Investeerders Verenigde Arabische Emiraten in Suriname

184

PARAMARIBO, 21 mei – Een delegatie van een investeerdersgroep uit de Verenigde Arabische Emiraten is op bezoek in Suriname. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken willen de Arabieren investeringsmogelijkheden bekijken. Hun belangstelling gaat vooral naar mijnbouw, landbouw, toerisme en transport. “Voor Suriname is het heel belangrijk wanneer deze kapitaalkrachtige instituten komen.”

Het bezoek moet in een groter plaatje worden geplaatst. “We hebben vanaf het aantreden van de regering wat strategieën uitgewerkt. De regionale integratie is goed gelukt. Nu wordt gekeken naar het Afrikaanse continent en het Midden-Oosten. Suriname doet het zonder ontwikkelingshulp en leningen van IMF en Wereldbank. We hebben op eigen kracht een aantal positieve stappen gezet wat betreft ons financieel en monetair beleid”, zei Lackin in een televisie-interview.

Veel zou ook te danken zijn aan de economische diplomatie en branding. De vruchten worden nu geplukt. “Als gevolg merken we dat er internationaal belangstelling bestaat voor Suriname als investeringsland. Het betekent een belangrijk signaal dat de wereld naar ons kijkt en dat we hiervan gebruik moeten maken door onze investeringsmogelijkheden aan te bieden. Met deze groep gaan we kijken wat mogelijk is voor Suriname”, aldus Lackin.

184 REACTIES

 1. Eerst was het Doekhie die het over Miljoenen uit India had.
  Daarna kwam abrahams met 4 miljard uit China.
  Lackin denkt bij zich zelf ik kan niet achterblijven hij komt met Arabische emiraten op de proppen.
  DDB had het over Grote Investeerders die op de stoep staan te wachten, allemaal broodjeaapverhalen.


  Maak melding

 2. Ik had nu al een reactie van onze Henk Molenaar verwacht. Kom op Henk, je laat ons toch niet in de steek? Geef eens een van je kritische beschouwingen over bijv. Lackin of de paarse bende!


  Maak melding

 3. Allen als ik de reacties zou zien, dan zou ik met geen enkele Suri in zee gaan…want zij vernietigen elkaar met wortel en tak……………… dan hoe wil jij een neutrale buitenlander daar tussen hebben.


  Maak melding

 4. En toen hieven ze het glas, dronken ze wat, deden een plas, en lieten alles zoals het was……

  Veel beloven, weinig geven, dat doet de gekken in vreugde leven……


  Maak melding

 5. Delegaties lopen in en uit in Su.Ziet er dus goed uit.Zakenlieden willen uiteraard eerst proeven van de sfeer in Suriname.Het is niet alles koek en ei.Neem bijv in de bouw:waarom veel uit China?Zijn er geen bouwvakkers in Su?Vakbonden=stakingen.Veel belangstellingen uit het buitenland,maar ..of ze komen investeren ??ik hoop van ganse harte,dat de arabieren geld steken in de economie..misschien krijgen we de grootste mosque in z-america?


  Maak melding

 6. Suriname doet het zonder ontwikkelingshulp en leningen van IMF en Wereldbank. We hebben op eigen kracht een aantal positieve stappen gezet wat betreft ons financieel en monetair beleid”, zei Lackin in een televisie-interview.

  Lackin moet ook aangeven dat de in het buitenland wonende “Surinamers” voornamelijk de Surineds een bijdrage van over de honderd miljoen euro’s maandelijks overmaken naar Suriname. Dus is het niet op eigen kracht alleen maar mede dankzij de in het buitenland wonende “Surinamers”.
  Suriname kent geen eigen besef waardoor het land zich niet alleen in de etalage zet maar meer nog haar eigen identiteit en gezicht te koop zet. De simpele dollars hebben betrekking op een korte termijn politiek (na uitputting van de bronnen verdwijnen de investeerders naar elders) en niet gebaseerd voor op de lange termijn.
  Regering “ik heb nooit iemand met zijn brandkast vol geld zien begraven” dus if joe dede joe no ab neks foe a monie ma joe e libie wang verwoeste Sranang na baka.
  Dinkie a torie


  Maak melding

 7. Beste Winston Hermelijn

  Deze delegatie kan aansluiten bij die enorme rij investeerders die al 3 jaar voor de deur van Bouterse staat……


  Maak melding

 8. De verenigde emiraten bestaat dankzij hun rijkdom aan mineralen en olie. Laren wij de wapens even vergeten. De grootste investeerders zijn europeanen en wat wil deze idioot van een lackin eigenlijk. Gaan deze arabieren nog meer hotels en casinos bouwen en hun zwart geldcwitwassrn. Ik kannje een ding zeggen dat su nu moet zorgen dat ze niet weggevaagd worden van aardbodem. Vervolgens wat heeft su te bieden eigenlijk, een tal corrupte idoten en criminelen en denk nou echt dat de arabieren hierop staan te wachten. Lackin je bent een domme idioot met verstand van garnaal
  Ik ben benieuwd


  Maak melding

 9. HENK MOLENAAR: Die investeeerders kunnen aansluiten in de rij van die lui die Somo al drie jaar bezig is te ronselen in Indonesia….


  Maak melding

 10. Beste Who Cares….

  Elke week stuurt de NDP rovers bende weer zo’n positief onzinbericht de lucht in en dat is de Paarse Kliek weer blij…….

  Somo reist al 3 jaar als speciale gezant op kosten van de Surinaamse belastingbetaler naar zijn vrouwtje op handelsmissie maar heeft nog geen euro aan investeerders binnengehaald….

  Zie je Somo met 3 jaar lagere school al onderhandelen met universitair geschoolde Indonesische zakenmensen???


  Maak melding

 11. Kijk Henk, zo kennen we je weer. Bedankt voor deze inhoudelijk zeer stevige reactie, ik denk dat Baas en zijn makkers in het regeringscentrum het even heel moeilijk hebben nu!


  Maak melding

 12. ,,DADA gaat het idd moeilijk krijgen want nu is Chan boos”!

  De VHP assembleeleden zijn afgelopen vrijdag bijeen geweest en hebben afgesproken om in de resterende twee jaren de oppositie op te voeren.

  Dit zullen zij uiteraard samen met het Nieuw Front doen, zegt Santokhi. “Wij gaan de gemeenschap die informatie geven waar de gemeenschap aanspraak op maakt. Uit die informatie moet iedereen kunnen afleiden dat er veel zaken, zoals ernstige corruptie en andere misstanden, plaatsvinden die niet in het belang zijn van het land. En dat gaan wij aanpakken”, aldus Santokhi.


  Maak melding

 13. Alle negatieve reacties hierboven tenspijt;
  Vooropgesteld; ik ben geen Boutist, evenmin een Venitiaanist en in nog mindere mate een Chandist.
  Maar, het klinkt zo gek nog niet als in de nabije toekomst met de A380 Airbus (grootste passagiersvliegtuig)van Emirates naar Su gevlogen kan worden. Dan zijn we eindelijk van het gedoe met de SLM en KLM af.


  Maak melding

 14. Dit hoort ook bij investeren:
  EBS vraagt bewoners militair project zelf te betalen voor EBS palen.
  Annemarie Aroma, zegt in gesprek met Suriname Herald dat ze zelf een offerte is gaan halen bij EBS, omdat ze niet meer kon wachten op het ministerie van NH. “Ik moet een bedrag van SRD 4710 betalen en een waarborgsom van SRD 55. Ik kan dit bedrag totaal niet ophoesten en in de maand juli vervalt de offerte’’, aldus Aroma. Ze zegt dat op de offerte staat aangegeven dat de klant zelf moet betalen voor het hoogspanningsnet en transformator. “Wij kunnen niet hiervoor betalen. Dat moet de EBS zelf doen. En dan hebben ze wel stroompalen aangelegd op een straat waar er niemand woont’’, zegt Aroma.

  Ik heb voor mijn familielid voor ditzelfde euvel circa 23.000 US dollars moeten neertellen voor de palen en de transformator (50KVA) anders hadden zij vandaag de dag geen elektra.
  En dat noemt de overheid nu “investeren moet jezelf doen maar wij als land laten dus andere landen investeren”
  En de regering maar een mondvol tanden maar zeggen “meer geld (suppletie begroting) want wij werken voor het land”stelletje corrupte lieden.


  Maak melding

 15. GMAP hou toch je pessimistische smoelwerk… deze gast weet als geen ander iets positief in iets negatief te veranderen.. hij gaat onder de pseudoniem GMAP doelend op D.Bouterse NOU wakker worden hij is president! nu zijn de druiven zuur.

  Tide tamara w’e stre go moro fara!


  Maak melding

 16. @bosolo dan zal Zanderij behoorlijk moeten uitbereiden,als er een A380 daar landen moet,gaat niet lukken man!,met het huidige beleid zeker niet…


  Maak melding

 17. Deze regering zet het land in de uitverkoop, niet dat ze zelf gaan ondernemen, nee ze geven alles uit handen. Laat het maar gebeuren, als deze regering hun kinderen,klein kinderen en hun zelve op hun oude dag gaan schijten en hun kont niet eens meer gaan kunnen keren in het land en voor alles hun monden gesnoerd worden dan hebben ze dat aan hun zelve te danken.

  Als die landen bereid zijn te investeren, laat ze geld lenen dan, dan kan Suriname zijn eigen mensen opleiden om landbouw te doen, dan kunnen ze zelf aan transport doen door aanschaft van goede transportmiddelen, kunnen ze fabrieken opzetten, kunnen ze zelf aan mijnbouw doen enz enz en als het eenmaal draait dan betalen ze terug.
  Maar nee deze regering stimuleert het volk om net als hun liever lui te zijn dan moe.
  Ze willen anderen het werk laten doen en zijn al blij als ze voor niks doen een paar kwartjes krijgen.

  Is wel aardig een moslim land aan het worden he, Turken, Arabieren, Afrikanen enz nodigen zich uit.
  Heb niks tegen moslims maar in Suriname was alles een beetje gelijkmatig verdeeld en een ieder kon met de ander leven en wat als deze nieuwelingen extreem zijn?


  Maak melding

 18. TIDE: Hij mag wel president zijn, maar hij is en blijft een veroordeelde drugsdealer, massamoordverdachte, fraudeur steeldief steeltuig, en analfabeet.

  Have a nice day….


  Maak melding

 19. Mi mati Charley,
  Het leek werkelijkheid in mijn droom.
  Wat een desillusie was het toen ik de volgende morgen wakker werd.
  Helaas; het zal er nooit van komen en moet ik ook dit als het zoveelste luchtkasteel beschouwen.


  Maak melding

 20. is die zanderij niet inmiddels een *area of interest*??

  dalijk gaan zij daar ondergronds goudgraven, komt die airbus landen…en doorlanden in een sinkhole


  Maak melding

 21. Lackin zegt:“We hebben vanaf het aantreden van de regering wat strategieën uitgewerkt. De regionale integratie is goed gelukt.
  Nu wordt gekeken naar het Afrikaanse continent en het Midden-Oosten.
  We hebben op eigen kracht een aantal positieve stappen gezet wat betreft ons financieel en monetair beleid” Veel zou ook te danken zijn aan de economische diplomatie en branding.

  De vruchten worden nu geplukt.

  Welke strategieën zijn dat?

  1. Wat bedoelt Lackin met regionale integratie als Brazilianen in die tussentijd een grootscheepse defensieve operatie uitvoeren aan de Surinaamse zuidgrens uit veiligheidsoverwegingen om de mijnbouw -en drugsmokkel in te dammen, zonder een samenwerkingsverband met Paramaribo. Wat is de regionale integratie realiteit hier!

  2. Welke zichtbare positieve stappen op financieel en monetair gebied bedoelt Lackin, als het een publiekgeheim is dat de overheid:

  1) gemaakte schulden bij schuldeisers als debiteur niet tijdig kan aflossen, omdat er sprake is van wanordelijke economisch financieel beleid,

  2) doordrongen is van het feit de het vreemd vermogen van de CBvS, ontoereikend is voor de monetaire dekking

  3. Welke economische diplomatie, branding en onzichtbare vruchten die nu worden geplukt, bedoelt Lackin. Mij zijn die volkomen duister. Kan iemand mij hier op de postingsite dat uit de doeken doen?


  Maak melding

 22. soms vraag ik mij af als deze mensen surinamers zijn .
  een en al afkraken is echt niet goed .wij zitten lekker in nederland en sommigen kraken maar af .wees blij als er investeerders komen en zaken willen doen .in nederland zitten en afkraken van dat land waar je geboren en getogen bent moet je niet doen .
  lever opbouwende kritiek maar lever geen kritiek op alles wat je niet weet .ik ben geen voorstander van front nog van paars maar ik hoop dat het de goede kant op mag gaan wie er ook aan de macht komt .


  Maak melding

 23. à propos @Charley,
  Same mind about @Winston Hermelijn.
  Het schijnt dat een zekere Henk M. hier op dit forum enorm veel honing rond de sluitspieren heeft lopen.


  Maak melding

 24. @ Henk1

  Die luitjes die zo negatief doen zijn inderdaad geen landgenoten maar ollanders en jaloerse eilandbewoners die in de eerste plaats geen binding hebben met Su. Volgens mij worden ze betaald door de blanda overheid om de publieke opinie te veranderen maar dat zal die ptata’s en hun volgzame eilandbewoners nooit lukken.


  Maak melding

 25. Eilandbewoners, Hollanders ,Blandanezen, sudanezen of Suribabianen, of Surinamers,Die inversteerders komen er nooit,en als ze al een poging wagen om er rond te kijken, vluchten ze binnen de kortste keren gillend het land weer uit na kennis gemaakt te hebben met de staatsdebielen en analfabeten.

  Ze laten hooguit wat oliedollars achter voor hun geloofsgenoten om in de moskee te stoppen.

  Ik heb gezegd.

  Have a nice day…..


  Maak melding

 26. als ik minister van buitenlandse zaken was zou ik de president adviseren om eerst te kijken wat wij zelfstandig in ons land kunnen realiseren met de surinamer zelf en niet door buitenlandse investeerders te laten investeren om een bepaalde doel in su te berijken.
  er zijn genoeg surinamers die specialisten in hun vak zijn,zo heb je”timmerlieden,constructie werkers,goede genees heren die op natuurlike basis genezen enz.
  ik vind ook dat het politieke systeem dat op europese ideologie is gebaseerd een ander vorm mag aannemen om niet politiek van hen afhankelijk te zijn(dus geen politiek),ik zou eerder een sociaal en maatschappelijk orde toe passen die het bevolking voorspoedig zal zijn.
  een forum bezoeker genaamd sra had toen een hele uitleg daarover gegeven,over het sociaal orde,”ik geef de heer sra gelijk met zijn opbouw visie zonder hulp van buiten’meneer sra,top.
  eerst het land opbouwen met de inwonende mensen en middelen die wij zelf bezitten,om het zo in waarde te doen stijgen en niet door buitenlandse investeerders aan te trekken dat op eigen winst gebaseerd is.
  waarom moeten wij afhankelijk van investeerders zijn en niet voor elkaar,is het belijd van su zo gekrompen dat men maar een doel voor ogen heeft inplaats van door eigen kracht en kennis ons zelf op bouwen om als een natie sterk te staan.
  men is nog teveel op buitenlandse kennis en middelen gericht en vergeet dan de belangrijke aspecten voor eigen opbouw.
  minister lacking laat even die buitenlandse ratten met hun idee geef hun geen vinger van su,wij zijn de baas over onze producten en moeten eerst zorgen dat die producten in eigen land geproduceerd en gebruikt wordt om opbouw voor land en volk te realiseren.
  minister van binnenlandse zaken en opbouw,u zou zich meer op land en volk moeten richten om armoede uit su te verbanen”zorg voor werk gelegenheid met goede lonen om het volk op te bouwen.
  dicipline kan het volk aangeleerd worden om stappen in eigen land te ondernemen,sociale vaardigheden,het onderwijs aanpassen,geschiedenis lessen op school niet naar fictie maar naar waarheid presenteren.

  als jij jou afhankelijk van andere landen maakt,word jij ook een moderne slaaf van die land of landen

  wees voorzichtig.


  Maak melding

 27. Waar waren we gebleven? Ohja, ALI Boutha en zijn veertig rovers !

  De chinezen
  De fransen
  De Afrikanen
  De Japaners
  De Turken
  De Belgen
  De Duitsers
  De Indonesiers
  De Regio
  En nog meer vage landen.
  De Amerikanen en Canadezen voor goud.Zij zijn wel investeerders.Voor een appel en een ei.Eerlijk is eerlijk.En nu

  De Arabieren

  Kijk als men daadwerkelijk in Suriname investeert zoals Lacking steeds weer beweerd, was Suriname allang HEFTIG SICKIE in ontwikkeling !!!

  Ambassades openen hier en daar is geen probleeem.Maar waar blijft de duurzame handel ????

  De vruchten worden alleen maar geplukt,door wie?

  Alleen maar poppenkast van Ali Boutha en de veertig rovers .

  ALI


  Maak melding

 28. GMAP en Who cares, jullie slaan paars uit van jaloezie.Ook al heb je een hekel aan de huidige regering, denk aan het landsbelang. Er zijn in Suriname duizenden werkelozen die snakken naar een werkplek. We moeten de initiatieven van de regering juist toejuichen en niet afkraken.


  Maak melding

 29. Beste Ali

  Paarse Paupers staan in rijen van 3 te juichen als doom stemvee bij weer zo’n zinloos bericht van 1 van de 40 rovers.

  Jou rijtje met ‘potentiele’ investeerders zal ongetwijfeld tot aan de verkiezingen elke week langer worden…..Resultaat: HELEMAAL NADA


  Maak melding

 30. laat die buitenlandse investeerders en richt jou op het wezenlijke opbouw van su en bevolking.
  en degene die zeggen dat wij ons isoleren noem ik een leugenaar”wat voor isolatie”wij hebben ons zelf,en moeten met ons zelf sterk staan,en daar wacht geen ene investeerder op omdat zij op eigen belang gericht zijn,’kijk maar naar afrika waar bedrijven miljaarden winst maken zonder belasting aan afrika over te dragen”en het gaat om biljoenen.


  Maak melding

 31. Buitenlandse investeerders komen in SU bij de overheid mensen tegen zoals in onderstaande ingezonden brief in GFC nieuws

  Ingezonden brief in DWT…..

  Ingezonden: Geen klantvriendelijkheid bij overheidskantoren
  Tuesday 21 May

  Het is mij deze week weer opgevallen dat er geen klantvriendelijkheid is bij overheidskantoren. Ik stapte van de week bij het CBB aan de D. S. Redmondstraat binnen om een uittreksel te halen. Het was tegen half twee en helemaal niet druk. Drie dames zaten achter een balie. Eén aan de telefoon, één met een bacove in haar hand en de derde hapte in een brood.
  Toen ik vroeg naar een uittreksel werd mij doodgewoon verteld dat ik moet wachten. “We hebben honger.” Dat waren de woorden waarmee ik het moest doen. De dame aan de telefoon draaide zich helemaal om, met andere woorden: “ik hoefde helemaal niet bij haar te gaan”. Na ongeveer tien minuten werd ik toch wel geholpen. Ik bedoel, als je eten moet, sta dan even op en zit niet achter de balie te eten, terwijl er bezoekers zijn.


  Maak melding

 32. Goeiemorgen Negatievelingen
  weer eens alles wat met Suriname temaken heeft afkraken
  Als ik zo naar de tijden kijk werken jullie niet he
  Dus leeglopers he jongens en dan nog kritiek hebben op anderen
  zoek een baan of een hobby
  Succes


  Maak melding

 33. Er zijn al duizenden investeerders komen kijken maar allemaal haken ze om de een of ander reden af. Hoe zit het ook alweer met die palmolie project???

  Hopelijk dat er toch uiteindelijk wel eentje wil investeren.

  Guno, ik ben ondernemer en laat anderen voor me werken…


  Maak melding

 34. Als je zo’n hekel hebt aan Surinamers Henkie M, wat doe je dan op deze site? Volgens mij zitten je landgenoten en de slaafse eilandbewoners alleen maar in te loggen om Surinamers te ondermijnen. Precies zoals jullie in de jaren tachtig hebben gedaan door Bouta te steunen met de staatsgreep. Waarom steek je geen energie in deAntillen waar jullie mening nog wel van belang is?


  Maak melding

 35. Wat een rare emotionele reacties onder een nietszeggend bericht over een paar arabieren die voor een living potentiele investeringen afspeuren over de hele wereld. Laat terecht zien dat het gros hier niet begrijpt hoe investeerders te werk gaan.

  Het is helemaal geen big deal dat ze even langswippen in Suriname en we zullen er waarschijnlijk ook nooit meer iets van horen. Suriname staat gevaarlijk laag op de ranking voor een goed investeringsklimaat…tenzij je in mijnbouw, gesubsidieerde infratructuur (Chinezen!) zit of iets half crimineels doet valt er gewoon niet zoveel te verdienen. Verder is het gebrek aan mensen die op dit niveau deals kunnen afsluiten schrikbarend laag. Dat is geen Bouta ding, maar sinds jaar en dag zo. Het is dan ook raar dat welke regering dan ook goede sier wil maken met dit soort investeerders bezoeken. Ik heb meer geloof in ondersteuning van de Surinaamse middenstand

  Ik ben heel positief over Suriname overigens, maar we moeten wel realistisch blijven


  Maak melding

 36. @Paagal
  Je zegt @Guno:”ik ben ondernemer en laat anderen voor me werken”…

  Is dat dan zó bijzonder?
  Welke ondernemer doet dat dan niet?
  Het zou juist een bijzonderheid zijn,indien je alleen de anderen liet werken en jij op je lauweren zat te rusten.Ik hoop niet dat je het laatste bedoelt.


  Maak melding

 37. Ik denk dat de financieele sector in Suriname ook heel veel van deze boyz uit VAE zou kunnen opsteken want Dubai wordt het nieuwe Zwitserland van de wereld.

  In Europa jaagt men op mensen die hun geld niet op een EU bank willen stallen, dus hebben de snelle jongens in Dubai hierop ingespeeld en deze stad tot het financieel centrum van ’t Nabije-Oosten omgetoverd.

  En het gaat hen heel goed, want de reguliere lokale banken zijn absoluut betrouwbaar, en buiten het zicht van de pottenkijkers in Europa & USA.

  Onze financieele dienstensector zou derhalve over de schouders van deze lieden moeten mee kijken hoe ze het allemaal doen, zodat wij deze skills ook kunnen leren.


  Maak melding

 38. Brada henkie, heb je reeds een afspraak gemaakt met een voorlichter van de Housing Authority in PBM om jou laten informeren wat er allemaal gaande is mbt de huizenbouwprojecten in Suriname ?

  Neem aub, jou tablet of laptop, rekenmachine, telraam of Abacus en ook nog papier en schrijfgerei mee.
  Ik denk dat je dan nog te weinig equipment bij je zal hebben om de info die jij zal verkrijgen op te slaan.

  Any way, jij bent op 01/06 in PBM dus kun je er vanaf 03/06 terecht. AUB eerst op voorhand een afspraak maken. Dit kan ook vanaf je luie en doorgezakte stoel ergens in Holland !


  Maak melding

 39. @Milton Fleur
  Wat is er nou op tegen om een deel van je zuur verdiend geld aan de fiscus (van je eigen land n.b.) over te dragen?
  Waarom zou je dat voor de belastingen verborgen moeten houden?
  De indruk die je voorheen wekte was een van iemand hart voor zijn land!En nu dit!!


  Maak melding

 40. MILTON FLEUR: Bedoel je die woningen die gebouwd zijn, om daarna afgekeurd te worden door de brandweer omdat de woningen alleen over een voordeur en geen achterdeur beschikken?

  Have a nice day…


  Maak melding

 41. Suriname is inderdaad rijk aan grondstoffen en vruchtbaar land. Aan investeringsvermogen van de Arabieren zal het ook niet liggen. De hamvraag is of de Surinamers bereid zullen zijn om de handen uit de mouwen te steken en gebruik te maken van de investeringsbereidheid van deze institutionele beleggers.

  Uit mijn professie als zakenbankier doe ik geregeld zaken met lieden uit de VAE en het opvallende is dat deze Arabieren allemaal hoog opgeleid zijn, kennis hebben van alle sectoren van de economie en bovenal steeds een rekenmachine tevoorschijn halen om hun rendementen te calculeren.

  Persoonlijk zou ik van alle investeerders in de wereld een lichte voorkeur hebben voor zakenlieden uit de VAE, ze zijn zeer betrouwbaar en ze komen hun afspraken na. Daarentegen laten ze de kaas niet van het brood eten, ze komen heel snel met een claim als afspraken worden geschonden of niet geheel nagekomen. Dat is de beroemde bananenschil waar je lelijk op uit kunt glijden en je nek breken. Ze hebben een dikke bankrekening, zijn uiterst beleefd en bereidwillig, maar gehaaider dan menige witte haai. Het enige wat voor hen op den duur telt is rendement.

  Maar voor niets gaat alleen de zon op. En zulke investeerders zijn schaars als het aankomt op een onuitputtelijke bron van investeringsvermogen.


  Maak melding

 42. Deze man Lackin die leeft happy ,happy in zijn eigen Droomwereld!!!Actualiteiten

  In verband met de verschillende spanningshaarden in de regio wordt reizigers aangeraden bij een bezoek aan en verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten waakzaamheid te betrachten, de berichtgeving in de media te volgen en zich goed te informeren over de actuele ontwikkelingen.

  Algemeen

  Reizigers die vanuit de Verenigde Arabische Emiraten een boottocht maken in de Golf en die bij de eilanden Abu Musa en Thumbs komen, kunnen worden gearresteerd door de Iraanse autoriteiten. De eilanden werden in 1971 door Iran in bezit genomen. U kunt worden aangeklaagd wegens spionage.

  De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) claimen soevereiniteit over deze eilanden, waardoor deze mogelijk op kaarten in de VAE staan aangegeven als integraal onderdeel van de VAE. U begeeft zich echter in door Iran geclaimde wateren. U wordt derhalve geadviseerd bij het boeken van boottochten hier rekening mee te houden.

  In de Verenigde Arabische Emiraten wordt vaak hard en onverantwoord gereden. Het land kent dan ook een relatief hoog aantal verkeersongevallen met dodelijke afloop. Rijden onder invloed van alcohol wordt gestraft (‘zero tolerance’).

  Het is in de Verenigde Arabische Emiraten verboden om foto’s te maken van overheidsgebouwen of van gebouwen waar overheidsinstanties (bijvoorbeeld ambassades) in gevestigd zijn.

  Men dient er rekening mee te houden dat er in de Verenigde Arabische Emiraten andere gewoonten en gebruiken gelden dan in de Westerse wereld. Vrouwen dienen ’s avonds waakzaamheid te betrachten en zich bij voorkeur niet alleen door de stad te verplaatsen.

  Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in de Verenigde Arabische Emiraten wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites http://www.lcr.nl, http://www.who.int, http://www.rivm.nl of http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

  In de Verenigde Arabische Emiraten verblijvende Nederlanders wordt geadviseerd zich te registreren. Voor online registratie en/of aanvullende informatie inzake een verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten wordt u verwezen naar de website van de Nederlandse ambassade in Abu Dhabi of ga direct naar het registratieformulier op de website.

  Voor algemene nuttige reisinformatie wordt u aangeraden http://www.wijsopreis.nl te raadplegen.

  Terrorisme

  U dient zich bewust te zijn van de bestaande spanning in de regio en van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen


  Maak melding

 43. Alleen al de pogingen die de regering in Suriname onderneemt om o.a. het buivestingsvraagstuk en de werkeloosheid op te lossen verdienen alle lof.Er wordt hard gewerkt door de regeerders en hun inzet zal beloond worden. Alleen al het feit dat deze investeerders het land bezoeken geeft aan dat Suriname dankzij het beleid van de regering internationaal interessant is.

  Ik moet terugdenken aan een uitzending van Barend & Van Dorp. Frits Barend was op bezoek geweest in Suriname en hij haalde behoorlijk uit naar die Surinamers in Nederland die zeer negatief oordelen over hun land.Het zijn letterlijk mensen die poepen of schijten in hun eigen nest waaruit ze zijn voortgekomen.Ze besmeuren hun eigen land met s t r o n t. Het zijn de allerlaagste soort Surinamers die er bestaan voegde hij eraan toe.


  Maak melding

 44. RobG, uit eindelijk gaat het erom wat de regering daadwerkelijk uitvoert. Als je de verkiezingsprogramma erbij pakt is niet eens 5% geconcretiseerd. Helaas blijft het bij de lippendienst en het volk wordt voor de zoveelste maal voor de gek gehouden.


  Maak melding

 45. @michael
  Uit jouw professie als zakenbankier doe je geregeld zaken met ……!

  Wat doet een “zakenbankier” op dit moment van de dag op dit forum?
  Joe tja ding boooooooi!
  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  En b.t.w. welke bankier is geen “zakenbankier”?
  Welke andere bankiers bestaan er dan nog naast een “zakenbankier”?
  😆 😆 😆


  Maak melding

 46. @ Charley Een mening heb ik zeker en die geef ik al jarenlang hier op WK, maar ik ben ook geïnteresseerd in die van anderen. En ik vind: een dag zonder het commentaar van Henk Molenaar, is een dag niet geleefd. Iedere dag weer een nieuwe en verfrissende visie van Henk op ons geliefde Suriname, dat wil je toch echt niet missen!


  Maak melding

 47. @RobG

  Alle gekwalificeerde mensen met diploma’s en een behoorlijke CV zijn werkeloos en de niet gekwalificeerden zonder de nodige CV’S ,diploma’s, bezetten de hoogste posten in het land, van ‘presidentje’ pseudo wel te verstaan[,want eerlijk een president van een land heeft geen amnestie nodig,] tot mini-sterretjes,bv somo,brunsie,abrahams,lackin[spreekbuis] enz…De gehele criminele paarse bende hoort achter slot en grendel te zitten …je kan aale soorten van criminelen hier vinden ..van pedofiel tot massamoordenaar!!


  Maak melding

 48. Volgens Lackin wordt nu u gekeken naar het Afrikaanse continent! dat is wel heel eerlijk van hem en daarbij wil ik zeggen, vergeet Sudan, Somalië, Oeganda en ook nog eens de Palestina niet!!!


  Maak melding

 49. @Winston Hermelijn
  Dan heb je vast en zeker een dag niet geleefd,
  want bij het onlangs op 13 mei verschenen artikel:-
  “GEWELD DOOR DRANKZUCHT HANGT NICKERIE DE KEEL UIT!”
  waren hij en zijn maat Who cares in geen velden of wegen te bekennen.

  Van de 42 zeer softe reacties die dag was er uitgerekend één regel met 5 woorden afkomstig van Who cares!En zijn opmerking ging niet eens over het onderwerp.
  Toen plaatste iemand off-topic tussendoor een artikel over “criminalitiet onder Antilliaanse jongeren”.O,o,o o,o toen verschenen er opmerkingen van deze 2 gasten als een duveltje uit een doosje en waren zoals altijd,niet voor de poes!
  Dus ze vallen vaker door de mand!Een kwestie van inborst?????
  Als ik forumlid Parbo mag geloven zijn ze nu op het forum van dWT ontmaskerd.
  HET WORDT DUS HEEL SPANNEND!!!!!!!!


  Maak melding

 50. @Dinsdag 21 mei 2013 om 11:38 uur, door ALI

  Hallo Ali,

  Je bent de Eskimo’s vergeten.
  Die gaan binnenkort iglo’s bouwen……

  Voorlopig ligt Paramaribo en omgeving nog steeds onder water, maar die criminele president slaat nog steeds als een roos…

  Next, only bullocks!


  Maak melding

 51. @Henk Molenaar
  Ik snap het volkomen,ja!
  Ook niet aan de criminele jongeren op Curaçao en de tienermoeders van Creoolse afkomst!
  Maar dat geeft niet hoor!
  Ik miste alleen i.t.t. andere onderwerpen wel jouw inbreng op 13 mei over het onderwerp:”GEWELD DOOR DRANKZUCHT HANGT NICKERIE DE KEEL UIT!”
  Dat viel zó op!Vind je zelf niet?????????????
  Hoe noemt men dit verschijnsel ook al weer in de psychologie?
  Selectieve perceptie,toch torie mang?


  Maak melding

 52. Internettoegang is beperkt door middel van internetfilters, naar eigen zeggen om de culturele en godsdienstige waarden van de VAE te beschermen.
  Veel van de grootschalige projecten komen tot stand door het werk van duizenden arbeiders uit vooral India en Pakistan, die vaak onder erbarmelijke omstandigheden hun werk moeten doen. Zo moet er gewerkt worden bij temperaturen boven de vijftig graden en worden veiligheidsmaatregelen vaak niet gehandhaafd waardoor er veel doden vallen. De lonen liggen er ook erg laag; gemiddeld 160-300 dollar per maand, waarvan vaak nog de kosten voor voedsel afgaan. Ook de arbeidsvoorwaarden zijn niet altijd even goed. Veel arbeiders moeten lange dagen maken en mogen niet wisselen van werkgever en lonen worden soms te laat uitbetaald. Veel arbeiders hebben ook hoge schulden (vaak moet er eerst in het land van herkomst een bedrag worden betaald alvorens men in Dubai mag werken) en verscheidene van hen kampen met psychische problemen, die soms uitmonden in zelfmoordpogingen.
  Er zijn al verschillende stakingen geweest voor betere werk- en loonvoorwaarden en vanuit het buitenland is druk uitgeoefend op de regering om de werkomstandigheden te verbeteren. De regering van Dubai is hier gevoelig voor, omdat ze haar imago hoog wil houden, en heeft maatregelen aangekondigd.

  Vorig jaar was de VAE bijna failliet.
  Deze club heeft niks met Suriname.


  Maak melding

 53. Als je alle rijkdommen van Suriname aan de eerste de beste “investeerder” voor een appel en een ei kado geeft, zullen ze zeker in de rij staan.
  Lackin citaat: “Veel zou ook te danken zijn aan de economische diplomatie en branding”. Waar gaat dit precies over? Branding? Uitleg graag!! Wat valt er te branden? Even kijken: open grenzen, geen controle op wegsluizen geld, iedereen is welkom uit het buitenland zonder antecedenten controle, geen lokale belastingen; vrije energie levering (de bevolking pakt de rekening wel op, etc etc.
  Leuk hoor die clown Lackin.


  Maak melding

 54. HENK MOLENAAR dat is precies wat ook ik mij afvraag waar ze het in godsnaam over heeft.

  En dat onze MEDUSA de weg totaal kwijt is dat is iets dat al geruime tijd duidelijk is.


  Maak melding

 55. Medusa,

  Je moet geen moeilijke woorden gebruiken bij de mensen…..Who cares en Henk van der Bijl uit Leidschendam Voorburg zijn niet de intelligentste….

  Mijn advies is om ze te negeren.


  Maak melding

 56. @Henk Molenaar & Who cares.
  De een zegt dat ik de weg een BEETJE kwijt ben maar de ander vindt dat ik de weg TOTAAL kwijt ben!!
  Smaken verschillen???


  Maak melding

 57. leuk, al die investeerders.

  maar suriname, veel puberbrein, snap dat alle investeerders voor jullie een gouddeal hebben gelijk aan die jullie al gesloten hebben. negatief voor het land, positief voor de rovers en de investeerders zijn alleen uit op winst. dus het volk verliest altijd.

  pas op voor investeerders. de manier waarop suriname investeerders wil aantrekken is alleen aantrekkelijk voor ratten en kakkerlakken. dus voor ongedierte, niet voor enigszins eerlijke mensen.


  Maak melding

 58. MEDUSA alias scragly woman, als het je gelukkig maakt dat ik iets post over Nickerie en drankzucht en geweld, dan doe ik dat want ik maak mensen graag blij.

  Nou hier komt ie dan: met drank heb ik niet zoveel, af en toe een heerlijk glas wit schuimend bier bij 25+ graden gaat er altijd in.
  En een franse cognac bij vriesweer naast de open haard,of een spaanse of Argentijnse rode wijn bij een chique etentje met mn smatje….

  En wat Nickerie betreft daar heb ik niets mee, ben er nooit geweest, heb ook geen enkele ambitie in die richting, en als ik trek heb in rijst, dan doe ik het met overheerlijke indiase bergrijst Basmati, of Thaise Pandang rijst.

  Geweld nou ook daar heb ik niet zoveel mee, als ik dat woord hoor of zie of lees, is het eerste wat in mij opkomt DDB en zijn 40 struikrovers, en de paarse aanhang de zgn meelopers en het klootjesvolk.

  Ik hoop dat ik je blij hebt gemaakt Medusa je vraagt maar en ik draai.

  Have a nice day….


  Maak melding

 59. Waren het trouwens niet Arabieren die ook op grote schaal slavenhandel bedreven in Afrika?

  En dat overigens nog steeds doen met arbeiders uit India Pakistan Bangladesh,De Fillipijnen etc?

  In Engeland met name London weten ze er alles van.
  Vrijwel dagelijks worden mensen bevrijd uit handen van Sjeiks en andere Arabs woonachtig in London, die huishoudsters en kindermeisjes als slaven behandelen.

  En over de slaven in in Arabische landen zal ik maar zwijgen..

  Have a nice day….


  Maak melding

 60. Toch nog effe reageren:Voor zij die altijd maar Holland bij halen:Hebben jullie ook gerageerd in de Ned.dagbladen toen ex-koningin Beatrix naar die Arabische landen op bezoek ging?Met een hele stoot bedrijfslieden in haar kielzog,niemand en dan ook niemand zoals Henk M,Gamp Who Cares enz.enz. haalden het in hun kop om daarover negatieve reakties in de dagbladen te doen,want volgens hun mogen allkeen hun bakra basies met de Arabieren zaken doen.
  Joengoe heel Europa en daar buiten staan in de rij om zaken met ze te doen joengoe.
  Ben blij met die jongens uit de VAE, Suriname zal zoetjes aan vooruit komen,hallelujaaaaaa.

  Medussa, petje af voor je, gohsalme je hebt tijd om je energie te verspillen aan die losers als,Who cares ea ai bajaa tjago man.

  TER VERDUIDELIJKING<ik ben geen Surinaams staatsburger, ik ben niet voor of tegen Bouterse,dus oen kan kaar mie paarse sani,niks te make nanga oen,ik heb HART voor Suriname het LAND van mijn ouders,ik ga er graag naar toe en heb het ONTZETTEND naar mijn zin thereeee.


  Maak melding

 61. Laten wij over een aantal maanden kijken wat er over blijft van deze paarse WORST.
  Ik hoop dat Lackin en zijn paarse bende mans genoeg zijn om te vertellen waarom het niet door is gegaan, en wat de redenen zijn.
  http://www.waterkant.net/suriname/2010/12/05/china-pompt-vijf-miljard-dollar-in-suriname/
  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/3019
  http://www.waterkant.net/suriname/2010/11/02/suriname-mag-voor-half-miljard-shoppen-in-india/
  Dames en heren leest u dit


  Maak melding

 62. @ Medusa. Natuurlijk is er wel eens een onderwerpje dat Henk heeft gemist, maar over het algemeen stellen we zijn opinies over de huidige regeringscombinatie en de Surinaamse multiculturele samenleving zeer op prijs. Ik zou zelfs willen zeggen: deze grote commentator van Nederlandse afkomst laat zien wie wij zijn. Henk, bedankt!


  Maak melding

 63. Nederland heeft dezelfde fout gemaakt zoveel jaren geleden en kijk wat voor ellende ze nu hebben, ze komen er niet meer van af!
  Niet dat Suriname leert van die fouten, nee, integendeel ze gaan zelfs reizen om ze persoonlijk uit te nodigen.

  Suriname kan een deel sluiten met Nederland, Suriname kan al dat onkruid van ze overnemen met bij betaling van Nederland, wat zal Nederland blij zijn zeg.
  Suriname begint dan aan een snellere afgang!

  Die Arabieren willen investeren, laat ze hun opgespoten eilanden beginnen te redden zodat ze niet verder zinken.

  Ze komen alleen voor het goud en als ze genoeg hebben laten ze Suriname met lege handen achter en dan zal Suriname ergens wel hun handje gaan moeten ophouden!

  Ik was altijd voor de NDP maar sinds tijden echt niet meer,Suriname zal nooit meer Suriname zijn, en ik ben benieuwd of de bevolking ook zo met elkaar zal kunnen leven als zeg maar 10 jaar geleden, javanen,creolen,hindoestanen,chinezen,boeroes enz met elkaar want nu krijg je Turken, Marokkanen, Polen, Russen en weet ik veel wat allemaal nog meer, het land verzieken voor een beetje geld.
  Geef eens het voorbeeld en ga ondernemen!


  Maak melding

 64. @Who cares
  O,ik ben toch niet de weg kwijt?
  Je weet waar het over gaat?

  Je maakt jezelf nu erg belachelijk!
  *Het woord is scraggy (dubbele G)!
  Ook deze taal beheers je niet in WOORD en GESCHRIFT.
  Zo blijft er weinig over Who cares!!

  *Het ging mij niet OM JE MENING (dat interesseert mij over het algemeen matig of niet),maar om de ten toon gespreide SELECTIEVE HOUDING!

  *Dat je verder niet in Nickerie bent geweest tot daaraan toe,maar zo te zien ben je wel in Zimbabwe geweest???Want voor dat land heb je een overdreven “interesse”!

  *Ik heb ook gemerkt dat je met geweld niet zoveel hebt! Anders had je bij het woord “geweld” als eerste wat in je opkwam niet aan DDB gedacht maar aan de moordenaars van Wiels,hun zgn. meelopers en het klootjesvolk,die in de moord kan vinden!

  Ik vraag,jij draait maar dan moet je wel draaien wat ik vraag!


  Maak melding

 65. @Winston Hermelijn
  @ Medusa. Natuurlijk is er wel eens een onderwerpje dat Henk heeft gemist,

  Gemist????Nee hoor!Bewust heeft overgeslagen zal je bedoelen!


  Maak melding

 66. MEDUSA: Heb je een glazen bol ofzo, of werken die voodoorituelen van je af en toe toch nog?

  Ik ben inderdaad in Zimbabwe geweest tot 2x toe, hoewel ik de eerste keer een kleuter was, staat alles mij nog heel helder voor de geest, dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik grote overeenkomsten zie tussen Zimbabianen en jou achtergrond de Suribabianen.

  En de moordenaars van Wiels daar dacht ik niet aan, wel aan Wiels zelf.

  Off topic: hoever ben je met het afbouwen op WKN, of ben je weer aan het opbouwen wat je bezig was af te bouwen?

  En ik dacht dat je mij zou negeren, maar w.s. kan je het toch niet laten, je kan mij niet loslaten, je voelt mijn vibrations rond je vernauwende hersencellen.

  En geef het nou maar toe of zwijg voor altijd……


  Maak melding

 67. You should to live in India and Pakistan and see how they treat their own; the UAE, Saudi, Qatar, etch have given many Indo-Paks food to feed their family and created many millionaries. Speak of what you know.

  Good job Lackin.


  Maak melding

 68. Overigens MEDUSA de voodoopriesteres bij mn eerste bezoek aan Zimbabwe was de naam nog Rhodesia, dus herstel ik ben 1x in Zimbabwe geweest en 1x in Rhodesia.

  Mn Oost Afrikaanse en Noord Afrikaanse bezoeken, daar hebben we het een andere keer over…….

  Have a nice day….


  Maak melding

 69. @ Medusa

  Uit jouw reactie kan ik opmaken dat jij in elk geval een bijstandstrekker bent.

  Waarschijnlijk heb je net een flinke joint geroken, anders reageer je niet zo dom. Zoek maar op Google uit wat zakenbankieren (investment banking) inhoudt. En nog dit: ik reageer slechts sporadisch op dit forum, maar dat zul je inmiddels ook hebben gemerkt. Tenminste als je niet high bent.


  Maak melding

 70. de bodem van de staats-kas is al inzicht..

  van de centrale bank is meer dan 140 miljoen US$ verdwenen en niemand weet waarheen gegaan..

  van al die goud staven is al meer dan 200 try ounce verdwenen en zelf alli baba weet niet waar het is gegaan..

  ik heb stil een vermoeden,dat het is gegaan naar abiangoo in de s.l.m vlieg tuig toen onze pres. naar toe ging..

  wie weet mag het zeggen


  Maak melding

 71. DDB en zn 40 struikrovers hebben hun pesioen veilig gesteld, en een extra potje om na hun val,hun buitenlandse maffiamaatjes Obiang en Maduro om te kopen,
  en om hun vrije aftocht uit Sur.te kopen.


  Maak melding

 72. Beste Who cares:

  Ook ik heb vele landen op alle continenten bezocht. Dat is het verschil met stumpers als Medusa, Winston Hermelijn.

  Nooit verder geweest dan 4de Rijweg. Voor deze stumpers is crimineel Bouterse de grote leider en of hij nu het land plundert of wat tegenstanders uit de weg ruimt……..


  Maak melding

 73. Op het westelijk halfrond is Suriname als eerste lid geworden indertijd van Islamic bank,maw de eerste zet gegeven om ook terroristen hier naar toe te halen,of zijn ze er al.Ter bevestiging wordt ook nog een bezoek naar Su gebracht om de mogelijkheden te bekijken om via Suriname( de achtertuin van de VS) de deur te openen,en vastvoet te krijgen in het Westen Hopelijk is het de VS ook opgevallen dat deze stap wordt gezet,en begin van de “wereldreligie de “Islam”, (is gevaarlijker dan de Communisme,die ook streeft naar wereldorde),te verspreiden en gehandeld wordt ,want als in het begin een KANKERGEZWEL wordt opgemerkt en aangepakt en gehandeld moet het met de roots ,wortel en al worden uitegroeid anders is het niet meer bij te houden.,dus voordat voet aan wal wordt gezet moet worden verjaagd.


  Maak melding

 74. 10.000 troy ounce kasreserve van de CBvS is verdampt en is van 76.000 t.o gedaals naar 66.000.Waar is het geld gebleven .In drie maanden tijd is het verdampt of in de zakken van beleidsmakers,Waar.?????Waarde ervan is 140 miljoen Us dollar. wat Nu?We krijgen weer 1996-2000 onder wijdenbosch toen het land bankroet werd verklaart.De eerste tekenen wijzen daarop.


  Maak melding

 75. @Who cares
  Oh!Rhodesië,Zimbabwe,Nederland!!
  Ha ha ha ha!Je stamt uit de tijd van de apartheid in Rhodesië en dan blijkbaar gevlucht en asiel aangevraagd/verkregen wegens de tol die je als nakomeling van de onderdrukking anders zou moeten betalen aan de dappere vrijheidsstrijders Nkomo en Mugabe!

  Oh!Nu valt het kwartje!
  Vandaar die tot in de genen racistische trekjes,het gebrekkig (Nederlands)taalgebruik en nu blijkt ook weer het Engels!
  De inwoners van Zimbabwe worden trouwens geen Zimbabianen (zoals jij ze noemt)maar Zimbabwanen genoemd!SCHAAM JE,want je bent hier vanaf je kleuter bent!
  Nogmaals je beheerst deze twee talen volstrekt niet in WOORD en GESCHRIFT zoals je beweert,maar je maakt er stamppot met boerenkool van.

  Ja!Ik weet dat jij aan mijn afbouw zit te denken.
  Voor jou een vraag,voor mij een weet!
  Ik ben er voorlopig nog en je ZAL HET MERKEN OOK!!!!
  De kans is groot dat je weer asiel aanvraagt in Zimbabwe en spijt gaat betuigen tegen de zwarten door hard voor ze te werken!

  En je dacht dat ik jou zou negeren?
  Nee hoor!Ik noem naam en toenaam in een discussie;
  anderen zoals jij mogen mijn schuilnaam omzeilen,maar zodra ik de indruk heb dat de schoen mij past,ga ik er als een tsunami er op af en overheen!


  Maak melding

 76. Beste radjdjah:

  Het land wordt bestuurd door de zelfde criminele corrupte idioten die Suriname in de jaren 80 economisch en moreel naar de kloten hebben geholpen.

  Mijn schoonouders waren na 20 jaar hard werken in Nederland met een leuk spaarcentje teruggekeerd naar Suriname. 20.000 keiharde surinaamse gulden op de bank.

  Na 2 jaar Bouterse kon je van die 20.000 surinaamse gulden niet eens een brood kopen…


  Maak melding

 77. MEDUSA: je bent een hysterische bitch zonder enige kennis van de geschiedenis.

  “de dappere vrijheidsstrijders Nkomo en Mugabe”

  Inmiddels werden er door de internationale gemeenschap sancties ingesteld, omdat Mugabe de mensenrechten schond, de oppositie intimideerde en zich steeds openlijker een gewetenloze dictator toonde, die door middel van terreur de macht in handen hield.[bron?] Vanaf 2000 begon Mugabe op grote schaal – met geweld – het land van tot het laatst gebleven blanke boeren te onteigenen en herverdelen om zijn steun onder de bevolking te vergroten. Dit land kwam echter niet in handen van de vele landloze boeren, maar in de handen van trouwe aanhangers van Mugabe en oud-guerrillastrijders. Door onkundig gebruik en een slechte organisatie daalden de oogstopbrengsten in enkele maanden scherp. Mugabes Zimbabwe, als Rhodesië ooit nog de graanschuur van Afrika, is sinds begin 21ste eeuw een land in ernstig economisch verval, met een ongekende hyperinflatie; een groot deel van de bevolking is anno 2012 werkloos en lijdt honger. Geld voor voedselimporten, behalve voor de elite rond de steeds meer omstreden leider Mugabe, is er niet. Veel Zimbabwanen (ca. 2 miljoen) zijn inmiddels gevlucht naar buurlanden als Zuid-Afrika, om nog enige bestaanszekerheid te kunnen opbouwen


  Maak melding

 78. @michael
  Vanuit onder welke steen of vermolmd hout ben je te voorschijn gekomen om je met dit gesprek te bemoeien?
  Waarschijnlijk heb ik een flinke joint geroken :lol:,maar jij hebt er een GEROOKT! 😆
  En ga verder met je monopolie spelletje,zakenbankier!
  Het verwondert mij niet dat je tijd voor dit forum over hebt,zakenbankier ,veel spelplezier!!!


  Maak melding

 79. @Henk Molenaar
  Behalve racistisch ben je ook nog onbetrouwbaar!
  Vertel mij nou ‘ns waar ik ergens op dit forum Bouterse heb bewierookt!
  Voor elke positieve opmerking a/h adres van Bouterse die je van mij kan vinden noem ik je daarvoor 100 door jou gemaakte discriminatoire in de plaats.


  Maak melding

 80. Beste Henk, hier moet ik je in al je grootsheid toch even tegenspreken, deze Sranangman is geen aanhanger van Baas, integendeel. Hij is de reden dat ik in de jaren tachtig mijn geliefde geboorteland heb verruild voor de Hollandse polder. Lees mijn postings over de afgelopen jaren er nog maar eens op na. Wel even opletten dus Henk, verder no spang.


  Maak melding

 81. @Henk Molenaar
  Nkomo en Mugabe zijn voor mij dappere vrijheidsstrijders!
  Ze hebben de Engelsen,net als Fidel Castro de Amerikanen, eruit getrapt!
  Daarvoor zijn ze voor mij vrijheidsstrijders en voor racisten natuurlijk niet!


  Maak melding

 82. Soms krijg ik het gevoel dat gevoelens van racisme op deze topic wordt tentoongesteld.Is het geen forum voor discussie waaruit men positiever wordt een vingerwijzing naar de verschillende onderwerpen vooral politiek.Dus mensen het doel niet uit oog verliezen.


  Maak melding

 83. =Ik zou zegen::Lckin zorg ervoor dat alle grenzen van Suriname goed bewaakt worden.

  =Vergeet ook niet om streng te gaan controleren wie allemaal het land binnenkomen.

  =Suriname is niet ver van Amerika, dus de terrorisme is en blijft een gevaar op de wereld.

  =Met de aantal mensen dat in Suriname woonachtig zijn kunnen de Emiraten het hele land opkopen. Wees niet hebzuchtig en denk aan het volk.


  Maak melding

 84. Ray op Dinsdag 21 mei 2013 om 14:16 uur,
  @Ray,ik ken een groot aantal mensen in Suriname die op hoge posten zitten en die ook gekwalificeerd zijn om die functies uit te voeren.Er zijn ook een beperkt aantal mensen op hoge posten die niet over de vereiste diploma’s beschikken maar deze mensen beschikken wel over de competenties om op een academisch niveau te denken en te handelen.Ze zijn geschikt om die functies uit te voeren. Ik weet dat het NDP kader,en het zijn er heel veel, zich bescheiden opstelt als het gaat om opleiding,enz. Een goed opgeleide partijkader en een goed opgeleide bestuurlijk kader is goed voor de ontwikkeling van een land.


  Maak melding

 85. Heeft iemand zich wel eens voorgesteld in welke schaal investeerders uit de verenigde arabische emiraten denken.
  Heeft iemand zich wel eens voorgesteld dat dieven ijzers voor deze ondernemers ondenkbaar zijn. Hun Goudsoek is ongeveer 800 meter lang met aan beide zijden alleen maar winkels met goud en open deuren.
  Wat kan Suriname bieden behalve een uitstapje voor een paar leergierige junior medewerkers van de koninklijke families (zayed en maktoum).

  Deze mensen denken in schaal en kwaliteit. Beide zijn niet voorhanden en ook niet binnen hun investeringshorizon te realiseren.


  Maak melding

 86. =Beste mensen, onderzoek heeft uitgewezen dat vele Surinamers last hebben van hun nieren. Ik ben bang dat het hierdoor komt.

  -Chinezen geven gratis rijst aan de Surinamers voor hout dat ze weer meenemen.

  Lees maar wat er gebeurd::

  Verontreinigde rijst aangetroffen in China

  BEIJING – Bijna de helft van de graanvoorraad van de Chinese stad Guangzhou bevat hoge concentraties cadmium, een kankerverwekkend metaal dat nierfalen en andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken. De Chinese autoriteiten hebben besloten tot een onderzoek naar rijstfabrikanten in het zuiden van China.

  In de gemeente Youxian, in de provincie Hunan, kregen fabrikanten al de opdracht hun productie stil te leggen nadat ook daar cadmium was aangetroffen, liet het gemeentebestuur dinsdag weten.

  Hunan is een belangrijk landbouwgebied en grenst aan Guangdong, de provincie waarin Guangzhou ligt. Of er sprake is van een verband tussen de rijstfabrikanten in Hunan en de verontreinigde rijst in Guangzhou is nog niet duidelijk.

  Waarschijnlijk is cadmium in de rijst terechtgekomen door de verbouw van het gewas in grond dat met zware metalen verontreinigd is.


  Maak melding

 87. Henk Molenaar, je kopieert uit je natte poldernek de fijntjes geselecteerde berichtgeving van het westen over Robert Mugabe. Robert Mugabe is een grote vrijheidsstrijder geweest voor het Zimbabwaanse volk.Jaren heeft hij gestreden voor de onafhankelijkheid en de vrijheid van zijn volk.

  Net als in Zuid Afrika heerste een blanke minderheids-apartheidsregiem in Zimbabwe het voormalige Rhodesie. De zwarte bevolking werd zwaar onderdrukt door een minderheid van blanken onder aanvoering van Ian Smith. De Europeanen en Amerikanen lieten dit alles toe. Men importeerde allerlei landbouwproducten en edelstenen uit het land. De blanken in Rhodesie en in het westen werden er alleen maar rijk.

  De blanken hadden Robert Mugabe in Rhodesie(later Zimbabwe)tot levenslange gevangenis veroordeeld omdat hij voor zijn volk vocht en tegen de armoede. Door de toenemende opstanden en door internationale druk kwam het blanke minderheidsbewind ten val. Robert Mugabe werd de eerste president van het land. Maar vanaf dat moment heeft het rijke westen hem een lesje geleerd.Beloften over economische steun aan het land en over de afzet van de producten van Zimbabwe werden niet nagekomen. In feite ging men over tot het boycotten van het land en de marxist en communist Mugabe.


  Maak melding

 88. Beste RobG: je kan beginnen als vrijheidsstrijder maar eindigen als corrupte , gewelddadige dictator…….

  Heel Afrika ziet vol met deze ‘leiders’


  Maak melding

 89. RobG: “k ken een groot aantal mensen in Suriname die op hoge posten zitten en die ook gekwalificeerd zijn om die functies uit te voeren.Er zijn ook een beperkt aantal mensen op hoge posten die niet over de vereiste diploma’s beschikken maar deze mensen beschikken wel over de competenties om op een academisch niveau te denken en te handelen”

  Hij zegt het echt….Wat een gek. Gewoon niet meer naar school gaan, geen opleiding volgen dan beschik je over competenties om op academisch niveau te denken en te handelen”……..

  Nu weet ik zeker dat RobG alleen zijn veterdiploma heeft………


  Maak melding

 90. Mensen mensen mensen denk toch allemaal eens goed na en houd deze idioten uit het land!!! eens voet aan wal zijn de gevolgen niet meer te overzien. Hier in europa wordt met man en macht gewerkt om de verislamitisering buiten de deur te houden, iets wat heel erg moeilijk is en gepaard gaat met moorden en aanslagen. Suriname daar in tegen wordt zo overheen gelopen en binnen de kortste keren loopt heel paramaribo met een burka. En tegenspraak word niet gewenst!!!!! Zo niet zullen er ook doden gaan vallen. We mogen van geluk spreken dat er geen twinn towers zijn in suriname anders zouden die ook wel eens het doelwit kunnen worden, wat is dan het hoogste punt?? Even denken…….de bosje brug!!! Blij dat ik daar niet overheen moet.


  Maak melding

 91. RobG,
  Jij verkracht de geschiedenis om jou leugens en bedrog te botvieren, ik noem jou houding kleingeestigheid.
  Je kan in zekere zin Mugabe en bouterse vergelijken ze zijn beide machtsgeil, ze hebben beide voor gezorgd dat hun land economisch achteruit is gegaan, de geldwaarde van beide land is niets meer waard, de vrouw van Mugabe kan je vergelijken met Ingrid B-arbie zij kopen de duurste spullen terwijl hun volk met een lege maag naar bed gaan. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3284/IDFA/article/detail/3049181/2011/11/24/Waarom-werd-Mugabe-zo-wreed.dhtml


  Maak melding

 92. MEDUSA de Voodooheks: Ik heb nieuws voor je, ik ga helemaal geen spijt betuigen aan de zwarten uit Zimbabwe, en tol betalen ga ik evenmin.

  Medusa sterker nog alle Zimbabwanen die ik totnogto ontmoet heb, hebben spijt als de haren op hun hoofd dat ze de blanken, die het land tot grote hoogte hebben gebracht, het land uitgegooid hebben.

  Nu zitten ze opgescheept met een exs dappere vrijheidstrijder die verworden is tot een dictator moordenaar, fraudeur malloot,en die het land en zijn bevolking blank en zwart 1000x meer onderdrukt dan ooit onder het apartheidsbewind.

  Ik sluit als je het niet erg vind hierbij de discussie Zimbabwe, omdat het over jou ging als Suribabiaan, en ten tweede, als ik in discussie wil over voor mij nog Rhodesia en geen Rhodesie, doe ik dat met mensen die daar verstand van hebben, en niet met hysterisch gillende kabnoelawijven die maar kletsen in de ruimte..

  Have a nice day…..


  Maak melding

 93. Bouterse had weer eens last van een kwaaltje…..

  War een kneus:

  Ameerali zei dat president Desi Bouterse zich persoonlijk oriënteert in het Cotticagebied. Hij zou vanmorgen naar het gebied zijn vertrokken. Starnieuws verneemt echter dat het staatshoofd op het laatste moment niet is vertrokken. Hij stond op het punt om weg te gaan, maar had ineens last van zijn oog en moest naar de arts. Een delegatie is wel gegaan naar het gebied. Ministers die te maken hebben met het probleem, zijn in het veld, daarom zijn ze volgens de vp niet aanwezig in het parlement.


  Maak melding

 94. Het heeft er alle schijn van dat de anti Boutisten nu mekaar zelf te lijf gaan, en elkaar haast de hersens kunnen inslaan !

  Is dit nu een typsich voorbeeld van de uitdrukking ‘ omgekeerde wereld’ ?
  Ik zal er niet rouwig om zijn als deze groep middels zelfdestructie ophoud te bestaan, want dan kan Suriname tenminste verder zonder deze Oelewappers !


  Maak melding

 95. Beste Milton Fleur: Je land dondert dankzij jou incompetente president en zijn regering van 40 rovers rechtstreeks de afgrond in.

  En Paarse Paupers zoals jij staan erbij te klappen……


  Maak melding

 96. Ga AUB weg met dit soort gasten. Inversteerders… ha ha ha zeker tijd en energie investeren in nogal dun bevolkte land, ja ja…. ze willen onze Suriname straks omtoveren tot een moslim staat! Dus pas op mensen!


  Maak melding

 97. GMAP, het ligt in mijn aard om de geschiedenis die wij voorgeschoteld krijgen kritisch te banederen. Ik zou je aanraden om het ook te doen. Tot je grote verbazing zal je ontdekken dat de geschiedenis aan ons heel anders wordt voorgesteld. Ook de december 1982 gebeurtenissen in Suriname worden vanuit diverse invalshoeken benaderd. Je hebt de versie van de regeerders van 1982 in Suriname. Daarnaast heb je de versie GMAP,de versie wijlen Derbie, de versie wijlen kolonel Valk,de versie van de Telegraaf, de versie van De Volkskrant, de versie van De Groene Amsterdammer,enz.

  Kortom de geschiedenis van een land, de gebeurtenissen in een land zijn multi benaderbaar. Je kan het geheel of een deel van de geschiedenis analyseren vanuit een bepaalde perspectief. Dus GMAP, je verwijt aan mijn adres gaat mijn oor in en mijn oor uit.Ik laat me niet zomaar beinvloeden. Ik maak zelf en keus wat voor mij waar en onwaar is.Wat vandaag fout in de geschiedenis wordt geinterprteerd, kan morgen heel anders worden beoordeeld.


  Maak melding

 98. Henk Molenaar het lijkt alsof de reikwijdte van je denken beperkt is.Je groepje kent maar een waarheid en dat is de waarheid van het Nieuwfront.Wacht maar tot de verkiezingen van 2015.Het volk zal oordelen en niet Henk Molenaar, GMAP, Whocares,enz


  Maak melding

 99. @HENK MOLENAAR ROBG en MEDUSA de voodooheks , die gaan nergens naar heen, niet naar Suriname, niet naar Zimbabwe bij hun grote held Mugabe de pshychopaat, ze zullen tot in lengte van dagen in het door hen zo gehate Nederland verblijven, en gretig en veel profiteren van de welvaart die Nederland hen brengt en brengen zal.

  In het Surinaams noemen ze dit soort lui Awarie Domries en toe moffo gongs, hypocriten en huichelaars pur sang…


  Maak melding

 100. @GMAP
  Broeder, zij die de duivel aanbidden otewel zij die hun ziel heben verkocht aan de duivel leven zonder moraal en fatsoen.
  Fatsoen en respect hebben plaatsgemaakt voor moreel verval…

  Deze beesten zzullen nooit in staat zijn hun kroost een behoorlijke opvoeding te geven daar zij zelf NIET weten wat opvoeding is en of betekent.


  Maak melding

 101. @Who cares (WC analfabeet)
  Goed zo!!Jij (die beweert 5 talen in WOORD e GESCHRIFT te beheersen) hebt i.i.g. weer iets geleerd:-
  het is Zimbabwanen en geen Zimbabianen!Druiloor! 😆


  Maak melding

 102. @Who cares (WC analfabeet)
  Ik spreek Nederlands (en blij dat ik ben,dat ik hem niet al zodanig in WOORD en GESCHRIFT beheers zoals jij 😆 ) maar mij corrigeren kan je niet!
  Het is in het Nederlands RhodesiË en geen RhodesiA.
  ArgetiniË en geen ArgetinA.
  BosniË en geen BosniA.
  IndonesiË en geen IndonesiA.
  MaleisiË en geen MaleisiA … en ga zo maar door!
  UILSKUIKEN! :LOL:
  En je woont vanaf je kleuter bent in Nederland?
  SCHAAM JE DIEP!!! (h)


  Maak melding

 103. @Who cares (WC analfabeet)
  Jij kan mij niets vertellen over Rhodesië (het APARTHEIDSREGIEM) en Zimbabwe!!
  Je bent in een APARTHEIDSSTAAT GEBOREN.
  Dus weet niet anders,vertel me niets!!!
  Ik lees er liever over,dan naar jouw APARTHEIDSKOP te luisteren en door jou besmet te worden!
  De Engelsen zijn eruit GETRAPT en zo hoort dat!
  Nu pas valt het kwartje!!!Jeeeeeeetje!Wat doe je hier!!


  Maak melding

 104. @Henk Molenaar
  Ik heb bewondering voor ALLE VRIJHEIDSSTRIJDERS die hun (veelal racistische)onderdrukker (desnoods met geweld)hun land UITTRAPPEN!
  Blij dat je geen Duits spreekt,hè?


  Maak melding

 105. @Who cares (WC analfabeet)
  Je zeikt alweer uit jouw Rhodesische APARTHEIDSNEK!
  Waar staat ergens (en vanaf ik deel neem op dit forum) dat ik Nederland haat?
  Als ik deze zin in brabbel Zimbabwaans kon vertalen was ik je tegemoet gekomen!MAAR HELAAS!


  Maak melding

 106. Het gaat in dit topic over arabieren die de “Investeringsmogelijkheden” in Suriname komen onderzoeken.

  Als deze mensen enigszins meekrijgen hoe in Suriname met elkaar omgegaan wordt (zie hier boven) is heel duidelijk ga zo snel mogelijk elders. Laat deze EZELS of ze nu voor of tegen zijn, Paars, groen, geel of bruin in de modder zaken die ze zelf zullen creëren.

  Is er geen webmaster die mensen die zonder nuance/ argument elkaar voor rotte vis uit maken kan weren.

  Wat schrijf/type fouten, Mugaba, Zimbabwian of Zimbabenees etc met dit topic te maken hebben is illustrerend voor de onmacht om iets te creëren, samen te werken. Het is voor investeerders/ondernemers zeker een reden nog eens extra na te denken voor dat ze iets gaan ondernemen in Suriname.
  Zeker voor ondergetekende. Ik ben optimistisch maar de moed om iets te ondernemen wordt sterk aangetast door het zo ongenuanceerd verketteren van elkaar.


  Maak melding

 107. Weer het werk van de opositie , het is nooid goed .
  kraboe ien barie ,wat is wel goed voor het surinaams volk?
  maar henk en de rest van de rest maken julie je niet druk om su en zijn inwoners want su heeft geen bootschap aan jullie .


  Maak melding

 108. JOJO: Thank u very much!!!

  Maar het is nou eenmaal zo dat als sommige posters geen valide of tegenargumenten hebben,dat ze dan vervallen in hysterie,hun slavernij of koloniale troefkaart te voorschijn halen, en zich promoveren tot Neerlandici.

  Zwakzinnigheid word uitgebreid tentoongespreid,ook al dis je ze en beeindig je de discussie, uit onmacht, en woede om hun onmacht vervallen ze in laag aan de grond opmerkingen, denkende anderen te kwetsen, en mij tot uitspraken te ontlokken door mn postings te verdraaien.

  Wat ze uit het oog verliezen is dat ze te maken hebben met WHO CARES!!!


  Maak melding

 109. Who cares,ik heb de indruk dat je rechtlijnig denkt, een tunnelvisie op nahoudt en met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet in staat ben om aan multi-tasking te doen.De wijze hoe je denkt, de manier waarop je een mening geeft,laat een blauwdruk van je DNA achter.


  Maak melding

 110. MEDUSA: Dus je hebt ook bewondering voor VRIJHEIDSSTRIJDERS die hun (veelal racistische)onderdrukker (desnoods met geweld)hun land UITTRAPPEN! als deze dicator Mugabe zouden verdrijven……….


  Maak melding

 111. Beste Medusa: je bent echt zo’n volgzame Paarse Ezel die elk wrede zwarte corrupte dictator die nu zijn eigen ras/volk onderdrukt ondersteunt omdat hij vroeger tegen witten vocht.

  In mijn ogen is zo’s zwarte dictator 10 x zo erg als een witte onderdrukker.


  Maak melding

 112. @Who cares (Afgekort Wc,geboren in een APARTHEIDSREGIEM en die beweert 5 talen in WOORD en GESCHRIFT te beheersen)

  Zoek je nou versterking?
  Dat zal je niet helpen,Zimbabwaan!

  KIJK’S,HOE HET GESTELD IS MET EEN VAN DE TALEN WAARVAN JE BEWEERT ZE IN WOORD EN GESCHRIFT TE BEHEERSEN:

  Zwakzinnigheid wordT(FOEIIIIIII) ……. en beËindig(FOEIIIIIII) je de discussie, vervallen ze in (OPMERKINGEN DIE)laag aan de grond (opmerkingen FOEIIIII) (ZIJN), denkende anderen te kwetsen, en mij (tot FOEIIIIIII) uitspraken te ontlokken door (mnFOEIIIIIII) M’N postings te verdraaien.

  We hebben werkelijk met Who cares,(Afgekort Wc,geboren in een APARTHEIDSREGIEM en die beweert 5 talen in WOORD en GESCHRIFT te beheersen)te maken!
  😆 😆 😆 😆 😆 😆


  Maak melding

 113. ROBG: Je denkt maar wat je wil over mij, WHO CARES!!!!!!!

  Zolang jij het bent die dat denkt of zegt vind ik het prima…

  Have a nice day……


  Maak melding

 114. Robert Mugabe’s wapenfeiten tegen het tegen voormalige Apartheidsregime in toenmalig Rhodesia is alom bekend.
  Rest de vraag, wat zijn de wapenfeiten van @Who cares en consorten na 25 feb 1980 tegen de man die zo haten?


  Maak melding

 115. HENK MOLENAAR: Ik neem het je kwalijk dat je ezels vergelijkt met bepaalde figuren, dat is een aanslag op de intelligentie van ezels.

  Ik heb tijdens mijn bezoeken aan ons Caribisch eiland Bonaire dagelijks ezels meegemaakt die daar in het wild leven, en ik vond ze vergeleken met die paarse paupers best wel meevallen….


  Maak melding

 116. @Henk Molenaar
  EZELSKINNEBAK!
  Een vrijheidsstrijder is een vrijheidsstrijder!
  Als blijkt dat de bedoelingen van Mugabe ontaard zijn dan moet het volk het maar met hem uitvechten!
  Maar voorlopig is hij de baas en de “WITTE onderdrukker” is (evenals in Zuid-Afrika)eruit getrapt;zo staat dit trots in de Zimbabwaanse annalen vereeuwigd!


  Maak melding

 117. Volgens mij is een vrijheidsstrijder er een die zijn volk bevrijd.

  Maar er zijn natuurlijk ook vrijheidsstrijders die het volk bevrijden met als enig doel het bevrijde volk daarna in de wurggreep te houden,te vernederen te verhongeren,te martelen te vermoorden en zichzelf te verrijken ten koste van datzelfde volk.

  Een dictator noemen ze dat alla Saddam Hussein.


  Maak melding

 118. @Who cares (Afgekort Wc,geboren in een APARTHEIDSREGIEM en die beweert 5 talen in WOORD en GESCHRIFT te beheersen)

  Bepaalde figuren???Kruip je nu al terug in je Rhodesisch/Zimbabwaanse schulp?
  Je wordt steeds vager in de benadering in mijn richting!
  Call a spade a spade,het zijn geen bepaalde figuren;
  het is MEDUSA!!!!


  JE BRULT verder als een ondervoede Rhodesische leeuw:”Ik heb tijdens mijn bezoeken aan ons Caribisch eiland Bonaire dagelijks ezels meegemaakt die daar in het wild leven, en ik vond ze vergeleken met die paarse paupers best wel meevallen….

  Jouw Caribisch eiland Bonaire????
  Heb je eindelijk jouw soortgenoten opgezocht,die kan je helaas niet meer in racistisch Rhodesië opzoeken hé? 😆


  Maak melding

 119. @Who cares (Afgekort Wc,geboren in een APARTHEIDSREGIEM en die beweert 5 talen in WOORD en GESCHRIFT te beheersen)
  DAAR GAAN WE WEER!
  Volgens mij is een vrijheidsstrijder er een die zijn volk bevrijdT.(met een t:Hij bevrijdT 3de persoon enkelvoud,apartheidsRhodesische Zimbabwaan!)

  Maar er zijn natuurlijk ook vrijheidsstrijders die het volk bevrijden met als enig doel het bevrijde volk daarna in de wurggreep te houden,te vernederen te verhongeren,te martelen te vermoorden en zichzelf te verrijken ten koste van datzelfde volk.

  Een dictator noemen ze dat alla Saddam Hussein.


  Maak melding

 120. Medusa…….compleet de wek kwijt. komt geen zinnig woord uit.

  “Maar voorlopig is hij de baas en de “WITTE onderdrukker” is (evenals in Zuid-Afrika)eruit getrapt;zo staat dit trots in de Zimbabwaanse annalen vereeuwigd”

  Zodra Mugabe onder de grond pissen de inwoners van Zimbabwe op zijn graf.


  Maak melding

 121. HENK MOLENAAR: de gekleurde en zwarte Zimbabwaanse gemeenschap in London, gevlucht voor het moordadig regiem van dictator en pshychopaat Mugabe, zijn elke zondag in de kerk en elk uur van de dag hardop aan het bidden dat voornoemde dictator de pijp uit gaat, en smachten naar het voormalig koloniaal en apartheidsregiem waar ze het 1000x beter hadden.


  Maak melding

 122. @Henk Molenaar
  Maar dan zullen het i.i.g. zwarte Zimbabwanen zijn.
  Geen witte!
  Nee hoor!Ik ben de “wek” niet kwijt! Jij nu de weg wel of schiet jij je maat nu te hulp? 😆 Veel plezier


  Maak melding

 123. Het is mij net bevestigd dat reuma ook het zenuwstelsel kan aantasten.

  Nu is mij heel veel duidelijk geworden.

  Tje potie…. ik geloof niet maar zal vragen aan hen die dat wel doen om te bidden voor bepaalde mensen!!


  Maak melding

 124. @Who cares (Afgekort Wc,geboren in een APARTHEIDSREGIEM en die beweert 5 talen in WOORD en GESCHRIFT te beheersen).
  Maar dat moorddadig kwaadaardig witte regiem zal nooit meer terugkeren!IT’S OVER!!!!
  Je mag ze gaan helpen bidden.
  Misschien dat jouw “witte god” ze te hulp zal schieten; vraag hem ook meer wat taalvaardigheid!


  Maak melding

 125. @Who cares (Afgekort Wc,geboren in een APARTHEIDSREGIEM en die beweert 5 talen in WOORD en GESCHRIFT te beheersen).
  BEPAALDE MENSEN HAHAHAHAHAHAHA!LAFAARD!


  Maak melding

 126. THE CLASH OF THE TITANS
  MOLENAAR, MEDUSA EN WHO CARES

  MOLENAAR met zijn nimmer aflatende strijd om SU in het kwade daglicht te stellen, alles wat pro SU is, is volgens hem paars. Zit vast in een Paarse psychose!

  MEDUSA met haar onverzadigbare honger naar erkenning. Zit vast in een NL taalpsychose!

  WHO CARES met zijn zelfhaat tegen alles wat ZWART is. Zit vast in een identiteitscrisispsychose!

  OVEREENKOMST: ze hadden alle 3 graag een andere kleur gewild!
  Medusa en Who Cares willen graag wit zijn en Molenaar had graag zwart willen zijn.
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😉 😉 😉


  Maak melding

 127. Freud: en jij had graag een kg extra hersens willen hebbem…………

  Bovenstaande beweerd de relnicht henk molenaar die samen met zijn of haar maatje who cares zo smachten naar erkenning, dat ze niet eens vies zijn om de meest onbenullige reacties hier te plaatsen.

  Whatever, het maakt ook niet meer uit, waterkant is niet meer wat het ooit geweest is. Nu plaatsen de Racisten, debielen, zwakzinnigen en gefrustreerden de meest banale reacties, ze proberen elkaar te overtreffen wat domgeim en achterlijkheid betreft.

  koos, ray, gmap, henk molenaar, who cares en nog een paar van het gepeupel zijn wat mij betreft Human Garbage, dus blijven jullie ze maar lekker door misbruiken als voetveeg.


  Maak melding

 128. @Afu ede

  IK ZEG HET NOGMAALS ,
  als jij geen bijdrage hier kan leveren maar alleen je gal komt spuiten hier moet je maar WEGBLIJVEN!!!
  Waar is je andere helft gebleven ,ik bedoel ALLEEN,WAAR IS HIJ/ZIJ!!
  De siamese tweeling AFU EDE en Alleen,
  Wat een paar…de lamme en de blinde!!!!


  Maak melding

 129. Suriname is zeer goed op weg, zeker zijn ze bezig met investeerders aan te trekken.
  Maar de investeerders zijn op bezoek ze hebben nog niets toegezegd.
  Als ze erachter komen hoe corrupt het is en alles aan de chineze gegeven wordt zoude ze dan nog investeren?
  of willen ze suriname gaan gebruiken voor de rest van latijns Amerika? dan zit suriname zeer goed!
  we schieten niet op met opmerkingen over wit en zwart en blabla, Nederlanders en Surinamers waarom leren jullie niet van de chinezen?
  Hoe is Nederland ooit opgebouwd? door samenwerking….


  Maak melding

 130. @Freud
  De echte Sigmund Freud was psycho-analist.
  En heeft heel goed werk achter gelaten!
  Doe zijn naam dus eer aan.
  Ik vrees echter dat deze met wie ik nu te maken heb,maar een pseudo-beoefenaar van het vak is.
  want als je vindt dat ik graag wit zou willen zijn,heb je mijn reacties niet helemaal(goed) gelezen of beter gezegd helemaal niet (goed) gelezen.

  En dat ik naar erkenning zoek??
  Daar hoef ik niet meer naar te zoeken.
  Heb ik al gehad en is bevestigd en nog er bij glansrijk verdiend ook!

  En je komt er ooit achter hoe belangrijk taal is/kan zijn.Het is misschien nu nog wat te vroeg voor jou!
  Geduld is een schone zaak!


  Maak melding

 131. RobG,
  Dan moet je voortaan jou domme paarse dogmatische waffel dichthouden over de slavernij.
  Hoe jij ook wil kijken naar de geschiedenis van de jaren 80 feit is wel dat er mensen zonder proces zijn gemarteld en doodgeschoten, de Dader heeft nu amnestie en maakt nu misbruikt van het zelfde recht die hij andere heeft ontnomen.
  RobG en MEDUSA zijn typisch die negers waar Julian With zich aan ergert.


  Maak melding

 132. RobG en MEDUSA zijn typisch die negers waar Julian With zich aan ergert

  Bovenstaande beweert die gek GMAP.

  Nou GMAP jij bent een typische halve gare waar iedereen zich aan ergert.


  Maak melding

 133. Ray jij domme ploert, ik hoop niet dat je je braaksel hier als bijdrage ziet, dat zou echt de wereld op zijn kop zijn. Dit is gewoon bizar.


  Maak melding

 134. WeCare: “Zelfs op goed nieuws reageren de blanken erg racistisch. Ik sta geheel achter Medusa”

  Ook al last van het O.J Simpson syndroom


  Maak melding

 135. GMAP, even afkoelen.De therapie moet bij jou aanslaan.De slaven waren weerloze slachtoffer van een door blanken gedomineerd systeem. Veel van de slachtoffers van 1980 hadden de keus om zich niet met politiek te bemoeien.Er waren wel meer mensen in Suriname die het oneens waren met de machthebbers maar deze mensenwaren slim. Ze hadden geen zucht naar aanzien en macht.


  Maak melding

 136. ROBG: Jij hebt schijnbaar wel een zucht naar aandacht.

  En die mensen ware slim vlgs jou… nou jij duidelijk dus niet..

  Die krijg je hoor zolang je die onzinpostings van je lanceert.

  Have a nice day…


  Maak melding

 137. HALLOOO!!! wat zei ik nou?? kijk wat er nu weer is gebeurd in Engeland wil men dit ook in Suriname??????????.Lees mijn vorige post, buiten houden deze smerige moslim shit Suriname gaat ten onder daaraan!! Suriname is gewaarschuwd!! zie je het al voor je?? iedereen met die kopvodden, denk er zelf maar een plaatje bij…..burka, 5x bidden per dag, uitgaans verbod, verislamitisering!!!!! NEE!!!! want een foto kan ik hier jammer genoeg niet posten…HALLO WAKE UP SURINAME…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.