 naar 1980 was voldoende.


  Maak melding
 17. Als je 100 Surinamers, die niets met de landbouw te maken hebben, zou vragen of ze GRATIS, zonder verplichtingen, landbouwmachines wilden hebben, zouden 99 van hen JA zeggen, de ene persoon die nee zei, had de vraag niet goed begrepen. Zou je 100 Surinaamse boeren vragen of ze tegen een redelijke prijs landbouwmachines, die ze niet mogen doorverkopen, willen aanschaffen, dan zullen alleen zij die verwachten die machines rendabel in te kunnen zetten, ja zeggen. Hoe willen we in hemelsnaam de voedselschuur van het Caraibisch gebied worden als de distributie van deze machines zo lang duurt, het hele proces zou niet meer dan 1 maand in beslag mogen nemen, ik snap niet waarom het allemaal zo lang duurt, of eigenlijk snap ik het wel maar ik heb geen zin om in herhaling te treden.


  Maak melding
 18. Amina Pardi, ambassadeur van Suriname in Indonesië.
  Je moet het maar dragen deze ellende.
  In en in triest hoe dit allemaal maar verder gaat. En dan komen die apen met nog stommere onbegrijpbare verklaringen op de proppen. Ja dat maakt het allemaal weer goed inzichtelijk. Heel logisch denken we dan dat het zo is gegaan en wat hebben de leiders toch weer duidelijk puur in lands belang gehandeld
  In en in triest


  Maak melding
 19. Jozefzoon…Adviseur van de Jungle Commando jaren 80 binnenlandse oorlog met Romeo Bravo ,Somohardo,Bee,etc,die tezamen Bouterse hebben bevochten en vanwaaruit de Moiwana slachting en ontheemding en moreel verval en binneland verworden als texas,geen wet en recht.Een der hoofdadvideurs van DDB die Hoofd van Raks Force van Minov is heeft die porno boeken(biologie boeken )ingevoerd en zoals alle anderen van dit regime(huidige regering en poppenwaaiers samen van de paarse partij).Fraude gepleegd en Njang gemaakt(Smeergeld).


  Maak melding
 20. Somo’s partij-luhoer die de LVV bestiert kunnen geen mensen vinden die op hun lijken die capabel zijn de machines te hanteren. Dus na de volgende verkiezingen worden de roestbakken naar de schroothoop gestuurd.

  Een normaal mens moet zich maar afvragen kunnen ze de machines niet naar de adron, landsboerderij, landbouwvoorlichting etc etc geven. God zeg verloot de machine zet de machines aan het werk, 2 srd per lot en geef dat geld voor een goede doel. Maar de oplichters en boeven aan de macht weten geen raad of beleid ze willen alleen snel njang maken.


  Maak melding
 21. Ja jgns de domme ndpaanhang zal straks roepen dat de landbouw nachines op’t terrein mogen blijven liggen,want Lachmon had ook een brug voor 1 ned gld(1 nf)gekocht in Holland en nooit iets mee heeft gedaan en toch heeft dat Su geld gekost(voor het opslaan van de brug)En deze domme aanhang van de ndp vergelijkt vaak appels met peren.Daarom mogen de machines blijven wegrotten.En @Maria ook ik denk dat je gelijk hebt met je reactie van woensdag 22 mei 2013 om 16.52 uur.Lafing doet altijd alof er niets aan de hand is.jgns jgns jngs maar wat heeft de buitenlandsezaken liegbeest met de distributie van de machines te maken?Wie helpt mij hiermee,trouwens’t kan aan mij liggen.Ik dacht eerder aan de min van finacien aangezien ervoor de machines betaalt moet worden en de min van LVV kan/mag er mee temaken hebben,maar fa alla sma wan mikie ing njang roept ook alla sma na mie dja.Oting a san foe ding boef dies o hou op? Samen met velen mie dja e loekoe ding DiDiBrie.Odi odi baja.


  Maak melding
 22. Dit verbaast mij helemaal niet!

  Eens met pasew, als het om harde valuta ging, dan zou dit helemaal geen issue zijn.
  Typerend voor de zogenaamde nationalisten, als er niets te halen valt, dan zijn ze in geen velden of wegen te bekennen.
  Hard werken; dat zijn 2 vieze woordjes, die niet voorkomen in hun vocabulaire.

  De ‘zweef tekie ’mentaliteit viert hoog tij.
  Het kan ze maar niet snel genoeg gaan, om hun buidel te vullen en daar horen landbouwmachines niet bij; je krijgt namelijk ‘vuile handjes’ van ploeteren en zwoegen.

  Leve de pseudo nationalisten, maar niet heus.
  Te bedenken dat 40% zonder werk zit, schandalig…………


  Maak melding
 23. Een aantal jaren terug onder een slaapwekkende NPS/VHP, een NieuwFront regering, stonden ook combines weg te roesten op de haven van Paramaribo. Deze combines waren geschonken door de regering van India. Whocares, Esmerald,Henk Molenaar en GMAP waren zeker nog niet geboren.


  Maak melding
 24. @RobG,

  Jij lijdt overduidelijk aan een ‘grun djarie’ trauma.

  Geen dag gaat er voorbij of je hebt het over de NPS/VHP combi.
  Wat is is eigenlijk je probleem.
  Lekker zeiken vanaf een afstand van 8000km.

  Als je Suri zo belangrijk vind, waarom verkas je niet naar Suriname, misschien kunnen ze een van die landbouwmachines ter beschikking stellen, heb je tenminste iets doen.

  De grootste paarse ratten, zitten gewoon aan de Noordzee, grote bek, verder gaat er niets van ze uit!
  Bouta heeft hulp nodig, gaat bruggen bouwen of zo iets.
  Simpel figuur.

  Wij zijn duidelijk antie, we weigeren te werken onder bouta.
  Maar jij bent een groot fan, ik vraag me af wat je tegen houdt.

  Laat me raaien, die Hollandse centjes hė, hypocriet.


  Maak melding
 25. Gratis?

  De Staat krijgt iets gratis van China maar dat wil niet zeggen dat de machines ook gratis moeten worden uitgedeeld. Het is niet ondenkbaar dat deze machines gratis worden verstrekt aan partijgezinden om ze over een paar jaar weer te verkopen aan de Staat met een behoorlijke winst.

  Men wacht op tjoekoe of wacht men tot eenieder deze gift is vergeten om er zelf mee te gaan handelen. Om al deze praktijken de kiem in te smoren is Suriname er beter af zonder politiek. De grootste ramp in Suriname is geen wateroverlast, geen windhoos, geen kwikrivier, maar DE POLITIEK! Schaf het af!


  Maak melding
 26. Rustig rustig, niemand wilt die tjoekoe betalen omdat een landbouwmachine zonder onderdelen en service infrastructuur is ook maar waardeloze ellende is. Ik herinner mij die tata graafmachines die zaten te roesten in Nickerie door chronies gebrek aan onderdelen.


  Maak melding
 27. ze wachten op de komende verkiezingen om het uit te delen, onder de partij genoten..

  zo zijn wij suris,,

  soort genoten bevoordelen de rest kan neer vallen,kijk maar naar de huidige toestand..

  productie gebieden zijn vernietigt door de natuur,maar de hooft rol spelers bezoeken alleen de soort genoten en die worden rijkelijk bedeelt..

  alle andere gebieden kan ze gestolen worden,als de genen die op hun lijken het maar gratis krijgen..


  Maak melding
 28. De mensen van de NDP die hier reageren hebben het goed, want ze merken niets van de corruptie en de achteruitgang die het land meer en meer in zijn greep krijgt. Maar misschien kan een van de aanhangers vertellen waarom die machines ergens op een parkeerterrein doorroesten tot een moment aanbreekt dat ze volledig onbruikbaar zijn? Jullie zouden het beter doen, geen domme SOMO, geen gekke Brunsie die de boel gegijzeld hielden daar….Vene was een sukkel. De nieuwe president schitterd van afwezigheid, alles kan en mag, ook een verdachte als mw Madho die op een aantal plekken moest opstappen kan niet worden aangepakt. Dus beste NDPers vertel waarom het NU beter is aub?


  Maak melding
 29. Weer weten de “loesers” geen raad met zulke dingen mee. Wat zijn deze mensen wel in staat?

  Wie kan mij aan de telefoon nummer helpen van Desie Bouterse?

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid!!!)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES